Szépségápolás otthon, praktikák, tanácsok

AndiC

Kormányos
Kormányos
csokis pakolás

Sziasztok, a csokis pakolas mire jo? Ranctalanitja vagy hidratalja a bort? Nekem kisse zsiros a borom, nem lenne a csokitol meg olajosabb?Koszi.

Szia Éva,
a kakaó antioxidáns tulajdonságának köszönhetően kedvező hatással van az egészségre, mivel az antioxidánsok megvédik a szervezetet az oxidációs sejtkárosodásoktól. Gazdag különböző telítetlen zsírsavakban, fehérjékben, vitaminokban, foszforban, mangánban és káliumban, melyek kiválóan javítják a bőr minőségét. A kakaópakolás revitalizál, aktivizálja a zsírbontást, hidratálja a bőrt és biztosítja az ásványianyag utánpótlást.
A lélekre ható tulajdonságai sem hanyagolhatók el. A kezelés során endorfin termelődik , melynek köszönhetően a vendég felszabadult, boldog, kipihent és elégedett lesz. :p:p

1 tojásfehérje
1-2 ek reszelt Dark csoki (minél magasabb kakaó %)
1 kk cukrozatlan kakaópor (sötétebb fajta)
1 tk méz

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük a többi hozzávalóval. Az így kapott masszával kenjük be az arcunkat, dekoltázst, és akár az egész testünket.
Állítólag hatásos narancsbőr ellen is, úgyhogy a fenék és comb tájékáról se feledkezzünk meg ;):p .Hagyjuk megszáradni, utána pedig mossuk le bő vízzel, lehetőleg zuhany alatt... :p
Ha kifogytunk otthon a csokiból, akkor sem kell bepánikolni, mert készíthetjük csak kakaópor hozzáadásával. Ebben az esetben viszont tegyünk kicsit többet a fehérjéhez.
(Kiselefánt receptje)

Sziasztok, nekem az orrom es a szam korul tiszta piros foltos a borom, altalaban tul hidegre legyen az viz vagy levego, vagy tul melegre meg intenzivebben latszik. Nem tudtok valami kremet ami tutira bejon a voros foltok ellen?

Szedj gingko biloba (páfrányfenyő) tablettát, javitja a vérkeringést.
GinkgoBiloba6.jpg
 

1972edit

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon irigylem azokat, akinek van elég ideje magára. Mindig sajnálom magamtól azt az időt, amit a magam kényeztetésére forditanék. Olyan sok jó tanácsot olvastam, hogy az őszi szünetben kipróbálom. Köszönöüm1972edit.
 

chrystyne84

Állandó Tag
Állandó Tag
szia

jó a fórum

az arcbőrőm a homlokomon zsíros, máshol viszont száraz.
tudna nekem valaki valamit ajánlani?
Legalább a homlokomra mert nagyon zavar, hogy állandóan törölgetnem kell, mert különben állandóan fénylik.

Köszike előre is
 

Györgyii

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Sok házi receptet kipróbáltam, 50 éves elmúltam, de ami nekem a legjobban bevált, az ez: Babszemnyi élesztő+ kiskanál kefír+ homoktövismag olaj/20 perc pihenéssel/=gyönyörű arcbőr
-homoktövismag olaj- patikában kapható.
A legjobb arcradír: minél durvább sóból 1 evőkanál+1 teáskanál víz keverékével dörzsölni az arcot, nyakat dekoltázst! Szuper!:)
 

Arwen075

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy igazán jó és frissítő pakolás:
4db friss nagy szőlőszem levét kifacsarjuk, hozzáadunk egy kevés lisztet és 1/4 teáskanál szódabikarbónát majd összekeverés után kenjük ecsettel az arcunkra :) Rajta lehet hagyni vagy lemosni 15-20 perc után ki hogy szereti.
 

Arwen075

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha jobban szereted a bio termékeket, vagy egyszerűen csak pénztárca kímélő megoldást szeretnél ez neked való leírás lesz.:)
Hozzávalók: almaecet, cukor, zöld tea és méz. Előre szólok hogy büdös lesz(de hatásos), szóval este érdemes használni. Két féle dolog készíthető belőle, egy maszkszerű dolog valamint tonic. Két hétig eláll a hűtőben, heti 1-2 alkalommal használd. Erről a kotyvalékról annyit hogy a bőrőd A, E, C, B2, B6 és P vitaminját helyreállítja, így a bőrőd puhább és selymesebb lesz. A cukortól nem kell megijedni, nagyon hasznos a bőrre, hiszen bezárja a pórusokat és csökkenti az újak kialakulását. FONTOS hogy ne sima ecetet használj, hanem mindenképpen ALMA ecetet!

Maszk

Elkészítés: Tegyél 1 evőkanál almaecetet egy tálba. Ezután 2 kanál zöld teát(ízesítés nélkül), majd 5-6 teáskanál cukor és 1 evőkanál méz. Ha ezeket összekeverted akkor még 2 teáskanál cukor. Ezt egy kis üvegcsébe bele is töltheted.
Felvitel: Előszőr győződj meg róla hogy már tiszta az arcod, lemostad vízzel.Kend el jól az arcodon körkörös mozdulatokkal. Miután rendesen elkented hagyd az arcodon 10 percig, majd öblítsd le langyos vizzel.

Tonic

Elkészítés: Vegyél egy kisebb üvegcsét, annak az 1/3-át töltsd meg almaecettel a másik 2/3-át meg zöld teával. Jól rázd össze és kész is ;)
Felvitel: Egy vatta pamacs segítségével vidd fel az arcodra ugyanúgy mint egy márkás tonicot.
 

szozsa

Állandó Tag
Állandó Tag
szia

jó a fórum

az arcbőrőm a homlokomon zsíros, máshol viszont száraz.
tudna nekem valaki valamit ajánlani?
Legalább a homlokomra mert nagyon zavar, hogy állandóan törölgetnem kell, mert különben állandóan fénylik.

Köszike előre is


Szia!
Nekem az aloe vera növény vált be a leginkább. Mindig kéznél van, mert cserépben van az ablakban és elég ha törsz a leveléből és kinyomod a zselés anyagot belőle. Egyszerűen kend az arcodra, nagyon jó hatással lesz a bőrödre.
 

gizzz

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is nagyon szeretem az aloe verat! Egy késsel felhasítom az oldalát és igyekszem minden cseppjét felhasználni. :)
 

Zsu08

Állandó Tag
Állandó Tag
Persze meg a helyes gondolkodásban is, de véleményen szerint szebbek azok az emberek akik megpróbálnak odafigyelni magukra. Nem kimondottan külső dolgokra gondolok, hanem arra hogy, odafigyelek mennyi folyadékot iszom, mit eszem, a stresszes napokat valamilyen kikapcsolódással oldjam stb.
 

Brujita

Állandó Tag
Állandó Tag
A bőröm szinte mindenre érzékeny,csak természetes dolgokat használhatok...nem tuja esetleg valaki,hogy házi szappant hogyan lehet előállítani?
 

lunajoga

Állandó Tag
Állandó Tag
Hullott a hajam, és elkezdtem használni ricinus olaj pakolást. Mostanra ez elmúlt, és gyorsabban is nő a séróm.

egyetérték eenkoval a szépség belülről fakad

sajnos én nem tudom hogy lehet házi szappant előállítani, de láttam már egy két helyen (herbária) levendulás szappant talán az is ugyanilyen jó
 

bbbabuskaaa

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon ajanlom a kenes szappant problemas arcbor es haj apolasara. Persze elotte ki kell probalni, mert szaritja a bort. Az en szuper erzekeny borom teljesen megszepult amiota ezt hasznalom
 
Szia Susan!
Arcápoláshoz egy nagyon jó gyógynövényt ismerek a neve galaj, ennek a főzetével kell lemosni az arcot. A meleg lemosások megszüntetik az arcbőr petyhüdtségét.
 

Gyertyafény

Kormányos_Silvertag
Kormányos
Sziasztok! Én még uj vagyok, de nagyon örülölök, hogy itt lehetek. Rengeteg hasznos tanácsot olvastam mindannyiótóktól. Köszönet érte
 
Oldal tetejére