Pro Darwin Part 2

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag

Nem értem hol láttál már te "teremtést"?

Ernoe, láttam már teremtést. Pl. amikor rendet teremtek a szobámban. Mert az a fránya rend nem áll elő magától. Sem az univerzumban, sem a szobámban.

És láttam már olyat is, hogy valaki létrehozott valamit. Általában ez a működőképes, használható dolgok létrejöttének a módja. Valaki előállítja.

Mi az, hogy "maguktol"?

"Maguktól" azt jelenti, hogy mindenféle külső intelligencia közreműködése nélkül.
-
Ha kinézel az ablakon, az esöcseppek minden féle "deus ex machina" nélkül (maguktol) lehullanak a földre. Hidd el nekem az esöcseppek nem istenek öntözökannájábol jönnek.

És az esőcseppek alkotóelemei, a hidrogén és az oxigén honnan került a világegyetembe, Ernoe?

Mi nem látunk sehol teremtést.
-
A számitogép egy többmillio éves evolutios fejlödésnek és nem egy "teremtésnek" az eredménye.

Már megijedtem, hogy azt fogod mondani, hogy a számítógéped szép lassan fokozatosan felépítette magát az asztalodon. Persze még akkor is fennáll a kérdés, hogy miből.

Ernoe, ezzel a hasonlattal megint ugyanúgy a saját farkadba haraptál, mint a biliárdgolyókkal. A számítógép sok-sok intelligencia terméke, Ernoe. Bizony teremtés eredménye: sok okos ember alkotta meg, és fejlesztette tovább. Nem spontán magától, véletlenek sorozata nyomán alakult ki.

Mi csak olyan dolgokat tudunk produkálni amihez érettek vagyunk. Még ez a szerencse. Képzeld el mi történt volna ha az atombomba a dorong elött állt volna a rendelkezésünkre? Az érettlenség veszélyes. Sajnos ha a világ nem egyenletesen fejlödik akkor olyan szituatioba kerülünk mind mostan.

Hú, Ernoe, ezt azért nem kellett volna! Te nem vagy korlátolt ember (mint pl. a D-vel kezdődő nicknevű fórumtársunk), akkor hogy mondhatsz ekkora blődlit, hogy az emberiség érett az atombombához?
Könyörgöm, ha érett lenne, nem is gyártott volna atombombát, hanem csak békés célra használná fel az atomenergiát.

Az embrionális fejlödés ragyogoan mutatja, hogy a sejtek igen is képesek egymástol teljesen eltérö kinézetü, felépitésü lényekké "átalakulni".

Ernoe... már ott fennáll a probléma, hogy sejt se tud létrejönni az élettelen anyagból magától. A sejtek átalakulását pedig a DNS irányítja.

Hol vannak a technikai nehézségek amik az evolutio ellen szolnának?

Hol van evolúció?

Ha a keresztények Istene állitolag ujcsettintéssel létretud hozni embert meg elefántot, akkor miért volt szüksége egy szüzlányra amikor Jézust "csinálta"?

Ne fitogtasd a teológiai ismereteid hiányosságait, Ernoe!

Azt nem szeretem ha rágalmazol és ilyeneket mondsz: "Te vagy az, aki tagadja a DNS-ben található kódrendszert? "

A DNS egy funktionális eszköz az élölény felépüléséhez ugy mind a folyok medre is meghatározza a hegyekböl lefolyo viz utját. Csak egy rendezödési szinttel magasabb. Te leredukálod az élölényeket a génekre. Az élölények ennél többek.

A DNS határoz meg mindent. Egy élőlény faját, és azon belül a teljes felépítését, működését, életmódját, táplálkozását, mindent.
Honnan van a DNS-be kódolt információ?

De ha már a DNA-nal vagyunk, Nem akarod felfogni, hogy "csinálo" nélkül is történnek dolgok amik az elsö pillanatra hihetetlenek.

Ernoe, Te ellene akarsz mondani az informatikatudomány által felállított törvénynek is, ami szerint információ nem keletkezik magától, csak egy intelligencia hozhatja létre.
Én meg nem mondok ellene ennek a törvénynek. Elfogadom, hogy ahol információ van, ott egy intelligenciának kell állnia mögötte.

Már miért lenne az élet létrejötte egy épitökövekkel dusabb korábbi idöben lehetetlen. Ezek a molekulák, eljutnak minden hová ahova akarnak. Még a Holdon is ott voltak. Az asztronauták vitték öket magukkal akaratlanu.

Ernoe, a molekula még nagyon mesze van az élő sejttől.
Attól, hogy van egy pár téglád, még nincs egy kastélyod. Két csavarral még nincs egy repülőgéped.

Más. Már megint logikátlan dolgokkal probálod az embereket megtéveszteni: "A tudomány éppen elég felvilágosítást adott már arról, hogy a világ és az élőlények nem jöhettek létre maguktól. Ebből következik, hogy van egy teremtő."
-

Sajnálom, ha Te nem találod logikusnak azt az óvodás előtt is nyilvánvaló következtetést, hogy ha a túrós béles nem állt elő spontán magától az asztalán, akkor valaki elkészítette.

Ezek szerint a tudatlanság az Isten létének a bizonyitáka?

Nem Ernoe, ahhoz kell tudatlanság, hogy azt hidd, hogy a túrósbéles önmagát hozta létre a tányérodon.


Nos ha elfogadod a Galaxisok létét (ami értelmes lenne) akkor bekell lássad, hogy a spirálok ugy néznek ki mindha nem mindig igy néztek volna ki korábban. Ezzel egyetértesz ügye?
-
Egy vödör vizben szimulálhatod a spirál kialakulását. Nos hány esztendeig tart szerinted amig egy ilyen galaxis felvesz egy ilyen formát? Várom a becslásedet.

A galaxisok azok nagyon nem a Te barátaid, Ernoe. A galaxisok létezésére semmiféle evolúcionista magyarázat nincs. Egy ősrobbanás soha nem hozott volna létre lencse alakú, spirális csillaghalmazokat karokkal.

-

Hagyjuk a billiardasztalt, vegyél két golyot és helyezd (akár a Joisten segitségével) valahova a világürbe. Letudod irni a két golyo mozgását?
-
Nem kell nyiltan megválaszolnod, legyen a te titkod, legyen az önértékelésnek a mércéje. Szoval probáld meg leirni ennek a két golyonak a mozgását a világürben olyan kezdeti feltételekkel, hogy egyszer nyugalomban egyszer pedig valamilyen sebesseggel mozognak.
-
Ha ez sikerült akkor vegyél hozzájuk mégegy golyot és probáld meg leini ennek a csupán három golyonak a mozgását az elöbbi feltételek szerint. Mivel az univerzum nagy vegyél böségesen teret magadnak.
-
Gondolom egy ilyen egyszerünek tünö feladat megoldása többet segit a világ megértéséhez mind a velem valo beszélgetés. Hangsulyozom nem arrol van szo, hogy képes vagy egy ilyen relativ egyszerü feladatot megoldani vagy sem. Nyugodtan hozzál segitséget hozzá. Megfogod látni, hogy minnél több golyot teszel a térbe annál nehezebb lesz a megoldás, annál komplikáltabbak lesznek a mozgások.

