Biblia, minden ami a Szentírással kapcsolatos!

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Chris58

Állandó Tag
Állandó Tag
Azért a kereszténység is megtette a magáét, gondolj csak a keresztes háborúra, ahol gyerekeket küldtek harcolni Isten nevében. Vajon ki állt az mögött Isten, vagy a Sátán? Vagy a démonok? ;)
[/quote]

Az EMBER!!!
Sajnos mlinden, ami ember kezebe kerul, tonkremegy. Semelyik mas eloleny nem tudja megvaltoztatni Isten teremtett vilagat a emberen kivul. Es o meg is teszi. Mivel a keresztenyseg is emberi MU, szervezetet tekintve, mit varhatunk tole? Bajt, unt, ferditeseket. Azon kevesek, akik a valosagra torekednek, nem elegek a ember es egyhazi veetok omenek hatalmi vagyat ellensulyozni.
Miivel az embernek szabad akarata van barmit megtenni, a sajat romlasat is szabadon eldontheti.
Es annak az ellenkeojet is persze. Dontes kerdese az egesz.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag

Íme Jézus szavai:

Mát. 28.19-20
"Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket... Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, a mit én parancsoltam néktek: és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.
"

Adnál egy pontos címet?
Mert ha nem tudod pontosan hol van, akkor hogy vezeted oda?

Mát. 18.20
"Mert a hol ketten vagy hárman egybegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük."
 

Asperrimus

Állandó Tag
Állandó Tag
Eddig rendben van, en is igy gondolom, hiaba mondjak egyes egyhazak, hogy a keresztelessel megkapod a Szent Szellem valosagat is. Tudom, hogy tennem kell erte, folyamatosan, minden nap. Tehat az evangelium. Igy a dolognak nincs koze az Oszovetseg hitehez.
Honnan tudom, hogy a Szent Szellem mukodik bennem?
( azt feltetelezve, hogy eddig is megprobaltam hitben elni, de nekem allandoan van hianyerzetem, tehat az eternal boldogsag csak pillanatokra, ha megerint......) Remelem erted, mit akarok kerdezni.

A Szent Szellem Jézus szavait szólja, és Jézus szavaira emlékeztet. A Szent Szellem Jézust dicsőíti és Őt állítja a középpontba. A Szent Szellem nem módszereket, metódusokat hirdet, hanem Jézust. Nem dicsőít sem épületeket, sem tárgyakat, sem embereket. Mutathat épületeket, ahol hallható az igazság, előtérbe állíthat olyan embereket, akik az igazságot hirdetik, de nem dicsőíti őket, csak bizonyságot tesz róluk. Erre vonatkozik Pál mondása:"Mert nem az a kipróbált, a ki magát ajánlja, hanem a kit az Úr ajánl." ( 2Kor 10,18 ) Vagyis a Szent Szellem ajánl bizonyos embereket, másokat pedig nem. Akiket ajánl, azok Isten Beszédeit szólják, és Jézust hirdetik, szintén nem módszereket, technikákat, titkos tanításokat. A Szent Szellem nem ösztönzi az embert arra, hogy a Biblia világához képest idegen tanokban keresse az igazságot, hanem Ő maga vezeti el minden igazságra.

A Szent Szellemet azok vehetik, akik befogadták Jézust a szívükbe, és ezáltal Isten gyermekeivé váltak.
 

Asperrimus

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Jászladány!

Szeretném megkérdezni tőled vagy Asperrimustól, hogy nincs itt valami keverés a Szent Lélek és a Szent Szellem vonatkozásában?

Nekem valami itt belül azt súgja, hogy nem csak mi "tudatlanok" keverjük ezt a két isteni entitást, hanem az egyházak is.



Kedves SiriusB!

A görög szöveg következetesen szellemet (pneuma) használ, nem pedig lelket ( pszükhé). Az Ószövetség pedig ruach-ot, nem pedig nefest. Sajnos, a magyar fordításokban következetesen minden esetben Szentlelket írtak Szent Szellem helyett. Az általad említett kavarodás ebből származik, vagyis terminológiai kérdés. mivel a Szent Szellemnek nincsenek identitási problémái, ezért tudja, hogy ha Szentlelket mondunk, az Őrá vonatkozik, ezért reagál rá. A pontos kifejezés azonban az, hogy Szent Szellem. Angolul Holly Spirit, vagy Holly Gost, de sohasem Holly Soul. Persze, az Újszövetség nyelve nem az angol, hanem a görög, de ott is szellem van. Az Isten Szellem, nem pedig lélek.

