Fogyizzunk együtt, biztassuk egymást, így sikerülni fog, én tudom.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

RMarcsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Erre meg csak annyit mondanék, hogy igen káros a cukor, de az édesítő agysejtpusztító, jah és epilepsziát vált ki.
A margarin és a vaj közt pedig egy zsírsavnyi a különbség, és, hogy a margarinhoz lehet adagolni vitamint omega3-at......, míg a vajhoz nem nagyon.
Szóval ezek után döntse el az ember, hogy mi is legyen az amit megvesz és megeszi és mi az amit nem.
A színezékek, az szerintem sokkal gázosabb ügy! Ugyanis az agressziót vált ki többek között, így az a szülő aki ilyen kaját ad a suliban a gyereknek ne is csodálkozzon, hogy nem képes figyelni, és egy helyben ücsörögni.
A finom liszt: gáz!!!! de még mennyire olyanok semmi képen ne fogyasszák akiknek a családjában előfordult cukorbetegség, ugyanis hajlamosító tényező! A teljes kiőrlésű termékek viszont több órán át tartó lendületet biztosítanak, nem okoz nehézséget az emésztésnek, sőt a magas rost tartalom miatt fokozza is azt.
Úgy érzem nem mondok hülyeséget, és remélem nem hangzik oktató jellegűnek, csak mert sokszor megemlítik, de nem annak szántam :)
Remélem segítettem :)

A vaj es a margarin kozott NEM egy zsirsavnyi a kulonbseg.
Az omegazsirsavakrol pedig egy ropke idezet a diplomamunkambol:
A vajnak nagyon jótékony hatású a transz-zsírsavakban szegény volta, valamint az ideális omega-6 (n-6) és omega-3 (n-3) zsírsavaránya. A többszörösen telítetlen zsírsavaknak két átfogó kategóriája van; az n-6 az esszenciális linolsavból, az n-3 az ugyancsak nélkülözhetetlen alfa-linolénsavból származik. Linolsav található a növényi és magolajokban (pl. olajözön-, napraforgó-, szója-, kukoricacsíra olaj és a belőlük készített kenőzsiradékok), diófélékben (pl. dió, brazil dió, földi mogyoró, mandula), magvakban (pl. napraforgó, szezám, mák), húsban és tojásban. Alfa-linolénsav található a növényi és magolajokban (pl. dió-, repce-, szójaolaj), néhány diófélében (pl. dió, földimogy oró, mandula), olajban gazdag halakban (pl. sózott, szárított és friss hering, makréla, lazac) és kis mennyiségben jelen van a sötétzöld leveles zöldségekben (pl. spenót).

A linolsav és az alfa-linolénsav esszenciális, mert a szervezet nem tudja elõállítani. Ezeket az étrendben kell biztosítani és egymás között sem átválthatók. Az n-6 és n-3 zsírsavak közötti egyensúlyt fontosabbnak tartják, mint az egyes zsírsavak beviteli szintjét. Kiderült, hogy táplálkozásunkban az ún. omega-6 és az omega-3 zsírsavaknak ajánlottan 10:1 arány alatt, előnyösen 3:1 érték körül kellene lennie, az ennél nagyobb arányuk által serkentett betegségek (allergia, reumás izületi fájdalmak, pikkelysömör, emelkedett vérkoleszterin-szint, érelmeszesedés, verőérpályák megkeményedése, magas vérnyomás, vérrögképződés, szívinfarktus) gyógyításában pedig az 1:1 arány a hatásos. A tejzsírban - a természet ajándékaként - az n=6 és az n=3 zsírsavak aránya ideális (2,5:1). A mai hazai étkezési gyakorlat mellett az omega-6 és omega-3 zsírsavarány az ideális 3:1 helyett az 50:1 és 100:1 között mozog, miután omega-3 zsírsavat a vezető növényolaj és a felhasználásával készülő hidrogénezett zsírok és készítményeik egyáltalán nem tartalmaznak.
 

