Az ősi Egyiptom

noemih7

Állandó Tag
Állandó Tag
Tényleg érdekes dolgok és nagyon reménykedek, hogy egyszer az életben én is közelebbről megláthatom őket.
Szép napot és május 1-ét mindenkinek.
 

Cunyami

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,

Juniusban ugy nez ki sikerul kijutnom Egyiptomba. Valaki tudna nekem " sugni" hogy spiritualis szempontbol mik azok a helyek amiket nem szabad kihagyni?

Ok a piramisok az alap:)
 

gabi bácsi

Állandó Tag
Állandó Tag
most találtam a neten:
<table style="border-collapse: collapse;" width="100%" border="0" cellpadding="3" cellspacing="0" height="723"><tbody><tr></tr><tr><td width="10%" height="40">

</td> <td valign="top" width="78%" height="40">
Osiris sírja Egyiptomban és a gízai piramisok
</td> <td width="10%" height="40">

</td> </tr> <tr> <td width="10%" height="48">

</td> <td width="78%" height="48">
Kutatási anyag - 2007
</td> <td width="10%" height="48">

</td> </tr> <tr> <td width="12%" height="610">

</td> <td valign="top" width="78%" height="610">

A gizai piramisok építőjeként az - egyébként magyarul író-olvasó és beszélő - „egyiptomi” népet jelöli meg a tudomány, az épületek korára pedig 4500 évet ad meg. Az élet úgy hozta, hogy Boszniában is felfedeztek egy legalább 17.000 éves piramis-együttest, az egyikükön talált – hasonló korú – felirat pedig szkíta-székely-magyar rovásbetűket tartalmaz. Elismert és hiteles szakértők a Szfinx (arabul: Abu Hun = Hun Apu) korát legalább 10-13.000 évben, míg a Nagy Piramis, az eredeti alapkőzeten álló magjának korát, 70-100.000(!) évben határozzák meg. Ezek után mit gondoljunk az 1914-ben felfedezett, majd 1995-ig elhallgatott függőleges aknajárat koráról, melynek mélyén Osir (Osir = ŐS ÚR) Sírja található. Manapság már vízzel elárasztva. A lefelé hatoló aknából számos oldalfolyosó indul, keresztül-kasul beszőve a Gízai Platót. Akár egy teljes panteont is rejthet a felfoghatatlanul régi barlang- és járatrendszer.

A huszadik század elején sorozatban születtek a szenzációsabbnál szenzációsabb régészeti felfedezések. Gondoljunk csak pl. Tuth-Ankh-Amon sírkamrájának megtalálására, vagy a maya, azték és inka romvárosok nagyközönség előtti megismertetésére. Ezt követően, nagyjából a világgazdasági válság idején, a helyzet kezdett megváltozni, mind határozottabban uralomra került egy olyan, nemzetek felett álló csoport, melynek meghatározott céljává vált a régészeti leletek kisajátítása, olykor nyílt katonai akcióval történő elrablása, miként az pl. a Holt-tengeri tekercsek esetén történt.
A régészeti leletek megsemmisítése mindennapi gyakorlattá vált, gondoljunk csak az amerikai hadsereg iraki „tevékenységére”, ahol ennek „eredményeként” leletek tízezrei semmisültek meg örökre az emberiség számára, köztük rendkívül ősi hun települések is…
Ahol pedig nem sikerült a leleteket megsemmisíteni, lesöpörni a térképről, ott olyan embereket neveztek ki „régészeti vezetőknek”, akik az elvárt irányvonalat követik, híven engedelmeskednek a hazugságvár építőinek, legyenek akár Egyiptomban, akár Afganisztánban, akár Magyarországon….
Az idő azonban túlhaladja őket. A hazugságokat csak mindig újabb és újabb hazugságokkal lehet fenntartani, ehhez pedig igen jól szervezett rendszer kellene. Maga a rendszer természetesen lehet a végtelenségig jól szervezett, de mivel emberek alkotják, akik hibáznak is olykor, a hazugságvárnak erősen repedeznek bizony a falai. Olyannyira, hogy egyes bástyái már le is omlottak.

Giza Nagy Piramisai
Lassan megszámlálhatatlan tömegűvé duzzad a piramisok építési módját magyarázni próbáló elméletek száma. A legkülönbözőbb és olykor a legvadabb elképzeléseket olvashatjuk. Viszont minden magyarázat annyit ér, amennyit a gyakorlatban sikerül igazolni belőle, ilyen pedig egyetlen egy sincs. A ma űr- és atomkorszak technikájával nem tudnánk felépíteni a Nagy Piramist. Pláne ha tekintetbe vesszük a kövek olykor több száz km-ről történő odaszállításának módját is.
További problémát jelent a piramisok kora. Mivel megalkotásuk hihetetlen matematikai- és építészeti ismeretet feltételez, ezeket rögzítették is a követbe, meg kellett találni azt a kort, melyben ez egyáltalán lehetséges volt, hiszen a gízai piramisokról nem maradtak fent feljegyzések, nem tudni ki, mikor és milyen célból alkotta azokat. A „választás” a Nagy Piramis esetében Khufu fáraóra esett, rá ugyan semmiféle ilyen utalás ugyan nem létezik, ám kinek nevét vörössel felfestette az egyik, a királykamra feletti tehermentesítő kamrákat kutató régész. Ráadásul helyesírási szempontok szerint hibásan. Olyan jeleket alkalmazott, amelyek Khufu korában még nem is léteztek. A hivatalos tudománynak ennyi már elég is volt, hogy építtetőnek megjelölje…
A dolgot tovább bonyolítja, miszerint a mai napig sem sikerült eldönteni egyértelműen, hogy a kváderkövek tekintélyes részét valóban kibányászták és méretre faragták, vagy pedig egyenesen kiöntötték a helyszínen. Nem másból, mint betonból!

01.jpg
1. ábra. Khufu piramisa. Jól látható, a bejárat magasan a föld felett nyílik. Ez azért van, mert az eredeti piramismagra számos további réteget húztak, a földalatti lejárat szögét azonban nem akarták megtörni a későbbi ráépítők. A piramis eredeti magassága a Királynő-kamráig tartott csak, majd a következő építési szakaszban emelték fel a Királykamráig.
02.jpg
2. ábra. Khefren piramisa. Jól látható, itt az eredeti bejáratot kétféleképpen is megtoldották. Az egyik meghosszabbítás a Khufu piramisának szögét követi, míg a másik a föld alá tesz egy kerülőt. Ez a piramis állítólag nem tartalmaz kamrákat.
03.jpg
3. ábra. Menkaure piramisa. Az előző kettőnél jóval kisebb. Az ábrán a hajdani magot is feltüntettük. Az eredeti kijárat helyett egy teljesen új folyosót és földalatti kamrát alakítottak ki. Belső kamrákról nem tudunk.

A gigászi építmények korát végül 4500 évben határozták meg. Igaz, már akkor sejtették, a dolog képtelenség, hiszen a Szfinx és a „Szfinx temploma” ennél sokkal idősebb. (Az eredetileg oroszlántestű és arcú szobor csak jóval később kapott emberfejet.) Az erózió nyomainak feltárása kimutatta, hogy bizony legalább tízezer évesek. A Szahara története során a közelebbi múltban csak egyetlen egyszer volt "nedvesebb" periódus, a klímakutatók ezt az időszakot valahol 10-13.000 év között határozzák meg. Az egyiptológusok próbálkoztak az esővíz marta nyomokat szélfútta vágatoknak bemagyarázni, de arról már elfeledkeztek, a szél nem igazán szokott függőleges irányban rombolni valamit…

04.jpg


[FONT=&quot] 4. ábra. Felülnézetben látható Osir sírjának bejárati helye.[/FONT]

A legmegszállottabb dogmatikusok sem tudtak azonban mit kezdeni Bihari Gábor fényes bizonyításával, miszerint a Nagy piramisokat nem egyszerre, hanem különböző korokban építették, az egyes fáraókat esetleg „restaurátoroknak” lehet tekinteni, ám messze nem építőknek. Bihari Gábor igazolta, hogy a Királynő-kamra volt egykor a piramis csúcsán, maga a piramis lépcsőzetesnek épült (eredetileg tehát „peremes”-nek), és az alapjait nagyjából 100.000 (!) éve fektették le.
Az egyiptomi civilizáció rendkívüli ősiségére egyébként az egyiptomi királylisták is utalnak, ugyanúgy több százezer évnyi beláthatatlan régmúltba visznek bennünket vissza ahogy a sumérok megfelelő listái. A két lista ráadásul sok tekintetben egyezést mutat.
A gízai piramisok „ura”, Zahi Hawass mindenfajta más véleményt és vélemény-nyilvánítót legyaláz, mely az övétől eltér, és azon régészek számára még az országba lépést is megtagadtatja, akik eltérnek a hivatalos „dogmától”, mint pl. a „szellőzőjáratok” végén a rejtett kamrákat felfedező német professzortól, Gantenbrinktől. Neki (sem) engedte meg, hogy a „szellőzőaknából” kihozza az ott talált fadarabot, és kormeghatározást végezzen rajta. Az egyiptomi piramisokat minden áron az egyiptomiak alkotásának kell betudni…., Ami önmagában még nem lenne gond, de akkor meg kellene említeni az egyiptomiak őseit is, akik bizonyítottan kaukázusi népek voltak, és az ősi egyiptomiak nyelvét, ami magyar.

05a.gif

[FONT=&quot] 5. ábra. az egyiptomi "szárnyas napkorong"[/FONT]

Mind a nép nevére, mind a nyelvére utal a "szárnyas napkorong". A szárny, mint "befejezetlen madár", MAD hangértékkel bír, míg a napkorong Rá, vagy Ré azaz az Úr. Összeolvasva: MAD-ÚR, azaz MAD-AR! A "szárnyas napkorongról" pedig egyértelműen tudjuk, a sumérok is előszeretettel alkalmazták. Mivel pedig a sumér nyelv is lényegében azonos a magyarral, annak tulajdonképpen nyelvjárásának tekinthető, a nyelv, a kultúra és természetesen a nép útja ily módon - is - lekövethető.

05.jpg


6[FONT=&quot]. ábra. Osir sírjának mélybenyúló aknájának és magának a sírnak röntgenrajza. Figyeljük meg az egyes szinteken szerteágazó járatrendszerek kiindulópontját, valamint azt, hogy a sír körül víz található. (Emlékezzünk Atilla „Föld alá víz alá” temetésére, ahol hasonló szisztémát követhettek, és a hármas koporsóra is!) Ez az ábra az 1914-es feltárások alapján készült. 1995-ben aztán a sírhelyet a középső szintig elárasztották vízzel.[/FONT]

A piramisok építésének célja a következő, a megválaszolandó kérdések sorában. Itt is a legváltozatosabb elképzelések születtek. Kezdve a magtárolóktól, a napórán át a fáraósírokig. A hivatalos tudományt egyáltalán nem zavarja az a cseppet sem mellékes körülmény, miszerint a piramisban fáraót soha nem találtak, mert hogy a Királyok völgyébe temették őket.
Graham Hancock és Robert Bauval megsejtett valamit, amikor az „Orion övét” vélte felfedezni a három nagy piramis elhelyezkedésében. A hasonlóság azonban még nem magyarázza a célt magát. Akkor hát miért éppen az Orion?
Nos, a kérdések megválaszolásához minden esetre a kutatónak először is magyarul kell tudni. Nekünk ez szerencsére megadatott, így minden lehetőségünk megvan a helyes válaszadásra is.
Dr. Baráth Tibor professzor az 1950-es években igazolta, az egyiptomi hieroglifák magyarul olvashatók. Borbola János ezen a nyomon elindulva már több egyiptomi kódexet fejtett meg, olvasott el (mai) magyarul. Varga Csaba pedig az egyiptomi démotikus és az ősi szkíta-székely-magyar ábécé azonosságát bizonyította. Ha pedig két ábécé teljes mértékben azonos, akkor azonos a nyelv is, mely használja!

Olvassuk, együtt, magyarul!
Ismerkedjünk meg a témánk szempontjából fontos nevek helyes hangzósításával!
Vegyük az ősöket:
ORION = ÚRI HON
<font color="RoyalBlue" face="Arial"> OSIR (Egyiptom Főistene) = ŐS ÚR - (szimbóluma a Nap –, a Napatya, Rá vagy Ré)%
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
Gabi bá! Pár elkapkodott gondolat a feltett tanulmányhoz:
a piramisokat az egyiptomiak építették fel fizikailag, azonban az "épitésvezető" kiléte itt a kérdés. Egy könyv szerint...szóval nem a közelünkben lakott, született.
A jégkor elől menekülő -túlélést remélő- népek "szorultak" Egyiptomba, részben.
Az Osiris eredeti neve ÖRSÚR és Bothon királya volt. Ez a Nilus delta keleti oldalánál kezdődött valahol. HÓRUSZ erdet neve Hór Aba. Menész, eredeti neve MÉNES, az első király, akit egyik fia (Narmen) Tébában temetett el.
Kettős cél lebegett a piramisépítést elrendelő uralkodók szeme előtt: egy "világépületet" (világcsodát) létrehozni, amely egyben a haláluk utáni nyughelyük is lesz..vagy lehet.
A Havaruti Nagyszalát Egyiptomban tartották ie. 3970.-ben a hunfajú népek vezetői (százévenkénti nagytanácskozást) ennek leírását elsem próbálom kezdeni, olyan érdekes és sokmindent megmagyarázó. Ezen még az öreg Nimród is megjelent, Ninive avatása után...sőt vadászat volt a magyaraboknál..Sikila beavatott -Etur lánya- jelentős szerepet kapott a Naghyszalában (Etur az Etruszkok atyja, névadója) Ugyanis a sumér-egyiptomi kapcsolatok nagyon erősek voltak.
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon érdekes a két utolsó hozzászólás és én hiszem is meg nem is. Szeretném hinni! Rám nem jellemző, hogy ne higgyek el bármit....:mrgreen:.

Azt azért megkérdezném, hogy honnan az a magabiztosság, ami Oposur hozzászólásából árad? Honnan lehet ezeket biztosan tudni? Különösen ezek a levezetések a nevekkel kapcsolatban, nekem néha egy kicsit erőltetettnek tűnnek. Van valami bizonyíték? (Remélem nem a medvetoros Arvisurát tartjátok bizonyítéknak?)
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
KEDVES sirius B !
Ismered a könyvet, amelyből az adatokat vettem. Bizonykodtál ugyan, de látom nem olvastad mégsem el. Sajnálom, itt pár mondatban megcáfolhatatlan bizonyítékokkal nem szolgálhatok. Segítek, olvasd el P.Z. könyvét megfelelően értelmezve és megbeszéljük.
Még Hamvas B. is azt írta, hogy ie. 600 előtt szinte minden sötét, mert -szerinte- itt van a függöny. Nem itt van, hanem a jégkornál..mellyet pl Egyiptom népe kikerűlt, valami szellemi vezető segítségével ide költöztek.
Ködös ez? Ajánlom újra a könyvet..Kemény munka lesz, azt viszont mondhatom. De nem kitalációs hablatty a könyv tartalma, meglátod. Kőkemény logikus és hihető...
Gondolj bele mennyi hibát vétenek, akik csípőből akarják pl a gízai nagyokat
megérteni...nem a piramisban eldobott fadarab a kormeghat. dolog nyitja, hanem a mellette lévő -feltárt- munkástábor leletei..ezek nem alkalmasak C14-re?
Ne haragudj tehát, nem bizonykodok. Mindenki -akinek erre szüksége van- győzze meg magát az ajálott könyvön való keserves átvergődéssel. ha pedig nem, hát nem. A megértésért megkell dolgozni, ez nem Mátyás király korába vezet, aki ugyan tévesen interpretált király (Árpádházi volt, 4 fia és 2 lánya is volt stb..) de mégis csak kb 520 évvel ezelőtt ette meg a fügét..
A hunfajú népek történelme a távoli multba nyúlik. Mint tudod "Főbb dolgok vannak földön és égen/Horatio, mintsem bölcseletek/ Mellyekről álmodni sem vagyunk képesek.." valahogy így hangzik a lényeg.
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Mrs Tanár!
Igen voltak keleti irányba az Ibos deltától utak. A legfőbb út -Szíria felé- a Hírös kapunál érte el Egyiptomot, Hetevarattet (Hétvár). Ez az út azonban a legfontosabb volt, mert pl a sumérokkal -vagyis rokonaikkal- is itt tartották a kapcsolatokat. A mai Szuezi csat.-ot metszené ez az út, már akkor felmerűlt egy ilyen csatorna kiásása..( a helyén akkor tavacskák és szárazulatok váltották egymást). Alsó Egyiptom "berendezése" pedig Nimród idejére esik nagyjából (ie. 4000 körűl). Az Ibos deltánál és ettől keletre pedig szabírok éltek jórészt, erről II. Endre is tudott, a kereszteshadjáratában velük semmiféle atrocitás nem is történt.
Van valamennyi valószínűsége, hogy József tekton (ács) szabír volt.
 

sirkan49

Kitiltott (BANned)
Nagyon érdekes a két utolsó hozzászólás és én hiszem is meg nem is. Szeretném hinni! Rám nem jellemző, hogy ne higgyek el bármit....:mrgreen:.

Azt azért megkérdezném, hogy honnan az a magabiztosság, ami Oposur hozzászólásából árad? Honnan lehet ezeket biztosan tudni? Különösen ezek a levezetések a nevekkel kapcsolatban, nekem néha egy kicsit erőltetettnek tűnnek. Van valami bizonyíték? (Remélem nem a medvetoros Arvisurát tartjátok bizonyítéknak?)

Én inkább nem hiszem!

Különösen ezek a levezetések a nevekkel kapcsolatban, nekem néha egy kicsit erőltetettnek tűnnek.

Szerintem nem "kicsit",hanem nagyon! :mrgreen:
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
KEDVES sirius B !
Ismered a könyvet, amelyből az adatokat vettem. Bizonykodtál ugyan, de látom nem olvastad mégsem el. Sajnálom, itt pár mondatban megcáfolhatatlan bizonyítékokkal nem szolgálhatok. Segítek, olvasd el P.Z. könyvét megfelelően értelmezve és megbeszéljük.

Köszönöm a kimerítő választ, kedves Oposur. kiss Ismerős vagy, örülök, hogy újra itt vagy. ;) Belefogtam az említett könyv olvasásába, de bevallom neked őszintén rossz érzésem volt ami miatt elveszítettem az érdeklődésemet iránta. Nem részletezem, mert tudom te nagyon meggyőzőnek tartod a teljes művet.

Annyit az egyiptomi kapcsolatról, hogy olvastam a magyar régész Kákossy László talált egy olyan jellegzetes stílusú festményt Egyiptomban, amely a Szent Koronán is látható. Ez legalábbis elgondolkodtatja az embert...
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Én inkább nem hiszem!



Szerintem nem "kicsit",hanem nagyon! :mrgreen:

Szia Tigrisnagyi! Oposur nagy szakértője a műnek, úgyhogy mi nem rúghatunk labdába mellette. :p Ezért nem is szállok vitába vele, mert ahhoz felkészültebbnek kellene lenni. Tudod ez olyan lenne, mintha vitatkoznék arról, hogy egy alma jó-e vagy sem egy olyan emberrel, aki megkóstolta és meg is ette, én meg csak a külsejét láttam és abból gondolom, hogy rossz az íze....;)
 

sirkan49

Kitiltott (BANned)
Szia Tigrisnagyi! Oposur nagy szakértője a műnek, úgyhogy mi nem rúghatunk labdába mellette. :p Ezért nem is szállok vitába vele, mert ahhoz felkészültebbnek kellene lenni. Tudod ez olyan lenne, mintha vitatkoznék arról, hogy egy alma jó-e vagy sem egy olyan emberrel, aki megkóstolta és meg is ette, én meg csak a külsejét láttam és abból gondolom, hogy rossz az íze....;)

Oké,értettem,de azért a "zöld almát" nem szívesen "kóstolnám" meg,ha egyszer tudom,hogy mások már hasmenést kaptak tőle. :D
 

apaa

Állandó Tag
Állandó Tag
Abydosi jármüvek

Kedves sirkan49 és siriusB kiss
Én inkább a palántasorokat figyelem van1vaki:66:,az alma virágzott köszöni jól van -nem kóstolgatni -majdha érik.:kaboom::D

Találtam má'rég képet az Abydos-Abdjw repülőről nagyitva forditva Ím:
Csatolás megtekintése 289164
Gyönyörü tiszta és (ha jó a forditó) Ramses-gipsz\\m/
De goglizás közben belső téri képsor is találodott pár ezekből:
Csatolás megtekintése 289165Csatolás megtekintése 289183
az alsó és felső egyiptomi sás és méh az áthidalón festve van alulról :shock:
itt a másik oldalról látni hogy a többinél korom -mocsok csak ez a köz van kitakaritva:confused:
Csatolás megtekintése 289166


Ez az óegyiptomi "szürke"a fal többi része miatt mindha sántítana:;)

Csatolás megtekintése 289167

mig a mester elment festéké:111: közben az inas meg grafitizott :D
De kinek a fia lehetett az inas:( hogy ott maradt a müve:``:

Persze :K: fönöké a'tán ez+ önarckép:5::lol:
Erre:34:
:..:
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
Kéremszépen!
Lehet élcelődni, egy szösszenet száz forint. Sajnos eltérített vagy sirius, az össze-vissza olvasás szindrómájának ugyanis ez a következménye. Valószínű nem olvastad végig a könyvet és nem mélyedtél bele ennek értelmezésébe seholsem. Vannak olyan részei mellyeket tízszer kell ugynais elolvasni..lassan. Nem is kell mindenkinek megérteni ezt, P.Z. nem általános érdeklődésre számító krimit írt. Ne is higyj ilyeneknek mint P.Z. mert nincs szükséged új világlátásra, pláne úgy,hogy ezért keservesen megkelljen dolgozni..Ugyan mit is lehet ilyesmivel kezdeni? Szép napot!
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves apaa!
Nagyszerű amit feltettél. Mivel minden mindennel -majdnem- összefügg, szóval ez nem egy véletlen repülőszerkezetről készűlt vízió. Más ez, ha a kezedbe akad P.Z. könyve, az elején van a Havaruti Nagyszala c. rész...ez egy csoda amit ebben olvashatsz. Ha elolvasod, akkor pedig megérted a repülő szerepét. A kapitányának neve : Tenisur. Egy soha többé nem látható szerkezetről van szó.
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Kéremszépen!
Lehet élcelődni, egy szösszenet száz forint. Sajnos eltérített vagy sirius, az össze-vissza olvasás szindrómájának ugyanis ez a következménye. Valószínű nem olvastad végig a könyvet és nem mélyedtél bele ennek értelmezésébe seholsem. Vannak olyan részei mellyeket tízszer kell ugynais elolvasni..lassan. Nem is kell mindenkinek megérteni ezt, P.Z. nem általános érdeklődésre számító krimit írt. Ne is higyj ilyeneknek mint P.Z. mert nincs szükséged új világlátásra, pláne úgy,hogy ezért keservesen megkelljen dolgozni..Ugyan mit is lehet ilyesmivel kezdeni? Szép napot!

Kedves Oposur/Ivan Elvtars
Orulok, hogy megint itt vagy, es igy talan valaszt kapok a reg elmult de nem feledett kerdeseimre, hogy miszerint:
- milyen nyelven beszelt Paal Zoltan a Szalavari Turaval a nemet agyuzas kozepette?
- Hogy tanulta meg a vilagtortenelmet 2-3 het alatt a nemet agyuzas kozepette?
- Mi volt az a baj ital amivel megitattak a nemet agyuzas kozepette?
- Miert volt harom lelke?
- Miert irja hogy az Arany Horda az torok volt?
- Miert hisszuk, hogy a konyha asztalanal 2000 oldalon keresztul hirtelen leirta a vilag tortenelmet minden elozo tudas es kutatomunka nelkul?
<O:p></O:p>
Koszonom a valaszodat.
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Kéremszépen!
Lehet élcelődni, egy szösszenet száz forint. Sajnos eltérített vagy sirius, az össze-vissza olvasás szindrómájának ugyanis ez a következménye. Valószínű nem olvastad végig a könyvet és nem mélyedtél bele ennek értelmezésébe seholsem. Vannak olyan részei mellyeket tízszer kell ugynais elolvasni..lassan. Nem is kell mindenkinek megérteni ezt, P.Z. nem általános érdeklődésre számító krimit írt. Ne is higyj ilyeneknek mint P.Z. mert nincs szükséged új világlátásra, pláne úgy,hogy ezért keservesen megkelljen dolgozni..Ugyan mit is lehet ilyesmivel kezdeni? Szép napot!

Tudod én nem szándékoztam belebonyolódni vitába veled, de ezután ("össze-vissza olvasás szindrómája") sajn os kénytelen vagyok.

Te nagyon büszke vagy a tudásodra, de ezt egyedül egy bizonytalan, gyanús eredetű műre az Arvisurára alapozod.

Én valóban "össze-vissza olvasok mindent" és ami számomra elfogadhatónak tűnik azt elfogadom, ami nem azt nem. A megérzéseimre alapozok, mert nem tehetek mást. Az Arvisura egy olyan távoli időpontról szól, amelyről senki sem állíthat biztosat, de ha több forrásból tájékozódik és ott összecsengő információkra lel, akkor már nyugodtan elhiheti, amit olvas.

Ilyen távoli múltba visszatekinteni és csupán egyetlen forrásra alapozni nem más, mint konok hinni akarása valaminek, amivel saját eredetünket a többiek fölé emelhetjük.

Azokban a prehisztorikus időkben, amelyekről szó van, még nem hatmilliárd ember élt a földön, hanem talán néhány száz -vagy tízezer. Nem gondolsz arra, hogy itt nem csak a mi (magyarok) ősi történetünkről van szó, hanem az emberiség eredetéről és a nyelvi egyezőségek nem azt bizonyítják, hogy mi vagyunk a leszármazottai a "tudás népének" csupán azt, hogy valamilyen okból a mi nyelvünkben éltek legtovább ezek az ősi emlékek?

Túlságosan magabiztos vagy az én ízlésemnek, anélkül, hogy az Arvisurán kívül mást is ismernél és képes lennél összevetni az ismereteidet mással.

Nézd, te belemélyedtél az Arvisurába, átrágtad magad rajt és amibe az ember ennyi energiát fektet, abban hinni kell...Nekem elég volt amit olvastam belőle, levontam a konzekvenciát - mindazonáltal azt is elolvastam, hogy mások (történészek, nyelvészek, stb.) mit írnak róla - és nem is szándékozom átrágni magam azon a 20 000 oldalon amit leírt az ózdi kohász. Nekem nem végtelen a hátralevő életem és szeretném hasznosan eltölteni. ;)

Neked én is azt tanácsolnám: nézz körül a világba, ki tudja, hátha Paál Zoltánon kívül valaki más is akad, akinek a tudása legalább annyira hiteles, mint az övé volt....:mrgreen:

A Pitti által feltett kérdésekre én is nagyon várom a válaszodat!
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves sirkan49 és siriusB kiss
Én inkább a palántasorokat figyelem van1vaki:66:,az alma virágzott köszöni jól van -nem kóstolgatni -majdha érik.:kaboom::D

Találtam má'rég képet az Abydos-Abdjw repülőről nagyitva forditva Ím:
Csatolás megtekintése 289164
Gyönyörü tiszta és (ha jó a forditó) Ramses-gipsz\\m/
De goglizás közben belső téri képsor is találodott pár ezekből:
Csatolás megtekintése 289165Csatolás megtekintése 289183
az alsó és felső egyiptomi sás és méh az áthidalón festve van alulról :shock:
itt a másik oldalról látni hogy a többinél korom -mocsok csak ez a köz van kitakaritva:confused:
Csatolás megtekintése 289166


Ez az óegyiptomi "szürke"a fal többi része miatt mindha sántítana:;)

Csatolás megtekintése 289167

mig a mester elment festéké:111: közben az inas meg grafitizott :D
De kinek a fia lehetett az inas:( hogy ott maradt a müve:``:

Persze :K: fönöké a'tán ez+ önarckép:5::lol:
Erre:34:
:..:

Csípem az ironikus hozzászólásaidat, de ezt most - idő hiányában - nem értem. Vegyem úgy, hogy szkeptikus vagy?
 

ronin55

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves sirkan49 és siriusB kiss
Én inkább a palántasorokat figyelem van1vaki:66:,az alma virágzott köszöni jól van -nem kóstolgatni -majdha érik.:kaboom::D

Találtam má'rég képet az Abydos-Abdjw repülőről nagyitva forditva Ím:
Csatolás megtekintése 289164
Gyönyörü tiszta és (ha jó a forditó) Ramses-gipsz\\m/
De goglizás közben belső téri képsor is találodott pár ezekből:
Csatolás megtekintése 289165Csatolás megtekintése 289183
az alsó és felső egyiptomi sás és méh az áthidalón festve van alulról :shock:
itt a másik oldalról látni hogy a többinél korom -mocsok csak ez a köz van kitakaritva:confused:
Csatolás megtekintése 289166


Ez az óegyiptomi "szürke"a fal többi része miatt mindha sántítana:;)

Csatolás megtekintése 289167

mig a mester elment festéké:111: közben az inas meg grafitizott :D
De kinek a fia lehetett az inas:( hogy ott maradt a müve:``:

Persze :K: fönöké a'tán ez+ önarckép:5::lol:
Erre:34:
:..:

Ez az alien nem alien, jobb minőségű képeken látszik hogy valamilyen növény!
 
Oldal tetejére