Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

Moebius

Állandó Tag
Állandó Tag
Jó olvasást !
Carol Christo - Az Utolsó Pokémonmester

Ifjúsági,közösségi,online játék

Megjelenés: 2019. december 06.

Az élet szórakoztató és békés volt a tízéves Lucas és barátai, Cora és Samuel számára. A gyerekek minden szabadidejüket azzal töltenék, hogy okostelefonjaikon Pokémon GO-val játsszanak, megpróbáljanak minél több pokémont gyűjteni, és eljutni a következő szintre. De amikor a digitális teremtmények hirtelen elmenekülnek a képernyőjükről, és bejutnak a való világba, akkor a pusztítás megfékezhetetlennek tűnik. És hogyha nem lenne elég baj a sok elszabadult pokémon, felbukkan az utolsó Pokémonmester, aki világuralomra tör. A három elszánt barát kapja a küldetést, hogy rendet tegyenek a káoszban, és megmentsék a világot. Elindul a küzdelem tele veszéllyel, nagy csatákkal és persze leleményes ötletekkel, ahol a legnagyobb fegyver: a barátság.
 

Csatolások

  • Carol Christo-Az Utolsó Pokémonmester.pdf
    1,017.1 KB · Olvasás: 137

Zsengi

Állandó Tag
Állandó Tag
Bóc István: A kriminális hetedik bé

Mindenféle gyerek jár a Zebra utcai iskolába. A szülők között van rendőr, bankár, maffiózó, de ide jár az alvilág csavaros eszű ügyvédjének tompa agyú fiacskája is. És persze itt van Juli, akit barátai és ellenségei nem túl találóan csak Szörnyellának neveznek. A gyerekek igazán telibe kapják az életet! Hol mindenféle rablásokba keverednek, hol az iskola körül ólálkodó kábítószerárusok útjait keresztezik. Végül az osztály összetartásának köszönhetően sikerrel veszik fel harcot a bűnözőkkel. A Kaján Tibor által illusztrált huszonhat csattanós történet mindegyikét egy-egy logikai feladat zárja, ami egyedülállóan észpezsdítővé teszi a könyvet.
 

Csatolások

  • Bóc István - Kaján Tibor - A kriminális hetedik bé.epub
    3 MB · Olvasás: 269

Biseka

Állandó Tag
Állandó Tag
Pamela Jekel: Maugli
Újabb dzsungeltörténetek

1992. illusztrált
pdf

1618408924162.png
Rudyard Kipling világszerte ismert és kedvelt művének, A Dzsungel Könyvének főszereplője Maugli, az indiai őserdő farkasai között fölnevelkedett fiú. Az idők során sokféle új formában földolgozott történetfüzért Pamela Jekel ír nemzetiségű szerző további dzsungeltörténetekkel egészítette ki: Maugli újabb kalandjait írta meg a nagy mű szellemében és stílusában. E könyv főhőse ismét Maugli, s a történetekben megint találkozhatunk a szeretett állatfigurákkal: Balúval, a bölcs medvével, Bagirával, azaz a Fekete Párduccal, Kával, a kígyóval vagy Ikkivel, más néven a Tüskésdisznóval. Rajtuk kívül megjelenik számos új állatszereplő, például Gardán, a pórul járt hatalmas orrszarvú, Hama, a fortélyos kobra, Badur, a fanyar humorral megáldott vérszívó denevér és Dzsakala, a lápvidék zsarnoka.
Az írónő által megalkotott romantikus befejezés szerint Maugli megtalálja helyét az emberek között, feleségével és kisgyermekével és, de – mivel ő a Vadon felügyelője – régi állatbarátaival való kapcsolata is töretlen marad.
A Maugli hitelesen és pontosan visszaadja az eredeti Kipling-mű ritmusát, hangulatát, szellemét. Akárcsak a régebbi történeteket, a mostaniakat is nagy gyönyörűséggel olvashatják kicsik és nagyok egyaránt. A könyv arra tanít, hogy becsüljük meg a barátságot, figyeljünk egymásra és hallgassunk mindig a bölcsebbekre.
Az újabb dzsungeltörténeteket Tótfalusi István méltó műfordítása és Békés Rozi életteli illusztrációi teszik élvezetessé a magyar olvasó számára.

Köszönet a nyersanyagért.
 

Csatolások

  • Pamela Jekel - Maugli.pdf
    7.4 MB · Olvasás: 177

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Alexandre Dumas · Oliver Ho

A három testőr​

Klasszikusok könnyedén
1618479376840.png
A három testőr fordulatos, intrikákkal és feszültséggel teli története D'Artagnan, a fiatal nemes és a három bátor kardforgató, Athos, Porthos és Aramis elképesztő, csodálatos kalandjait beszéli el. A négy barát összefog, hogy megoltalmazzák királyukat és királynéjukat a hatalmukra törő fondorlatos bíboros cselszövéseitől. Gyilkosságok, párbajok, szerelem és halálos viadalok teszik izgalmassá ezt a bátorságról és hűségről szóló felemelő mesét.

A Klasszikusok könnyedén sorozat lehetővé teszi az ifjú olvasók számára, hogy már gyerekkorukban megtapasztalják az időtlen történetek varázsát. A könnyebb érthetőség kedvéért lerövidített és nagy gonddal átírt klasszikus regényekben ugyanazokat a fordulatokat és izgalmakat élhetik át, amelyek az eredeti történeteket közkedveltté tették.
 

Csatolások

  • dumas_alexandre__a_harom_testor.rar
    994.5 KB · Olvasás: 196

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Kérésre Berg Judit Rumini sorozatának letöltő linkjei:




Jó olvasást!
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

Zsengi

Állandó Tag
Állandó Tag
Michael Morpurgo - Kensuke királysága
A kiskamasz Michael hajótörést szenved; egy csendes-óceáni szigeten küzd a túlélésért. Élelem és víz után kutat – hiába. Remény veszetten tér nyugovóra, ám másnap friss gyümölcs, halszeletek és víz várja. Nincs egyedül…
 

Csatolások

  • Michael Morpurgo - Kensuke királysága.pdf
    1.6 MB · Olvasás: 167

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Sherman Alexie

Junior​

Egy indián naplója
1619253271656.png
Junior indián, és egy rezervátumban él a családjával. Európai fül számára ez izgalmasan hangozhat, ő azonban sorscsapásnak tartja. Már születésekor sem állt jól a szénája, kész csoda, hogy egyáltalán életben maradt, aztán meg normális gyerek lett belőle – bár úgy fest a helyzet, hogy utóbbit csak ő gondolja így. Egyszer aztán elege lesz a testi-lelki-anyagi nyomorúságból, amit a rezervátumban maga körül lát, és átiratkozik a szomszéd város középiskolájába, ahová csupa fehér gyerek jár. Nem elég, hogy az új közegben rengeteg megpróbáltatás vár rá, és tragédia tragédiát követ az életében, saját népe árulónak bélyegzi, csak mert nem éri be az indiánok nagy többségének kijutó sorssal. Junior azonban kivételes bölcsességgel és humorral néz szembe a nehézségekkel, amelyek leküzdéséhez olyan erőt fedez föl önmagában, amelynek létezését maga sem sejtette.
Az indián származású Sherman Alexie (1966) maga is rezervátumban nőtt fel, és törzséből elsőként egyetemi diplomát szerzett. Prózaíróként és költőként számos díjat nyert. Magyarul megjelenő második, önéletrajzi ihletésű regényében – akárcsak az előzőben, a Menekülés-ben – a rezervátumban élő észak-amerikai őslakosok eleve megpecsételődött, kilátástalannak tűnő sorsa a téma. A keserédes humorral átszőtt történet egyaránt szól szeretetről, barátságról, gyűlöletről, megbocsátásról, társadalmi kirekesztésről és beilleszkedésről.
 

Csatolások

  • alexie_sherman__junior.rar
    5 MB · Olvasás: 204

Zsuzsi Kálna

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Az alábbi verses könyveket keresem:
Kiss Ottó: Emese almája
Kiss Ottó: Csillagszedő Márió
Friss tinta
Ragyog a mindenség
Lackfi János, Vörös István: Apám kakasa

Köszi!
 

Mea.mea

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Két igazi köny ritkaságot keresek, az interneten gyakorlatilag lehetetlen megtalálni.

Rangáné Lovas Ágnes: Babaország Meséskönyve

Lányiné dr.Garai Katalin: Mit, miért, mennyiért?

Előre is köszönöm és köszönöm mindenkinek, aki idáig segített rátalálni a hasonló mára már elfeledett könyvekre.
Szia! Megtaláltad azóta a Babaország meséskönyvét? Nekünk megvan itthon, ha még nincs meg, szivesen bescannelem :)
 
Oldal tetejére