Magyar őstörténet

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
PANNONRÓL.
Nem tudják ki volt, sokan arra gondolnak, hogy valaki a rómaiaktól..vagy -ból. Felsem merűl az igény a megtudhatalanra (ezt gondolják) mintahogy sok egyéb rejtély megismerésére sem...hát ilyenek vagyunk.
Pannon ifjusági fejedelmet a esklók (Esküllő népe)kérésére vezényelték Erdélybe , Aranyosszékre. Aranyosszék mellett ekkor görögök éltek, akik háborgatták és támadták sokszor az esklókat. Azért, mert:
-a görögök egy része még ekkor is hazát keresett a nagy kataklizmájuk (Atlantisz elsüllyedése) után
- azért pedig különösen, mert Aranyosszéken---arany volt.
(megjegyzés: sok nép keresett ekkor még letelepedési területet, pl a káldorok-kelták, gótok, latinok stb is)
Pannon a Káspinál élő hunfajú népek tyumenyjét (10 000 harcos) vezette el Erdélybe, Ordosz parancsára. Ugyanis az Erdélybe érkeztekor (ie. 800) már régen kettészakadt (még ie. 1700 körűl) Ordosz, kínai hatásra.
Az esklók kérését teljesítette tulajdonképpen Ordosz, Pannon elküldésével, mert védelmet kértek a görögök ellen.
Pannon amikor az esklóknál a külső védelmüket megszervezete, akkor kb fele harcosával a Dunántúlra költözött. Még Erdélyben feleségűl vette Esküllő fejedelem lányát és ugyanezt követte el Mecsek is, Pannon öccse.
Az esklók valaha (ie. 2820-2810 között) keletről érkeztek, helyesebben menekültek Aranyosszékre, egy járvány elől, azóta itt éltek. Hamarosan Ordosz ellenőrízte is az esklók meglétét, életfeltételeit, mert Szuha Balzsán sámánt és csapatát elküldte ide ie. 2874.-ben, ezzel a céllal. Visszaérkezve Ordoszba Szuha Balzsán mindenről beszámolt itt, természetesen az aranylelőhelyről is. Tehát ezért tartotta számon Ordosz Aranyosszéket. Esküllő után nagyobb csoport Barca vezetésével érkezett Erdélybe különben. Amikor a római idők erdélyi aranybányáiról beszélünk, akkor gondolni kellene a rómaiakat többezer évvel megelőző itteni bányászatra is.
A görögök még a térséget is elhagyták Pannon megjelenése után. A kelták is fenyegették Erdélyt később (ie. 700-as évek elején) megtámadták Pannonföldet ill. ilyen szándékaik voltak. A kabar és az úz harcosok azonban Lóbércnél (Leoben) nem hagyták, azaz megelőzték a Dunántúl elfoglalását (ie. 703).
A keltákkal -Bángor vezérükkel- ezután hamarosan békét kötöttek a Pannon feljedelemség vezetői, sőt családi kapcsolatok is szövődtek. Bángor lányát Estorás ifj. fejedelem elvette feleségűl.
Pannonföldön (Dunántúlon) a Hun Törzsszövetség népei közűl sokan találtak új hazát. Sok avar, szkíta, vepsze, kabar, úz stb élt itt már Estorás idejében. Sok települést is alapítottakl itt, néhány közülük: Pécs (szkíta), Veszprém (vepsze), Kanizsa, Sopron, Devecser, Pét, Lébény, Szombathely, Kőszeg stb...(ezek neveit a rómaiak módosították). Vasgyártásuk Vasváűron működött, ezért Vas megye a mai Vas megye...A kabarok hamarosan elköltöztek Sopron környékéről -vitáik okán- a mai kabarföldre, akkor már éppen létezett Kassa is a "kabar főváros".
Veszprémet -a fősámáni székhelyet- Veszprém alapította, azaz Pannon unokája, aki Ordoszban tanult, itt lett sámán. Településneveik mind a Pannon-nemzetség személyneveit őrzik.
Ha pannonokról beszél valaki ez tehát összefoglaló nevet jelent. Ősi pannnon települések pőedig ma szépszámmal akadnak a Dunántúlon. Tehát pl Pécs is kb 2750 éves lehet alapításától számítva, Veszprém pedig (728 óta) 2738 éve alapított település. Nem is ír olyasmit az egyik-másik krónika, hogy pl Veszprémet Vajk István vagy Árpád stb alapította...volna.
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
Fantasztikusnak tartom némelyek kreativitását. Ez már egészen kozmikus. Minden erre vonatkozó írás ellenére vannak,akik nem akarják érteni, (hívatalból?) hogy ...
A szávok egy összefoglaló szó egy rasszról. A szlovének és a horvátok a legjobban keveredett népek, akik még többnyire az avar időkben voltak ennek a dolognak a részesei. Mert beakarták mindenáron olvasztani az avarokat és a közelükben élő besenyőket is. Aki nem volt hajlandó identitásváltásra azt megölték vagy eladták rabsuzolgáknak. A Földközi tengeren nagyon sok avar -és egyeltalán hunfajú-rabszolga evezett..,
A bajoroknál az előbbivel megegyező volt a helyzet és valahol Bécs és Linz között dettó. Ekkor pedig még megsem említettem az Itáliába jóval korábban érkezett etruszkokat, akiket Róma kényszeritett hasonlóra...talán megemlíthetem, hogy a népek keveredését erősen segítette a kereszténység felvétele is. Az idegen papok szerettek eladni avarokat rabszolgakereskedőknek...Még a pápa is kapott a rabszolgaeladások jövedelmeiből, továbbbá -akár Isten nevében sem- akadályozta a rabszolgakereskedelmet, még II. Endre idejében sem...Részletek az Arvisurában... A mai etruszk temetők hemzsegnek a rovásírásos szövegektől kéremszépen, vagyis kik lehetnek ők, mit mondhat a genetikájuk? És a rovásaik?Megsem említve egy igazi és alapos információforrást..
Ha nehézséget okoz, akkor is elkell fogadni az előbbieket, ugyanis nagytekintélyű topikos genetikusaink kutatásai -feltett anyagai- is ezt bizonyítják. Értjük genetikusok, fazekasok? Pont kegyelmetek bizonyítják be azt, ami nem akartak...
 

rozmaring3

Új tag
Csak csodálom,,hogy e történetek napvílágra kerülhetnek,miért
nem tudhattam én ezekről bővebben,mint amit érintőlegesen tanítottak nekem?Sok mindent olvastam ezekről,...de mind valamiből kiragadott történet volt,nem látttam folyamatában a megtörténtteket.Pedig mindig is nagyon érdekelt és érdekel eleink
élete,története.
Azt vélem,nagyon is nagy jelentősége van e rovatoknak,témáknak.Nagyon szívesen kapcsolodom bele,ha lehetséges.
 

Katakirálynő

Állandó Tag
Állandó Tag
Aki az Arvisurát nem érzi, annak kár olvasni, mert nem a szavakban van a lényeg, hanem, ami jön általa.....

Amikor elkezdem olvasni érzem benne élek, 1-2 oldal után abba kell hagyni, mert ömlik a könnyem és alig kapok levegőt, oda kell figyelni a lékzésre...és fogalmam nincs, h mit olvasok...összemosódik minden és visz magával....

Akinek ez szól, az megéli....akinek nem az érteni sem fogja soha....

Csodás megéléseket mindenkinek!
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Kata!
Eddig sohasem írtam le, de így igaz, amikor őseink nagyon ősi távolból -az Arvisurán át- elmondják történeteiket, akkor ezeket nem mindíg lehet érzelem nélkűl olvasni. Ehhez az átéléshez "magyarnak kell lenni", mert gondolom az őstörténelmünk nem igazán éredekel mondjuk egy olaszt...
A történelm pedig megvilágít sokmindent, például azt is, hogy az avar kincsek elrablásáról miért nem beszélnek. Mert akkor továbbis van,,,beszélni kellene az avarok vallásáról is, a kincsek zöme ugyanis templomi volt. Ekkor pedig kiderűlne, hogy a tolvajok nemcsak kincseket loptak -öltek is értük sokszor- hanem Jézust is megpróbálták ellopni. Jézus hitén - ennek az igaz változatán, az urukin- voltak ugyanis nemcsak a magyarok, hanem már a nyugati avarok is és -korábban- sok székihun is, Atilla seregéből. Az avarok templomépítők is voltak...pl ki tudja, hogy a pécsi "őskereszténynek" mondott rom nem avar maradvány-e? Mert ez a rómaik futva távozását követően létesűlt..Avar URUKI templomok voltak pl Keszthelyen (kolostor), Pentelén, Pécsen, Zebegényben, Pásztón stb..
Remélem akit érdekel megfejti, hogy az uruki titulus mit jelent. Róma ebből a vallásból csinált érdekelvűt (ez volt a lopás) és így gondolta Európa népeit "akolba hajtani"..
De ez csak egy a nagy galádságok közűl, mellyel a hunfajú népek létét veszélyeztették. Egy másik dolog (sok van) az Árpádház "kihalatása" amely megint pápai indíttatású..ez annyira részkletesen kivan dolgozva az Arvisurában, mint sehol máshol. Általában pedig az látható, hogy Európában ezek és azok mindent megtettek a legkésőbb érkezett magyarság beolvasztásáért vagy negligálásáért. Ezért nagyon fontos az őstörténelmünk, amely ráadásul nem költött, mint Európa népeinek többségéé, amely heroizált hazugsághamazok gyűjteménye..
Most pediig egy új tudományos akadémiát kellene létrehozni, mert a régi refolmálhatatlan, nem is magyar persze. Az ittlévő ősbölények fizetését persze megkellene hagyni, de némaságuk függvényében..
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
Amikor Ordosz már szétszakadt, akkor a kétpólusú Hun Törzsszövetség a Káspinál is megalakult. Kezdetekben még Ordoszból irányították a Törzsszövetséget. Az első fejedelem a Káspi tónál TEVEL volt, majd halála után a felesége, Káspiros asszony. Mivel Káspiros fia, Derbent első lett az ordoszi sámánképzésen (ie. 1735) ezért Ő lett a Káspinál a fősámán.
Derbent a korábban már a térségben letelepedett Gandással ( aki -többek között- Babilon uralkodója is volt) átszervezte a KASSZU-SUMÉR HADERŐT.
a KASSZUK 3 TÖRZSE ARALIZBAN (ARAL TÓNÁL), Káliz törzsei a Káspi keleti oldalánál, míg Káspiros törzsei a tó nyugati olldalánál
helyezkedtek el.
Gandás halálakor (ie. 1740) ebben a térségben három kaganátus jött létre: a Kasszu-kurd, a Parszi-szkíta és az Oguz-kun.
Ha első olvasásra ezt valaki jól megérti, akkor zseni. Vagyis, felmerűl: kik a kasszuk, Ki volt Gandás, Tevel? Kik az oguzok? Álmosékkal ide érkezett esetleg oguz-kasszu törzs? Kik lehettek a parszik?
Ordosz miért engedte, hogy itt is kialakuljon egy jelentős szövetség? Vagy éppen Ordosz szorgalmazta és miért?
Nem folytatom...Hát ezért nem szól mindenkihez az Arvisura.
 

Magam la

Állandó Tag
Állandó Tag
Aki az Arvisurát nem érzi, annak kár olvasni, mert nem a szavakban van a lényeg, hanem, ami jön általa..... Amikor elkezdem olvasni érzem benne élek, 1-2 oldal után abba kell hagyni, mert ömlik a könnyem és alig kapok levegőt, oda kell figyelni a lékzésre...és fogalmam nincs, h mit olvasok...összemosódik minden és visz magával....
Akinek ez szól, az megéli....akinek nem az érteni sem fogja soha.... Csodás megéléseket mindenkinek!
Kicsit furcsa, ha valaki magát királynőnek nevezi, de ezen ne akadjunk fenn. Nézzük a mondanivalót!
Kedves Kata! Annak idején én is hasonló érzelmekkel olvastam például a Kis gyufaáruslány történetét. (Lehet hogy mást is, de most csak erre emlékszem határozottan.)
Az, hogy egy történet magával ragad bennünket, még nem jelenti azt, hogy igaz is!
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen, amit Karta leírt az természetesen nem igaz, de csak szerinted. Mondd mit keresel itt? Mert, hogy szégyen...ilyet nem is ismersz gondolom. Meg azt sem, hogy ez a topik nem a Kegyelmed kötözködéseinek fóruma... mindenesetre nem tudod átlépni....
Létrekellene hoznod a mindenbe belekötők fórumát (MBF) és ott vacakolhatsz az üveggolyóiddal. De színesek legyenek, nem ilyen szürkék! Lala, rajta..isten veled, jóember.
 

echo

Állandó Tag
Állandó Tag
Ennek a topicnak a címe Magyar őstörténet!!!ezt a címet még te adtad neki,akkor amikor még jó szláv-és nem magyar szóval Ivan-nak nevezted magad.Van olyan topic is,hogy Arvisura.tessék különválasztani a kettőt.ide a magyar őstörténetről regélj oda pedig azt írsz az Arvisuráról amit akarsz.én a magam részéről megígérem nem fogok oda beírni soha-ide is egyre kevesebbet,mert vitázni csak olyannal érdemes aki
1.nem demagóg!
2.van valami alaptudása az adott témában-jelen esetben a magyar történelem és nem az Arvisura!
3.aki válaszol arra amit kérdeznek tőle!!
4.aki nem sértegetésekkel,rasszista kifejezésekkel válaszol,ha elfogytak az érvei.
na ez az ami ebből a topicban hiányzik belőled.lassan egy éve írogatok ide én is és még egyetlen kérdésemre sem válaszoltál.
más:aki igazán szívén viseli a magyar érdekeket az jelöltesse magát képviselőnek.március 15-ig még van ideje összeszedni a 750 kopogtatócédulát.nosza rajta.tessék megmutatni mennyivel jobban lehet csinálni mint azok akik eddig ott ültek és lopták a pénzünket.
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
Tévedsz jóember! Mint már sokszor leírtam: az Arvisura döntően a magyar őstörténetről szól, most ismétlem negyvenedszer a számodra, lassan írva. Ha ennek megértéése nem lehetséghesa számodra ,akkor fordulj orvoshoz, gyogyószerészhez. Ez lenne a legjobb különben, mert aki ennyi idő sem fogja fel, hogy a könyv miről szól, annak a számára már ez lehetetlen. Egy mondatát sem sikerűlt eddig átérezned, akkor pedig mire vársz?
Negyvenszer írtam: az Arvisura nem az én hőskölteményem, de mégcsak nemis Paál Zoltáné stb....sajnálom, hogy ez felfoghatatlan, szupermisztika számodra.
Nemtudom buta vádaskodásaidat miért eregeted, de ha van még ilyened, akkor rajta, ne kímálj, bár nembízok az újításodban....Szép napot, jó károgást!
 

echo

Állandó Tag
Állandó Tag
megnézed te időnként,hogy mi jön ki a szádon?
egy szó sem esett arról,hogy te írtad volna az Arvisurát-ennyit fel sem tételeznék rólad-
ismét bizonyítottad,hogy képtelen vagy értelmes kommunikációra.kérdésre nem válaszoltál,csak"eregetted" ki a szádon a szólamaidat.Nem tudom hogy érted el,hogy kitiltás után visszaengedjenek-ami egyébként nem baj,de azt végképp nem értem,hogy sikerült elintézned,hogy aki határozottabban ellened ír,azt törlik,minjt most utoljára "Magam la"több egyébként teljesen normális hsz-ét.
úgy látszik a canadahun moderációnak az nem ok a moderálásra,ha valaki hazugságokat ír,egészen más szempontok szerint törölnek.Az is rejtély hogy sikerült ezt a topicot megháromszorozni??Fura,hogy egyetlen moderátort sem zavar.normális esetben a másik kettő változatot már törölni kellett volna-hiszen ugyanaz a szöveg-kommentek vannak ott is,csak azok a pár oldal után elfogytak.

még egyszer :ha valaki nem értette volna még rajtad kívül:
Az Arvisurás mesékez írd az Arvisura topicba és ide a bizonyított történelmi eseményekről írjon mindenki.
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
Hűha, de kemény és a mellébeszélés is ez! A mar...-ság szóval jellemezhető, ha egy szót kell használni erre.
Inkább érdemes viszont Tarhos 293/A Arvisurájával foglalkozni.
Árpád ugyanis Pásztón (avar templom volt itt) megkapta még 881 (!) -ben az avar kincsek listáját. Mellesleg mintegy 220 mázsa templomi (uruki) aranyról volt ebben szó.
Az avar aranyak visszaköveteleését, összeszedését Árpár tárkányfejedelem Bécsbnen kezdte, majd a morváknál (884-ben) folytatta és ezután Lóbérc (Leoben) következett. A lóbérci aranyakat még ERIK (Bős Arnó avar -nyugatiak által megölt- fejedelem) rabolta el Pannoniából. Klágenfurtban, Pozsonyban is folytatta Árpád a kincsek visszaszerzését. Az elorzott Pannonföldön (Nagy Károly) pedig még a honfogalalás évében törtémt a kincsek visszaszerzése.
Később már nem Árpád, hanem megbízottai foglalkoztak a kincsek visszaszerzésével, egészen 955-ig. Ekkor már igan nagy távolságokra is elmnetek a kincsekért. Az Arvisura erről elég részletesen ír.
A kincsek elrablása a pápa előzetes jóváhagyásával történt és ehhez jeletősen besegített a mainzi érsek is.
A magyarok kincsvisszaszerző útjait nyugaton mint rabló-betöréseket aposztrofálták...mert a kincsek eredetéről a nyugati papok hazudtak (arab kincsek stb..). Egyébként is hazudoztak a magyarokról, akiket őrűlt gyilkosoknak, pogánynak, nyershúsevőknek stb mutattak be.
Elkell azon gondolkodni, hogy mi volt a célja nyugatnak és a szlávoknak ill. a pápaságnak azzel, hogy egy népet ilyen módon próbált lejáratni, azok előtt, akik felsem tételezték, hogy a papjaik hazudnak. Ez a gondopolkozás ma sem időszerűtlen. Talán tenni is lehetne ezügyben valamit..nekünk a nyershúsevők pogány utódainak..
 

Katakirálynő

Állandó Tag
Állandó Tag
Kicsit furcsa, ha valaki magát királynőnek nevezi, de ezen ne akadjunk fenn. Nézzük a mondanivalót!
Kedves Kata! Annak idején én is hasonló érzelmekkel olvastam például a Kis gyufaáruslány történetét. (Lehet hogy mást is, de most csak erre emlékszem határozottan.)
Az, hogy egy történet magával ragad bennünket, még nem jelenti azt, hogy igaz is!

Királynőségem története, az az, h egymástól függetlenül több csoportban is elkezdtek engem Katakirálynőnek hívni...majd megérkezett a párom és ő is annak hívott és egyre többen hívtak így...először zavart, h mit gondolnak mások arról, mert volt aki provokálón, mások előtt is így hívott....

majd önismereti csoportokon előjött, h volt pár uralkodással kapcsolatos előző életem is, ahol történetesen azokkal együtt vettem rész ezekben a tapasztalásokban, akik így hívtak engem:)
///jókat nevettünk ezen...és a legnagyobb alázattal tudom a padlót is sikálni térden állava napokig, ezzel a Katakirálynő megnevezéssel:):):)ezen is jót szoktunk nevezni, mint mindig mindenen:)///


közben egyre többször jöttünk rá, h amikor történelemről és az ősökről beszélünk, nagyon sokszor saját magunk tapasztalásairól beszélünk....

miért fontos ez a mai ember számára?
mert akkor elkövettünk olyan hibákat, amelyeket ma már nem biztos, h el kellene követni....érdemes lenne végre megtanulnia múlt leckéit....azért, h mgérkezhessünk végre a Jelenbe....

megtanulni az Össze Fogást, az EgyMás elfogadását, az EgyMásért tevést, megérteni, h mi Magság feladat rendszere, megérezni azt a minőséget, akit képvisel e név, e lélekminőség....

Majd ahogy egyre közelebb kerültem ezekhez a dolgokhoz egyre jobban fogadtam el a Katakirálynőséget....mert kezdetem rájönni, h a saját világomnak Én Vagyok a középpontja...
Jézus is azt mondá, "De a királyság benned van és kívüled van."

Azzal, h megtisztelem magam ezzel a királynőséggel(persze, amit nem veszek komolyan, csak a játék része:)mint minden)
azzal azt is megteszem, h királyként, avagy királynőként fogadok el mindenkit a saját királyságában:)

És ezzel megérkeztünk az Igazság kérdéséhez is...
ami gyerek korom óta vessző paripám:) már azt is tudom, honnan hoztam:)....

a borzalmas igazságtalanságok, amelyek értek gyermekként talán most már megértésre találtak,/ még nem mindig megélésre:), néha még ki tud zökkenteni az igazságtalanság, mert még csak értés szintjén vagyok sokszor:)/
senkinek nem lehet az igazsága ugyanaz, még a saját igazságunk sem ugyanaz soha, mert mindig más a nézőpont...
csak a saját Jelenünk igazságát tudjuk megélni a Mostban....
Tehát nincs jelentősége, h az Arvisura mese vagy igazság, azok a kódok, amelyek a Jelenben megnyitnak általa bennünk utakat...számomra ezek a fontosak...mert ezek a kódok össze kötnek bennünket magasabb világokkal, magasabb megértésekkel...és ezáltal kerülünk egyre közelebb ÖnMagunkhoz....mert ugye, amint kint úgy bent...benned is és kívüled is.....


Szép Napot!

És gyönyörű Királyságot Mindenkinek!
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
Kicsit vitatkoznék azzal, hogy nincs jelentősége annak, hogy az Arvisura valóban Igazszólás-e? Ha ezt kétségessé tesszük, akkor kétséges a benne leírt mult is. Ilyen alapon minden szentnek tekintett ősi irás vitatható lehet. Márpedig jómagam ezt -a benne foglalt eseményeket- sok utánnanézéssel ellenőrízgettem az évek során. Nemcsak ellenőríztem -ahol erre lehetőségem volt- hanem meg is sikerűlt arról győződnöm, hogy a multunkat helyesen, az igazságnak megfelelően írták le a rovósmánjaink.
Aki nem hiszi...nézzen utánna. Az Arvisura egy semmihez sem hasonlítható , fantasztikus írás a nagyon ősi multunkról.
Csak egy példa: Várkonyi Nándor 1940 körűli könyvében (Sziriát oszlopai) az írja, hogy az Indusnál lévő kultura ( a Mohendzsó-dáróinak elnevezett) Mezopotámiából érkezett, a suméroktól. Indokolja is ezt, több szempontból is és nagyon okosan. nem is akárhogyan. Mit ír erről az Arvisura? Lényegében ugyanezt ismétli el, elég ehhez elolvasni belőle BIHAR expedicióját (kalandozását) mely az Indushoz vezetett ie. 2800 körűl.
A fenti példa egy közvetett igazolás, ennél sokkal fényesebbekkel lehet igazolni, hogy az Igazszólás igazszólás. De a rágódoknak is szüksége van gumicsontra.
A sumérokkal kapcsolatban pedig gőzük sincs a dolgaikról...
 

echo

Állandó Tag
Állandó Tag
mit nevezünk tényeknek?Tény például az,hogy itt ezen a fórumon a nicknevem echo,tényként kezelik azokat a törénelmi eseményeket amiről több egymástól független forrás is azonosan ír.pl.1848 március 15.ez egy tény.az olyan művek mint az Arvisura nem nevezhetők addig hitelesnek-tényszerűnek amíg meg nem erősítik más tőle független források is.ennek az úgynevezett hun népszövetségnek az arvisurák szerint 24 népe?van.ha az Arvisura tényleg az lenne ami ,akkor legalább még pár a népszövetséghez tartozó nép nyelvén is lennie kellene írásoknak amik ugyanazt állítják-írják mint a magyar nyelvű arvisura.amíg ilyet nem tud valaki prezentálni addig az Arvisura ugyanúgy mese marad mint Benedek Elek művei-
 

Helian

Állandó Tag
Állandó Tag
Pontosan ezt írogatom magam is, lusták, nincs bizony kitartásuk sem. DE:okoskodnak és nem értik, hogy amíg nem olvasták, addig erről fogalmuk sincs.
Különösen kétségbevonja azok szellemi kapacitását és jóindulatát (??) az Arvisura, olyan esetben pl, ha már sokadszor leírok egy komoly bizonyítékot -mert ez a Főkitaláló Negligátorok mániája- ÉS ENNEK ELLENÉRE FIGYELMEN KÍVŰL HAGYJÁK. Ez -arra gondolok- egy taktika része is lehet. De csak azoknál van esélye, akik "könnyenhívők" és nem olvasták..mert nem telik szemüvegre. sajátos az is, hogy kikből kerűl ki a kötözködők tábora..akik ha véltlenűl kérdeznek, akkor sem fogadják e választ..mert ha a fene fenét...Érdekes figurák ők.
A zavarkeltés, a leegyszerűsítő véleménykerekítés másik formája az, ha egy logikát nélkülözö és hazudozó könyvszerzőt idéznek, annak bizonyítására, hogy az Arvisura számos története messze nem igaz. Ugyanis a könyvpíacon számtaln badarságot lehet kapni, ilyen témában is.

hááát, nemtom... ;),

ez a "butázásos" hozzáállás engem kicsit a "A király új ruhája"-ára emlékeztet ;).
 

Helian

Állandó Tag
Állandó Tag
Valóban, de egyre kevésbé látom értelmét a folytatásnak.
(Na persze nem miattad, hanem a megállíthatatlanul nyomuló ataisziak miatt.)
Vissza kellene térnünk a nyelvcsaládokra, mielőtt tovább mehetnénk: szerinted kialakulhatott indoeurópai (finnugor, stb,) ősnyelv ugyanilyen ősnép nélkül is?

értem mire gondolsz, én is utaltam már erre, de ahogy akkor is írtam a két vonal talán megfér egymás mellett.

a nyelvcsaládokhoz:
pontosan megmondani egyelőre nemigen tuom,
de általában az ősnyelvhez tartozik egy ősnép is,
amely révén a nyelv kialakult,
ez része az elméleteknek,
tehát a válaszom: nem.
 

Helian

Állandó Tag
Állandó Tag
Aki az Arvisurát nem érzi, annak kár olvasni, mert nem a szavakban van a lényeg, hanem, ami jön általa.....

Amikor elkezdem olvasni érzem benne élek, 1-2 oldal után abba kell hagyni, mert ömlik a könnyem és alig kapok levegőt, oda kell figyelni a lékzésre...és fogalmam nincs, h mit olvasok...összemosódik minden és visz magával....

Akinek ez szól, az megéli....akinek nem az érteni sem fogja soha....

Csodás megéléseket mindenkinek!

nemigazán ez a gond szerintem,
értheti más is, semmi baj nincs vele,

csak ahogy én is és az imént mások is irták,
az Arvisura és hasonlók, lehetnek bár mily szépek, stb.
nem keverendők össze a történettudománnyal. ez a lényeg szvsz.
 

Helian

Állandó Tag
Állandó Tag
Ennek a topicnak a címe Magyar őstörténet!!!ezt a címet még te adtad neki,akkor amikor még jó szláv-és nem magyar szóval Ivan-nak nevezted magad.Van olyan topic is,hogy Arvisura.tessék különválasztani a kettőt.ide a magyar őstörténetről regélj oda pedig azt írsz az Arvisuráról amit akarsz.én a magam részéről megígérem nem fogok oda beírni soha-ide is egyre kevesebbet,mert vitázni csak olyannal érdemes aki
1.nem demagóg!
2.van valami alaptudása az adott témában-jelen esetben a magyar történelem és nem az Arvisura!
3.aki válaszol arra amit kérdeznek tőle!!
4.aki nem sértegetésekkel,rasszista kifejezésekkel válaszol,ha elfogytak az érvei.

nagyjából hasonlót fogalmaztam meg én is.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére