Mi volt a mai menü? II.

kiskalap

Állandó Tag
Állandó Tag
Kelfőzeléket szerettem volna ebédre, de ki volt olvasztva 4db csirkeszárny és egy kicsontozott csirkecomb....sárgarépával és petrezselyem gyökérrel megfőztem a husikat, beletettem a felszeletelt kelt, burgonyát, fűszereztem és amikor megfőtt, besűrítettem rizsliszttel. Isteni finom lett, gyomorkímélő, ezentúl is így csinálom majd.
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Tegnap egészben pároltam fűszeres karajt, amihez párolt zöldségköret és krumplipüré volt; valamint a hús levét besűrítettem.
Nagyobbik fiam közölte: "ilyet máskor is csinálhatsz! finom volt!" :D
Ma egy kis tojásleves készült és virslis lábtörlőt sütöttem.
Mivel a virsli nagy kiszerelésű volt és már fagyasztóból vettem ki - a maradékból virslis burgonyasaláta készült.
Lányommal már napok óta tologatjuk a sajttorta készítését. Hát majd egyszer elkészül. Vagy nem. :rohog::rohog::rohog::rohog:
 

1958

Állandó Tag
Állandó Tag
Húsvéti menü töltött káposzta volt, fonott kaláccsal.
Sajtos lapok, fagyi szelet.
Hétfőn még egy sajtospogácsa is sült mivel a kalács nagy sikere miatt elfogyott.

Ma: kirántott gomba, párolt rizs, céklás torma.
Piskóta tekercs sárgabarack lekvárral töltve.

Holnap rakott krumpli sok-sok húsvéti tojással, tejföllel.
A tojáskák hagyma héjával lettek festve, főzve.
 

Hekate

Állandó Tag
Állandó Tag
Ügyesen fogyasztottuk a húsvéti maradékokat, már szinte minden elfogyott.
Egy nagy fonottkalács kb. a fele van még a kenyértartóban, azzal kell még valamit kezdeni.
Van valami jó, kipróbált kalácsfelfújt receptetek, amit megosztanátok velem? Vagy valami jó száradófélben lévő kalácsmentő receptetek?
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Ügyesen fogyasztottuk a húsvéti maradékokat, már szinte minden elfogyott.
Egy nagy fonottkalács kb. a fele van még a kenyértartóban, azzal kell még valamit kezdeni.
Van valami jó, kipróbált kalácsfelfújt receptetek, amit megosztanátok velem? Vagy valami jó száradófélben lévő kalácsmentő receptetek?
Nekem a máglyarakás jutott eszembe. ;)
 

Gecsényi Róbert

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem meg az jutott eszembe,hogy mekkora marha vagyok 164624114_1361147310927287_1310208920750312955_n.jpg mert elfelejtettem megenni a hétfőn lánykámtól kapott vadasmarhát burgonyafánkkal. Gyorsan átrendeztem a hűtőt, hogy ha kinyitom, konkréten szemmagasságba kerüljön és beleüssem az orromat; eszembe jutott még hogy nagy fehér-piros csíkos nyilakat festek két irányból a hűtő felé; A3-as "tace-pao-kat függesztek ki az ajtóra és a konyhaszekrényre "EBÉD A HŰTŐBEN TE MARHA VADASAN" felirattal; küldök magamnak meghívót ebédre mailben; beállítom az ébresztőórát pont 13 órára marhabőgés hanggal. De aztán meggondoltam magam. Szerencsére ma csak du. kell lemennem otthonról, tehát leköltöztem laptoppal a konyhaasztalhoz (sátor, tábortűz,matrac,füstjelekhez pokróc, túlélőkés, pénz-paripa-fegyver-párttagkönyvecske). Fél szemmel a laptopot nézem fél szemmel a hűtőt (nehogy véletlenül hűtőfosztogatás áldozata legyek) és 13 óráig sokszor mormolom magamban : EBÉÉÉÉÉÉDet ne felejtsd!
Du. beszámolok.
:D
 

Gecsényi Róbert

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem meg az jutott eszembe,hogy mekkora marha vagyokCsatolás megtekintése 1991209mert elfelejtettem megenni a hétfőn lánykámtól kapott vadasmarhát burgonyafánkkal. Gyorsan átrendeztem a hűtőt, hogy ha kinyitom, konkréten szemmagasságba kerüljön és beleüssem az orromat; eszembe jutott még hogy nagy fehér-piros csíkos nyilakat festek két irányból a hűtő felé; A3-as "tace-pao-kat függesztek ki az ajtóra és a konyhaszekrényre "EBÉD A HŰTŐBEN TE MARHA VADASAN" felirattal; küldök magamnak meghívót ebédre mailben; beállítom az ébresztőórát pont 13 órára marhabőgés hanggal. De aztán meggondoltam magam. Szerencsére ma csak du. kell lemennem otthonról, tehát leköltöztem laptoppal a konyhaasztalhoz (sátor, tábortűz,matrac,füstjelekhez pokróc, túlélőkés, pénz-paripa-fegyver-párttagkönyvecske). Fél szemmel a laptopot nézem fél szemmel a hűtőt (nehogy véletlenül hűtőfosztogatás áldozata legyek) és 13 óráig sokszor mormolom magamban : EBÉÉÉÉÉÉDet ne felejtsd!
Du. beszámolok.
:D
Vadasmarha ebéd ghjghj.jpg (pipa). Hűtőfosztogatási kísérlet nem volt, elpusztítottam mindet, a szósz maradékot (kb. 0,2mm hártyaréteg) kitöröltem az erre acélra tudományosan kialakított (3,6cm x 2,6cm befoglaló méretre tépve, hogy hűvelyk és mutatóujjal biztonságosan tartható legyen) burgonyafánk szélekkel. A tányért szinte nem is kellett mosogatni. Ezek után nem maradhatott el a plafonellenőrzés (még szerencse,hogy nem boltíves mert az tovább tartana). Hasam táján jóleső érzés megvan.
:D
 

Hekate

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma semmit se főztem ebédre. A kerti faházat takarítottam. Volt virsli, azt megettük amikor hazaértünk. És volt még a sült túrós palacsintából is maradék, azt is megettük.
Holnap már főzni kell valamit gyorsan, de ha jó idő lesz, folytatnám a takarítást, mert ha kisüt a nap, a férjemnek mehetnékje támad. Nem szeret a panelban. Pedig nem is volt olyan hosszú a tél. Viszont a büdösbogarak nagyon jól érzik magukat, átteleltek a faházban. Közöttük is van ilyen is, meg olyan is. Valamelyik játszani szeret, őket a dominős és a társasjátékos dobozban találtam meg, van amelyik - na ebből elég sok volt - olvasni szeret, különösen a krimiket kedvelik. Utálom őket, mert nagyon büdösek.
Ágynemű is napozott egész délután. Hát, jó volna még pár napig ilyen szép idő, aztán el is készülnék a munkámmal.
 

Ternyák

Állandó Tag
Állandó Tag

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Szilvás gombócon én is tanakodtam, de valaki mindig hoz valami friss zöldséget, főzeléknek valót és azt kell feldolgozni mielőtt rám romlana. Hétvégére kaptam egy kazal spenótot, töltött tészta, főzelék készült belőle, jutott a fagyasztóba is bőven. Rakott káposzta egy részét is bepakoltam dideregni. Holnap reggelire még spenót lesz tükörtojással. Ebédre paradicsomos káposztát tervezek, abból is megy valamennyi a fagyasztóba. Egy hatalmas nagydobosival is kezdeni kellene valamit. Szerintem délelőtt nekizuhanok feldarabolom, és szétosztom barátnőim meg az egyik szomszédom között.
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegnap a maradékokon osztozkodtunk.
Ma szezámos csirke készült rizzsel.
Lányom különcködött: neki sajtos-tejfölös tészta kellett.
Ma mentünk el vásárolni, mert Férjem holnap dolgozik.
A leárazott termékek között találtam egész csirkét, amit feldaraboltam és már készül belőle a hétvégi húsleves.
Ebéd közben feltettem a kérdést, hogy tésztát vagy galuskát főzzek bele.
Férjem visszakérdezett: miért kell ilyen bonyolult dolgot kérdezni?
:rohog: :rohog: :rohog: :rohog:
Itt pocsék idő van! Még semmit nem tudtunk eltenni a kertbe. Idén nem lesz semmink, ha sokáig így marad.
 

Hekate

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegnap elővettem egy jókora adag kifilézett csirkecombot a fagyasztóból. Aztán fodrászhoz mentem és mire hazaértem ki is olvadt. Csirkepöri lett belőle vacsorára krumplival es uborkasalátával.
Hazafelé a zöldségesnel gyönyörű spenótot vettem, meg karfiolt, retket paprikát es uborkát.
Ugyhogy ma spenótot főztem. A ferjem a maradék pörivel, én üresen ettem, mert már a tojást se kívántam, de a húst még annyira se.
 
Oldal tetejére