Magyar őstörténet

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem az a hülye aki másra mondja és elemi ismeretei sincsennek, de elképzelése sem bizonyos dolgokról..
Maradj magadnak, ne olvasd az írásaimat, mint már többször leírtam.
 

estfen

Állandó Tag
Állandó Tag
Mutatóba két vonaldíszes (szalagdíszes) alkotás:
Michelangeló előadásából következtethetünk arra,hogy a korsó is a Termékenység Istenasszonyára utal.Piroska az Arvisúra és minden ami hozzátartozik- topicba feltette nekünk a Naddeo álltal indoeurópainak nevezett Isten szobrokat.Kínában találták őket.Megnézhetitek itt:http://hungarian.cri.cn/1/2009/07/11/2s112648.htm .Ezek már nem tudtak egyenesen magukból teremteni, csak közvetítővel,s ha kellett akkor erőszakkal.
 

estfen

Állandó Tag
Állandó Tag
Dr Novotny Elemér:Sumér = Magyar

Nem régiben találtam a sumér-magyar kapcsolatokkal foglalkozó tanulmányokat.Az egyik Dr.Novotny Elemér Sumér = Magyar.Mikor Badinyinál,vagy másnál is olvastam a Hold Isten – Sin nevét,gondolkodtam,mi is lehet ez magyarul.Nem tudtam rájönni.Most a szlovák abc után könyebb.Mi úgy olvassuk Sin,de a többieknek ez S/sz/ Szin.Az abc sorrend nálunk s,sz,z,zs-ott meg s,š,z,ž. A š a ž-höz rímel a s/sz/a z –höz.
Nézzük a részletet Novotnytól: A magánhangzó illeszkedést a sumer nyelvben már F. Lenormant (francia) professzor felismerte. Részletesen foglalkoztak ezzel: A. H. Sayce, S. Langdon (angol) F. Hőmmel és P. Haupt (németek) és J. Dineley Prince (USA) asszirológusok. A vokálharmónia a sumer nyelv-ben a jó hangzást (eufonia) szolgálta. Igen fontos nyelvi sajátság — amint azt az imént nevezett kutatók is meg-állapították —, hogy a magánhangzó illeszkedés — előre és hátraható volt. Ennek a szemléltetésére vegyük alapul a már említett: «Zu-en» (En-zu) Hold-isten szót, mely szószerint a «Tudás urát» jelentette. Ez a szó előreható illeszkedéssel: Z e - e n, (a régi Su-in-ből pedig Sin).
Hátraható illeszkedéssel: Zu-un. A Duna jobb part-ján fekvő római kori Brigetio mai magyar neve :S z ő n y. Ez a helynév a latin fonetikával írt régi okleveleink szerint: Zyen, Zeen és Zuun. Kétségtelen tehát, hogy a honfoglaló magyarok ezt a helységet, Ur város sumer főistenéről: *Zu-en> (SIN) holdistenről nevezték el.

A fentiekszerint érthető,hogy kapunk SiN-ből Szőny-t.A Hold és a szőni,szővés között csak kicsi a kapcsolathatóság.Olvassuk el rovás szerint Nyősz.Itt már megmozdul valami, persze nem az irodalmi nyelvet ismerőkben,ahol valami nőlni szokott,de az paraszti nyelvben,ahol már felnyősz a feladathoz.Innen már könnyű a másik olvasat eNyeeSze,nyelvújítottan enyész./képzés,mint a csősz/.A Hold Isten szumér neve szerintem szó szerint Nyősz és Enyész,ugyanis ezt látni ha meg figyeljük,nem a Tudás urát.

Hasonlít - e az angol Moon?A magyar parasztnak igen!Az angol azt mondja mún-magyarul azt emúni /elmúlni/,és jó magyar rovás szokás szerint úgyis lehet olvasni meenö /vagyis megnől/.Ez történik,jól mondják csak elfelejtették mit jelent.

