keresztszemes minták - kivarrva

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

wzsazsa

Állandó Silver Tag
Kedves keresztszemezők! Ide várom azokat, akik szeretnék megmutatni kész, vagy készülőben lévő munkájukat.
Főleg a "Keresztszemes minták" c. topick mintáiból készült munkákat szeretnénk látni.
Természetesen várunk mindenkit aki a kész keresztszemes művét tenné közzé.
Ez a topick csak keresztszemezőknek szól, ezért kérlek titeket, hogy csak +szemessel kapcsolatos képeket tegyetek fel.
Itt lehet megbeszélni a mintákkal, varrással kapcsolatos kérdéseket (anyag, fonal, otthoni fonalfestés, stb.).
Kérek mindenkit, hogy mintákat ne itt, hanem a keresztszemes minták topickban kérjen.
<!-- / message --><!-- edit note -->
 

wzsazsa

Állandó Silver Tag
LHN - kész

És akkor mutatnám, hogy mivel készültem el az utóbbi időben (minden minta a keresztszemes topickból van). Az első LHN Gingerbread Trio, 18-as rusztikus aidára eredeti fonalakkal (Crescent Colors, DMC). A második a Crazy Cross Stitch Magazinból 18-as fehér aidára, DMC-vel.
 

andulka79

Állandó Tag
Akkor én is felrakom az eddigi keresztszemes képeimet: A legtöbb az Tralala minta!
Tralala: Guirlande D'oeufs
LHN: Daisy Lane Cottage
Tralala: Boite a Thé
Tralala: Guirlande Angelaise
Tralala: L'Heure du Thé

Tralala: L'Heure du thé
CCN: Home Sweet Home
Tralala: Joyeux noel
LHN: Always and Forever
LHN: Two Sheep.

Bent Creek Calendar
Tralala: La maison du chat
Tralala: Guirlande Tasses Rouges
Tralala: Jardin 'automne
Tralala: Jardin ' hiver.

Csatolás megtekintése 427648Csatolás megtekintése 427651
Csatolás megtekintése 427652Csatolás megtekintése 427653

Tralala: Gedeon le mouton
Tralala: Miss Tigri
Tralala: Le duo gourmand
Tralala: Petit Vache
 

wzsazsa

Állandó Silver Tag
Andulka, gyönyörüek a munkáid! Mi lesz azokból, amik nincsenek keretezve? Nekem mindig ez okoz fejtörést, mert én nem tudok varrni - gépem sincs -, igy aztán csak keretezek, vagy kereteztetek. (Lassan kivarrod az összes tralalát, mivel folytatod?) :)))

Szia bobibrown! Az a Ferrari épp száguldozik, olyan élethü!
 

csékata

Állandó Tag
Sziasztok! Nézve az elkészült munkákat én még nagyon kezdőnek számítok, igaz, nem olyan régen, a kisfiam születése után kezdtem kereszthímezni, és az erre fordítható szabadidőmet sem saját magam, hanem Andris szabja meg :) Azért felrakom az eddig elkészült "műveket". Az elsők természetesen Andrisnak készültek, és igyekeztem olyan mintát választani, amihez otthon megtaláltam a szükséges fonalakat (még hajdanvolt lánykori próbálkozásaim során maradtak meg). De most belefogtam Michael Powell Mini cottages sorozatának a hímezésébe. Eddig sikerült eljutnom, de felteszek egy képet, hogy lássátok, mi a cél, és mi volt az inspiráció.
 

Hajni1967

Állandó Tag
Köszi zsazsa a topikot, nagyon kedves névnapi ajándékot kaptam, úgy érzem én "küzdöttem" legtöbbet azért, hogy láthassam mit vartok. :)
Eredetileg én sem arra gondoltam, hogy a minták topikot bővítenénk fel a kész képekkel, hanem hogy a profil galériába, de ez így talán még jobb is.

A minták között már régóta nézegetem a tralala mintákat, de aztán mindíg elcsábított egy újabb tájképes minta, de most andulka kivarrt képei láttán úgy gondolom, egy egy tájkép mellé párhuzamosan egy egy tralalát is elkezdek. Mikor már jojózik a szemem a rengeteg színtől, úgy érzem nagyon szeretném a tralalákat varrni. Köszi andulka, nagyon szépek a munkáid.
Én a sajátjaimat feltettem a profilomhoz, de a következőket már ide fogom.

