Ezoterika kritikus szemmel

Ernoe témája a 'Kritikus szemmel' fórumban , 2010 Július 12.

 1. TmintTibi

  TmintTibi Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Még annyit hozzá fűznék Berni!Amit a tanfolyamokon megtanítanak az elmének...azt mind el kell felejteni!!!Felesleges körök ezek,tud a belső mindent,a meditáció meg ingyen van... :D Az élet meg vezet...ha meg közben az úton gond adódik...akkor is megérkezik a megoldás!
   
 2. maghozó

  maghozó Állandó Tag

  Ő tudja ,hogy te menni fogsz .Bejelentkezésnél neked kell az időpont , hogy ahhoz igazodj aznap.:D
   
 3. maghozó

  maghozó Állandó Tag

  A tanfolyamok nem elmét tanitanak hanem gondolatokat ébresztenek . Nincsenek felesleges körök ...csak hasonló ismétlődő jelenségek és ha már rájöttél az miért történik ... megérted ...s ezzel más pályára kerülsz.
  Nem az élet vezet hanem te vezetsz még akkor is ha ez nem tudatos és sodrásként éled meg .
   
 4. maghozó

  maghozó Állandó Tag

  Oliyboty

  Ez egy stádium amit elértél ... sokat fizettél ? :)
  Ez kell az alapokhoz ,hogy megtanulj szelektálni és ne dőlj be minden maszlagnak . "beavatás" csak egy kulcsszó és a show része :) ami csak annyit jelet megérteni ... mihelyt érted máris beavatott lettél . Az igazi ezot nem kell összetéveszteni a szórakoztató ipar mellékvágányaival .
   
  Manuta, V.T. és nmarie kedveli ezt.
 5. maghozó

  maghozó Állandó Tag

  :D Ott is vannak kik visszaigazolnak .
   
 6. TmintTibi

  TmintTibi Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Hát persze,hogy az élet vezet kedves Maghozó;) mivel,hogy te magad vagy az élet:Dés nem valami külső misztikum vezet... a trónon ülő jáóóó Isten:Dahogy sokan gondolják...
   
  1958, SpiritFox és V.T. kedveli ezt.
 7. Mytia

  Mytia Állandó Tag

  Én is azt sajnálom a legjobban, hogy az emberiség nagy része egy olyan ajándéktól határolja el magát, mint a csillagolvasás (és a többi) csalók miatt, aki valójában nem értenek ezekhez a dolgokhoz, de pénzt akarnak keresni vele :(
   
 8. reikimaster

  reikimaster Új tag

  Utazások Ezotériában

  Üdv Mindenkinek! Jómagam mintegy negyven éve foglalkozom aktívan spiritualitással, ezotériával, keleti és nyugati misztikával. Azok közé tartozom, akik erősen kritikusak, szeretnek mindent megtapasztalni, és nem utasítanak el "elvi" alapon semmit. Tapasztaltam égbekiáltó szélhámosságokat - ezek, és "mestereik" miután megszedték magukat, többnyire eltűntek a süllyesztőben, és gazdagodtam hasznos módszerekkel és tanításokkal. Számomra az az ezotéria életképes, amely "lehozható" a napi életbe, és jobbá, egészségesebbé, boldogabbá teszi a mindennapokat. Ez a legfőbb kritérium, nem az, hogy ki milyen szépeket tud mondani, vagy szemét lecsukva maga elé képzelni "meditáció" címen. Akik olvassák az Elixir Magazint, Kövesi Péter néven ismerhetnek. Akik nem, a 2011-ben megjelent "Utazások Ezotériában" című gyűjteményes kötetemben az ezotéria számos témájáról olvashatják a véleményemet. Kiadja a Tarandus Kiadó (www.tarandus.hu)
   
  1958 és Oriana kedveli ezt.
 9. Oriana

  Oriana Állandó Tag

  Számomra szinte hihetetlen, hogy egy spirituális tanító, író, természetgyógyász és tradicionális reikimester itt van a körünkben, és megtisztel jelenlétével. Ha nem titok elárulná hogy van még erre is ideje és energiája?
   
