nyitottság ?a belsőnkre

Tibi16 témája a 'Vallás,szellemtan' fórumban , 2008 November 9.

 1. Tibi16

  Tibi16 Állandó Tag

  [​IMG]
   
 2. fülesmaci93

  fülesmaci93 Vendég

  KELLEMES ESTÉT,SZÉP JÓ ÉJT KIVÁNOK MINDENKINEK!


  Élek...

  <object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/PvvwBswtYhw&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/PvvwBswtYhw&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

  http://www.youtube.com/watch?v=PvvwBswtYhw
   
 3. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

 4. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

 5. sztamas

  sztamas Állandó Tag

  Kedves Erzsi!
  Kedves Tibi!

  Megértelek benneteket, bár én némileg másképpen állok a dologhoz. Szerintem is a legfontosabb megtalálni a belső vezetőt. És ha olyan külső mestered van, mint Emanuel Jézus Krisztus, akkor az csodálatos. Hiszen Ő ott van Veled, még ha ma nincs is testben. Sőt! éppen ezért.

  Mindazonáltal én szeretem meghallgatni mások véleményét is. Abban az értelemben, ahogy a jógiknál, nincs más földi mesterem. De a mai világ zajában könnyebb meghallani a testben élő emberek szavát, mint azét, aki halkan súgja a füledbe.

  Én is találkoztam olyan tanítóval, akiről elsőre sugárzott a gőg. Vagy csak én vettem észre? Esetleg csak számomra tükrözte ezt vissza? Mert később aztán azt hallottam tőlük, hogy "talán egy fél lépcsőfokkal járok előtted." Vagyis ők is emberek, tévedhetnek, és ennek tudatában vannak. De amit már megtapasztaltak, az úgy van. Tudod, émelyeg a gyomrod, ráteszem a kezemet, és egy perc múlva teljesen jól vagy. Mert működik, mert így van. És ha erről beszél teljes bizonyossággal, én pedig a gőgöt látom meg benne - más szemében a szálkát, sajátomban a gerendát sem... Elsőre lehet, hogy megítélem, aztán gyorsan megbocsátom magamnak, és igyekszem ítélet mentessé válni. Aki őhozzá talált oda, ott van dolga. Ez van.

  Szeretettel:
  Tamás.
   
 6. Sziszusz

  Sziszusz Állandó Tag

 7. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag


  Kedves Tamás.kiss
  Teljesen így van, ahogy mondod. Mert először meglátjuk a gőgjét, vagy megérezzük? Utána elkezdtem figyelni az auráját. Olyat láttam, amit azelőtt soha. A fejekörül narancssárga (nem arany) színű fénykört láttam, és az egy idő után ez a fénykör levállt a fejétől, és gömbb alakot öltött, és egy méterre kb. eltávolodott fölfelé a fejétől, majd leereszkedett vissza, és fénykört alkotott a feje köré, majd kezdődött minden előlről. Ez zajlott addig, míg beszélt. De engem nagyon zavart, a hietetlen gőgje, és a leereszkedő modora, és az is, hogy egyfolytában szidta a keresztény egyházat. Ne úgy akarja valaki bizonyítani a spirituális nagyságát, hogy más spirituális tanítókat lehúzza a sárba. Bizonyítsa, hogy ő nagy, gyógyít, szellemet enged át a túlvilágra, stb. Ne a sáp beszedése legyen számára a gyógyításaiért a lényeg. Bocs, hogy nem írom a nevét, de nem szeretném én pont abba a hibába esni, mint ő. Én elismerem, hogy nagyon sok jót tesz, de ha úgy tenné, mint Jézus tanítja, hogy "Ingyen kaptad, ingyen adjad!" Az igazi spirituális tanítók nem gazdagodnak meg attól, hogy segítenek másoknak.
  Azt is érzem, hogy nem véletlen, hogy ehhez a "spirituális tanítóhoz" kerültem, mert ezt is meg kellett tapasztalnom, és meg kellett, hogy értsem, hogy ilyen is van. Néki is meg kell, hogy bocsássunk. Az ő munkájára is nagy szükség van, de mivel ember, néki is tanulni valója van itt a fizikai világ szintjén, a földön.
  Sok szeretettel Erzsi.kiss


  [​IMG]
   
 8. Tibi16

  Tibi16 Állandó Tag

 9. sztamas

  sztamas Állandó Tag

  Kedves Erzsi!

