Közös hímzés - SAL 3 - Határidő nélkül :)

sorcier

Kormanyos
Fórumvezető
Kormányos
A CH legujabb palyazata-Melitta felhivasa

<b style="color: rgb(62, 62, 62); line-height: 13px; ">
Szeretnem felhivni figyelmeteket palyazatunkra.


A CanadaHun.com
- MESTERMŰVEM - címmel
Kézműves és Képzőművész Pályázatot hirdet !
Mindenkiben ott él a vágy, hogy valami szépet és maradandót hozzon létre. Felgyorsult világunkban sajnos egyre kevesebb időt fordítunk erre, pedig a kreatív kikapcsolódás, önkifejezés kicsit felszabadíthat minket a mindennapok terhei alól.

Anyagától és elkészítésének módjától függetlenül, egyszerű tárgyakkal is okozhatunk örömet magunk és mások számára. A „mesterművünk” kifejezheti gondolatainkat, érzéseinket valamint a világhoz és másokhoz való viszonyunk, kötődésünk.
A pályázat célja, hogy mindezt megoszthassátok a szélesebb közönséggel.
A pályázaton, kizárólag saját készítésű alkotás vehet részt, amely készülhet bármilyen anyagból és technikával.
Az alkotásokat a CanadaHun fórumán, erre a célra létrehozott pályázati topikban, 3 db fénykép, valamint a mű keletkezésének történetét és témáját ismertetve egy rövid leírás segítségével lehet bemutatni.
A díjak odaítélése a már ismert módon történik. A -KÖSZÖNÖM - gomb megnyomásával lehet szavazni és a szavazatok száma határozza meg a győztesek sorrendjét.
A Pályázat lezárásának határideje: 2012. december 12.
Eredményhirdetés: 2012. december 16-án a pályázati topikban, amit ezt követően, ismertetünk a CanadaHun Rádió műsorában

( a pályázók az alkotások beküldésével elfogadják a pályázat kiírásának a feltételeit. A díjak pénzre nem válthatók)
A pályázaton résztvevőknek sok sikert és szórakozást kíván a CanadaHun Vezetősége!​



</b>
 

napsugár7127

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Tényleg elkezdtem.Hímzem az első kockát, aztán bevillan, hogy úristen, felfér-e erre a hosszú anyagra.Na kapásból abba hagytam, nehogy bontani kelljen. A továbbiakban csak a kockák alsó részét hímeztem fel,remélve, hogy elég lesz az anyag.Nagy kő esett le a szívemről, úgy kényelmesen ráfér.Majd folytatom. Lehet, nem minden szín tökéletesen szám szerint lesz, mert annyi a fonalam, és ami nagyon de nagyon hasonló árnyalat, azt esetleg majd felhasználom hozzá.Kicsit félre tettem a nagy képet, meg a pacist, de azok is el fognak készülni.Mikor a lovas gobimat hímeztem, akkor is több képet csináltam egyszerre, mindegyik kész lett.Persze csak nagyítós lámpa alatt csinálom, mert ez a méret túl apró nekem. Elég haladós mintának tűnik.Főleg a nagy képhez képest...

napsugár7127
 

macleod

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is úgy kezdtem. :D Leszámoltam 20 "feltételezett" szemet, lemértem centire, elosztottam - felszoroztam, ráhagytam néhány centit, aztán evett a penész, elég lesz-e, mert ötszázvalahány szemet számol ki a búbánat, egy olyan anyagon, amin a szálakat csak egy búvár-, egy hegesztő-, egy nap-, egy 52 dioptriás szemüvegen keresztül látom nagyítón át is teleobjektívvel. :D Aztán rágta a lelkem a reszketés, ha nekikezdek az elsőnek, és néhány hét múlva kiderül, hogy odáig jutok: augu ... akkor nem állok jót magamért. Én is előbb megvarrtam mértékegységnek az alsó képvonalat, aztán ergye rá. :D
 

napsugár7127

Állandó Tag
Állandó Tag
Akkor nem egyedül én láttam így. Pedig elég széles, nagy darab anyag.De ez bontani....Épp elég fogni a feszítőkeretet. Belelkesültem, elgondolkodtam a SAL 1-es Renato Parolin fán is. Anyagom az van, fonalam is, legfeljebb nem annyira minőségivel, hanem marad a puppets.
 

Fantagra

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Próbáltam letölteni a mintát, de nem tudom. Megtenné valamelyikőtök, hogy átküldi? (Ebből is látszik, hogy eddig csak néztem, de a hétvégén tudtam megvenni hozzá a megfelelő anyagot)
Előre is köszönöm!
Fanta
 

zenelady

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Nagyon tetszik nekem ez a minta! Nagyon megfogott a magyar szövege. Kérhetném én is, hogy elküldje valaki nekem? Néztem, de már szerintem nem letölthető:( - én se tudom, mikor fogok nekiállni, de hogy megcsinálom, az biztos. Feltéve, ha megkapom valakitől ugye a mintát;)
 

macleod

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszi, de ott csak 11 képecske van. Ráadásul a magyarítást sem tudom letölteni, sajnos.
Bocsánat, láttam tegnap a kérésedet, csak arra emlékeztem, hogy valamire emlékeznem kéne, csak az nem ugrott be, mire :D . A magyarítás felbetűzése az én voltam, előpirgálom, és akkor egyúttal a mintát is visszatöltöm holnapig, jó?
 

Fantagra

Állandó Tag
Állandó Tag
Bocsánat, láttam tegnap a kérésedet, csak arra emlékeztem, hogy valamire emlékeznem kéne, csak az nem ugrott be, mire :D . A magyarítás felbetűzése az én voltam, előpirgálom, és akkor egyúttal a mintát is visszatöltöm holnapig, jó?
Hálám üldözni fog :D A keretet a 32-ből kinyomtattam, gondoltam azzal kezdek, így nem kell s.o.s feltöltened.
Nagyon köszi előre is :p
 

leiahhh

Állandó Tag
Állandó Tag
De jó! De jó! Akkor megint lesz, akivel együtt dolgozhatok, bár nem kizárt, hogy még a legújabbak is beelőznek és előbb befejezik, mint én! :) Úgy örülök mindig, mikor valaki ír ebbe a fórumba!
Pedig én is haladok ám, bár nagyon-nagyon lassan, mert amíg nem beszélek rendesen németül, addig inkább a német könyvet veszem elő tanulni, mint a hímzős dobozt, hímezni. Muszáj lenne már normálisan megértetnem magam a körülöttem élőkkel...
 

macleod

Állandó Tag
Állandó Tag
Minta és egy lehetséges feliratterv 2 változatban - személyesebb és általánosabb a "cikcakkosból". Varrás közben a betűszárak magasságán néhol módosítottam, de 99 %-ban követhető. A szöveget nem én magyarítottam, és a másik feliratot, ami egyenletes betűmagasságban, egyenletes betűnagysággal készült, azt nem én követtem el, és nem tudom, honnét származik. Nekem csak ez van.

A váltótáblázatot egyszer Napsugár kérésére készítettem Kergiz váltójával, hátha hasznos lehet. Remélem, sikerül, mert a netem ..... grrrrr.

folyt köv.
 

Csatolások

  • személyesebb (1).jpg
    személyesebb (1).jpg
    278.2 KB · Olvasás: 43
  • személyesebb (2).jpg
    személyesebb (2).jpg
    181.1 KB · Olvasás: 42
  • személyesebb (3).jpg
    személyesebb (3).jpg
    245.2 KB · Olvasás: 39
  • személyesebb (4).jpg
    személyesebb (4).jpg
    287.4 KB · Olvasás: 40
  • általánosabb (1).jpg
    általánosabb (1).jpg
    305.8 KB · Olvasás: 38
  • általánosabb (2).jpg
    általánosabb (2).jpg
    317.7 KB · Olvasás: 39
  • általánosabb (3).jpg
    általánosabb (3).jpg
    270.1 KB · Olvasás: 43
  • általánosabb (4).jpg
    általánosabb (4).jpg
    189.2 KB · Olvasás: 41
  • red dmc-anchor.pdf
    123.5 KB · Olvasás: 38

zenelady

Állandó Tag
Állandó Tag
Fel tudná valaki tenni az eredeti képeket, hogy lássam a színeket? Nem igazán fogok hozzá tudni fonalakat venni a színkódok alapján, és látni szeretném, mégis milyenek, hogy a meglévő fonalaimból kivarrhassam! Nagyon köszönöm!
 
Oldal tetejére