Én igyekszem mindig következetesen Szellemet használni, mert bár Őneki nincsenek identitási zavarai, de az emberek összezavarodhatnak a kétféle használat miatt. És minden alkalommal, amikor beidézek a Bibliából, igyekszem a szövegben a lelket szellemre átírni, de néha átcsúszik a lélek szó is a rostámon. Tudom, hogy Furrier szerint ez a Biblia átírását jelenti, de nem nagyon érdekel, mivel az eredeti szövegben szellem van, a magyar szövegekben pedig fordítási pontatlanságot őrizgetnek hagyománytiszteletből. Ha valakinek sok ideje van, és érdekli, nézze meg az Online Biblia oldalán a http://biblia.hit.hu/bible/nagNestle/Aland Graeca szövegben azokat a helyeket, ahol a magyarban Szentlélek szerepel, és hasonlítsa össze. Ehhez azonban ismerni kell a görög betűket, és feltehetőleg le kell tölteni a görög karakterkészletet.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Jászladány!

Szeretném megkérdezni tőled vagy Asperrimustól, hogy nincs itt valami keverés a Szent Lélek és a Szent Szellem vonatkozásában?

Nekem valami itt belül azt súgja, hogy nem csak mi "tudatlanok" keverjük ezt a két isteni entitást, hanem az egyházak is.

Mindkét megnevezés ugyanarra az "isteni entitásra" vonatkozik. Csupán fordításbeli különbség. Az egyházaknak nem okoz problémát, ugyanazt értik mindkettő alatt, de lásd fentebb Asperrimus bejegyzését.


Véleményem továbbra is az, amire legutóbb a Júdás evangéliumában olvasott idézetből lehet következtetni.

"Nem rajtatok nevetek. Ezt nem a saját akaratotokból teszitek, hanem mert ezen keresztül dicsőíttetik a ti istenetek."

"Miért hozott titeket dühbe ez a feldúltság? A ti istenetek, amely bennetek lakozik, és [---] provokált titeket, hogy megharagudjatok lelketek[ben]."

Júdás evangéliuma egy fiktív irodalmi mű. Ez kábé olyan, mintha a Jézus Krisztus Szupersztárból idéznél. Kit érdekel, mit fantáziál Loyd Webber, vagy bárki más Jézusról? Az ilyen műveknek nincs közük az evangéliumhoz.

Amúgy meg bocsi, de nem is értem ezekből az idézetekből, hogy mi a véleményed.
Mármint hogy nem a saját akaratunkból tesszük? Azt, hogy itt írunk? Az előbb írtam idézeteket arra, hogy Isten nem kényszerít senkit semmi. Én már csak tudom, hogy saját akaratomból teszek-e valamit, bocsi.
A Szent Lélek sosem uralja le az ember akaratát:

ApCsel. 5.32
Mi pedig tanúi vagyunk ezeknek az eseményeknek, és tanúja a Szentlélek is, akit azoknak adott az Isten, akik engedelmeskednek neki.

Akik engedelmeskednek... Tehát lehet nem engedelmeskedni is.

Isten pedig senkit sem provokál, legkevésbé arra, hogy haragudjon.

Mát. 5.22
Én pedig azt mondom néktek, hogy mindaz, a ki haragszik az ő atyjafiára ok nélkül, méltó az ítéletre

1 Ján. 3.15
A ki gyűlöli az ő atyjafiát, mind embergyilkos az: és tudjátok, hogy egy embergyilkosnak sincs örök élete, a mi megmaradhatna ő benne.

És akiről te az utolsó bekezdésedben beszélsz, Ő az Atya, aki Jézust elküldte közénk, és akinek a "birodalmáról" így beszél: (szintén Júdás evangéliumából):

"Senki, aki halandótól született, nem méltó arra, hogy belépjen abba a házba, amelyet láttál, mert az a hely a szenteknek van fenntartva. Sem a nap, sem a hold nem fog ott uralkodni, sem a nappal, hanem a szent fog ott lakozni mindig, az örök birodalomban---"

Nem az a bajom, hogy egy irodalmi műből idézel, inkább az, hogy csupa - már bocsánat - bölcstelen gondolatot, amik ráadásul gyökeresen ellentmondanak a bibliai kijelentéseknek.
Ez a fenti is micsoda zöldség!... Miért, a szentek kicsodák, ha nem halandótól születtek?

A Biblia "szenteknek" a megtért embereket nevezi, akik elhagyták a bűneiket, és Istennek "szentelték" magukat. A "szent" szó jelentése ugyanis (emberi vonatkozásban): Isten számára elválasztott, kizárólag Isten használatára való.

Az apostolok mindenhol így nevezik a gyülekezetek tagjait:

Eféz 1.1
Pál, Isten akaratából Jézus Krisztus apostola, az Efezusban élő szenteknek és a Krisztus Jézusban hívőknek:

Kor. 1.1
Pál, Isten akaratából Krisztus Jézus apostola, és Timóteus, a testvér: Isten gyülekezetének, amely Korinthusban van, és mindazoknak a szenteknek, akik Akhájában vannak:

Ef. 2.19
Ezért tehát nem vagytok többé idegenek és jövevények, hanem polgártársai a szenteknek és háza népe Istennek.

1Kor. 6.11
Pedig ilyenek voltak közületek némelyek: de megmosattatok, megszentelődtetek,

Azaz elválasztattak Isten számára. Így lettek szentek, és lesznek mindazok, akik Istennek szentelik magukat és az életüket. Övék az Isten országa:
Mát. 25.34
Akkor ezt mondja a király a jobb keze felől állóknak: Jertek, én Atyámnak áldottai, örököljétek ez országot, a mely számotokra készíttetett a világ megalapítása óta.
Márpedig ezek az emberek mind halandóktól születtek.

Idézz inkább Gárdonyitól, ő legalább értelmesen gondolkodott ebben a témában. De biztos találsz más olyan irodalmi szerzőt, aki gondolkodott is, mielőtt leírt valamit, különösen a Bibliával kapcsolatban. Nem csoda, hogy Júdás evangéliumát sosem vette senki komolyan, nem hogy ihletettnek tekintették volna, túl azon, hogy jóval az apostoli idők után keletkezett. Az Újszövetség könyveiben sehol sem találsz ilyen blődliket.

Azért a kereszténység is megtette a magáét, gondolj csak a keresztes háborúra, ahol gyerekeket küldtek harcolni Isten nevében. Vajon ki állt az mögött Isten, vagy a Sátán? Vagy a démonok? ;)

Döntsd el Jézus szavaiból és János apostoléból:

Ján. 8.44
... Az (ördög) emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.

1 Ján,3-8.
A ki a bűnt cselekszi az ördögből van; mert az ördög kezdettől fogva bűnben leledzik. Azért jelent meg az Istennek Fia, hogy az ördög munkáit lerontsa.

És már említettem, hogy ezekhez a bűnökhöz a valódi kereszténységnek semmi köze. A valódi kereszténységet épp úgy irtották ezek a névleges keresztények, mint a népeket.
A gyilkosságok, népirtások mögött mindig a Sátán áll, az ő tobzódását látod, amikor az emberek engednek a befolyásának, és rajtuk keresztül véghez tudja vinni az akaratát. Ez természetesen semmiben sem menti fel azokat az embereket, akik együttműködnek a Sátánnal, mivel saját döntésük alapján tesznek így.
 

furrier75

Kitiltott (BANned)
Júdás evangéliuma egy fiktív irodalmi mű.
Maximum annyira fiktív, mint a Biblia.
Érdekes, hogy a Pontifex Maximusokat elvetitek, de az általuk jóváhagyott Bibliát hitelesnek tartjátok.
Olyan ez, mint ha én összeállítanék egy könyvet Istenről, de tanaimat elvetve,a könyvemből okítanátok a népet
És akiről te az utolsó bekezdésedben beszélsz, Ő az Atya, aki Jézust elküldte közénk, és akinek a "birodalmáról" így beszél: (szintén Júdás evangéliumából):
"Senki, aki halandótól született, nem méltó arra, hogy belépjen abba a házba, amelyet láttál, mert az a hely a szenteknek van fenntartva. Sem a nap, sem a hold nem fog ott uralkodni, sem a nappal, hanem a szent fog ott lakozni mindig, az örök birodalomban---"
Nem az a bajom, hogy egy irodalmi műből idézel, inkább az, hogy csupa - már bocsánat - bölcstelen gondolatot, amik ráadásul gyökeresen ellentmondanak a bibliai kijelentéseknek.
Pedig ti állítólag ismeritek a Bibliát.:D
"Azt pedig kijelentem, hogy test és vér nem örökölheti Istennek országát,
sem a romlandóság nem örökli a romolhatatlanságot."


Kedves Jászladány!
Hol van itt az ellentmondás???
Látod ezért apokrifek azok a bizonyos iratok, mert nem homályos maszlagban van leírva a tanítás,
hanem annyira érthetően, hogy az akkori műveletlen emberek is megértették.
Ezért lett belőlük apokrif "elrejtett", mert el kellett rejteni a Pontifex Maximusok elől,
hogy meg ne semmisítsék azokat.
 

furrier75

Kitiltott (BANned)
A Szent Szellem Jézus szavait szólja, és Jézus szavaira emlékeztet. A Szent Szellem Jézust dicsőíti és Őt állítja a középpontba. A Szent Szellem nem módszereket, metódusokat hirdet, hanem Jézust. Nem dicsőít sem épületeket, sem tárgyakat, sem embereket. Mutathat épületeket, ahol hallható az igazság, előtérbe állíthat olyan embereket, akik az igazságot hirdetik, de nem dicsőíti őket, csak bizonyságot tesz róluk. Erre vonatkozik Pál mondása:"Mert nem az a kipróbált, a ki magát ajánlja, hanem a kit az Úr ajánl." ( 2Kor 10,18 ) Vagyis a Szent Szellem ajánl bizonyos embereket, másokat pedig nem. Akiket ajánl, azok Isten Beszédeit szólják, és Jézust hirdetik, szintén nem módszereket, technikákat, titkos tanításokat. A Szent Szellem nem ösztönzi az embert arra, hogy a Biblia világához képest idegen tanokban keresse az igazságot, hanem Ő maga vezeti el minden igazságra.
A Szent Szellemet azok vehetik, akik befogadták Jézust a szívükbe, és ezáltal Isten gyermekeivé váltak.

"És Jézus válaszolt:
- Ne a szentírásokban keressétek a Törvényt, mert a Törvény az Élet, az írás pedig halott. Bizony
mondom néktek, Mózes sem írásban kapta törvényeit az Istentől, hanem élő szóval. A Törvény az
Élő Isten élő szava az élő prófétákhoz, az élő emberek számára. Mindenben, ami él, bele vagyon
írva a Törvény."

Szerinted ez nem pont azt mondja amit ide írtál???
Ja, ez apokrif, bár nem a Júdás Evangéliuma mégsem a Biblia.
Úgyhogy szerinted nem.

Egyébként így folytatódik:
"Ezért, bizony mondom néktek, hogy az összes élő dolgok közelebb vannak Istenhez, mint az írások,
amelyek élet nélküliek. Isten azért teremtette az Életet és minden élő dolgokat, hogy azok örökkévaló
szóval tanítsák az embert, az Élő Isten törvényeire. Isten nem a könyvek lapjaira írta a törvényeket,
hanem a ti szívetekbe és a lelketekbe."
 

Asperrimus

Állandó Tag
Állandó Tag
Maximum annyira fiktív, mint a Biblia.
Érdekes, hogy a Pontifex Maximusokat elvetitek, de az általuk jóváhagyott Bibliát hitelesnek tartjátok.
Olyan ez, mint ha én összeállítanék egy könyvet Istenről, de tanaimat elvetve,a könyvemből okítanátok a népet


Pedig ti állítólag ismeritek a Bibliát.:D
"Azt pedig kijelentem, hogy test és vér nem örökölheti Istennek országát,
sem a romlandóság nem örökli a romolhatatlanságot."


Kedves Jászladány!
Hol van itt az ellentmondás???
Látod ezért apokrifek azok a bizonyos iratok, mert nem homályos maszlagban van leírva a tanítás,
hanem annyira érthetően, hogy az akkori műveletlen emberek is megértették.
Ezért lett belőlük apokrif "elrejtett", mert el kellett rejteni a Pontifex Maximusok elől,
hogy meg ne semmisítsék azokat.

Az a vicc, hogy sokan, az apokrif iratokat olvassák csak. Érdeklődnek Mózes hatodik és hetedik könyve iránt, de nem érdeklődnek az első öt után. Szepes Mária azt mondta, hogy ő nem négy, hanem száznégy evangéliumot ismer. Sokan érdeklődnek a rejtett tudományok iránt, mert azt gondolják, hogy az Istennel való kapcsolat módszerekben, tanításokban van elrejtve. A Biblia azt mondja, hogy a világ bolondjait választotta ki Isten. Ezek vagyunk mi. Én vállalom. A Te számodra bolond vagyok, és amit beszélek bolondság. De Isten bolondsága bölcsebb az embereknél, és Isten erőtlensége erősebb az embereknél. Isten az emberek bölcsességét bolondsággá tette, a titkos, okkult, apokrif, és egyéb tudományukkal, és törvények és tanítások helyett egy személyt állít a középpontba, a Názáreti Jézus Krisztust.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Eredeti szerző siriusB
És akiről te az utolsó bekezdésedben beszélsz, Ő az Atya, aki Jézust elküldte közénk, és akinek a "birodalmáról" így beszél: (szintén Júdás evangéliumából):
"Senki, aki halandótól született, nem méltó arra, hogy belépjen abba a házba, amelyet láttál, mert az a hely a szenteknek van fenntartva. Sem a nap, sem a hold nem fog ott uralkodni, sem a nappal, hanem a szent fog ott lakozni mindig, az örök birodalomban---"

Pedig ti állítólag ismeritek a Bibliát.:D
"Azt pedig kijelentem, hogy test és vér nem örökölheti Istennek országát,
sem a romlandóság nem örökli a romolhatatlanságot."


Kedves Jászladány!
Hol van itt az ellentmondás???
Látod ezért apokrifek azok a bizonyos iratok, mert nem homályos maszlagban van leírva a tanítás,
hanem annyira érthetően, hogy az akkori műveletlen emberek is megértették.
Ezért lett belőlük apokrif "elrejtett", mert el kellett rejteni a Pontifex Maximusok elől,
hogy meg ne semmisítsék azokat.

Ha a műveletlen emberek is megértették, akkor még te annak a kategóriájába se tartozol, mert dunsztod sincs róla, mi a két idézet között a különbség.

Sajnállak furrier, hisz mivel Te Júdás evangéliumát fogadod el, nem fogsz üdvözülni. Ha jól sejtem, halandótól születtél...
Pech...
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Maximum annyira fiktív, mint a Biblia.

Csak a többiek kedvéért válaszolok, azoknak, akik olvasták az eddigi beírásaimat, és tényleg érdekli őket, mi a különbség az apokrif és a Bibliai könyvek között.

Az apokrif fiktív irodalom, melyet egyesek a szent íratok hatására saját kútfejükből alkottak.

A Bibliai evangéliumok azonban olyan tanúvallomások, amelyek egy bírósági jegyzőkönyv bizonyítékokkal alátámasztott dokumentumainak tekinthetők.

Ami a különbség egy regény, és egy bizonyított tanúvallomás között, az a különbség az apokrif és a Biblia között. Az egyik fantázia, a másik valós tények rögzítése a csatolt bizonyítékokkal. Ezekből a bizonyítékokból eddig már jó néhányat felsoroltam.
 

furrier75

Kitiltott (BANned)
Ami a különbség egy regény, és egy bizonyított tanúvallomás között, az a különbség az apokrif és a Biblia között. Az egyik fantázia, a másik valós tények rögzítése a csatolt bizonyítékokkal. Ezekből a bizonyítékokból eddig már jó néhányat felsoroltam.

Sajnos még nem találkoztunk a bizonyítékaiddal.
Bizonyítsd, hogy:
  • Konstantin nem volt pápa,
  • az eredeti Holt-tengeri tekercseket mutatták be,
  • a Biblia a IV. század előtt készült,
  • nem a pápák irányítása alatt folyt a kanonizálás.
csak, hogy autentikus legyen amit mondasz!:Dkiss
Meghagylak a hitedben.

Egyébként, ha annak idején XY-nak a Máté Evangéliuma nem tetszett volna, akkor most az is apokrif lenne a te szemedben.
Vagyis ami most bizonyított tanúvallomás szerinted, akkor csak egy regény lenne számodra.
 

furrier75

Kitiltott (BANned)
Sajnállak furrier, hisz mivel Te Júdás evangéliumát fogadod el, nem fogsz üdvözülni. Ha jól sejtem, halandótól születtél...
Pech...

Hát ezt szerintem, nem te fogod eldönteni.
A Te szüleid halhatatlanok voltak? Nem hinném. Pech...;)kiss

Mivel Te csak a Bibliát fogadod el:
"Azt pedig kijelentem, hogy test és vér nem örökölheti Istennek országát,"

Ha jól sejtem test, és vér vagy! Pech...;)kiss
 

Chris58

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha a műveletlen emberek is megértették, akkor még te annak a kategóriájába se tartozol, mert dunsztod sincs róla, mi a két idézet között a különbség.

Sajnállak furrier, hisz mivel Te Júdás evangéliumát fogadod el, nem fogsz üdvözülni. Ha jól sejtem, halandótól születtél...
Pech...

ez azert eros. Halando nem itelkezhet halandon, megha ugy id gondolja, hogy az o tudasa es ismeretei a egyeduli udvozito megoldasok mindenre! Ez sem nem alazat, sem nem szolgalat, hanem fentrol jovo, lenezo kritika. Nem keresztenyi jellemvonas.
 
O

oliyboty

Vendég
Kezdem magam egyre jobban úgy érezni, mint egy szektában... Ok, én tiszteletben tartok mindenkit, aki a Bibliában hisz és próbál eszerint cselekedni, de most már egyre jobban úgy érzem, hogy a Biblia egyesek életében függőséget, megszállottságot okozott, mint valami szektában... Kicsit ijesztő számomra ez az egész... :confused:
 
O

oliyboty

Vendég
Sajnállak furrier, hisz mivel Te Júdás evangéliumát fogadod el, nem fogsz üdvözülni. Ha jól sejtem, halandótól születtél...
Pech...

Mint minden egyes ember, én, vagy te, vagy bárki, itt mi lenn a Földön, a fizikai síkon: HALANDÓ EMBEREK vagyunk és HALANDÓ EMBEREKTŐL születtünk!!!

Nem kéne hagynod, hogy az Egód szóljon belőled, és másokat lekritizálj, csak, hogy a TE Egódnak jó legyen...;)
 

furrier75

Kitiltott (BANned)
ez azert eros. Halando nem itelkezhet halandon, megha ugy id gondolja, hogy az o tudasa es ismeretei a egyeduli udvozito megoldasok mindenre! Ez sem nem alazat, sem nem szolgalat, hanem fentrol jovo, lenezo kritika. Nem keresztenyi jellemvonas.

Igazad van, az ilyen megnyilvánulásokra mondta Jézus pl. Péternek:
Távozz tőlen sátán...
De hát ez rájuk nem érvényes.;):):Dkiss
 

Chris58

Állandó Tag
Állandó Tag
Kezdem magam egyre jobban úgy érezni, mint egy szektában... Ok, én tiszteletben tartok mindenkit, aki a Bibliában hisz és próbál eszerint cselekedni, de most már egyre jobban úgy érzem, hogy a Biblia egyesek életében függőséget, megszállottságot okozott, mint valami szektában... Kicsit ijesztő számomra ez az egész... :confused:

mar emlitettem korabban a jehova tanuit. Ok voltak ilyenek, aki nem akarta megvenni a ortorony cimu folyoiratukat, ami egyebkent egy szinvonalas irat, akkor elkezdtek "fikazni"(bocs) a klienset. Erre emlekeztet az egesz, annak ellenere, hogy nagyon sok jo es ertekes gondolatot latok, olvasok toluk. Sajnalatos, meg akkor is, ha duhkitores helyett van. Megertem, hogy ossze vagy zavarodva Oli!
 

furrier75

Kitiltott (BANned)
Kezdem magam egyre jobban úgy érezni, mint egy szektában... Ok, én tiszteletben tartok mindenkit, aki a Bibliában hisz és próbál eszerint cselekedni, de most már egyre jobban úgy érzem, hogy a Biblia egyesek életében függőséget, megszállottságot okozott, mint valami szektában... Kicsit ijesztő számomra ez az egész... :confused:

Kezd kinyílni a szemed?
Ijesztő tud lenni ha rávilágít a Fény valamire, és meglátod annak valódi arcát!kiss
 

furrier75

Kitiltott (BANned)
Mint minden egyes ember, én, vagy te, vagy bárki, itt mi lenn a Földön, a fizikai síkon: HALANDÓ EMBEREK vagyunk és HALANDÓ EMBEREKTŐL születtünk!!!

Nem kéne hagynod, hogy az Egód szóljon belőled, és másokat lekritizálj, csak, hogy a TE Egódnak jó legyen...;)

Az Egónk a Sátán, de ezt Ők soha nem vallanák be még maguknak sem.
Ezt nevezik önámításnak, önbecsapásnak.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére