Seth-idezetek,tanitasok

V.T.

Állandó Tag
Állandó Tag
"Csak olyan telepatikus uzenetekre reagalsz, amelyek beillenek az onmagadrol es a valosagodrol alkotott tudatos gondolataidba."

Szem.Val. I 71.oldal
 

V.T.

Állandó Tag
Állandó Tag
"A lelked azert csatlakozott a testhez , hogy a testben megtapasztalja a szedito boseg vilagat , segitsen megteremteni a szinek es a forma valosaganak begy dimenziojat. A lelked a testben szuletett, hogy gyarapitsa az erzeki tudatossag csodalatos teruletet , erezze az anyagi formaba ontott energiat. Azert vagy itt , hogy hasznald , elvezd es fejezd ki magad a testen keresztul.Azert vagy itt , hogy hozzajarulj a tudat nagyszeru kiterjesztesehez. Nem azert vagy itt , hogy sirankozz az emberi allapot nyomorusagan, hanem hogy a benned rejlo orom , ero es eletero reven valtoztass rajta , ha nem talalodkedvedre valonak;alkosd meg a lelket olyan hitelesen es szepsegesen a testben, ahogy csak tudod.

A tudatos elme lehetove teszi , hogy kifele tekints , a fizikai univerzumba, es lasd spiritualis aktivitasod tukrozodeset , hogy eszleldes megbecsuld az egyeni es kozos teremteseket.

Hogy ugy mondjam , a tudatos elme az az ablak, amelyen at kifele tekintesz- es kifele tekintve belso elmed gyumolcseit latod. Gyakran azonban hamis hiedelmek homalyositjak el ezt a nagyszeru kilatast.

Oromod, vitalitasod es teljesitmenyednem kivulrol erkezik hozzad , a " veled torteno" esemenyek kovetkezmenyekent. Belso esemenyekbol fakad , amelyek hiedelmeid eredmenyei."



Szem.Val I 55.oldal
 

V.T.

Állandó Tag
Állandó Tag
Seth ezt mondja ahiedelmekrol mint "definicio" :A hiedelmek: a valosagod termeszetere vonatkozo kepzelet es az erzelem altal megerositett gondolatok."

Ha azt vesszuk alapul amit Seth mond -mar pedig miert ne vennenk :) - azt allitja hogy a kepzelet es az erzelmek a legkoncentraltabb energiak amik a birtokunkban vannak. Csak ugye amig nem ertjuk meg a kepzeletero termeszetet es az erzesek/erzelmek lenyeget addig hasznalni sem tudjuk, marmint tudatosan:)

Ez a fenti kivastagitott mondat sokat segitet nekem amikor egy "megoldhatatlan" akadalyba utkozok. Akkor egybol Ghor-cso? ala veszem az esemenyt vagy a szituaciot es mar egybol ralatasom nyilik egy olyan szokasomra amit eddig ugy kezeltem hogy ez en vagyok ez velem van hozzam tartozik:)

"A hiedelmeid automatikusan vonzak az odaillo erzelmeket.Ezek a kepzelet reven erositik magukat. A kepzeletes az erzes a hiedelmeidet koveti. Nem lehet maskepp."



" A tudatos elme fejlodik es tagul. Nem valamifele "dolog". Tanul a tapasztalatabol es viselkedese hatasaibol.A belso En hozza letre azokat az eredmenyeket , amelyekre a tudatos elme vagyik."



"A kromoszomak szerkezeteben bizonyos tulajdonsagokat meghatarozott belso hangertekkel kell aktivalni. Ha nem tortenik meg az aktivalas , akkor a kromoszomakon beluli lappango" tulajdonsagok" meg is maradnak latensnek."

Es a kegyelem dofes a vegere:

" Azert vagy a fizikai letben , hogy megtanuld es megertsd : minden tapasztalatot az erzesekke, gondolatokka es erzelmekke leforditott energiad okoz. Ez alol nincs kivetel."
 

V.T.

Állandó Tag
Állandó Tag
" Az elvarasaidon keresztul teremted meg az elmenyeidet."

"A hiedelmeid konfliktusba kerulhetnek , de a kepzeleted mindig kovetni fogja az akaraterodet , a tudatos gondolataidat es a hiedelmeidet."



" Hogy egeszseges legyel , ahhoz hinned kell az egeszsegben. A jo orvos a hiedelmek megvaltoztatoja. A betegseg ideaja helyebe az egeszseget ulteti. Az altala alkalmazott eljarasok es hatoanyagok csak akkor hatnak , ha sor kerul a hiedelmek e felcserelesere."

SzemVal I 123.o
 

V.T.

Állandó Tag
Állandó Tag
"Nem kell egy magad kuszkodnod. Nagy szovetsegesed a kepzelet es az erzelem. A tudatos iranyitasod automatikusan mukodesbe hozza oket. Lathatod tehat , miert olyan fontos megvizsgalni a valosagod termeszeterol es az onmagadrol alkotott hiedelmeket; es az egyik hiedelem , ha hagyod , el fog vezetni a masikhoz.

Sokszor leirtak mar , hogy ha a kepzelet es az akaratero konfliktusba kerul , a kepzelet fog gyozni. Bizony mondom , ha megvizsgalod magad , ugy fogod talalni , hogy a kepzelet es az akaratero sohanem kerul konfliktusba. A hiedelmeid konfliktusba kerulhetnek , de a kepzeleted mindig kovetni fogja az akaraterodet , a tudatos gondolataidat es a hiedelmeidet."

SZemelyes valosag I 108 o. teteje
 

V.T.

Állandó Tag
Állandó Tag
"Gondolataid hangja alkotja azt a kozeget, amelyet tenylegesen hasznalsz. Ez azonban mar joval tobb analogianal, mivel nagyon vilagosan megmagyarazza, mikent alkotjatok a hiedelmeid a valosagodat.Nyugodalmas pillanatokban a lassan , mentalisan vagy fennhangon kimondott "OOOOOMMMMM" udvosnek fog bizonyulni az altalanos fizikai allapotod "behangolasaban".Hangjai az energia es a jolet fele iranyulo beepitett impulzusok."

127 o.
 

V.T.

Állandó Tag
Állandó Tag
A FOGALMAK ÉRZÉKELÉSE
- A negyedik belső érzék azt jelenti, hogy az intellektuális szintnél sokkal mélyebben éled meg a fogalmakat: teljességükben tapasztalod meg őket. A fogalmaknak is van sajátos elektromágneses töltésük, vegyi összetételük, mint a gondolatoknak. A tudat molekulái, ionjai átváltoznak a fogalom összetevőivé: ilyenkor a fogalmat közvetlenül érzékeled. Nem érthetsz, nem értékelhetsz igazán semmilyen létező dolgot, amíg meg nem tanulod, hogyan lehetsz azonos vele.
- A legjobban a pszi-idő használatával tudod ezt megközelíteni. Ülj le egy csöndes szobában. Amikor egy idea fölmerül benned, ne intellektuálisan közelítsd meg, hanem ösztönösen, intuícióval. Ne ijedj meg a szokatlan fizikai érzésektől. Gyakorlással, bizonyos mértékig elérheted, hogy azonossá válj az ideával. Benne leszel, belülről tekintesz kifelé, nem kívülről befelé.
- Az ideák, amelyekről beszélek, túl vannak a te tér- és időfogalmaidon. Ha gyakorlottá válsz a harmadik belső érzék [a múlt, a jelen és a jövő érzékelése] használatában, amellyel a megértés többé-kevésbé spontán módon következik be, akkor a fogalmi érzékelést nagyobb szabadsággal használhatod. Minden igazi fogalom eredete kívül esik a ti álcázási rendszerete-ken, és rajta túl is folytatódik. Ha a belső érzékeket nem használod, a fogalmakat, legyenek bármilyen egyszerűek, csak halvány villanásként érzékelheted.
 

ionon

Kitiltott (BANned)
A fény tarja kontroll alatt az elmét és a tudatosságot. Így aki ébredni akar a test dolgaiból a fény sokat tud segíteni ebben (lélek, kundalíni) jelel a testtel
 

EGÉRVADÁSZ

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Dani!

Innen le tudod tölteni, sok más hasznos könyvvel együtt: https://files.fm/spitzmullerjulia
Kedves Júlia! Az általad beillesztett oldalon, csak két könyv van, a csodák tanítása könyvek. Megtennéd, hogy újra feltöltöd és elérhetővé teszed számunkra? Nagyon megörültem ennek a fórumnak, V.T. által megosztott idézetek csodálatosak. Még nem olvastam a könyveket, a hangoskönyvet meghallgattam és elbűvölt. Az biztos, hogy innentől kezdve Seth könyvek olvasója vagyok. :)
üdv mindenkinek <3
 
Oldal tetejére