  Azt hiszem, tudom kire gondolsz. Őt sokan bírálják az anyagiassága miatt. Pedig csak arról van szó, hogy működött az, amit tanít: minél nagyobb az adomány, annál nagyobb a kisértés. És ő a pénznek nem tud ellenállni. Ez van, még tanulhat.

  Bár ez az "ingyen kaptad, ingyen adjad" érdekes kérdés. Régen, amikor a falunak volt egy gyógyítója, az ingyen gyógyított. Aztán mindenki vitt neki valamit. Éppen úgy, ahogy Wass Albert írja a Hagyatékban. Aztán ott voltak pl. a Pálos szerzetesek, a fehér táltosok. Ők is ingyen gyógyítottak. Őket eltartotta a király és a családjaik, hiszen nemes családok fiai voltak. Könnyen adták ingyen, amit lássuk be, nem ingyen kaptak. Keményen megdolgoztak érte. Pl. amíg a pálosok a rend teljes jogú tagjai lehettek - az nem volt kis dolog. A táltos mellet is a tanítványa gyerek kora óta szolgált - és tanult. Nem kapták ingyen, és nem is adták ingyen. Az ingyenesség csak az anyag oldaláról látszik. És ha nem ebben az életükben, akkor a korábbiakban dolgoztak meg érte. És nem is adták ingyen, csak más a szemlélet. Ők tudták, hogy Istennek adják, azaz önmaguknak. Mert "Én és az Atya EGY vagyOK." "Amit a legkisebbel teszel, azt velem teszed, amit a legkisebbel nem teszel, azt velem nem teszed." Ők pontosan tudták, hogy ezért odaát jutalom jár. Ha valaki itt akarja megkapni az ellenértéket, az még valamit nem tud. De ha én amiatt nem gyógyulok, mert nem tudom a díjat kifizetni, akkor nem is dolgom így meggyógyulni. Hanem inkább a megértés által. Szumma-szummárum én nem hiszem, hogy baj lenne ez az anyagiasság. Inkább megköszönöm a Létezésnek, hogy ilyen feladat elé állít, mármint hogy megélhetem az ő anyagiasságát külső szemlélőként. Szerintem óriási tanulási lehetőség.

  Más dolog, hogy szid másokat. Mondja el az igazságot szenvedély nélkül. Mert sokszor az igazság meglepő és döbbenetes, sőt! fájdalmas is. De ne ítélkezzünk, ahogy Jézus is tanította. Persze Ő is ostorral verte ki a kereskedőket a templomból, Ő is azt mondta a zsidóknak: "Ti az Ördög atyától valók vagytok". Vajon ezt hova kell helyezni? Tudom, hogy kényes kérdést feszegetek, de ezek a kérdések előttünk vannak. Nem az igazsággal van a baj, hanem azzal, hogy mi magunk ítélkezünk-e?

  Szóval, ha egy emberről beszélünk, akkor én sokat köszönhetek neki, sokat tanultam tőle. Aztán másnál folytattam a tanulást. A dolgait pedig igyekszem nem megítélni. Ez van, és kész.

  Szeretettel:
  Tamás.
   
