Menekult statusz Canadaban

lollipopp

Állandó Tag
Állandó Tag
Jelen esetben a romáknak ígérik a pénzt ők pedig azon variálnak hogy "áááá nem megyünk ott nagyon hideg van!" :) Az is lehet hogy kint élő rokonaik csalják ki őket ezzel a dumával.....passz
 

Fals

Új tag
Nem lehet hanem biztos!!! Azt nem tudom pénzt ígérnek-e nekik, de tuti hogy csalják az itthon maradtakat Kanadába!
 

pus

Új tag
Jónapot és sziasztok mindenkinek!Én 3 gyermekes édesanya vagyok kiváncsiságból és végső ments várként jelenkeztem be erre az oldalra!Sajnos az utobi fél évbe jó formára csak az élelemre van pénzünk tévedés ne esék van férjem aki dolgozik csak egy házat akkartunk venni és be csuztunk a sok hitelel.Itt ebbe az országba sajnos a segitő készség nem sürű dolog.Arra lenék kiváncsi igy családostól kérhetnék-e menedék jogot Kanadától?Bele-bele olvastam egy pár hozzá szólásba. De hátha valaki lényegesen segiteni tudna.Elöre is köszönöm:Krisztina
 

Taligan

Állandó Tag
Állandó Tag
Jónapot és sziasztok mindenkinek!Én 3 gyermekes édesanya vagyok kiváncsiságból és végső ments várként jelenkeztem be erre az oldalra!Sajnos az utobi fél évbe jó formára csak az élelemre van pénzünk tévedés ne esék van férjem aki dolgozik csak egy házat akkartunk venni és be csuztunk a sok hitelel.Itt ebbe az országba sajnos a segitő készség nem sürű dolog.Arra lenék kiváncsi igy családostól kérhetnék-e menedék jogot Kanadától?Bele-bele olvastam egy pár hozzá szólásba. De hátha valaki lényegesen segiteni tudna.Elöre is köszönöm:Krisztina

Ha magyar allampolgar vagy nem kaphatsz itt menekult statuszt, ha mondjuk uldozott szudani csalad vagytok akkor talan. Bizonyitani kell az uldozes tenyet, azt hogy eletetek, letezesetek veszelyben van mert meg akarnak olni mint pl. az olaszliszkai romak Szogi Lajost.
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Tájékoztatás

Kedves Érdeklődő!
Ezt akkor olvasd át, ha Kanadába szeretnél kivándorolni "bármilyen" céllal:
Minden kivándorlás egyedi eset, ezért nem lehet mindenkinél egyöntetűen alkalmazható válaszokat adni a felmerülő kérdésekre.
Így a kérdéseidre adandó válaszoknak helyetted senki sem fog személyre szabottan utánajárni.(Hacsak nem ügyvéd - rengeteg pénzért.)
Van egy hivatalos oldal:http://www.cic.gc.ca/english/index.asp
Itt Minden kivándorolni kívánó ember megtalálhatja a választ a legfontosabb kérdéseire.
(Csak épp számolgatni, elemezni kell).

Nagy általánosságban: menekültként Mo-ról kijutni semmi esély. (EU,NATO tagállam és legfőképp - Kanada szemében is - jogállam vagyunk.)
Angol vagy francia nyelvtudás nélkül kijutni szintén semmi esély.

Az elérendő pontszám ami a kijutáshoz kell több elemből áll (nyelvtudás, kor, végzettség...stb.). Ennek a részletezése szintén a fenti címen megtalálható.
A kivándorlási kérelem a bécsi (kanadai) nagykövetségen keresztül adható be és az átlagos átfutási idő 1-2 év.
A többit magad is kicsemegézheted a fenti szájtról, de a bevándorlási téma mintegy 8500 hozzászólásának átolvasása is sokat segíthet.


Az alábbi összefoglaló pedig segít az önértékelésben:
Eredeti szerző TrafficLight
Az alábbi írás eredetijét itt találtam: canadaiswaiting.blogspot.com.
Disclaimer: Próbáltam lefordítani, de végül itt-ott bele- és átírogattam. Ha gondolod olvasd el az eredetit is. Ne felejtsd el, hogy ez egy magánember tanácsa, írása, véleménye. Nem vagyok szakértő - ebben hiába is kritizálnál. A saját sorsodért, döntéseidért te felelsz.

-----------------
A legális kanadai bevándorlás sok ember álma. A PR státuszért sokat áldoznak: erofeszítéseket, idot, és rengeteg pénzt, csak azért, hogy azt a leheto leghamarabb megszerezhessék azt. Hosszú hónapokba, és évekbe kerül, míg végül bejuthatnak Kanadába.De mi történik azután, hogy elérték a céljuk, és megpróbálhatják elkezdeni az új életet? A legtöbb új bevándorlónak ez igazán kellemetlen élmény. Minden bevándorló „azokban az években”-ként emlegeti, hiszen minden meglévo energiájuk és lelkesedésük eltunik már az ott töltött elso hetekkel kezdve.

Itt találhatóak a kudarc legnépszerubb okai.

1. Túl nagy elvárások:
Kanadát sokan „Álmaik földjeként” emlegetik, így természetesen az elvárások is az álmok szintjén léteznek: mindent azonnal! Azonban ne felejtsd el, hogy Kanada évente több, mint 300 000 új bevándorlót fogad, ami egy igen kemény versenyhelyzettel jelent egyet. Csak a legjobbak, legkitartóbbak, legszerencsésebbek maradnak meg.
Túlélési tanács: a kezdeti fázisban (hónapokban/években) ne várj sokat Kanadától.

2. Alkalmazkodóképesség hiánya:
Kanadába különbözo kultúrákból és nemzetekbol érkeznek bevándorlók. Jelenleg több mint 150 nemzet tagja él Kanadában. Nem kétséges, hogy ez egy multikulturális ország.Mint új bevándorló, néhány ember úgy érzi, hogy nem szívesen alkalmazkodik az új-, kanadai kultúrához és a társadalomhoz, így ez automatikusan elszigetelodést hoz számukra, kizárólag az alkalmazkodóképesség hiánya miatt.
Túlélési tanács: Légy nyitott. Légy felkészülve a változásra: hogy az otthonról hozott kultúrád, szokásaid nagy többségét idejétmúltnak tekintsd.

3. Pénzeszközök hiánya:
A pénz nem kizárólagos, de rendkívül fontos szerepet tölt be az új bevándorló túlélési esélyeiben. Egyes friss bevándorlók felesleges kiadásokkal terhelik magukat a letelepedés folyamatának korai szakaszaiban, és így pont a pénzhiány miatt veszítik el a folyamat befejezésének esélyét.
Túlélési tanács: Fogd vissza a kiadásaid amennyire csak lehet, amíg nem kapsz egy rendes munkát (és ezalatt ne olyan munkát érts, ami csak a létminimumhoz elegendo). Ne vásárolj se autót rögtön az elején, se lakást/házat az elso években.

4. Nyelvtudás hiánya:
Ha tagadod, ha nem, akkor is a nyelvtudás (angol vagy francia) az egyik legfontosabb tényezoje a letelepedésed sikerének. Nem lehet eléggé hangsúlyozni ezt. Neked kell kitunnöd (pozitív értelemben) a bevándorlók éves 300 000-es tömegébol.
Minden állásinterjú angol vagy francia nyelven zajlik. Ha még nem rendelkezel elég tudással, nyelvgyakorlattal, és folyékony beszédben nem tudod magad kifejezni, akkor hiába a munkatapasztalat, alkalmatlan maradsz a feladatra.
Nem számít semmilyen óhazai nyelvvizsga, papír vagy bizonyítvány.
Hiába beszélsz folyamatosan, ha minden szép, de a hangsúlyozásban hibát vétesz, akkor ezzel elbizonytalanítod a téged hallgatót. Komoly munkánál ez már kizáró ok lehet.
Túlélési tanács: folyamatosan tanulj és gyakorolj. Ha azt gondolod, hogy tudod, akkor kezdd elölrol. Ha azt gondolod, hogy nem tudod, akkor jó úton jársz. Ezt majd csak nyugdíjas korodban hagyhatod abba.

