Szépségápolás otthon, praktikák, tanácsok

Gyertyafény

Kormányos_Silvertag
Kormányos
Jó lenne, ha tudnátok ötletet adni. Rendkivűl vizhiányos a bőrőm. A viziváson kivül mivel tudnék segiteni rajta?
 

zamfiracska

Állandó Tag
Állandó Tag
Én minden reggel nagyon hideg vízzel mosom meg az arcom,de hallottam már olyat is, hogy jeget végig simít az arcán. A hideg víz jót tesz a bőrnek, és amit még szeretek a banános pakolás, persze sokszor elfogy a banán mire az arcomra kerül.
Banános arcpakolás

Nyomj szét villával egy kisebb banánt, és adj hozzá azonos mennyiségű kefirsajtot. A pakolást kend rá az arcra, és 30 perc múlva mosd le meleg vízzel. A banán a kefirsajttal együtt védőréteget képez a bőrön, mely megakadályozza a bőr gyors kiszáradását.
 

ildikó8208

Állandó Tag
Állandó Tag
Elég szomorú ha valaki a szépséget kívülről keresi.

A legjobb a baba szappan, mindenkinek merem ajánlani. A szép bőr titka.

Igaz ez szárítja a bőrt, azt hallottam olívaolajjal el kell keverni arckrémet és azt felkenni.
 

Leja

Állandó Tag
Állandó Tag
A babaszappan nagyon szárít. Én annyira viszketek tőle, hogy szétvakarom a bőrömet. Kamillás tartalmú szappant ne vegyen száraz bőrű! Üdv
 

szuzse

Állandó Tag
Állandó Tag
arc

Sziasztok!!!
Nagyon hámlik az arcbőrőm, főleg a homlok- orrom tájékán, mit tudtok ajánlani es nagyon száraz. koszi
 

AndiC

Kormányos
Kormányos
száraz arcbőrre

Sziasztok!!!
Nagyon hámlik az arcbőrőm, főleg a homlok- orrom tájékán, mit tudtok ajánlani es nagyon száraz. koszi

Szia szuzse :p, törj össze egy érett banánt keverd ki tejjel, vagy tejföllel, vagy mézzel kend a problémás részre, hagyd legalább 2o percig, aztán mossad le langyos vízzel, utána használhatsz hidratáló krémet is.

ha itt még visszaolvasgatsz, találsz más megoldásokat is. :p
 

istenajandeka9

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Én minden hajmosás után almaecettel dörzsölöm be a hajam, rajta hagyom 2-3 percig, majd lemosom. Az óta nem zsírosodik, nem korpásodik, cserébe dús, erős szálú, és selymes a hajam. A lányaimnál is bevált. Rengeteg az almaecetben az ásványi anyag, és a vitamin. Ha lemosod, olyan lesz a hajad, mintha balzsamot használtál volna. Könnyű kifésülni, és a tartása is nagyon jó. Ja, és az ecetszag is eltűnik...:D
 

Csiiibe

Állandó Tag
Állandó Tag
Figyelem!
Ha a bőr (arcbőr) szárazságáról beszélünk meg kell különböztetni a vizhiánytól száraz és a zsirhiánytól száraz bőrt !!!!
Ez sok esetben kortól is függ, ill. attól, hogy valaki hol tartózkodik általában.
Ha az arcbőr feszül, fürdés után huzódik, akkor ez általában vizhiányt jelez. Ekkor jó valami hidratáló krém, vagy pakolás használata. Ez sokszor fiatalokra jellemző, társulva azzal hogy azért "pattanások" vannak a homlokon, orron, állon, bár nehezen kinyomhatók.
A zsirhiányos bőr főleg a változókor után jellemző, de elfordul ritkán fiatalokon is korpázó hámlás kiséretében. Ekkor csak 1-2 pattanást találunk az orrtőnél. Ilyen esetekben kell zsirpótlásról is gondoskodnunk.
A méz valóban tápláló, de vigyázni kell vele, mert nagyobb mennyiségben vizelvonóhatását használjuk a kozmetikában is!
Remélem segithettem! :))

Csiiibe
 

antoseva

Állandó Tag
Állandó Tag
Hidratáló pakolás

i. 1 evőkanál uborkalé, 1 kávéskanál tejszin(tej), 1 tojásfehérje, jól összekevered, felkened a megtisztitott arc-nyak bőrére, 15 percig pihenő, majd langyos vizzel lemosod. Utána természetesen még jöhet egy jó hidratáló krém is.

ii. 1 tojássárgát elkeversz 1 csepp (löttyenet) olivaolajjal, 2-3 evőkanál algaporral (patikában kapható) és pár csepp citromlével.
Csodát tesz a ráncos bőrrel. :p

Simitó pakolás - túróhoz keversz kevés citromlevet és bubis vizet annyit, hogy jól kenhető legyen. Max. 30 percig hatni hagyod, és jöhet a langyos viz. Szupeeeer...

A pakolásokat be lehet takarni gézmaszkkal, ezáltal a bőr felmelegszik, a hatás nem marad el...;)

És egy jópofa történet. Egykori házinénim 70 évesen rendszeresen használt pakolásokat (jól is nézett ki, 50esnek).
Egyik alkalommal a tojássárgás pakolás után elment az ABC-be vásárolni, mikor visszajött felháborodva bejött hozzám (tanultam elmélyülten), hogy az üzletben mindenki őt nézte. Hát persze, a sárga tojást elfelejtette lemosni...

Tehát amikor szépitkezünk, pihenjünk, és ne a konyhával, kamrával törődjünk.;)
A wellness, spa hatást otthon is elő lehet teremteni!
És a pakolások nemsokat érnek, ha nem iszol elég folyadékot (vizet, teát). Sajnos a kávé nem számit folyadéknak (ahány kávét iszol, annyi vizet kell plusszban inni..).
kiss
A legfontosabb tényleg a folyadék bevitel napi 2 -2 és fél liter és már is szebb a börünk.
 

koka1220

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem nagyon hullott a hajam,aztán pár hónapig használtam a Bánfi sampont. Nem csak a hajhullás állt meg,de a hajam legalább a duplájára dúsult.
 
Oldal tetejére