Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

Régóta keresem, Altay Margit szerkesztésében a Tündérvásár bekötött egész éves példányait. Ha valakinek meg van bármelyik évfolyam, feltöltené? Előre is hálásan köszönöm!
 

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Rudyard Kipling · Lisa Church

A dzsungel könyve​

Klasszikusok könnyedén
1620045259920.png
Tanuld meg a Dzsungel Törvényét Mauglival, az árva kisfiúval, akit állatbarátai, Balú, a medve, Ká, az óriáskígyó és Bagira, a párduc nevelnek. De légy résen, mert a hosszú árnyékok között ott ólálkodik Sir Kán, a rettegett emberevő tigris! Éld át a harc és a vadász izgalmát, járj Maugli ösvényein, akinek vakmerő kalandjai éppoly vadak és varázslatosak, mint maga a dzsungel.
A Klasszikusok könnyedén sorozat lehetővé teszi az ifjú olvasók számára, hogy már gyerekkorukban megtapasztalják az időtlen történetek varázsát. A könnyebb érthetőség kedvéért lerövidített és nagy gonddal átírt klasszikus regényekben ugyanazokat a fordulatokat és izgalmakat élhetik át, amelyek az eredeti történeteket közkedveltté tették.
 

Csatolások

  • kipling_rudyard__a_dzsungel_konyve.rar
    942.6 KB · Olvasás: 219
Nekem megvan. Mi érdekelne?
Zsuzsa kisanyám, A kis cseléd, a várkisasszony, A márványbaba, Hatosfogat,és több nem jut az eszembe, de ezeknek nagyon örülnék. Esetleg kérhetnék egy listát? Valamint hallottál a Tündérvásár c. kiadványról? Hetente jelent meg, és az egész évfolyam is érdekelne, nekem sz 1930 év van meg. Altay Margit szerkesztette, a beceneve a Tündi volt. Előre is köszönöm a segítséged!
 

oldboyy

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy kérésem lenne, remélem megoldható! Kérésem azokhoz a feltöltőkhöz szólna, akik hatalmas méretű pdf fájlokat osztanak meg.Mivel gondolom képfájlokból indulnak ki, szeretném, ha képfájlokat is megosztanák, hogy akinek kisebb fájlméret is megfelel könnyebben meg tudják csinálni. Pl.: Aranyhaj és nagy gubanc 197 mega! Sikerült egy másik helyről is letöltenem 6,47 mega!!! Még háromszoros nagyításban is elfogadható volt a minőség. Egyébként a könyv mérete csak 50 oldal volt. Sajnos ezek a könyvek szinte mind remekművek, de a méretük miatt mellőzöm őket, várva, hogy valami jótét lélek kisebbre varázsolja...Remélem kérésem meghallgatásra talál, amit előre is köszönök.
 

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Yvonne Struck

A fiúk hülyék. A lányok is…​

1620542187312.png
Fiúk + lányok = szerelmi káosz!
Lara szerint Finn tök helyes. És Finnek nagyon bejön Lara. Szerelem első látásra. És a happy end? Azt még meglátjuk! Hiszen ott vannak Lara vihogó barátnői a szerelmi tanácsaikkal, Finn haverjai a béna beszólásaikkal, két kíváncsi anya, és egy féltékeny apa. És ki gondolta volna, hogy egy uborka, némi aftershave és egy bikini ennyire kínos is tud lenni?
Segítség!!!
 

Csatolások

  • struck_yvonne__a_fiuk_hulyek._a_lanyok_is__.epub
    189.8 KB · Olvasás: 222

holdvirágzó

Állandó Tag
Állandó Tag
J. K. Rowling - Az Ickabog

Akkora, mint két ló. A szeme tűzgolyó. A karmai borotvaélesek. Vigyázz, mert jön az Ickabog… Duskáldia egykor a világ legboldogabb országa volt. Bővelkedett aranyban, egy pompázatos bajszú király uralkodott rajta, és olyan fenséges kolbászok, sajtok és sütemények készültek városaiban, hogy aki csak megkóstolta őket, táncra perdült örömében! Birodalomszerte minden szép és jó volt, kivéve a ködös északi részt, Lápföldét, ahol egy régi rege szerint a szörnyűséges Ickabog tanyázott. Minden épeszű ember tudta, hogy az Ickabog csak legenda, rossz gyerekek ijesztgetésére való. De a legendáknak megvan az a furcsa tulajdonságuk, hogy néha önálló életre kelnek… Vajon egy mendemonda megbuktathatja a közkedvelt királyt, és térdre kényszerítheti az országát? Annyi biztos, hogy két bátor gyerek olyan kalandba sodródik miatta, amire maguktól sose vállalkoztak volna. A világ egyik legkiválóbb elbeszélőjének sajátos hangulatú meséjét a szereplők színes tárháza és a fantáziadús cselekmény teszi minden korosztály számára feledhetetlen olvasmánnyá.
 

Csatolások

  • J. K. Rowling- Az ​Ickabog.jpg
    J. K. Rowling- Az ​Ickabog.jpg
    82.8 KB · Olvasás: 91
  • J. K. Rowling - Az Ickabog.pdf
    1,011.3 KB · Olvasás: 466

radioj

Aktív tag
Mocsár Gábor - Csöngetésre vakkants!

A Debrecenben élő népszerű író immár tíz éve gazdája egy kedves, fürge jószágnak, akinek neve:
„Mitvisz. A gyerekek Pullman-kutyának hívják, mert olyan hosszú. Nevezik földszintes kutyának is, mert olyan alacsony. Ő ugyanis tacskó. Rövidszőrű. Iskolai végzettsége: nincs, de roppant módon kitanult és ravasz. Különös ismertetőjele: jobb első lábával egy Trabantnak koccant. A Trabantnak semmi baja nem történt, de hősünk lába több helyütt eltört, s mire a csontjai a gipszben összeforrtak, valahogy úgy alakult, hogy a lábfeje nem előre, hanem majdnem hátrafelé néz, ezáltal nevetésre készteti a szemlélőt. Jelleme: kiismerhetetlen. Mellékszereplők: Gazdi meg a felesége.” továbbá mindenki, akinek Mitvisz neveltetésében szerepe volt.

Mocsár Gábor - Csöngetésre vakkants!
 

ranita0105

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Keresem az alábbi könyveket:
-Harriet Muncaster Vámpírtündér sorozatának könyvei kötete van, bármelyik jó
-Angela Sommer: A kis vámpír sorozat köteteit
-Marcus Sendwick: Kísértetek és ketyerék, Harriet Muncaster Vámpírtündér sorozatának könyveiízözön és vesztegzár

Előre is köszönöm
 

Zsengi

Állandó Tag
Állandó Tag
Pauline Cockrill - Kis könyv a mackókról

A Kis könyv a mackókról klasszikus játék mackók kivételes minőségű, színes fényképportréit tartalmazza. Minden egyes mackónál részletes jegyzetek hívják fel a figyelmet a kitüntető jegyekre.
 

Csatolások

  • Pauline Cockrill - Kis könyv a mackókról.epub
    11.6 MB · Olvasás: 163
  • covers_25648.jpg
    covers_25648.jpg
    66.1 KB · Olvasás: 67

Zsengi

Állandó Tag
Állandó Tag
Radu Țuculescu - Öregmama történetei

Egy eldugott kalotaszegi falu a buja titkaival. A jelenben. Meg a múltban. A múltjában. Ami lehetne bármelyik település a maga zárt közösségével és látszólagos nyugalmával. De Petra Erdélyben van, a nagyvárad–kolozsvári főúttól balra, Feketetó és Sztána szomszédságában. Ide látogat éveken át Kolozsvárról Radu, és Öregmama unokája, Ditta. Az egyszerű vizitek azonban nem másról szólnak, mint történetmesélésről, időutazásról a falu hétköznapjaiban, de leginkább a lakosok múltjában, amelyben előbukkannak a buja, erotikus titkok s a kötődések keszekusza szálai. Először lassan, mintha csak egy tájképet ábrázoló festményvásznat vizsgálnánk, majd ahogy közelebb érünk hozzá, egyre gyorsabban, hogy aztán a szálak között valóságos karneválba keveredjünk… Kapkodjuk a fejünket a szédületes iramtól, beszippant, behúz, feldob, majd kivet magából ez az ördögi tánc, aminek a végén tökéletesen másképp fest a festmény.
Ahogy Radu is másképp látja Petrát, miután megmerítkezett benne és a petraiak beavatták fülledt titkaikba. Gálanna, Tótjános, Margólili és Hudinella, Hermántibi és Gátipista, a boszorkányos-mézes csábítások és a feketetói vásárok forgataga, a szülői ígérgetésekben fogant jéghideg érdekházasságok elfagyott évtizedeinek sötét titka, a mindig pálinkaszagú háziurak férfiatlan-erőtlen kocsmai szájkaratéja s a mögöttük szeretőt tartó, de pironkodó asszonyságok frivol-erotikus vágyálma, az ösztönök, a vallás, a szokásjog és a kántor asszony vélt nemtudásából kirajzolódó igazság krétaköre… És egy rejtélyes, háromnapos lakodalom, egy ördögi szeánsz, ahol a Holdat is ellopták, egy buja bachanália, egy pokoli dance macabre… Meg egy véres balta fekete hajszálakkal. A Titok, amiről mindenki másképp tud. Valamit. Vagy sehogyan sem… De Öregmama tudja, mi történt akkor és azóta. Meséje lenyűgöző, anekdotáiba furfangosan beleszövi olvasmányait, s bár Petra lakói a dombok ölében elbújt aprócska közösség tagjai, Bulgakov vagy Jack London vagy Conan Doyle nem ismeretlen néhányuknál. Öregmamánál főleg nem… És az Umberto Ecó-i kérdés – Ki a tettes? – megválaszolása ezáltal egyre nehezebbnek tűnik. Pedig az a lakodalom az évszázad szeánsza volt, ahol eggyel kevesebben távoztak, mint jöttek
 

Csatolások

  • Radu Tuculescu - Öregmama történetei.epub
    396.3 KB · Olvasás: 169
  • Öregmama.jpg
    Öregmama.jpg
    103.3 KB · Olvasás: 68

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Janikovszky Éva

Már iskolás vagyok​

1621000107296.png
Micsoda boldogság és dicsőség az első iskolatáska! Dani is büszke örömmel indul iskolába, ahol a lelkesedése lohad ugyan, de érdeklődése nőttön-nő. A felnőttek kérdésére, hogy jó-e iskolába járni, Dani nem tud válaszolni. Van amikor jó, s van, amikor rossz.

Janikovszky Éva játékosan megírt könyvét Réber László elragadó, színes illusztrációival kisiskolásoknak és szüleiknek ajánljuk.
 

Csatolások

  • janikovszky_eva__mar_iskolas_vagyok.epub
    1.2 MB · Olvasás: 334

Biseka

Állandó Tag
Állandó Tag
Mocsár Gábor: Csöngetésre vakkants!
1983.

mobi, epub, docx
illusztrált
1621074083296.png
Átdolgozás olvasható(bb) formában.
 

Csatolások

  • Mocsár Gábor - Csöngetésre vakkants.zip
    4.1 MB · Olvasás: 131
  • Mocsár Gábor - Csöngetésre vakkants.epub
    1.5 MB · Olvasás: 144
  • Mocsár Gábor - Csöngetésre vakkants.zip
    4.1 MB · Olvasás: 94
Utoljára módosítva:
Oldal tetejére