 10. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag


  Kedves Tamás.:11:
  Abban egyetértek veled, hogy teljesen ingyen nincs semmi. De meg kellene elégedni azzal, amit az emberek önszántukból, tehetségükhöz mérten visznek. Pl. Egy szegény parasztnéninek csak egy kosárka tojása van amit tud nélkülözni, vagy egy kg. mákja. Vagy egy városi hajléktalannak abszolút semmije sincs, csak egy szívbőljövő hálás köszönömje. Ezt kellene tudni elfogadni. Persze, ha valakinek többje van, többet tud adni. Nem nyomorba dönteni azt, akinek alig van. Nálunk volt kint egy emberke sugárzásmérésen, akkora kocsival mint egy hajó.
  Nem akarom elitélni, sem őt, sem a főnökét. Mindnyájan tanulni születtünk le a földre. Hibátlan ember nincs fizikai testben. Az Isten türelmes. Kitudja várni, hogy mikor leszünk türelmesek, mikor nem kell már újra leszületnünk. (Még szerencsére) De ezt magunknak is akarnunk kell. Mindennek eljön az ideje.
  Sok szeretettel Erzsi.:11:
   
 11. Mirror

  Mirror Állandó Tag

  Ha túl sokat magyaráz és győzköd az a fontoskodó ÉN
   
 12. sztamas

  sztamas Állandó Tag

  Kedves Erzsi!

  Alapvető dolgokban egyetértünk. Én mégis úgy gondolom, hogy ha nem tudom a kezelést megfizetni, annak nem csupán az az oka, hogy a gyógyító túlságosan anyagias. Lehet az is oka, hogy nekem nincs dolgom vele. Persze így nem gyógyulok meg. De lehet más út, más gyógyító, aki segíteni tud nekem. És talán inkább az az én utam.

  Hadd írjak le egy esetet, ami az 1. Turul Fesztiválon történt Miszla-Bikádon. (Ma már ne keresd ezt a felsztivált, mert 3 év után abbamaradt éppen anyagi okokból.) Szóval volt tűzönjárás. Aki vezette nem volt erre alkalmas. Ez azt jelentette, hogy 60 ember közül, akik átmentek a tűzön, 40 megégett, de úgy, hogy legalább 30 az ügyeleten vagy a kórházban végezte. Emberünk, már nem az, aki a tűzönjárást vezett, hanem "Anyagias" barátunk ott aznap este előadást tartott. A nagy Mercédes autójából kiszállva látta, hogy mi történt, és rögtön elővette az égésre való készítményét. Nem kért érte egy vasat sem, több üveggel odaadott a megégetteknek. Másnap beszélgettem egy budapesti újságíró nővel, aki szintén megégett, noha nem ez volt az első tűzönjárása. A férjének az első volt. A kb. 4 éves gyermekükkel voltak ott. Párban, kézen fogva mentek át a tűzön, a gyerek pedig az apja nyakában ült. Az apa úgy megégett, hogy a gyereket majdnem beledobta a tűzbe! Aztán ez a nő elkezdte szidni "Anyagiast", hogy odajön a Mercijével, és... és... és...
  Megkérdeztem, miért nem használta, amit adott, hiszen saját tapasztalatból tudom, hogy pillanatok alatt szűnteti meg az égési fájdalmat, és a seb nyom nélkül gyógyul. Fel volt háborodva, hogy én hogy képzelem, hogy azt a "vackot" a lábára keni. Ehelyett inkább áztatta a pocsolyában. Abban, amit "nem ivóvíz" megjelölésű hordóból öntöttek a puszta földre. És csak azért nem használta a szert, mert "Anyagias" Mercivel jött, míg voltak olyanok, akik Trabanttal.

  Nem kívánok következtetést levonni az esetből, nem ítélem meg egyiküket sem. De tudom, hogy aki lelkileg sérültebb volt - és ez nem ítélet, henm tény -, az az újságíró nő. Neki volt gondja a pénzzel. És utána ő ebből még cikket is ír!

  Én azt mondom: Ez van, többek között ettől is szép a világ. Hiszen mindenki azt éli meg, amiért a Földre született.

  Ha majd eljön az időm, és "odafönt" azt mondják nekem:
  - Ülj le fiam, tölts magadnak. Mi újság a Földön?
  Én azt fogom válaszolni:
  - Atya! Minden tökéletes. Jó itthon!

  Szeretettel:
  Tamás.
   
 13. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag


  Kedves Tamás.kiss
  Ez valóban így van, ahogy leírtad.
  Itt nagyon szép, és jó. Csodás világot teremtett az Atya, és csak mi teremtettük a saját képünkre, és hasonlatosságunkra, azért beteg. Meg kellene értenünk, hogy minden kívánságunk teljesül. A félelmeink is, nem csak a pozitív kívánságaink.
  Amilyen történetet leírtál arra is bizonyíték, hogy ha valaki nem alkalmas arra amit vállal, az bajbaviszi a benne hívőket is. Mert a részvevők vakon hittek a rendezőkben, és azok alkalmatlanok voltak erre, így ők póruljártak. A mi "mesterünk" olyanokra bízta a tűzönjárást, amire alkalmatlanok voltak ezek. Mert nem azon múlik, hogy milyen segédei lesznek különböző foglalkozásra, ha látásra megtudják állapítani az illető vérnyomását. Mert aki a tűzönjárást vezeti, azoknak ahhoz kell értenie, aki vérbőséggel foglalkozik, azoknak a vérnyomás milyenségére van szüksége. A szellemek átsegítéséhez sincs szükség arra, hogy tudja valaki, hogy a páciensnek mennyi a vérnyomása.
  Anyagias barátunk csak megtanulja, hogy nem a pénz a minden. Ha annyira fejlett, akkor éreznie kell, hogy aki hozzá fordul, az a valaki mennyit tud a gyógyításért fizetni. Mert nem véletlen, hogy vannak szegények. Nem biztos, hogy a saját karmája következménye, hogy szegény, mert vannak olyanok is, akik azért vállalták, hogy a gazdagokat tanítsák arra, hogy könyörüljenek a szegényeken. És könyörületből, jószívből akár ingyen is lehet gyógyítani. Nem azt mondtam, hogy mindenkit, hanem a rászorulókat.
  Sok szeretettel Erzsi.kiss
   
 14. sztamas

  sztamas Állandó Tag

  Kedves Erzsi!

  Erre csak azt tudom írni, hogy IGEN, IGEN és IGEN! De milyen nehéz okosnak lenni, hogy adjak-e, vagy ne, és ha igen, akkor mit és mennyit. Pedig ehhez is van segítség, méghozzá a Bhagavad Gítában. Szerintem "Anyagias" ezt nem olvasta, bár ez csupán feltételezés. Most nem emlékszem, de majd utána nézek, hogy melyik fejezet foglalkozik az adással. Ill. azzal, hogy adni lehet a jóság, a szenvedély és a tudatlanság minőségében (szattva guna, rádzsa guna, tama guna). Nagyon jó fogódzónak tartom, és ha megtalálom, ide be is másolom.

  Szeretettel:
  Tamás.
   
 15. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

  Kedves Tamás köszönöm.
  Legyen szép napod.
  Sok szeretettel Erzsi.kiss
   
 16. fülesmaci93

  fülesmaci93 Vendég


  Szia Tibi!

  Most érkeztem ide....

  [​IMG]

  HÓRUSZ szeme, az erő....Mindent látó szem ....

  A mindent látó szem (vagy az előrelátás szeme) egy olyan szimbólum, amelyben egy szem látható, körülötte fénysugarak vagy glória, és általában háromszög öleli körül. Néha Isten jelképeként jelenik meg, ahogy őrködik az emberiség felett.....

  A mindent látó szem megformálása az óegyiptomi mitológiára és Hórusz szemére vezethető vissza. A jelkép a buddhizmusban is megjelenik, ahol a buddhista írásokban (mint pl. a Mahaparinibbana Szuttában) Buddhát mint a Világ szemét jelenítik meg.
  A középkori és reneszánsz európai ikonográfiában a Szem (gyakran háromszögbe zárva) a keresztény Szentháromság általánosan elfogadott jelképe volt. A 17.századi ábrázolásokban gyakran felhőbe burkolva vagy napsugarakkal jelent meg.
  1782-ben a mindent látó szem az Egyesül Államok nagypecsétéjének részévé vált...
  A pecséten a Szem körül a Annuit Cœptis ("Elismerte a kötelezettségeinket") és a Novus Ordo ....Seclorum ("A korok új rendje") feliratok olvashatók....
  A Szem egy befejezetlen, tizenhárom lécsős piramis felső részén foglal helyet. A tizenhármas szám itt az eredeti tizenhárom amerikai gyarmatot jelképezi, a befejezetlenség pedig az ország további bővítését. A legalsó lépcsőn az 1776-os évszám látható római számokkal.
  A Szem, mint amerikai jelkép, számos más amerikai logón megjelenik.
  Manapság a mindent látó szemről sokaknak aszabadkőmüvesség jut eszükbe....
  Tipikus a szabadkőműves ábrázolásokban, hogy a glória csak félkörívben szerepel a szem alatt. Néha háromszög is szerepel az ábrázolásokon.

  [​IMG]


  A mindent látó szem egy korai szabadkőműves ábrázolása, felhővel és félkörös glóriával.

  Készült 2004-ben egy nagyon jó film : " A NEMZET ARANYA " cimmel, ami az összeesküvési elméletek a befejezetlen piramis az Egyesült Államok pecsétjén a szabadkőművességről szól az Egyesült Államok megalapításában...Érdemes megnézni a filmet!

  Nekünk csak "jó",ha Van ki szemmel tart minket,de a "látást" a bensőnkben tárolt igazság,becsület,tisztesség vezérelje mindenkivel szemben...

  Csak az "lásson" és "hirdesse" a Hitet s az Igét,annak minden szépségét és "tudományát" mások felé, aki
  a Tisztesség és Becsület utján halad földi élete során....

  / Ezt azért jegyeztem csak meg,mert sajnos számtalanszor megtapasztajhatjuk,hogy "némely ember-emberek" kifelé,felénk sugalják mindazt aminek mégis az "ellenkezőjét" teszik a valós mindennapjaikban, és "álcát öltve" probálnak meggyözni Hitet vallókat,s Hitetleneket.../!


  További szép napot kivánok Mindenkinek!
   
 17. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

 18. Tibi16

  Tibi16 Állandó Tag

  szia Fülesmaci! köszönöm a bőséges információt mindent látó szemről!!

  üdvözletem mindegyikőtöknek,a tartalmas és érdekes beszélgetésetekkel kapcsolatosan is.és örülök hogy a topicban látlak benneteket újra,jó hogy itt vagytok!!kellemes beszélgetéseket és napokat kivánok nektek!
   
 19. fülesmaci93

  fülesmaci93 Vendég


  Szia Tibi! Szép Estét Mindenkinek!

  Csak azért irtam le - meg, mert nem biztos,hogy Mindenki esetleg ennyire "mélységében" tudja e dolgokat a "Látó szemmel" kapcsolatban...Ezzel Senkit és Senki ismeretét,tudását nem szándékoztam megsérteni...!

  Más:

  A jó ember ritkán téved.
  A józan észt kivételes tehetségként kell fogadnunk... Az érző szívet kiváló tulajdonságként kell ünnepelnünk mindig,mindenkor... Az elme még nem gondolat, ahogy a bölcsesség még nem út... A szív még nem szeretet, ahogy az érzelem még nem igazi jóság...
  Ha azt kívánod, hogy megbecsüljenek, tudj megbecsülni másokat! Nincs oly kiválóság, melynél nagyobb ne volna.
  Tudd értékelni a jót, és magad se akarj jobb lenni a jónál... A túlzásba vitt jóság bántó és sértő lehet!!!
  Ha a jóságot választottad, maradj hű e választásodhoz... Ha a szívedre és a bensődre hallgatsz, megbízhatsz ítéleteidben is... - a jó ember ritkán téved!

  Sose téveszd szem elől, hogy a természet nem Isten, az ember nem gép,és a feltevés nem tény...

  MINDEN EMBER A HIBÁJÁBÓL TANULJA A BÖLCSESSÉGET!!!


  További Kellemes Estét Kivánok!
   
 20. Tibi16

  Tibi16 Állandó Tag

  <object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/kK3fOoxy1wE&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/kK3fOoxy1wE&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
   

Megosztás