Jegkorong

K

kokojumbo

Vendég
Ha Csicsó is ott lett volna akkor nem esünk ki..
De tényleg nem. Egy 20 éve összeszokott párost nem lehet csak úgy nélkülözni. Talán jövőre és azután lesz majd valaki, aki helyettesítheti őt. De csak ennyi "helyettesítheti" ..
 

benabraham

Új tag
Üdv hokirajongók! Van esetleg közöttetek olyan Kedves Fórumozó aki Kanadában él és jégkorongos gyermeke van? Az én Lurkóm nyolc és fél éves, és a DAB.Docler - DUNAFERR -nél hokizik (Dunaújváros - ex-Sztalinváros). Szeretnék feltenni néhány kérdést a témában. választköszibenabraham
 

zoly77

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos nem sok reális esély volt a bent maradásra de azért így is jó meccseket játszottak a fiúk! Főleg a nyitány!! Szép volt!
 

somagyik

Új tag
És miközben a kanadaiak a magyar jégkorong szurkolókról áradoznak, Magyarországon tüntetést szerveznek a jéghokisok mellett, mert be akarják zárni a csarnokukat!

Gyönyörű!!
 
T

TH6777

Vendég


A csehek nyerték a jégkorong világbajnokságot

A cseh válogatott nyerte meg a németországi jégkorong-világbajnokságot, miután a vasárnapi döntőben drámai csatában 2-1-re győzött a címvédő orosz csapat ellen.


Már az első percben vezetéshez jutottak a csehek Jakub Klepis révén, aki a 20. másodpercben szerzett gólt. Az oroszok a harmad végén egyenlíthettek volna, ám kiderült, hogy a találat már időn túl esett. A második harmadban - Tomas Rolinek lábáról bepattant góllal - tovább növelték előnyüket a csehek. Az utolsó felvonásban összesen hétperces emberhátrányba kerültek Ovecskinék, s ugyan a hajrában Pavel Dacjuk révén sikerült szépíteni, az egyenlítést már nem tudták kiharcolni.

A vb-k történetében Csehország/Csehszlovákia a 12. aranyérmét szerezte meg, míg az örögrangsorban 25 sikerrel első oroszok nem tudták megszerezni sorozatban harmadik elsőségüket.

Eredmény: Csehország-Oroszország 2-1, g: Klepis (1.), Rolinek (39.), illetve Dacjuk (60.).

Az aranyérem rangsor:


Szovjetunió/Oroszország 25 Kanada 24 Csehország/Csehszlovákia 12 Svédország 8 Egyesült Államok 2 Finnország, Szlovákia, Nagy-Britannia 1-1.
 
T

TH6777

Vendég
NHL - Nagydöntőben a Chicago
2010. 05. 24. 09.33


<RIGHT>
nhl.jpg



A negyedik mérkőzést is megnyerte, így "kisöpörte" a Chicago Blackhawks a San Jose Sharksot az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Nyugati főcsoportjának fináléjában, így 18 év elteltével bejutott a nagydöntőbe.


A magyar idő szerint hétfő hajnali találkozón Logan Couture és Patrick Marleau jóvoltából a vendégek jutottak kétgólos előnyhöz, a folytatásban viszont eredményesen játszott a Chicago, s Brent Seabrook, Dave Bolland, Dustin Byfuglien, Kris Versteeg góljával begyűjtötte a győzelmet.

A döntőben a Philadelphia Flyers vagy a Montreal Canadiens lesz az ellenfele. A keleti párharcban a Philadelphia 3-1-re vezet.

Eredmény:
Nyugati főcsoport, döntő:

Chicago Blackhawks–San Jose Sharks 4-2
A párharc végeredménye: 4–0 a Chicago javára

 
T

TH6777

Vendég


Jégkorong-vb - Ezrek éltették az aranyérmes cseh válogatottat
2010. 05. 24. 11.11


<RIGHT>
jegkorong.jpg



Több ezren ünnepelték vasárnap éjszaka Prága belvárosában az oroszok 2-1-es legyőzésével világbajnoki címet szerzett cseh jégkorong-válogatottat.

"Senki nem hitt ebben a csapatban, most mégis az a helyzet, hogy mi vagyunk a legjobbak" - idézte a francia hírügynökség az egyik ünneplőt, az ötvenes éveiben járó Eva Havlikovát.

Már az esti mérkőzés előtt órákkal nagy tömeg gyűlt össze az Óvárosi téren, ahol előzőleg két óriás kivetítőt állítottak fel. A közös szurkolásra érkezők - leginkább fiatalok - közül sokan piros-fehérbe öltöztek és arcukat is ilyenre festették.
Többen Jaromir Jagr 68-as számú mezében jelentek meg. A helyiekkel együtt sok turista is végigizgulta a kölni döntőt.

Aztán a mérkőzés után nagy ünneplés kezdődött, a szurkolók a játékosok mellett Vladimir Ruzicka szövetségi kapitányt éltették. A hangulat a Vencel téren lévőkre is átragadt, ott zászlókkal felszerelt autókból hallatszott a folyamatos dudaszó.

"A szív diadala volt a mai"
- jelentette ki Karel, aki az egyik kocsmában nézte a mérkőzést.

 
T

TH6777

Vendég


NHL: a Philadelphia Flyers lesz a Chicago ellenfele a nagydöntőben


A Philadelphia Flyers lesz a Chicago Blackhawks ellenfele az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) nagydöntőjében. A Flyers hazai jégen 4–2-re legyőzte a Montreal Canadienst a Keleti főcsoport döntőjében, ezzel összesítésben 4–1-re nyerte meg az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcot. A philadelphiai klub 1997 óta először játszhat Stanley-kupa-döntőt.

NHL, RÁJÁTSZÁS

KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ

<TABLE style="BORDER-COLLAPSE: collapse" class="cikkinfo table_w100p" border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=540><TBODY><TR class=even><TD class=xl24>Philadelphia Flyers (7.)–Montreal Canadiens (8.)</TD><TD class=xl24>4–2</TD></TR><TR class=odd><TD class=xl24 colSpan=2>A párharc végeredménye: 4–1, a Philadelphia javára</TD></TR></TBODY></TABLE>​
 
T

TH6777

Vendég
Újdonsült cseh világbajnokkal erősít az Omszk
2010. 05. 26. 07.24


<RIGHT>
ice_hockey.jpg



A cseh válogatottal friss világbajnok Roman Cervenka az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) helyett az orosz bajnokságban (KHL) érdekelt Avantgard Omszkot választotta, és így klubtársa lesz jó barátja, Jaromir Jagr.

Cervenka kétéves szerződést írt alá az orosz milliárdos, Roman Abramovics tulajdonában álló együtteshez. A ponterős játékos elmondta: az Omszk visszautasíthatatlan ajánlattal állt elő, míg az NHL-ben csak olyan megállapodást tudott volna kötni, ami alapján a tartalékcsapathoz is le kerülhetett volna, és akkor anyagilag rosszul jár.
<CENTER></CENTER>



 
T

TH6777

Vendég
Nem megy Kínába a New York Islanders
2010. 05. 27. 08.14


<RIGHT>
nhl.jpg



Az eredeti tervekkel ellentétben nem utazik kínai edzőtáborba az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő New York Islanders csapata.

A klub Charles Wang tulajdonos szülőföldjére látogatott volna el szeptember 14. és 23. között, azonban - amerikai médiaértesülés szerint - a vezetés és a játékosok érdekvédelmi szervezete közötti véleménykülönbség miatt az út meghiúsult. Wang nagyon szeretett volna egy kínai mérkőzést is összehozni.

Garth Snow, az Islanders főigazgatója jelezte: alternatív megoldást keresnek az idény előtti edzőtáborra.
<CENTER></CENTER>



 
Oldal tetejére