Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

cicus61

Állandó Tag
Állandó Tag
Most olvastam ki két nap alatt :p Sophie Kinsella Emlékszel rám c. könyvét, nagyon jó volt.
 

maeve125

Állandó Tag
Állandó Tag
Legutóbb Jane Austen Büszkeség és balítélet című művét olvastam - bevallom nem túl nagy reményekkel, de kellemesen csalódtam, nagyon tetszett :)
 

yos22

Állandó Tag
Állandó Tag
William Hjortsbergtől az Angyalszívet.
(korábban láttam már a belőle készült filmet, De Niróval és Mickey Rourke-kal, azt is csak ajánlani tudom) bekebelező hard-boiled, Oidipusz király meg Faust nyomában.
 

Ridita

Állandó Tag
Állandó Tag
A könyvek felét már angolul olvasom. Most éppen Kresley Cole Halhatatlanok alkonyat után című sorozatát. Magyarul is megjelent már vagy öt rész, de én nem bírom kivárni folytatást, most épp a Demon from the dark résznél járok. Az a jó benne, hogy a szokásos vámpíros, vérfarkasos vonalon túl más mitológiai lények is szerepelnek, például a valkűrök, démonok, boszorkányok, nimfák. Igazi felnőtteknek szóló mesék ezek! (A felnőttet szó szerint értem az erotikus tartalom miatt.)

Ezzel párhuzamosan Dorothy Koomson My best friend girl című könyvét is olvasom. Magyarul is megjelent A barátnőm kislánya címmel. Nagyon örülök, hogy rátaláltam igazán megkapó, szívbemarkoló könyv egy nőről, akit csúnyán elárult a legjobb barátnője, mégis magához veszi annak elárvult gyermekét.
 

Pajesz

Állandó Tag
Állandó Tag
Pár hete a StarCarft - Teremtők Árnyai-t olvastam ki 4-5 nap alatt, nem volt egész jó volt, bár nem ez a legjobb.
 

Erona

Állandó Tag
Állandó Tag
Rachel Gibson: Jégbe zárt szívek.
Az eleje nekem kicsit vontatott volt, de utána alig bírtam lerakni. Inkább hölgyeknek ajánlanám... :)
 

Mrs Tanár

Állandó Tag
Állandó Tag
Guillaume Musso: És azután
Fülszöveg:
Nathan nyolcéves korában belépett a fényalagútba, amelyről a halálból visszatérők mesélnek. Azután... még egy esélyt kapott. Húsz évvel később Nathan az egyik legmenőbb ügyvéd New Yorkban. Még mindig szerelmes a feleségébe, akit gyermekkora óta imád, és aki nemrég elhagyta őt. A gyermekkorában történtekre már alig emlékszik. És nem tudja, hogy akik visszatértek a halálból, többé már nem ugyanazok, akik voltak. Egy túlvilági hírnök meglátogatja, és élete legnehezebb próbatétele elé állítja; meg kell értenie, hogy miért jött vissza. Hogy mi a küldetése itt a földön. Musso titkokkal teli regénye lenyűgöző ezoterikus utazás, elsöprő szerelmi történet és fordulatos thriller is egyben. Van-e küldetése az életünknek, megóvhatjuk-e azt, akit szeretünk, hihetünk-e a végzet hatalmában – ezekre a kérdésekre kapunk választ a francia irodalom jelenlegi legnagyobb sztárjától. Az alig harmincéves író műveit a világ minden táján publikálják, számos országban sikerlista-vezető, kritikai díjak kitüntetettje, regényeiért kiadók és filmproducerek versengenek. Ott leszel? című regénye már magyarul is olvasható.
 

Cosmos21

Állandó Tag
Állandó Tag
George Martin: Kardok vihara

Ez a harmadik rész a Jég és Tűz dalából. Az író zseni, minden klisétől mentes ragyogó, izgalmas regény! Kötelező darab!
 

Angyali17

Új tag
Csodaidők

Sziasztok! én nemrég fejeztem be a Csodaidők tetralógiát Görgey Etelka az elkövető és szeretném nagyon melegen a figyelmetekbe ajánlani, ha szeretitek az emberi történeteket, sok sok érzelemmel, (nem csak vidám, rózsaszín, hanem van a könyben sok sok szomorú lila, fekete is). A jövőben játszódik, de akár a mában vagy a közeli tegnapban is lehetne.
 
Laurel Corona:A negy evszak..ez egy nagy erdekes konyv foleg azok szamara akik imadjak a muveszetet es foleg a klasszikus zenet na meg Velencet is...ket tehetseges lanyrol szol akik testverek es ugyanakkor nagyon tehetsegesek,az o sorsukat kiserhetjuk vegig ugy hogy kozben a barokk kvilag Velenceje s az ottaniak nem mindennapi elete tarul elenk.Sot meg VIvaldi is megjelenik a szinen..egy igazan erdekes es magaval ragado tortenet igazi emberi erzesekrol nehez sorsokrol es zenerol...negy evszak zenejerol:)
 

porcelan

Állandó Tag
Állandó Tag
EN Nikosz Kazantzakisz: Zorbasz a gorog-ot olvasom. Probalom nem "bezabalni" azaz elolvasni 2 delutan alatt ...csak kostolgatni 2-3 oldalankent. Egy konyv amiben nem tortenik sok minden ...gondolatok filozofalgatasokrol szol. Imadom ahogy a nokrol ir.
 

Endorphin

Állandó Tag
Állandó Tag
utolsó olvasmányok

Pillanatnyilag Robert Merle francia históriájának az ötödik köteténél tartok a Szenvedélyes Szeretet-nél. Nagy volumenű munka, 13 kötet, enyhén archaikus nyelvezetű. Mivel sok sok terjedelem, információ, általában amikor ilyen típusú műveknek olvasására szánom el magam, párhuzamosan más könyveket is olvasok, így hát köztesen nemrég fejeztem be a következőket is:
Edward Rutherfurd - New York - a szerző bemutatja New York város történetét a kezdetektől egészen a 9/11-es eseményekig egy család sorsának a követésével a kezdetektől a könyv lezárásáig. Nagyon lebilincselő olvasmány, kellemes egyszerű nyelvezettel írt. Nem tudom magyarul megjelent, nekem angolul van meg, de érdemes az elolvasandó könyvek közé sorolni.
Asne Seierstad - A kábuli könyvárus - érdekes, nem mondhatni lebilincselő de valóságos afgán muzulmán világ bemutató egy egyszerű ember szemszögéből aki egy afgán családba időlegesen asszimilálódik, hogy azt a típusú létet kipróbálja és "érezze lüktetését":)
Ion Mihai Pacepa - Vörös Horizontok - ide gyomor kell, az emberi gazság és gyarlóság bemutatása.
Chaim Potok - A kiválasztott - nekem nagyon tetszett ez a könyve, mint a többi is az Asher Lev sorozat, ami leginkább a zsidó identitástudattal foglalkozik.
Na meg pár gyors Rejtő könyv a buszozáson ide oda, 2-3 darab mindig van az autóban is ha netán várakozni kell valaki vagy valami után.

A francia históriát, akárcsak Merle összes könyvét én melegen ajánlanám mindenki figyelmébe, fantasztikusan ír. Egyike a kedvenc iróimnak.
 

vargareka

Állandó Tag
Állandó Tag
Jonathan Stroud: Bartimaeus trilógia
ez a sorozat egy dzsinn és az őt megidéző varázsló kalandjairól szól. imádom az író stílusát, nagyon sokat lehet rajta neveti
 

Tillala

Állandó Tag
Állandó Tag
Alessandro Baricco: Novecento

A legutóbb befejezett könyvem Alessandro Baricco Novecento című írása. Nagyon tetszett, mindenkinek ajánlom. Rövid, egy szuszra ki lehet olvasni, szóval azoknak is ajánlott, akik nem szeretnek sok időt tölteni egy könyvvel. Különleges író ez a Baricco, hiszen egy ember teljes életét belesűríti pár oldalba, mégsem túlzsúfolt, összecsapott vagy felületes. Már be is szereztem az író jónéhány más könyvét is, Baricco-rajongó lettem. :) Az óceánjáró zongorista legendája című film e könyv filmadaptációja.
 

Ancsury

Állandó Tag
Állandó Tag
J.R Ward Éjsötét szerető. A Fekete Tőr Testvériség sorozat első kötete. A Fekete Tőr Testvériség hat vámpír harcosból álló csoport, akik a fajt védelmezik.A sorozatnak minden egyes kötete egy testvérről szól, hogyan találja meg a felét, élete párját. Tele van küzdelemmel, szenvedéllyel, erotikával. 9 része van. Bátran ajánlom Mindenkinek. Lehet, hogy nem oldja meg az élet nagy kérdéseit, de kikapcsolódásnak kiváló.
 

KTGABI

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok
Kérdésem nagyon szeretem Vavyan Fable könyveket, olvastam is mind, persze nem tetszik mind egyformán , de a stilusa bejön ha könnyüt akarok olvasni őt olvasom. Jön a nyár ...uj könyve kiolvasva. tudna valaki hasonló stilusú írot ajánlani nekem . Köszike előre.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére