Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

renn12

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Nagyon keresem a Csodakunyhó sorozatból a Kenguruk földjén című részt. Sehonnan sem tudom beszerezni, és így nem tudjuk folytatni a sorozatot. Valaki fel tudná tenni? Kisfiammal együtt nagyon örülnénk neki. Köszönöm szépen előre is! :)
 

CS.LAndi

Új tag
Sziasztok! Nagyon keresem: Alona Frankel: Bilikönyv lányos verzióját! Mindenhol csak fiúsat találok. Nincs meg valakinek? Köszi előre is! :)
 

eszter123

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Bogyó és Babóca mesékből keresek kettőt (már csak ezek hiányoznak és teljes lesz a sorozatunk)

  • Napraforgók (Bogyó és Babóca kertészkedik kötetből)
    A hóember (Bogyó és Babóca zenél kötetből)
Köszönöm a kislányom nevében is, ha valaki felteszi őket!
 

Csatolások

  • Bogyo es Baboca kerteszkedik.djvu
    2 MB · Olvasás: 222
  • Bogyó és zenél.djvu
    844.5 KB · Olvasás: 180

Leeta

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!
Mind fent van, egy másik olvasóval mindet megtaláltuk. Küldök oldal linkeket, ahol keresheted őket. Igazából 7 könyvnek kell lennie, plusz a konyhatündéres, az a 8-dik. A többit, ha jól tudom, lehet, hogy van még, magyarul nem adták ki.
 

Aniko955

Állandó Tag
Állandó Tag
Kérésre
Shannon Hale - A suttogó
Hale Shannon - A suttogó.jpg
Anidori-Kiladra Talianna Isilee volt a becsületes neve, és a Kildenree nevű kiskirályság hárompercenkéntijeként látta meg a napvilágot a születése után pontosan három nappal. Addig ugyanis ki sem nyitotta a szemét. És bár egész életében arra készült, hogy egy szép napon királynő lesz belőle, a sors különös szeszélye folytán mégsem léphet szülőhazája trónjára. Mint minden földi halandónak, neki is meg kell tapasztalnia, hogy széles e világon minden másképpen van, mint aminek látszik: az udvarhölgy valójában közönséges szélhámos, a hűséges katonák mindenre elszánt bérgyilkosok, a libapásztorlány a trónörökös jegyese, a régi barát halálos ellenség, a testőr álruhás királyfi. Megakadályozható-e még a küszöbön álló háború szép szóval, meggyőzéssel és jóindulattal ebben a fenekestül felfordult világban? Vagy már a tündérmesékben is diadalmaskodik az ármány és az erőszak a józan ész, az igazság ellenében, elpusztítva az öröknek hitt emberi értékeket? A Grimm-testvérek költői regénnyé bővített, megannyi váratlan fordulatban bővelkedő meséjét, amely többek között ezekre a kérdésekre is választ ad gyermekeknek és felnőtt olvasóinknak egyaránt ajánljuk.
 

Csatolások

  • Shannon Hale - A suttogó.pdf
    3.3 MB · Olvasás: 228

ilyvo

Állandó Tag
Állandó Tag
a-part-alatt-kender-nota-lukacs-kato-rajzaival-1-kiadas-97-24fa_1_300.jpg


A part alatt
Kender - nóta
Lukácsi Kató rajzaival

Az A part alatt kezdetű magyar népdalt Csaplár Benedek gyűjtötte Szegeden 1870 körül. A gyermekdal leírja a kenyérsütést
az aratástól a kenyér felvágásáig.
 

Csatolások

  • a part alatt.pdf
    19.5 MB · Olvasás: 251

Timocka

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Keresem Nógrádi Gábor Nem vagyok Samu című könyvének mindkét kötetét.
Segítségeteket előre is köszönöm
 

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Szakács Eszter

A Szelek Tornya (Grifflovasok-trilógia 1.)

1606548582704.png
A vakáció utolsó napján a vagány Mira felmászik a környékükön évek óta elhagyatottan álló építkezési terület darujára, hogy megszabaduljon az őt üldöző osztálytársaitól. Fent, az irányítófülke ablakán át megpillant egy másik, ismeretlen világot. A kitörő viharban azonban megcsúszik és lezuhan, de egy griff megmenti az életét.
A lány apja egészen eddig titkolta előle, hogy születésekor a Moirák titkos feladatra választották ki Mirát: kapuőre lesz az Olümposz nevű bolygónak, ahol a görög istenek élnek napjainkban. A kapuőrök mindig egy párból állnak: griffből és grifflovasból, akik ugyanazon percben születtek. Telepatikus kapcsolat köti össze őket, de ez a kapcsolat a tizenötödik születésnapjukon jön csak létre. Ekkor kezdik el tanulmányaikat az Olümposzon, ahol felkészítik őket leendő feladatukra, ami nem kisebb, mint a világ bonyolult rendjének megőrzése. Az új iskola mellett Mirának a földi dolgait is el kell rendeznie, és meg kell fejtenie a család múltját átszövő titkokat…
 

Csatolások

  • szakacs_eszter__a_szelek_tornya.rar
    999.7 KB · Olvasás: 240

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Philip Pullman

Ménkű és a viaszrém (A városszéli banda kalandjai 1.)

1606807342512.png
Különös események bolygatják meg Lambeth lakóinak nyugalmát! Hamis pénzérmék jelennek meg a forgalomban, aztán a rendőrök letartóztatják Ménkű apját! Valóban ő lenne a pénzhamisító?! Mivel a Városszéli banda minden egyes tagja szentül hisz Ménkű apjának ártatlanságában, nyomozásba kezdenek, hogy ezt bebizonyítsák.

A számtalan díjjal kitüntetett író humoros és lebilincselően izgalmas történetével veszi kezdetét a Városszéli banda különös kalandjait bemutató gyerekregény-sorozat.
 

Csatolások

  • pullman_philip__menku_es_a_viaszrem.rar
    1.2 MB · Olvasás: 243

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Philip Pullman

A nagy rablás (A városszéli banda kalandjai 2.)

1606807470873.png
Amikor tízezer font értékű ezüstedényt és -díjat rabolnak el a Gázszerelők Tiszteletre Méltó Szervezetétől, Benny Kaminsky és bandája azonnal akcióba lendül. A fiatal nyomozók első számú gyanúsítottja Whittle úr lesz. De vajon tényleg ő a bűnös? Mindig egy lépéssel a Scotland Yard előtt járva a banda briliáns logikával deríti fel a bűnügyet.

A Ménkű és a viaszrém című regény folytatása sziporkázó humorral és sok izgalommal a számtalan díjjal kitüntetett Philip Pullman tollából.
 

Csatolások

  • pullman_philip__a_nagy_rablas.rar
    1.4 MB · Olvasás: 233
Oldal tetejére