Az ősi Egyiptom

Mrs Tanár témája a 'Vallás,szellemtan' fórumban , 2008 December 16.

 1. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

  Erich von Daniken teljes filmje:
   
  Utoljára módosítva: 2014 Január 16
  1958 kedveli ezt.
 2. Kyra_

  Kyra_ Kitiltott (BANned)

  Egyiptomi hazugságok 5.2 ....

  Menkauré piramisa sokkal kisebb, mint a többi. Nem igen tudják megindokolni, hogy miért, de azt sem, hogy Menkauré temetkezési helyének miért volt szüksége olyan bonyolult belsőre, mint amit ez a rajz bemutat:

  [​IMG]

  Menkauré 2504-ben halt meg, eszerint természetesen a piramis csak 4500 éves lehet, de így van-e ez? A mainsteram egyiptológusok nemigen adnak magyarázatot a fenti rajzra és arra, hogy miért így néz ki az alapja ennek a piramisnak?

  [​IMG] [​IMG]

  A második képen nem egyiptomi őslakosokat láttok...[​IMG] Ez Cusco. Ettől az egyiptológusok egy cseppet sem zavartatják magukat. A Natgeo szerint azért csak ilyen kicsi piramis jutott Menkauré fáraónak, mert „nem maradt elegendő hely a Gízai-fennsíkon. Netán az építési költségek rúgtak magasra.” :rohog:
   
  Utoljára módosítva: 2015 Január 8
  kágyula és Kicsi Fecske kedveli ezt.
 3. Mrs Tanár

  Mrs Tanár Állandó Tag

  Kozmikus részecskék segíthetnek megérteni a piramisokat

  Hamarosan megkezdi a 4600 éves Sznofru déli, tört falú piramisában gyűjtött kozmikus részecskék elemzését egy nemzetközi kutatócsoport.
  A tudósok múlt hónapban gyűjtöttek berendezéseik segítségével radiológiai részecskéket, úgynevezett müonokat a Kairóhoz közeli piramisban, azt várva mindettől, hogy többet tudhatnak majd meg a Sznofru fáraó által emelt építmény keletkezéséről. A müonok a Föld atmoszférájából zuhannak a felszínre, sőt, a legkisebb réseket kihasználva a piramisokhoz hasonló épületek belsejébe is eljuthatnak, ahol a keményebb anyagok elnyelik vagy visszaverik őket.

  Sznofru déli piramisa egyébként – ellentétben a legtöbb hasonló építménnyel – nem lett temetkezési hely. Úgy tartják, ez volt az egyiptomiak első kísérlete arra, hogy tört falú piramist emeljenek. Sok társához hasonlóan ugyanakkor ennek az épületnek a keletkezési történetében is rengeteg még a kérdőjel, nem tudni például, hogy mikor és miért jelentek meg az oldalán repedések.

  Ahogy arra Hany Helal, az Innovációs Örökségvédelmi Intézet alelnöke is felhívta a figyelmet, egyetlen olyan elmélet sem nyert még százszázalékos bizonyosságot, ami a piramisok építésének körülményeit igyekezett magyarázni. A kutatók most azt várják, hogy a müonelemzéssel legalább egy kicsit sikerül jobban megérteniük a rejtélyes építmények keletkezésének történetét.

  Ugyanilyen vizsgálatot terveznek egy hónapon belül Egyiptom legnagyobb piramisában, a Kheopsz-piramisban is.

   
  Csillagözön kedveli ezt.
 4. Mrs Tanár

  Mrs Tanár Állandó Tag

  Ősi temetőre bukkantak a föld alatt Egyiptomban
  A temetkezési hely nagyjából 5 méterrel a felszín alatt fekszik.
  Az egyiptomi Régiségek Minisztériuma szerint egy több mint 3500 éves temetőt tártak fel a felső-egyiptomi Asszuán kormányzóságban – számol be az MTI.

  Mosztafa Vaziri, az egyiptomi Legfelsőbb Régészeti Tanács vezetője azt mondta, a lelőhely 18. dinasztia korából származik. Az időszámítás előtti 1550-1292 közti dinasztia legismertebb alakjai Ehnaton, Nofertiti és Tutanhamon.
  A dísztelen, egy sírkarmát tartalmazó temetkezési hely nagyjából 5 méterrel a felszín alatt fekszik. A szakértők úgy vélik, hogy a temetőt már többször is megpróbálták kifosztani. Erre az utal, hogy a lelőhely homokkal és iszappal telt meg, ezért a feltárást végző svéd csoport egyelőre nem tudta megállapítani, hogy milyen állapotban van a lelőhely. Vaziri szerint a temetőt elárasztó talajvíz megrongálta a belső tereket és műtárgyakat, ennek ellenére a kutatók három mészkőkoporsót is azonosítottak, amelyek közül kettő gyerekeknek készült.

  https://nuus.hu/tech/tudomany/1215/...-temetore-bukkantak-a-fold-alatt-egyiptomban/
   

Megosztás