Még egyszer köszi.

Hajni
 

wzsazsa

Állandó Silver Tag
Szia Hajni, én is gondolkodtam a galérián, de úgy gondoltam, hogy jó lenne egy olyan fórum, ahol tudunk beszélgetni is erről a hobbiról. Mert úgy látom, hogy kicsiny mintás fórumunk - és reményeim szerint ez is - kezd nemzetközivé válni, és ez olyan jó! Mindenhol más mintákat favorizálnak, más tervezők, más újságok vannak, így anélkül, hogy kitennénk a lábunkat, megismerhetünk más országból való embereket, és azok munkáit. Mert ugye mindannyian tudjuk, hogy a keresztszemezés egy életre szól, fertőző és nem lehet abbahagyni. :)

A tralalákat én is úgy csinálom, hogy más fajta hímzés mellett kikapcsolódásként, és azért, mert kicsinységüknél fogva gyors sikerélményt nyújtanak. Egyébként itt szerettem bele ezekbe a mintákba! Üdv. Zsuzsa
 

wzsazsa

Állandó Silver Tag
Kedves Anyóka! Úgy megörültem, hogy kezd ez a fórum feléledni, hogy örömömben elfelejtettem megköszönni a segítségedet! Nem azért, mert hálátlan vagyok, hanem azért, mert öregszem! Köszönöm szépen a segítséget! Remélem a te örömödre is szolgál majd ez a fórum! :)
 

andulka79

Állandó Tag
Andulka, gyönyörüek a munkáid! Mi lesz azokból, amik nincsenek keretezve? Nekem mindig ez okoz fejtörést, mert én nem tudok varrni - gépem sincs -, igy aztán csak keretezek, vagy kereteztetek. (Lassan kivarrod az összes tralalát, mivel folytatod?) :)))

Szia Zsazsa, bocs, hogy csak most válaszolok....

A java az keretezve lesz és reményeim szerint egyszer majd a gyerekszobát fogják díszíteni (állatos képek), a többiből vagy banner, vagy lógóka illetve párna készül/készült.
Sajnos nekem sincs varrógépem, de egyszer szeretnék majd beszerezni egyet.
Azért van még jó néhány Tralala minta, amit ki lehet hímezni...

Ja, és mielőtt elfelejtem: Köszönjük Zsazsa, hogy életre hívtad ezt a topicot, jó gyönyörködni egymás kész munkáiban!
Nekem egyébkén blogom is van augusztus óta, mivel linket nem lehet betenni: az itteni nevem utána: !!!!!!!!!! ezeket a képeket is onnan szedtem le.
 

Csipke

Állandó Tag
Sziasztok!
Én is örülök ennek a fórumnak, inspiráló mások munkáját látni!:)
Mutatok én is a sajátjaimból párat (már amelyikről kép is készült), nagyrészük már keretben van azóta, vagy párna elejét díszíti. Számomra a legnagyobb kihívás a kézimunkázásban pont a befejezés, amíg válogatom az anyagot, a fonalakat és hímzek, addig nagyon lelkes vagyok, mihelyt kész, konkrétan erőt kell vennem magamon, hogy megvarrjam, keretezzem, kereteztessem.
Az innen letöltött minták közül most Isa Vautier: Home sweet home című mintáját hímezgetem, a horgolás, kötés, varrogatás mellett... Az idő kicsit kevés.:)
 

