Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

Panka60

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok
Keresem Erich Kastner - Az eltűnt miniatűr című regényét Rejtő Jenő fordításában!
Erich Kästner

Az eltűnt miniatűr​

1639906255742.jpeg
Külz papa, a derék berlini hentes- és mészárosmester nem is sejti, micsoda meglepetéseket tartogat számára a végzet – hiszen ő épp csak „kiruccant” néhány napra Koppenhágába! Ám a sors – valamint a műkincsrablók – útjai kifürkészhetetlenek, s a jó öreg hentesmester, a szép Irene, a titokzatos Horn professzor, és még sokan mások fergeteges kalandokat élnek át, egészen a végkifejletig – amely azonban nem egyaránt megnyugtató mindenkinek…

Pdf formátumban megtalálható a 'Gyermek és ifjúsági könyvek 4' témában B_Tibor jóvoltából.
 

Csatolások

 • Az eltunt miniatur - Erich Kastner.epub
  248.8 KB · Olvasás: 119
 • Az eltunt miniatur - Erich Kastner.zip
  327.8 KB · Olvasás: 79
Utoljára módosítva a moderátor által:

titineni

Állandó Tag
Állandó Tag
Schöpflin Aladár: Ördögfiókák (1926)
Schopflin_A_-_Ordogfiokak.jpg
PDF 8MB
Lucifer Mátyás, tisztességtelenségben megőszült ördögapuka legnagyobb fiát, Luckót hallatlan szégyen fenyegeti: ha nem változtat a magatartásán, kicsapják az Alvilági Állami Főgimnáziumból, s mehet az embergyerekek közé tanulni. Ám hiába minden rábeszélés, a meggyfa és pipaszár képében jelentkező szülői szigor, Gonosz István igazgató igyekezete. Luckó nem tud, mert valójában nem is akar gonoszkodni, inkább vállalja, hogy ember lesz s az is marad mindörökké.
 

Csatolások

 • Schopflin_Aladar_-_Ordogfiokak.pdf
  7.9 MB · Olvasás: 113

kevidiak

Állandó Tag
Állandó Tag
Tutsek Anna - Cilike rövid ruhában (1910)
Cilike 1.
epub, mobi, pdf

CilikeRovidRuhaban.jpg

"Ismertem egyszer egy kisleányt...
Talán te is ismerted, te is, meg te is...
De nem úgy, mint én.
Ha behunyom a szememet, most is látom.
Íme...
Szép? Nem, azt nem lehet mondani. De nem is csúnya. A szeme fekete, a haja szőke, az arca piros, az orrocskája - az bizony fitos.
Néha olyan vidám és jókedvű, hogy nem fér a bőrébe. Néha bánatos és szomorú, tele világfájdalommal, mint egy macska, akinek az orrára koppintottak. Szokott duzzogni és heveskedni, de tud jó és nagylelkű lenni. Szeret tanulni, tele van ambícióval és lelkesedéssel, buzgalommal, aztán néha, csupa buzgóságból olyan ügyetlenségeket és csacsiságokat követ el, hogy még ő maga is megbámulja.."
Ezekkel a szavakkal kezdi Tutsek Anna méltán híres lányregény-sorozatát, a Cilikét, amelynek kezdő kötetét tarthatja - több évtizedes szünet után - kezében az olvasó.
Ajánljuk mindenkinek, aki szereti a tanulságos, humoros, szórakoztató könyveket.

ILLUSZTRÁLT.
 

Csatolások

 • Tutsek Anna - Cilike rovid ruhaban.epub
  883.6 KB · Olvasás: 78
 • Tutsek Anna - Cilike rovid ruhaban_mobi.zip
  895.9 KB · Olvasás: 52
 • Tutsek Anna - Cilike rovid ruhaban.pdf
  1.4 MB · Olvasás: 71

rajczym

Állandó Tag
Állandó Tag
Gyerekkorom kedves könyve volt Gianni Rodaritól a Jácint úrfi a füllentők birodalmában. Fél tudná valaki tenni? Itt csak a belőle készült hangjátékot találtam meg.
 

rajczym

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Ezt a meseregényt felismeri valaki?
Még '91-93-ban olvasta fel nekünk a tanár néni alsóban, nemrég valamiért eszembe jutott. Már sajnos csak arra emlékszem, ahogyan kezdődött, remélem, valaki ebből is felismeri. Klasszikus királysággal kezdődik, a párnak születik három fia, majd jön a sárkány. Az elsőszülöttet akarják küldeni ellene, de ő elmondja, hogy mindig a legkisebb királyfi győz, tehát menjen a kisebbik öccse. A fiú nem tér vissza, ezért megy a középső is, de ő sem tér vissza. Nagy nehezen elindul a legnagyobb is a hegyre a sárkányhoz, de nagyon nem fűlik hozzá a foga; fent látja az egyik testvére öntözőkannáját, ill. másik eszközét is.

Sajnos ennyire emlékszem csak, kicsit paródiának tűnik.
Andrew Lang: Maflázia
 

Rika0214

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszi!
Most már csak az érdekelne, le lehet-e tölteni valahonnan?
Szia! Hangoskönyv formátumban fent van a "Hangoskönyv és társai III." topikban. Kolonel0708 töltötte fel 2021.03.17-én több hangoskönyvvel együtt. A keresőbe írd be a könyv címét és feldobja a fenti topikot, onnan pedig letudod tölteni.
 

Hamunatra

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia! Hangoskönyv formátumban fent van a "Hangoskönyv és társai III." topikban. Kolonel0708 töltötte fel 2021.03.17-én több hangoskönyvvel együtt. A keresőbe írd be a könyv címét és feldobja a fenti topikot, onnan pedig letudod tölteni.
Kösz, azt megtaláltam, de olvashatóan is szeretném.
 

braco

Állandó Tag
Állandó Tag

Kutyahűség​

SZERZŐ
Nagy Lajos,Kittenberger Kálmán,Csathó Kálmán,Móricz Zsigmond
Veres Péter,Kosztolányi Dezső,Bárány Tamás
Áprily Lajos,Szász Imre,Jékely Zoltán,Karinthy Ferenc,Gárdonyi Géza
Móra Ferenc,Gyurkovics Tibor,Tömörkény István,Fekete István
Bársony István,Annus József,Tímár Máté
SZERKESZTŐ:V. Gyurák Mária GRAFIKUS:Hegedüs László
"A kutya háziállat. Három főrészből áll, úgymint: fej, törzs és végtagok. Ha ezen részek bármelyikét a kutyából elvesszük, akkor a kutya elromlik, és többé sem nem szalad, sem nem ugat, egyáltalában nem működik tovább.
Különféle kutyák vannak, úgymint: pulikutya, komondor, vizsla, agár, szentbernáthegyi, újfundlandi kutya, öleb, kis girhes, nagy dög, mopszli, nyakszli, vonító sühögér, kis kutya, nagy kutya, tarka kutya, Sajó kutyám. (A kutyuskám az nem kutya, hanem, amint egy igen kiváló természettudós földerítette, egy nő.)
A kutya igen hű állat. Ha a gazdája megrúgja, akkor meglapul, és nyalogatja a cipőjét. Ha pedig meghal a gazdája, akkor a kutya nagyon szomorú lesz, sőt van olyan kutya is, amelyik a gazdája halála után nem eszik, nem ugat, lefekszik, és ő is meghal, nem úgy, mint például a zsebóra, amely a gazdája halála után is közönyös ketyegéssel jár tovább, amiért is a zsebóra egy hűtlen kutya.
A kutya örömének azáltal ad kifejezést, hogy a farkát csóválja. Ha pedig a...
 

Csatolások

 • Kutyahűség.rar
  4.1 MB · Olvasás: 121
Oldal tetejére