Egészségügy

Myckload témája a 'Bolondok Háza' fórumban , 2008 Április 12.

 1. Myckload

  Myckload Állandó Tag

  Nem tudom kedves embertársaim itt a kék bolygón hogy vélitek, de engem rettentően bosszant az emberek önpusztító tevékenysége. Bár mindenki azt csinál a saját életével amit akar, de a gyógykezelését ne én finanszírozzam már.Egy jobb dohányos napi 1-2 dobozzal elszív naponta kb 500 Ft (kommersz cigi) az egy hónapban 15.000,-Ft évente megközelítőleg 200.000 Ft.Ezt a pénzt értelmesebb dolgokra is költhetné.Pl. egészsége megőrzédsére !Ja és van aki sunnyog a TB befizetéssel.Miért én finanszírozzam aki figyel az egészségére????:confused:

  Narkósok!


  Van olyan aki nem tehet arról hogy beteg azokon igenis segíteni kell !!!
  De mi van a sutyerákokkal,léhűtő munkakerülőkkel, spekulánsokkal????
   
 2. b.p.

  b.p. Állandó Tag

  Ne bosszankodj, mert a belső elégedetlenség mindenféle kellemetlen betegségekhez vezet, és ha bevezetik a javaslatodat, akkor esetleg úgy döntenek, ez saját hibádból származik. Elég drágák a gyógyszerek, még TB támogatással is, hát még akkor, ha kimutatják, hogy te vagy a hibás és neked kell állni a cehhet! :mrgreen:
   
 3. gödipista

  gödipista Állandó Tag

  Kedves Myckload!
  Néhai Mesterem megállapítása szerint: a triviális megoldások általában nem jönnek be.
  Sajnos a politikusok nem Nála voltak inasok...
   
 4. siriusB

  siriusB Állandó Tag


  A dohányzáson kívül is számos önpusztító elem létezik. Világszerte iszonyú pénzeket költenek el az egészségügyre azok a szerencsésebb sorsú államok, akik ezt megtehetik. Az önpusztító életmód finanszírozása azoknak az embereknek az adójából történik, akik képesek dolgozni és fiatalok. Tulajdonképpen az ő jövőjüket élik fel ezek az emberek, akik miután tönkretették az egészségüket, kikövetelik a gyógykezelést.

  Változtatásra pedig semmi esély, mert a "betegségipar" lobbi erősebb mindennél. :mrgreen:
   
 5. Myckload

  Myckload Állandó Tag

  Igazatok van lényeg hogy, Mi egészségesek vagyunk !
  Üdv!
   
 6. toci26

  toci26 Állandó Tag

  Én csak annyit mondok hogy a politikusokat le kéne cserélni
   
 7. Veled

  Veled Állandó Tag

  Az eü. a gyógyszermaffia kezében van! De beszélhetünk akár önmagában egészségügyi maffiáról. Erről még könyv is jelent meg. Figyelmetekbe ajánlom.
   
 8. bogyos

  bogyos Állandó Tag

  toci26 .Igazad van hogy a politikusokat le kellene cserélni, de ahoz nagyobb
  ÖSSZETARTÁSNAK kellene lenni!!!!!!!!!!!!!
   
 9. Tommyboy25

  Tommyboy25 Állandó Tag

  Hát a csereberét lehet,hogy lassan elkezdik,de nem biztos hogy segít ,hiszen már sajnos szinte mindent tönkretettek ami még működött.Elsősorban az egészségügyre gondolok.
   
 10. siriusB

  siriusB Állandó Tag

  Nem nagyon lehettél ráutalva az egészségügyre, ha azt mondod, hogy működött! Főleg úgy működött, ha nem volt egy kis "kenőanyag" hozzá!:D
   
 11. huncutka0329

  huncutka0329 Állandó Tag

  A cigisek az 500as doboz cigijéből az Államnak fizet vagy 200 Ft-ot, ossza vissza az egészségügybe - ne a saját zsebükre. Ráadásul a dohányosok is fizetnek TB-ét (jobb esetben :), mert nem mindenki munkanélküli aki cigizik).
  Az autósokat meg karambol után ne vigye el a mentő - mentek volna busszal, vagy vonattal? Ráadásul ők is rátesznek egy lapáttal a tüdőnk kapacitásának romlásához.
  Menjünk tovább: aki este 8 után kimegy az utcára, és nem tudja igazolni, hogy dolgozni ment vagy munkából jött, az ebből származó károkért a TB nem vállal felelőséget. Elvégre a haszon is az enyém (ha pénzt találok, azt se veszi el tőlem...)

  egy kis érdekesség:
  http://www.euuzlet.hu/alkotmany.html

  "
  Az 1949. évi XX. törvény, a Magyar Köztársaság Alkotmányának egészségüggyel kapcsolatos részei:

  18. § A Magyar Köztársaság elismeri és érvényesíti mindenki jogát az egészséges környezethez.

  35. § (1) A Kormány
  g) meghatározza a szociális és egészségügyi ellátás állami rendszerét, és gondoskodik az ellátás anyagi fedezetéről;

  54. § (2) Senkit nem lehet kínzásnak, kegyetlen, embertelen, megalázó elbánásnak vagy büntetésnek alávetni, és különösen tilos emberen a hozzájárulása nélkül orvosi vagy tudományos kísérletet végezni.

  BH1998. 372. A méhmagzat gondnoka útján sem indíthat pert anyjának a terhessége megszakítására irányuló jognyilatkozata érvénytelenségének vagy hatálytalanságának megállapítása iránt. A bíróságnak az ilyen igényt tartalmazó keresetlevelet idézés kibocsátása nélkül el kell utasítania, illetőleg - az eljárás későbbi szakaszában - a pert meg kell szüntetnie [Alkotmány 54. § (1) bek., 56. §, Ptk. 8-10. §-ai, 1992. évi LXXIX. tv., Pp. 48. §, 130. § (1) bek. e) pont, 157. § a) pont, 64/1991. (XII. 17.) AB hat.].

  70. § (3) Nincs választójoga annak, aki a cselekvőképességet korlátozó vagy kizáró gondnokság alatt, illetőleg aki a közügyek gyakorlásától eltiltó jogerős ítélet hatálya alatt áll, továbbá aki jogerős szabadságvesztés büntetését, vagy aki büntetőeljárásban jogerősen elrendelt intézeti kényszergyógykezelését tölti.

  70/D. § (1) A Magyar Köztársaság területén élőknek joguk van a lehető legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez.

  (2) Ezt a jogot a Magyar Köztársaság a munkavédelem, az egészségügyi intézmények és az orvosi ellátás megszervezésével, a rendszeres testedzés biztosításával, valamint az épített és a természetes környezet védelmével valósítja meg.

  70/E. § (1) A Magyar Köztársaság állampolgárainak joguk van a szociális biztonsághoz; öregség, betegség, rokkantság, özvegység, árvaság és önhibájukon kívül bekövetkezett munkanélküliség esetén a megélhetésükhöz szükséges ellátásra jogosultak.
  "
   
 12. szszilvi

  szszilvi Állandó Tag

  A mai világ se így se úgy nem egészséges!
  Az orvosok többsége pedig nem törődik az emberrel. Sajnos!!!
   
 13. merlin81

  merlin81 Állandó Tag

  Bocsi! De talán, többet tudnának törődni a beteggel, ha nem lenne volumen korlát, ha nem lenne megszabva, hogy max 10 perc az ambuláns ellátás! Ja és ha nem lenne annyi beteg ember! Ez így elég viccesen hangzik, de látni minden nap az egészségügyi fejesek gyenge kapálózását, és próbálkozásait, na az már tényleg nem vicc! Én is kórházban dolgozok, nem vagyok orvos, de közvetlen betegkapcsolatom van. Hát nem állnék a pult mögött !!!! Talán csak akkor, ha az egészségügyi miniszer fogja a kezem! De hát azt meg úgy sem engedném, tehát halálra van ítélve mindenki!!!! Kár ezt ragozni, az egészségügyből csak pénzt érdemes kivenni, belerakni minek....... nincs haszna, bezzeg ha a fejeseknek van valami gondja ...... no akkor mindennki tisztelegj, sarok összecsap....... azonnal vizsgálat, azonnal műtét, ja és a legjobb ellátás. Egy átlag pógárnak erre, hónapokat, éveket várni, és akkor sem kapja a színvonalat. Gyalázat!
   
 14. juliapeic

  juliapeic Vendég

  Ne idegeskedjetek,mert ezen mi ugysem tudunk változtatni.Igazságtalanság mindig volt és lesz is.Az orvosok és a politikusok is megbetegszenek-senkit nem kimél a nyomor és a fájdalom.Itt nálunk nagyon sok orvos megbetegszik és meg is hall.Ennek nem örülök,mert ők is emberek.Hiába mennek külföldre gyógyitásra.Nincs mentség.Nálunk a bombázás megtette a magáét, az ország nem segiti még a beteg gyermekeket sem.Munkahelyeinken gyüjtsük a pénzt a rászorulóknak.Az egészségügy o. Örülünk ha a radioaktiv bombamaradványok elkerülnek és nem kapunk Rákot.De a düh is kikezdi az emer immunrendszerét.Ezt kell elkerülni.Tudom nehéz,de lehetséges.Az egészségünk érdekében kerülni kell.
   
 15. siriusB

  siriusB Állandó Tag

  Tudod én is néha elgondolkodom azon, hogy mit összenyafogunk itt Magyarországon az egészségügy miatt. Minap olvastam, hogy Ungváron a gyerekek éheznek a gyermekkorházban.
  Egy másik cikkben pedig azt, hogy az egyik afrikai országban az ország lakossága felének nincs mit ennie.

  Mi itt (mármint az ország) már mindent kölcsönből finanszírozunk. Orvosokat, korházakat, önkormányzatokat, politikusokat, képviselőket. Mindenkinek fizetünk....illetve nem mi, hanem majd az unokáink. Majd ők lesznek azok, akiknek nem lesz mit ennie, hogy kifizethessék a mi számláinkat. Jó lenne már ha mindannyian kicsit elgondolkodnánk ezen.:mad:
   
 16. Aerensiniac

  Aerensiniac Kitiltott (BANned)

  Egy társadalom abból ítélhető meg ahogy az másokat megítél... ezek közül elsősorban azokat akik nálánál gyengébbek és kiszolgáltatottabbak.
  Te személy szerint nem fizetted még senkinek az orvosi kezelését és amit a TB felé fizetsz jó ha elég lesz a saját problémáidra.

  Sok minden eszembe jutott erről, de őszintén szólva az első gondolat az volt hogy a bürokráciát is te szponzorálod ami szerintem alantasabb mint az ha valaki a "te" pénzeden tengődik jövőkép nélkül.
  Te fizeted a miniszterelnököt és a családját, az öltönyét, az utazásait, épp ahogy az összes többi politikusunkét is. Technikailag már régen nagymamának/nagypapának kéne hogy szólítsanak hiszen anyagi szempontból nagyon családosan rendezkedtek be. Mondhatnánk erre hogy megdolgoznak a pénzükért én pedig mondhatnám rá hogy havi 1 millióért és a korrupcióért amit mellé csinálnak én is megélnék a számból csak hát bennem még van egy kis gerinc... nem sok, de ettől azért vissza tart.

  Azonkívül ez egy körkörös folyamat. A fogyasztó adózik azután amit elfogyaszt. Ezenfelül dolgozik hogy fogyaszthasson. Mivel dolgozik adózik és TB-t is fizet ergo a te betegellátásod is fizeti. Az orvos aki megvizsgál szintén adózik, szintén fogyaszt azonkívül már szinte kijelenthetjük hogy profitábilis az egészségügyünk hála Gy.F.-nek és a kormányának.
  Nem irónikus ez? Profitábilis egészségügy? Az emberek betegségéből húznak plusz pénzt holott elméletben az az emberekért, a társadalomért van és nem a profitért, ergo teljes egészében, gyökeresen veszteségesnek kellene lennie mert adnia kellene és nem elvennie.

  Nagyon sok szálon ellehet indúlni ebből a topicból, de mind ellentmondásos és zsákutcában ér véget.
   
 17. pilota peti

  pilota peti Állandó Tag

  csak emlitek nem szolok

  Ha szolok ki erti hallja de nem erti vagy nem akarja,Isten orizzen az egeszsegugytol.A beteg ember sokkal ezekenyebb,lelkiismeretes doktorbol egyre kevesebb van sajnos.
   
 18. siriusB

  siriusB Állandó Tag

  Ezt a populista álláspontot igazán nem kockázatos képviselni.... Ledorongolni azt, aki merészel arra gondolni, hogy talán mindenkinek saját magának is gondoskodni kellene arról, hogy ne terhelje túl a társadalmat, azokat az embereket, akiknek nem jut fénykorukban havi 15000 forint cigarettára, meg másik tizenöt sörre, borra, annak ellenére, hogy reggeltől estig dolgoznak, hogy eltartsák a családot + az általad felsorolt adminisztrációt + fizessék az orvosi egyetemet végzők milliós számláit, + az orvosokat, akik nagyobb részt az általad említett elesett honfitársainkat gyógyítják. Közben pedig egyfolytában azt hallgathatja, hogy nincsenek megfizetve rendesen az orvosok, ő pedig örüljön, ha egyáltalán megkapja a minimálbérét, amiért dolgozik.

  Nagyon sok szálon el lehet indulni ebben a topikban, az biztos, de csak akkor, ha nem szemellenzőt visel az ember.Az egészségügyben is fizetni kell mindenért, lehet itt nagy szavakat zengedezni a közös felelősségvállalásról. Az orvosnak is hiába mondanád a műtét után, hogy ugye csak emberségből és a havi fizetéséért vállalta az operációt, ahelyett, hogy a zsebébe csúsztatod a hálapénzt (ami ugye annyi, mint egyesek egész havi munkabére).

  Na és mindenki fizet személy szerint, akinek levonják a munkabéréből vagy eleve meg sem kapja, mert a munkáltató sem tudja megadni azt a bért, amit megér a munkája, hiszen agyon van adóztatva ő is. Lényeges az, hogy fel van-e címkézve, hogy ez Kovács Töhötöm májműtétjére, vagy Horváth Ödön tüdőrákjára fordítódik?
   
 19. b.p.

  b.p. Állandó Tag

  Kedves Sirius! Az emberek saját felelősségét a cigarettára és az alkoholra korlátozni szintén a populizmus tárgykörébe tartozik szerintem. Ugyanis én dohányzom, de nincs autóm, amivel mások a tüdőt károsító anyagokat pöfékelnek a levegőbe. Az alaptermészetem barátságos én enm eszem magam és főleg másokat olyan dolgokon, amitől mások az önmarcangoló barátságtalan természetükkel gyomorfekélyt és hasonló nyavalyákat kapnak. A cigarettám árának több, mint a fele az állam zsebébe vándorol, mondhatom, hogy Savanyúnéne rossz alaptermészetéből adódó nyavalyáit én kezeltetem. Szóval kezdetnek valahol abban kellene megállapodnunk, hogy hol húzzuk meg a saját felelősség határait.
   
 20. matyus13

  matyus13 Állandó Tag

  Úgy xar ahogy van az egész
   

Megosztás