Hát éppen ez az, Ernoe!
Hogy a világegyetemben az űrobjektumok (golyók) mozgása nem véletlenszerű, hanem törvényszerűségek mentén, pontosan kiszámítható mozgást végeznek. Ezért tudunk szondát küldeni pl. a Jupiter holdjaira.

Ha a világegyetem egy robbanás következtében jött volna létre, akkor a bolygók össze-vissza repülnének, ahogy esik úgy puffan alapon.
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Pitti

Az érvelésetek azonos sémát követ: "a tudomány nem ad kellö felvilágositást és ebböl következik a számotokra, hogy van egy teremtö"
Ernoe, had reagaljak csak erre a reszere a hozzaszolasodnak, mert a tobbi nagyon joindulatulag is csak gyerekesnek titulalhato.
Ez viszont annyira elrugaszkodott a valosagtol hogy az mar nem funny.
Pontosan arrol van szo, hogy a tudomany kello felvilagositast ad a darwini evolucio lehetetlensegerol. Nem az egyhaz, hanem a tudomany!
Talan edukalni kellene magadat a legujabb tudomanyos kovetkeztetesekrol mielott lehulyezel masokat.
Csak egy otlet....
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Jaszladány: Ernoe, láttam már teremtést. Pl. amikor rendet teremtek a szobámban. Mert az a fránya rend nem áll elő magától. Sem az univerzumban, sem a szobámban.... "Maguktól" azt jelenti, hogy mindenféle külső intelligencia közreműködése nélkül...
-
Ernoe: Kedves Jászladány, az atomok olyan rendezettek - teljesen "önálloan, maguktol" minden féle emberi beavatkozás nélkül, hogy orát tudunk belölle csinálni ami 300 000 évente talán 1 másodpercet siet vagy késik. A kristályok, molekulák, égitestek teljesen maguktol rendezödtek össze. Ugyan ezen az elv alapján jöttek létre az élölények is.
-
A gyönyörü Dunakanyar nem egy "égi architechtnek" a munkája hanem a jégkorszak hozta létre.
-
Jaszladány: És az esőcseppek alkotóelemei, a hidrogén és az oxigén honnan került a világegyetembe, Ernoe?
-
Ernoe: Ahogy a biologiai lények ugy a kémiai elemek is egy fejlödési folyamat eredményei. Az atomok nem elemi részecskék ezért meglehet mutatni, hogyan jöttek létre. Az anyag nem vész el csak átalakul. Ez egy alapvetö természeti törvény.
-
Engem inkább az érdekelne, hogy miböl gondolod, hogy van egy lény aki feltudná függeszteni ezeket a természeti törvényeket? A legjobban az zavar, hogy a korlátlan képességei ellenére rávan szorulva arra, hogy naponta ötször kiguritsuk az imaszönyeget és világgá kürtöljük, hogy ö a "number one".
-
Egyébbként ha felnézel az égre láthatod miként jönnek létre nehezebb elemek (a Nap pl. heliumot gyárt), a supernovák felrobbanásakor jönnek létre a nehezebb elemek. Chernobyl a legjobb példa a nehéz elemek lebomlására
-
Az egészben az a csodálatos, hogy mindez a szemünk elött zajlik le. Csak oda kell figyelni.
-
Jaszladány: Már megijedtem, hogy azt fogod mondani, hogy a számítógéped szép lassan fokozatosan felépítette magát az asztalodon.
-
Ernoe: Pontosan igy van kedves Jászladány. A mai számitogépet az abakusz, a mechanikus, a drotos, a csöves, a tranzisztoros, az integrált áramkörös... stb. számitogép elözte meg. Számitogép nélkül nem lehet modern, nagyobb teljesitményü számitoogépet csinálni. A bakteriumok, egysejtüek nélkül nem jött volna létre ember. A világ lentröl épül felfelé, nem pedig ugy, hogy egy "mindenhato" Isten szétesik Jézuskára hogy kiprobálja magán a keresztrefeszités kinját.
-
A számitogép létrejötte egy evolutios folyamat. A számitogépet olyan élölények fejlesztették ki akiknek maguknak van szüksége ezekre a masinákra. Ugyan ugy mind a szemnek vagy az idegrendszernek a létrejötte.
-
A számitogépeket magunk-köré épitettük. Sok ember nem lenne képes számitogép nélkül élni. A szivrithmus adok, müvesék, inzulin adagolok mind mikro-computerek. A számitogép a tulélés egy modszere.
-
Az élölény "kijavitotta magát", fokozta a teljesitöképességét. A számitogépek nélkül nem müködne a gazdasági élet, a produktio. A számitogépet az ember a saját életbentartása miatt fejlesztette ki. A lehetöségeinek és az ismereteinek a figyelembevételével.
-
Az ember intelligentiájával jösz, nos az is egy evolutios folyamat eredménye. Egy ember manapság 25 éves fejjel kezd el dolgozni mert addig csak tanul. Fejleszti az ismereteit. Minden egy folyamat eredménye. Ezt még az Oszövetség iroi is érezték amikor a teremtést 6 napra tették. Most jösz te a Pittivel és 3 percre teszitek a Föld keletkezését.
-
Miért nem tudsz egyszer odafigyelni amit mondok. Az evolutio nem pusztán a véletlen müve, hanem a véletlennek és a szükségszerüségnek a "játéka". Gondolj bele hol lennénk a "feltalálok" nélkül. A feltalálok véletlenül bukkanak egy megoldásra.
-
De még a szisztematikusan kutatonak is szüksége van "szerencsére". Szentgyörgyi véletlen találta meg a paprikában a vitamin C-t.
-
Jaszladány: A számítógép sok-sok intelligencia terméke, Ernoe. Bizony teremtés eredménye: sok okos ember alkotta meg, és fejlesztette tovább. Nem spontán magától, véletlenek sorozata nyomán alakult ki.
-
Ernoe: Egy ilyen Istenkép ellen nem tudok semmit felhozni. Szerinted minden élölény egy kis-isten. De akkor ki volt akit keresztre feszitettek?
-
A világot én másképp látom. Nincsenek varázslok, a nyul már benne volt a kalapban csak a vak publikum nem látta. A világban csak átalakulnak a dolgok, szervezödnek.
-
Jaszladány: ... hogy mondhatsz ekkora blődlit, hogy az emberiség érett az atombombához?..
-
Ernoe: Az atombomba feltalálása, birtoklása éretté tette az emberiséget. Legalábbis remélem. Olyan ideologiák ahol az ember csak egy eszköz Isten kezében tarthatatlanokká váltak. Emberek akik egy nemlétezö földönkivüli lényre hivatkozva a levegöbe röpitik magukat nagyon veszélyesek. Ezek az emberek azok akik legintezivebben probálják tagadni az evolutiot.
-
Jaszladány: Ernoe... már ott fennáll a probléma, hogy sejt se tud létrejönni az élettelen anyagból magától. A sejtek átalakulását pedig a DNS irányítja.
-
-
Ernoe: A sejtek léteznek, vannak és követni tudjuk a fejlödésüket az elhalt elölények utját. Ha elöbb lettek volna a gerincesek és utána a hüllök, vagy elöbb a többsejtüek utána az egysejtüek akkor nem lenne kézenfekvö az evolutio.
-
Allandoan a DNS-el jösz és elfelejted, hogy pont a DNS ami igazolja a rokonságot a kronologiai sorrendet. A DNS az látlelet, az korkép onnan lehet leolvasni az evolutio lépéseit precizebben mind a testfelépitésböl. Ha Darwin ezt megélte volna.
-
Már hogyne tudnának sejtek létrejönni kémiai anyagokbol, hiszen látjuk az eredményt, és ismerjük a lépéseket. A teremtönek egy szikrányi nyomát nem látjuk. Az élet épitökövei maguktol létretudnak jönni.
-
Jaszladány: A DNS határoz meg mindent. Egy élőlény faját, és azon belül a teljes felépítését, működését, életmódját, táplálkozását, mindent.Honnan van a DNS-be kódolt információ?
-
Ernoe: A DNS-ben a mult tapasztalatai vannak belevésve. Ahogy a laktoze-érzékenység vagy az alkoholleépitéshez szükséges enzim (azsiaiak hamarabb rugnak be) .. stb mutatják, az emberiség DNS-készlete nem azonos. "Gendefektet" te is nagyon könyen felszedhetsz és átadhatod az utodaidnak. A "cod" megváltozásának ez egy jol leellenörizhetö modja.
-
Jaszladány: Ernoe, Te ellene akarsz mondani az informatikatudomány által felállított törvénynek is, ami szerint információ nem keletkezik magától, csak egy intelligencia hozhatja létre. Én meg nem mondok ellene ennek a törvénynek. Elfogadom, hogy ahol információ van, ott egy intelligenciának kell állnia mögötte.
-
Ernoe: Szabadjon korrigáljalak mert a fogalmak precizitásán mulik, hogy téves irányban érvelünk vagy sem. Allamaparátusok hoznak létre törvényeket (pl. uj media törvény) amihez kötniük kell magukat a polgároknak, a tudományok területén ez másképp müködik.
-
Nem a tanszékvezetö professzor mondja meg az anyagnak, hogy miként viselkedjen.
-
Ha a fogorvos belenéz a szádba és megállapitja a diagnozist és azt mondja "kariesz" az egy fontos informatio, mégse mondhatjuk, hogy intelligens voltál, amikor elhanyagoltad a fogaidat. Nos igy van ez a DNS-ben rejlö informatioval is.
-
Jaszladány: "A tudomány éppen elég felvilágosítást adott már arról, hogy a világ és az élőlények nem jöhettek létre maguktól. Ebből következik, hogy van egy teremtő."
-
Ernoe: Már ne haragudj de a magyarázatod a turos-bélessel és az ovodás gyerek logikájával nem tud meggyözni. A gyerek már számtalanszor látott turos-béles készitést de én még nem láttam "teremtöt" aki élölényeket helyezett volna sakkfiguraként a Földre, csak atomi, kémiai, fizikai, biologiai, szociális stb változásokat látok minek következménye képpen a "komplexitás" megváltozik.
-
Jaszladány: Egy ősrobbanás soha nem hozott volna létre lencse alakú, spirális csillaghalmazokat karokkal.
-
Ernoe: Nos ennek a tévhitnek az eloszlatása véget kértelek téged az udvariasság és tisztelet betartása mellett, hogy számolj utána. Ha pedig ez magas neked akkor csinálj egy modellt.
-
Igazán sajnálom, hogy a "bogoj" nevü kedves forumtag ilyen pillanatokban nincsen itt. Ö egy informatikus, egészen biztosan tudna neked egy szimulatios-programmot irni, hogy gyönyör-ködhessél a galaxisoknak, a létrejöttében. Sajnos ö is Istenfélö ha jol emlékszem, egy ilyen programm megfosztaná öt az "örök üdvösségtöl".
-
Jaszladány: Hát éppen ez az, Ernoe! Hogy a világegyetemben az űrobjektumok (golyók) mozgása nem véletlenszerű, hanem törvényszerűségek mentén, pontosan kiszámítható mozgást végeznek. Ezért tudunk szondát küldeni pl. a Jupiter holdjaira.Ha a világegyetem egy robbanás következtében jött volna létre, akkor a bolygók össze-vissza repülnének, ahogy esik úgy puffan alapon.
-
Ernoe: Nos ennek a tévhitnek az eloszlatása véget kértelek téged az udvariasság és tisztelet betartása mellett, hogy számolj utána.
-
Két golyo mozgását még letudod irni analitikus egyenletekkel, ha egy harmadik jön a játékba már nem. Ott a kezdeti feltételeket leiro adatok vesszö utáni 30-40 edik tagja olyan mértékben megtudja változtatni az eredményt, hogy nem vagy képes precizen leirni a jövöt.
-
Most képzeld el, hogy a világmindenség hány részecskéböl áll. Miért akadékoskodsz, fogj hozzá a számolásnak.
A világ érdekes modon megérthetö mert kevésszámu szabályokat követ. Ami borsot tör a megismerni akaro orra alá az a részecskék orjási száma és igy a nagy szabadságfok.
-
Atombombe-2.jpg

-
Ezt a szép formát egy "bumm" hozta létre. Sajnos a gombafelhö alatt ilyen szörnyüségek is láthatoak. Ezért fontos, hogy a humanizmust és nem egy nemlétezö exorbiltális lény érdekeit kövessük az életünk folyamán. Ideologiák amik öngyilkosságot szüzlányokkal jutalmaznak, akik a halál utáni örök élettel hitegetik a követöiket azonossak azokkal akik teremtöröl mesélnek.
-
hiroshima106_v-contentgross.jpg
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Ernoe, elbeszélsz mellettem, és nem válaszolsz semmire azok közül, amit kérdeztem. Csak a materialista agitprop dumát nyomod a szokásos, minden bizonyítást nélkülöző, dogmatikus kijelentésekkel.

És hagyjál már az ilyenekkel, hogy az élet építőkövei létrejöhetnek maguktól. Nem jöhetnek létre maguktól, mert a világegyetem alapelemei, az oxigén, a hidrogén, meg a többi sem jön létre a semmiből magától. Te elővarázsolsz a semmiből anyagokat, aztán ezeket összerázod egy szitán, és amikor kötések jönnek létre, ujjongsz, hogy előálltak a vegyületek maguktól. Egy frászt maguktól. Semmiből nem jön létre semmi.
Az élet építőköveitől pedig még marha messze van maga az élet.
Ha ezt nem fogod fel, akkor nincs értelme tovább itt pazarolnom az időmet, és ezerszer leírni ugyanazt.
Egyelőre meguntam.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Jaszladány: És hagyjál már az ilyenekkel, hogy az élet építőkövei létrejöhetnek maguktól. Nem jöhetnek létre maguktól, mert a világegyetem alapelemei, az oxigén, a hidrogén, meg a többi sem jön létre a semmiből magától.
-
Ernoe: Kedves Jászladány, tévedsz, az atomok nem a világ "elemi részei"
-
Jaszladány: Ha ezt nem fogod fel, akkor nincs értelme tovább itt pazarolnom az időmet, és ezerszer leírni ugyanazt.
-
Ernoe: Nem akarlak megsérteni de ha ilyen elemi dolgokat nem ismersz akkor valoban értelmetlen a "tudos-asszonyt" játszanod. Inkább figyelj oda mit mondanak mások a topikban.
-
Nem kell nekem higyél mind a templomba, vegyél a kezedbe egy rádioaktiv anyagot, várj egy picit és akkor meglátod miként kapsz "rákot". Mit gondolsz mi történik ott? Az elemek átalakulnak, nem az "Evil" hatására.
-
A fiatal-föld kreationistának minden természettudományos ismeretet tagadnia kell, hogy ne kerüljön velük ellentmondásba.
-
Nem tudom, hogy te milyen iskolába jártál. En anyit szidom a katholikus egyházat, most ideje egyszer valami jot is mondani rolluk. En örülök neki, hogy gimnazistaként lehetöségem volt rádioaktiv izotopokkal dolgoznom, Wilson-féle ködkamrával, Geiger-Müller számláloval játszanom. (Ennek köszönhettem, hogy késöbb a "gyoskotlon" gyalogolhattam Németországban. Egy atomerömü amiböl csak egy kisérleti példány készült.)
-
p1314400-ar-w465-h350.jpg

-
Ahogy látod nem kell komplikált felszerelés a világ megismeréséhez, az atombombát számitogép nélkül lehetett létrehozni. A képen nem egy "tej-pumpa" láthato kismamák számára hanem az a Wilson-féle ködkamra. Ugyanazon az elven müködik mind a nagymagasságban repülö sugárhajtásos gépek kondenzcsikja létrejön.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Látom megijedtetek a képtöl. A "tejpumpa" mellett levö komplikáltnak látszo aparátus nem más mind egy projektor, egy erös lámpa amivel a ködkamrában lejátszodo eseményeket a falra lehet vetiteni.
-
A világban az a csodálatos, hogy egyszerü eszközökkel rengeteget megtudhatunk rolla.
-
Hogy megértsük mi zajlik le a Napban és a csillagokban elég ha egy "résen" keresztül szemléljük öket, ki se kell nyitni hozá a szemünket teljesen. A Fraunhofer-vonalak a sötét helyek a Nap spektrumában, mutatják pl. a Helium-produktiot.
-
spektral_sonne.jpg

-
Elég egy CD-t a lámpa elé tartani és látjuk a szinképböl, hogy a mérgezö higany benne van vagy nincs. Egy atom ami kisebb mind a mikrométer egy tizezred része.
-
imk_0320-a_m.jpg

-
A vizcsapbol kifolyo viz sugara elárulja nekünk a vizmolekula belsö szerkezetét, az oxigén és a hidrogén atom formáját.
-
Odahaza a konyhában egyszerü mosogatoszerrel és ecettel szabaddá "láthatová" tudjuk tenni a DNA-strukturáját. Egy apasági teszt szinte gratisz.
-
Szinte hihetetlen, hogy egy cérnára kötött slitcgombbal (inga) minden iskolásgyerek képes megmérni a Föld tömegét. (a millio kg negyedik hatványa).
-
Az ösrobbanás "zaját" megmérheted egy darab drotban mind háttérsugárzás.
...........................................
Nem tudom miért vagytok meglepödve a "halo-kon" az "uránt" még a 20.-század közepéig is üvegek szinesitésére használták. Az uranizotopok megsárgitják a közeteket. Ezért nem ajánlom senkinek a "mágikus" sárga kövek gyüjtését és tárolását odahaza.
-
Semmi különleges nincs abban, hogy a radioaktiv idömeghatározásnak nagy a szorása, vagy hogy csak párhuzamos mérésekkel lehet alkalmazni.
Ha egymástol független mérések azonos eredményeket adnak azzal nö az állitás valoszinüsége (utalok statisztika, produktszabály. Mondjunk valami extrémet, ha az egyik mérés pontossága 33%-ék, a másiké meg 25%, akkor azonos állitásnál a megbizhatoság 16%-ra zsugorodik. Ilyen pontosan még Jézus születését sem ismerjük. :) )
-
Az uránnak 25 izotopjátját és 3 mag-isomerét ismerjük. (Az elsö azonos rendszámot és , különbözö atomsulyat jelent, az isomérek pedig különbözö gerjesztési állapotban levö atommagot jelent.) Ezek felezési ideje a másodperc milliomod része és 4468 milliard év között van. Egy széles spektrum.
-
hwz1.jpg

-
A felezési idö nem azt jelenti, hogy egy rádioaktiv anyag ezen idö elteltével eltünik, hanem csupán azt, hogy a kezdeti menyiség fele lebomlik. Ez olyan mind a kamatos kamat.
-
A "kamatos kamat" nem egy zsido találmány, hanem minden jel szerint a természet egy alaptörvénye. Szinte minden fizikai folyamat "sajátfüggvénye". A bankok nem bosszantásbol használják ezt a pénzzel valo üzletelésnél.
-
A probléma a rádioaktiv idömeghatározásnál a "kezdeti menyiség" megállapitás. Ezért van, hogy a kormeghatározást nem lehett bekötött szemmel végrehajtani.
-
Urándusitással nemcsak az Irani titkos-laboratoriumok foglalkoznak hanem mi mindahányan. Evente 10 000 tonna uránt dusitunk akarva akaratlanul azáltal, hogy szenet égetünk a kályhában!
-
Az urán az egyetlen radioaktiv elem ami thermikus energia segitségével láncreaktioba hozhato. Nemcsak szén elégetésével hanem kémiai uton is lehet uránt dusitani és ehez nem kell okvetlen "intelligentia" (a politikusok köztudott nem tartoznak ehez a kategoriához). Ezt megcsinálja a természet magátol is.
-
Bányatüzek nem ritkaságok. Kénessav, natronok vizes oldata (minden pincefalrol ismert) és számtalan a természetben megtalálhato folyadék képes a rádioaktiv anyagok környezetét kimosni és a nehéz fémneknek megnövelni a koncentratioját, a "kiindulási menyiséget". Akár milyen furcsán hangzik Dél-Afrikában ily modon jött létre egyszer a földtörténet folyamán, hogy egy urán-atombomba (láncreaktio) "Los Alamos" nélkül létrejött.
-
Aki hinni akar egy "fiatal-Földben" annak mindent tagadnia kell a tudományos ismereteinkböl.
-
300px-236084main_MilkyWay-full-annotated.jpg

-
Aki egy pillantást vet egy galaxisra, vagy kitekint a tejutra annak rögtön a szemébe tünik, hogy ott "mozgás van". Egy ilyen formatio nem egy pillanat müve mind ahogy azt a kreationisták állitják.
-
A Napnak kb. 230 millio évre van szüksége (galaktikus év), hogy körüljárja a tejut közepét. Ugy a Nap sebessége mind a pályája müszerekkel mérhetö. Ismétlem a galaxis eloszlása nem ugy néz ki mindha most indult volna be a formátio. Ez akár egy vödör vizben modellezhetö.
-
Számomra ezek a vizsgálati eredmények sokkal valoszinübbek mind a bibliai storyk-hosszának összeadásábol kiszámolt világ kora.
-
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Pontosan arrol van szo, hogy a tudomany kello felvilagositast ad a darwini evolucio lehetetlensegerol. Nem az egyhaz, hanem a tudomany!
-
Kedves Pitti
-
Te eddig csak anomálikát emlegettél (egyedi eseteket) amikkel szemben áll a megbizhato tudományos ismeretek tömkellege. A "halok" legnagyobb része teljes mértékben alátámasztja az atomok világát leiro modell helyességét.
-
A Földnek egy pillanat alatt valo létrejötte olyan abszurd, hogy ahoz az összes tudományos ismeretet tagadnunk kéne.
Ez pedig nehéz. Ezt alátámasztja a nagy hallgatásotok.
-
densitywave.jpg

-
"Galaxisok karokkal nem jöhetnek létre maguktol" olyat csak egy intelligens lény, egy Joisten tud csinálni - szugerálja az egyik hozzászolo - de még ahoz sincsenek elég ismeretei, hogy két három pontnak a mozgását letudná irni. (de a tudományokra akar hivatkozni)
-
Mégcsak mathematika sem kell a galaxisok formatiojának a megértéséhez egyszerü tea kavarással igazolhato, hogy nem kell hozzá természetfeletti behatás. Aki nem ismeri a teába uszo tealeveleket mert zacskos teát iszik, az figyelje meg miként folyik ki a kádbol a viz, vagy mi történik az angol WC-ben. Ez a felvétel egy fürdökádban készült
-
2_big.jpg

-
Vagy hagyja magát meggyözni a szemünk elött létrejövö "matyohimzéses" hopelyhektöl. Azok is maguktol jönnek létre.
-
628schneeflocken_brushes.jpg

-
A planéták körpályája annak az egyszerü ténynek köszönhetö, hogy a testek vonzzák egymást a távolság négyzetével forditottan arányosan. A Föld zuhan már évmillardok ota a Nap felé de a "megbabonázott" körpálya miatt "soha" nem éri ezt el. (Már emlitettem, hogy az "égi mozgásoknál" nem hagyatkozhatunk az érzékeinkre, egy orbitalis pályán halado ürhajosnak fékeznie kell ha utol akarja érni ez elötte repülö kozmonauta kollégáját. Ha "gázt ad" gyorsabb lesz és egy magasabb pályára kerül amihez egy kisebb szögsebesség tartozik. stb)
-
250px-Messier51.jpg

-
Ezen a galaxys-felvételen látszik, hogy a formatio nem most jött létre. Az orjási dimenziokbol tudjuk, hogy egyetlen galaktikus év többezer millio éves lehet. Mégis vannak olyanok akik egy Mariaüvegben találhato elszinezödésböl arra akarnak következtetni, hogy a Föld néhány perc alatt jött létre 6000 esztendövel ezelött. A galaxis szélén a csillagok 100-200 ezer km-ert tesznek meg másodpercenként, ez több mind a fénysebesség fele.
-
"Semmiböl nem jön létre semmi csak az Isten, egy a világnál sokkak komplikáltabb lény",
tanitják a vallásos mesék és ezt papolják a kreationista körök valamenyi szinezete beleértve az Intelligens design hivöket.
-
A létezésröl filozofálni nem témája a természettudományoknak. Az ember egy biologiai lény és ennek megfelelelöen mi ugy is gondolkodunk.
A létezés egy tény amit nem lehet tagani.
-
Az örültség egy formája ha valaki azt állitja, hogy a világmindenség ömiatta lett létrehozva.
A természet nem követ célokat, az egy emberi fogalom. De probáljunk a témánál maradni az evolutionál.
-
Darwin evolutios-elmélete egy absztracht megfogalmazhato megfigyelésen alapszik ami áttehetö a biologiábol más területekre is. Azon lehet vitatkozni, hogy ki a közelebbi rokonunk a bonobo vagy a csimánz de arrol nem, hogy létezik egy természetes szelektio ami mutatiok és rekombinatio utján létrejött változatosságok közül válogat. A biologiai lények létrejötte mögött nem egy tervezés hanem egy "kiválasztodás" van ami a természet egy tulajdonsága.
-
Nem kell biologusnak lenni, hogy Darwin elméletét a komplex rendszerek létrejöttére és szabályozására belássuk. Az evolutios-algoritmusok alkalmazása egyre nagyobb teret kap az informatikában, a szociologiában, a mérnöki tudományokban, a nem-determinált komplex rendszerek szabályozásánál.
-
Ez sajnos sok olvasonak nem mond semmit mert az iskolákban még mindig hittanora van, az üzletekben meg az emberek kezébe nyomják a high-tech produktokat amiröl a felhasználo azt sem tudja hogyan müködik, vagy hogyan hozták létre. A kreationisták Einstein tehenére emlékeztetnek engem, akik legelnek de nem értenek a botanikához.
-
Darwin egy csodálatosan szép, tömör megfogalmazást adott a természeti jelenségek közötti kapcsolatok megértéséhez. Az evolutio a legelegánsabb természeti törvények egyike.
-
Az intelligens design-kreationizmus egy ösrégi világképnek, a "fazekasmester-principnek" a felujitása.
-
Szeretném tudni, hogy a "teremtés-elképzelés" milyen használhato eszközt adott az emberiség kezébe?
Tudunk a segitségével valami uj tudományos vagy technikai vivmányt létrehozni? A válasz egyértelmüen "NEM".
-
Az evolutio elve nemcsak a biologiai problémák megoldásánál (állat és növénygazdálkodás, orvostudomány, szociologia, kozmologia...) hanem konkrétan segiti a mérnöki tudományokat, a hétköznapi alkalmazásban levö dolgok létrehozásánál.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Erdekes, hogy eddig senki nem nyitott egy topikot a kreationista hokuszpokusz helyességének az igazolására. Vajon miért?
-
A teremtéshivök nem rendelkeznek egyetlen egy elmélettel sem ami valamivel is hozzá tudna járulni a világ megértéséhez, amiböl a hétköznapjaink profitálni tudnának. (kivéve méhány predikátor életvitelét és a templomi fejedelmek aranysujtásos ruháinak az anyagi fedezését.)
-
A kreationizmus megprobálja Darwin elméletére kenni az embergyülöletet szito rasszizmust, ugyanakkor a teremtéselmélet az aki az élölényeket egymástol elválaszthatatlan fajokra ossza fel, akiket a "teremtö" a mostani állapotukba hozott létre egy varázslat utján és egy "keveredést" kizár. Az ember befolyását a környezetére nem a komplikáltabb agymüködéssel magyarázza hanem "égböl kapott" privilégiumokkal.
-
Eddig még egyetlen egy magyarázatot sem hallottam a "létrehozás folyamatát illetöen" mégis követelik maguknak a tudományosság jelzöjét. Mire fel?
-
A fajfelosztásnak több mind 25 különbözö formája van. Néhány ezer év alatt sikerült az embereknek tudatos szelektio utján a kutyákat, számtalan más háziállatot és növényt ugy kitenyészteniük, hogy orjási fantázia kell a rokonság felismeréséhez.
-
A födtörténet tagadása a kreationista hit elengedhetetlen feltétele. A kontinensek eltolodása, a klimatikus változások, jégkorszakok, kozmikus katasztrofák teljesen hihetetlenné teszi, hogy egy "alkoto" pont oda helyezte a teremtményeit a Földön ahol a klimatikus körülmények a számukra megfelelöek.
-
Sokan nem vallásos meggyözödésböl (a legtöbb olvasni tudo püspök meghajlik a tények elött és az evolutiot "isten munkamodszerének" nevezi a teremtés folyamán) hanem hiányzo ismeretek miatt tartják az evolutiot hihetetlennek. Sokszor csupán idö hiányában nem gondoltak még bele a dologba.
-
A tenyésztés, termesztés eredményeit nem lehet tagadni. Az erdei szamoca ugy illatozik, hogy a városi orrunkkal több száz méterröl megtaláljuk öket az erdöben, viszont a fél fogunkra sem elég. A kitenyésztett utodai nagyok de nincs szaguk. A vad-rozsával forditva vagyunk, a kerti példányok látványosak és szagosak.
-
Rembrand idelyében egy kitenyésztett tulipánhagymának akkora volt az értéke, hogy házat lehetett venni rajta. Ha jol tudom a festö ebböl csinálta a vagyonát és nem a képeiböl. Egy kitenyésztett aranyhal értéke Japánban nem ritkán eléri a több 100 000 dolláros értéket.
-
Mindez "tudatos selektionak" köszönhetö, ezért van bennünk az az érzés, hogy "kell léteznie egy teremtönek aki bennünket csinált".
-
Aki odafigyelt a fizikaorán és a szeme elött van, hogy az erök mindig egy ellenerövel lépnek fel, egy hatás mindog egy kölcsönhatással jár annak a számára természetes, hogy nemcsak az üvegházakban folyik tenyésztés hanem a mezön is.
-
A virágok azért olyanok amilyenek mert a rovarok tenyésztették öket ki a saját "izlésüknek" megfelelöen.
A rovarok pedig azért olyanok amilyenek mert a növények szelektálták öket ki.
-
Ez az elv aztán tovább érvényes a keresztül kasul egymásra rászorulo lenyek között. Ez egy nagyon komplikált rendszer, ez az öko-rendszer.
-
De erröl már beszéltünk, a nök melle olyan amilyennek a férfiak azt jonak találják (egyszer a nagymellü egyszer a kismellü nök vannak divatba és ezek hamarabb házasodank) A férfiak penisze azért olyan amilyen mert a nök válogatos természete tenyésztette öket ki.
-
watermark.php

-
Gyerünk fiuk lehet válogatni.
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Latom Ernoe, jol elbeszelgecc magaddal.:lol:

Semmi ujat nem mondasz csak ugyanazt a gyerekseget probalod elhitetni magaddal ujra es ujra amit eddig probaltal.

Had reagaljak csak erre az egy mondatodra mert ugy laccik ezt nem birod felfogni:

Eddig még egyetlen egy magyarázatot sem hallottam a "létrehozás folyamatát illetöen" mégis követelik maguknak a tudományosság jelzöjét. Mire fel?

A kreacionalizmus hit pontosan az ami: hit. Nem fog neked tudomanyos magyarazatot adni.
Ami megdonti a te evolucios hitedet az maga a tudomany.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
A kreacionalizmus hit pontosan az ami: hit. Nem fog neked tudomanyos magyarazatot adni. Ami megdonti a te evolucios hitedet az maga a tudomany.
Kedves Pitti
-
Ne haragudj de te már itt olyan sok tarthatatlan dolgot mondtál, "mikrohullámu besugárzással tyukbol kacsát" csinált szerinted egy orosz tudos. Ilyet csak a kinai étteremböl ismerek.
-
Legujjabban meg a Földnek egy ujcsettintéssel valo létrejöttét kezdted el bizonygatni. Mond kérlek milyen tudományra hivatkozol?
-
Az intelligent design a kreationizmusnak egy leplezett formája, ez ország és világ elött bizonyitva lett Amerikában a biroságokon. A keresztény egyház képviselöi nem joszántukbol hanem a tények elnyomo érve alatt ismerik el az evolutio tényét. Miröl beszélsz kedvesem?
-
Lehet monolognak nevezni amit én itt papolok de sajnos az emberek többségének nincs elég idelye és informatioja ahoz, hogy elgondolkodjanak a világ folyásán. A többségnek hiányoznak az alapok. Vagy gondolod, hogy a kedves Jászladány most a három magára hagyott test mozgásán töri a fejét? Nem hiszem.
-
Az evolutio egy olyan tény mind az atomelmélet. Senki sem kezd el örömében kurjongatni ha felkapcsol egy villanylámpát és a mellét verni, a villanylámpa az atommodell bizonyitéka.
-
Az emberek milliardjai akik leüllnek az asztalhoz enni, bekenik magukat kozmetikai szerekkel, mosogatnak vagy mosnak, az orvoshoz mennek vagy csupán betesznek valamit a hütöszekrénybe nem gondolnak arra, hogy evolutios ismereteket alkalmaznak.
-
A mi generationk egy olyan korban jött a világra amikor az evolutio már nem hipotézis hanem egy elfogadott ténynek számit. A te értetlenségeden nem csodálkozom semmit, aki elfelejti, hogy 40 évvel ezelött mi volt és csatlakozik a holdutazásban kételkedökhöz, attol nem lehet mást elvárni.
-
Hagyjuk az olvasoknak eldönteni, hogy mik a meggyözöbb érvek a technikai életünket lehetövé tevö természettudományos ismeretek vagy az intelligens-design kreationizmus ignorantiája ami semmire de semmire nem képes egy választ adni.
-
A topik olvasottsága mutatja, hogy van egy létjogosultsága. A logikusan opponálni tudok hiánya pedig a kreationista érvek hiányára vall.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Az evolutio (élet) megértéséhez közel visz bennünket ha játszunk egy kicsit "Conway's Game of Life" nevü programmjával.
-
http://en.wikipedia.org/wiki/Conway%27s_Game_of_Life
-
Ez egy igen egyszerü programm ami szemléletesé teszi mi történhet ha nagyszámu elemre egynéhány szabályt alkalmazunk.
-
Egy képernyöre ráviszünk rendezötlenül egy csomo pontot (sejtet) és elkezdünk alkalmazni egy játékszabályt. Itt konkretan azt, hogy a sejt túléli a kört, ha két vagy három szomszédja van; a sejt elpusztul, ha kettőnél kevesebb vagy háromnál több szomszédja van; egy uj sejt születik minden olyan cellában, melynek környezetében pontosan három sejt található.
-
A képernyön pontok születnek és elhalnak ezen egyszerü szabály szerint és érdekes modon dinamikus figurák jönnek létre, stabil és instabol strukturák. Minnél több ponttal játszunk annál koplikáltabbak lesznek ezek a folymatok.
-
Most képzeljük el hány részecske van a világmindenségben! Mi minden történhet ezekkel a négy ma ismert erö (kölcsönhatás) következtében?
-
A gravitatio egymás közelébe viszi az objektumokat mert minden részecske vonza egymást. Ha közel kerülnek stabil dolgok képzödnek mert az elektromos erö nem engedi az atomokat nagyon közel egymáshoz. (planeták, az asztalrol nem esik le a pohár)
-
Ha azonban nagyon sok anyag összegyül a nyomás akkora lesz, hogy az elektonfelhök zavarják egymást (a jég fel-melegszik a korcsolya alatt, a Monteveres olyan nehéz, hogy megolvad alatta a közet, ezért nem lehet egy nagy planétán magas hegy)
-
Még gázok is összetudnak gyülni olyanyira, hogy a gravitatio miatt elvesztik az atomok az elektronjaikat és az atommagok állnak egymással szemben, a magenergia van a soron. Ez történik a csillagokban.
-
Az atommag szétbomlásakor anyi energia szabadul fel, hogy felrobbantja a nagy csillagot, az ionizált gázokat orjási sebességgel szétszorja a világürben és kezdödhet az egész folyamat ujra az összegyülekezéssel. Ez olyan mind egy inga mozgása ahol a helyzeti energia mozgási energiává változiké forditva. Itt sugárzási energia szilárd testté alakul és forditva.
-
Az univerzumban találhato örült menyiségü anyag a néhány kölcsönhatás (erö) következtében képes minden féle külsö "mozgato" nélkül egy dinamikus rendezödést létrehozni.
-
Eltudunk dobni egy követ ugy, hogy az célbajusson mert van "érzékünk" hozzá de a nagy számok és hosszu idö kivülesnek az érzékeink köréböl, ezért szkeptikusak sokan az evolutioval szemben. "Nincs hozzá érzékünk" - irja egy nemrég nyilvánosságra hozott tanulmány.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Bogoj
-
A tüdö kialakulásárol már beszéltünk. Az iszaphalak nagy része még mindig jelentös menyiségü levegöt vesz fel a belein keresztül. Az ember belehal ha a börlélegzést nagy mértékben meggátoljuk....
-,
Ha jol tudom te informatikus vagy, egy egyetemmel vagy föiskolával rendelkezönek nem lenne szabad leragadnia kisiskolás gondolkodásnál.
-
Az evolutioselmélet egy principiát, egy alapelvnet ir le, a lehetséges lépésekröl tudosit.
-
A mechanika letudja irni egy kö mozgását de értelmetlen lenne elvárni tölle, hogy a lábunk elött fekvö kö többmillio éves történetét közölje velünk mind egy logbook (naplo).
-
Ugy látom, hogy az evolutio megértésének a problémája abbol ered, hogy sokan csak félig képzettek. Az elemiiskolában csak anyi fizikát tanitanak amivel meglehet érteni a libikokát (mérleghintát) a játszotéren. Egy hármas szabály és kész. Ezt a "tudományos-egyszerüséget" hiányoljátok az evolutionál.
-
A hármasszabályal csak speciális egyszerü eseteket lehet megoldani, a fizikusok "elveket", principiákat használnak, abbol vezetik le a speciális eseteket. Ilyen principia pl. a Hamilton-elv, amiböl ezek a hármasszabályokat lelehet vezetni speciális esetekre.
-
Az alapelv nagyon egyszerü ugy mint az evolutio elve. A Hamilton elv pl. egy szélsöérték keresés. Keressük azt az (utat) aminél egy bizonyos fizikai nagyság egy extremumot mutat.
-
A fénytörés amivel a szemüveget, prizmát, szivárványt, optikai csalodásokat megtudjuk magyarázni nem más mind a Fermat-elv. Keressük az utat amin keresztül a fény a leggyorsabban jut az egyik pontbol a másikba.
-
Gondolj mégegyszer bele. Honnan tudja a fény, hogy miként jut el a leghamarabb az egyik pontbol a másikba? A két pont között a legkülönbözöbb közegek lehetnek. A fény nem ismeri az utat, most megy arra elöször?
-
fer5.gif

-
Vegyünk egy példát a te területedetröl. Az objektorientált programmozás alapelvének a leirása, instance-röl (objektumokrol), osztályokrol, methodusokrol, öröklésröl, property-rö szol de nem ad tanácsot arra, hogy hogyan oldjad meg vele - mondjuk egy autokereskedö problémáját elektronikusan. (mit irjál a programmba)
-
Az evolutioselmélet nem egy "logbook" hanem a "kulcs" aminek segitségével megérthetjük a biologiában történteket.
-
Es valoban az élölények idörekorderek, mind a repülögép "flight recorder-e". A gének hordozzák a multat.
-
Dave_Warren_with_the_Black_Box.jpeg

-
 

Aeren

Kitiltott (BANned)
Az evolutioselmélet nem egy "logbook" hanem a "kulcs" aminek segitségével megérthetjük a biologiában történteket.
Köszönöm. Ezzel azt hiszem el is mondtál mindent.
Az evolúciós elmélet nem egy tény, hanem egy lehetséges magyarázat amit egyesek szeretnek mint mindent megdöntő bizonyítékot lobogtatni, még annak ellenére is hogy a teória az egyszerűsíthetetlen összetettség okán már régen túlhaladott.
 

prominor

Állandó Tag
Állandó Tag
Lemaradtam megint valamiről....

Köszönöm. Ezzel azt hiszem el is mondtál mindent.
Az evolúciós elmélet nem egy tény, hanem egy lehetséges magyarázat amit egyesek szeretnek mint mindent megdöntő bizonyítékot lobogtatni, még annak ellenére is hogy a teória az egyszerűsíthetetlen összetettség okán már régen túlhaladott.


Hi Aeren!

Jó dolog, ha minden bezár az Ernőtanoda újra kinyit....
Fussunk akkor még egy kört.... én ugyanis leragadtam ott, hogy az eredeti elmélet az működött, a lopottól pedig még a saját egyeteme is elhatárolódott a kiváló IDesignernek... Nem lenne érdektelen, ha valami konkretumot is fölhoznál mivel cáfolja, sőt haladja meg az egyszerűsíthetetlen összetettség az evolúciót?

Nem általában az ID-t támadom, mielőtt pitti felcsatolná a vállról indítható rakétákat, hanem erre a konkrét dologra lennék kíváncsi..
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Hi Aeren!

Jó dolog, ha minden bezár az Ernőtanoda újra kinyit....
Fussunk akkor még egy kört.... én ugyanis leragadtam ott, hogy az eredeti elmélet az működött, a lopottól pedig még a saját egyeteme is elhatárolódott a kiváló IDesignernek... Nem lenne érdektelen, ha valami konkretumot is fölhoznál mivel cáfolja, sőt haladja meg az egyszerűsíthetetlen összetettség az evolúciót?

Nem általában az ID-t támadom, mielőtt pitti felcsatolná a vállról indítható rakétákat, hanem erre a konkrét dologra lennék kíváncsi..
Hehe, ha nincs lo akkor akkor jo lesz a palinka is...
Mar kilodoztem a raketaimat a "kishaverra".

Tenyleg ujra akarod targyalni a temakort?
 

prominor

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát persze..

Hehe, ha nincs lo akkor akkor jo lesz a palinka is...
Mar kilodoztem a raketaimat a "kishaverra".

Tenyleg ujra akarod targyalni a temakort?



Hát persze ha körülnézel alig maradtunk hátha lesznek újak is ...
Jó társaságban esetleg a borral is kiegyezek, bár a calvadost jobb szeretem..
A kishavernek meg egy csúzli is knock out....
 

Aeren

Kitiltott (BANned)
Hi Aeren!

Jó dolog, ha minden bezár az Ernőtanoda újra kinyit....
Fussunk akkor még egy kört.... én ugyanis leragadtam ott, hogy az eredeti elmélet az működött, a lopottól pedig még a saját egyeteme is elhatárolódott a kiváló IDesignernek... Nem lenne érdektelen, ha valami konkretumot is fölhoznál mivel cáfolja, sőt haladja meg az egyszerűsíthetetlen összetettség az evolúciót?
Tisztában vagy a fogalommal Prominor, le is futottuk már párszor, mit tegyek még hozzá?
Legutolján ott hagytuk abba hogy mekkora bunkó vagyok mert az evolúció elmélet nem hivatott tételesen bizonyítani semmit, csak magyarázni.

Volt ebben a témakörben az abiogenesis is amire az volt a válasz hogy hát lehet hogy azok a bizonyos folyamatok csak év milliárdok alatt lehetnének rekonstruálhatóak amire pedig nincs időnk.
Ezzel a válasszal sem tudtam igazán mit kezdeni hiszen a gyártási folyamataink tömkelegével tartalmaznak olyan megoldásokat amelyeket a természetben év századokat venne igénybe (fém antikozás, ridegítés, sb) vagy éppen év milliókat (ipari gyémánt).

Végeredményben ezeket a köröket kapitális sértődésekkel tarkítva már lefutottuk. Számodra ez elképzelhető, számomra meg nem kielégítő az hogy mi elképzelhető és mi nem az.
Ha a vallásos embereket meg lehet szólni azért mert valami teljesen valószínűtlen dologban hisznek hogy az életüknek koherenciát adjanak, akkor a tudományokban se jópofizzunk azzal hogy mi elképzelhető meg mi nem.
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Na jo.
Miert nem kezdjuk a fonok urral?
Mit is mondott Darwin atyank? Ha nincs fossil evidencia nem muxik az elmelet.
Ma sincs fosszil evidencia ami alatamasztana a fajok egymasbol valo kialakulasat olyan nagy nevu evolucionistak szerint mint pl. Stanley.
Azt is mondta, az oreg hogy ha tudnank olyan osszetett szervet talalni amibol ha egy osszetevot elveszunk az egesz mukodes keptelen lesz akkor a teoriaja hasznavehetetlen ("rug of a theory").

Na, erre azutan fel lettek hozva olyan celiranyos osszetett szervek amik nem alakulhattak ki veletlenszeru mutacioval es termeszetes kivalasztodassal sok apro lepesen keresztul mint:
szem
ful
flagellum
elktronyikus angolna
harkaly nyelve

hogy csak egy parat emlitsunk.

Te jossz.....
 

prominor

Állandó Tag
Állandó Tag
Bocsi nem pontosan értem...

Tisztában vagy a fogalommal Prominor, le is futottuk már párszor, mit tegyek még hozzá?
Legutolján ott hagytuk abba hogy mekkora bunkó vagyok mert az evolúció elmélet nem hivatott tételesen bizonyítani semmit, csak magyarázni.

Volt ebben a témakörben az abiogenesis is amire az volt a válasz hogy hát lehet hogy azok a bizonyos folyamatok csak év milliárdok alatt lehetnének rekonstruálhatóak amire pedig nincs időnk.
Ezzel a válasszal sem tudtam igazán mit kezdeni hiszen a gyártási folyamataink tömkelegével tartalmaznak olyan megoldásokat amelyeket a természetben év századokat venne igénybe (fém antikozás, ridegítés, sb) vagy éppen év milliókat (ipari gyémánt).

Végeredményben ezeket a köröket kapitális sértődésekkel tarkítva már lefutottuk. Számodra ez elképzelhető, számomra meg nem kielégítő az hogy mi elképzelhető és mi nem az.
Ha a vallásos embereket meg lehet szólni azért mert valami teljesen valószínűtlen dologban hisznek hogy az életüknek koherenciát adjanak, akkor a tudományokban se jópofizzunk azzal hogy mi elképzelhető meg mi nem.


Lehet, hogy rosszul értem, akkor csak kötözködni néztél be..
Vagy az elégít ki, ha kötözködsz.. Nekem ugyanis régebben is azok voltak a gondjaim, hogy néha a rosszkedved is itt vezetted le, a válaszról meg elfelejtkeztél... s én komolyan kérdeztem...
Elképzelhetetlennek tartod, hogy valaki beszélgetni is betérjen ide ? ....
 
Oldal tetejére