Kerékpározás

Misi1973

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia! Én is korábban sokat kerékpároztam és az egyik legjobb minden tagot tökéletesen megmozgató sportágnak tartom. Szorítok, hogy ne legyen semmi baj! Üdv:J.M.
 
T

TH6777

Vendég


Doppingvétség miatt két világbajnoki aranyérmet is elvett a franciáktól a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI).


Grégory Baugé 18 hónap alatt kétszer nem jelezte a doppingellenőröknek a hollétét, egyszer pedig vizsgálatot mulasztott, így doppingvétséget követett el, ami miatt hazája szövetsége tavaly novemberben - visszamenőleg - 2010. december 23. és 2011. december 22. közötti időszakra eltiltotta, egyúttal törölte ezen periódus alatt elért eredményeit.

Mivel a bringás a 2011 márciusában rendezett hollandiai pálya vb-n egyéni sprintben és a válogatottal csapatsprintben is aranyérmes volt, ez a két győzelme is elveszett.

Az UCI várhatóan az egyéni sprintben a brit Jason Kennyt a második helyről az elsőre, honfitársát, Chris Hoyt a harmadiktól a másodikra, a francia Mickael Bourgaint a negyedikről a harmadikra lépteti előre.

A csapatsprintben a németek lehetnek az arany-, a britek az ezüst- és az ausztrálok a bronzérmesek.
 
T

TH6777

Vendég
Contadort 135 kiló mézzel jutalmazták


Nem kevesebb, mint 135 kiló mézet kapott Alberto Contador, a háromszoros Tour de France-győztes országúti kerékpáros egy spanyol agrárkereskedelmi cégtől.

A szokatlan promóciós eseményen a bringás ajándékát sajátos "mézes matematikával" állították össze: az összmérlegbe a saját - 64 kilós - testsúlyán kívül a három legnagyobb kerékpáros körversenyen, az általa már egyként megnyert Tour de France-on, Giro d,Italián és Vuelta a Espanán használt biciklik súlya számított bele.

Hogy mennyire bizonyul majd valóban édes ajándéknak a kapott méz, e hónap második felében derül ki, amikor is Contador doppingügyében ítéletet hirdet a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS). A spanyol kerekes 2010-ben lebukott a Touron, szervezetében klenbuterol nyomaira bukkantak.

Először felfüggesztették versenyzői engedélyét, majd hazája szövetsége felmentette, de az ítélet ellen a nemzetközi szövetség (UCI) és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) is fellebbezett a CAS-nál, amely novemberben tartott meghallgatást az ügyben.

A versenyző ártatlannak vallja magát, elmondása szerint fertőzött hús miatt akadt fenn a vizsgálaton.
 

Zipiano

Állandó Tag
Állandó Tag
Jesszus, de reg irtak ide! Pedig ez a tema nagyon erdekelne? Nincs itt valaki, aki fixizik? En meg anno Torontoban lattam eloszor fixit, es mikor hazakoltoztunk, epitettem egyet. Jo lenne, ha valakivel infot tudnek valtani errol-arrol ebben a temaban.
 

Zipiano

Állandó Tag
Állandó Tag
Szervusz. A fixizes orokhajtos bicajjal valo tekeres. Kuldok rola vidit, a tyubrol: Bp-en is egyre tobben toljak. Az eleterzes ezren porog. Neten utanna lehet lesni. Jo dolog. Persze nekem elso fek van a bicajomon, nem vagyok olyan orult, mint sokan masok.
 

Scythia

Állandó Tag
Állandó Tag
ok. koszi a videot,
orokhajtos ---- fixed gear bikes :)
igy mar ertem mirol van szo, gyerekkoromban volt ilyen bicajom, utaltam, mert mindig forgott a pedalja, nem tudtam pihenni kozben, de ugy latom ez inkabb varosi bicajozasra jo
felek, hogy eroben, vagy terepen nagyot lehet esni vele
kulonben erdekes :)
 
T

TH6777

Vendég
Basso indul a Giro d,Italián


Ivan Basso bejelentette, hogy idén indul a Giro d,Italia országúti kerékpáros körversenyen, amelyen szeretné megszerezni harmadik győzelmét.

A Liquigas-Cannondale olasz kerekese 2006-ban és 2010-ben megnyerte a viadalt, tavaly azonban nem állt rajthoz, mivel inkább a Tour de France-ra összpontosított.

"Visszatérek a Giróra, ez a szezon első részének nagy kihívása" - fogalmazott Basso.

Csapattársa, Vincenzo Nibali idén elsősorban a francia körversenyre koncentrál, de lehet, hogy elindul a Girón is, hogy segítse Bassót.
 

Zipiano

Állandó Tag
Állandó Tag
Scythia, igen, ez inkabb varosi kerekparozasra vagy orszagutra szant dolog. Vannak batrak, akik freestyle-ozasra vagy outroad-ra is hasznaljak. Bar en a 22 mm szeles gumikkal nem vagnek neki.
Ja, allandoan tekerni kell. Fel nap tekeres utan atall az agy, es akkor mindenki boldog.
 
T

TH6777

Vendég
A CAS elhalasztotta a döntés Contador ügyében


A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) hétfőn úgy döntött, elhalasztja döntését a háromszoros Tour de France-győztes országúti kerékpáros, Alberto Contador doppingügyében.

A szervezet várhatóan február első napjaiban határoz majd.
A spanyol kerekes idei versenyzése azért erősen kérdéses, mert 2010-ben lebukott a Touron, szervezetében klenbuterol nyomaira bukkantak. Először felfüggesztették versenyzői engedélyét, majd hazája szövetsége felmentette, de az ítélet ellen a nemzetközi szövetség (UCI) és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) is fellebbezett a CAS-nál, amely novemberben tartott négynapos meghallgatást az ügyben. A versenyző ártatlannak vallja magát, elmondása szerint fertőzött hús miatt akadt fenn a vizsgálaton.

Contador a Tour de France-ot 2007-ben, 2009-ben és 2010-ben, a Giro d,Italiát 2008-ban és 2011-ben, míg a Vuelta a Espanát 2008-ban nyerte meg, ő volt a világon az ötödik, aki mindhárom nagy háromhetes viadalon diadalmaskodni tudott.
 
T

TH6777

Vendég
Fabiciklis rekordkísérlet


Spilnter_Bike.png



Fabiciklivel próbál újabb rekordot dönteni, pontosabban "alapítani" egy brit férfi: egy teljes órán át akar kerekezni.

Michael Thompson fészerében fejlesztette ki a szinte 100 százalékosan fából készült kerékpárt. A "szinte" azért indokolt, mert ugyan csavart egyet sem, ám némi ragasztót kénytelen volt használni összeszereléshez, járműveinek pedig még a küllői is fából vannak.
A többes szám oka, hogy immár a fakerékpárok harmadik nemzedékén dolgozik. Az első jószerivel csak a megvalósíthatóságot bizonyította, a másodikkal azonban sikerült 18,1 kilométeres sebességet elérnie tavaly augusztusban, ami rekord, elvégre még senki sem pedálozott ilyen gyorsan a világon fabiciklivel.
A harmadikkal idén nyáron akar Thompson 60 percen át tekerni. A világcsúcs normális kerékpárral 56 kilométer, Chris Broadman olimpiai bajnok tartja 1996 óta.

Thompson legújabb kerékpárjának tervezéséhez már számítógépes segítséget is igénybe vesz, hogy minden alkatrész optimális formájú és tökéletes illeszkedésű legyen.



Megújulás előtt a Magyar Kerékpársportok Szövetsége
2012. 01. 19. 05.20

<RIGHT>
kerekpar4_xlsport.jpg



Az MKSZ január 16-ai elnökségi ülésén a teljes grémium 2012. február 25-ei hatállyal lemondott azért, hogy a jelenleg még működő szakági szövetségi rendszer megszűnjön, és egy, a nemzetközi szövetség (UCI) által is elvárt, ernyőszervezet nélküli „egyszövetségi” struktúra jöjjön létre.


Az alapszabály-módosító javaslat legfontosabb elemei: az MKSZ alá tartozó alszövetségek és azok önálló jogi személyiségének megszüntetése, az „egyszövetségi” rendszer kialakítása; az elnökség létszámának – a 3 tagú felügyelő bizottság megtartása mellett – bővítése; illetve az eddig széttagolt sportszakmai irányítás strukturált és egycsatornás formájának bevezetése az egyes szakági vezetők későbbi megbízását követően.


Sipiczki Róbert a módosító javaslat beterjesztésekor hangsúlyozta: az új szövetségi rendszer és a kibővített létszámú elnökség garancia lehet arra, hogy a magyar kerékpársport felemelkedjen. Meggyőződése, hogy ezekkel a változtatásokkal a sportág az eddig elért eredményeihez képest új lépcsőfokra léphet; jó kapcsolatot ápolva a gazdasági és sportirányításért felelős kormányzati szereplőkkel és a médiával úgy, hogy a sportszakmai szempontok ne csorbuljanak.


„Biztos vagyok abban, hogy a kerékpársport aktív és fontos szereplőinek hasznára válik az új szervezeti felépítés, az új elnökség pedig számíthat támogató munkájukra” – tette hozzá a lemondott elnök.


Az MKSZ elnöksége támogató döntést hozott az alapszabály-módosító beadvánnyal kapcsolatban, február 25-ére alapszabály-módosító és tisztújító közgyűlést hívott össze, továbbá döntött a jelölőbizottság felállításáról is.


Ezzel egy időben az MKSZ leköszönő elnöke, Sipiczki Róbert és leköszönő elnöksége – Molnár Dénes, Somogyi Miklós, Dietrich Tamás, Tarapcsák Péter és Schettrer Zsolt –, valamint a felügyelő bizottság leköszönő tagjai – Kuthy Tamás elnök, Erdélyi István és Czeglédi Orsolya – egyhangúlag lemondtak tisztségükről; a közgyűlésig ügyvezető elnökként és testületként működnek tovább.


„Ebben az időszakban csak a napi ügymenettel kapcsolatos fontos és sürgős ügyekben intézkedünk, beleértve a közgyűlés megszervezését és az átadás-átvétel előkészítését is. A leköszönő elnökség és a felügyelő bizottság nevében az eddigi bizalomért köszönetet mondok a Magyar Kerékpársportok Szövetsége teljes tagságának” – fejezte be Sipiczki Róbert.



 
T

TH6777

Vendég
A Mountainbike Challenge folytatódik!


<RIGHT>
challenge%20szezonnyito%20buli%20plakat.jpg



Hatalmas bulival és meglepetésekkel indul a Mountainbike Challenge 2012-es éve!
A tavalyi évben életre hívott hegyibringás sorozat beváltotta a hozzá fűzött reményeket: a résztvevő rendezvények ismertsége és az egyes eseményeken rajthoz állók száma jelentősen nőtt és a szervezőkből is összetartó csapat formálódott. A sikeres kezdést természetesen folytatás követi és 2012-ben ismét megrendezésre kerül a Mountainbike Challenge sorozat.


Ugyan a tavaszra és az igazi kerékpáros időre még várni kell, de a Challenge szervezőinek jóvoltából a szezon már február 17-én elkezdődik, mégpedig egy óriási bringás bulival, amelyre egy budapesti romkocsmában kerül sor.
Eddig is nagy hangsúlyt fektettünk a bringások megszólítására, sorozat körül kialakuló közösség építésére, ez a nyitóbuli is ennek a törekvésünknek a része, hogy összehozzunk versenyzőt és szervezőt, profit és amatőrt, mindenkit, aki része a hegyibringások nagy családjának- fogalmazta meg Fülöp Miklós a Mountainbike Challenge egyik alapítója.
Az este több különlegességgel és sok meglepetéssel fog szolgálni azok számára, akik velünk töltik ezt a pénteket. Azon kívül, hogy egy igazán ismert előadó is fellép Sub Bass Monster személyében, társrendezvényként az Artbike képzőművészeti pályázatra beküldött kerékpáros témájú festmények legjobbjai is bemutatásra kerülnek – fűzte hozzá Danó Péter a sorozat másik atyja.

A szezonnyitó bulin résztvevők természetesen a Mountainbike Challenge 2012-es újdonságaival is megismerkedhetnek, amelyről részleteket egyenlőre nem árultak el a szervezők, de ha lehet hinni a pletykáknak nagy változások várhatók.



A 2012. február 17-én tartandó Mountainbike Challenge szezonnyitó bulira a Budapest belvárosában található Sufni G’art’n-ben kerül sor (1073 Budapest, Akácfa u. 47.), az este folyamán fellép Sub Bass Monster és a Drótszamár Fesztiválról már ismerős Wetwood zenekar is.
 
T

TH6777

Vendég
Contadort eltiltása - Tiszeker: az EU-ban tilos a klenbuterol használata


injection_xlsport.jpg



Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) ügyvezető igazgatója szerint a jogi eljárásban Alberto Contadornak kellett bebizonyítania, hogy fertőzött húst fogyasztott, de ez a mostani ítélet alapján nem sikerült neki és ügyvédeinek.


"Azt tudni kell, hogy az Európai Unióban tilos a klenbuterol használata, még állatoknak sem adható, és ezt a hatóságok ellenőrzik is - mondta az MTI-nek Tiszeker. - Vagyis, ha Contador az EU-n belüli versenyen, az EU-ból hozatott húst fogyasztott, akkor nehezen lehet bebizonyítani, hogy a termék fertőzött. Ugyanakkor, ha mondjuk Kínában vagy Mexikóban lett volna versenye, akkor sokkal nagyobb eséllyel fogyaszthatott volna klenbuterollal fertőzött készítményt."

Hozzátette: a közvélemény számára az is viccesnek tűnhet, hogy a kerékpárost most tiltották el, ám augusztusban már megint versenyezhet, és sokat nem kell kihagynia. "Ez azért lehet, mert az összes eredményét törlik 2010 nyaráig visszamenőleg, és a pénzdíjakat is vissza kell fizetnie, plusz nem vehet részt az idei Touron és az olimpián sem. Persze furcsa, hogy az augusztus második felében esedékes Vueltán, ráadásul hazai közönség előtt már szerepelhet" - mondta a MACS ügyvezető igazgatója.

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) hétfőn vétkesnek találta Contadort, a Tour de France
országúti kerékpáros körverseny háromszoros bajnokát, akit visszamenőlegesen két évre eltiltott a versenyzéstől, s egyben megfosztott az összes, 2010 nyara óta elért eredményétől, így a 2010-es Tour- és 2011-es Giro d,Italia-győzelmétől is.

A spanyol kerékpáros a Tourt 2007-ben, 2009-ben és 2010-ben, a Giro d,Italiát 2008-ban és 2011-ben, míg a Vuelta a Espanát 2008-ban nyerte meg, ő volt a világon az ötödik, aki mindhárom nagy háromhetes viadalon diadalmaskodni tudott.


 
T

TH6777

Vendég
Contador eltiltása - Lesújtja a döntés, de folytatja Contador


Továbbra is ártatlannak vallja magát a doppingolás miatt két évre eltiltott Alberto Contador, s annak ellenére, hogy a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) hétfői döntése nagyon elkeserítette, folytatja pályafutását, méghozzá változatlanul Bjarne Riis csapatában, a Saxo Bankban.

A lausanne-i székhelyű CAS által hétfőn elmarasztalt spanyol országúti kerékpáros kedd esti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a másfél éve húzódó ügy őt és a családját is megviselte. Mint mondta, igazságtalannak érzi a döntést, mert soha nem követett el semmi szabályba ütközőt, de nem adja fel, továbbra is keményen edz és készül, tisztán, ahogy eddig.
"Valódia kálvária volt ez, amely sajnos egész életemben elkísér. Az elmúlt másfél évben nem volt olyan reggel, amikor ne kérdeztem volna meg magamtól, hogyan kerültem ebbe a helyzetbe" - mondta kissé megtörten Contador, akinek visszamenőleges eltiltása idén augusztus 6-án jár le. "Egyelőre nem tudom, hogyan áll majd össze a programom a büntetés lejárta után, hiszen még csak másfél nap telt el a bejelentéstől. Meg kell szerveznem a jövőmet, de nem csak rajtam múlik, hol indulok. Az ugyanakkor biztos, hogy a továbbra is nagy versenyeket akarok nyerni."
A napjaink legjobb országúti kerékpárosának tartott sportoló azt sem tudja még, hogy továbbviszi-e az ügyet, s fellebbez-e a svájci szövetségi bírósághoz, mint mondta, mindezt az ügyvédei fogják majd eldönteni, miután alaposan áttanulmányozzák a helyzetet:
"Az ügyvédek már vizsgálják a lehetőségeket, mert ahogy már korábban is mondtam, harcolni fogok a végsőkig."
Bjarne Riis a spanyolországi Pintóban - a bringás lakhelyén - tartott eseményen emlékeztetett arra: a CAS nem állította, hogy Contador szándékosan doppingolt volna, ezért a továbbiakban is maximálisan kiállnak mellette, s náluk folytatja pályafutását. A korábbi kiváló dán versenyző Contadorhoz hasonlóan elkeserítőnek nevezte, hogy másfél évig húzódott a procedúra, ami nemcsak a spanyol sportolónak, hanem az egész sportágnak sokat ártott.
A 29 éves Contador a 2010-es Tour de France-on adott pozitív mintát, melyben klenbuterol nyomaira bukkantak a szakemberek. Ezt követően felfüggesztették versenyzői jogát, de egy éve hazája szövetsége ártatlannak találta, és felmentette, így azóta annak ellenére versenyezhetett, hogy a nemzetközi szövetség és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség is a CAS-hoz fordult az ügyben. A sportdöntőbíróság azóta többször elhalasztotta a tárgyalást, majd az ítélethozatalt, míg végül hétfőn meghozta Contadorra nézve elmarasztaló határozatát.

A kerekesnek a döntéssel elvették 2010-es Tour sikerét, illetve az azóta elért összes eredményét törölték, így a tavalyi Giro d,Italián aratott győzelmét is.
 
T

TH6777

Vendég
Profi triatlonosként versenyez a jövőben Lance Armstrong, a Tour de France kerékpáros körverseny hétszeres bajnoka.
A 41 éves amerikai sportember szeretné kvalifikálni magát az október 13-i, hawaii Ironman-világbajnokságra is.

Armstrong vasárnap elindul a panamavárosi versenyen (1,9 km úszás, 90 km kerékpározás, 21,1 km futás), s ugyanilyen távú viadalon vesz részt szűkebb hazájában, Texasban és később Floridában, majd Hawaii-on is. A tervek szerint az első Ironman-távú versenyen június 24-én, Nizzában indul - ott már 3,8 km úszás, 180 km kerékpározás és 42,195 km futás vár rá.

Armstrong egy éve fejezte be kerékpáros pályafutását, az utóbbi időben pedig tereptriatlon viadalokon indult, nem is rossz eredménnyel, az amerikai nyílt bajnokságon például ötödik lett.

Az ex-kerekes elsősorban azért vesz részt triatlonversenyeken, hogy pénzt gyűjtsön alapítványa, a rákkutatást támogató Livestrong számára.
 
T

TH6777

Vendég
A francia Robert Marchand sporttörténelmet írt kerékpárban: elsőként teljesítette az egyórás biciklizést száz éven felüliek közül.

A 100. születésnapját három hónapja ünneplő sportember 60 perc alatt 24,251 km-t tett meg.

"Mehettem volna gyorsabban is, de nem akartam" - mondta Marchand, akinek az erőpróba előtt kardiológusa adott engedélyt a kísérletre, melyet a nemzetközi szövetség (UVI) által hitelesített aigle-i pályán teljesített.
Marchand, aki egy hetet készült a mostani eseményre, azzal indokolta a próbálkozást, hogy szeretett volna valami maradandót alkotni a 100. születésnapján.

Korábban a 90. születésnapját azzal ünnepelte, hogy indult a Párizs és Bordeaux közötti amatőr versenyen.

A 600 km-t akkor 36 óra alatt tekerte le.
 
T

TH6777

Vendég
Hegyikerékpár: Benkó Barbara versenyt nyert Portugáliában


WC_Dalby_Forest_20110141001.jpg



A portugáliai Penafiel-kupán kezdte idei versenyszezonját a német Focus MIG Team magyar bajnok hegyikerekese, Benkó Barbara. Az olimpiai kvalifikációban részt vevő U23-as sportolónő a nemzetközi szövetség (UCI) C2-es pontszerző olimpiai-krossz viadalán vasárnap győzelemmel zárt.

A portugál első hely újabb világranglista-pontokat hozott Magyarországnak, a londoni olimpia tekintetében; Benkó győzelme 30 pontot ér.
„Március 4-én tervezek még egy C1-es versenyt Portugáliában, majd Magyarország felé veszem az irányt, de csak egy napra, és indulás tovább Dél-Afrikába, az első világkupa helyszínére” – tudatja blogjában a közeljövő programjával kapcsolatosan Benkó Barbara.

Eredmények:

1. Benkó Barbara (magyar), ideje 1:27:38 (30 pont)
2. Lucia Vazouez Crespo (spanyol), 1:30:03 (20 pont)
3. Maaris Meier (észt), 1:31:03 (15 pont)




Névadó támogatóval, és jelentős bővüléssel vág neki a Mountainbike Challenge a 2012-es évnek


MTBPiknik_030.jpg



A Mountainbike Challenge 2011-ben indult útjára. Az alapító gondolat, amely három hegyikerékpáros esemény összekapcsolódásáról szólt, végül öt verseny sorozatba olvasztásával valósult meg. A sorozat első szezonja beváltotta a hozzá fűzött reményeket, így jelentősen nőtt a résztvevő rendezvények ismertsége, ahogy ezzel egyenes arányban az egyes eseményeken rajthoz állók száma is.

A sikeres kezdeményezés felkeltette hazánk legnagyobb fiókszámmal rendelkező pénzintézeti hálózatának figyelmét is, és főtámogatói ajánlatot tett, amit a szervezők nagy örömmel fogadtak el, így 2012-ben TakarékPont Mountainbike Challenge néven kerül megrendezésre a sorozat - számoltak be sajtótájékoztató keretében a szervezők az új partner csatlakozásáról.
- Gördülékenyen tudtuk megtalálni a közös hangot és megfogalmazni az elképzeléseinket a főszervezőkkel. Tetszett a dinamikus és proaktív hozzáállásuk, a sorozatot a kezdetektől jellemző kreatív és fiatalos kommunikáció. Azt várjuk a közös munkától, hogy folytassák azt az élményközpontú programot, amit elkezdtek, mi pedig megoszthassuk azt az ügyfeleinkkel, kollégáinkkal. Az ország számos településén, városában jelen vagyunk, ezért volt különösen kedvező számunkra, hogy egy országszerte, több helyszínen megrendezésre kerülő rendezvényhez adhatjuk a nevünket és a támogatásunkat. Reméljük, hogy együtt még hatékonyabbak leszünk - a most már közös – céljaink megvalósításában - foglalta össze a TakarékPont Hálózat álláspontját Keszthelyi Mónika.
A névadó szponzor megjelenése nem az egyetlen jó hír a Mountainbike Challenge háza táján, hiszen a résztvevő események száma is jelentősen bővül. A sorozathoz csatlakozó versenyek által, idén már kilenc megmérettetéssel várják a szervezők a hegyikerekeseket. Az újak között van a sok éves múlttal rendelkező gyenesdiási Kürtős Kupa, a tavaly debütált szentendrei City Cross és a várgesztesi Vértes Maraton is, valamint két új erőpróba is megrendezésre kerül: a Gerecse Maraton és a Bölcske Maraton jóvoltából, amelyek új területeket rajzolnak fel a montisok térképére.
A Mountainbike Challenge gerincét alkotó rendezvények szervezői közül Kult János, a vértesboglári MTB Piknikkel kapcsolatban a Bringabanda csapatának támogatását emelte ki, míg Fülöp Miklós a kőbányai föld alatti verseny kapcsán jelentette be a tavalyi főszponzorral való ismételt megállapodást, így a MOFÉM 2012-ben is vállalta az Underworld Kupa támogatását. A Drótszamár Fesztivált érintő hír Erdőbénye településének töretlen lelkesedése és a Béres Szőlőbirtok és Pincészet támogatása, amely ezzel stabil alapját képezi a tokaj-hegyaljai eseménynek.
A sajtótájékoztatón hazai elit versenyzők is megszólaltak: Módos Gabriella, a Merida Maraton Team versenyzője, a Magyar Kupa futamok gyér száma okán beszélt a sorozat jelentőségéről, Búr Zsolt pedig - aki a Bringabanda színeiben versenyez, és nem mellékesen két esemény szervezésében is jelentős szerepet vállal –, az új régiók bekapcsolásának fontosságát emelte ki.
A pénteki nap, sajtótájékoztatót követő eseményei is ismertetésre kerültek, amely az Artbike képzőművészeti pályázatának anyagából válogató kiállítás megnyitásával, és egy éjszakába nyúló szezonnyitó bringás bulival folytatódik, amelyen fellép többek között Sub Bass Monster is.



TakarékPont Mountainbike Challenge 2012 eseményei:

2012. 04. 29. KÜRTŐS KUPA, Gyenesdiás
2012. 05. 06. CITY CROSS, Szentendre
2012. 05. 12. VÉRTES MARATON, Várgesztes
2012. 06. 23. MTB PIKNIK, Vértesboglár
2012. 07. 07-08. DRÓTSZAMÁR FESZTIVÁL, Erdőbénye
2012. 07. 21. GERECSE MARATON, Tarján-Tatabánya
2012. 08. 11. MOFÉM UNDERWORLD KUPA, Budapest
2012. 09. 08. FEHÉRKŐ-LÁPA HILLCLIMB, Miskolc
2012. 09. 15. BÖLCSKE MARATON, Bölcske


 
T

TH6777

Vendég
Sporthírek a III. kerületből: Tour de Óbuda
2012. 02. 24. 07.49

<RIGHT>
cycling.jpg


Tour de Óbuda - Vár az Óbudai Olimpia következő, ingyenes rendezvénye!

Időpont: 2012. március 25. vasárnap
Rajt-cél: 1033 Budapest, Fő tér
Hosszútáv rajtja: 9-10 h között


Útvonal: Óbuda, Fő tér - Békásmegyer – Szentendre –
Békásmegyer – Óbuda, Fő tér (38 km)


obuda.jpg




Rövidtáv rajtja: 10-11 h között
Útvonal: Óbuda, Fő tér – Békásmegyer – Óbuda, Fő tér (15 km)



Az út során 3 szerviz és frissítőállomással, várunk.​



Délután 14:00 órakor értékes nyereménysorsolásra invitáljuk a résztvevőket.



A részvevők között kisorsolunk
• 1 darab cross trekking Caprine kerékpárt 125.000 Ft értékben a Rokon Sport bolt felajánlásával.
• 1 darab Rock Machine Manhattan Disc kerékpárt 90.000 Ft értékben a Berguson Kerékpár bolt felajánlásával.
• 2 darab Vaude hátizsákot és egy kerékpáros mezt 55.000 Ft értékben az Alpin Bike felajánlásával.




A kerékpártúrán fejvédő és láthatósági mellény használata kötelező és kérjük a KRESZ szabályainak betartását.
 
T

TH6777

Vendég
Giro d'Italia - Visszatérését tervezi a 45 éves Cipollini


A májusi Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen szeretne visszatérni a 45 éves Mario Cipollini, az olaszok korábbi sprintersztárja.

"Jelenleg 90 kilós vagyok, nyolccal több, mint amikor csúcsformában voltam" - mondta a bringás kedden.

"Ez azonban nem zsír, hanem tiszta izom, mégpedig a felsőtestemen és a karjaimon. A combjaim pedig tökéletesen rendben vannak."

Cipollini hozzátette, a Giron honfitársát, Andrea Guardinit szeretné segíteni, akit egyébként utódjának tart.
"Olyan, mint egy csiszolatlan gyémánt, óriási érték, de kell még rajta dolgozni" - mondta. "A testfelépítése ideális, Mark Cavendish egyik legnagyobb riválisa lehet, de ehhez még természetesen fejlődnie kell."

A Giro d'Italia május 5-én rajtol a dániai Herningből.
 
T

TH6777

Vendég
Hegyikerékpár: Dél-Afrikában hangol a jövő heti világkupára a magyar válogatott





benko_barbara2_xlsport.jpg



Szerdán elindult Dél-Afrikába az olimpiai kvótáért versenyben álló magyar hegyikerékpáros válogatott néhány tagja.

A kerekesek most hétvégén egy C2-es kategóriájú viadalon állnak rajthoz, hogy ráhangolódjanak a jövő heti, idei első világkupára. Mindkét verseny a pietermaritzburgi olimpiai-krossz pályán kerül megrendezésre.


A magyar csapatot az elitek mezőnyében:
Buruczki Szilárd (Merida Kőbánya TC) és Parti András (EuroOne-Waberer's Pro MTB Team),

az U23-asok között:
Benkó Barbara (Focus MIG Team) és Juhász Zsolt (EuroOne-Waberer's Pro MTB Team) képviseli.

A válogatottal utazott – önköltségen – két első éves junior: Bányai Dominik és Meggyesi Bercel (PCCC).


A magyarok sikeresen kezdték a 2012-es esztendőt:
Benkó Barbara spanyolországi első helyével 30, majd Dósa Eszter és Módos Gabriella az elmúlt héten egy andalúziai többnapos versenyen, párosban elért 6. helyezésével összesen 90 világranglista-pontot szerzett.
 
Oldal tetejére