Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Cornelia Funke

Kísértetvadászok forró nyomon (Kísértetvadászok 2.)

1611043218736.png
Az egyre híresebbé váló kísértetvadász hármast – Hedvig nénit, Tomit és Hugót, a Teljesen Veszélytelen Kísértetet – segítségül hívják a Tenger Gyöngyei szállodába, ahol a vendégeket veszedelmes tűzszellemek fenyegetik. A kísértetvadászok porcukorral, asztali porszívóval, hővédő kenőccsel, több réteg fóliával – és ragaccsal felfegyverkezve, elszántan és találékonyan veszik fel a harcot a veszedelmes lényekkel, az olvasó pedig a hasát fogja nevettében a humoros eseményeket olvasva.

A könyvet korunk egyik kimagasló szerzője írta, akit a kritikusok a „német Rowlingnak” neveznek.
 

Csatolások

 • funke_cornelia__kisertetvadaszok_forro_nyomon.rar
  795.2 KB · Olvasás: 78

Gbr67

Állandó Tag
Állandó Tag
Altay Margit (1881-1972) négy lányregénye (két kötetben):
A végzet útjai
Érdekes házasság
Daisy gyámja
Erzsébet férjhez megy

(EPUB - Calibre és Sumatra programokkal tesztelve. A szöveg különböző forrásokból javítva, szerkesztve, "új" borítóképpel)
 

Csatolások

 • Altay Margit - A végzet útjai-Érdekes házasság.epub
  485.5 KB · Olvasás: 93
 • Altay Margit - Daisy gyámja-Erzsébet férjhez megy.epub
  368.6 KB · Olvasás: 92

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Beck Andrea

Tündérek a világ körül (A Titoktündér 7.)

1611154935464.png
Varázslatos meseszám a hetes, ezért ez a könyv – a Titoktündér-sorozat sorrendben hetedik kötete – is arra törekszik, hogy segítségével varázslatosan könnyen elbánjunk olyan problémákkal, mint kiközösítés, csúfolódás, irigység, füllentés, házimunka, elégedetlenség, feleselés, mások és önmagunk elfogadása, barátkozási nehézségek, az elektronikus kütyük iránti függőség, túlhajszoltság, vagy a sokakat érintő ételallergia.
A mesékből ezúttal kiderül többek közt az is, hogyan kerülhet „Csodás Gyerekek Iskolája” felirat egy rossz hírű intézményre, van-e értelme elszökni otthonról, tényleg mindig másra vágyunk-e, mint amink van, lehet-e hinni a látszatnak, hogyan és miért ejt rabul a számítógép, és mi a helyzet a pénzzel, ami bár ott van a felnőttek tárcájában, mégsem vesznek meg belőle mindent, amit a gyermekük kíván.
 

Csatolások

 • beck_andrea__tunderek_a_vilag_korul.rar
  3.6 MB · Olvasás: 180

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Beck Andrea

Rejtélyek Tündérországban (A Titoktündér 8.)

1611155068052.png
A Titoktündér-sorozat nyolcadik részében a rejtélyeké a főszerep: nyomozni fogunk Tündérországban, és a saját életünkben is egy kicsit. Olyan talányokra derül fény sok más téma közt, mint például: Érdemes-e megsértődni valamin, ha csak egy kis részét ismerjük a történetnek? Hogyan legyünk jók? Előfordulhat-e, hogy a másiknak van igaza? Meg kell-e változnunk azért, hogy mások barátságát elnyerjük? Tényleg csak a legjobb a jó? Mi a helyzet a lopással, és lehet-e ugyanazt a dolgot több módon is értelmezni? Hogyan kezeljük a csúfolódást, kirekesztést, kudarcot? Erősebb-e a szeretet a varázsszereknél? Hogyan álljunk hozzá a megmérettetéshez (verseny, dolgozat stb.)? És vajon győzhet-e valaha Carola, az undok tündér? A válaszok megismeréséhez ezúttal is a gyerekek, sok-sok tündér, némi varázslat, és mindennapi csodák segítenek hozzá minket.
 

Csatolások

 • beck_andrea__rejtelyek_tunderorszagban.rar
  2.4 MB · Olvasás: 170

Gbr67

Állandó Tag
Állandó Tag
Kőszegi Imre két ifjúsági regénye az ötvenes évekből... amikor a gimnazisták még magázódva ismerkedtek a lányokkal... :) plusz kémek, meg disszidálás...
A pesti lány
és a folytatása
Szívet cserélni

Szász Endre rajzaival!!

(EPUB - Calibre és Sumatra programokkal tesztelve. A szöveg különböző forrásokból javítva, szerkesztve)
 

Csatolások

 • Kőszegi Imre - A pesti lány.epub
  434 KB · Olvasás: 102
 • Kőszegi Imre - Szívet cserélni.epub
  495 KB · Olvasás: 103

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Louis Sachar

Carla nem adja fel (Stanley, a szerencse fia 2.)

1611645875718.png
Carla a széltől is óvott, ünnepelt tinisztár, így elég kicsi a valószínűsége, hogy közelebbi kapcsolatba kerüljön egy büntetőtáborból szabadult fickóval. Egy különös helyzet mégis így hozza. Két srác – gúnynevükön: Hónalj és Röntgen – együtt ásták a gödrök végtelen sorát a Zöldtó Táborban, s most jegyüzérkedéssel szeretnének némi pénzre szert tenni. Megy is minden, mint a karikacsapás, jó áron túladnak a Carla-koncert jegyein. Röntgen egy rossz húzása miatt azonban Hónalj majdnem újra rendőrkézre kerül, s Carla az, aki kimenti szorult helyzetéből. Egyikük sem sejtheti, hogy életük eztán már sosem lesz a régi…
 

Csatolások

 • sachar_louis__carla_nem_adja_fel.rar
  232.6 KB · Olvasás: 80

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Louis Sachar

David nem hagyja magát​

1611646034828.png
David is az osztály menő srácaival tart, amikor elrabolják egy különös idős hölgy kígyófejes botját. S bár ő csak mellékszereplő a heccben, őt éri a fiúk által boszorkánynak nevezett Mrs. Bayfield átka. Ezt követően szegény Davidnek semmi sem sikerül, s egyre gyakoribb célpontjává válik Rogernek, Randynek és bandájának. Ilyen körülmények között pedig aligha sikerülhet rávenni az osztály legcsinosabb lányát, hogy vele járjon. Ebből a helyzetből akárhogy is, de ki kell evickélnie…
 

Csatolások

 • sachar_louis__david_nem_hagyja_magat.rar
  174.8 KB · Olvasás: 85

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Mark Twain · Martin Woodside

Tom Sawyer kalandjai​

Klasszikusok könnyedén #0.00
1611646753841.png
A csintalan, de szeretetre méltó Tom Sawyer igazán izgalmas életet él. Most mi is átélhetjük kalandjait: a kincskeresést, az éjféli látogatást a temetőben, valamint a barangolást a sötét, titkos barlangban. Tommal még a hétköznapi események is felejthetetlen kalanddá válnak!
A Klasszikusok könnyedén sorozat lehetővé teszi az ifjú olvasók számára, hogy már gyerekkorukban megtapasztalják az időtlen történetek varázsát. A könnyebb érthetőség kedvéért lerövidített és nagy gonddal átírt klasszikus regényekben ugyanazokat a fordulatokat és izgalmakat élhetik át, amelyek az eredeti történeteket közkedveltté tették.
 

Csatolások

 • woodside_martin__tom_sawyer_kalandjai.rar
  873.1 KB · Olvasás: 86

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Solymos Ákos

Frici, Fülöp és a hackerek​

Történetek az Internet sötétebb oldaláról gyerekeknek és felnőtteknek
1611655352508.png
Frici kezdett komolyan ideges lenni:

– Ne őrjíts meg, Fülöp!!! Letitkosítani? Az meg mi a szösz?

– Valami olyasmi, hogy csak akkor tudod újra megnyitni a fájljaidat, ha megadsz egy kódot. De ahhoz, hogy ezt megkapd, fizetni kell. Ajjaj, ez szívás… Mit ír a géped pontosan? – kérdezte Fülöp.

– Várj, beírom a fordítóba. Mia…? Hogy micsoda? Nemár… Fizessek majdnem 400 dollárt, különben 119 óra múlva törli a titkosítás visszaállító kulcsát…??? Te jó ég… Azt se tudom, az mennyi pénz, meg különben is, honnan lenne dollárom, meg egyébként is, mi az a Bitcoin…???

Frici most ijedt meg igazán.
 

Csatolások

 • solymos_akos__frici_fulop_es_a_hackerek.rar
  892.5 KB · Olvasás: 138

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Benedict Wells

Különc​

1611762449173.png
"Az előszobában belenéztem a tükörbe. Egy különös alak bámult vissza rám. Egészségtelenül soványnak tűnt, mintha túl gyorsan nőtt volna túl sokat. Farmert, pólót és barettet viselt. Barna haja leginkább madárfészekhez hasonlított, sápadt arca álmosan nézett vissza…
Egyértelmű, hogy rég nem néztem ki már ilyen jól, az egyik legjobb napom volt ez a mai. Elégedetten fordultam el a tükörtől. Felkaptam az Ian Curtis-kabátomat, egy fekete és gyűrött régi darabot, amit a házunk padlásán találtam valamikor, aztán kiléptem a lakásból, hogy egy kicsit újra szerelmes legyek."
A húszéves Jesper Lier már csak egy dolgot tud: változtatnia kell az életén, mégpedig radikálisan. Hiszen író szeretne lenni, és a nagy áttörést tervezi készülő regényével. De a sorsfordító mű csak nem akar elkészülni, már több mint ezeroldalnyira dagadt és ott hömpölyög a pincelakásban, ahova szerzője bezárkózott vele. Nem csoda hát, hogy a leendő nagy író egyre furább állapotba kerül. Ki tudná ilyenkor szétválasztani a valóságot a képzelettől? Talán valódiak Berlin utcáin a farkasok? És az a néhány alak, aki hirtelen körülveszi Jespert? A lánynak azonban, akibe szerelmes, annak kell lennie. Vagy őt is csak elképzeli?
A fiatal Benedict Wells tragikomikus regényt írt a félelemről, arról, hogy néha az ember nem meri meghozni az egyetlen helyes döntést. Ironikus hangvételű, mélyre hatoló és elgondolkodtató története tele van szókimondó, keserű humorral.
 

Csatolások

 • wells_benedict__kulonc.rar
  720.8 KB · Olvasás: 97
Oldal tetejére