Agykontrollosoknak

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Larissa45

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Én is tegnap este megcsináltam a pohár viz technikát, mert kb. 1 hónapja volt egy furcsa álmom és most arra szeretnék választ kapni. De nekem eddig még nem jött semmi. Lehet, hogy valamit elrontottam.

Ha jól emlékszem, a válasz eltarthat pár napig is. Megjelenhet újságcikk vagy gondolat formájában is, esetleg bekapcsolod a tv-t és pont így érkezik meg a válasz. (De szerintem majd a Jessi segít.)

Egyszer csak, amikor a program odaért a gép elkezdett centrifugázni. Azóta müködik a mosógépem. Hát ez nem tudom, hogy az elmetükre technikának köszönhető e, de teljesen ledöbbentem.
Lehet, hogy ez egy sikerélmény?
Mi a véleményetek.

Lehet, hogy technikai oka van! Az enyém se akart egy időben centrifugázni, szerintem nagyon felmelegszik egy idő után, de aztán "túljártam az eszén". :D
Egyébként AK-s létem óta a mosások után mindig megköszönöm neki a remek munkát, azóta sokkal kevesebb baj van vele!
 

Práder Gyuláné

Állandó Tag
Állandó Tag
Különben neked, hogy tetszett a tanfolyam? Mert én nagyon jól éreztem magam. Már alig várom, hogy a jövő szombaton folytassuk. Az esettanulmányt nagyon várom. Szerintem az nagyon érdekes lesz. Kiváncsi vagyok, hogy hogyan müködik.
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
csak higgyj magadban

Viszont egy siker élményemet elfelejtettem, ami ma történt velem. Délelőtt bekapcsoltam a mosógépet, mert 2 napig a tanfolyamon voltam és nem volt időm a hétvégén. Végig megy a program, ki akarom venni a ruhákat és csupa viz. Nem müködött a centrifuga. Vissza rakom a centrifugára. Nem csinál semmit. Visszatekertem a legelső programra és ujra elkezdtem a mosást. Megint nem centrifugáz. Kiszedtem a ruhákat és kiteregettem vizesen. Gondoltam mosok még egy adag ruhát. Leültem a mosogép mellé elkezdtem alkalmazni az elmetükre technikát. Nagyon idegesitett, hogy elromlott a mosógép. Elképzeltem, hogy mennyi pénzembe fog ez nekem kerülni, mire kijön egy szerelő és megcsinálja. Tiszta szivemből szerettem volna, hogy jól müködjön a mosógépem. Egyszer csak, amikor a program odaért a gép elkezdett centrifugázni. Azóta müködik a mosógépem. Hát ez nem tudom, hogy az elmetükre technikának köszönhető e, de teljesen ledöbbentem.
Lehet, hogy ez egy sikerélmény?
Mi a véleményetek.
Üdv. Babi
Bizony az,és folytasd,gyakorolj,és szinte mindent el tudsz érni,amit csak akarsz,csak hinned kell benne!
-Szerintem ez a legcsodálatosabb dolog,hogy rájövünk,mi teremtjük életünket,de a ráébredés után fontos,hogy ezután mindezt tudatosan tegyük magunk,és mindenki más javára!:p
sok szeretettel:Éva
 

tasdav

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is ott voltam az ismétlőn. Érzéseim első megközelítésben hasonlók voltak...
De megváltoztattam a reakciómat.:)A legfontosabb technikákat újra beprogramoztuk,bár szerintem e nélkül is emlékszünk rá. A többiek sikereit meg jó meghallgatni, meríthettünk belőle.
Laci tényleg nagyon sok könyvet, mutatott be egy-egy mondatban, de ezt mind segítő szándékkal tette. A könyveket a szünetekben válogatták össze, hogy az aktuális kérdésre témában mélyebb megértési lehetőséget tudjon adni...
Ami nekem nem tetszett az résztvevők hozzáállása volt. A helycserélgetést nem véletlenül mondják, hogy csináljuk. Sok résztvevő pedig úgy ragaszkodott a helyéhez mintha az élete függött volna tőle. Plusz a helyet foglalok a barátnőmnek meg az ő barátnőjének és ebbe a sorba ne is üljél mert sokan vagyunk.Mintha a megértést bármiben is befolyásolná az hogy ki mellett vagy hol ül az ember. Úgy éreztem sokan színházba jöttek és nem is érdekelte őket, hogy miről is van szó.
 

tasdav

Állandó Tag
Állandó Tag
hasznos ha a programozásánál, hozzá teszed, hogy észrevegyem és megértsem a választ a feltett kérdésre.
 

tasdav

Állandó Tag
Állandó Tag
Én most mentem 5év után ismétlőre. Szerintem mindenképpen megéri ismételni, mert visszakapsz a lelkesedésedből, és ülepszik az anyag. Szerintem a kezdőkre rázúdítják a sok-sok információt ée sokan nem nagyon tudnak eligazodni. És azt tapasztaltam, hogy az oktatók is sokat jelentenek, mert mindegyik kicsit másképpen oktat és más szemléletet, új oldalakat ismerhetsz meg!:p
Mindenkinek ajánlom, aki súlyos önbizalom hiánnyal és problémákkal küszködnek!
Csak így tovább! Egyre jobban!​
Én két év után mentem el ismétlőre.Kb egy hónapja jöttem rá, hogy be szeretném építeni az AK-t az életembe napi szinten, ez jól is megy.:) Az ismétlőn jó sok ötletet lehet kapni. De én azt javaslom, hogy az ismétlő helyett inkább újra a 4 napos kurzust érdemes elvégezni.Tényleg sok az információ és mást hallasz ki belőle második alkalomra.
 

tasdav

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!
Igen, én tanítok, s az agykontrollon tanultakat alkalmazom, valamilyen szinten. Biztosan nem tökéletesen, de ártani nem árt, a gyerekek élvezik. Ha semmi másra nem jó, csak arra, hogy megpihenteti őket, esetleg rendeződnek a fejükben a dolgok, már megérte.
Sok nagyon izgő- mozgó, sok energiával rendelkező kisdiákom van, s egy-egy ilyen relaxálás, látványosan jó hatással van rájuk. Várják, hogy csináljuk.
Én a matematikát szorobánnal tanítom. Ehhez nagy fegyelemre , figyelemre van szükség. Ezt is segíti.
A gyerekeket csak pozitív gondolatokkal tudjuk segíteni, ez fejleszt, ösztönöz igazán.
Ági
Észpörgető agytorna elemeit is használod?az is nagyon hasznos és mókás is tuti élveznék a gyerekek.
 

P.B.Lia

Új tag
Gondolat-nagytakarítás
Az agykontroll a bennünk lakó képességeket ébreszti fel, teszi használhatóvá azért, hogy jobban érezzük magunkat a bõrünkben, nagyobb mértékig tudjunk másokon és magunkon segíteni. Akik elvégezték a négynapos kurzust, azoknak az energiaszintje ötven százalékról nyolcvanötre emelkedett, amellett ritkábban szorultak orvosi kezelésekre és hangulatuk is lényegesen javult. Dr. Domján László orvoskandidátus és agykontroll oktatóval a kezdetekrõl, az agykontroll lehetõségeirõl beszélgettünk.

– Mi volt az a gondolat vagy esemény, ami elindított az agykontroll felé?
– Heten vagyunk testvérek, az egyik nõvérem matematikus, aki Ausztráliában él. 1988-ban véletlenül levert egy könyvet a polcukról, mely az angol nyelvû agykontroll könyv volt. Elolvasta a hátsó borító szövegét, és ott többek közt azt ígérte a könyv írója, hogy ezzel a módszerrel jobban, gyorsabban lehet tanulni. Ez érdekes lehet, mivel van három gyereke gondolta, hátha segít nekik a tanulásban. Elolvasta, és a könyv alapján elkezdte ezeket a lazító gyakorlatokat végezni. Néhány nappal késõbb egy olyan helyzetbe került, amitõl korábban a plafonon lett volna az idegességtõl, de akkor teljesen megdöbbent a nyugodtságán. - Úgy látszik ebben a relaxációban van valami - gondolta. Néhány nappal késõbb az egyik újságban meglátta egy négynapos agykontroll tanfolyam hirdetését. Elvégezte, és ott még meglepõbb dolgokat tapasztalt. Ekkor 1989. január elején a szüleimmel elküldte nekem az angol nyelvû agykontroll könyvet. Ezt üzente: – Lacikám, tudom, hogy hihetetlen mégis igaz! Elkezdtem olvasni, és egyre hihetetlenebb dolgok jöttek elõ belõle. Kíváncsiságból kinyomoztam, hol lehet ilyen négynapos agykontroll tanfolyamon részt venni. Kiderült, hogy Svájcban, Genfben az ottani orvosi egyetemen évente tartanak ilyen kurzust. Odautaztam, elvégeztem, és azt tapasztaltam ez úgy mûködik, ahogyan le van írva. Nagyon lelkes lettem, lefordítottam Gábor bátyám és Kati nõvérem segítségével a könyvet és kiadtam.

– Elsõ sikerélmény?
– Egy nagyon kis élmény volt, Svájcban az elsõ napon tanultunk egy olyan technikát, amivel ha nem jön álom a szemünkre, gyorsan el tudunk vele aludni. Alváskontrollnak hívják, mellyel sikerült is rögtön elaludnom.
– Hol a határ az agykontrollban, mindenkinek a saját képességein belül?
– Nem tudom hol a határ, de mondok egy példát: Rosa Rivas mexikói agykontroll oktatótól egyszer megkérdezték, hol van a lehetséges és a lehetetlen határa. Azt felelte: - Nem tudom, de azt nehezen hiszem, hogy ha valaki levágja az ujját vissza tudja növeszteni. Erre jelentkezett egy francia férfi és azt mondta:- Rosa ne korlátozd a hitünket, elõbb nézd meg a kezemet. Velem pontosan ez történt levágtam a hüvelykujjamat és már a körömágy tövéig visszanövesztettem. Rosa meghökkent. Én szintén, mikor ezt meghallottam, de velem is hasonló dolog történt. Én is találkoztam két olyan agykontroll növendékkel, akik visszanövesztették az ujjukat. Ha nekem valaki ezt húsz éve a kórházban mondja, én végig sem hallgatom. Ma már azt mondom lehetséges. Fontos azonban hangsúlyozni az agykontroll nem helyettesíti az orvosi kezelést, hanem kiegészíti azt.
– Az agykontroll egy szemléletváltás vagy netán életforma?
– Egy mentális technikagyûjtemény. Ha ráébredsz arra, hogy mire vagy képes az elméd erejével, az nagyon meghökkentõ élmény. Akik elvégzik, rendszerint türelmesebbek és szeretõbbek, nyugodtabbak, toleránsabbak és emberségesebbek lesznek. Bekövetkezik egy változás az alaptermészetükben. A gyakorlás a legnagyobb titka a nagy sikereknek. Nem idõt veszít, hanem idõt nyer az az ember, aki levezeti a feszültséget, aki megtanulja elméjének hatalmas erejét kordában tartani és hatékonyabban használni.
– Jobban meg tudod oldani a problémákat?
– Gondjaim nekem is vannak, de az agykontroll nem egy menedékhely, hanem egy jó szerszámkészlet. Én feladatoknak tekintem a problémáimat, hogy felülkerekedve azokon tapasztaltabbá váljak. Szerintem arról szól az élet, hogy tanuljunk, bölcsebbé, érettebbé váljunk, és ehhez nehézségeken is keresztül kell mennünk. A kihívásokat nagyobb sikerrel tudom megoldani, mint akkor, amikor még nem ismertem ezt a módszert.
– Sokaktól hallottam, hogy nagyon jó az elõadásmódod. Ezt tanultad vagy adottság?
– Adottság, de van egy titka. Ha õszinte lelkesedés él a szívedben azzal kapcsolatban, amit mondasz, akkor szerintem nem lehet rosszul elõadni. De azért sokat gondolkodtam azon, hogyan lehet ezt meggyõzõen, érdekesen elmondani.
– Hogyan szoktál kikapcsolódni?
– Szeretek úszni, kajakozni, hetente egyszer teniszezem, gyakran gitározom és énekelek. A gondolkodás is nagyon kikapcsol. És érdekel, hogyan mûködik a világ, ezért is adtam ki olyan könyvet, amely a halál utáni létezésünkrõl szól.
– Mi a legfontosabb az agykontrollban?
– A lazítás és a gondolat-nagytakarítás. Akár hisszük, akár nem a gondolatainkkal irányítjuk az életünket. Érdemes a szavainkat megválogatni, és inkább a céljainkra gondolni mint a bajainkra.
HELLÓ MELITTA!
ÉN CSAK ISMERKEDEM AZ ÚJ/számomra/ÚJ OLDALLAL.ELKÖTELEZETT HÍVE VAGYOK AZ AGYKONTROLLNAK , ÉS BIZONY 3X PIROSSAL ALÁHÚZOM AMIT ÍRTÁL.
VALAHOL OLVASTAM VALAMELYIK AGYKONTROL KÖNYVBEN:
"ÜGYELJ GONDOLATAIDRA,
MERT AZOK SZABJÁK MEG SZAVAID.
ÜGYELJ SZAVAIDRA,
MERT AZOK SZABJÁK MEG JELLEMED.
ÜGYELJ JELLEMEDRE,
MERT AZ SZABJA MEG S O R S O D A T."
üdv: LIA
"EGYRE JOBBAN.":444:
 

aszala

Állandó Tag
Állandó Tag
Gondolat-nagytakarítás

Sok-sok évvel ezelőtt végeztem a tanfolyamot, és évekig gyakoroltam is, aztán elkopott. Idén márciusban ismételtem, most ismét buzgón alfázok. A tanfolyamon Laci felhívta a figyelmet, hogy milyen fontos a gondolat-nagytakarítás, és javasolta, hogy mondjunk diktafonra pozitív állításokat. Ezt gondoltam egy kicsit tovább. Előszöris összeírtam minden negatívumot ami eszembe jutott (amit magamról gondolok), és szeretném megváltoztatni. Jó hosszú lista lett. Ezek alapján összeírtam a "saját" pozitív gondolataimat, majd az egészet szépen, tagoltan, lassan felolvastam egy diktafonra. Mikor ezzel végeztem kerestem a neten megnyugtató instrumentális zenéket. És az egészet egymásrakevertem a számítógépen, mégpedig úgy, hogy a zene sokkal hangosabb, mint a saját hangom. Azaz saját magamat éppen csak hogy hallom (nem tudom ki hogy van vele, engem zavar, ha a saját hangomat hallgatom). Az "eredményt" felraktam az mp3 lejátszómra. Utazás közben hallgatom (munkába menet-jövet). A hatása fantasztikus! Próbáljátok ki, szerintem megéri!
 

Larissa45

Állandó Tag
Állandó Tag
hanganyag

....Ezek alapján összeírtam a "saját" pozitív gondolataimat, majd az egészet szépen, tagoltan, lassan felolvastam egy diktafonra. Mikor ezzel végeztem kerestem a neten megnyugtató instrumentális zenéket. És az egészet egymásrakevertem a számítógépen, mégpedig úgy, hogy a zene sokkal hangosabb, mint a saját hangom. ...Az "eredményt" felraktam az mp3 lejátszómra. Utazás közben hallgatom (munkába menet-jövet). A hatása fantasztikus! Próbáljátok ki, szerintem megéri!

Ez egy szuper ötlet!!!! :idea:
Már én is gondoltam rá, hogy készítsek egy saját pozitív állításos hanganyagot (ugyebár mindenkinek más a fontos) csak nem ismerem az ilyen jellegű programokat. Te milyet használtál?
 

székelygobé

Állandó Tag
Állandó Tag
hozzászólás

Nagyon érdekes a téma, mert mi is lenne fontosabb mint az hogyan válhatnánk jobbá, hogyan valósíthatnuk meg önmagunkat.
 

aszala

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Larissa45!

Az az igazság, hogy én a gépemet a gyermekemtől örököltem, amin eleve volt egy ilyen szoftver (úgy hivják, hogy audacity), de most rákerestem a szoftverbázis.hu-n és ráadásul teljesen szabadfelhasználású, ingyenes, onnan le is tudod tölteni. Lehet, hogy mikrofonról egyből hangot is lehet vele rögzíteni, én azt nem próbáltam (diktafont használtam). De be lehet vele importálni mp3 formátumú zenét és wav formátumú "saját"felvételt (ilyet úgy tudom a gépek "alapból" tudnak készíteni, ha van egy mikrofonod).
Ezeket teheted egymás után, vagy egymás "alá". Összevissza vagdoshatod, részeket csereberélhetsz benne. És a végeredményt kiexportálhatod wav-ba (sajnos nekem mp3-ba nem engedi, gondolom, azt csak a fizetős változat tudja).
De nem baj!
Van a neten egy mediaconverter.org nevű oldal, ahol át tudod konvertálni mp3-ba, és már másolhatod is a lejátszódra.
Bocs, biztos nem voltam túl "szakszerű", nem igazán értek hozzá, csak kattintgattam.
Azt hiszem nem is ez az a hely ahol a technikai kérdések helye van, de hátha olvas minket egy profi, és jobban útbaigazít.;)
 

Larissa45

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Larissa45!

Az az igazság, hogy én a gépemet a gyermekemtől örököltem, amin eleve volt egy ilyen szoftver (úgy hivják, hogy audacity), de most rákerestem a szoftverbázis.hu-n és ráadásul teljesen szabadfelhasználású, ingyenes, onnan le is tudod tölteni. Lehet, hogy mikrofonról egyből hangot is lehet vele rögzíteni, én azt nem próbáltam (diktafont használtam). ....
Van a neten egy mediaconverter.org nevű oldal, ahol át tudod konvertálni mp3-ba, és már másolhatod is a lejátszódra.
Bocs, biztos nem voltam túl "szakszerű", nem igazán értek hozzá, csak kattintgattam.
Azt hiszem nem is ez az a hely ahol a technikai kérdések helye van, de hátha olvas minket egy profi, és jobban útbaigazít.;)
Aszala, köszönöm szépen az infokat, innentől már el tudok indulni! :D
 

Práder Gyuláné

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Szerintem is nagyon jó ötlet, amit Aszala irt és egyetértek Larissával, hogy mindenkinek más és más a negativ gondolata. Szerintem ez egy egyéni dolog.
Nagyon hasznos, igy a saját negativ gondolataidat vagyis a saját gondolat nagytakaritásodat tudod elvégezni. Mindenképpen jó dolog. Én is kipróbálom. Még annyit szeretnék irni a tanfolyammal kapcsolatban, hogy nagyon várom a hétvégi 2 napot. Szerintem nagyon jó lesz az esettanulományok.
Hétfőn kezdtem el csiráztatni a babot. 2 nem igazán csinál semmit. A másik kettő meg már kezd kicsirázni. Ha tudnátok segiteni, hogy miket kell mondani a babnak, mert azt nem igazán tudtam lejegyezni a tanfolyamon, mert olyan gyorsan mondta a Laci. Én dédelgetem és szeretgetem és naponta többször elmondom neki, hogy milyen szépen növekszik napról napra "egyre jobban", de igy is hallgat rám azt hiszem. Mit tegyek még vele?
Vagy elég ennyi? Kell, hogy alfába menjek, amikor mondogatom vagy az nem fontos. Várom a segitségeteket.
Egyre jobban"
Üdv. mindenkinek: Babi
 

Larissa45

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Még annyit szeretnék irni a tanfolyammal kapcsolatban, hogy nagyon várom a hétvégi 2 napot. Szerintem nagyon jó lesz az esettanulományok.
Hétfőn kezdtem el csiráztatni a babot. 2 nem igazán csinál semmit.

Szia Babi!
Kiváncsi vagyok, hogy hogy fog menni az esettanulmány! (Nekem nem nagyon ment.) Az a nap a legfelkavaróbb az egészből. Kézlevitálás volt már?

A babcsíráztatásról már csak halvány emlékeim vannak. Itt csak annyi a lényeg, ha szeretettel gondolsz rá, jobban fejlődik a növény, mintha csak úgy van.
 

pmoni

Állandó Tag
Állandó Tag
Keresem Molnár Éva:18 év a Sclerosis Multiplex árnyékában (SMesen agykontrollal) c. könyvét, hogy egy fiatal fiú erőt meríthessen belőle.Köszönöm!
 

Práder Gyuláné

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Larissa!
Igen volt már a kézlevitálás a 2. napon. Igen én is már nagyon várom az esettanulmányt. Én is kiváncsi vagyok, hogy fog menni. A babom már elég szép kis csirát növesztett, a másik kettő nem nagyon csinál még semmit. Igen én is szeretettel gondolok rá. Képzeld el tegnap befogadtam egy kis virágnak a hajtását. Azt is szeretettel gondozom. Olyan mintha a sors küldte volna az utamba. Mentem az utcán és a szakadó esőbe megláttam a földön. Már tovább mentem és egyszer csak visszafordultam. Felvettem a földről és haza vittem. Gondolom a vihar valahol leszakitotta. Az emberek meg csak átléptek rajta. Én meg gondoltam nem hagyom ott heverni. Felvettem a földről és azt mondtam neki, hogy téged nekem küldött a sors és hogy nagyon szép virág lesz belőled, mert én vigyázni fogok rád. Különben a virág futó muskátlinak egy darabkája. Kiváncsi vagyok, hogy mi lesz belőle. Minden esetre rögtön megszerettem. Nagyon érdekes történet szerintem, hogy pont most. Szerinted?
Üdv.: Babi
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére