Reiki!

kicsim62

Állandó Tag
Állandó Tag
Most találtam rá a reikisek oldalára, bár már régóta olvasgatom a CH oldalait. A reikiről az a véleményem, hogy a szeretetről szól, szeretet energiával dolgozik. Aki oldalakon keresztül kötekedik, vitatkozik, mit keres itt? A reiki nem ez. Úgy gondolom egy ilyen fórum arról szól, hogy segítsük egymást, ha kell tanácsokkal, ismeretek átadásával, és ha szükségeltetik energia küldésével. Aki nem is reikis, hogy mondhat véleményt egy olyan dologról, amiről nem tudja mi is az és hogyan is működik. Egyébként, ha valakinek szüksége van rá, szívesen segítek energiát küldeni. Ez nagyon jól működik az agykontrollosok között is, hogy egymásnak besegítenek a programozásban, céljaik elérésében. Legyen mindenkinek szép napja!
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Én is szeretem a szabadságot - meztelenül úszni a tavakban, tengerben. Rafting túra, erős sodrású folyón - jöhet. Szeretek régi kétfedelű repülővel repülni, mint Richard Bach, szeretek öreg fa vitorlással erős szélben egyedül menni, kitéve az elemeknek... Lennmaradni a víz alatt, míg csak bírom... Átúszni a Balatont az Aranyhíd nyomán naplemente idején, csak úgy... Motorral menni, ami belefér, kibérelt pályán... De ilyenkor kizárólag a saját életemet kockáztatom. Senki más épségét nem veszélyeztetem, nem bíztatok ezekre senkit.

Tanítóként abban látom a felelősségemet, hogy utódainkra jó minőségű Reikit hagyományozzunk. Ha nem tisztán kaptuk, a legjobb szándék ellenére sem már, tisztítsuk meg, térjünk vissza a forráshoz, vizsgáljuk meg a mai mesterek kijelentéseinek, állításainak valóságtartamát - állítsuk vissza a gyógyítást a Reiki középpontjába, a másokon való segítést. Ezért dolgozom, azokkal akik ezt vallják.

Ettől még maradnak, aki egyéni utként járják, lesznek akik nem vállalnak felelősséget tanítványaikért továbbra sem, csak avatnak és beszedik a pénzt - Mindig lesznek, akiket úgyis a szép oklevél érdekel a falon, Reiki néven.

Lesznek, akik önismereti útként fogják fel, és vigyáznak tanítványaikra.

Leszenk, akik egyedül akarják az utat járni.

Miért ne? És mind elfér egymás mellett...

Nem kívánok felelőtlen lenni - felelősséget vállalok tanítványaimért - fejlődésükért, hogy minden beavatást akkor kapnak, amikor megérnek rá, hogy átadom Usui útmutatóit, egyéni megéléseimet megtartom magamnak - az utat mutatom. A praxis gyakorlásához biztosítok kezelőhelységet, betegeket, akiken gyakorolhatnak és más tanítóknak is bemutatom őket. Jobb, ha több tanítótól is megismerik a Reikit, másokkal is gyakorolnak. Legutóbb a japán mesterekkel például. Hasznos volt minden tanítványnak, aki ott volt, és a tanítóknak is.

Vallom, az útmutatók kellenek minden szellemi úton az alapító Mestertől, hogy a tanítvány biztonságban gyakorolhasson. Az Alapítók bölcs emberek voltak - mindenre gondoltak szinte.

Hálás vagyok érte nagyon, megadták.... Hála,Kötelesség, Bizalom, Tisztelet, Szolgálat, Elfogadás, Kegyelem - kb. ezek a szavak jelentik nekem most a Reiki útját.
 

kolonte

Kitiltott (BANned)
... Hála,Kötelesség, Bizalom, Tisztelet, Szolgálat, Elfogadás, Kegyelem - kb. ezek a szavak jelentik nekem most a Reiki útját.

Kedves Fodor György!
Köszönöm, hogy megosztottad a Reikiről vallott nézeteidet.
Útmutatóidat összehasonlítottam Usui útmutatóival, és továbbra is az övét kívánom követni. Ugyanis az egyezik 12 évnyi tapasztalásommal. Amit te írtál, az inkább érzelmekre apelláló, érvek nélküli hozzászólás - nem látom mögötte a tapasztalatokat, átélést, érveket, tényeket.
barátsággal:
kölönte

előzmények:
1.
.....
A reiki nem kér ki magának,
A reiki nem oktat,
A reiki nem Nem,
A reiki szabad,
A reiki Igen!

2.
Kedves Kolonte!
Köszönöm, hogy megosztottad a Reikiről vallott nézeteidet.
Útmutatóidat összehasonlítottam Usui útmutatóival, és továbbra is az övét kívánom követni. Ugyanis az egyezik 17 évnyi tapasztalásommal. Amit te írtál, az inkább érzelmekre apelláló, érvek nélküli hozzászólás - nem látom mögötte a tapasztalatokat, átélést, érveket, tényeket.

ui. Ha az évek számát nézzük Fodor Úr nyert. különösen annak fényében, hogy ettől az évtől nálam, már nem növekszik annak száma. :)
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Szia Kölönte!

Usui útmutatásai - nos, én azért írtam amit, mert ismerem őket. Benne a kötelesség, hála stb...

Usui nem csak 125 verset adott, és nem 5 sort - hanem azok bő kifejtését például.

Sajnálom, jelenleg ezeket nem lehet még a nyilvánossággal megismertetni. De aki éli a Reikit valóban - leteszi minden egyéni elképzelését, megélését, véleményét - ugyanoda jut - nem kell az írás hozzá. De teljes önfeladás igen. Az írás akkor már csak megerősítés.

Úgy tudom, ezt az útmutatást még Petter se kapta meg - nyugaton ismeretem szerint jelenleg egyedül én ismerem. És azok fogják megismerni, akik japán mércével lesznek elismert Reiki mesterek.

Illetve, bízom benne, közösségünk haladó gyakorlói is megismerhetik. Ebben valóban a japán mesterek szava dönt, és betartom.

Saját nézeteim nincsenek - ami írok, Usui üzeneteinek, útmutatásának kivonata ha a Reikiről írok. Ha aTradícióról írok, Hamvas Béla illetve R. Guénon, stb.

Visszautasítok minden más beállítást. Saját nézeteim lennének, nem lennék tradicionalista.

Üdv,

Gyuri

Kedves Fodor György!
Köszönöm, hogy megosztottad a Reikiről vallott nézeteidet.
Útmutatóidat összehasonlítottam Usui útmutatóival, és továbbra is az övét kívánom követni. Ugyanis az egyezik 12 évnyi tapasztalásommal. Amit te írtál, az inkább érzelmekre apelláló, érvek nélküli hozzászólás - nem látom mögötte a tapasztalatokat, átélést, érveket, tényeket.
barátsággal:
kölönte
 

Fritzjani

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Fodor György!-Futólag-már ismersz-tudod korábbi véleményem-Igen ez erősödik bennem-kevés olyan kitartó s hiteles reikitanár van az országban-aki Bármiáron a Reiki gyógyító szentségét helyezi a legfelsőbb fokra!Ezért tud fejlődni is,de azt beépíti a privát rendszerébe!A Tradíciók pedig az alapok!Innen fejlődhet hitelesen minden tanítvány,úgy-h.- a saját útján szabad a fejlődése,de a TAN-továbbadása-Kötelezőn a Tradíciók mentén válik hitelessé,s kötelezővé!-Jani
 
I

ionon

Vendég
Beavatást adott Usui (megvilágosodott) Jézus (megvilágosodott) Osho (megvilágosodott) Buddha (megvilágosodott) - ad a Dalai láma, a Karmapa láma ....

Nekem nem gáz ez a társaság.
Osho kétségeim vannak vele kapcsolatban az első Ferrári után lett világos neki vagy a ki tudja hányadik után milyen jó neki ez miről is beszélt akkor? Nincsenek beavatott mesterek és a tőlük kapott tudás ilyen nem létezik gagyi gáz? Vannak magas energia szintben lévő emberek kiknek van ki sugárzásuk mindenkire és ha közelében tartózkodsz érezheted eme energiát de ez attól még nem beavatás főleg ha tudatosan áramlik eme személytől feléd. Mennyi változáson kell magadtól át esned mire lesz energia szinted ami a tiéd és nem attól lesz e szint magas ha valakinek magas majd át ad és beavat téged (nem hiszek ebben). De mivel a gyógyítás is energia kezelés így lehetséges hogy kaphatsz de nem ettől leszel tudásban fokozatosan fejlődsz először a fejedben érzel bizsergést adott helyen ha ott nem vagy készen hogyan tudsz energia növekedést elérni és itt is csak fokozatosan ismered fel a képességedet (ha gyorsítasz ki égsz agylágyulásod lesz).
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Nos, egy lewlegelt területet Oregonban 2 megye határán, egy szinte sivatagos részt tettek termővé tanítványaival - de amikor meglátták a tanítványai, mit vettek meg papíron...

"Buddha is követett el hibákat, Mahavíra is. gondoljátok, én nem követek el hibákat? - kérdezte tanítványait - én magam vagyok rá a bizonyíték arra, hogy attól hogy valaki megvilágosodott, nem tévedhetetlen. Az ember bármikor beleeshet egy ilyen telek megvásárlásába. És bizony innen nem lesz könnyű kikeveredni. Követtem el hibákat és fogok még - dea lehető legjobbat hozom ki hibáimból. Ezt fogjuk tenni ezzel a Ranc-hel is - a lehető legjobbat hozzuk ki belőle. A többiek mind tévedhetetlenségről papolnak - ha hibázunk, titkoljuk el. Ezért gyűlölnek azok, aki azt mondják - ilyet nem szabad mondani - ha észreveszed hibáztál titkold el... Ezt művelték évszázadokon át - én képtelen vagyok átverni az embereket".

Után asátrakban kezdik, megművelnek hatalmas területeket és 5 000 embernek nyújtanak otthont. Utakat építenek, vízvezetéket és elektromos kábeleket huznak, megtisztítják akiszáradt patakmedreket és élővé teszik a területet pár hónap alatt.

Azonban - pénz kellett. A bankok nem adtak hitelt. Erre Osho megkérdezrte, mennyi pénzük van? És hogy melyik a legdrágább autó a világon? A Rolly Royce - felelték. Osho azt mondta: Menjetek, vegyetek egy Rolls Royce-t - csak az első részletre futotta az összes pénzből. Osho ezzel vitette magát a bankhoz - ahol azonnal megkapta a hitlet, amiből ujabb autókat vetetett, míg elég hitelt nem kaptak a bankoktól. Végül egyet tartott meg.

"Az amerikaiak azt hiszik, ők a leggazdagabb emberek a világon. Én viszont megtréfáltam őket 93 Rolls-Royce-szal, és máris odalett minden büszkeségük. Wasco megyében egy lelkész még Jézusról is elfeledkezett... folyton a 93 Rolls-Royce járt a fejében, arról prédikált... Majd miután kiengedtek a börtönből és kiutasítottak, írt nekem - nem gondolja, egy Rolls Royyce-ot adományozhatna egyházközösségemnek? Igazán nemems cselekedet lenne... Így működik az emberi elme. Ezreknek tanítottam meditációt - Amerikát nem érdekelte. Ezrek csatlakoztak a kommunánhoz - Amerikát nem érdekelte. Húszezren jöttek afesztiválunkra az egész világról - Amerikát ez sem érdekelte. Csak a 93 Rolls Royce, erről cikkeztek egyedül... Neke aztán tényleg nem kell 93 rolls Royce - Az egész csak egy vicc volt."


Egyébként Osho fiatalon világosodott meg - Indiában, 1953 március 23.-án, 22 éves korában. Előb egyetemet végez, majd egyetemi tanár lesz. Ekkor hívta ki vitákra a filozófusokat élő közönség előtt és győzte le őket... Rengeteg fiatal iratkozott be már akkor, hogy tőle tanulhasson. Már 1962.-ben India szerte léteznek meditációs központjai, rengeteget utazik és tanít.

Élettörténete magyarul is megjelent - és ahogy megmondta előre - életében nagyon féltek tőle a politikusok - megvehetetlen volt - de ahogy megmondta előre, halála után még szobrot is kap - így történt, szűlőállama szobrot állíttatott neki pár éve.




Osho kétségeim vannak vele kapcsolatban az első Ferrári után lett világos neki vagy a ki tudja hányadik után milyen jó neki ez miről is beszélt akkor?
 
I

ionon

Vendég
Nos, egy lewlegelt területet Oregonban 2 megye határán, egy szinte sivatagos részt tettek termővé tanítványaival - de amikor meglátták a tanítványai, mit vettek meg papíron...

"Buddha is követett el hibákat, Mahavíra is. gondoljátok, én nem követek el hibákat? - kérdezte tanítványait - én magam vagyok rá a bizonyíték arra, hogy attól hogy valaki megvilágosodott, nem tévedhetetlen. Az ember bármikor beleeshet egy ilyen telek megvásárlásába. És bizony innen nem lesz könnyű kikeveredni. Követtem el hibákat és fogok még - dea lehető legjobbat hozom ki hibáimból. Ezt fogjuk tenni ezzel a Ranc-hel is - a lehető legjobbat hozzuk ki belőle. A többiek mind tévedhetetlenségről papolnak - ha hibázunk, titkoljuk el. Ezért gyűlölnek azok, aki azt mondják - ilyet nem szabad mondani - ha észreveszed hibáztál titkold el... Ezt művelték évszázadokon át - én képtelen vagyok átverni az embereket".

Után asátrakban kezdik, megművelnek hatalmas területeket és 5 000 embernek nyújtanak otthont. Utakat építenek, vízvezetéket és elektromos kábeleket huznak, megtisztítják akiszáradt patakmedreket és élővé teszik a területet pár hónap alatt.

Azonban - pénz kellett. A bankok nem adtak hitelt. Erre Osho megkérdezrte, mennyi pénzük van? És hogy melyik a legdrágább autó a világon? A Rolly Royce - felelték. Osho azt mondta: Menjetek, vegyetek egy Rolls Royce-t - csak az első részletre futotta az összes pénzből. Osho ezzel vitette magát a bankhoz - ahol azonnal megkapta a hitlet, amiből ujabb autókat vetetett, míg elég hitelt nem kaptak a bankoktól. Végül egyet tartott meg.

"Az amerikaiak azt hiszik, ők a leggazdagabb emberek a világon. Én viszont megtréfáltam őket 93 Rolls-Royce-szal, és máris odalett minden büszkeségük. Wasco megyében egy lelkész még Jézusról is elfeledkezett... folyton a 93 Rolls-Royce járt a fejében, arról prédikált... Majd miután kiengedtek a börtönből és kiutasítottak, írt nekem - nem gondolja, egy Rolls Royyce-ot adományozhatna egyházközösségemnek? Igazán nemems cselekedet lenne... Így működik az emberi elme. Ezreknek tanítottam meditációt - Amerikát nem érdekelte. Ezrek csatlakoztak a kommunánhoz - Amerikát nem érdekelte. Húszezren jöttek afesztiválunkra az egész világról - Amerikát ez sem érdekelte. Csak a 93 Rolls Royce, erről cikkeztek egyedül... Neke aztán tényleg nem kell 93 rolls Royce - Az egész csak egy vicc volt."


Egyébként Osho fiatalon világosodott meg - Indiában, 1953 március 23.-án, 22 éves korában. Előb egyetemet végez, majd egyetemi tanár lesz. Ekkor hívta ki vitákra a filozófusokat élő közönség előtt és győzte le őket... Rengeteg fiatal iratkozott be már akkor, hogy tőle tanulhasson. Már 1962.-ben India szerte léteznek meditációs központjai, rengeteget utazik és tanít.

Élettörténete magyarul is megjelent - és ahogy megmondta előre - életében nagyon féltek tőle a politikusok - megvehetetlen volt - de ahogy megmondta előre, halála után még szobrot is kap - így történt, szűlőállama szobrot állíttatott neki pár éve.
Akkor Osho hite a megvezetésen alapszik és minden vicc és poén mint a többi megvilágosodotté? Valahogy nem jön le Osho nekem és keresem miért találnom sem kell hozzák elibém mások így te is a válaszokat. Mindenből lehet csodát tenni ha van akarat hozzá még anyagi fedezett sem kell FŐLEG VICC és KIRAKAT ÁLCA AMI TUDATOS emberek félre vezetése céltudatosan. Ha az egyikben hazudsz a többiben igaz lennél ja te döntöd el mikor mi igaz és hamis mert te vagy Osho így értem mert megalomániás vagy hatalom éhségben élsz! Sajnálatosan mindegyik megvilágosodott mesterben látom ezen éhséget a HATALOMÉT (talán Jézus de az ő léte kétséges még számomra 600év sok idő) így akkor nem megvilágosodottak ők a szamarak kiket követnek a birkák. Megvilágosodott vagy te nem tudnád hogy tudatosan helytelent teszel és hagyod magadat becsapni magad által! Igazi mesterben ott a kétség hogy helyesen cselekszik e minden pillanatában és kontroll alatt van saját magát figyelve hisz Ő A MINTA a többiek számára! Aki nem tudja ezeket betartani nem mester sőt nem megvilágosodott anyag mestere a poéné a viccé az éhségé. nettnek hála láttam már egy pár ilyen mestert igen pénzéhesek és hatalom éhesek voltak szegények és a követőik versengenek ki é legyen a mester hatalma hogy ő eltávozott az élők sorából érdekes tanítványai vannak akkor? Amilyen a mester olyan a tanítvány is (nem én találtam ki). Így ha Usui mesternek tanítványa vagy akkor milyen lehetett a mester emberileg ha te ilyen vagy CSÖKÖNYÖS nem ismerlek és mégis mondom de olvasom azok írását kik ismernek téged ezt következtettem le. Mestered nem volt szerény alázatos ember akkor nem volt mester ha ezeket az erényeket nem ismerte és te mint tanítványa nem tudod át adni nekem írásaidban ezen elveket csak akaratlagosan semmi nem igaz csak a mestered szavai hát kétségeim vannak vele kapcsolatban. Tetejében olvastam hogy Usui mester is olvasta a tudást amit most te hirdetsz?;)
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Szia Ionon! Egy mester tud adni beavatást. Ha nem történik meg valalkivel mellette, annak nem a mester az oka. Hanem hogy a gyakorló megítéli a mestereket, ítéleteket alkot róluk, mert meg van győződve arról, ő sokkal több már náluk - ennek oka lehet egy nem tudatos írigység is. Arra vágyik, őt csodálják Nagy tanítóként, mesterként - úgy érzi ő jobb, okosabb - lehet. De amester lénye több, mint az őt vagy bármely mestert megítélő gyakorlóé. Ő már ismeri önmagát.

Járhat valaki akár 10 éve egy úton, semmit nem ér, ha tele a feje ítéletekkel, véleményekkel, elképzelésekkel. Semmi nem fog vele történik, maximim energia bizsergéseket érez itt-ott - aminek semmi köze a beavatáshoz. Természetesen magából kiindulva úgy gondolja, mindenkinél így kell bekövetkeznie. Ám sok sok évi avatás után - még se én, se mester társaim nem tudtak 2 egyforma esetről beszámolni.
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Szia!

Az egyik alapítója Mikao Usui, a másiké Eckard Strohm.

Egyik megvilágosodott bölcs mester, a másik nem. Így nyilvánvaló, más energiaszinthez férhettek hozzá.

Az egyik energiának kivételes, páratlan gyógyító hatása van, akár az első behangolás után a behangolt által, a másiknál ezt nem tapasztalhattuk vizsgálatkor.

De lehetséges, ennek oka csupán az, hogy a Reikit igyekezett Strohm úr utánozni és saját rendszerét így esetleg nem is ismeri. Míg más RAI gyakorlók, akik nem rendelkeznek valódi Reiki avatással is, mint Strohm , talán ki tudtak kísérletezni olyan rendszert, amiben már tud működni az az energia is. Mindenesetre, olyanokkal dolgoztunk együtt, akik legalább 7-10 éve RAI tanítók voltak - és csak a RAI Reiki-nek nevezett rendszert használva - megközelítő eredményeket se tudtak felmutatni. Azonban a RAI Arolo, tiffar rendszerét használva már 60-70 %.-os javulás volt kimutatható. Ez még mindig messze elmarad egy pár napja Reiki behangolt képességeitől a behangolás után - ők ugyanis ugyanúgy tudnak segíteni, mint a Reiki Mesterek - a behangolások nem a gyógyító képességet segítik a Reikiben. Már az első behangolásal azt megkapja minden behangolt.

Több Shiki Ryoho mester a Rai-nál is kapott avatást. Mind úgy nyilatkozott - más az energia, mások a hatásai, van aki mindkettőt tudja használni és teljesen más hatást érez. E mester szerint a Strohm-energia poláris, Usuié nem.

Remélem, tudtam segíteni.

Sziasztok!
Mi a véleményetek és a tapasztalatotok?
Az Usui Reiki és a Rai között mi a lényeges különbség?
 
O

oliyboty

Vendég
Uhh reiki topic. :D Ide írhatok reikivel kapcsolatos élményről? Szóval én kb. már 2-3 hónapja járok reikivel egybekötött masszázsra és igen jól érzem a kezelés alatt magam. Meg aztán hiányolja a szervezetem nagyon. Szoktam érzékelni azt is, ahogyan áramlik az energia, forróságot érzek a hasam és a fejem tájékán, néha a talpaimnál is, van amikor zsibbadok teljesen. Pl. volt olyan, hogy az utolsó előtti kezelésnél, a talpaimnál hideget éreztem, szó szerint fáztam (azt mondta barátnőm, hogy akkor ott nem volt szükségem energiára), hasamnál állandó jelleggel forróságot érzek (pedig amikor adja az energiát, nem teszi rá a kezeit a hasamra, felette tartja). Sajnos a júliusi hónap kimaradt teljesen, de tegnap voltam megint, és nagyon furcsa élményben volt részem. A talpaimnál éreztem ilyen lefeszítős, zsibbadásos érzést (melegséget, forróságot nem, bár lehet, csak nem figyeltem arra, a zsibbadás elvonta a figyelmem) és éreztem, hogy végig megy bennem az energia, az arcomnál, fejemnél zsibbadtam nagyon. Ilyet még nem éreztem, vagyis ennyire erősen. Utána következett a hasam, és ott nagy forróságot éreztem és közben végtelen boldogságot, jó kedvet, nem tudom mi történt, de éreztem, hogy az elmém mintha kitisztult volna, vagy nem is tudom pontosan mi történt, tisztaságot, békét éreztem (jó ezt így nem tudom megmagyarázni), vigyorogtam végig, jó kedvem volt nagyon, majd kicsattantam, annyira jó volt. Ilyet még nem éreztem egyszer sem (kb. másodjára éreztem azt, hogy lenn vagyok alfában, el tudtam lazulni, nem kattogtam agyban, még 5 perc kellett volna, hogy aludjak, csak letelt az 1 óra.:confused: ). Mi az oka, hogy most igen? :rolleyes:
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Szia Ionon!

Miért azt keresed, senki se lehessen neked példaképp? Megítéled a mestereket, véleményt alkotsz róluk.

Ítélkezel spirituális mesterek felett, akik már letettek valamit az asztalra.

Vajon miért gondolja bárki, megvilágosodottak bírálata a helyes út?

Jézus mellesleg nem 600 évvel ezelőtt élt ugye...

A mesterek tisztában vannak vele, ők a minta a többiek számára - ezért nem hamisak, megmutatják magukat gyarlóságukban. És nem akarnak minta lenni. Eszük ágában sincs. A vallások igyekeznek később belőlük hibátlan valakit faragni. A mesterek megmutatják emberi részüket.

Nem tudom, milyen hatalomról beszélsz - mestereknél ilyet nem láttam, az politika. Lehet, te a beavatás adásának lehetőségét hatalomnak tartod - a mestereknek egyáltalán nem az. Ha valaki nem részesülhetett belőle, hiába járta őket végig, remélve ők csinálnak majd valamit vele - az nem az ő hibájuk.

Minden mester csak üres edénybe tud tölteni.

Amilyen a mester, olyan a tanítványa - ez is gagyi-ezotéria nyugati közhely. Akkor csupa tökéletes megvilágosodott Reiki mester lenne Usui óta.

Mi lenne, letennéd összes véleményed, elképzelésed és csak meg akarnád ismerni, milyen a világ? Csak gyönyörködni a szívárványban nem lehet? Muszáj róla elmélet, szinképelemés?

Ha azt reméled, írásban kapsz beavatást - dőre remény. Egyébként, ahányan olvassák amit írok, annyiféle kép alakul ki bennük - milyen vagyok? Függ attól, milyen elképzelései vannak az olvasónak, milyen nézetei, mivel tud egyet érteni, mivel nem? Hol érzi ÉN-jét veszélybe, mert egy véleményével nem egyezik amit írtam? Vagyis a szűrőtöl...

Üdv,

Gyuri
 

kolonte

Kitiltott (BANned)
Sziasztok!
Mi a véleményetek és a tapasztalatotok?
Az Usui Reiki és a Rai között mi a lényeges különbség?

Kedves ccézé!

Hogyan gondoltad a kérdést?
Megtennéd, hogy pontosítod?
- Az Usui Reiki az egy praxis,
- A R.A.I. -ha egyáltalán erre gondoltál- pedig egy szervezet.
A szölö metszést egy termelőszövetkezettel? -lehetetlen.
Szeretnék én is pontosan utána járni, és pontos választ adni a már javított, pontos kérdésedre.
:)

kölönte
 
I

ionon

Vendég
Szia Ionon!

Miért azt keresed, senki se lehessen neked példaképp? Megítéled a mestereket, véleményt alkotsz róluk.

Ítélkezel spirituális mesterek felett, akik már letettek valamit az asztalra.

Vajon miért gondolja bárki, megvilágosodottak bírálata a helyes út?

Jézus mellesleg nem 600 évvel ezelőtt élt ugye...

A mesterek tisztában vannak vele, ők a minta a többiek számára - ezért nem hamisak, megmutatják magukat gyarlóságukban. És nem akarnak minta lenni. Eszük ágában sincs. A vallások igyekeznek később belőlük hibátlan valakit faragni. A mesterek megmutatják emberi részüket.

Nem tudom, milyen hatalomról beszélsz - mestereknél ilyet nem láttam, az politika. Lehet, te a beavatás adásának lehetőségét hatalomnak tartod - a mestereknek egyáltalán nem az. Ha valaki nem részesülhetett belőle, hiába járta őket végig, remélve ők csinálnak majd valamit vele - az nem az ő hibájuk.

Minden mester csak üres edénybe tud tölteni.

Amilyen a mester, olyan a tanítványa - ez is gagyi-ezotéria nyugati közhely. Akkor csupa tökéletes megvilágosodott Reiki mester lenne Usui óta.

Mi lenne, letennéd összes véleményed, elképzelésed és csak meg akarnád ismerni, milyen a világ? Csak gyönyörködni a szívárványban nem lehet? Muszáj róla elmélet, szinképelemés?

Ha azt reméled, írásban kapsz beavatást - dőre remény. Egyébként, ahányan olvassák amit írok, annyiféle kép alakul ki bennük - milyen vagyok? Függ attól, milyen elképzelései vannak az olvasónak, milyen nézetei, mivel tud egyet érteni, mivel nem? Hol érzi ÉN-jét veszélybe, mert egy véleményével nem egyezik amit írtam? Vagyis a szűrőtöl...

Üdv,

Gyuri
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CUser%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Példakép hisz a fűszál is az vagy a homokszem bármi hisz benne által leszel mester ha figyelsz és figyelsz. Asztal nem létezés asztala nincs kőbe vésve amit mondtál örök időkig úgy van főleg ha te is mástól tudod a tudásod mert figyeltél és rendszerezted a tudásod így kinek a spirituális mestere vagy magadnak vagy a figyelésednek amikor másokra figyeltél szavaikat ittad lehetet egyszerű kaszáló ember vagy vízhordó hisz tőlük lested el a tudásodat amit lettél az asztalra (kinek az asztalára)? Bírálat neked szólt csak ezt nem vetted észre! A tudás eltitkolása nem tesz téged megvilágosodott mesterré régen és ma sem FŐLEG HA BEAVATÁSKÉNT KAPOD személyesen egyedien. Tudás egyetemleges vagy adod mindenkinek akkor van tudásod vagy nem adod akkor keresed a pénzt és megtörted a tudást mert be zártad a kaput ahonnan jött. Jézus 600évre írták meg érted má? Benne lesz a Reiki Usui benne lesz a halász ember a gyékényfonó tudása minden ember ki sokat tett e Reiki létre jöttéért és nem csak egy személy Usui akkor nem szóltam többet de így kis királyság nekem ahol csak egy lény van Usui és senki más kiktől tanult. Így nincsenek megvilágosult mesterek egyetlen egy sem bárhogy szeretnék sokan ezt mondani tudás egyetemes mindenkinek része van benne. Más kérdés miként távozik az élők sorából ezen mesterek ott akkor világosságot megkapják de addig a tudásuk mindenkitől és a figyelésből nyerik mert gondolkodni mernek rajta DE KIZÁROLAGOSAN CSAK ŐVÉK LENNE A GONDOLAT SOHA!
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Iononnnak

Nem, nem értem - az ilyen bonyolult körmondatokat rég nem értem.
Vopt idő, mikor afilozófia érdekelt - aztán történt valami és elmém elemző része eltünt... Azóta nem bírom követni az ilyen fejtegetéseket - de nem is érzem problémának.



<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CUser%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Példakép hisz a fűszál is az vagy a homokszem bármi hisz benne által leszel mester ha figyelsz és figyelsz. Asztal nem létezés asztala nincs kőbe vésve amit mondtál örök időkig úgy van főleg ha te is mástól tudod a tudásod mert figyeltél és rendszerezted a tudásod így kinek a spirituális mestere vagy magadnak vagy a figyelésednek amikor másokra figyeltél szavaikat ittad lehetet egyszerű kaszáló ember vagy vízhordó hisz tőlük lested el a tudásodat amit lettél az asztalra (kinek az asztalára)? Bírálat neked szólt csak ezt nem vetted észre! A tudás eltitkolása nem tesz téged megvilágosodott mesterré régen és ma sem FŐLEG HA BEAVATÁSKÉNT KAPOD személyesen egyedien. Tudás egyetemleges vagy adod mindenkinek akkor van tudásod vagy nem adod akkor keresed a pénzt és megtörted a tudást mert be zártad a kaput ahonnan jött. Jézus 600évre írták meg érted má? Benne lesz a Reiki Usui benne lesz a halász ember a gyékényfonó tudása minden ember ki sokat tett e Reiki létre jöttéért és nem csak egy személy Usui akkor nem szóltam többet de így kis királyság nekem ahol csak egy lény van Usui és senki más kiktől tanult. Így nincsenek megvilágosult mesterek egyetlen egy sem bárhogy szeretnék sokan ezt mondani tudás egyetemes mindenkinek része van benne. Más kérdés miként távozik az élők sorából ezen mesterek ott akkor világosságot megkapják de addig a tudásuk mindenkitől és a figyelésből nyerik mert gondolkodni mernek rajta DE KIZÁROLAGOSAN CSAK ŐVÉK LENNE A GONDOLAT SOHA!
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Válasz Ccézének éas Kölöntének

Kedves Ccézé és Kölönte!

Az Usui Reiki Ryoho NEM praxis. Mikao Usui gyógymódja, amit hamisítanak nyugaton, de ezt a nevet csak a japán Usui Reiki Ryoho Gakkai mesterek beleegyezésével használhatja más szervezet. Jogvédett. A módszer rövidített nevével - Reiki - lehetett visszaélni, de ezzel az eredeti névvel már nem. Tudomásom szerint jelenleg a Gakkai szervezettel, Usui eredeti szervezetével az egész nyugati világban csupán nekünk, az Usui Reiki Ryoho Magyarországnak van kapcsolatunk - így tehát hiteles választ róluk jelenleg egyedül tőlünk lehet kapni. Ismereteim szerint Usui útmutatásait eddig csak nekünk adták át. Ahogy a szervezet belső útmutatóit is.

Elég szigorú feltételeknek kell megfeleljen, akivel szóba állnak ma már. Túl sok nyugati ember nyilatkozott és nyilatkozik felelőtlenül róluk, anélkül ismerte volna őket vagy engedélyt kapott volna rá.

Tehát az Usui Reiki Ryoho Mikao Usui rendszerét továbbvivő szervezet, a RAI Eckard Strohm módszerét továbbvivő szervezet. A két szervezetnek semmi köze egymáshoz - de mindkettő kézrátételes gyógyítással próbálkozik. Egyik szervezet ezzel világhírnévre tett szert - a másik e név mögé bújva terjeszti Strohm úr egyik módszerét.

Bár mindkettő kézrátételes gyógyítással próbálkozik, míg az egyik bizonyítottan páratlan gyógyhatással rendelkezik, a másiknál ez egyáltalán nem bizonyosodott be. Ugyanannyi tanító vett részt mindkét oldalról a két módszer azonosságát vagy különbségét firtató vizsgálatban 2004.-ben. A vizsgálat eredményét az Elte tanszékvezető tanára által elnökölt bizottság hagyta jóvá, ellenőrizte 2005.-ben. Eredeti japán kordokumentumok álltak szembe Mikao Usuitól Strohm úr állításaival szemben is. így Mikao Usui cáfolta 1925.-ből Strohm úr vele kapcsolatos mostanában tett állításait.
 

kolonte

Kitiltott (BANned)
Az Usui Reiki Ryoho NEM praxis. Mikao Usui gyógymódja, amit hamisítanak nyugaton, .........

Tehát nem praxis, hanem gyógymód?
Vajon a praxis nem gyógymód?
Vagy a gyógymód az nem praxis?

Tehát az Usui Reiki Ryoho Mikao Usui rendszerét továbbvivő szervezet.......

Femtebb azt tetszett írni, hogy az Usui Reiki Ryoho az gyógymód.
Most akkor gyógymód, vagy szervezet?

Amúgy pedig ccézé kedves fórumos társunk Usui reiki-ről, vagy a Usui Reiki Ryoho-ról kérdezett?
természetesen ezt továbbra is szeretném tőle megtudni. Addig nem tudok ugyanis utána nézni alaposan, amig a kérdést nem tisztáztuk.

Az viszont nagyon érdekelne, hogy az Elte-nek mely tanszékén van kinevezett tanár a Reiki tisztaságának megitélése ügyében?
...A vizsgálat eredményét az Elte tanszékvezető tanára által elnökölt bizottság hagyta jóvá....

Köszönöm a figyelmet.
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Szia Kölönte!

Az Usui Reiki Ryoho egy szellemi út, mint már többször írtam, aminek van praxisa is természetesen. Ahogy a Zennek, Jógának is van.

A Reikiről szóló szakdolgozat, mi nevezhető Reikinek, mi a valódi története, melyek a valódi Reiki irányzatok - elbírálásában elnökölt az Elte illetékes tanszékvezető tanára. Például fontos volt, a források fordítása (klasszikus japán nyelv kissé nehéz) mennyire hiteles volt? Hitelesnek bizonyult.

Természetesen nem lesz kifejezetten a Reikire kinevezett tanár. De attól még egy tanszékvezető tanár ért a szakterületéhez - nyelvekhez, akkori idők történelme, stb. És sikerült a figyelmüket felkelteni a valódi Reiki iránt és ismerik már a problémát. Egyre több orvos is tisztában van vele - visszaélések vannak ezen módszer nevével.
 
I

ionon

Vendég
Szia Kölönte!

Az Usui Reiki Ryoho egy szellemi út, mint már többször írtam, aminek van praxisa is természetesen. Ahogy a Zennek, Jógának is van.

A Reikiről szóló szakdolgozat, mi nevezhető Reikinek, mi a valódi története, melyek a valódi Reiki irányzatok - elbírálásában elnökölt az Elte illetékes tanszékvezető tanára. Például fontos volt, a források fordítása (klasszikus japán nyelv kissé nehéz) mennyire hiteles volt? Hitelesnek bizonyult.

Természetesen nem lesz kifejezetten a Reikire kinevezett tanár. De attól még egy tanszékvezető tanár ért a szakterületéhez - nyelvekhez, akkori idők történelme, stb. És sikerült a figyelmüket felkelteni a valódi Reiki iránt és ismerik már a problémát. Egyre több orvos is tisztában van vele - visszaélések vannak ezen módszer nevével.
Akkor Japánul mondom hogy R...I az igazabb mintha magyarul teszem ezt Reiki? Értésben vagyok!
 
Oldal tetejére