RixavanDerMaat

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok, es minden kedves ujonnan csatlakozot is udvozlok!

A margarin es a vaj kozott nem az (is) a kulonbseg, mintha valahol azt olvastam volna, hogy koolajszarmazekot is beletesznek elobbibe?
Nem akarok hulyeseget mondani, lehet hogy keverem valami massal (a kolaban is van).

Hetnapos Dieta: kedves :) ahogy irod, a Te alakod teljesen rendben lehet, biztos nem indokolt a fogyas, persze ha nem jol erzed magad, de nem lehet hogy mas oka van? Dietarol akarom mondani - ne tedd! Ez a dieta idoleges hatasu, nem igaz hogy nem hizol vissza tole, en kiprobaltam, az lett a vege, hogy a nagyedik napon bogve ettem a salatat hussal, es kirokaztam a feketekavet, raadasul a vizen kivul nem fogytam semmit. Van itt ezer mas modszer, egy kis sporttal is gyors eredmenyt erhetsz el. Ketnaponta egy orat, nem vegkimerulesig, es maris megvan a szep eredmeny!

Meg egy dolgot muszaj megosztanom Veletek :D :D :D :D
kinek van a legdilisebb pasija a vilagon, uhhhhhhh komolyan mondom, ez a csavo nem epelmeju! :D :D :D :D
Ma bemutatta hogy hogyan vadaszik szunyogokra PORSZIVOVAL, merthogy szerinte ez egy hatasos modszer, a szunyog megijed a hangtol, es ijedteben nem erzi ahogy beszivja a porszivo :D eloszor azt hittem viccel, de amikor lattam, hogy megmutatja, igyekeztem konszolidalt pofat vagni - nem ment. :D :D :D :D

Tegnap ejjel pedig a folyosokon kellett vele lopakodnom, mivel az egyik haverja ajtajara es ajtaja ele a folyoson tarolt cipoket kellett felkotoznunk cipofuzovel a kilincsre illetve a labtorlore feltornyoznunk. Hat, nem unatkozok mellette, ja es a nevetes is fogyaszt! :D

kiss
Rixy
 

dwicky

Állandó Tag
Állandó Tag
Én 161 cm vagyok és 57 kg, és hiába mondják mások h arányos a testalkatom meg h csinos vagyok, én nem érzem annak magam. :( Szeretnék fogyni legalább 7 kilót. Találtam egy fogyis módszert, ami igazából egy diéta. 2 hét alatt 9 kilótól szabadulhat meg az ember. Majd szívesen begépelem és feltöltöm, ha örülne neki valaki. Szeretném majd én is kipróbálni. Sajnos az a gond nálam, h a nagyimnál lakok viszont ő nem hajlandó megengedni h megcsináljam. pedig igazából egyáltalán nem ártalmas a szervezetre ez a módszer, mert csak anyagcsere változást hoz létre, így adhatjuk le a felesleget. :p

Mintha csak én írtam volna 14 évesen, csak én 50 kilóra aszaltam magam, és ha 52-re "híztam" már nem ettem egy hétig semmit. Egészen addig, amíg el nem ájultam. Én is 161 cm alacsony vagyok. :)

Nekem súlyos testképzavarom volt, meg még van egy pici belőle, ezért először anorexiás lettem, aztán bulémiás. És amikor kint voltak már a csontjaim, akkor is azt kaptam a kedves családomtól, hogy milyen dundi vagyok, és a 75!!!! éves nagyanyám méregette, hogy szerinte én narancsbőrösebb vagyok nála. :shock:

Pszichológus lett a vége. (bár nem csak ezért) Ahogy írtad, te is koplaltál. Én csak a saját példámat tudom neked leírni, a te tested, te életed, te döntesz. Nekem teljesen tönkrement ezekbe a "szuper" módszerekbe az emésztésem, az anyagcserém, ráment az egész szervezetem, állandóan vizesedek és felfújódok, mint egy lufi. Folyton átadják a helyet a buszon, amitől sírógörcsöt kapok. Tudom, hogy nem biztos, hogy segít, én sem hallgattam senkire, hiszen a tükörbe nézve nem azt láttam, amit mondtak.

Nem mondom, hogy ne akarj fogyni, de szerintem inkább edzened kéne, és akkor formásodnál. Mert a 7 kiló az irreálisan soknak tűnik így látatlanba is.
Másrészt viszont meg tudlak érteni, a sok kínlódás ellenére még mindig rajtam van a környezetem nyomása, és csinálom az idióta kúrákat, bár már nem olyan drasztikusan, mint régen. És igyekszem minél többet mozogni. Azt figyeltem meg, hogy heti 3-4 nap torna nagyon sokat számít!

Remélem nem haragszol a kéretlen tanácsomért.

sok sikert, Viki
 

Zsuzzska

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszi mindenkinek a kedves fogadtatást.
Visszaolvastam pár oldalt és kiváncsi lettem a Megetetett társadalom c. témára. Rájöttem a film az orrom előtt van kb két éve a neten :) El is kezdtem letölteni.
Ez a hétnapos diéta szörnyen hangzik.
 

violetta89

Állandó Tag
Állandó Tag
fogyás

Szisztok!

26 éves koromig 168 cm és 50 kg voltam. Utána egy nyombélfekély miatt felhíztam először 60 utána 70 kilóra. Szültem két gyereket, és már 90 kg voltam. Nagyon lassan, havonta egy kilót leadva sikerült lefogynom 70 kilóra. Nem szabad gyorsan fogyni! Úgy fogytam le, hogy kevesebbet ettem, tulajdonképpen normális mennyiséget. Most próbálom tartani ezt a 70 kilót, esetleg még fogyni.
 

redlion

Kitiltott (BANned)
Nekem teljesen tönkrement ezekbe a "szuper" módszerekbe az emésztésem, az anyagcserém, ráment az egész szervezetem, állandóan vizesedek és felfújódok, mint egy lufi. Folyton átadják a helyet a buszon, amitől sírógörcsöt kapok. Tudom, hogy nem biztos, hogy segít, én sem hallgattam senkire, hiszen a tükörbe nézve nem azt láttam, amit mondtak.

..... Azt figyeltem meg, hogy heti 3-4 nap torna nagyon sokat számít!

Kedves Viki! Bár nem nekem cimezted az írásod, de most én irnék neked, ha nem bánod.
Miért adják át a helyet, mert terhesnek látszol a felfújódás miatt? Legalább is én így olvastam ki a soraidból.
Látod én meg nagyon magas, és könnyen izmosodó fajta vagyok, nekem mindig szálkásitani kell. Túl hedonista vagyok, amit nem szeretek azt az istenért sem eszem meg, hiába egészséges, mindig azt mondtam, hogy inkább meghalok hamarébb, de legalább addig is hadd élvezzem az életet mindenestül együtt akármennyire is káros, hízlal stb. De most hogy van egy kisfiam felelős vagyok már nem csak érte, hanem magamért is, igy azt csinálom amit ti, finom de egészséges kajákat próbálok enni, vagy a hízlaló "magyaros" ételeket light-ositani.
Az biztos hogy a mozgás a legjobb, de nekem a naponta többszöri kis adag jött be. Naponta 4-5 alkalom - és kis adagok, így azt ehetem amit akarok, mert a "forradalmi" diétáknál meg a nyúlkajáknál jobban semmit nem utálok. Nekem egy dietetikus mondta hogy a szervezet nem azt figyeli mennyit ettél, hanem hogy hányszor! Ha sokszor eszel "becsapod" a szervezetedet azzal, hogy "hú most bőség van, kapok eleget, igy nem raktározok, hanem égetek ahogy csak bírok", igy felgyorsul az anyagcsere és nem raktározódik le a zsirsejtekbe semmi, sőt ürül a torna meg az anyagcsere felgyorsulása miatt. A lényeg pedig hogy ehetsz bármit amit szeretsz. Arról is meg vagyok győződve, hogy amit megkivánok arra biztosan szüksége van a testemnek, ezt pedig kimódolt diétáknál nem megvalósitható.
 

Santane

Állandó Tag
Állandó Tag
Szisztok!

26 éves koromig 168 cm és 50 kg voltam. Utána egy nyombélfekély miatt felhíztam először 60 utána 70 kilóra. Szültem két gyereket, és már 90 kg voltam. Nagyon lassan, havonta egy kilót leadva sikerült lefogynom 70 kilóra. Nem szabad gyorsan fogyni! Úgy fogytam le, hogy kevesebbet ettem, tulajdonképpen normális mennyiséget. Most próbálom tartani ezt a 70 kilót, esetleg még fogyni.

Szia Violetta! :)
A súlytörténeted nagyon tipikus. És nagyon nagy igazságot tartalmaz: NAM SZABAD GYORSAN FOGYNI!
Mert visszajön...
Én is ezt csinálom. Rémesen hosszú és akadozó, de biztosan mennek le a kilók.
További sok sikert a fogyáshoz neked!:)
 

Santane

Állandó Tag
Állandó Tag
Meg egy dolgot muszaj megosztanom Veletek :D :D :D :D
kinek van a legdilisebb pasija a vilagon, uhhhhhhh komolyan mondom, ez a csavo nem epelmeju! :D :D :D :D
Ma bemutatta hogy hogyan vadaszik szunyogokra PORSZIVOVAL, merthogy szerinte ez egy hatasos modszer, a szunyog megijed a hangtol, es ijedteben nem erzi ahogy beszivja a porszivo :D eloszor azt hittem viccel, de amikor lattam, hogy megmutatja, igyekeztem konszolidalt pofat vagni - nem ment. :D :D :D :D

Tegnap ejjel pedig a folyosokon kellett vele lopakodnom, mivel az egyik haverja ajtajara es ajtaja ele a folyoson tarolt cipoket kellett felkotoznunk cipofuzovel a kilincsre illetve a labtorlore feltornyoznunk. Hat, nem unatkozok mellette, ja es a nevetes is fogyaszt! :D

kiss
Rixy
Szia Rixykém!
Én a helyedben nem nevezném dilisnek a muksót, hanem jókat röhögnék vele együtt! ;) :D
Gyermekded lélek - viszont vidámsága sokat ér! :)
 

Santane

Állandó Tag
Állandó Tag
Mintha csak én írtam volna 14 évesen, csak én 50 kilóra aszaltam magam, és ha 52-re "híztam" már nem ettem egy hétig semmit. Egészen addig, amíg el nem ájultam. Én is 161 cm alacsony vagyok. :)

Nekem súlyos testképzavarom volt, meg még van egy pici belőle, ezért először anorexiás lettem, aztán bulémiás. És amikor kint voltak már a csontjaim, akkor is azt kaptam a kedves családomtól, hogy milyen dundi vagyok, és a 75!!!! éves nagyanyám méregette, hogy szerinte én narancsbőrösebb vagyok nála. :shock:

Pszichológus lett a vége. (bár nem csak ezért) Ahogy írtad, te is koplaltál. Én csak a saját példámat tudom neked leírni, a te tested, te életed, te döntesz. Nekem teljesen tönkrement ezekbe a "szuper" módszerekbe az emésztésem, az anyagcserém, ráment az egész szervezetem, állandóan vizesedek és felfújódok, mint egy lufi. Folyton átadják a helyet a buszon, amitől sírógörcsöt kapok. Tudom, hogy nem biztos, hogy segít, én sem hallgattam senkire, hiszen a tükörbe nézve nem azt láttam, amit mondtak.

Nem mondom, hogy ne akarj fogyni, de szerintem inkább edzened kéne, és akkor formásodnál. Mert a 7 kiló az irreálisan soknak tűnik így látatlanba is.
Másrészt viszont meg tudlak érteni, a sok kínlódás ellenére még mindig rajtam van a környezetem nyomása, és csinálom az idióta kúrákat, bár már nem olyan drasztikusan, mint régen. És igyekszem minél többet mozogni. Azt figyeltem meg, hogy heti 3-4 nap torna nagyon sokat számít!

Remélem nem haragszol a kéretlen tanácsomért.

sok sikert, Viki

Vikikém!
Ha nem haragszol meg rám, egy pár szót hagy kérdezzek, mondjak ezzel kapcsolatban:
Szerintem neked elsősorban és először nem is a fogyással kellene behatóbban foglalkoznod, hanem önmagaddal, amit úgy látom már kezdesz érzékelni. Mint olvasom, mást nem csináltál (csinálsz?), mint hogy mások elvárásainak megfelelj. Miért?
Miért fontosak a "mások" és miért nem vagy fontos TE?
Azt mondják, hogy vékony vagy.. azt mondják, hogy kövér vagy... azt mondják, hogy narancsbőrös vagy.. stb. Na, és??? Már bocsánat, de kit érdekel??? Jó, tudom, Téged.
De erről szerintem szokjál le. Nem másoknak kell megfelelned, hanem önmagadnak. Ha mindenki aszerint élne, hogy a másik milyennek akarja látni, akkor élete végéig erre menne rá az energiája és az egészsége.
Ismerek olyna asszonykát, akinek 15 kiló súlyfeleslege van. Szép apránként összeszedte. Azt mondja, hogy most érzi igazán jól magát. Jó a közérzete, nem érdekli, hogy hurka itt-ott ücsörög rajta. Nem fogyókúrázik és makk egészséges.
Hogy mit mondanak mások? Hogy cikizik, vagy bármi, arra csak azt mondja, hogy nem érdekli és fogalma sincs, hogy azok miért nem önmagukkal foglalkoznak?!
Nálad is azt veszem észre, hogy egyik végletből a másikba esel, de a középutat még nemt aláltad meg. Neked sem fogyókúrázgatni kéne, hanem életmódot váltani, ami azzal kezdődne, hogy eldöntenéd, hogy na, most akkor innentől fogva letojom (párdon), hogy ki mit mond rám. Olyan leszek, amilyen én szeretnék lenni!
És megalkotod önmagad! Mert - a leírásod szerint - eddig csak a mások véleményén alapuló formátumoknak akartál megfelelni.

Elnézést a hegyibeszédért! :)
kiss
 

Santane

Állandó Tag
Állandó Tag
Látom a vaj és margarin téma már megint előkerült - kb. tízszer rágtuk le ezt a csontot. :lol:

Rengeteg mellette álló és ellene agitáló cikket lehet találni a neten, tehát megoszlanak a vélemények. Így azt kell mondjam - mint mindenre -, hogy mindenki azt csinál, amit akar a szervezetével, az életével. Tehát döntse el minenki saját maga, hogy eszi, vagy nem eszi.
A fórumon belül is lehet találni cikkeket és véleményeket erről jócskán. :)
 

dwicky

Állandó Tag
Állandó Tag
Vikikém!
Ha nem haragszol meg rám, egy pár szót hagy kérdezzek, mondjak ezzel kapcsolatban:
Szerintem neked elsősorban és először nem is a fogyással kellene behatóbban foglalkoznod, hanem önmagaddal, amit úgy látom már kezdesz érzékelni. Mint olvasom, mást nem csináltál (csinálsz?), mint hogy mások elvárásainak megfelelj. Miért?
Miért fontosak a "mások" és miért nem vagy fontos TE?
Azt mondják, hogy vékony vagy.. azt mondják, hogy kövér vagy... azt mondják, hogy narancsbőrös vagy.. stb. Na, és??? Már bocsánat, de kit érdekel??? Jó, tudom, Téged.
De erről szerintem szokjál le. Nem másoknak kell megfelelned, hanem önmagadnak. Ha mindenki aszerint élne, hogy a másik milyennek akarja látni, akkor élete végéig erre menne rá az energiája és az egészsége.
Ismerek olyna asszonykát, akinek 15 kiló súlyfeleslege van. Szép apránként összeszedte. Azt mondja, hogy most érzi igazán jól magát. Jó a közérzete, nem érdekli, hogy hurka itt-ott ücsörög rajta. Nem fogyókúrázik és makk egészséges.
Hogy mit mondanak mások? Hogy cikizik, vagy bármi, arra csak azt mondja, hogy nem érdekli és fogalma sincs, hogy azok miért nem önmagukkal foglalkoznak?!
Nálad is azt veszem észre, hogy egyik végletből a másikba esel, de a középutat még nemt aláltad meg. Neked sem fogyókúrázgatni kéne, hanem életmódot váltani, ami azzal kezdődne, hogy eldöntenéd, hogy na, most akkor innentől fogva letojom (párdon), hogy ki mit mond rám. Olyan leszek, amilyen én szeretnék lenni!
És megalkotod önmagad! Mert - a leírásod szerint - eddig csak a mások véleményén alapuló formátumoknak akartál megfelelni.

Elnézést a hegyibeszédért! :)
kiss

Eszemben sincs haragudni. Sőt, jókat kuncogtam az írásodon, hiszen a nevemben meg is válaszoltad a kérdéseidet; "Már bocsánat, de kit érdekel??? Jó, tudom, Téged. "

Teljesen igazad van, és nagyon egyet is értek veled. Lassan, de biztosan úgy érzem, haladok is a cél felé, de ezt is csak lassan lehet, mert 28 évet nem lehet csak úgy kitörölni. Sajnos ezek a félelmek, mondatok... berögződtek nagyon nagyon mélyen, ezeket próbálom először felülírni. Lassacskán ez is meglesz. :D ;)
 

Santane

Állandó Tag
Állandó Tag
......... Lassan, de biztosan úgy érzem, haladok is a cél felé, de ezt is csak lassan lehet, mert 28 évet nem lehet csak úgy kitörölni. Sajnos ezek a félelmek, mondatok... berögződtek nagyon nagyon mélyen, ezeket próbálom először felülírni. Lassacskán ez is meglesz. :D ;)

Szuper! Örülök neki! Tudom, hogy nem lehet 28 évet kitörölni, de azért az is igaz, hogy ha mindig hátrafelé lesünk, akkor nehezen haladunk előre! ;) :) Tehát szemeket előre! ;) :D
 

Nightmare13

Állandó Tag
Állandó Tag
Mintha csak én írtam volna 14 évesen, csak én 50 kilóra aszaltam magam, és ha 52-re "híztam" már nem ettem egy hétig semmit. Egészen addig, amíg el nem ájultam. Én is 161 cm alacsony vagyok. :)

Nekem súlyos testképzavarom volt, meg még van egy pici belőle, ezért először anorexiás lettem, aztán bulémiás. És amikor kint voltak már a csontjaim, akkor is azt kaptam a kedves családomtól, hogy milyen dundi vagyok, és a 75!!!! éves nagyanyám méregette, hogy szerinte én narancsbőrösebb vagyok nála. :shock:

Pszichológus lett a vége. (bár nem csak ezért) Ahogy írtad, te is koplaltál. Én csak a saját példámat tudom neked leírni, a te tested, te életed, te döntesz. Nekem teljesen tönkrement ezekbe a "szuper" módszerekbe az emésztésem, az anyagcserém, ráment az egész szervezetem, állandóan vizesedek és felfújódok, mint egy lufi. Folyton átadják a helyet a buszon, amitől sírógörcsöt kapok. Tudom, hogy nem biztos, hogy segít, én sem hallgattam senkire, hiszen a tükörbe nézve nem azt láttam, amit mondtak.

Nem mondom, hogy ne akarj fogyni, de szerintem inkább edzened kéne, és akkor formásodnál. Mert a 7 kiló az irreálisan soknak tűnik így látatlanba is.
Másrészt viszont meg tudlak érteni, a sok kínlódás ellenére még mindig rajtam van a környezetem nyomása, és csinálom az idióta kúrákat, bár már nem olyan drasztikusan, mint régen. És igyekszem minél többet mozogni. Azt figyeltem meg, hogy heti 3-4 nap torna nagyon sokat számít!

Remélem nem haragszol a kéretlen tanácsomért.

sok sikert, Viki
Nem kell félni, semmiképp sem haragszom egyetlen tanácsért sem. Sőt, inkább örülök nekik.
Én remegtem egy idő után és szinte alig ettem valamit, de még mindig nem éreztem magam elég csinosnak. Egyszer annyira elfajult a remegés h a suliban már a tollat sem bírtam megfogni, ezért elküldtek orvoshoz. Nem mondtam el h fogyózok. Beküldött a kórházba, ahol a cukromra fogták, de végül is cukros meg nem vagyok. Szal hazaengedtek én meg elkezdtem lassanként enni mert nem akartam beteg lenni. A remegés elmúlt. Viszont depis lettem attól h nem tudok megszabadulni a feleslegtől. Azóta is folyton próbálok lefogyni és mindenki a sportra esküszik, de szörnyű helyzetben vagyok mert a tüdőm és a hörgőim nem működnek rendesen met régen nagyon beteg voltam. Nem bírok huzamosabb ideig futni és semmi hasonló mert vagy elájulok vagy nem kapok levegőt. Pedig télleg próbálom a sportot...:(
 

Santane

Állandó Tag
Állandó Tag
Am az is igaz h nem tudom elfogadni magam, de úgy nehéz ha közben mindig megkapom a hasonló megjegyzéseket Pl.:
Szia. Rég láttalak. Híztál?
Látom felszedtél pár kilót... de nyugi jól áll.
Nem szűk rád kicsit az a farmer? Tavaj még olyan jól állt...

Így nehéz elfogadnom magam. :(

Hm... azt hiszem nálad is az a gond, hogy többet érdekel, hogy ki mit mond, mint ahogy te véled. :(
 

dwicky

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Viki! Bár nem nekem cimezted az írásod, de most én irnék neked, ha nem bánod.
Miért adják át a helyet, mert terhesnek látszol a felfújódás miatt? Legalább is én így olvastam ki a soraidból.
Ha sokszor eszel "becsapod" a szervezetedet azzal, hogy "hú most bőség van, kapok eleget, igy nem raktározok, hanem égetek ahogy csak bírok", igy felgyorsul az anyagcsere és nem raktározódik le a zsirsejtekbe semmi, sőt ürül a torna meg az anyagcsere felgyorsulása miatt. A lényeg pedig hogy ehetsz bármit amit szeretsz. Arról is meg vagyok győződve, hogy amit megkivánok arra biztosan szüksége van a testemnek, ezt pedig kimódolt diétáknál nem megvalósitható.

Igen, azért adják át a helyüket, mert azt hiszik, babát várok. :( Ami önmagában nem lenne baj, ha tényleg így lenne. Már két dologra gondoltam: vagy csináltatok egy pólót, hogy nem vagyok terhes, csak dagadt. Vagy simán megköszönöm és leülök. :D De eddig mindig fülig vörösödtem, és lehajtott fejjel csak mondtam, hogy nem köszi.

Próbáltam már ezt a sokszor evést, de én meghíztam tőle, az nálam nem működik. Ne úgy gondold, hogy ötször ettem óriási adagokat, kicsiket ettem mindenből, amit megkívántam, amennyi jól esett. Mert ebben teljesen egyetértünk, hogy figyelnünk kell a szervezetünkre.

Olyan érdekes, hogyha minden rendben van körülöttem, és minden összejön, akkor teljesen "normálissá" válik a testalkatom magától. Ezt már többször megfigyeltem, csak sajnos most az életem messze van a normálistól. Mindig aggódok valami miatt. Nyilván a hízással, puffadással védekezek...

Mikor otthonról elindulok, és belenézek a tükörbe, meg vagyok elégedve, múltkor lemértem, 10 cm-t nő a derekam, mire beérek dolgozni, vagy bárhova...

Na, asszem elég lesz már belőlem...:D
 

dwicky

Állandó Tag
Állandó Tag
mindig megkapom a hasonló megjegyzéseket Pl.:
Szia. Rég láttalak. Híztál?
Látom felszedtél pár kilót... de nyugi jól áll.

Erről jutott eszembe, hogy egyszer egy fiú udvarolni próbált, és megkérdezte:

"-olyan csinos vagy, híztál?"
Azt hittem, leverem a székről. Nyeltem egyet, és mondtam neki, hogy ez nem esett túl jól.
Erre szegény teljesen zavarban volt, mert múlt héten meg azt mondta egy lánynak, hogy milyen csinin lefogyott, erre nekiugrott a lány, hogy most hízott, és miket mond neki. Szegény fiú(k)...:D
 

Santane

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen, azért adják át a helyüket, mert azt hiszik, babát várok. :( Ami önmagában nem lenne baj, ha tényleg így lenne. Már két dologra gondoltam: vagy csináltatok egy pólót, hogy nem vagyok terhes, csak dagadt. Vagy simán megköszönöm és leülök. :D De eddig mindig fülig vörösödtem, és lehajtott fejjel csak mondtam, hogy nem köszi.

Próbáltam már ezt a sokszor evést, de én meghíztam tőle, az nálam nem működik. Ne úgy gondold, hogy ötször ettem óriási adagokat, kicsiket ettem mindenből, amit megkívántam, amennyi jól esett. Mert ebben teljesen egyetértünk, hogy figyelnünk kell a szervezetünkre.

Olyan érdekes, hogyha minden rendben van körülöttem, és minden összejön, akkor teljesen "normálissá" válik a testalkatom magától. Ezt már többször megfigyeltem, csak sajnos most az életem messze van a normálistól. Mindig aggódok valami miatt. Nyilván a hízással, puffadással védekezek...

Mikor otthonról elindulok, és belenézek a tükörbe, meg vagyok elégedve, múltkor lemértem, 10 cm-t nő a derekam, mire beérek dolgozni, vagy bárhova...

Na, asszem elég lesz már belőlem...:D

Ó, én a helyedben nem csinálnék ebből gondot! Átadják a helyet? Okés! Akkor nézzük a pozitív oldalát! : Örömmel meg kell köszönni és leülni! Így kényelmesen utazol! :lol:
Ennyit a lelki tényezőkről. ;)

Az aggodalom, az izgalom, az idegeskedés rendezetlen légzést idéz elő és máris hasat növeszt az ember - ismerem.
Ilyenkor tényleg a gyökerét kett elvágni ennek a dolognak.
A problémát kezelni kell és megoldani a megoldandókat, ami az életedet illeti.

És sosincs elég belőled. A te problémádból és esetedből több ezren tanulhatnak.
:)
 

Zsuzzska

Állandó Tag
Állandó Tag
A Norbi ducitréning első részét nézd meg. Azt hátha bírnád . Nincs benne se ugrálás se futás féle. A "rég láttalak" félékhez meg annyit hogy nekem akkor is mondtak ilyet mikor 10 kg-t fogytam és akkor is állították milyen sokat fogytam megint, mikor egy deka sem ment le. Találj ki egy sablonválaszt az ilyenekre és vágd oda nekik. Aztán lépj simán túl rajtuk.
Ha szeretnél mellé diétázni ne ilyen újságmellékletbe valókat nézz ki. Olyat keress aminek neve van és nem drasztikus.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére