Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

Beka Holt témája a 'Gyerekeknek' fórumban , 2018 Május 21.

 1. bumbayo

  bumbayo Állandó Tag

  Voigt Vilmos (szerk.):
  A kaméleon és az Isten felesége
  Kelet-afrikai népmesék

  (Népek meséi sorozat)
  ——— epub formátum ———

  [​IMG]
  Volt egyszer két fivér. Szólni-tudó-nagyokos volt az idősebbik. Az nemigen csinált semmit, csak nagyon bölcs volt. Tenni-tudó-nagyokos nem szeretett sokat beszélni, de annál ügyesebb volt a mesterségében. Kalapálta a vasat minden áldott nap.
  Egy napon az Istennek tudomására jutott, hogy milyen ügyes kovácsmester Tenni-tudó-nagyokos. És az Isten küldött egy rengeteg nagy követ, hogy abból kalapáljon neki fejszéket meg kapákat. Tenni-tudó-nagyokos egy szót se szólt, mikor a kő megérkezett, hanem nyomban nekiállt, fújtatta, fújtatta, izzította. Mindhiába. A kő nem olvadt. Csodálkozott erősen. Nem tudta, mit tegyen. Elment a bátyjához, Szólni-tudó-nagyokoshoz, elhívta a kovácsműhelyébe, a kőre mutatott, hogy most azzal mi legyen.
  A Szólni-tudó-nagyokos azt mondta, vegyen egy fazekat, küldje el az Istennek, és izenje meg neki, hogy sírja tele a fazekat. Ha tele lett, küldje vissza, majd az megolvasztja a követ.

  (Köszönet a nyersanyagért Biseka fórumtársnak.)
   

  Csatolt fájlok:

 2. ARoland

  ARoland Állandó Tag

  Bessenyei Antal - A kis barkácsoló 1967
  pdf

  01.jpg
   

  Csatolt fájlok:

 3. Bzsomb

  Bzsomb Állandó Tag

  Dabadi75 és nandus kedveli ezt.
 4. KathyBogar

  KathyBogar Állandó Tag

  Varga Katalin
  Én, Te, Ő
  covers_250918.jpg

  https://mega.nz/#!uip0TIIb!ZgY2WExSB2eiY4odnnxhVOlPN25-V-vvhX60YmKJHVM

  Varga Katalin most a nyelvtan világába kalauzol minket. IV. Kikmik herceg birodalma szigetekből áll. Szerkentyűn, az igék szigetén robotok élnek. Ott található két beszélő komputer és az Időgép is. Erre nagy szükség van, mivel Pitt és Patt a hajótörött bohóc-ikerpár elveszett oroszlánját keresi. A szigetlakók segítségével bejárják a különös birodalmat. Palinta szigetén főnevekkel varázsolnak. Ezerédesen nem ismerik a főneveket. Kékséges Valamin ki sem szabad mondani. A Lebegőn lakó óriási űrlények szóba sem állnak velük. Útjuk végén, a tengerből kimagasló, madárfejű Táltoshegy, a Birodalom leghatalmasabb komputere végül minden kérdésükre választ ad; a keresés sikerrel végződik. A könyv nem csupán korszerűen kalandos történet. A rövid fejezetek és versek kiegészülnek rejtvényekkel, képes tesztekkel, egyéb feladványokkal. Így a gyerekolvasó maga is tevékenyen vehet részt a keresésben, ismerkedik meg a szófajokkal. A színnel nyomott szavak, ragok, toldalékok, hangzók pedig nyelvtantudásuk bevésését szolgálják.
   
 5. materna

  materna Állandó Tag

  Sziasztok!Keresem:
  Henny Koch- henny-koch-bebi-csemetei-22267906-nagy.jpg

  Bébi története I-VI. ( Bébi, Bébi esküvője, Bébi a kismama, Bébi kedvence, Bébi nagyanyó, Bébi unokái
   
  mrscaine kedveli ezt.
 6. bumbayo

  bumbayo Állandó Tag

  Bereczki Gábor (szerk.):
  Az aranyfonó lányok
  Észt népmesék
  (Népek meséi sorozat)
  ——— epub formátum ———

  [​IMG]
  Élt egyszer, régen, kis házikójában, rengeteg erdő mélyén egy vén, sánta szipirtyó három szép lányával együtt. A lányok virágszál módjára díszlettek a kiaszott vénasszony mellett; kiváltképpen a legkisebb volt szófogadó és takaros, mint egy ibolya. De az elhagyatott helyen nem volt más, aki gyönyörködjék benne, csak világosban a nap, éjjel meg a hold és a csillagok szeme.
  Az öregasszony nem engedte, hogy a lányok lustálkodjanak vagy hiábavalósággal töltsék az időt, hanem reggeltől estig dolgoztatta őket. A lányok napról napra a rokka mellett ültek, s aranyszöszből eregették a fonalat. Még csütörtök este és szombat délután se hagyta őket, hogy a kelengyéjüket készítsék, s ha alkonyatkor vagy a holdfénynél nem veszik elő a kötőtűt, akkor bizony sose készülnek el vele. Ha a szösz elfogyott, rögvest új csomót kötöttek a guzsalyra, s a fonál egyforma, szép vékony kellett, hogy legyen. A kész fonalat az öregasszony titkos kamrájában tartotta, amely mindig lakat alatt állt, s ahova a lányok soha nem tehették be a lábukat.
   

  Csatolt fájlok:

 7. felicity

  felicity Állandó Tag

  Szia, sikerült azóta megtalálnod?
   
 8. repavary

  repavary Állandó Tag

  Itt van mind a két kötet
  Pipacska es kockapaci kalandjai.
  Jó olvasást és tanulást! :)
   

  Csatolt fájlok:

 9. KathyBogar

  KathyBogar Állandó Tag

  Charles Gilman:
  Titkok a Lovecraft suliból.

  1.Démon tanár úr
  2.Viperanővérek
  3.Törtető kártevők
  4.Rettenetes helyettes

  1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg

  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
   
 10. Lévainé Pulai Tímea

  Lévainé Pulai Tímea Állandó Tag

  Sziasztok. Keresném Máté Angitól Kapitány és narancshal, illetve Volt egyszer egy című könyveket.
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2019 Március 26
 11. repavary

  repavary Állandó Tag

  Bálint Ágnes - Labdarózsa
  Bálint Ágnes - Labdarózsa lámpája

  Itt van mind a kettő DJVU formátumban.
  Jó olvasást!
   

  Csatolt fájlok:

 12. KathyBogar

  KathyBogar Állandó Tag

  Dan Höjer · Gunilla Kvarnström

  Kis puncikönyv
  A nagy sikerű Kis fütyikönyv után megjelenik a svéd szerzők lányoknak szóló Kis puncikönyve is. A gazdagon illusztrált kötet a fiatalok nemi érésének szakaszait, az ezekkel kapcsolatos tanácsokat, illetve a higiéniai ismereteket tartalmazza. Számos tizenéves levelét idézi és választ ad a legkülönbözőbb problémákra. A könyv nem csak szórakoztató és bölcs, de megvédi gyerekeinket a nemi éréssel kapcsolatos veszélyektől, a nem kívánt terhességtől és a betegségektől is.
  puni.jpg
   

  Csatolt fájlok:

 13. rituevu

  rituevu Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Ildiko-ilonka, kabaika és KathyBogar kedveli ezt.
 14. bumbayo

  bumbayo Állandó Tag

  Pirkko-Liisa Rausmaa (szerk.):
  Férfiszülte leány
  Finn népmesék
  (Népek meséi sorozat)
  ——— epub formátum ———

  [​IMG]

  …E kis kötetke, állíthatjuk, kerek, tiszta képet ad a finn népmesék világáról, stílusának sajátos vonásairól, atmoszférájáról, meseszövésének, motívumrendjének jellegzetességeiről – írja Ortutay Gyula a kötet utószavában. Első és természetes érzésünk, hogy e finn mesékben is, mint annyi más nép mesekincsében, a magyar mesék s az eurázsiai mesék rokonaira ismertünk. Ismerős történetek, ismerős fordulatok, jellemek, ismerős költészeti fordulatok. Igaz, elvétve akad olyan mese is, amely idegen a magyar népmesekincsben, de hiszen nekünk is van nem egy olyan mesénk, amelynek a gyűjtés addig nem mutatta fel párját a finn anyagban. De mégis az első benyomás az erősebb: az egyszerre ismerős mesei témák, mesei fordulatok sora s az elmondásban, a részletekben, a hangulatokban megmutatkozó jellegzetes idegenség. Ismerős-ismeretlen egyszerre ez a mesevilág a mi számunkra. Mások a mesezáró formulák, a mindennapi élet más jelzéseit adják, mint a mi meséink. A Mátyás-mesék, ismert tréfák hangvétele is előkerül, s mégis az első és legerősebb érzésünk ebben a kettős hangulatban van, az egyszerre ismerős-ismeretlen világ átérzésében. Az a meggyőződésünk, hogy ez a sajátos kettősség érzése lesz az egyik legtartósabb, legelbűvölőbb varázsa a finn meséknek.

  Köszönet a nyersanyagért Biseka fórumtársnak.
   