 10. subrose

  subrose Állandó Tag

  Akik pedig sem az Elixir Magazint, sem a 2011-ben megjelent "Utazások Ezoteriában" c.kötetet nem olvasták(s nem is tervezik olvasni esetleg) azok ezek szerint sosem tudják meg mi a véleménye Kövesi Úrnak az ezoteria témáiról .. Vagy ez volt a reklám helye?
   
  egyharcos kedveli ezt.
 11. Kyra_

  Kyra_ Kitiltott (BANned)

  A topik-gazda vajon mit gondol a tudományról, tudósokról ezoterikáról a lenti cikk alapján?

  A kvantumkarmától Buddha is besokallna

  A kvantumelmélet alapelve, hogy a világ végtelen számú véletlenszerű esemény láncolata. A buddhizmus tanításai szerint viszont semmi nem történik ok nélkül, és a világegyetem gyakorlatilag egy nagy végtelen karmikus ciklus. Összebékíteni ezt a két nézetet körülbelül akkora kihívás, mintha a Higgs-bozont próbálnánk egy csapat óvodásnak elmagyarázni. Most tudósok, fordítók és buddhista szerzetesek egy csoportja vállalkozott erre az atlantai Emory egyetemen - írja a New York Times.

  [​IMG]

  A héten maga a dalami láma, a tibeti szerzetesek spirituális vezetője is az Emoryra látogatott. A 78 éves vallási vezető, aki egyébként minden napot egy négy órás meditációval indít, közel hét éve dolgozik azon, hogy választ találjon olyan kérdésekre, mint a meditatív elme működése és a laboratóriumi kutatások összegegyeztethetősége.

  Az Emory-Tibet Együttműködés arra keres választ, hogy hogyan lehet tudományos módon kvantifikálni a meditáció hatásait. A dalai láma szívügye egy ennél kevésbé egzakt, de annál hatalmasabb feldolgozandó anyag, amit ő úgy hív, hogy belső világ. “A modern tudomány elég fejlett ahhoz, hogy rendkívül jól leírja a materiális világot. De ez a külső világ csak a belső világgal együtt lehet teljes” - mondja.
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 12. Bedzsi

  Bedzsi Állandó Tag


  Vagy
   
  nagymami2 kedveli ezt.
 13. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag

  Kedves Ernő!


  Elolvastam néhányszor a topiknyitódat, elolvastam a hozzászólásokat.

  Mivel alapvetésről szól - elnézést, de most veszem észre, mikor írni akarom a hsz-t, hogy nincs is kérdésed - a bevezető néhány mondatod, és amiből arra lehet következtetni, hogy elítéled a kóklereket - amiben teljesen egyet értek veled, legyen szó az élet bármely területéről - szeretném megkérdezni:

  Szerinted mit lehet ezoterikus jelzővel illetni?

  Létezhetnek e általunk ezoterikus jelzővel illethető jelenségek?

  Ha mégis léteznek az ezoterikus jelzővel illethető jelenségek, szeretnél e néhányat megismerni, vagy pedig teljes előítélettel vagy azokkal kapcsolatosan?

  Pongyola megfogalmazásban ugyan, de utalsz a beavatottak tudására. Ugye az ezoteria titkos tudást, csak a beavatottak számára elérhető ismereteket jelent. Szerinted
  van ennek valós alapja?
   
  veritatem kedveli ezt.
 14. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Kedves Csillagözön
  -
  Az ezoterika valoban egy gyüjtö fogalom ahogy fentebb irtam.
  -
  Nézzük az eredeti értelmezést. Egy ezoterikus egy beavatott aki olyan ismeretekkel rendelkezik amivel más nem.
  -
  Ez érvényes lehet az alsonadrágja állapotára, vagy privát élményekre, de aki azt képzeli (állitja) magárol, hogy a természeti törvények (jelenségek) csak rajta keresztül hozzáférhetöek (megismerhetöek) az nagyot téved, vagy egy csalo.
  -
  Menyei tollbamondások amik csak egyszer hangzanak el egy ilyen kiválasztott embernek személyesen és nekünk tartani kell magunkat ahoz, olyan ritkák, hogy nem is léteznek.
  -
   
  Utoljára módosítva: 2015 Április 11
  Bedzsi kedveli ezt.
 15. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag

  Azt hiszem, ilyenkor szokták mondani: " Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna..."
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 16. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Hozzá vagyok szkva, hogy nem érvelsz. Az ezoterika ellentéte az "exoterik", ami azt jelenti, hogy a vilag mindenki számára hozzáférhetö, nincsenek látnokok.
   
 17. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag

  Az, hogy a Világ mindenki számára hozzáférhető, egy értelmezhetetlen kijelentés.

  A tudásra gondoltál valószínűleg. Te azt titkolod saját magad elől. Ezért a Világot sohasem fogod megismerni.....
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 18. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Kedves Csillagözön
  -
  A természetben fairness van, az ismeretek nemcsak "kiválasztott" személyek számára hozzáférhetöek mind az ezoterika ezt tanitja.
  -
  Természetesen nem mindenki érti a relativitáselméletet, de ha az elöismeretei hiányosak az sem tesz semmit. Körülvagyunk véve produktokkal amik a relativitáselméletre támaszkodva jöttek létre és müködnek, számolni tudunk vele.
  -
  Szerinted mit ad az ezoterika az emberiségnek - csaláson és szemfényvesztésen kivül? Micsoda facking shit amit ez az ur itt elöad?
  -

  -
  A tudosok gyakran tévednek de ez nem egy hiba hanem egy nagy elöny és ez a garantia arra, hogy az uj ismereteket feldolgozzuk.
  -
  Csak ugy mellékesen, ez az aproság segit nekünk a tudományokat megkülönböztetni az ezoterikátol.
   
  Utoljára módosítva: 2015 Április 12
 19. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag

  Azért jó, hogy vannak akik a tudósokat is meg tudják szűrni..... ,.,.jpg
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 20. Kyra_

  Kyra_ Kitiltott (BANned)

  Ernő! Fogalmam sincs, hogy mit csinál ez a forma, de valami történik benne. Ez a saját tapasztalatom. Nincsenek ismereteim arra vonatkozóan, hogy történtek-e komoly, tudományos vizsgálatok, azt sem tudom mit kellene vizsgálni ott (elektromágnesességet, gravitációt, valamiféle sugárzást, vagy mit...), de ott valami olyasmi történik, amire nincs magyarázat.

  Számos olyan esemény történik az életben, amire nincs magyarátat, de hát nem rohangálhat az ember, hogy azonnal vizsgálják ki a tudósok. [​IMG] Ettől függetlenül megtörténik sokunkkal. Van itt egy új topiklakó, akinek a kislánya egyszer csak megszólalt, hogy "meghalt a Mama". Mondták neki, hogy dehogy halt meg, hiszen az előbb beszéltünk vele! De meghalt - mondta a gyerek - az előbb volt itt és elbúcsúzott. Végül hogy megnyugtassák, az anyuka felhívta a Mamát. A telefon csengett, csengett, de senki nem vette fel.... A többit már sejtheted.

  Nos ez az ezotéria egyik formája, mert megmagyarázni soha nem lesz képes a tudomány.

  A dolgok akkor is léteztek, amikor a tudomány nem foglalkozott velük, mert még nem érte el azt a szintet, hogy megértse. most is vannak, de attól, hogy a tudomány nem tudja megmagyarázni, attól még vannak. Nem a természet a hibás, amiért vannak még meg nem magyarázott természeti törvények.

  Ugyanis Természetfölötti = a tudomány által még meg nem ismert természeti törvény.

  Ez nem tudományellenes szemlélet, ez megértése annak, hogy a tudós sem Isten, csak ember, bár sokkal okosabb, mint az, aki nem tudós. :dr_24:
   
  Kicsi Fecske és pitti kedveli ezt.

Megosztás