A szlávokkal már kicsit nehezebb a helyzet a csehek mesíc a szlovákok mesiac-nak írják.Ma mjesíc,mesijac-nak olvassák.Benne van azonban a c /amit olvastak k,sz,c-nek,meg írtak tz-nek/.A csehből lehet meszísz,parasztosan meszűsz,ma megszülsz,vagy meszík,ebből meszűkű,vagyis megszűkül.A szlovákból lehet mesijac,mesijak,mesijatz kombináció ebből keletkezhet parasztos meszűjik ma megszűnik./a parasztos gyünni/jönni/-ben a”n” a gyűjjön má ide-ben „j-„vé alakul.A mesijatz-ból lehet parasztos meszüjetsz,ma megszületsz.Ezek a kifejezések mind ráillenek a Holdra.

A magyar hold parasztosan houd/hód/,első megfigyelés halad,utána fogy ,vagyis haúdú,most halódó/haloudou/.Amikor nől/hízik/,akkor dahau,vagyis dagau/dagá/,ma ebből van a dagad,dagály,de a tahó is a nagydarab dagadt ember.Szabad-e tovább keresgélni a kapcsolatokat az idegen nyelvekkel?
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
A Magyar Törzsszövetség (5)
Álmos-Kurszán terve szerint Árpád törzsei érkeznek az Uzsoki, Vereckei és a Körösmezei hágókon ( Kéri, Keszi, Áldor-Kürt törzsek).
A Borgói, Tölgyesi, Gymesi szorosokon pedig Kurszán törzsei (Gyarmat-Kasszu, Megyer és a Kunmagyari) fognak bejönni. Álmos pedig négy hágót vesz igénybe: Ojtozi, Tömösi, Vöröstoronyi és a Kazán szorosokat ( Gyarmat-Oguz, Tarján, Nyék és a Jenő törzsekkel).
Az egyes törzsek vezetőit itt nem sorolom fel.
A honfoglalást a törzsek Jászvásárról indulva hajtották végre.
Egy erdélyi ember által a hágókról készült fotókat megnézve, láthattam , hogy ezek nem olyanfajta szorosok int pl a Békás, sokkal kevésbé meredekek voltak, tehát jól válsztották ki ezeket eleink.
Az Árpád vezette törzseknél az egész bejövetel alatt 21 fő halt meg (betegségek, baleset), Kurszánnák is hasonló volt a helyzet, viszont Álmosnál...Őt megtámadták -ahogyan előre látható volt- a két déli szorosnál, ezért itt 4023 harcos, továbbá 2876 öreg és gyermek halt meg, a Nyék, Jenő, Oguz és tarján törzseknél. Rosszul biztosította az átkelést is, mert Ő már Gyulafehérváron volt, amikor a törzsek még a hágóknál. A besenyő-bolgár támadás miatt vissza is vándorolt innen -Jászvásár irányába- több mint 4000 fő. Jászvásáron ekkor az átvonulásból -biztonsági okból- kihagyott Gyula törzs telepedett le. (körűltekintés!)
Végűl a létszámellenőrzések eredménye szerint 446 046 fő érkezett meg a Kárpátmedencébe. A Kárpátmedence lakóinak létszáma ekkor -kereken- félmillió fő volt. Ők a korábbi honfoglalások népei voltak, Pannontól kezdve, Jazig, a kunok, Atilla Csabával hátrahagyott népéig, majd az avarok (Baján) népéig...és más kisebb csoportokig.
A letelepedést Kurszán irányította. Á l t a l á n o s elvként azt tartották szemelőtt, hogy pl a kabarokat a korábbi kabar lakók mellé telepítették le, vagy ebbe a térségbe, de új településre..... Ha belegondolunk sehol nem hallottunk arról pl hogy -mondjuk- Debrecent, Egert, Gyöngyöst, Budát, Győrt, Veszprémet, Sopront, Pécset, Kassát stb stb ekkor alapították volna a honfoglalók. Pedig ennek nyoma kellene, hogy legyen. Ez azért nem így volt, mert ezek a városok már ekkor régen megvoltak. Ebből pedig az is következik, hogy ezekben hunfajú rokon népek éltek! Hát erről is szól az Arvisura, cáfolhatlan bizonyosság ez ugyanis.
Az Aladárral keletre költözött kazahunok történetéhez még hozzátartozik, hogy ők a mellettük élő avarokkal sokat civakodtak. Végűl hozzájárultak a Kazár Birodalom megalapításához. Kazária megszünése után is ittmaradtak, egyrészük kazahhá vát, a katonai szolgálatot vállalók pedig kozákoknak kezdték magukat nevezni....Kisebbb részük pedig visszavándorolt a Kárpátmedencébe a Jász síkkságra...velük -mint közeli rokonokkal- jogosan tartanak ma is kapcsolatot a karcagiak..
 

Magam la

Állandó Tag
Állandó Tag
Michelangeló előadásából következtethetünk arra,hogy a korsó is a Termékenység Istenasszonyára utal.Piroska az Arvisúra és minden ami hozzátartozik- topicba feltette nekünk a Naddeo álltal indoeurópainak nevezett Isten szobrokat.Kínában találták őket.Ezek már nem tudtak egyenesen magukból teremteni, csak közvetítővel,s ha kellett akkor erőszakkal.
Egyetértek.
Éppen ezért, ezekhez nekünk már nincs sok közünk.
Éppen ezért, nekünk elsősorban azt kell vizsgálnunk, amit itt találnak a régészek, mert egyértelműen az a miénk. Szellemileg, lelkileg, motívumait illetően, és egyáltalán.
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
A Magyar Törzsszövetség(6)
Egyébként Kazária a 825-ös arab vereség után kezdett megroppanni, erre pedig igencsak rátett Álmos szuvári győzelme, 860.-ban.
Álmos -mivel makacskodott- nagy emberveszteséget szenvedett a déli hágóknál. Főként kabarok haltak meg itt, az átkelésnél történt támadás során. A kabarok ezután panaszolták Álmos meggondolatlan vislkedését, még a fősámánhoz is elmentek ezzel. A fősámánnak -aki ekkor már Gyula volt, Álmos középső fia- döntenie kellett Álmos sorsáról...Mivel ezt hajnalig nem tudta megtenni, a kabarok elvitték -titokban- Álmost Abaújvárra és is kivégezték (896. jun.). Ekkor 76 éves volt és mint írja Paál Z. könyve mélyhangú, "nagycsontú" ember, aki már a végén maga kérte a halált.
Az abaújvári földvárban a 70-es években találtak a egy csontvázat a Nemzeti Múzeum régészei...ezt fóliába csomagolva visszahelyezték a földbe...
Árpád fiai voltak Abaciltól: Jutas, Üllő, Tarhos és a legidősebb: Laád. Tarhos 46 évig élt, Jutas 40-ig, Üllő 36-ig. Árpád fia Eperjestől Zsolt volt, aki 955-ig élt. Árpádnak -a lányaival- nyolc gyermeke született. Ő amikor Abacilt feleségűl vette a Nyék törzset is örökölte. Ezért vezette a Laád fia a Nyék törzs bevonulását , ugyanis Árpád a Nyék törzset átadta a számára.
Kettős fejedelemség valósult meg a honfoglaláskor. A kettősséget a Lebed (magyar) és az Álmos-Árpád (magyari) fejedelemek alkották. Ne felejtsük el, hogy még két törzs kinn is maradt (őket kereste pl Julianus) ...ezért un nagyfejedelemség is létezett, továbbá a csak a Kárpátmedencére kiterjedő fejedelemség is volt. Ennek bővebb kifejtése a könyvben megtalálható. A Lebedek és az Árpádok váltották egymást a nagyfejedelemségben Gézáig. Géza eredeti neve is Vajk volt. Első feleségétől (Söpte Szavárdi) származó fia volt Vászoly-Vazul(965-1034)...vagyis Vajk István a féltestvérét vakíttatta meg, ötetett ólmot..Így válik érthetővé talán Vajk István mennyire befolyásolható volt az idegen papok és Gizella által. Ő a mai Auszria 75%-ánnak megfelelő nyugati területet -Gizelláért- a bajoroknak elajándékozott.
Álmosházi fejedelmek: Álmos, Kurszán, Árpád, Zsolt, Derencsény, Géza voltak az első királyig. lebedházi fejedelmek: Előd, Szabolcs, Gyula, II. Szabolcs és Csatári voltak.
A lovaskiképzést a honfoglalók is a Csörsz (Csősz) ároknál végezték, általában 3 éves volt a képzés.
Jutas fia, Tevel lovasfejedelem volt, majd Harka követte őt.
Árpád kezdte el az avar kincsek visszaszerzését, mellyet azután Tarhos folytatott. Az avar uruki-mani templomok kincseit ugyanis Nagy Károly idejében az Ő "lovagjai" raboltál el, akár gyilkosságok árán is. Árpádban felsem merűlt -amit ma szeretnek hangoztatni a bölcsek- hogy az avarok nem közeli rokonaink, mondhatni: mi is "avarból is vagyunk" így nem jogos Árpád kincsvisszaszező akciója. Ezt a kincsrablást feljegyezték anno az avar bátok és listájuk volt arról, hová, kinek rabolták el ezeket. Ekkor áttolódott az uruki vallás központja a Dunántúlról, keletre.
A kincsek menniységét és a rablások körűlményeit az Avisura részletezi.
Egyedűl a baszkoktól nem hozták visza Joli Tórem (Földanya) aranyszobrát, mert Atilla harcaiban résztvettek..
A Hun Törzsszövetség történelméből a Magyar Törzsszövetségét nem lehet kiszakítani, ekkor ugyanis ez meglehetősen érthetetlen lesz sok mozzanatában.
Ráadásul a magyarok -az egykori Melegviek Birodalmának mai lakói- a hunfajúak "gerincnépei"...
 
Vámbéri szerint már a középkorban sem létezett a tiszta magyar faj a természetes asszimiláció miatt. Ha az emberek elgondolkodnának ezen, akkor rájönnének, hogy a Kárpát-medencében alig akad nép, aki megőrizte őskori identitását. De talán a romák még igen...
 

kismaros

Új tag
Tiszta faj

Vámbéri szerint már a középkorban sem létezett a tiszta magyar faj a természetes asszimiláció miatt. Ha az emberek elgondolkodnának ezen, akkor rájönnének, hogy a Kárpát-medencében alig akad nép, aki megőrizte őskori identitását. De talán a romák még igen...

Egyetlen civilizált nép sem fajtiszta, ilyeneket talán a brazil őserdők indiánjai között, meg egy-két más eldugott, ismeretlen helyen élők között találsz. (pápuák, ausztrál benszülöttek, stb). De a keveredés már több ezer évvel ezelőtt elkezdődött.Vannak szerencsés népek, aki jól keveredtek, ötvöződtek. A legjobb tulajdonságú fémek mind ötvözetek!
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Lehet, hogy éppen rosszkor említem meg egy Peruban élő magyar írónő nevét, aki "Aranykapu" címen írt könyvet:



Azt állítja, hogy ezt a szobrot:

goldenwoman1.jpg


Nyugat-Szibériában találta két angol régész, akik szerint a szobor Mezopotámiából való és szerinte (Agnes Gorinya Purisaca szerint) magyaros névvel (Aranyasszony) illették a szobrot. (Mindenesetre én ezt a karcsú női szobrot elég modernnek látom...;))


"MYSTERIES OF THE GOLDEN WOMAN OF UGRA

by Paul Stonehill


It was said that the Golden Woman was made from pure gold. No one had the right to see her. No one had the right to enter her cave, full of treasures. The exception was made for hereditary Guardians, who wore red clothing and collected presents brought to the taiga idol by local tribes.


INTRODUCTION


Siberia is a part of the Asian territory of the Russian Federation between the Ural Mountains in the West and the mountains of the Russian Far East; and between the Arctic Ocean in the North and the steppes of Kazakhstan and Mongolia in the South. It is divided into Western Siberia (occupying predominantly Western lowlands and Altai mountains) and Eastern Siberia (comprising elevation occupying mostly the Mid Siberian plateau).

Western Siberia occupies the territory between the Ural Mountains in the East, and the Yenisey River in the West.

Konda is a river in Western Siberia, a tributary of the mighty Ob. The Khanty-Mansiysk Autonomous Okrug, is located in the central part of the Ob-Irtysh basin, by far the largest in Eurasia. Marshy forests surround Konda�s shores. Vast swamps, numerous rivers and lakes, richly forested, are the hallmarks of this territory. Winters are very cold, and snow covers the land for many months. Summers are humid, infamous for their floods and myriads of mosquitoes. Those who have lived in the area would keep fires in their huts year round to save themselves from swarms of ever-present insects.

This is the Ugra land, a place of some heretofore-unsolved ancient mysteries.

The land has populated by various tribes since ancient times, as far back as the Mesolithic age.

They left behind many tombs, settlements, artifacts and unsolved mysteries. One of them is the legend of the Golden Woman (Zolotaya Baba in Russian; baba is an archaic term for a woman; used today mostly as a slang word, demeaning to women; it also means grandma).

Let us look at the people who had worshipped the Golden Woman, and whose mythology may help us unlock her secrets."
 

Magam la

Állandó Tag
Állandó Tag
Vámbéri szerint már a középkorban sem létezett a tiszta magyar faj a természetes asszimiláció miatt. Ha az emberek elgondolkodnának ezen, akkor rájönnének, hogy a Kárpát-medencében alig akad nép, aki megőrizte őskori identitását. De talán a romák még igen...
Vámbéry tévedett!
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
AZ
ÁLMOS ÁLTAL VEZETETT TÖRZSEK KÖZŰL LEGINKÁBB A NYÉK ÉS A TARJÁN VOLT KITÉVE A RÁJUK LESKELŐDŐ BOLGÁROKNAK, BESENYŐKNEK.
A Kárpátmedencében azonban megszilárdult a biztonság és az ittlévő más hunfajú rokonnépek is biztonságban érezhették magukat. Az avar kincsek visszaszerzése azonnal elkezdődött, közben a letelepítések is folytak.
Pusztaszeren pedig a honfoglaló 10 törzs vezére vérszerződést kötött (az etelközi is megtörtént korábban).
A kintmaradt két törzsre is sokszor szükség volt ezután, még az Árpádházi királyok idejében is, pl a morvamezei csatába innen érkeztek harcosok, de ez csak egy példa. A római kereszténység felvétele pedig elkerűlhetetlennek látszott, Géza után (Géza már felvette). A kvedlinburgi értekezleten még Botond fia Koppány is résztvett. Koppányt a két kisfia előtt viszont kivégezték...ezért azután Vajk István Imre fia is meghalt később.
Nem lehet tudni, hogy Róma mennyire látta át, hogy az ittélő népek többsége uruki-mani vallású, azaz keresztény és Jézus hívő. Semmi szükségük nem volt tehát a térítésekre. Ők egy akolba akarták tudni az összes európai népet, bármi áron. Ennek érdekében sokmindent elkövettek.
Az uruki-mani egyistenhitű egyház központja -püspöksége- ebben az időben Magyarkán volt. magyarka a xx. század elején megsemmisűlt város volt a Kaukázus északkeleti lábánál. Ezt az egyházat Szt László "szervezte át" katolikussá később.
A kintmaradt Béla törzs központja pedig Füzesgyarmat volt a Béla (ma: Bjelája) folyónál.
A fejedelemségek idején is sok esemény történt az országban...úgy mint később az Árpádházi királyok idejében. Például a királyaink "kihalatása" Mainz és Róma műve..mint megfontolt cselekmény.
Az egységes nyelv pedig kb a mongoljárás idejére alakult ki. A sokféle (mintegy 14-15) hunfajú népből pedig kialakult a magyarság. nem is lehet őket (minket) szétválasztani, de nem is szükséges. Ugyan kiemelten lehet hangsúlyozni pl, hogy "hun" vagy "avar" vagy "palóc", "szkíta", "kun", "kabar","jász", "besenyő" stb , azonban ez mind mi lennénk, azaz egy hunfajú nép. Az elnevezések legfeljebb egykori törzsi hovatartozást jelölhetnek mamár.
Persze egy-két elnevezés azért fennmaradt a régi világból...mondjuk az avar bát...(Bátaszék stb), a besenyő tenyő ( fejedelem) Tiszatenyő..és még jócskán sorolható lenne..Alpártól Szegedig és Veszprémig, Pécsig.
Ki lehet abban biztos, hogy Pécsen az "őskeresztény" pincék nem uruki valláshoz tartozó létesítmények voltak?
A mai olaszok 42 népfajból összekovácsoltak..ezek azonban NEM rokonnépek tönbbnyire...na és? Mi pedig leginkább hunokból lennénk...

