Nyiss ablakot a másik világára

Schneera

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy eltűntem. Nem kezdek el mentegetőzni...
Kedves Vaduska, a mosószerem nagyon olcsó, és (én nagyon elégedett vagyok vele, de volt már aki azt mondta, hogy neki nem vált be. ) semmivel sem rosszabb mint a bolti 10× áron. Ha érdekel leírhatom, hogyan kell csinálni. Persze nem olyan sima gél mint a bolti, egy kicsit darabosabb, de pl. ha a foltos ruhát bekenem vele mielőtt a szennyesbe tenném, amikor mosásra kerül, csak bedobom a gépbe és minden súrolás nélkül kimegy belőle a folt. :D
A barátságról: én szerencsésnek mondhatom magam, mert vannak barátaim. Van huszonpár éves és van ami csak 4-5 éves. De tudom, hogy bármikor szükségem van rájuk mellettem állnak. Szerintem a barátságban az a lényeg, hogy ne várj el semmit, csak add magad, és a szereteted. :)
 

livingstons

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Schneera!

Örülök,hogy itt vagy,akkor jössz amikor kedved és időd engedi.
Írd meg hogyan kell csinálni a mosószert,hátha másoknak is tetszik.
Szép napot,estét neked!
:)
 

livingstons

Állandó Tag
Állandó Tag
“Kétféle beszélgetés van.
Az egyik, amikor mondom a magamét. Amikor önmagamat akarom érvényesíteni. Szavakkal hatalmat lehet szerezni, olyan világot, amely csakis rólam szól, amelyben én vagyok a fontos: amit én gondolok, én érzek, én élek, én fájok – színjátékot, melyben én vagyok a főszereplő.
Aki a magáét mondja: egyedül van. Olyan világban él, ahol senkinek sincs köze hozzá.
Ennél pontosabban nem lehet elmondani azt a helyzetet, amelyben élünk, s amit úgy is nevezhetünk: a szeretetlenség világa. Aki csak mondja a magáét, annak nincs szüksége barátra, testvérre, feleségre. Csak közönség kell neki.
A másik fajta beszélgetés az, amikor valaki társat keres. Ez nagyon ritka.”
(Müller Péter: Szeretetkönyv)
:)
 

Schneera

Állandó Tag
Állandó Tag
Mosógél házilag: Hv: 1 egész szappan lereszelve, (a legolcsóbb kell, bár nem árt, ha jó az illata)
3l víz, 2,5 dl mosószóda,
Felteszed a vizet forrni, beleteszed a szappanreszeléket, és addig kevergeted míg elolvad. Ekkor teszed bele a szódát, lassan, mert felfuthat. és ezt összeforralod. Amíg hűl kifele gyakran meg kell keverni, mert ha nem akkor a tetején összeáll mint egy zsírréteg. (Én legelső alkalommal így jártam vele, habverővel felkeverve még akkor sem menthetetlen. :p ) Ilyenkor még lehet hígítani, először nem hígítottam, de a másodikat már igen. Kb. még 7-8 dl vizet tettem hozzá. Mondom egy kicsit darabos lesz, de lehet önteni. Én négy főre mosok, 4 hónapig elég. Talán 200ft körül van az egész, és munka is alig. Az előző hozzászólásban már említettem, hogy amikor makacsabb folt van a ruhán, (fűfolt, kenőcs, bor, vér, stb.) mielőtt beteszem a szennyesbe egy kicsit bekenem/bedörzsölöm ezzel a mosószerrel, és csak belököm a többi ruha közé. Amikor mosok, már nem csinálok vele semmit.
Annyit még hozzátennék, amikor először főztem, mosószappanból készítettem. Nagyon kellemetlen illata lett, :( ezért a másodiknál már illatosított szappant használtam, és azóta is, én nagyon szeretem a citrus illatot ezért citrom illatú szappant veszek és pár csepp citromos illóolajjal egy kicsit még fel is erősítem. Kellemes illatú, tiszta ruha az eredmény! :D
 

Schneera

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Livingstons!
Köszönöm a kedves fogadtatást ennyi idő után. :D
Remélem, hogy már nem tűnök el ennyi időre, bár azt nem ígérhetem, hogy mindennap jövök.
Neked is szép estét, jó éjszakát! :)
 

livingstons

Állandó Tag
Állandó Tag
"Van a csoda...Karácsony csodája.Amire várunk.És ami teljesedik.De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik.Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod.Ezt a csodát másutt kell keresni,másutt lehet megtalálni.Ez a csoda a kedves szavakban,őszinte,szívből jövő kívánságokban,szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék?A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt.Nem a csomagokban lapuló tárgyak,hanem csakis ezek.
Csak ezek...

"Karácsony tájékán sokakban felmerül a vágy, hogy az ajándékozás kényszere nélkül, a tárgyak árában mért szeretet helyett milyen jó volna csak a szívünk melegét adni."

;)
 

Schneera

Állandó Tag
Állandó Tag
Talán nem értesz velem egyet, de én úgy hiszem a "mindennapok csodája" sokkal fontosabb lenne. Mert egy év valóban 365 napból áll, és karácsony után messze még a következő. De ha a mindennapokban odaadod azokat a kedves szavakat, az őszinte szíved, az odafigyelést, a szeretetet akkor egész évben lehet "karácsony".
 

livingstons

Állandó Tag
Állandó Tag
Talán nem értesz velem egyet, de én úgy hiszem a "mindennapok csodája" sokkal fontosabb lenne. Mert egy év valóban 365 napból áll, és karácsony után messze még a következő. De ha a mindennapokban odaadod azokat a kedves szavakat, az őszinte szíved, az odafigyelést, a szeretetet akkor egész évben lehet "karácsony".

Szia,

De egyetértek természetesen.
"Ez a csoda a kedves szavakban,őszinte,szívből jövő kívánságokban,szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék?-ezt kellene kivitelezni ahogyan te is írtad 364 napig.
Szia ;):cool:
 

Schneera

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!
Mindezzel csak az a baj, hogy nagyon kevesen ismerik azt fel, hogy nem az "ajándék" anyagi értéke a fontos. Gyakran előfordul az életemben, hogy névnapra/születésnapra nagyobb értékű, de számomra haszontalan dolgokat kapok. Holott ha odafigyelne az illető rám, pl. egy 350ft.-os pogácsaszaggatóval "megúszná" a dolgot, mert éppen az tört el. És nagyobb örömet nem is okozhatna, mint tudni, hogy odafigyelt arra amit mondok. :(

Üdv: Era :dr_9:
 
Sziasztok!
Új tag vagyok! Böngésztem a fórumot,és valahogy erre az oldalra kerültem.Nagyon jó témák voltak. Azt nem mondhatnám, hogy túl sok, azt sem, hogy sok.. . De, ahogy kezdődött,az azért bejött. A bejegyzések végén lévő dátumot látva meg is hökkentem.2014.márc.7. Meglepő! Nem szeretnétek folytatni? Már nagyobb tapasztalattal, lehet hogy boldogabban tudnánk a boldogságról beszélni. És persze, ismerkedni.
 
Oldal tetejére