Rejtélyek, furcsaságok, talányok

Mira* témája a 'Földönkívüliek' fórumban , 2007 Május 3.

 1. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Ezek az esetek mind azt bizonyítják, hogy szimulált világban élünk?

  Bizarr, megmagyarázhatatlan, vagy maga a csoda? Egy biztos: felvetik a mátrix-teória gyanúját…

  Szimulált világban élünk? Vajon az egész életutunk előre meghatározható egy adott függvény alapján, és matematikailag minden cselekedetünk megjósolható?

  A tudomány egyre több esetben bizonyítja, hogy a világegyetemben és a dolgok működésében valóban felfedezhető valamiféle rendezettség.

  A valóságunk minden eleme leírható a matematikával.

  Ebből következik, hogy akár le is programozható a jövőben. Sőt, talán már rég leprogramozták, és benne élünk, ennek a szimulációnak az elemei vagyunk...

  Bizarr gondolat.

  Azonban az alábbi 10 megdöbbentő, és egyben megmagyarázhatatlan eset sokak szerint annak ékes bizonyítéka, hogy időnként rajta lehet kapni néhány bizarr hibán ezt a szimulációt.

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=321&v=bmJJGHACm8U
   
  Csillagözön kedveli ezt.
 2. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  19 alkalom, amikor a gének alaposan megtréfálták az embereket

  Van, hogy a genetika alaposan megtréfálja az embert. Középiskolában megtanultuk, hogy az öröklődés sokszor érdekes dolgokat szülhet: így lehet például két barna hajú, barna szemű embernek kék szemű, szőke hajú gyermeke, ha az egyik nagyszülő ilyen kinézetű volt. Emellett számtalan ‘rendellenesség’ is felütheti a fejét, amelyek újfent alátámasztják, hogy a természet egészen meglepő dolgokra képes. Összegyűjtöttünk jó néhány ilyen fura helyzetet, amikor a gének bebizonyították, hogy sokkal erősebbek tudnak lenni, mint azt az ember gondolná.

  Félig európai, félig ázsiai vagyok, de vörös a hajam. Hogy tetszik ez a kombináció?
  genek19.jpg
  Nem vagyok albínó, csak nagyon világos a szemem és a hajam, a bőröm pedig sötét. Hihetetlen, de tényleg létezem.
  genek18.jpg
  Apukánk európai, anyukánk pedig argentínai. A húgomnak világos haja és kék szeme van, nekem pedig barna a bőröm és a szemeim. Mindenki minket cukkol.
  genek17.jpg
  Apám fekete, anyám fehér. Én meg ilyenre sikerültem. Szerinted bárki is elhiszi a sztorimat?
  genek16.jpg
  “Te figyu, az én fiam el fogja hinni!”
  genek15.jpg
  Igazán egyedi nővérem van: Vörös haja van és heterokrómiás (eltérő színű szemek) Egy igazi genetikai mestermű!
  genek14.jpg
  Az emberek állandóan azt kérdezik, mi baja van a szememnek. És a válasz mindig ugyanaz: szektorális heterokrómia.
  genek13.jpg
  Distichiasis: Amikor a szempillák két sorban nőnek. Minden lány álma?
  genek12.jpg
  A barátomnak és nekem ugyanott van anyajegyünk. Erre mégis mennyi esély van?
  genek11.jpg
  A barátaim tökéletesen illenek egymáshoz.
  genek10.jpg
  A családunkban mindenki vörös hajú, kivéve a nénikémet és a nagyimat. Nálunk ők a különcök!
  genek09.jpg
  Ilyen az, amikor ikrek ikrekhez mennek hozzá feleségül. Megesik néha az ilyen. :)
  genek08.jpg
  Mi vagyunk a legnagyobb albínó család a világon, és büszkék vagyunk rá!
  genek07.jpg
  Ő sem nevezhető mindennapinak! :)
  genek06.jpg
  Ez áll a névjegykártyámon: “Az a fehér szemöldökű srác.”
  genek05.jpg
  Az ikertesóm véletlenül írre sikerült.
  genek04.jpg
  Senki nem hiszi el, hogy ikertesók vagyunk, mert míg én fehér vagyok, a nővérem, Lucy fekete…
  genek03.jpg
  Anyukám a születésünkkor nem jutott szóhoz.
  genek02.jpg
  Sokan azt hiszik, hogy kontaktlencsét hordok, vagy a fotóim photoshopoltak…
  genek01.jpg
  …aztán megmutatom nekik a képet az anyukámról.
  geeeeeen.jpg