5. Életkor tényezo:
Hiába is tiltakozol, a korod is meghatározó szerepet játszik a letelepedés során. Egyszeru: az ideális helyzet az (lenne), ha életed korai szakaszában, úgy a 20-as éveid elején kezdenéd a letelepedést.
Ha mégis a 40+ éves korosztályba tarozva kezded, akkor igazán kemény feladat elé nézel. Elso munkát találni ebben a korcsoportban nagyon nehéz, különösen, ha nincs kanadai munkatapasztalatod. A már megszerzett tapasztalatod többnyire semmire sem használható, de ez persze a szakterülettol is függ.
Aztán a 40+ évesek jó eséllyel házasok és gyermekeik is vannak, így ez még nagyobb felelosséget jelent, és többet kiadást is.
Negyvenes új bevándorlóként a legtöbb esetben a fizikai jellegu munkakörök maradnak meg, mint utolsó szalmaszál a túléléshez. Itt 8-10$ órabéres igásmunka szembe állítva az óhazai karrierben elért keresettel kiábrándító lesz.
Túlélési tanács: nincs (készülj fel erre).

6. Elszigetelodés, kapcsolatok kiépítésének hiánya:
A „networking” fontosságának felismerése fontos. Ennek ellenére nagyon gyakori hiba az elszigetelodés. Eljössz egy ilyen messzi és új helyre, de nem kapcsolódsz össze a helyiekkel sem a kultúra, sem a társadalom tekintetében?! Ha nem ismerkedsz, az ismeretségi köröd beszukül, és nehéz lesz új lehetoségeket találnod.
Túlélési tanács: ismerkedj, légy nyitott. Végezz önkéntes munkát. Csatlakozz közösségekhez, klubokhoz, egyesületekhez, stb. – Ne erolködj a kapcsolatrendszered felhasználásakor. Elsoként te adj a közösségnek és ok viszont fognak segíteni.

7. Rossz helyválasztás:
A legtöbb bevándorló a nagyvárosokban köt ki, mint Toronto, Vancouver, Montreal. A nagyvárosokban valóban több lehetoséget lehet találni, mint más városokban Kanadában. Ha olyan városban próbálsz meg megtelepedni, ahol nincs óhazai közösség, akkor könnyen lehet, hogy ellehetetlenedik a letelepedési szándékod.
Túlélési tanács: Válassz olyan helyet, ahol van magyar közösség. Keress magyar közösségeket, templomi csoportokat, stb. Ha mégis kisvárosban szeretnél élni, akkor tájékozódj elore.

8. Rossz egészségi állapot:
Ez nem vicc. Ha az egészséged nem elég jó ahhoz, hogy szükség esetén képes legyél akár egy nehéz gyári munkára, akkor korlátozod a lehetoségeid, vagy ha mégis elvállalod, akkor legyengíted magad és elveszíted az egészséged. A kanadai hideg idojárás komoly hatással lehet az egészségedre. Nem azért jössz Kanadába, hogy rosszabb életed legyen és betegségbol betegségbe essél. ÉS Ne felejtsd el, hogy a rossz egészségi állapotnak komoly pénzügyi következményei vannak.
Túlélési tanács: figyelj oda az egészségedre, jobban, mint odahaza. Nem árt az érkezésedet megelozoen elvégezni egy teljes fogászati kezelést, szemészeti szurést még odahaza.

9. Csalás vagy buncselekmények elkövetése:
A kiszolgáltatottság, elkeseredés sok bevándorlóból kétségbeesett cselekedeteket is kihoz. Ne lépj erre az útra. Ne tervezz ügyeskedo megoldásokat. Az ismeretlen jogrendszer végzetes aknamezonek bizonyulhat számodra még egy egyszeru esetben is. Az otthon elismert „ügyesség” váratlan és szokatlanul durva következményekkel járhat. Az álmaid földje rácsokkal és szögesdróttal elkerített terület lenne?
A kanadai bunüldözés köszöni szépen jól van és épp elég eros ahhoz, hogy tiszteletben tartsd.
Túlélési tanács: Minden esetben és következetesen tartsd tiszteletben a jogszabályokat. Kétség esetén lépj kapcsolatba a hivatalos hatóságokkal. Kérdezz, kérdezz, kérdezz.

10. Kanadai tapasztalat hiánya:
Ez egy lehetetlen csapda. Minden egyes alkalommal, amikor megjelensz egy állásinterjún, kanadai munkatapasztalatot fognak kérni. Kezdoként honnan lenne ilyened? Nem véletlenül adnak olyan sok pontot a munkaajánlatra a kérelmed elbírálása során.
Túlélési tanács: nincs sok - vállalj el bármit elsoként, végezz önkéntes munkát.

Foképp ezek az okok vezetnek el oda, hogy rengeteg bevándorló ábrándul ki az álmai földjébol és tér vissza oda ahova eredetileg tartozott.
Túlélési tanács: Soha ne égesd fel az utat magad mögött.
 

Fals

Új tag
Sziasztok!Azt hallottam hogy Kanadában ha megtudod hogy a szomszédod feketén dolgozik feljelentheted és még jutalmat is kapsz érte.
Ez tényleg így van?
 

fluevogi

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!Azt hallottam hogy Kanadában ha megtudod hogy a szomszédod feketén dolgozik feljelentheted és még jutalmat is kapsz érte.
Ez tényleg így van?
Feljelenthetni feljelentheted, de jutalmat nem kapsz erte. De sokan vannak akik allapolgari kotelesseguknek erzik, hogy bejelentseg a hatosagnak ha torvenytelenseget latnak, beleertve a fekete munkat is
 

lollipopp

Állandó Tag
Állandó Tag
Nna szép másokat feljelentgetni....:-(........végül is ha más elfoglaltsága nincs az embernek......pedig annyi mindent lehet csinálni sport vagy olvasás kirándulás netezés esetleg a szeretteivel való foglalkozás.........
 

GIGI

Állandó Tag
Állandó Tag
nem gondolkodsz helyesen, rosszul latod lollipop.
itt az emberek - atlagban - torvenytisztelok, betartjak azokat, es ugyanezt varjak el mindenki mastol!
eppen ezert kivankoztok ki Magyarorszagrol nem? Itt az emberek hisznek abban, hogy vannak dolgok amik MIENK, KOZOS! hogy ha valaki dolgozik, KOTELES TAX-ot befizetni, mert abbol lesz a KOZOS ORSZAGUNKNAK jobb!!! hogy feketen ne dolgozzon senki, mert az visszaut, alaigerheti az orabereket, es munkat vesz el az ALLAMPOLGAROKTOL! hogy feketen valaki itt marad, azutan meg a KANADAIAK ALTAL BEFIZETT ADOBOL lenyulja a segelyeket! Mi nem azert dolgozunk, es fizetjuk tisztessegesen a taxot, hogy azoknak fizessek ki, akik felelotlenul es feketen, hazudva itt maradnak az orszagban! (ne mondd hogy nem hazudnak, mert igen! aki turistakent keri a belepest, es utana illegalistan itt marad, az HAZUDOTT!)
es itt lehet mentsegeket sorolni, hogy otthon nem tudott megelni, stb... a torvenyszeges, az torvenyszeges...
ha bemesz a tilosba, tok mindegy miert tetted, megbuntetnek erte; ha lop valaki nem kerdezik meg miert tette, rossz napja volt, fajt a feje? hanem megbuntetik erte...
 

lollipopp

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Gigi!
Ott az emberek valóban törvénytisztelők az mind szép és jó!
- és jó lenne ha ez így lenne itt magyarban is de!
-nem hiszem el hogy minden egyes kanadai állampolgár ilyen lenne azért fekete bárányok mindenhol vannak..:)....az olyan turistákkal pedig szerintem nincs semmi baj akik kint maradnak de azután legálisan vállalnak munkát mert ha eleve úgy mennek ki hogy dolgozni akarnak, ott kezdődik hogy be sem engedik őket az országba vagy ha mégis nagyon extra feltételekkel amiknek lehetetlen megfelelni amiket korábban már itt leírt hunczutka had nem ismételjem.Arról nem is beszélve hogy sokan valóban úgy mennek mint túrista de nagyon megtetszik nekeik az ország és úgy döntenek hogy maradnak mindenkinek egyéni joga a saját élete nem?Ha dolgoznak legálisan vagy ezen vannak (mint a fenti házaspár) akkor mi ezzel a baj?Úgy látom hogy akik kint vannak mind egyből azzal jönnek hogy magyarok takarodjatok hazafele!Pedig Ti is kimentetek valaha és nem hiszem hogy ezt el kéne felejteni hogy honnan!Akik segítséget kérnek itt nyilván bajban vannak és nem kéne még egyet beléjük rúgni........:-(.
 

Szafije

Állandó Tag
Állandó Tag
A feketebárányokat itt nem igen szeretik és nem fogadják el.
A stílussal kapcsolatban, először nekem is furcsa volt, de kezdem megérteni. A legtöbb esetben csupán arról van szó, hogy akik Kanadában élnek próbálják megértetni a kivándorolni vágyókkal, hogy mennyire más itt, hogy mások a szabályok (és nincs helye drámának és panaszkodásnak, csak a szabálynak!), hogy nincsenek kivételek, és hogy nagyon-nagyon sok mindent el kell felejteni, amit hisznek és gondolnak. Természetesen ettől még nem ellenségek, és nagyon sokat segítenek
 

fluevogi

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Gigi!
Ott az emberek valóban törvénytisztelők az mind szép és jó!
- és jó lenne ha ez így lenne itt magyarban is de!
-nem hiszem el hogy minden egyes kanadai állampolgár ilyen lenne azért fekete bárányok mindenhol vannak..:).....
Perszehogy mindenhol vannak bunozok, de az nem azt jelenti, hogy a bunozesre biztatni avagy elfogadni kell. Marpedig az illegalis munka ahogy a neveben is van illegalis, torvenytelen ergo bunozes stb.

Szerintem senki egy szoval nem illette azt aki idejon mint turista megtetszik neki es talal ra modot, hogy legalisan maradjon. A problema ott kezdodik aki illegalisan tartozkodik/dolgozik akarmeddig is.
Az a baj, hogy magyarorszagon rengeteg torvenytelen dolog, mint peldaul a feketen fizetes teljesen elfogadott dolog. Pedig aki illegalisan dolgozik es nem fizet adot az egyszeruen LOP. Nem konkretan nagy gizitol, de attol meg lop. Lop az iskolakra forditott penzbol, lop az egeszsegugyre forditott penzbol, lop a nyugdijasok zsebebol stb.
Kanada azon keves orszagok egyike amely befogad idevagyokat, es nemcsak ideiglenes dolgozoknak,hanem vegleges letelepedest ad. Persze nem mindenkit, hanem felteteleket szab. Viszont rengeteg modot ad arra, hogy megtalalja valaki a neki megfelelo utat ,skilled worker, pnp, tanulas, quebec-i bevandorlas.
 

TrafficLight

Állandó Tag
Állandó Tag
Nna szép másokat feljelentgetni....:-(........végül is ha más elfoglaltsága nincs az embernek......pedig annyi mindent lehet csinálni sport vagy olvasás kirándulás netezés esetleg a szeretteivel való foglalkozás.........

Ez egy érdekes része a nyugati kultúrának (és jelenleg csak picit értem). Van erre egy kifejezés: whistleblowing (gy.k. sípfújás), mintha mindenki egy kicsit bíró/rendőr lenne/lehetne. Viszont szó sincs önbíráskodásról, sokkal inkább lelkiismeretről, a jó és a rossz elválasztásáról.

Ez mint szó is beszédes, és nem keverendő össze a feljelentgetéssel vagy besúgással. Más titkon áskálódni és más félreverni a harangot.
Ez a társadalmi öntudat része, hogy a társadalom minden tagja felelős a többiekért (persze nem minden szinten).

Azt azonban sajnos nem tudom hol van a határ az angolszász kultúrában, hogy honnantól tégla az ember. Erre talán a régebben közöttük élők jobban tudják a választ.

Például, ha feljelented a céged, mert tudod, hogy adót csal, akkor akár tönkre is teheted az egész vállalkozást, és a sajátodén kívül veszélybe sodorhatod akár több száz kollégád állását is. Magyarországon ilyen irányú motivációja nincs az egyénnek (az emberek 99.9999%-a már a felmerülésnél elveti a feljelentés ötletét), míg "Nyugaton" ez teljesen más.

Szerintem ez a "felelős társadalmi öntudat" nagyon pozitív. Mindenképpen fejlettebb az infantilizált "majd Állam-apánk elrendezi, ha úgy látja jónak" kussolásnál.
Na ezért (is) tart Magyarország ott, ahol tart.

A kommunista "Miénk a gyár" jelszó egyet jelentett azzal, hogy mindenki lophat/vihet amit akar, hisz a miénk. És ne higyjük, hogy ez a mentalitás eltűnt a rendszerváltással. Él és virul. Tudjuk jól.

Ezzel szemben a rothadó Nyugat akkor is és most is képes (nem mondtam, hogy szent, de képes önmagától) felelősséget érezni a közösért.
Az adózó büszke a pénzéből finanszírozott / munkájából felépült rendre, rendszerre.

A fentiek tükrében a Haza szó, mint kifejezés is más tartalommal érthető számukra. Nem az a hely ahova akaratomon kívül kerültem (= itt születtem, ez a hazám), hanem nagyjából a közösség otthona, de van benne pioneer szellem is: az a hely amit én/mi (= őseimmel együtt) építettünk, hajtottunk igába.
Van különbség. Nem is kicsi.

Régi Kanadások javítsatok ki, ha félreértem.
 

nettygirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Segítségeteket,véleményeteket szeretném kérni egy számomra kilátástalan helyzetből!<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Nevem Szadváry Zoltán Magyarországon élek 36 éves féfi vagyok. Édesapám vállalkozásában dolgozom 20 éve, becsületes tisztességes embernek neveltek szüleim aki szereti a munkáját és szeret is dolgozni, de mára ebben a lecsúszott országban ellehetetlenítik a dolgozni akarók életét.<o:p></o:p>
Szeretnék Kanadában új életet kezdeni, mert ebben az országban már nem látok ki utat mint, hogy "hazámban munka nélkül vergődjek". Megfelelő egzisztenciával rendelkezem, akár egy szebb új élet reményében. A munkától soha nem riadtam vissza, szeretek és tudok is dolgozni, szakmámban elismert jó szakembernek ismernek .<o:p></o:p>
Autófényező a szakmám több évet is dolgoztam Németországban de a mai gazdasági helyzetben már nem tudok vissza menni sajnos.<o:p></o:p>
Szeretném az itt jelenlévőket tisztelettel meg kérni ha módjukban, áll akkor segítsen munkát találni Kanadában, hogy tovább tudjam élni becsületes életem mivel itt nem sok reményt látok már rá.Mivel és hogyan kezdjem!? sürgős lenne...

<o:p></o:p>
Tisztelettel: Szadváry Zoltán
 

TrafficLight

Állandó Tag
Állandó Tag
Mivel és hogyan kezdjem!? sürgős lenne...
Itt van egy kis infó, hol kezdődik a dolog.

Sajnos a munkakedv ugyan szép és jó, de nem beváltható érték a bevándorlási folyamatban.
Ami kell hozzá: angol nyelvtudás (lehetőleg felsőfokú), pénz (milliókban mérve), szakma (amit a kanadai bev.hivatal elvár), stb.
A világválság nem állt meg az Atlanti óceán közepén. Amit itt, vagy Németországban tapasztalsz, az megvan Kanadában is.
Nagyon kis esélye van, hogy gyakorlat eredményekre átfordítható segítséget kapj innen, ilyen módon.
Ennél még a DV lottó is esélyesebb szál.

(u.i. Ne vedd fikázásnak, de hogy választhattál ilyen nicket? :confused::eek::smile:)
 

foonix

Kitiltott (BANned)
A feketebárányokat itt nem igen szeretik és nem fogadják el.
A stílussal kapcsolatban, először nekem is furcsa volt, de kezdem megérteni. A legtöbb esetben csupán arról van szó, hogy akik Kanadában élnek próbálják megértetni a kivándorolni vágyókkal, hogy mennyire más itt, hogy mások a szabályok (és nincs helye drámának és panaszkodásnak,
csak a szabálynak!
), hogy nincsenek kivételek, és hogy nagyon-nagyon sok mindent el kell felejteni, amit hisznek és gondolnak.
Természetesen ettől még nem ellenségek, és nagyon sokat segítenek
a fentiek felfogasa egy magasabb szintu IQ-t feltelez ...
ezert van ,hogy valaki bejut --- van aki NEM !!!!!
a lipi-lopi -magyarmodi > ITT NEM MUKODIK !!!!
a kiskapuk itt ugy mukodnek mint a pesti metro ...
csak ITT nem szolnak elore ...

KEREM VIGYAZAT AZ AJTOK ZARULNAK !!!!!!
 

szil76

Állandó Tag
Állandó Tag
Nna szép másokat feljelentgetni....:-(........végül is ha más elfoglaltsága nincs az embernek......pedig annyi mindent lehet csinálni sport vagy olvasás kirándulás netezés esetleg a szeretteivel való foglalkozás.........
Nehogy azt hidd, ez egy újkeletű dolog, és csak Kanadában létezik. Ausztráliában ugyan ilyen szigorúan veszik. Az ottani "apeh"-nál a telefonközpontban, külön menüpont van arra, ha illegális munkát akarsz bejelenteni. Tényleg nehéz itthoni szemmel felfogni ezt a hozzáállást, de ha belegondolsz melyik a rosszabb? Szemet hunyni a törvénytelen dolgok felett, vagy tenni ellene? Hozzá kell tennem, az itthoni viszonyok kikényszerítik a fekete munka elfogadását. De nem feltétlen kell így gondolkodnunk minden körülmények közt.:rolleyes:
 

lollipopp

Állandó Tag
Állandó Tag
Én akkor sem tartom jó dolognak a másik feljelentgetését az a mottóm hogy "Élni és élni hagyni" ennyi!
 

lollipopp

Állandó Tag
Állandó Tag
A feketebárányokat itt nem igen szeretik és nem fogadják el.
A stílussal kapcsolatban, először nekem is furcsa volt, de kezdem megérteni. A legtöbb esetben csupán arról van szó, hogy akik Kanadában élnek próbálják megértetni a kivándorolni vágyókkal, hogy mennyire más itt, hogy mások a szabályok (és nincs helye drámának és panaszkodásnak, csak a szabálynak!), hogy nincsenek kivételek, és hogy nagyon-nagyon sok mindent el kell felejteni, amit hisznek és gondolnak. Természetesen ettől még nem ellenségek, és nagyon sokat segítenek

Ismétlem nem a tartalommal van a probléma hanem a stílussal ahogyan ezt közlik egyesek a tanácstalan kérdezőkkel.............nem lehetne egy kicsit finomabban?
-nagyon sokan (ha nem vettétek volna észre) az újjak közül kérdeznek valamit kapnak egy ilyen lehordó lehurrógó :99:választ és többet nem is látni itt őket elmenekülnek innen....
 
Oldal tetejére