  Csatolt fájlok:

 15. Cziperlan

  Cziperlan Új tag

  Sziaszok! A következő könyveket keresem. Holly Black & Cassandra Clare: Az Arany Torony (Magisztérium sorozat 5). Michael Reaves: Az erő mintázatai; Az utólsó lovag (Coruscanti éjszakák 3-4). Timoty Zahn: Trawn; Trawn Szövetségek; Rick Riordan: A Kígyó Árnyéka. Richard Paul Evans: Az Elektromos Vihar (Michael Vey Sorozat 3-4-5).
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2019 Április 2
 16. Mészáros B. Tamás

  Mészáros B. Tamás Állandó Tag

  Zahn Hódítók sorozatát feltettem a SF topicba
   
  Cziperlan kedveli ezt.
 17. Biseka

  Biseka Állandó Tag

  Hegedüs Géza: A halhatatlan hamisjátékos
  1999.
  docx, mobi,

  covers_255182.jpg
  Ismeretterjesztés az ifjaknak 10-100 év között..

  Hosszú időn át hétről hétre örvendeztették meg a Népszabadság Magazin olvasóit az elhunyt Hegedüs Géza színes, érdekes művelődéstörténeti írásai.
  Ezekből az ismeretgazdagodást és szórakozást egyszerre kínáló művekből nyújtunk át ebben a kis kötetben egy csokornyit.

  Köszönettel a txt-ért.
   

  Csatolt fájlok:

  Utoljára módosítva: 2019 Április 1
 18. csipkebogyo2

  csipkebogyo2 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Keresem a Mi Micsoda sorozat még ide fel nem töltött részeit (Mán - Várhegyi Réka: Mi micsoda - Dóri és Marci nyomoz linkjét nem találom)
  Hová igyekeznek a tűzoltók?
  Ősi hüllők Birodalma
  Dinoszauruszok
  A Sarkvidékek – Élet a jég birodalmában stb ha van még...

  valamint a Mi Micsoda Junior sorozatot
  Felfedezőúton a természetben, erdőn, mezőn, tóparton
  Az állatkert
  A posta
  Kisbaba születik
  Az erdő
  Focikönyv....stb ha van több is
   

  Csatolt fájlok:

 19. Piplikóc

  Piplikóc Állandó Tag

  Az Olimposz vére - Rick Riordan

  Az Olimposz hősei 5.

  Eredeti megjelenés éve: 2014 cover.jpg

  Formátum: EPUB

  21. század amerikai fantasy görög mitológia ifjúsági istenek kaland kalandregénykortárs mágia magyar nyelvű mitológia regény sorozat része váltott szemszög

  Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

  Nico figyelmeztette őket. Ha bemennek Hádész Házába, a félistenek legrosszabb emlékeit keltik életre. A szellemek nem lelnek többé nyugalomra. Nico maga is kísértetté változhat, ha újabb árnyutazásra indul Reynával és Hedge edzővel. De talán még ez is jobb, mint a másik alternatíva: hagyni, hogy valaki más haljon meg, ahogy azt Hádész is megjósolta.

  Jászon rossz szelleme az anyja, aki kiskorában magára hagyta. Még nem tudja, jó vezetőnek bizonyul-e majd, de abban biztos, hogy ő nem fogja megszegni a szavát. Ő beteljesíti a prófécia rá vonatkozó részét: Vihar vagy tűz, mi hull a világra.

  Reyna az ősei szellemeitől fél, akikből csak úgy süt a harag. De nem hagyhatja, hogy eltérítsék a szándékától; el kell vinnie az Athéné Parthenost a Félvér-hegyre, mielőtt háború tör ki a rómaiak és a görögök között. Vajon lesz elég ereje ahhoz, hogy sikerrel járjon, különösen úgy, hogy egy rémséges vadász koslat a nyomában?

  Leo attól tart, hogy végül mégsem válik be a terve, hogy a barátai közbeavatkoznak. De nincs más út. Mindannyian tudják, hogy a Hetek közül valakinek meg kell halnia, ha le akarják győzni Gaiát, a Földanyát.

  Pipernek azt kell megtanulnia, hogyan adja át magát a félelemnek. Csak így teljesítheti a feladat rá eső részét, és mondhatja ki azt az egy szót.

  Az Olimposzi vérben – Az Olimposz hősei sikersorozat felvillanyozó fináléjában – a hősök, az istenek és a szörnyek mind hozzájárulnak a prófécia mindent elsöprő beteljesüléséhez.

  https://moly.hu/konyvek/rick-riordan-az-olimposz-vere
   

  Csatolt fájlok:

 20. zsepy

  zsepy Állandó Tag

  Szia!

  Itt a linkje a Mán - Várhegyi Réka: Mi micsoda - Dóri és Marci nyomoz konynek:

  https://www.canadahun.com/temak/gyermek-és-ifjúsági-könyvek-iii.54714/page-62#post-5207330

  Jo olvasast!

  Zsepy
   
  Juditka1980 és Bod Judit kedveli ezt.

Megosztás