Fákról, virágokról, kertekről, egyéb gyönyörűségekről...

Georgina Bojana témája a 'Innen - onnan érdekeségek' fórumban , 2016 Április 7.

 1. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Elkészítésétől, számítva öt hónap múlva ott a csoda - egy virágokkal teli "varázsláda" . Itt találtam az interneten, hogyan hozhatunk létre valami igazán egyedi és kreatív dolgot. Az alábbi képeken bemutatott virágosládához egy régi faládára lesz szükségünk. A végeredmény egyszerűen lenyűgöző!
  Szükséged lesz, egy faládára (a képen látható láda egy raklapból készült) amelyre lyukakat kell fúrni.

  [​IMG]

  Ültessük a virágokat a ládába, így:

  [​IMG]

  Az alsó sorba helyezzük el a növényeket, majd tegyünk rá virágföldet

  [​IMG]

  A virágtartó hátsó részénél használhatsz térkitöltő polisztirol habot

  [​IMG]

  Jöhet a következő sor virág, majd ismételd meg az előző lépéseket

  [​IMG]

  A virágok készen állhatnak a növekedésre

  [​IMG]
  Későbbiekben nagyon sokat fejlődnek! Ne feledkezz meg a rendszeres locsolásról, sőt a külső spriccelésről sem!

  [​IMG]

  Már így is lenyűgöző, de még nincsen vége!

  [​IMG]

  Csak figyeld...

  [​IMG]

  A nyár végén már telis tele van virágokkal

  [​IMG]

  Gyönyörű!!

  [​IMG]

  Elhatároztuk, jövőre KORÁBBAN ültetjük a virágokat, mert valóban álomszép!
   
  Clematis, AndiC és Csillagözön kedveli ezt.
 2. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  PERMETEZÉS - méreg mentesen!

  A neten olvastam, hogy a hangyák és egyéb bogarak, levéltetvek nagy ellensége a szappan. Ezért most megvárom, hogy elvirágozzanak a szilva fáim, s utána jó szappanos, ALMAECETES 10 %-os oldattal permetezek.
  Arány: 20 liter vízhez + 1 liter 10 %-os ALMA ECET - :dr_4: nem a normál! - kimondottan és kizárólagosan ALMA ECET :cool:.

  Ezt úgy csinálom, hogy annyi babaszappant reszelek le, hogy olyan fehér lét kapjak, ha ráöntöm a jó forró, zubogóan forró vizet, melyet időnként felkavarok. S, amikor a szappan már teljesen feloldódott, akkor teszem hozzá az almaecetet, s ezzel a keverékkel lemosást/permetezést csinálok. Az erős szappanlé a bogarakat irtja, a kitin páncélt felpuhítja, ezért kerülik a bogarak, az almaecet pedig a gombásodás ellen van.
  Remélem, bízom beválik. Nem szeretnék már annyi méreggel fújdogálni.
  Olyan permetezőm van, egy német gyártmány. Nagyon ügyes, olyan, mint egy bevásárló táska. Kerekeken gurul, s húzom magam után. Van a tetején egy kallantyú, azzal préselem ki a tartályból a levegőt, s úgy tudom vele a permetlét kifújni.
  Jó munkát kívánok, no meg jó egészséget a topicot olvasóknak és a kertjükben lévő fáknak.

  G.B.
   
 3. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Ültessünk paradicsomot!

  A futó paradicsomok szép díszei az erkélyünknek. De a bokros is bő termést hoz, hatalmas az ötlet, hogyan is ültessünk? Még most sem késő! Piacon vásároljuk meg a paradicsomot, amelyek remélhetőleg nincsenek kemikáliákkal kezelve. Ahhoz, hogy kis palántok bukkanjanak ki a földből, mindössze egy, szeletekre felvágott paradicsom kell, amelyek bővelkednek apró magvakban. Egy méretes (alul lyukas ) cserépben, ládában alulra tegyünk kavicsot, majd arra normál átlagos kertészetben vásárolt földet. A paradicsom a savanyú talajt nem szereti. Majd a földdel 3/4-ig megtöltött edénybe, cserépbe, ládába tegyük a föld felszínére a paradicsom szeleteket, melyet humusszal takarjunk be.
  Gondosan öntözve, ápolva, megfelelő napfényben fürdetve, hamarosan előbújnak a kis növények. Ha megerősödtek, az erkélyen is meg tud élni a paradicsom. A palántákat ültessük szét, hogy a gyökerek élni tudjanak. Tápanyagot felvenni és így a növény hamarosan teremni is fog!
  Okítás itt alább a videóban :cool:  Sok sikert és örömet kívánok a saját ültetvényünkben, szép termésünkben.
  G.B.
   
 4. Csaba 82

  Csaba 82 Állandó Tag

  Érdekelne, hogy bevált-e. Bár az almaecet miatt vannak fenntartásaim.
   
 5. varázsdoboz

  varázsdoboz Állandó Tag

  Szia Csaba!
  Egyszer permeteztem szappanos oldattal. Kaptam káposztát szappannal permetezettet. Ragadt a termény is és csúnya barnás volt. A fák törzsére kenve el tudom képelni hogy hatásos. Talán azért kellene az ecet,hogy ne ragadjon? Akkor meg mi által védene? Gondold el, ha a por is beleragad, meg a bogár. Na, a csalánlétől sem volt szebb.
  De biztos jár majd erre egy profi biokertész;)
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 6. varázsdoboz

  varázsdoboz Állandó Tag

  Jut eszembe. Én most nem permeteznék, mert a hasznos bogarak(katica, aranyszemű fátyolka) is menedéket keres a kérgek alatt...Részemről ráér tavasszala lemosó permetezés,aakor pedig vannak engedélyezett szerek:Biola stb.
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 7. Csaba 82

  Csaba 82 Állandó Tag

  Persze, nem mostanra kérdeztem. Csak érdekelt a téma. Köszönöm a segítséget!
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 8. Csaba 82

  Csaba 82 Állandó Tag

  Lehet egy vékony filmréteget képezett a levélen, amitől nem tudott lélegezni, vagy nagyon nem tetszett neki a lúgos kémhatású.
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 9. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  A hatást nem tudom, hogyan működik, de működik. Mint ahogyan a cserepes virágaim egy bizonyos hosszú levelű kaktusz, no meg a karácsonyi kaktusz is, a vitorla virág is csodás lett, mert a banánnak a héját, miután lehuztam, felaprítottam és a földjükre szórtam. Úgy locsoltam. Tény, hogy a banán héj egy pár nap múlva megbarnul, elsatnyul, de nem veszem le, belemegy a földbe. Csodás zöldek lettek a levelek. No igen, fontos, mielőtt a banánt megeszem, mindig lemosom a héjját. Tehát "megnyúzás" előtt csap alatti folyóvízzel megmosom, majd nyúzás - bekebelezés - a héjjának pedig felaprítva a cserepes virágaim örömködnek.
  upload_2017-10-6_18-31-41.jpeg
   
  Beka Holt kedveli ezt.

Megosztás