  forrás:http://latnodkell.com/19-alkalom-amikor-a-genek-alaposan-megtrefaltak-az-embereket/
   
  EdesMindegy, Ternyák és naivbalek kedveli ezt.
 3. MihalyNandor

  MihalyNandor Új tag

 4. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Felvették, ahogy a gyilkos bálna emberi hangon szólal meg – videó

  Azt mondja: helló és elszámol háromig.
  Azt eddig is tudtuk, hogy a gyilkos bálnák kommunikációja igen különleges: több mint 100 kilométerről is tudnak jelezni egymásnak énekelgető-klikkelgető hangjukon. Ám most kiderült, hogy a gyilkos bálnák képesek leutánozni az ember hangját.

  Az alábbi hangfelvételen a francia Antibesben lévő aquapark 14 éves gyilkos bálnája, Wikie ismétli el ugyanazokat a szavakat, amiket a trénere mond neki:  Ez azért is óriási eredmény, mert a gyilkos bálnák hangképző szervei nagyon eltérnek a miénktől. Talán azért olyan jó az utánzóképességük, mert ezek az állatok egymás között is meghatározott dialektusokban kommunikálnak, amit képesek fiatalkorukban eltanulni az idősebbektől. A hallott beszéd utánzása pedig az emberi civilizáció egyik alapja.

  A hangfelvételen hallható bálna az emberi hang mellett farkasordítást, elefánt trombitálást és ajtónyikorgást is sikeresen leutánoz.

  Forrás: 444
   
 5. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  A világ legveszélyesebb fájának minden része mérgező


  manszanilyafa-01.jpg

  A manszanilyafa termését Kolumbusz Kristóf a halál almájának nevezte. Sajnos még a világon sok helyen megtalálható, pedig mindene halálos, de még eltüzelni vagy esőben alá állni sem érdemes.

  Van egy fa, amely a világ számos pontján járva csak életveszélyt kínál a turisták számára. Aki a Karib-térségre, Floridába, Dél-Amerika északi országaiba, a Mexikói-öböl térségébe vagy a Bahama-szigetekre megy, annak jobb tudni: halált is okozhat a manszanilyafa.

  Ennek a fának ugyanis minden egyes része veszélyes. Sőt, esőben alá állni sem lehet, mert ha a leveléről víz hullik ránk, súlyos bőrsérülésnek tesszük ki magunkat.

  manszanilyafa02.jpg

  A termését Kolumbusz Kristóf a halál almájának nevezte, hiszen az emberei gyanútlanul megkóstolták, majd fulladozni és hányni kezdtek, nagyon fájdalmas görcsökkel küzdöttek. Az amerikai őslakosok egyébként a mérgét nyilaikra kenték. Halálos még a fa kérge is, tilos hozzányulni vagy egyáltalán bármit csinálni vele, egyedül nézni szabad.

  Hogy ezt mennyire komolyan kell venni, azt a Guiness-rekordok könyve is igazolja, hiszen a világ legveszélyesebb fájaként oda is bekerült. Erre minden fánál figyelmeztetnek táblák és festések, és inkább az utóbbira kell figyelni. Vannak ugyanis olyan életveszélyt okozó turisták, akik szuvenírként a figyelmeztető táblát viszik magukkal.

  manszanilyafa03.jpg

  Miért nem irtják ki az összeset, ha ennyire veszélyes? – merülhet fel teljes joggal a kérdés. Két válasz létezik. Egyrészt a gyökerei kulcsfontosságúak az adott vidék talajeróziójának mérséklésében. Másrészt pedig a manszanilyafa még akkor is veszélyes, ha el akarjuk égetni, a füstje ugyanis vakságot okoz.

  forrás:hvg.hu
   
 6. bodza ági

  bodza ági Állandó Tag

  Népszabadság DVD sorozat

  Sziasztok!

  Ezeket keresem, esetleg valakinél megvan digitálisan, az nagyon jó lenne!
  köszönöm!!

  Népszabadság -Mind a 4 sorozat
  Természet csodái
  Világunk titkai
  Ezerarcú világ
  Legendák nyomában
   
  Julcsi960 kedveli ezt.
 7. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  A megkövesedett 5 millió éves cipőtalp rejtélye  1922 október 8-án a New York Sunday American című lap American Weekly melléklete egy jelentőségteljes cikket hozott le a következő címmel: “A megkövesedett 5 millió éves cipőtalp rejtélye”.


  A cikk szerzője. Dr. W. H. Ballou így írt: ,,Nemrégiben, miközben a nevadai kövületeket vizsgáltam, kísérőm, John T. Reid a tekintélyes bányamérnök és geológus hirtelen megállt, és csodálkozva meredt egy kőre, ami a lába előtt feküdt.

  A szikla egyik darabján lenyomatot látott ami szakasztott úgy nézett ki, mint egy emberi lábnyom!

  A közeli vizsgálat azt mutatta, hogy nem egy meztelen láb lenyomatáról van szó, hanem egy megkövült cipőtalpról. Az első része hiányzott, de legalább a kétharmadának megvolt a rajzolata, és e körvonal mentén jól kirajzólódóan cérnavarrás futott, amely a talpat és a felsőrészt tarthatta össze.

  Egy másik varrásvonal is volt rajta, valamint középen, ahol a lábnak kellett nyugodnia – hogy a tárgy még inkább cipőtalp legyen -, egy bemélyedés volt. Pontosan úgy, mint amikor az ember sarokcsontja dörzsöli és elkoptatja a cipőtalp anyagát.

  Így egy olyan kövületet találtunk, ami a tudomány első számú rejtélye. A kőzet, amiben megtalálták, legalább 5 millió éves. Reid elvitte a példányt New Yorkba, ahol megpróbálta más tudósok figyelmét is felhívni rá.

  Azt nyilatkozta: „New Yorkba való érkezésemkor megmutattam a kövületet Dr. James F. Kempnek. a Columbia Egyetem geológusának. H. F. Osbornnak. W. D. Metthew-nak és E. O. Hovey-nek, az Amerikai Természettudományi Múzeum munkatársainak.

  Mindegyikük ugyanarra a végkövetkeztetésre jutott, hogy ez valóban “egy mesterséges tárgy legfigyelemreméltóbb természetes utánzata, amit valaha láttak.”
  A szakértők egyetértettek abban, hogy a kőképződmény triászkori, a cipészek szerint pedig a darab eredetileg egy kézzel varrott talp volt. Dr. W. D. Matthew írt egy rövid jelentést a leletről, amelyben kijelentette, hogy ha azt nézzük, hogy a cipő minden tartozéka jelen van, beleértve a cérnát is, amivel összevarrták, akkor ez mégiscsak “figyelemreméltó utánzat”.

  Érdekes, hogy amikor az Amerikai Természettudományi Múzeumban érdeklődtünk, azt a választ kaptuk, hogy Matthew jelentése nincs náluk dokumentálva.

  Reid Matthew elutasítása ellenére, kitartott: „Aztán szereztem egy mikrofényképezőgépet és a Rockefeller Intézetből egy analitikus vegyészt, aki külsősként – hogy ne keverjük bele az intézményt – fotókat készített, és elemezte a leletet.

  Az analízis minden kétséget eloszlatott: a cipőtalp triászkori fosszilizáción esett át.

  cipőtalp és-13.jpg

  A mikrofilm nagyításai hússzor nagyobbak mint maga a példány, és a cérna tekeredésének és hajlásanak legkisebb részleteit is megmutatják, döntően bizonyítva azt, hogy

  a cipőtalp nem csak látszólag, hanem valóban csakis emberi kéz munkája.

  A cérnák és a cipőtalp határozottan szimmetrikus körvonalai még szabad szemmel is megkülönböztethetően látszanak. A perem belső részén és az ezzel párhuzamos vonalon látszik, hogy szabályosan kilyuggatták az öltések számára.

  Hozzátehetem, hogy legalább két geológus (akiknek a neve egy napon majd napvilágra kerül) beismerte, hogy a cipőtalp valódi fosszilizáció egy triászkori kőben.

  A triászkori kőről, amely ezt a megkövült cipőtalpat hordozza, ma már elismerik, hogy jóval több mint ötmillió éves. A triászkort általában 213-248 millió évvel ezelőttre datálják.

  Felhasznált irodalom: Michael A. Cremo – Richard L. Thompson: Az emberi faj rejtélyes eredete

   
 8. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Párizsban egy olyan organizmust mutattak be, ami óránként 4 centimétert növekszik, nincs agya, de emlékszik és képes percek alatt meggyógyítani önmagát
  rejtélyes sárga nyálkás organizmus franciaország párizs -2019-új világtudat.jpg
  Világossárga, nincs agya és néhány perc alatt képes meggyógyítani saját magát. Úgy hangzik, mintha valami horrorfilm szereplője lenne, de a titokzatos lény valójában egy élő organizmus, amit a Párizsi Állatkertben mutattak be.

  A Párizsi Állatkert ezen a héten jelentette be, hogy elsőként mutatnak be a nyilvánosság számára egy "Blob" elnevezésű, nyálkás organizmust. A kiállításon lehetőség nyílik a közönség számára, hogy megismerje a furcsa lényt.

  Az egysejtű organizmus hivatalos neve Physarum polycephalum, vagyis "sokfejű nyálka". Nincs szája, gyomra, szeme, agya vagy idegrendszere, de képes felismerni és megemészteni az ételt. Az állatkert szerint a szervezet először egymilliárd évvel ezelőtt jelent meg.

  A kutatók szerint a teremtmény lényegében halhatatlan, csak a fény és a szárazság árthat neki.


  "A blob valóban az egyik legkülönlegesebb dolog a Földön," - mondta Bruno David, a párizsi Francia Természettudományi Múzeum igazgatója. "Több millió éve itt van, és még mindig nem tudjuk, mi ez."

  Az állatkert szerint a blobnak csaknem 720 neme van és nincs reprodukciós problémája. Az 1970-es évek óta vizsgálják, de az organizmus továbbra is rejtély a tudósok számára.

  "A blob egy élőlény, amely a természet egyik rejtélye," - mondta David.

  Az organizmus lábak, szárnyak vagy uszonyok nélkül óránként legalább 4 centiméteres sebességgel mozog. Ezenkívül öngyógyító, mindössze két perc alatt képes regenerálódni, miután félbevágták.

  A Blob nem állat, növény vagy gomba, de a tudósok még mindig nem tudják pontosan, hogyan osztályozzák. Képes a dolgokra emlékezni, adaptálódik a viselkedése és megtalálja a kiutat egy labirintusból, amelyek mind állati jellegű viselkedések.

  "Meglepett minket, mert nincs agya, de képes tanulni, és ha két blobot összeolvasztunk, az egyik, amely megtanult valamit, továbbadja tudását a másiknak," - tette hozzá David.

  Az állatkert kutatói először Petri-csészékben tenyésztették az organizmust, és kedvenc ételével, a zabliszttel táplálták. Azóta fakéregre helyezték át, amelyből táplálkozik, és terráriumban vagy üvegtartályban növekszik tovább.

  A Blob nevet egy 1958-as sci-fi horrorfilm után kapta, melynek főszereplője Steve McQueen volt, amelyben egy űrből érkezett blob terrorizál egy várost Pennsylvaniában. A tudósok azt remélik, hogy ez a blob kissé eltérően viselkedik, mint filmbéli társa. (1)   

Megosztás