Reiki!

szuicsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Viszont feldobnék egy másik témát is. A reikiben alapvető szerepet játszanak Usui alapelvei. Álszerényen bevallom nem tudom élni őket. Mentségemül szolgáljon, hogy azt látom reiki mesterek sem élik, főleg, amikor epétől habzó szájjal arról fröcsögnek arról, hogy aki nem éli az alapelveket az nem lehet mester :)

Aztán rájöttem arra, hogy úgy állhat a helyzet, mint a jógában a lótusz ülés. Azt mondják, hogy a jóga nem ott kezdődik, hogy lótuszban ülünk, hanem épphogy ez a cél. Azért dolgozunk, hogy egyszer majd a meditációt fájdalom és zsibbadásmentes lótusz ülésben végezhessük. Ez abölcs gondolat megtermékenyítette a fantáziám és arra jöttem rá, hogy a reiki alapelvek célok és nem a kezdet. Aki eléri ezt a célt, az nagyon rendben van, de addig még sokat kell dolgozni, akár mesterként is.
 

feri080808

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekünk úgy tanították hogy csak az erő szímbólumát lehet egyedül használni. ha azt akarjuk hogy erősebben áramoljon a reki akkor kezelés közben egyszerre kell mind a hármat felrajzolni és a kezelés alatt végig mantrázni,ha abbahagyom a mantrázást akkor megint gyengébben áramlik.Mindenki mást mond, nehéz kiigazodni.
 

szuicsi

Állandó Tag
Állandó Tag
No, úgy látszik én vagyok ma a fogadatlan ügyeletes :)

AZ a gondom hogy szinte semmit nem érzek a kezeimben kezelés közben,egy kis melegséget de azt se mindig,energia áramlást egyáltalán nem.A mesterem azt mondta reikizek többet és majd jobb lesz .Én 2 éve kaptam meg akettes beavatást azóta minden nap kezelem magam,és rendszeres időközönként az ismerőseimet is.Azt mondják hogy segít és kérik is időnként de ők sem érzik, csak egy kis melegséget de azt se mindig.Mit kéne éreznem mert akönyvekben csodálatos dolgokat írnak.Köszönettel Feri

Szia Feri!

Először is én nem vagyok mester, csak kettes. És nem vagyok nagy barátja a pozitív gondolkodásmódnak, de azért azt a gondolatot, hogy egy reiki mester felavatott de nem sikerült, szerintem nem kéne nagyon erőltetned. Speciel nekem az 1-essel voltak problémáim, merthogy éreztem, hogy mások kezéből jön, de az enyémből különösebben nem jött. A kettes utáni "reiki kör" gyakorlat alatt éltem át először, hogy én is tudom adni és be tudok hatékonyan csatlakozni a körbe. De ehhez nem kell a kettes avatás.

Ogawa reiki mester ír arról, hogy a kézérzékelés sokaknak, akár 2-es reikiseknek sem mindig alakul ki rögtön. Kifejezetten ajánlja nekik a naikan no hiho meditációt, ami ha jól vettem észre magyarul is megtalálható a neten. Amúgy Hakuin zen mestertől származik állítólag.

Ha nincs kedved középkori buddhista gyakorlatokkal bíbelődnöd, akkor két dolgoggal válthatod ki -- szerintem. A reikizés valóban segít, csak úgy kell csinálni, hogy nagyon oda kell figyelni a kéz idegeinek rezdüléseire, bizsergéseire, helyi melegedésére, a teljes kézfelület telítődésére. A legjobb tehát valóban a napi rendszeres reikizés a tanult kézpozíciók szerint. A szem és a halánték szokott a legérzékenyebb lenni.

Ha elhivatott vagy, akkor keress meg olyat, aki meg tudja neked tanítani az erősítő gyakorlatokat. Pl. a hatszurei hó-t. Nem mondok reiki közösséget, hogy hol keresd, de kérdezz rá bárkinél és ha tudják mi az, akkor jó, ha nem, akkor inkább keress más mestert. Ez a meditáció nagyon jól fejleszti a reiki érzékelését. Pont erre találták ki Uszuiék.
 

szuicsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekünk úgy tanították hogy csak az erő szímbólumát lehet egyedül használni. ha azt akarjuk hogy erősebben áramoljon a reki akkor kezelés közben egyszerre kell mind a hármat felrajzolni és a kezelés alatt végig mantrázni,ha abbahagyom a mantrázást akkor megint gyengébben áramlik.Mindenki mást mond, nehéz kiigazodni.

Igen, én is így tanultam több mint 10 évvel ezelőtt (ill. a folyamatos mantrázást biztos, hogy nem mondta a mester). De azóta óriásit változott a reiki, lévén, hogy kiderült, hogy a hirosimai atombomba nem pusztította ki végleg Japánból a reikit, sőt éppenhogy virágzik és nagyon jól emlékeznek, hogy Usui pontosan mit is tanított :)
 

giyandeva

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy hasonló szempontot tudok leírni a japán Jikiden Reiki szemszögéből is. Hangsúly van a szimbólum tiszteletén és nem nyakra főre ajánljuk alkalmazni.

Sokan gondolják azt, hogy a szimbólum(ok) alkalmazásától lesz erős a reiki áramlása a kezeléskor, én ezzel nem teljesen értek egyet.

Reiki kezeléskor, amikor elkezdjük a kezelést, automatikusan beindul az energia intenzív áramlása. Sokkal inkább fontosnak érzem azt, hogy érdemesebb megkeresni az összegyűlt toxin gócokat és ezeket a területeket kitartóan kezelni, türelmesen megfigyelni az érzeteket, hogyan változik a kezelés(ek) során. És csak akkor alkalmazni a szimbólumot, amikor szükséges. Ugyanezen a véleményen vagyok a Gakkai technikák alkalmazásával is: megfelelő időben és helyzetben.

A reiki kezelés gyakorlati ismeretei kapcsán mindenkinek nagyon ajánlom Frank Arjava Petter:Hayashi Reiki Manual:Traditional Japanese Healing Techniques c. könyvét. (angol /német nyelven)


Ez a könyv nagyon részletesen tárgyalja, hogyan vitelezzük ki a kezelést, hogyan érzékeljük a toxinokat, hogy alkalmazzuk a kezelési pozíciókat, milyen típusú problémáknál hogyan építsük fel a kezelés menetét.


Visszatérve még a szimbólumok használatára, Ismerek olyan reiki szervezetet is ahol egyenesen úgy tanítják a reiki kezelést 2. szinttől, hogy kezelés közben recitálják a szimbólumok mantráit és minden pozíció váltáskor felrajzolják újra és újra... Nincs kétségem afelől, hogy működik.
De pl. a kávé megkavarásához, szükség van e a "kanál" szó recitálására, vizalizálására? Gondolkodjunk el ezen.

Ennek megértésében ebben nagy segítség volt a Jikiden Reiki szemináriumai, ahol megérettem a reiki szimbólumok eredetét és használatának miértjét.




Ráadásul én a szimbólumok minimális használatának híve vagyok. Lényegében csak kettőt használok, a mentális-érzelmit és a távkezelőt. Igaza van Takatának, amikor azt mondja, hogy az erő szimbólumát a legritkább esetben kell alkalmazni. Ha már az a gond, hogy nem érezzük elég erősnek a reikit, akkor sokkal hasznosabb több időt, napot rászánni és alaposan felerősíteni magunkban a reikit, mindenféle meditációs technikával -- szerintem :) .
 

giyandeva

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Feri!

Nem tudok olyanról, hogy ne sikerülne a reiki avatás, ha azt az útmutatások szerint adták.

Mindazonáltal tapasztalatból tudom, hogy van olyan, hogy reiki mester és reiki mester avatásának erősségében lehet különbség. Ennek oka lehet, hogy mennyit használja a reikit, mennyire tud a reiki útmutatásai szerint élni, milyen fizikai-lelki állapotban volt a behangoláskor, stb...