Érdemes lenne a kíbnaiak kialakulását is követni, vagy az indiakét..
Most az elszerbesített pármillió román mit is akar?
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
AZ
ÁLMOS ÁLTAL VEZETETT TÖRZSEK KÖZŰL LEGINKÁBB A NYÉK ÉS A TARJÁN VOLT KITÉVE A RÁJUK LESKELŐDŐ BOLGÁROKNAK, BESENYŐKNEK.
A Kárpátmedencében azonban megszilárdult a biztonság és az ittlévő más hunfajú rokonnépek is biztonságban érezhették magukat. Az avar kincsek visszaszerzése azonnal elkezdődött, közben a letelepítések is folytak.
Pusztaszeren pedig a honfoglaló 10 törzs vezére vérszerződést kötött (az etelközi is megtörtént korábban).
A kintmaradt két törzsre is sokszor szükség volt ezután, még az Árpádházi királyok idejében is, pl a morvamezei csatába innen érkeztek harcosok, de ez csak egy példa. A római kereszténység felvétele pedig elkerűlhetetlennek látszott, Géza után (Géza már felvette). A kvedlinburgi értekezleten még Botond fia Koppány is résztvett. Koppányt a két kisfia előtt viszont kivégezték...ezért azután Vajk István Imre fia is meghalt később.
Nem lehet tudni, hogy Róma mennyire látta át, hogy az ittélő népek többsége uruki-mani vallású, azaz keresztény és Jézus hívő. Semmi szükségük nem volt tehát a térítésekre. Ők egy akolba akarták tudni az összes európai népet, bármi áron. Ennek érdekében sokmindent elkövettek.
Az uruki-mani egyistenhitű egyház központja -püspöksége- ebben az időben Magyarkán volt. magyarka a xx. század elején megsemmisűlt város volt a Kaukázus északkeleti lábánál. Ezt az egyházat Szt László "szervezte át" katolikussá később.
A kintmaradt Béla törzs központja pedig Füzesgyarmat volt a Béla (ma: Bjelája) folyónál.
A fejedelemségek idején is sok esemény történt az országban...úgy mint később az Árpádházi királyok idejében. Például a királyaink "kihalatása" Mainz és Róma műve..mint megfontolt cselekmény.
Az egységes nyelv pedig kb a mongoljárás idejére alakult ki. A sokféle (mintegy 14-15) hunfajú népből pedig kialakult a magyarság. nem is lehet őket (minket) szétválasztani, de nem is szükséges. Ugyan kiemelten lehet hangsúlyozni pl, hogy "hun" vagy "avar" vagy "palóc", "szkíta", "kun", "kabar","jász", "besenyő" stb , azonban ez mind mi lennénk, azaz egy hunfajú nép. Az elnevezések legfeljebb egykori törzsi hovatartozást jelölhetnek mamár.
Persze egy-két elnevezés azért fennmaradt a régi világból...mondjuk az avar bát...(Bátaszék stb), a besenyő tenyő ( fejedelem) Tiszatenyő..és még jócskán sorolható lenne..Alpártól Szegedig és Veszprémig, Pécsig.
Ki lehet abban biztos, hogy Pécsen az "őskeresztény" pincék nem uruki valláshoz tartozó létesítmények voltak?
A mai olaszok 42 népfajból összekovácsoltak..ezek azonban NEM rokonnépek tönbbnyire...na és? Mi pedig leginkább hunokból lennénk...

