SÓLÁMPA - amit eddig még nem tudtunk róla...

Georgina Bojana témája a 'Innen - onnan érdekeségek' fórumban , 2016 Április 5.

 1. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Már évek óta egyre több háztartásban van jelen a sólámpa, ami amellett, hogy kiváló hangulatjavító, kellemes világítóeszköz, de egészségügyi hatása sem elhanyagolandó.
  A sólámpa egy nagyon kellemes lakáskiegészítő eszköz, nyugtató fényével pedig nagyon jó hangulatot varázsol a szobába. A sólámpának számtalan hasznos tulajdonsága van, így például, hogy semlegesíti az elektromos gépek által kibocsátott káros sugárzásokat, éppen ezért érdemes tévé vagy számítógép közelébe tenni.
  Örökre eltüntetheted vele a penészt!
  A szervezet méregtelenítésére is jó hatással van, ionokat bocsát ki, melyek feljavítják a helyiség levegőjét. Depresszióra, vérszegénységre, vérnyomásproblémákra és az asztmára is nagyon jó hatással van.
  A munkahelyünkre is bevihetnénk egy kisebb sólámpát, mivel hatására csökken a fáradtságérzetünk és növeli a koncentráció képességünket.
  A sólámpa a környezetünket tisztítja meg, a levegőből eltávolítja a pollent, a port, a baktériumokat és a penész ellen is jótékony hatással van.
  Használhatjuk meditációhoz, feltöltődéshez is, használata pozitív, nyugtató hatást eredményez.
  Ajánljuk!
  [​IMG]
   
  lali1954 kedveli ezt.
 2. Umaksuman

  Umaksuman Állandó Tag

  És amit a fenti hozzászólásból sem tudtunk meg róla:

  http://index.hu/tudomany/altudomany/2013/11/08/mire_jo_a_solampa/

  http://www.vilaglex.hu/Erdekes/Html/Solampa.htm

  "Large crystal rocks, mined in Europe and Asia, are also used as salt lamps. A salt lamp is a lamp carved from a larger salt crystal, often colored, with an incandescent light bulb or a candle inside. The lamps give an attractive glow and are suitable for use as nightlights or for ambient mood lighting. When illuminated, salt crystals emit a soft glowing light. There is a belief that heated salt crystals emit negative ions or positive energy waves into the air, however there is no scientific evidence that salt lamps actually give out a measurable amount of anions, nor is there any evidence of any health benefits from the lamps."
  (Wikipedia: Himalayan salt/Salt lamps)

  Ajánljuk ezt is!
   
  LKS38, phoenyx és Melitta kedveli ezt.
 3. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  A kiegészítést megköszönöm! :dr_24:
   
 4. phoenyx

  phoenyx Állandó Tag

  Umaksuman lehet, h számodra csak a mérhető és bizonyítható sólámpa hatás fogadható el - jogod van hozzá - de ettől még lehet lélek melengető a látványa...

  Egyébként, ha hitelt adunk annak, miszerint a sólámpa semlegesíti az elektro-szmogot, akkor számomra egyértelmű, hogy e célra nem a villanyszerelt változatot használom, hanem csupán azt, melyet a mécses fénye világít meg...
   
 5. baggins

  baggins Vendég

  Csodálatos dolog elhinni ami nem bizonyítható, és egyúttal elutasítani, nem hinni abban, ami tudományosan bizonyított. Az emberi butaságban az a legrosszabb, hogy ragályos.
   
 6. phoenyx

  phoenyx Állandó Tag

  Ne haragudj, de ezt nem tudom kinek címezted.
  Tény, h 6-7 éve használok sólámpákat, csakis a mécsessel fénylőt, még azelőtt kezdtem használni, mielőtt akkora kultusza lett volna - legalábbis városunkban - h a vásárokban az árusok a nagyobb nyereség reményében átkeresztelték volna őket 'himalája sólámpává'!
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 7. baggins

  baggins Vendég

  Nem címeztem senkinek. Ha bárkinek címzem, beidézem az illető hozzászólását, akár csak most a Tiedet. Általánosságban írtam. Én is használok sólámpát, mind a lakásban, mind a természetgyógyász rendelőmben, de csupán hangulati elemként. Szerintem semmiféle fent leírt hatásuk nincs. Megismétlem: Szerintem.
   
  phoenyx kedveli ezt.
 8. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Nekem is a mécsessel megvilágított jobban tetszik, csak arra gondoltam, a mécses valamelyes bekormozza a sótömböt. Azt viszont hogyan lehet letisztítani?
   
 9. phoenyx

  phoenyx Állandó Tag

  A sótömb veszít picit magából, ha víz éri, de alig nedves vattakoronggal v fültisztítóval szépen lejön a korom, ami igazából nem a mécsesből származhat, hanem megfigyeltem, h pld. nálam a gyufa lángja okozza, ahogy a sótömböt a belekészített mécsessel kissé megbillentve közelítem a gyufához.
   
 10. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Kedves Phoenyx!
  Ebbéli segítséged megköszönöm. Nekem is a mécseses megoldás az, amelyik jobban tetszik, csak a képződő korom réteggel nem tudtam megbírkózni.
  Szerintem a többiek is ezért a lámpás megoldást választják.
  Csak ez lehet az oka.
   
  phoenyx kedveli ezt.
 11. Varga Péter

  Varga Péter Állandó Tag

  nekünk is van.köszi
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 12. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  A fénye barátságos, olyan meleg, otthonos érzetet ad. Már sokat olvastam arról, hogy igazából nem is hatásos, de szerintem mégis! A komfort érzetünknek, a jókedvünknek, a nyugalmunknak. Ha be van kapcsolva, úgy érzem, békében, nyugalomban, biztonságban vagyok. No meg jókedvem is lesz. Ha csak ennyi, már megérte!
   
 13. klarissza4

  klarissza4 Állandó Tag

  Félhomályos szobában, szinte a depresszió megelőzésére is alkalmas.
  Én is használom, és jobb a közérzetem. Ajánlom mindenkinek. Persze izlés dolga, ki milyen lámpát szeret.
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 14. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Nekem is u.ez a véleményem, hogy olyan "otthonos, biztonságos, kellemes meleg" érzetet ad. Nekem tetszik, még akkor is, ha bebizonyítják, hogy nem is párologtatja a sót, sem mécses, de még elektromos égő (melegség) hatására sem. Válaszod, véleményed - megköszönöm!
   
 15. LKS38

  LKS38 Állandó Tag

  Éjjeli lámpának ideális a meleg narancsos színű elektromos változat. Könnyen vissza lehet aludni a villanygyújtás után is, hiszen kék fényben szegény
   
  Beka Holt kedveli ezt.
 16. arpik007

  arpik007 Állandó Tag

  Nagyon jo a leguti betegsegek ellen

  nekem is van othon minden szobaban
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2020 Június 9

Megosztás