Hétköznapi Furcsaságok, ...és Mindennapi Csodák.....

Csillagvirag

Állandó Tag
Állandó Tag
Én voltam az, kedves Bubamama!
Arra gondoltam, hogy talán csak nekem fontos ez az egész. Tudod, ez a néni ajándék volt nekem, és nagyszerű értelmes életet élt. De egyszerre tolakodónak éreztem magam az emlékeimmel.
Örülök, hogy letöltötted!

Ideteszem újra.

http://data.hu/get/932444/Kovacs_Ildikopdf8.pdf.html

Értéket kéviselnek az írásaid számunkra, én is vissza-visszajárok.Írj, kedves Bubamama!

Szeretettel Csillagvirág


Drága Csillagvirág !

Annyira örülök, hogy visszatetted, - köszönöm!
Sokan ismerik Kovács Ildikót, - néhány helyre már el is küldtem a linket.
Nagyon várom a könyvet.

Azt is köszönöm,szépen, hogy szívesen olvasod az írásaimat.Jól esik ezt hallani Tőled, - Tőletek.

Szeretettel: Márta

Kedves Bubamama!
neked is köszönöm a visszajelzésed.
Az, ami most és mindig is meghat a történeteidben az az többek között, hogy mennyire figyeltek egymásra az emberek a gyermekkorod világában. Arcok vonulnak fel előttem, nem egyenarcúsított arcok, és érzékelem, mennyire egyedi lény minden egyes ember, egyszeri és megismételhetetlen csoda.
Én mostanában ezt inkább a legkisebb gyerekek között élem meg....Persze hálátlanság volna azt állítani, hogy máshol nem......., itt a fórumokon is sejtettem meg már nagyszerű emberi arcokat az írások mögött...
Ma a buszban figyeltem az emberek fáradt arcát, és arra gondoltam, hogy mennyi lehetőség arra, hogy ez az egyszeri csoda mindenkiben életre kelljen. Elképzeltem, hogyan ragyogna a szemük attól a belső fénytől, ami csak az övék lehetne, ha azt a nagyszerű lényt élnék meg magukban, akik lehetnének valójában....Ez nem ítélet akar lenni a világ fölött, csak megfigyelés.
És egy nagyszerű, eddig sohasem olvasott mesét is felfedeztem, ami a színét váltakoztató királykisasszonyról szól...., akinek az arca minden órában más. Ez a mese egy olyan utat járat be a hősével, ahol tulajdonképpen a megtisztult élet forrására talál a világszép királykisasszonyban, ettől lesz az olyan minden órában változó mint az élet és mégis gyönyörűszép. A te emberalakjaid mögött is érzékelem az életüket, jelenvaló, egyedi arcuk van.
kissSzeretettel Csillagvirág
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
Drága Bubamama!
Olvasom a kétségeidet. Nagyon sajnálom, hogy ennyire hagytalak én is elbizonytalanodni. Tudod, van a CH-n a tied mellett más olyan topik is, amit én egyszemélyesnek nevezek. A topikgazda egyénisége, hangvétele, vagy érdeklődése annyira jellegzetes, hogy más ott nem nagyon tud méltó módon értelmeset szólni. Olvas, vagy nézegeti a képeket, boldog, hogy teheti, de nem szól, mert úgy érzi, a pacsirtaszó mellett békabrekegés lenne, amit hozzátenne.
Kérlek hidd el, hogy az egyik legértékesebb topikot viszed, hatalmas öröm nekünk, hogy vagy, és hogy megörveztetsz bennünket az írásaiddal, a hétköznapokról alkotott véleményeddel. Ha ide látogatok, mindíg kicsit jobb emberként távozom.

Őszinte szeretettel kívánom, hogy legyen erőd és időd sokáig megörvendeztetni bennünket a jelenléteddel.
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
.............................
Most is csak annyit, - várhatóan, kb. fél év múlva, - több könyvem jelenik meg egyszerre.<O:p</O:p
Feltétlenül megírom akkor, - mert szeretném megosztani Veletek az örömömet.<O:p</O:p
....................................<O:p</O:p
Mártakiss


<O:p</O:p

:D:D JUHÉJJJ!! :D:D Ez pompás hír! Tartok tőle, mint gyerekkoromban néha, egyszuszra fogom kiolvasni őket.
 

mamaci1

Állandó Tag
Állandó Tag
Te is köztük vagy Mamaci, - és mégegyszer nagyon köszönöm.<O:p</O:p[/FONT][/COLOR]
<O:p</O:p
Nagyon köszönöm azt is, hogy jársz a topikra, - jó érzés tudni, hogy nem vagyok egyedül, - hogy többen is ott vagytok körülöttem, - még ha csendben is.<O:p</O:p
A csendet is szeretem.<O:p</O:p
<O:p</O:p

Mártakiss


[

Kedves Bubamama !kiss
Ez nekem meglepetés, és előre is nagyon köszönöm nemes szándékod,!
Addig is szeretettel olvasom történeteidet csendben, és most igérem néha egy köszönés erejéig jelzem, hogy itt jártam és minden betüt elolvastam, a kétségeid eloszlatása végett.

Szeretettel Ölellek : mamaci kiss
 

Zsila

Állandó Tag
Állandó Tag
Szép napot kívánok mindenkinek.Egy útazás élményeit osztom meg veletek ami forcsa és örömel töltött el.Tegnapi nap Bécsben sétáltam a belvárosban a kedvesemmel néhány apró ajándékt is vásároltunk.Ami furcsán hatott rám az üzletekben rengetg eber volt nem volt lögdösödés türelmes mosolygos embereket a nyugodság tükrözödött az arcokon.Az útcákon nincs eldobált papir cigareta csikk és egyebek.Az épületek szépek és gondozottak rengeteg Magyar emberel lehetet találkozni.Pillanatnyilag eltévedtünk kedvesemmel megszolitotam egy rendört szigorú tekintete volt de redkivül kedves segitökészen segitett útbaigazitani amit kerestünk.Ami forcsa érzés volt a sok száz ével ezelötti mult minden formályában elevenen él a gyönyörü konflisok a szobrokat útánzó emberek akik egykor ebben a városban éltek a zeneszerzötöl a Sziszi-ig a grofi ruházatól.Ugy tünik nagy eröfeszitéseket tesznek mindazért hogy a mult megelevenedjen a mában épületek,ruha viselet és sorolni lehetne még mindazt.Sok szép emlékel jöttünk haza!Néhány képet fel teszek.
 

apolika

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok, jöttem elköszönni, ezután én csak néma szemlélő olvasó leszek...Úgy látszik, a sors nem akarja, hogy életemről írjak...hosszú hszt. írtam édesapámról...elszállt...aztán édesanyám nehéz életéről...elszállt...ma reggel az unokáimról írtam...lefagyott, elszállt, ráadásul a gépem is elromlott....jól jelentkeztem be, tehát nem az volt a hiba...
Jelen leszek, de némán, mert ez a kedvenc topikom. Napjában többször "benézek"...
Kellemes ünnepeket, és boldog új évet kívánok mindenkinek, sok szeretetettel: Apolika
 

Csillagvirag

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok, jöttem elköszönni, ezután én csak néma szemlélő olvasó leszek...Úgy látszik, a sors nem akarja, hogy életemről írjak...hosszú hszt. írtam édesapámról...elszállt...aztán édesanyám nehéz életéről...elszállt...ma reggel az unokáimról írtam...lefagyott, elszállt, ráadásul a gépem is elromlott....jól jelentkeztem be, tehát nem az volt a hiba...
Jelen leszek, de némán, mert ez a kedvenc topikom. Napjában többször "benézek"...
Kellemes ünnepeket, és boldog új évet kívánok mindenkinek, sok szeretetettel: Apolika

Drága Apolika, azért ne mondj le...mindenről!
Lehet, hogy holnap sikerül, és valakinek majd, aki talán egyébként nem olvasna vissza a fórumon, üzenetet közvetít majd az írásod. Én is szivesen olvasnám! Lehet, hogy benned is érlelődnek a sorok, és holnap már más oldaláról láttatod azt, amit ma megszerettél volna osztani velünk. Én gyakran járok így.
Ha ezt a sok hátráltatást üzenetként értelmezed, értelmezheted üzenetként a mai napra. kiss
Nem tudhatjuk, hogy a sors mit akar, de arról dönthetünk hogy mi mit szeretnénk.
Ne vond meg magad tőlünk.

Persze, ha nincs más megoldás, tiszteletben tartom a döntésedet.
Szeretettel Csillagvirág
 

bubamama

Állandó Tag
Állandó Tag
"Sziasztok, jöttem elköszönni, ezután én csak néma szemlélő olvasó leszek...Úgy látszik, a sors nem akarja, hogy életemről írjak...hosszú hszt. írtam édesapámról...elszállt...aztán édesanyám nehéz életéről...elszállt...ma reggel az unokáimról írtam...lefagyott, elszállt, ráadásul a gépem is elromlott....jól jelentkeztem be, tehát nem az volt a hiba...
Jelen leszek, de némán, mert ez a kedvenc topikom. Napjában többször "benézek"...
Kellemes ünnepeket, és boldog új évet kívánok mindenkinek, sok szeretetettel: Apolika.."

Drága Apolika!

Csatlakozom Csillagvirághoz, - ne vegye el a kedvedet, - akármilyen bosszantó is, - hogy elröppent a bejegyzésed.
Nagyon is szívesen olvasnánk, Tőled, Rólad, az emlékeidről, - a Családodról, - bármit, bármikor.

Korábban, - nagyon sokszor jártam így magam is, - mint Te, most.
Volt úgy, hogy elszállt akár 10-12 oldal is, - amit az üzenetekbe közvetlenül gépeltem be.
Aztán valaki, a topik látogatói közül, tanácsolta, hogy Word-be írjak, és csak másoljam be.
Azóta, - mindig így írok, - és nincsenek gondok a megjelenítésével.
Aztán, van még valami, - amikor az oldalon bejelentkezel, - mindig jelöld be a neved mellett lévő kis kockát is, - így sokáig tudsz fennmaradni az oldalon.
Próbáld majd meg, alkalomadtán, - és ne kedvetlenítsen el ez a mai bosszúság.

Mindenkinek vannak, rossz, - nehéz napjai, bosszúságai.
Ez a mai, - nekem is tartogatott valamit.

Rögtön reggel, - szétrobbantottam a gázkazánt.
Csak egy picit akartam utántölteni, - de jött a közös képviselő, - kimentem hozzá, - ő meg nem bírta abbahagyni a beszélgetést. -
Amikor elment, éreztem, hogy konyhában ég valami, ezért, ....- oda rohantam be.
És valóban, - .....az abéd égett.
A gázkazánról teljesen elfelejtkeztem.

Még a konyhában, az ebéd romjai körül ügyködtem, amikor hallottam,hogy - robbant valami, - utána süvítés, sistergés, - majd a spriccelés.
Még a plafonra is spriccelt a forró víz, - és teljesen elárasztotta a fürdőszobát.
Azonnal áramtalanítottam, és kikapcsoltam a gázt, - meg a vízórát is, - mert az is eszeveszetten forgott.

Hát, ez van most.

Az ebéd odaégett, - hideg van, fűtés, és melegvíz nincs, - a szerelőt pedig csak holnap tudom elérni, -... a gyerekek meg lementek az Anyjukhoz.

Szóval, - ....vannak az embernek, - rossz és nehéz napjai...-

Én, mindenesetre, - várlak vissza!
Szeretettel: Márta

<!-- / message -->
 

-mTimi-

Állandó Tag
Állandó Tag
Bubamama,Tetszett a történet az apácával, örülök, hogy újra beírtál valamit. Várom már a könyvedet egészen biztos, hogy meg fogom venni. Én nem emlékezem egyébként arra, hogy mik történtek kiskoromban. Remélem ha öregebb leszek nekem is ilyen részletesen eszembe fog jutni.
Olvastam ám amit írtál nekem, hogy az oldalamról hozzak át az írásaimból néhányat. Nem tudom mit hozzak át, nem tudom. Úgy vagyok vele mint Te, félek, hogy nem érdekel senkit. Jobb csendben irogatni, mint behozni a "nagyközönség" elé. Lehet rosszul választok, rosszat hozok át nem tetszik senkinek. De ha Neked van olyan ami tetszik nyugodtan átmásolhatod, a Te ízlésedre bízom, ilyen tapasztalattal mint amilyen Neked van biztos jól tudsz választani.
 

bubamama

Állandó Tag
Állandó Tag
Timikétől:

”Olvastam ám amit írtál nekem, hogy az oldalamról hozzak át az írásaimból néhányat. Nem tudom mit hozzak át, nem tudom. Úgy vagyok vele mint Te, félek, hogy nem érdekel senkit. Jobb csendben irogatni, mint behozni a "nagyközönség" elé. Lehet rosszul választok, rosszat hozok át nem tetszik senkinek. De ha Neked van olyan ami tetszik nyugodtan átmásolhatod, a Te ízlésedre bízom, ilyen tapasztalattal mint amilyen Neked van biztos jól tudsz választani….”

Kedves Timike!<O:p</O:p
<O:p</O:p
Köszönöm szépen.<O:p</O:p
<O:p</O:p
Természetesen, továbbra is járok a Web-oldaladra, amikor időm van, - naponta többször is, - és szeretném végigolvasni az összes írásodat.<O:p</O:p
<O:p</O:p
A felhatalmazást, köszönöm szépen, - de én ezzel nem élhetek Timike, - és nemcsak az oldaladon feltűnő helyen szereplő jogi megkötöttség miatt.<O:p</O:p
Más okból.
<O:p</O:p
<O:p</O:p
Csak Te, - kizárólag Te ….- döntheted el, hogy mi az, amit meg akarsz mutatni magadból, - és az írásaidból. Senki más.<O:p</O:p
A felelősség is a Tiéd.<O:p</O:p
A kockázat is.<O:p</O:p
És a siker is.<O:p</O:p
A kezdő lépéseket, - Neked kell megtenni Timike, - senki nem teheti meg helyetted.<O:p</O:p
<O:p</O:p
Ha valakinek, - mondanivalója van, - kell, hogy legyen, - döntéskészsége is.<O:p</O:p
Muszáj, hogy legyen, - aminek aztán természetes következménye az, hogy mindazért, amit mondott, írt, - felelősséggel tartozik.<O:p</O:p
Akár jó, akár rossz, az ember tevékenységének következménye, - kell, hogy legyen az emberben annyi erő, hogy vállalja ezt.<O:p</O:p
Tanulni is csak ezekből tanul. <O:p</O:p
A mindennapi életben is vállalni kell az embernek felelősséget, és kockázatot, - és meg is teszi, - gyakorta.<O:p</O:p
Ebben is muszáj.<O:p</O:p
<O:p</O:p
Nekem, - tetszik, amit írsz Timike, és az is, - ahogyan írsz.<O:p</O:p
<O:p</O:p
Mindazt, ami Benned van, - az idő érleli majd meg, - és a rengeteg személyes tapasztalat.<O:p</O:p
Nagyon fiatal vagy, - előtted az élet, - és rajtad múlik, hogy mit hoz.<O:p</O:p
<O:p</O:p
Benne van minden a kezedben, a lelkedben, a Sorsodban.<O:p</O:p
Az is, hogy siker lesz-e belőle, vagy csak szép álom, ami kiszínezi az életedet.<O:p</O:p
Mind a kettő, - nagy érték.<O:p</O:p
<O:p</O:p
Muszáj, hogy tudd, mit akarsz!<O:p</O:p
<O:p</O:p
Továbbra is, ajánlom, válassz ki valamit, az oldaladról, - és hozd át, - mutasd be.<O:p</O:p
Nem vagy idegen itt, - más is szívesen lát, - nemcsak én.<O:p</O:p
<O:p</O:p
Ha végére értem az olvasásnak a Web oldaladon, - priviben, - jelentkezni fogok<O:p</O:p
Ne várd nagyon hamar, - mert alapos vagyok, és lassan haladok.<O:p</O:p
Elöljáróban azonban, már most, szívesen feltenném Neked a kérdést, - hogy sohasem készültél újságírói pályára? - mert az írásaidból ítélve, - szinte predesztinálva vagy arra a pályára.

Mártakiss
 

bubamama

Állandó Tag
Állandó Tag
<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD width="100%" colSpan=3>GONDOLA.....
Részlet, egy nagyon elgondolkodtató cikkből :




</TD></TR><TR><TD width="1%"></TD><TD width="98%">Szőnyegbombázást, .... vagy....?
2008-12-16


Még élnek köztünk, akiknek vannak személyes emlékeik arról, hogy az 1945-ben romokban hevert országot három év alatt tulajdonképpen lakhatóvá renoválták : ....az akkoriak!

Pedig ezer sebből véreztünk.
Hatszázezer ember (javarészt életerős férfi) málenkij roboton a Szovjetuniót építette (lényegesen rosszabb hatásfokkal, mint az itthoniak), százezrek nyugati emigrációban, százezrek (gyakorta jeltelen) sírokban.

A pengő módszeres inflálásával, - hónapokon keresztül az éhbérnél is kevesebbért gürcölt a lakosság.

Tetejébe eltartottuk a megszálló hős szovjeteket, akiket nem a szerénység jellemzett.
Jóvátétel fejében pedig vitték, amire gusztusuk támadt.

Mégis talpra állta az ország, mégpedig rekordgyorsasággal.
Szerte Európában : Magyar Csodáról beszéltek!

Mi volt a titok?

Ha jól emlékszem, Sárközy Tamás professzortól hallottam egyszer a rádióban, de lehet, hogy ő is idézte: "Minden nép értéke a tudásának és az erkölcsének a szorzata!.."-

Igen.
Az akkori magyarok korszerűen képzettek voltak, - megszokták a becsületes, szorgalmas napi munkavégzést, és világosan látták a feladatot.

Ha számba vesszük, vajon ma hogy állunk, akkor pedig...?

Talán az a legfontosabb, hogy a magyarok elsöprő többsége fel sem fogja, mekkora bajban van az ország.
Arról pedig, - hogy ezt ne is értse meg soha, közpénzből gondoskodik a kormánypárti sajtó.

Az üzletláncok, a bankokkal karöltve, - derűsen figyelik a karácsonyi hitelfelvételeket.

Nincs megállás, jól él a magyar.

Gondola






</TD></TR></TBODY></TABLE>
 

bubamama

Állandó Tag
Állandó Tag
Az Élet írta

judge-court-jester-copyrighted.gif
Ezeket mind az élet írta.
Szószerinti idézetek bírósági jegyzőkönyvekből.

1.
Kérdés: Maga szexuálisan aktiv?
Válasz: Nem, én csak ott fekszem.


2.
K: Mikor van a születésnapja?
V: Július tizenöt.
K: Melyik évben?
V: Minden évben.

3.
K: Ez a myasthenia gravis befolyásolja a memóriáját?
V: Igen.
K: És milyen módon befolyásolja a memóriáját?
V: Nem emlékszem.
K: Szóval elfelejtette. Mégis, tudna egy példát mondani valamiről, amit elfelejtett?

4.
K: Hány éves a fia, aki magával lakik?
V: Harmincöt vagy harmincnyolc, nem tudom pontosan.
K: Hány éve lakik magával?
V: Negyvenöt.

5.
K: Maga a helyszínen volt, amikor ezt a képet csinálták magáról?

6.
K: Szóval a teherbe esése napja augusztus 8?
V: Igen.
K: És maga mit csinált ez alatt?

7.
K: Szóval van három gyermeke, igaz?
V: Igaz
K: Hány fiú?
V: Egy sem.
K: Hány lány?

8.
K: Hogy végződött AZ első házassága?
V: Halállal.
K: Kinek a halálával?

9.
K: Tudna egy személyleírást adni AZ alanyról?
V: Közepes magasságú, szakállas.
K: Nő vagy férfi?

10.
K: Tehát azt mondja hogy a lépcső lefelé vezetett a pincébe?
V: Igen.
K: Lehetséges hogy ugyanez a lépcső felfelé is vezetett?

11.
K: Doktor úr, hány boncolást végzett hullákon?
V: Minden boncolást hullákon végzek.

12.
K: Kérem, hogy minden válasza legyen orális, rendben? Milyen iskolába járt?
V: Orális.

13.
K: Emlékszik hogy mikor vizsgálta meg a holttestet?
V: A boncolás kb. Este 8:30-kor kezdődött.
K: És Kovács úr halott volt ebben az időpontban?
V: Nem, ott ült az asztalon és csodálkozott hogy miért boncolom.


14.
K: Doktor úr, mielőtt elkezdte a boncolást, ellenőrizte az egyén pulzusát?
V: Nem.
K: Ellenőrizte a vérnyomását?
V: Nem.
K: Ellenőrizte a légzését?
V: Nem.
K: Tehát lehetséges hogy az egyén életben volt amikor elkezdte a boncolást?
V: Nem.
K: Miért olyan biztos ebben, doktor úr?
V: Mert AZ egyén agya az asztalomon volt egy üvegtartályban.
K: Mindennek ellenére, mégis lehetséges az, hogy az egyén életben Volt?
V: Igen, lehetséges hogy AZ egyén életben volt és ügyvédként praktizált valahol.
 

Radványa

Állandó Tag
Állandó Tag
Ajándék

Ünnepre
Karácsony van.
A lélek ünnepe.
S mivel a lelket
A szeretet szülte meg,
Ilyenkor a szeretet,
Ki benned ünnepel.
Nyisd ki hát
Bensőd templomát,
Tárd ki magadban
A lelki kápolnát.
Fogadd be
Az ünnepnek örömét,
Sugározd magadból
Szívednek melegét.
Hiszen ünnepel minden.
Méltó ünnepi csendben.
A természet magára
Teríti tél-takaróját,
Nyugalomban várja
Az ünnepnek napját.
Az égen, a milliárd között,
A betlehemi is ott világít.
Fényével mind közül
A legjobban kiválik.
Utat mutat, három királyit.
Ott van a kisded,
Jászol ölében.
Ragyognak anyjával,
Istennek fényében.
Ragyogtasd meg Te is,
A szeretet csillagát.
Az igazi szeretet
A mindenen hatol át.
S u g á r z i k !
A szeretet fényében
Soha, senki sem fázik.
Lelki fény,
Szívbéli karácsony.
Törjél most másnak is
A karácsonyi kalácsból.
Hívd be most magadhoz
Kinek éppen nem jutott
K A R Á C S O N Y ,
Kinek a sors most
Nem osztott
Az ünnepi kalácsból.
S ha a karodat,
A fa alatt most kitárod,
Öleld magadhoz
-ha csak pillanatra is-
Az egész világot.
Mert így ölel át
Téged is a világ,
Így lehetsz része,
Mit a Nagy Egész kínál.
Meg mert, ölelés nélkül
Minden olyan sivár.
Hangozzék föl benned
A lélek zenéje.
A legszebb muzsika,
Minek te vagy a szerzője.
Szóljon, csak szóljon,
Érezzék hangzását.
Hallják ki belőle
A léleknek szólóját.
Ha elhalkul a zene,
És érkezik a csendes éj,
Benned tovább, az ünnepi
Gyertya lobogó lángja ég.
A fenyő illatát,
Látod, csak látod.
Gyermeked mosolyát.
Messze nézel most fel,
A hófelhők fölé.
Tekinteted bejut,
Az égiek közé.
Meglátod Őt,
Ott középen.
Mosolyog rád
Isteni szerényen,
Megsimítja arcod
Szeretve-szelíden,
Hogy érezhesd,
Ott ragyog a Karácsony,
Benne a szívedben,
Ekkor oldódsz fel teljesen,
Az égből jött ünnepben.

Boldog Karácsonyt!
Csatolás megtekintése 223291
 

bubamama

Állandó Tag
Állandó Tag
Karácsonyi üdvözlet....

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, - és egészségben is, örömökben is gazdag, - Békés, Boldog Újesztendőt kívánok MIndenkinek, szeretettel:
Márta


<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD width="98%">http://video.xfree.hu/?n=grimilda|efb3be44b6d4cfcd10502c70c58faa25</TD><TD width="1%"> </TD></TR><TR><TD width="100%" colSpan=3> </TD></TR></TBODY></TABLE>
 

-mTimi-

Állandó Tag
Állandó Tag
Bubamama,

nem, nem készültem újságírónak:)
Viszont továbbra sem tudom, hogy mit hozzak át ide..meg gondolkodom azon amiket írtál, elgondolkodtató...

üdv
Timi
 

Csillagvirag

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm ennek az oldalnak az otthonos melegét, és Bubamama személyreszóló figyelmét! :)
Szeretettel kíván Boldog Karácsonyt ! Csillagvirág
 

bubamama

Állandó Tag
Állandó Tag
Bubamama,

nem, nem készültem újságírónak:)
Viszont továbbra sem tudom, hogy mit hozzak át ide..meg gondolkodom azon amiket írtál, elgondolkodtató...

üdv
Timi


Kedves Timike!

Kár.
De még megteheted!
Erről majd, - bővebben, priviben, - ha lesz egy szusszanásnyi időm, - és Te nem bánod, - akkor elmondom, miért.
Örülök, hogy elgondolkozol azon amit írtam, - mert nagy jószándékkal írtam.

Timike, - én, újra és újra, visszatérek a "Szavak" c. írásodhoz.
Szép.
Kifejező.
Gazdag.
Az utolsó másfél sor pesszimizmusa azonban, újra és újra meghökkent.
Gondold ezt át újra, - hátha most másképpen látod.
"Fésüld át", ....- és hozd el ide.

Biztos vagyok benne, másnak is tetszeni fog.

Üdv.:Márta
 

-mTimi-

Állandó Tag
Állandó Tag
jó akkor azt áthozom:)



A szavak


mTimi 2008.12.03. 00:45
.



Eltűntek, felszáradtak a Hold fényében. Mélyre merültek a mozdulatlan víztükrű tóban. Felperzselődtek a Nap fényében. Elfújta őket a kedves őszi szél.
Valahol máshol keveregnek, valahol máshol olvadnak egymásba a szavak. Valahol máshol alkotnak egy egészet, mást nyugtatnak, mást lázítanak, mást ölelnek, mást szeretnek.
<?XML:NAMESPACE PREFIX = O /><O:p></O:p>
Nem jönnek haza, nem akarnak. Hívhatom, csalogathatom, ígérhetek megbecsülést, szépet és jót, közönséget és lapokat, nem jönnek. Szerelmes lett a szomorú szemű Holdba, szerelmes lett az ölelő vízbe, szerelmes lett a Nap megnyugtató melegségébe, szerelmes lett a szél suhanó táncába. Nem becsültem meg míg nálam voltak együtt így négyen. Hagytam kicsúszni kezemből és végignéztem ahogy ujjaimba kapaszkodva elmennek. Mosolyogva kínáltam tenyeremen az ezüst színének, a kék mélységének, az arany csillogásának, a levegő hercegének. Eladtam őket és visszavenni nincs pénzem.
<O:p></O:p>
Nincs pénzem és nincs aranyam, nincs másom csak a lelkemben hely nekik. Nincs másom csak remegő kezem melyben a toll értelmetlenül forog és felismerhetetlen alakokat rajzol.
Helyét érzem csak, de a szavakat nem. Nem akarnak már gondolataimmal heves táncot járni, hogy később könnyítő szerelmes egyesülés alatt kilökődjenek egy egészen ártalmatlan, szűzi felületre.
<O:p></O:p>
Nem akarnak mocskolódni elmémmel. Élvezik tiszta és kihasználatlan szerelmüket.
Élvezzétek.

Ansbach, 2008. 12. 03.


(nem írtam át, nem szoktam utólag módosítani a verseimet, egyik írásomat sem módosítóm még évek elteltével sem)
 
Oldal tetejére