Pár dolgot érdemes lenne megvizsgálnod:
- A reiki 1-es tanfolyam után hogy érezted a reikit?
- Milyenek voltak a visszajelzések, amikor te adtál reikit?
- Mióta van ez a problémád?
- Javasolt e bármit a reiki mestered azon kívül, hogy használd többet a reikit?
- Mit mond a mestered arra, hogy a napi önkezelés és rendszeres reiki adása ellenére se változik semmi?
- Mikor kaptál utoljára reiki behangolást?


Pár dolgot én is javasolnék:
- én is javasolnám a Hatsurei-Ho meditációs gyakorlat rendszeres gyakorlását
- légy kipihent, feltöltődve, ekkor könnyebb érzékelni az energia áramlását.
- próbáld ki azt, hogy kérj mástól reiki kezelést és után nézd meg, hogy érzed magadon a reikit, hogy érzékeled másokon!
- kérj a reiki mesteredtől újra behangolást, és utána nézd meg mi történik.
- próbálj a "reiki könyvekben leírt csodálatos dolgok" leírásától elvonatkoztatni. Mindenki másképp érzi a reikit, ne próbáld azt érezni, amit mások.
- semmiképp ne keseredj el, mert ezen az állapoton a legtöbb reikis átmegy. (sok éve nekem is voltak ilyen problémáim)




Sziasztok!Azzal a kérdéssel fordulok Hozzátok:van e olyan hogy valakinek nem sikerül a beavatása?A Mesterem azt mondja hogy még olyan nem fordult elő nála pedig már több száz embert avatott fel.Ő egy nagyon elismert mester tradis körökben ,Mester tanítványai is vannak stb stb.AZ a gondom hogy szinte semmit nem érzek a kezeimben kezelés közben,egy kis melegséget de azt se mindig,energia áramlást egyáltalán nem.A mesterem azt mondta reikizek többet és majd jobb lesz .Én 2 éve kaptam meg akettes beavatást azóta minden nap kezelem magam,és rendszeres időközönként az ismerőseimet is.Azt mondják hogy segít és kérik is időnként de ők sem érzik, csak egy kis melegséget de azt se mindig.Mit kéne éreznem mert akönyvekben csodálatos dolgokat írnak.Köszönettel Feri
 

reikis

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia feri080808!
Gondolom mindannyiunknak egy idő után kialakul vagy már kialakult a saját egyéni módszere a tananyagokban megtanultakon kívül. Nekem azt tanácsolták,hogy bátran merjek kísérletezni,alkalmazni különböző technikákat.Én a légzéstechnikákkal találtam rá azokra a modszerekre amelyek számos helyzetben elősegítettek a kezelések alatt, persze mindegyik gyakorlással fokozódik! Most leírok egy légzéstechnikát amit én előszeretettel alkalmazok.
Állj vállszélességben úgy hogy lábaid előre nézzenek párhuzamosan.Kissé hajlitsd mindkét térdedet amíg nem érzed a középpontodat a köldök alatt a Tandemben. Maradj ebben a pozícióban és tartsd vissza néhány másodpercig a Tandemban a beszivott levegőt és az energiát, közben legyél magadhoz minél jobban szeretetteljes és gyengéd. Mivel szeretetet és energiát akarunk a testbe juttatni nem stresszt és szorongást. Érezd hogy a vissszatartott lélegzet alkalmával egyre jobban szétáramlik az energia egész testedbe és ezáltal energetizálja!Utána lélegezz ki szájon át és ezalatt képzeld hogy a reiki energia nemcsak a szájadon át hanem a kéz és a lábújhegyeiden és a kéz és a lábfej csakráidon is árad. Később néhány perc elteltével már csak a kezeidre összpontosits hogy onnan árad ki a reiki energia a levegő kifújásával eggyidőben.A kifujást mindig a tandemből inditom és legvégül a tüdő felső része marad . Persze az energia áramlását és érzését még tudod fokozni az erőnövelő szimbólum alkalmazásával. Remélem neked is annyi örömöt fog adni ez a gyakorlat mint nekem ad a mai napig!!
Szép napot.
 

Igipapa

Állandó Tag
Állandó Tag
kettő volt belőlle és pont egyformák


akkor ikrek :)

Szó mi szó, szerintem nem reiki,de.....

Gondolkodtam a dolgon és végül arra a következtetésre jutottam, hogy egyáltalán nem baj és nem is lényeges hogy reikizel vagy egyéb kézrátételes gyógymódot alkalmazol, a fő, hogy egy másik emberért áldozol az idődből, a figyelmedből etc.

Az viszont legalább is elgondolkodtató, a mester mit adott neked reikiként.

üdv Igi
 

Parr

Állandó Tag
Állandó Tag
Maasnak is gondot okoz a magunkhoz valo szeretettteljesseeg,
vagy csak nekem.?

/ha nagunkat nem _sceretjuk akkor maasokat sem... de ez alltalaban csak _ideiglenes...?

nekem is van egy modszerem, de nem mindig sikerul teljessen, az _ember_ mindig siet, meeg akkor is ha nincs semmi dolga><

beszivom a levegot, kifujom a levegot, kozben a szemem le van hunyva, es mindig arra gondolok hogy _foggadd el, deszeep..._
a levegot az orrom es a jobb homlokom kozt szivom be es fujom ki is.

utana jobban tudom ertekelni a kornyzetemet, de ha 1/2 napot kihagyok neheez / alltalaba ujra kezdeni.


Szia feri080808!
beszivott levegőt és az energiát, közben legyél magadhoz minél jobban szeretetteljes és gyengéd. Mivel szeretetet és energiát akarunk a testbe juttatni nem stresszt és szorongást. Érezd hogy a vissszatartott lélegzet alkalmával
 

ionon

Kitiltott (BANned)
Az viszont legalább is elgondolkodtató, a mester mit adott neked reikiként.

üdv Igi
Tudod gondolkodtam rajta hogy elmegyek reiki tanfolyamra de az végtelen pénz fejést látom ha részt veszek benne mert annyi ilyen meg olyan dologban kell részt vennem ami a pénzemet kéri köszönöm nem kérek az ily dolgokból. Autódidakta módon fejlesztem magamat s ha nem is Reki de köze van az energia áramoltatásához csak másképpen. Köszönöm a szavaidat :444:
 

szuicsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudod gondolkodtam rajta hogy elmegyek reiki tanfolyamra de az végtelen pénz fejést látom ha részt veszek benne mert annyi ilyen meg olyan dologban kell részt vennem ami a pénzemet kéri köszönöm nem kérek az ily dolgokból. Autódidakta módon fejlesztem magamat s ha nem is Reki de köze van az energia áramoltatásához csak másképpen. Köszönöm a szavaidat :444:

Két dologban van igazad és egy dologban nem. Egyfelől természetesen a reiki bizonyos értelemben multi level marketing, másfelől a mesterek zöme üzletet csihol a dologból (Takata és Hajasi szenszeik szellemében, akik kíméletlenül megfizettették az árát a tudásuknak -- amúgy azt meg lehet fizettetni, de csak ha tényleg van tudás mögötte). Nem véletlen, hogy a reikis fórumokon kevés reiki mester szól hozzá és sok mester blogja olyan sivárak hozzászólásokban, hogy csak na. Ez szerintem azért van, mert azt gondolják, hogy ha kiadják az infókat, kevesebben hozzák majd a lét.

Hogy egy jellegzetes példát mondjak, hozzászóltam az egyik édelgő, behízelgő nyájaskodó reiki mester blogjához és ajánlgattam az enyémet, pusztán a barátkozás reményében. Úgy lecseszett, mint a pengős malacot: hogy én mit képzelek, hogy ne rontsam a levegőt az ő blogán és keressem máshol a vevőkörömet. Azóta ilyen mézesmézas reikisekhez nem szólok. Mint tudjátok, csak a családtagjaimat kezelem és amiben segíthetek itt a neten segítek ingyé. Külföldi reikis fórumokon pedig amikor tehetem eléggé rendszeresen küldök ingyé távreikit ingyé a rászoruló ausztráloknak, indiaiaknak, románoknak ... ingyé :)... Hát ebben van igazad ionon!

Azon gondolkodom, hogy legalább az egyes reikit elvégzem (a már meglévő shikin kívül) a gendaiban vagy a
dzsikidenben. Sajnos most a válság miatt elég nehéz évek törtek ránk és nagyon meg kell gondolni, hogy kihez megy reikizni az ember pénzé. Nincs sem tartalékom, sem felesleges fillérem, ezért felőlem fejre is állhatnak a "mesterek", úgy értem az ezoterikus bizniszben érdekeltek! De az biztos, hogy már a reiki egyes is bőven elég, hátmég a kettes.

Neked is azt javaslom, hogy legalább az egyest végezd el bárhol, ha pedig érzed a nyomást a kettes vagy a mesteri szintet betöltők felől, ne foglalkozz vele, mert nincs igazuk -- ez csak a rangkórság miatt van. Utána fejleszd magad úgy, ahogy most, egyedül.
 

Igipapa

Állandó Tag
Állandó Tag
Két dologban van igazad és egy dologban nem. Egyfelől természetesen a reiki bizonyos értelemben multi level marketing, másfelől a mesterek zöme üzletet csihol a dologból (Takata és Hajasi szenszeik szellemében, akik kíméletlenül megfizettették az árát a tudásuknak

Ismerek olyan mestert aki reiki+ címen "továbbképzést " tart reiki I-II avatottaknak, hogy nehogy "lemaradjanak" a legújabb reiki okosságokról.
Csak azt tudnám mi lehet olyan új, hogy kb évente majdhogy nem kötelező jelleggel "kell" részt venni ezeken a szeánszokon.

-- amúgy azt meg lehet fizettetni, de csak ha tényleg van tudás mögötte). Nem véletlen, hogy a reikis fórumokon kevés reiki mester szól hozzá és sok mester blogja olyan sivárak hozzászólásokban, hogy csak na. Ez szerintem azért van, mert azt gondolják, hogy ha kiadják az infókat, kevesebben hozzák majd a lét.

Erről nem tudok mit szólni, mert pl az én lapomon állandóan törlöm a hsz-eket.
Az infok meg szerintem nagyrészt kinn vannak és talán használhatóak is :)

Hogy egy jellegzetes példát mondjak, hozzászóltam az egyik édelgő, behízelgő nyájaskodó reiki mester blogjához és ajánlgattam az enyémet, pusztán a barátkozás reményében. Úgy lecseszett, mint a pengős malacot: hogy én mit képzelek, hogy ne rontsam a levegőt az ő blogán és keressem máshol a vevőkörömet. Azóta ilyen mézesmézas reikisekhez nem szólok.

Egyszer én is betévedtem egy ilyenre de ki lettem ebrudalva :)
Meglehet azért mer más mestereknek tilos a bemenet
hehe

Mint tudjátok, csak a családtagjaimat kezelem és amiben segíthetek itt a neten segítek ingyé. Külföldi reikis fórumokon pedig amikor tehetem eléggé rendszeresen küldök ingyé távreikit ingyé a rászoruló ausztráloknak, indiaiaknak, románoknak ... ingyé :)... Hát ebben van igazad ionon!

Azon gondolkodom, hogy legalább az egyes reikit elvégzem (a már meglévő shikin kívül) a gendaiban vagy a dzsikidenben.

Egy "neves " mester régebben személyesen hívott meg e-mailben egy ilyen dzsiki miújságra, aztán a nyílt színen letagadta :) pedig nagyon szívesen részt vettem volna egy ilyenen, cak ne akarta volna megrefolmálni a világról alkotott képemet és ne akarta volna megfütyörészni, hogy a rövidnadrágot ki lehet térdelni.

Sajnos most a válság miatt elég nehéz évek törtek ránk és nagyon meg kell gondolni, hogy kihez megy reikizni az ember pénzé. Nincs sem tartalékom, sem felesleges fillérem, ezért felőlem fejre is állhatnak a "mesterek", úgy értem az ezoterikus bizniszben érdekeltek! De az biztos, hogy már a reiki egyes is bőven elég, hátmég a kettes.

Tökéletesen igazad van.
A reiki I-essel ugyan olyan eredményeket értem el anno mint ma a mester fokozatban :)
Igaz, egy peppet többet kellett "foglalkozni" a delikvenssel, de sokkal személyesebb a dolog.
Ha van egy kicsivel több idő, " be sem kapcsolom" a mester szintű miujságot és maradok "sima" kettes.
Ennek az az eredménye, hogy egy egy pozícióban több ideig áramoltatom az erőt.
Van hogy nem is alkalmazok szimbólumot.
A mester szimbólum bekapcsolásával hihetetlen mennyisségű energia árad és ezért rövidebb egy egy pozíció.
Mostanában szinte csak "komolyabb" problémáknál alkalmazom a mestert és bármely szimbólumot.

Neked is azt javaslom, hogy legalább az egyest végezd el bárhol, ha pedig érzed a nyomást a kettes vagy a mesteri szintet betöltők felől, ne foglalkozz vele, mert nincs igazuk -- ez csak a rangkórság miatt van. Utána fejleszd magad úgy, ahogy most, egyedül.



Tökéletesen egyetértek az előttem szólóval :)

Kedves Ionon.
Tedd azt amit eddig és ha úgy érzed, szeretnél egy tisztán empátián alapuló, az isteni szeretet erejét alkalmazó gyógymódot, keress egy reikimestert bármelyik iskolából a közeledben és szánd rá azt a kis pénzt legalább egy reiki egyesre.
Szerintem :)
üdv Igi
 

reikis

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos csatlakoznom kell az előttem szolokhoz:(
Mivel úgy gondolom mindig van tovább fejlődni és én már tettem egy néhány próbálkozást, hogy nálamnál tanultabb mesterektől kérjek gyakorlati tanácsot,csupán csak azért hogy eredményesebben segíthessek azoknak akik kérik a segítséget és bizony számos alkalommal az volt a válasz( a tanfolyam arra való hogy bővítsd a tudásod)némely már szinte vagyonokért! Amikor kaptam választ az szinte a jobbik eset mivel rendszerint még válaszra sem méltattak:( Kénytelen vagyok saját gyakorolgatásaimból tovább fejleszteni magamat:) Sajnos arra a következtetésre jutottam,hogy elsődlegesek az anyagiak!! Az önzetlen segítség nyújtás szinte már lassan kihalóban van:( Amikor távban segitek valakinek és visszajelez,hogy köszöni,hát ezek az apró momentumok serkentenek arra hogy nem szabad kihalni hagyni az önzetlen segítségnyújtást:)
Ui:persze hozzákell tennem, hogy ezen a fórumon is van akitől bátran kérek és kapok is segítséget, de ő talán a fehér holló:)
 

reikis

Állandó Tag
Állandó Tag
Közeleg a tavasz:)

Mivel a tavasz is meghozza a maga problémáit is, így hát kérdezném a véleményeteket az allergiáról és annak kezelési módjairól.
Kérlek benneteket,hogy osszuk meg tapasztalatainkat:)
Mivel közelről érintett vagyok ebben a problémában(gyermekem) én is próbálkozom megszüntetni ezt a gondot lányomnál,de egyenlőre átmeneti eredményeket tudtam elérni,csökkenteni a reakciókat.
Teljesen megszüntetni a tünetet nemsikerül:(
Azt vettem észre,hogy amejik évben megvolt fázva abban az évben sokkal fogékonyabb és érzékenyebb volt,ebből bizonyos számomra hogy nagymértékben függ az immunrendszer esetleges gyengeségétől!
 

giyandeva

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem értem igazából a problémádat:

Ha elmész pl. természetgyógyász tanácsadásra, elmész ügyvédhez, elmész nyelvtanfolyamra, elmész egy szobafestőhöz, elmész masszázstanfolyamra stb. ezekért az ismeretekért, készségekért, szolgáltatásokért is fizetsz.
Miért várod el a reiki ingyenességét?


Másrészt, ha összeadod azokat az előnyöket, hasznot, amit a reiki elsajátításával nyersz - és ez nem egy hétre, hanem egy életre szól -: csökkenek a gyógyszer kiadásaid, egészségesebb lesz a családod, kiegyensúlyozottabb az életed.

Hát nem kifizetődő?

Mellesleg az egész élet egy befektetés: így van ez amikor sok éven át koptatjuk az iskolapadot, felnőttként tanulunk képezzük tovább magunkat. Az gondolom valahol ez lenne az élet természetes rendje.


Elmondom saját történetemet is:
Bennem egy percig se merült fel az a gondolat, hogy a reikizés készségét, azt a tudást, amit megszereztem azt ingyen akartam volna. Sose sajnáltam a pénzt a reiki tanfolyama és a rengeteg időt, energiát, amit a gyakorlásra fordítottam.
Ha összeszámolom sok-sok másra is fordíthattam volna: pl. számos nyaralásra, szórakozásra, bármire. Nekem ez volt fontos.

Mit nyertem?

  • - meggyógyultam az asztmámból, a súlyos allergiából. A mai napig szedhetném a sok gyógyszert, az életminőségem a padló segge alatt lenne, taknyom-nyálam folyna minden évben tavasztól őszig.
  • - számos esetben tudtam hatékonyan segíteni családomban a reiki kezelésekkel - nem volt szükség gyógyszerekre, más drága kezelésekre -
  • sok embernek is segítettem a reikivel: ők is meggyógyultak
  • a japán Jikiden Reiki tanításával képes vagyok az emberek kezében egy olyan terápiás eszközt adni, amivel hatékonyan segíthetnek magukon környezetükön, kezükbe vehetik az egészségüket. A reiki szellemiségének elsajátításával kiegyensúlyozottabbá tehetik az életük.
  • Pénzben nehezen kifejezhető az a sok pozitív történés, élmény melyet a reiki gyakorlásával, tanításával kaptam.

Az a véleményem, hogy mindenkinek arra van pénze, amire igazán akarja. Természetesen elfogadom, hogy mindenki más ambíciókkal, célokkal rendelkezik, ez az élet rendje.



Tudod gondolkodtam rajta hogy elmegyek reiki tanfolyamra de az végtelen pénz fejést látom ha részt veszek benne mert annyi ilyen meg olyan dologban kell részt vennem ami a pénzemet kéri köszönöm nem kérek az ily dolgokból. Autódidakta módon fejlesztem magamat s ha nem is Reki de köze van az energia áramoltatásához csak másképpen. Köszönöm a szavaidat :444:
 

giyandeva

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnálom, de állításod nem állja meg a helyét. A reikinek nincs köze az MLM-hez, hagyományos értelemben semmiképp.
Valós követelményekre, megszerzett készségekre és ismeretekre épül a reiki fokozat rendszere, melyeket meg kell ugrani a tanfolyami díjak megfizetése mellett. Bármilyen OKJ-s képzéseknél hasonlóképpen is a tandíj befizetése mellett követelményeket kell teljesíteni.

A reiki annyira "üzlet", mint bármilyen más ismeret oktatása: pl. idegennyelv, kineziológia, bármi. Nem értem hogy lehet kifogása bárkinek azért, hogy a reiki képzésért fizetni kell? A tanárnak is van utazási költsége, továbbképzési költség, szóróanyagok, tanfolyami anyagok, felszerelések, megélhetés,stb.

Úgy gondolom, ha valaki valami értékes dolgot kínál, azt megéri megfizetni. Eszébe jut e bárkinek felháborodni azon, amikor pl. egy fodrász több órát dolgozik egy hajkoronán és végül elkészül a költemény és ezért megkéri a borsos árat? természetesen hajnyíró géppel végzett 5 perces vágást is lehet kérni. Az valóban olcsó lesz.

Tehát a lényeget kéne meglátni, hogy mennyire használható, értékes az, amit a pénzünkért kapunk és ez alapján kéne választani és így megítélni a kérdést.

-------------------------------------------------------------------

reiki infók kiadása.

Többször leírtam a fórumra, hogy a reiki elméleti és gyakorlati ismereteinek nagy része megjelent már nyomtatásban is. Aki vette a fáradtságot és forgatja és használja a leírtakat, nincs kétségem afelől, hogy nagyon sokat kamatoztatott már a leírtakból: Emlékeztetőül:

Frank Arjava Petter: The Spirit of Reiki

Frank Arjava Petter - Tadao Yamaguchi - Chujiro Hayashi: The Hayashi Reiki Manual
http://reiki-fehervar.hu/Frank A. P...hujiro Hayashi - The Hayashi Reiki Manual.jpg


Másrészt az is igaz, hogy én vagy bárki akármennyi tanácsot ad, melyek segítenek a problémája megoldásában, egy tanfolyam szisztematikussága, részletessége, személyes volta semmivel nem pótolható. Példának okárt reiki behangolás is csak személyesen adható.


Az hogy van rivalizáció egyes reiki mesterek között ez emberi tényező, ez nem a reikit minősíti, hanem azt aki így viselkedik.

Nem tudom ki emlékszik a tanfolyamról Usui mester szavaira, aki nem egy egy gyógymódot akart felfedezni, hanem az élet értelmét kereste. És miután rátalált a reikire és kidolgozta a rendszerét, az volt a kívánsága, hogy mindenki elsajátíthassa. Hayashi mesternek köszönhetjük mindannyian, hogy reikizhetünk, hogy fennmaradt ez a tanítás és elterjedhetett a világon és hogy a reiki szemináriumai nyitottak, nem az elité ez a kiváltság.


Két dologban van igazad és egy dologban nem. Egyfelől természetesen a reiki bizonyos értelemben multi level marketing, másfelől a mesterek zöme üzletet csihol a dologból (Takata és Hajasi szenszeik szellemében, akik kíméletlenül megfizettették az árát a tudásuknak -- amúgy azt meg lehet fizettetni, de csak ha tényleg van tudás mögötte). Nem véletlen, hogy a reikis fórumokon kevés reiki mester szól hozzá és sok mester blogja olyan sivárak hozzászólásokban, hogy csak na. Ez szerintem azért van, mert azt gondolják, hogy ha kiadják az infókat, kevesebben hozzák majd a lét.

Hogy egy jellegzetes példát mondjak, hozzászóltam az egyik édelgő, behízelgő nyájaskodó reiki mester blogjához és ajánlgattam az enyémet, pusztán a barátkozás reményében. Úgy lecseszett, mint a pengős malacot: hogy én mit képzelek, hogy ne rontsam a levegőt az ő blogán és keressem máshol a vevőkörömet. Azóta ilyen mézesmézas reikisekhez nem szólok. Mint tudjátok, csak a családtagjaimat kezelem és amiben segíthetek itt a neten segítek ingyé. Külföldi reikis fórumokon pedig amikor tehetem eléggé rendszeresen küldök ingyé távreikit ingyé a rászoruló ausztráloknak, indiaiaknak, románoknak ... ingyé :)... Hát ebben van igazad ionon!
 
Oldal tetejére