Szépségápolás otthon, praktikák, tanácsok

Nesreca

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem tudnátok segíteni? A naptól teljesen kipattogott a vállam, hátam és a nyakam is. Nincs valami tippetek mivel tudnám ezeket eltüntetni? Nagyon zavaróak.
 

videosgyongyi

Állandó Tag
Állandó Tag
Korpára jó az ecet és almaecet keveréke. Fele-fele arányban. Bele kell masszírozni a hajba és 10 percig rajtahagyni. Minden 2. mosásnál kell megismételni. És persze a haj szép fényes is lesz tőle.;)
 

_Andi

Állandó Tag
Állandó Tag
neem-olaj is jó a korpára, egy blogon találtam ezt az ötletet (ha jól tudom, az első 20 nem tartalmazhat linket, ezért nem tudom belinkelni, de natur-kozmetikumok a neve) :)
 

Csiiibe

Állandó Tag
Állandó Tag
Korpás fejbőrt okozhat tulzott faggyutermelődés (tul zsirosodik a haj), vagy esetleg valamiféle gombás fertőződés. Nem kell borzalmas dologra gondolni, el lehet kapni szinte bárhol bármit! Van egy kevéssé ismert szer, a teafaolaj, ami igen erős "csodaszer"!! Nem viccelek: gombaölő, sporaölő, virusölő, baktériumölő erős fertőtlenitő szer. Nálunk kevésbé ismert, de Ausztráliában mindennapos használatban van. Érdemes megvenni egy üveg teafaolajat és szorgalgalmasan elolvasni a hozzá csatolt tájékoztatót.( Drogériákban , gyógyszertárakban megvehető). Ebből megtudhatjuk, hogy igen sokrétűen fel tudjuk használni az otthonunkban. A korpás fejbőr ápolástól a szájfertőtlenitésig, a cipő szagtalanitástól a különbőző játszótéri sebek fertőtlenitéséig ! Persze itt is FONTOS: nem mindegy, hogy milyen töménységben és milyen tisztaságu teafaolajat használunk. Aki nem szeret igy keverni-kavarni az nagyobb patikákban megveheti a készen kapható teafaolajos sampont, ecsetelőt, szájöblögetőt, cipőfertőtlenitő spray-t, stb.
Remélem tudtam segiteni!
 

kisszaszy

Új tag
Viszkető fejbőrről jut eszembe - mi otthon mindent kipróbáltunk a magyar kínálatból, és nem lett jobb. Én még a legdrágább tusfürdőktől is viszkető bőrpírt kaptam. Érdekes, hogy ugyanazon márka külföldi termékétől nem. Nem véletlenül robbant ki az elmúlt hetekben, hogy összehasonlították a nyugati és keleti termékeket ugyanazon márkából, és a keletiek elbuktak, mivel nem ugyanaz volt bennük, vagy nem feleltek meg az előírásoknak. Amióta a M...lerben vásárolok, nincs ezzel gondom, de már ott is keletiesítik a kínálatot.
 

Kristályvirág

Állandó Tag
Állandó Tag
A teafaolajat bármilyen "vivőanyagba" is bele lehet keverni. Pl. Hidegen sajtolt olaj, Shea vajas krém. Amúgy meg tényleg szuper! Természetgyógyászként ajánlanám a lelki okok felderítését is, illetve táplálkozási szokások megváltoztatását! :) szeretettel
 

Evicza

Állandó Tag
Állandó Tag
A vonzó hajkorona titkai - kamilla, csalán, bojtorján
Ki ne szeretne dús, egészséges hajkoronát? De a környezeti ártalmak, a fejfedők viselése, a különböző fixálóanyagok hihetetlen kárt tesznek hajban. A probléma jelentkezésekor azonban többnyire eszünkbe sem jut a természet patikájából gyógyírt keresni, hanem ismételten vegyi alapú balzsamokhoz, ápolószerekhez nyúlunk. Sokakkal előfordult már, hogy a száraz hajra való szerektől kifejezetten zsíros, a zsíros hajra való sampontól pedig korpás lett a haja, és a kör így folytatódott, míg tanácstalanul visszatért a régi, valamennyire már beváltakhoz. Következzék néhány tipp, melyeknek garantáltan nincsenek hasonlóan káros mellékhatásai!

Túlzott faggyúmirigy-működésre: a következő hajpakolás hatásos zsíros hajra: 1 dkg élesztőt és 1 evőkanál langyos kamillateát keverj össze, és masszírozd a fejbőrbe! Hagyd rajta húsz percig, majd bő vízzel öblítsd le! A kamilla egyébként is kitűnő öblítőszer a bojtorján, a citromfű, a csalán és a fűzfakéreg főzetei mellett.
Ha száraz a hajad, öblögesd búzavirág -forrázattal! Súlyosabb esetekben kipróbálhatod a levendula-, a jojoba- vagy az olívaolaj kivonatát. Töredezett hajvégekre pedig a bojtorjánolaj nyújthat segítséget.
Hajhullás ellen: a természet patikájából hajhullás ellen az apróbojtorján, a csalán, a nyárfa főzetét, valamint a nyírfa és a vadgesztenye kivonatát hasznosíthatod.
 

Evicza

Állandó Tag
Állandó Tag
A paprika szépít!
Bőrünk egyik legjobb barátja a magyar konyha gyakori főszereplője, a paprika is. Jó ízén kívül arról már kevesebben tudnak, hogy a kozmetikai ipar is szívesen hasznosítja, mivel erős vérbőséget okoz, de sohasem idéz elő bőrgyulladást. A vérkeringést felpezsdítő hatásán túl vitamintartalma miatt regenerál, táplál is, a hajszálereket pedig tágítja. Pakolás céljára a fehér, a zöld vagy a piros változata darált vagy turmixolt húsának pépjét, vagy édes-őrölt paprikát keverhetsz krémbe, tejszínbe a "lusta", öregedő bőr felfrissítésére. Sohase használj sóval vagy tartósítószerekkel konzervált élelmiszeripari paprikakészítményeket! Elkészítésüknél mindig ügyelj a higiéniai rendszabályokra, valamint arra, hogy a növény mindig friss, egészséges vagy jól szárított legyen! Ezeket a készítményeket sohase tárold sokáig!
 

Melcsi018

Állandó Tag
Állandó Tag
Arcápolás terén arcradír helyett nagyon jó a búzadara tejjel. Szerintem egy embernek 1-1 evőkanál elég is. Összekevered és azzal dörzsölöd át az arcod. Szépen leszedi az elhalt részeket és a tejből még szerintem fel is szívódik valamennyi, mert utána nagyon puha lesz az arc

Szintén jó ha fogsz egy negyed élesztőt vagy még annyi sem kell és szó szerint egy késhegynyi mézet. Sűrű pasztát keversz belőle és azt kened az arcodra. Majd mikor megszáradt és felrepedezett ledörzsölöd. Leszedi az elhalt hámsejteket és kitisztítja a pólusokat. És nem fog úgy bepirosodni a bőröd mintha kozmetikus nyomkodná az arcod.
 
Oldal tetejére