Foltvarrás/ Patchwork

Vera58

Állandó Tag
Állandó Tag
Drága shaara !

Hálás vagyok Neked, mert olyan sokat segítesz:) de tényleg:)
Én olyan vagyok, hogy szeretem, ha megmutatják a praktikai dolgokat aztán már megy:) Én is vevő lennék egy online dologra.
Nézegettem már videókat a youtube-n, elég jók vannak, de pl. egy takaró megvarrása A-Z ig az nincs....., :)
Erre nem is gondoltam, hogy előre rávasalom a vetexet, ez jó, jó ötletet adtál. Táskánál ez kifejetzetten előny lehet.
Köszi mégeyszer :p
Puszi
VEra


Én úgy csinálom ahogy leírtad, csak én a ragasztós vetexet még varrás (gyakran még szabás) előtt rávasalom, ha lágyabb az anyag. Ha jó a tartása, akkor csak az összeállítás után, majd tűzöm. Hogy hol lehet megtanulni, azt nem tudom, de én is kíváncsi lennék rá. Persze olyan online dologra.
Én a nővéremtől loptam el pár dolgot :D, és végignéztem pár patchwork lapot, igaz ott sok olyan anyagot is használnak, amit én itthon nem tudok beszerezni, de találtam pár jó műhelytitkot is.
Egy tapasztalat: főleg az első elrontott darab után lehet jókat tanulni. :``:
 

canon

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok Lányok
Szeretném a segítségeteket kérni foltvarrás téren.
Arra lennék kíváncsi, ha én egy blokkot összeállítok, mondjuk egy táska előlapját,( na nem bonyolultat) akkor hogyan tovább?
Ragasztok rá ragsztós vetexet, és letűzöm flízzel? Hol tanulhatnám meg én ezeket a dolgokat??
Puszi: VEra

Szia!
Én pl. nem használok vetexet egyáltalán, csak az applikáláshoz. Én csak az anyag alá teszek vatelint (vagy nagyon vékony szivacsot ha sikerül szereznem), majd a vatelin alá még egy vastagabb anyagot. A széleket le szoktam csipeszezni (nem szeretem a gombostűt) és elkezdem tűzni a közepétől. A közepétől érdemes kezdeni a tűzést, mert akkor a vatelin nem gyűrődik alá menet közben, hanem kifelé "nyúlik-enged". Általában ilyenkor már nem szoktam bele bélést varrni, mert elég tartós ez a három réteg, ilyenkor csak kivágom a kész formát és összevarrom. A széleket pedig ferdepánttal szoktam tisztázni belülről. De van, amikor még külön bélést is varrok bele. Mikor hogy jön ki, ez anyagtól függ.
Remélem egy picit segíthettem!
 

BVARGA78

Állandó Tag
Állandó Tag
Shaara:Hát én alap helyzetben nem vagyok táska mániás,de rájöttem,hogy mégis.Viszont mire ezeket mind letöltöm előfizetés nélkül lehet,hogy karácsony lesz.Nagyon köszönöm a munkádat.:D
 

shaara

Állandó Tag
Állandó Tag
Alapból én sem vagyok táska mániás, de hát ha meg tudom magam varrni, akkor legalább legyen nekem is pár. :D
Nagyon szívesen. Van még jó néhány a gépemen, csak időm nincs összekeresni és feltölteni. Majd egyszer még nekiesek, és akkor már húsvétig lesz mit töltögess. :D:D
 

Betti1979

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Mutatom az uti varrókészletemet,most kaptam a lánykámtól.

Jaj, nagyon szép. Én is terveztem valami hasonlót (olyan utazó hímzőkészletet) a nyáron magamnak, csak a foltvarrás annyi szétrámolással jár, hogy ennyi gyerek mellett mindig hanyagolva van. Talán karácsonykor sikerül. A lilás dolgok nekem nem annyira színvilágom, de ez nagyon kellemes. :) Megmutatnád jobban a belsejét, már csak az ötletek szempontjából is érdekelne. :)

Köszi.
 

zzsuzsa

Állandó Silver Tag
Állandó Tag
varrókészlet

A lánykámmal most tanuljuk a foltvarrást.Azaz én inkább kibicelek,mert ha nekiállnék nem menne a keresztszemezés.
95- kép 1 cipzáros ,2 tépőzáras rekesz
96-kép tűtartó,tűpárna,olló,centi, vágótartó
97-4 tépőzáras rekesz
94- vágólaptartó,ami a hétvégén készült
 

Csatolások

  • HPIM2097.JPG
    HPIM2097.JPG
    1.2 MB · Olvasás: 92
  • HPIM2094.JPG
    HPIM2094.JPG
    1.3 MB · Olvasás: 104
  • HPIM2095.JPG
    HPIM2095.JPG
    1.2 MB · Olvasás: 99
  • HPIM2096.JPG
    HPIM2096.JPG
    1.4 MB · Olvasás: 96

BVARGA78

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát elugrottam mazsolázni a bloggodra,majd szólok ha én is tudok ilyeneket varrni(kb.100 év múlva).Az egyik kedvencem a fekete fehér masnival.Szépek a munkáid.További jó munkát neked és mindenkinek aki szeret varrni!:D
 

WhiteMagic

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy aki varrni géppel nem tud, de szeretne ilyeneket alkotni, annak először meg kell tanulnia mást varrni, vagy csak az alapokat és ezt kezdheti is csinálni? Vagy egyáltalán nem ilyen egyszerű, mint ahogy szeretném? :)
Köszi a választ előre is!
Üdv, WM
 

shaara

Állandó Tag
Állandó Tag
Én első patchwork darabom kézzel varrtam. Kilenc kicsi kockából egy edényfogót. Megjegyzem nem szeretek kézzel varrni(nem is tudok szépen, mert folyton sietnék :D), ezért kerülöm is de nagyon. Mindamellett hamar kész lett és szép is lett. Csak egyszerűen össze kellett varrni a kis kockákat, majd hozzávarrni a szélét, és végül letűztem, azaz összefogtam egyenletes (á dehogy volt egyenletes, de mások úgy szokták) öltésekkel a hátát az elejével.
Szóval bátran vágj bele, először kezdd valami hulladékon (mondjuk olyanon, ami, ha sikerül, akkor még használni is tudd, és miért ne sikerülne?), aztán már bátran kísérletezhetsz más anyagokon is. Mindenképp valami egyszerűvel kezdd.
Majd teszek fel pár ötletet, ha a saját gépemnél leszek. :D
 

shaara

Állandó Tag
Állandó Tag
Öltések

Most valahogy nem találom a gépemen, hogy belenézzek, de talán ebben is van egyszerű darab, már a képek alapján is.
http://canadahun.com/forum/showthread.php?32080-Foltvarrás-Patchwork&p=3399832#post3399832
Itt épp egy edényfogó van terítéken:
Kód:
[URL]http://szin-folt.blogspot.ro/2010/07/elso-patchwork-munkam.html[/URL]

Két könyv rengeteg kézi öltéssel.

001002.jpg
The Quilter's & Patchworker's Bible

Kód:
[URL]http://data.hu/get/5734263/The_Quilters__Patchworkers_Bible.rar[/URL]

Digitalizar0001.jpg
Crazy Quilt Stitches and Mofits
 

severa

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Még nem varrtam semmit, de szeretnék a kislányomnak egy szép takarót! Már hímeztem néhány Tatty teddy macit, azokat szeretném a különböző blokkok közepébe varrni. Van valakinek valami egyszerű mintája, amit esetleg egy kezdő is mint én, meg tudna varrni?
 

canon

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Még nem varrtam semmit, de szeretnék a kislányomnak egy szép takarót! Már hímeztem néhány Tatty teddy macit, azokat szeretném a különböző blokkok közepébe varrni. Van valakinek valami egyszerű mintája, amit esetleg egy kezdő is mint én, meg tudna varrni?

Nekem az ilyen típusúak tetszenek nagyon, szerintem a hímzett mackókkal csodaszép! És ezeket kezdőként meg tudod csinálni. A színeket variálva is nagyon ötletes dolgokat lehet kihozni belőle, mint pl. a második, a barikás. Én már rájöttem, minél egyszerűbben oldod meg, annál szebb!!!
Sok sikert hozzá, majd küldj képet róla. (Egyébként én is most készítek a kisfiamnak ilyen takarót)


babatakaró.jpg baris takaró.jpg fiús takaró.jpg kockás párna.jpg mackós2.jpg mackós takaró.jpg virágos 9.jpg
 

WhiteMagic

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Shaara!
Nagyon szépen köszönöm ezeket a bátorító szavakat és a feltöltéseket is! A honlapodra nem szabad felmenni, mert nem tudja otthagyni az ember, csak bámészkodik... :) ahelyett, hogy belekezdene az első munkájába. :))
A filcmunkáid is lenyűgözőek. Azokat minta alapján készítetted, vagy magad találtad ki? A betűk azok mesések, a lovacska és a kislány is nagyon tetszik.
Üdv, WM
 
Oldal tetejére