Csatolások

 • 00001b (1).jpg
  00001b (1).jpg
  72.7 KB · Olvasás: 61
 • 00002.jpg
  00002.jpg
  59.5 KB · Olvasás: 57
 • 00003.jpg
  00003.jpg
  74.2 KB · Olvasás: 55
 • 03.jpg
  03.jpg
  48.9 KB · Olvasás: 71
 • 04.jpg
  04.jpg
  28.3 KB · Olvasás: 68
 • 00007.jpg
  00007.jpg
  50.5 KB · Olvasás: 51
 • 08.jpg
  08.jpg
  47 KB · Olvasás: 54
 • 09.jpg
  09.jpg
  40.2 KB · Olvasás: 71
 • 00012.jpg
  00012.jpg
  79.4 KB · Olvasás: 63
 • 13.jpg
  13.jpg
  84.3 KB · Olvasás: 59
 • 15.jpg
  15.jpg
  641.6 KB · Olvasás: 52
 • 14.jpg
  14.jpg
  91.7 KB · Olvasás: 55
 • P1010102.jpg
  P1010102.jpg
  1.6 MB · Olvasás: 71
 • w04 (2).jpg
  w04 (2).jpg
  310.7 KB · Olvasás: 60
 • w04 (3).jpg
  w04 (3).jpg
  325.4 KB · Olvasás: 62
 • w04 (1).jpg
  w04 (1).jpg
  206.1 KB · Olvasás: 70

Hajni1967

Állandó Tag
Kedves Csipke, tündériek azok a levendulás zsákocskák. Olyan szuper ez a topic, mert a kész munkák sokkal inkább inspirálnak. Sokszor beleszerettem ugyan egy-egy mintába is, de így mégis egész más.

Ha meg másnál is látom azt a képet, amit én is kivarrtam, az meg külön öröm.

danny77, olyan jól mutat a gésád keretezve, én az enyémet 3 éve őrzöm a szekrény alján, pedig ő volt az, aki miatt kb 25 év kihagyás után újra kezembe vettem a tűt. És kb egy éve tervezem, hogy kivarrom a megadott színeivel is, mert 3 éve felénk csak puppets fonalat lehetett kapni, és internetes keresésben is igen gyenge voltam még, hogy színváltó oldalt keressek ( vagy fonalat rendeljek) ezért a praktika újsággal a kezemben "szemre" válogattam össze a fonalakat. Így a te képedet nézve már látom, hogy azért az nem sikerült nekem annyira :)

A keretezésről érdeklődnék:
Tavaly rászántam magam és 2 képet elvittem, de sajnos én nagyon drágállom, ezért a többség ma is a szekrény aljában fekszik. 7000 Ft-ot fizettem darabjáért, és a keret és a paszpartu szép, de ahogy a vásznat felragasztották, az "gyűrött" lett.
Ti keretezőhöz hordjátok, vagy magatok csináljátok?


Köszi:
Hajni
 

wzsazsa

Állandó Silver Tag
Sziasztok lányok, mindenki munkája gyönyörü (főleg a befejezések tetszenek).
A kezdőknek üzenem, hogy mindenki volt kezdő, itt senki nem fogja kritizálni, ha egy-két öltés nem oda került, ahová való, vagy nem úgy néz ki, ahogy a nagykönyvben meg van irva. Mindenki mutassa csak meg, amit alkotott nyugodtan, ebből tanulhat a kezdő vagy a gyakorlott is.

Én hamarosan elkészülök pár munkával, amit kereteztetni fogok, Pesten a Deák térnél van egy keretező, akikhez párszor vittem már, tavaly karácsony előtt nem volt vészes az ára, de az idén még nem vittem, nem tudom mennyit emeltek. Ha kész lesz, megmutatom, meg beszámolok, hogy mennyi az annyi!

Én csak kisebb képeket merek bekeretezni, sajnos rontottam már el a ragasztással. Nagyobb áruházakban lehet kapni nagyon jó kereteket, most már ugy megyek, ha ilyen helyen vagyok, hogy ha kell, ha nem megveszem, ha jó ára van, mert úgy is jó lesz valamelyik hímzéshez. Két oldalu ragasztóval szoktam feltenni, általában mindegyikben van egy vastag karton, arra, aztán rá a hátoldalát. Megkeresem majd a gépen egy ilyen munkámat és felteszem.

Hajni, az a 7000 forint nagyon sok! Nagy volt a kép?
 

koka1220

Állandó Tag
Én is meghoztam a kész ill. félig kész munkáimat.Sajnos két képről nem tudok feltenni fotót,mert azokat elajándékoztam, és azokra vagyok a legbüszkébb...;)
Az első egy Lanarte készletből van,a második a Keresztszemes magazinban jelent meg,a harmadik a Design Works Call of the wild című mintája,végül az utolsó Solaria Gallery:Spring Bouquet eddig elkészült része..
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére