"pöttyös" és "csíkos" könyvek

lilli témája a 'Irodalom' fórumban , 2005 Január 17.

 1. Beka Holt

  Beka Holt Kormányos Fórumvezető Kormányos

  G.Szabó Judit:
  A macskát visszafelé simogatják
  Ez mindennek a teteje
  Hárman a szekrény tetején #76
  Kristályszív akció
  Rózsás Leticia
  Sok a csinos lány
  #77
   
 2. Beka Holt

  Beka Holt Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Gergely Márta – Szöszi Trilógia
  epub, mobi
  #1536
  Addig töltsétek le amíg él a csatolmány!
   
  Utoljára módosítva: 2018 Február 13
 3. May113

  May113 Állandó Tag

  Altay Margit A végzet útjai

  regény fiatal lányok számára
  Pallas, Budapest, 1922

  végzet.jpg
   

  Csatolt fájlok:

 4. May113

  May113 Állandó Tag

  Pásztor Árpád Princesz

  Pásztor Árpád 1919-ben írta megható gyerekregényét, a Princeszt. A történet hőse Princesz, a gyönyörű francia baba, aki sok keserves bonyodalom után végre boldogságot hoz két kislány életébe: a szegény Katica sora jóra fordul, és az elkényeztetett, gazdag Bözsikéről kiderül, hogy mélyen érző, jószívű leány...

  pincesz.jpg
   

  Csatolt fájlok:

 5. May113

  May113 Állandó Tag

  Lev Kasszil Az egyetlen szerep

  "Milyen borzalmas, ha egy tizenhárom éves kislányra azt mondják, „semmi különös”, és ha az életében sem történt semmi különös. Erről panaszkodik naplójában Szima Krapicina, regényünk hősnője. S lám, alig írja le a panaszos sorokat, óriási esemény bolygatja fel az életét: filmszereplésre hívják. A mi kis hősnőnk boldogan vállalja a szerepet, s mint minden más kislányt, őt is megszédíti a reflektorfény. Bizony, ez a szédület nem múlik el egykönnyen, s csak szenvedés árán lehet abba belenyugodni, hogy a „nagy” szerepből „egyetlen” szerep lett. – Lev Kasszil, a kiváló szerző Az egyetlen szerep című regényében megtalálta a gyógyírt a „mérhetetlen” szenvedésekre."

  egyetlen.jpg
   

  Csatolt fájlok:

 6. Jucus3

  Jucus3 Állandó Tag

 7. rituevu

  rituevu Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Azért nem, mert nem vagy állandó tag. Ha megszerezted a 20 hozzászólást, utána válsz állandó taggá és le fogod tudni tölteni.
   
  ladybug7spots kedveli ezt.
 8. titineni

  titineni Őstag Platina támogató

  Kertész Erzsébet: Csipkebolt Brüsszelben (1974)
  Jósika Júlia életregénye
  Kondor Lajos rajzaival
  Kertesz_Erzsebet_-_Csipkebolt_Brusszelben.jpg
  Podmaniczky Júlia nyolc esztendőt várt bízó türelemmel, míg szerelmével Jósika Miklóssal, a kor legünnepeltebb írójával egybekelhetett. Házasságuk boldog derűjét hamarosan a forradalom, a szabadságharc és a bujdosás viharos eseményei kavarták fel, majd az emigráció nehéz esztendei következtek. Jósika Júlia bátran és boldogan támogatta férjét politikai szereplésében, s a számkivetettség évei alatt nemcsak a lelket tartotta a csalódott és közönségétől megfosztott íróban, hanem kenyérkereső foglalkozást is vállalt, és brüsszeli boltosasszonyként is remekül megállta helyét. Az ő derűs, talpraesett, gyengéd és áldozatos alakjának állít emléket Kertész Erzsébet regénye.

  MOBI itt
  EPUB itt
   

  Csatolt fájlok:

  Utoljára módosítva: 2018 Július 15
 9. Wolfie70

  Wolfie70 Tag

  Szervusztok! Keresem Kántor Zsuzsa: Hajszesz és bolondgomba című könyvét. Ha esetleg valaki fel tudná tölteni, nagyon megköszönném. Andrea

  Még egy könyvet szeretnék: Malgorzata Musierowicz: a karfiol virága. Köszönöm!
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2018 Augusztus 8
  rinta, Kovács Júlia Mária és ebihall kedveli ezt.
 10. ninike82

  ninike82 Állandó Tag

  Sziasztok! Nagyon keresem: Tóth-Mátè Miklós: Pecúrok c. Regènyèt.
  Nagyon köszönöm ha tud valaki segíteni!
  Üdv!
   
  rinta kedveli ezt.
 11. mohacsiga55

  mohacsiga55 Állandó Tag

  Sajnos csak szöveges dokumentumként van meg nekem, de parancsolj, fogadd szeretettel :)

  Marie Majerová: Robinson kisasszony
   

  Csatolt fájlok:

 12. kudit

  kudit Tag

  Újabb kérés-kérdés: Beczássy Juditnak van egy könyve, három, nyilván kisegénnyel.
  Méltóságos kisasszony / A Miklóssy ház titka / Márta mint detektív
  ha valaki fel tudná tenni, nagyon megköszönném.
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2019 Április 5
 13. Piroska49

  Piroska49 Állandó Tag

  Fenákel Judit
  Grófnő a répaföldön epub

  upload_2019-4-4_9-31-22.jpeg

  Köszönet a készítőknek

  Hogy miként kerülnek egy vidéki nagyváros diákjai 1952 aszályos nyarán a jánoskúti állami gazdaság répaföldjére, azt még könnyű magmagyarázni: embertelen körülmények között a tervteljesítést volnának hivatottak segíteni, noha kapához nem szokott kezük munkája nyomán több a kár, mint a haszon. De a grófnő…? Nem, nem kitelepített osztályellenség! A főhős diáklány fantáziájában jelenik meg a látóhatár szélén egy gyönyörű hintóban. Ettől kezdve Marica naponta mesél társainak, hogy elviselhető legyen durva, nyers valóságuk, s a képzelet hátán naivan repüljenek kamaszvágyaik.
   

  Csatolt fájlok:

 14. ladybug7spots

  ladybug7spots Állandó Tag

  Jarmila Dědková - Jarmila Dedková
  Martina újra táncol
  pdf

  Dedkova Jarmila Martina újra táncol.jpg

  Martina Újra táncol – és ennek nyomatékos jelentősége van: azt jelenti, hogy visszatér az életbe. Jarmila Dedkova, a jeles cseh írónő finom lélektani érzékkel ábrázolja a fiatal lány lelki regenerálódását, azt a lassú és bonyolult folyamatot, ahogyan a sokkot – szülei autóbaleset áldozatai lettek – kiheveri. Martina édesanyja híres táncosnő volt, és leánya is az ő példáját akarta követni, de anyjának halála miatt menekül mindattól, ami rá emlékezteti. Lassan-lassan oldódik a görcs, visszatér az életkedv, Martina újra táncolni kezd, hogy tehetségével bizonyítson. Hozzásegíti ehhez a családi és baráti összefogás s nem utolsósorban az első szerelem elementáris ereje. A szeretet, a művészet, no meg az idő gyógyító hatalmát hirdeti a könyv meggyőzően, finoman, olvasmányosan.
   

  Csatolt fájlok:

 15. Biseka

  Biseka Állandó Tag

  Kertész Erzsébet: Fiút vártak, lány született : Ez az életem
  2000.
  pdf

  Kérésre:
  covers_9087.jpg
  „Talán azért lettem író, mert bizonyítani akartam. Megmutatni apámnak, hogy nem olyan nagy szerencsétlenség, ha nincs fia.” Kertész Erzsébet több mint hat évtizede tucatnyi regénnyel bizonyít. Történelmi hősnőinek személyisége mögé rejtezve végigélte a XIX. századot, és végigélte a huszadikat is. Ám ez egyszer ő maga a regényhős, a régimódi kisasszonyból lett modern, független szellemű íróasszony, a szeretteiért rettegő anya és feleség. Aki kilencven évesen is őriz valamit kamaszkori önmagából. Megrendítően őszinte legújabb regényével talán még az ifjúkori barát, Szerb Antal elismerő szemhunyorítását is sikerülne elnyernie.
   

  Csatolt fájlok:

 16. titineni

  titineni Őstag Platina támogató

 17. Montfort

  Montfort Állandó Tag

  Tud valaki segíteni? Keresem Mohás Lívia: Kölykök a júdásfa alatt könyvét! Nagyon köszönöm!
   
 18. Sohonyai Edit Macskaköröm és Molnár Géza A tizennyolcadik születésnap senkinek sincs meg elektronikusan?
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2019 November 9
  Müller Alexandra kedveli ezt.
 19. Kovács Júlia Mária

  Kovács Júlia Mária Állandó Tag

  SOHONYAI EDIT - MACSKAKÖRÖM (1990)
  PDF formátum
  upload_2020-3-29_16-10-51.jpeg
  Tartalom: Ha lenne egy tündér, aki három kívánságomat teljesítené, akkor a következőket kívánnám: 1. Legyen a papagájaimnak fiókájuk. 2. Költözzünk családi házba. 3. Legyek szép!" Így, ebben a fontossági sorrendben sorolja álmait a tizennégy éves Mészáros Zsófi. Csakhogy a megvalósulásra nem sok az esély. A lakótelepi panellakást családi házra cserélni például még a mindenható tündér sem tudná. Kész szerencse, mert különben hogyan fedezné fel hősnőnket a szemközti ház kilencedik emeletéről egy bizonyos Zsolti, aki szőke, és nagyon is jóképű. Nem úgy, mint hősnőnk, akinek küllemére a 3. kívánságból következtethetünk. Vagy talán mégsem? Talán csak a tükör mutat fintort, valahányszor Zsófi belenéz?
   

  Csatolt fájlok:

  Utoljára módosítva: 2020 Március 29
 20. Kovács Júlia Mária

  Kovács Júlia Mária Állandó Tag

  SOHONYAI EDIT - SZERELEMLÉK (Macskaköröm 2.)
  PDF formátum
  upload_2020-3-29_16-20-29.jpeg
  Tartalom: Az ifjú írónő első regényének, a Macskakörömnek hőse, Mészáros Zsófi pattanásos bakfisból valódi nagylánnyá serdül. Osztálya, az I. A, a suli legtrehányabb bandája, akivel örökké csak baj van, barátságbomlasztó viszontagságok után harmadik-negyedikre mégiscsak jó közösséggé formálódik. S noha Zsófink a ballagáskor is csak a celofánon átszúró rózsatüskét érzi, az a tüske alighanem mélyebbre bök. Hősnőnknek csak a külseje változik – előnyére –, eredeti humora, frappáns helyzetlátása és kamaszos érzékenysége szerencsére változatlan. Talán ezt szereti meg benne annyira az „igazi”, a „nagy Ő” (vagyis akit a tizennyolc éves Zsófi a napló írásakor éppen annak gondol).
   

  Csatolt fájlok:

Megosztás