Érdemes lenne a kíbnaiak kialakulását is követni, vagy az indiakét..
Most az elszerbesített pármillió román mit is akar?
 

estfen

Állandó Tag
Állandó Tag
Lehet, hogy éppen rosszkor említem meg egy Peruban élő magyar írónő nevét, aki "Aranykapu" címen írt könyvet:



Azt állítja, hogy ezt a szobrot:

goldenwoman1.jpg


Nyugat-Szibériában találta két angol régész, akik szerint a szobor Mezopotámiából való és szerinte (Agnes Gorinya Purisaca szerint) magyaros névvel (Aranyasszony) illették a szobrot. (Mindenesetre én ezt a karcsú női szobrot elég modernnek látom...;))


Kedves sirius!

Jól látod!Az ezoterikus írók szeretnek lufikat eregetni,fő,hogy jöjjön a pénz.Mindenesetre a teljes cikket el lehet olvasni itt:http://www.world-mysteries.com/pstonehill_1.htm a kép meg a csatolásban​
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag

Piroska49

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves estfen!
<O:p
Megelőztél.))<O:p
Szeretném azonban még hozzátenni, hogy ez a szobor a Golden Tambourine TV filmfesztivál emblémája. kb.15 éve .<O:p
Khanty-Mansiysk-ban rendezik, mint a finnugor népek fesztiválját.<O:p
Ezután kérdés mikor és ki készítette a szobrot.<O:p
 

estfen

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves estfen!
<O:p
Megelőztél.))<O:p
Szeretném azonban még hozzátenni, hogy ez a szobor a Golden Tambourine TV filmfesztivál emblémája. kb.15 éve .<O:p
Khanty-Mansiysk-ban rendezik, mint a finnugor népek fesztiválját.<O:p
Ezután kérdés mikor és ki készítette a szobrot.<O:p

Kedves Piroska!

Azt jó lenne tudni,hogy mikor és ki készítette a szobrot.A cikk is azt firtatja,hogyan került az Aranyasszony a Hanti-Manysikhoz,meg az egész mithológia.Arra is van utalás,hogy nem biztos az az értelmezése,hogy aranyból van.A mi értelmezésünkben az aranyos az szép,kedves,jóságos,gyógyító.Megemlítik a Boldogasszonyt,a sumér Bau-t,sőt Jóma-t is.A szobor készítője szerintem tudta,mit ábrázol.Az Istennő/Istenanya/ szerintem biztos,csak azt nem tudom,hogy a Nap,vagy a Hold teremtődik/születik/,mert egy kicsit félrevezető a kéztartás,ami a Holdat is megformázhatja.Lehet,hogy valaki jobban ért a művészi ábrázoláshoz és megírja nekünk.
 

kismaros

Új tag
Az Arvisurát magam is megvettem még 2003-ban, de nem tartom hitelesnek. Paál Zoltán kiegészítette a saját véleményével, összekevert mindent. Hogy hogy jutott hozzá a háború alatt, az mese. Hol van egyetlen eredeti lap belőle? Nagy a gyanú, hogy a Kievben megtalált 9000 rovásírásos pergament, amit átadtak a MTA-nak, de az elhallgatta, került Paál Zoltánhoz, aki a rovásírást lefordította, aztán kiegészítette, megírta a folytatását!
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
Avarkor vége és Árpádék..
Jenő pápa 824.-ben magához rendelte az ifj. Arnót, akit útközben meggyilkoltak..és íme: üres lett a püspöki széke, Adalramnak pedig véletlenűl éppen erre volt szüksége...
Ezután a pápa nem is nevez ki már avar főpapot. A salzburgi (Sóvár) bajor érsekség pedig sok avar ifjút elvisz katonának. A leszerelőkről is gondoskodik: eladja őket rabszolgáknak, Róma, Velence, Nápoly rabszolgapiacai megtelnek avarokkal...A pápa is részesűl az emberpiacok bevételeiből. De az elrabolt avar kincsekből dettó.
Keszt asszony -az utolsó nagy avar fejedelem - Bős Arnó özvegye- próbálja keletre menteni az avar ifjakat ( a Dunától keletre).
Keszt -nem mellesleg- IV. Csaba lánya volt, aki a Magyar Törzsszöv. fejedelme. Ő a keszthelyi uruki kolostor alapítója. Bős Arnót Piroska lánya esküvőjén -Klágenfurtban- meggyilkolták. Nagy tévedése volt, hogy 9 lányát idegen lovagokhoz adja feleségűl, ami az avarok szétzilálását okozza végűl. Ez a történet hosszabb, az Arvisura tartalmazza.
Elkezdődik a szlávok véres térfoglalása is 860 körűl. Nyitrán, Zalaváron tót püspökség létesűl. A német és a szláv papság ilyeneket terjeszt: a magyarok vért isznak, nyershúst esznek, a legyőzöttek szívét orvosságnak használják.
A nagynak tartott (miben?) Szvatopluk 894.-ben meghalt, ekkor az avarság visszatért a Dunántúlon a jogaiba és erősen azon volt, hogy a magyarok jöjjenek be..
Hiába kötnek Álmosék békét a bolgárokkal, mégis megtámadják a déli hágóknál átkelni szándékozó Álmos-féle törzseket.. Azonban kétszerannyi bolgár pusztult el itt, mint honfoglaló.-
Látható, hogy az avar kor végén már "kinézték" maguknak a Kárpátmedencét a bajorok és a szlávok, ez az indoka -a legfőbb talán- Álmosék bejövetelének.
Szinte percnyi nyugalmuk sem lehetett eleinknek, Teothmár érsek és katonái Pozsony térségében megtámadták Árpádékat..907.-ben Teothmár is elesett a csatában és visszakellett vonulniuk. Árpádnak két fia is elesett itt, valószínű, hogy Ő is megsérűlt és 908.-ban meghalt.
Az avarkor vége rendkívűl sok csatával zárul. Ez azután áttevődik az Árpádkor elejére is, mert hosszú ideig állandóan harcban állnak eleink. Hiába, "kinézték" a Kárpátmedencét maguknak a bajorok , a szlávok..mindenféle Térítés ürügyén nemcsak hihetelen hazugságokat terjesztettek, hanem gyilkoltak is, sokszor ok nélkűl..
Talán érdekes, seholsem emlegetik, de végűl Gizella foglalta el a mai Ausztria 75%-át, azzal, hogy hozzáment Vajkhoz, aki a bajoroknak ajándékozta ezt a nagy területet...Ezen még Mátyás király is "kiakadt" és ez volt a motivációja a nyugati csatározásának. Az Ő idejében még voltak a könyvtárban Arvisura másolatok is, mellyeket elolvasott..de keleti származásu emberek is szolgáltak az udvarában, nemcsak a túlzottam kiemelt ilyen-olyan "reneszánsz humanoidok".Tisztafejű emberként ilyen túlsúly megvalósítását nem engedte volna meg.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére