Biblia, minden ami a Szentírással kapcsolatos!

Status
Not open for further replies.

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
-
Rosszul vagy informálva, a gyatra magyarnyelvü Wikipedia oldalakon. Anyit azonban kicsilabizálhattál volna belölle, hogy nem Rosa Luxemburg kinzott és gyilkolt hanem öt kinozták meg és gyilkolták le. Lehet, hogy televan a hocipöje egy DDR-ben élt embernek a "kommunista mártirokkal" de itt nyugaton minden történész tudja, hogy Rosa Luxemburg igen kritikus volt a kommunizmus eszméjével szemben. Jobban tennéd ha eredetiben olvasnád az irásait .

"So bewahrheitet sich die Marxsche Lehre fortschreitend mit jedem neuen Proletarier, der zum Träger des Klassenkampfes wird. Die Marxsche Lehre ist also zugleich ein Teil des geschichtlichen Prozesses, also auch selbst ein Prozeß, und die soziale Revolution wird das Schlußkapitel des Kommunistischen Manifestes sein." /R. L./

Kedves Ernő!

A egyházzal kapcsolatban, mindíg megemlíted, hogy történelme miatt nincs erkölcsi joga ......
Akkor most én kérdezném, hogy hol kezdődik az erkölcs egy embernél, ha történelmi tényeket, minden gátlás nélkül elferdít.....?

itt egy másik idézet:

"A munkáltatók és bérrabszolgáik helyére szabadon társult munkásokat! A munka senkinek ne legyen kín, mert mindenkinek kötelesség! Emberhez méltó életet mindenkinek, aki teljesíti kötelességét a társadalommal szemben. Az éhség ezentúl ne a munka átka, hanem a naplopó büntetése legyen!
Csak ilyen társadalomban válik gyökértelenné a népgyulölet, a szolgaság. Csak akkor nem gyalázzák meg többé Földünket emberöléssel, ha megvalósul egy ilyen társadalom. Csak akkor mondhatjuk:
Ez a harc volt a végső!
A szocializmus ebben az órában az emberiség egyetlen mentsvára. A tőkés társadalom összeomló falai fölött tüzes intő jelként gyúlnak ki a „Kommunista Kiáltvány” szavai:
Szocializmus vagy elmerülés a barbárságban!"

/ Was will der Spartakusbund?, Die Rote Fahne, Berlin, 14th December, 1918. / Rosa Luxemburg: Mit akar a Spartakus-szövetség? 1918. December 14/

A nagy kérdés csupán az, hogy egy "tökéletes" társadalomban, miért nincs hely azoknak a munkásoknak, akik hisznek Istenben?
Írásaidnak köze sincs a liberalizmushoz, hiába próbálod úgy beállítani, hiszen a liberalizmus egyik alaptétele a másság elfogadása. Én nem akarlak lekommunistázni, de eddig adós maradtál nézeteid pontos meghatározásával, az irányvonal pedig ahogy én látom, egy neokommunista elmélet.

Ezt erősíti bennem ha Cristopher Hitchen vagy Richard Dawkins rágalomhadjáratával jössz elő. Nem hagy nyugodni a gondolat, hogy miért ennyire fontos a vallások teljes megsemmisítése?

"Ha van bennem valami, amit vallásosnak lehet nevezni, az a végtelen csodálatom a világ struktúrája iránt, amennyire azt tudományunk képes feltárni." /R Dawkins/

Nekem nagyon ismerősen hangzanak ezek a szavak. :D

A cél érdekében, tudatosítani kell a darwinizmust:

"A feminizmus megmutatta a tudatosítás erejét, és én a természetes szelekció érdekében is szeretném kölcsönvenni ezt a módszert. A természetes szelekció nemcsak az élet egész jelenségére ad magyarázatot, de tudatosítja bennünk, hogy a tudomány arra is képes magyarázatot adni, hogyan alakul ki egyszerű elemekből, mindenféle tudatos irányítás nélkül szervezett összetettség. A természetes kiválasztódás alapos megértése arra sarkall, hogy más területekre is bátran kimerészkedjünk. Más területeken is felkelti a gyanakvásunkat az olyasfajta hamis alternatívák iránt, amelyek valamikor a Darwin előtti időkben a biológiát is tévutakra vezették."
/Richard Dawkins/


Kedves Ernő, tudod jól, hogy én nem vagyok egy templomba járó típus. Azt is tudod, hogy "rugalmasan" kezelem a hit kérdését. Azért mond el nekem légyszíves, hogy miért ennyire fontos, hogy kiüssék az emberek kezéből a Bibliát? Talán félnek egy "másik" II. János Pál pápa erejétől, aki megfúrhatja a nagy terveket?


images
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Frank
-
Ha már szobahoztad a két hölgyet egy kontraverz diskurálásban, Rosa Luxuemburg számodra a "gonosz" revolutionista aki nem hajlando az "istenadta" hatalmomfelosztást (cár, kaiser, töke, jognélküli dolgozok és nök) elfogadni és minden tölle telhetöt megtesz azért, hogy a jövö igazságosabban nézzen ki.
-
Es valoban, manapság senki sem kérdöjelezi meg miért vannak szakszervezetek, miért szolhatnak bele a nök a politikába, miért nem folytatunk nationalista háborukat egymás ellen.
-
Ellenpolusként megemlited Mother Terese-t, mint az önzetlenség, a "joság" az emberiesség példaképét ami szerinted a nagy organizátio "katholikus egyház" erénye, akinek dolgozott.
-
Mother Terese nem csinált mást mint növelte "isten mennyei-néphadseregét" azáltal, hogy összegyüjtötte Kalkuta utcáin a halálos betegeket, becipelte öket egy fedél alá, megkeresztelte öket és gyönyörködött a szeme elött lezajlo "Jézus-passiokon". A haldoklok ugy viselték terhüket mint Jézus, minden ellenkezés nélkül.
-
Mother Terese nem járult semmiben hozzá, hogy az emberek helyzete, sorsa megjavult volna. Az egyetlen célja ennek a hospitálnak az volt, hogy ne az utcán és ne keresztviz nélkül haljanak meg az emberek. Az álldásokon kivül még egy aszpirint sem kaptak ott az emberek pedig a segélyek meghaladták az évi 1 milliárd dollárt, az alkalmazottak pedig ingyen dolgoztak.
-
Természetesen nem semmi ha valakit nem hagyok az esöcsatorna mellett elpatkolni hanem egy fedelet adok arra a rövid idöre amig lecsukja a szemét, de ahogy egy állatvédö sem elégszik meg azzal, hogy összeszedi a kobor kutyákat hanem megprobál a szenvedésükön segiteni ugyan ugy elvárhatjuk egy segély-szervezettöl, hogy az élö embernek segitsen és ne a "halál utáni sors" legyen a tetteinek a motivátioja.
-
Ez a nagy különbbség egy humanista és egy "Isten országát szolgálo könyörületesség" között.
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
meditáció?

.
Az egyedüli dolog, amit nem értek, hogy miért is vetetted fel a kérdést..
Kedves Asperrimus!

A kérdésem arra vonatkozott,hogyan lehetséges az,hogy a biblia tiltja azt,amivel Isten segit az egyik kezével,a másikkal pedig "elvesz"??
Vagyis engem meggyógyitott az erejével,és mindegy minek nevezzük,hogy agykontrollnak,vagy pránanadinak,vagy reikinek.
A hangsúly az erőn van,a segitő,gyógyitó erőn,Isten szerető erején!!

És ez nem démoni,sem sátáni stb.

Hogy mire kérdezted azt, hogy érzem-e, nem egészen értem. .
Arra ,hogy intellektuálisan érted,és tudod a bibliát.Ha álmodból felkeltenének,akkor is elmondanád szó szerint (nagyobbrészt).:)

Érezni a sziveddel érzed,ahol lakozik,benned egy darabja.
Ott olyan szeretetet érzel iránta,és mindenki iránt,amit szavakba sem tudsz foglalni.
Hát erre gondoltam,és lehet most sem voltam elég érthető számodra.

Csupán gondolattal nem találsz rá...

Lehet,hogy a meditálást is tiltja a biblia?? Erre a kérdésre viszont kiváncsi lennék.
Ha szépen kérlek válaszolnál rá?
szeretettel:Éva
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
kiderült hogy ő sem jobb.....

Eszembe jutott egy régebbi történet.
Gimnazista koromban a haverommal sétáltunk akkori nagyközségünk fő utcáján.Elég nagy forgalom volt,zajlott a majdnem kisvárosi élet..
Az útra tekintve,észrevettem egy vörös színű, egyszerű kutyát,amelyik rémülten kereste a megoldást a bajból való kimenekedésre,valahogy nem sikerült az útról lejönnie.Háta mögött felbukkant egy Zil billencs,amelyik egy kicsit navigált,hol a légfékkel pisszentett egyet.A kutya a terelővonalon vágtázott,és érezve hogy súlyosbodik helyzete,egyértelműen elkezdett az út széle felé húzódni.A mögötte levő sofőr olyan ügyesen utána korrigált,hogy a Zil-el ő is az út szélére csapódva visszaijesztette a kutyát az út közepére,majd pár pillanat múlva sikeresen végighajtott a szerencsétlen állaton.

"Győzelmet" aratott a sofőr...


Többször megfigyeltem,milyen súlyosan megtámadnak embereket,akik magukat nem kímélve odaszánták életüket mások segítésére ,a Krisztus nevében.Nehéz problémák közé kerülve,biztos hibát is többször vét az ilyen ember talán még ki is borul időnként-,általánosan nincs felmentve az emberi létforma alól.
Kritikusaik,vagy rosszindulatú támadóik,pedig sokszor a karosszékből kiszállni sem képes bajnokok,akiknek másokért való odaadásuk csak abból látszik,hogy nyakkendő nélkül viselik az öltönyt.
Ha valahol felüti fejét az élet,élethez hasonló valami előjönnek a virágtaposók,és szívből végzik az "igazságért " közhasznú munkájukat.
Mi motíválja az ilyen embereket?
A szeretet.
Csak az kéne felismerni nekik,hogy ők(vagy én) mit szeretnek.


Ennek kapcsán egy ige is elevenné vált előttem.
Úgy érzem ez az ige az egész teremtést átjárja .Istentől eredően,a követ,a növényt, az állatot,az embert.
"Hátamat odaadám a verőknek,és orcámat a szaggatóknak,képemet nem födöztem be a gyalázás és a köpdösés előtt."Ézsaiás 50,6
Isten mondja,vagy Krisztus?Vagy a Szeretetet követő vállalkozó-meghívott ember?Vagy Isten mondja ezt a szerencsétlen emberben aki senkitől nem kap támaszt,irgalmat?

"42
Mert éheztem, és nem adtatok ennem; szomjúhoztam, és nem adtatok innom;
43
Jövevény voltam, és nem fogadtatok be engem; mezítelen voltam, és nem ruháztatok meg engem; beteg és fogoly voltam, és nem látogattatok meg engem."
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
-
Mother Terese nem csinált mást mint növelte "isten mennyei-néphadseregét" azáltal, hogy összegyüjtötte Kalkuta utcáin a halálos betegeket, becipelte öket egy fedél alá, megkeresztelte öket és gyönyörködött a szeme elött lezajlo "Jézus-passiokon". A haldoklok ugy viselték terhüket mint Jézus, minden ellenkezés nélkül.

Ernő, kiss

Szeretet Misszionáriusai
Teréz Anya Nővérei

Missionaries of Charity

A központ Kalkuttában van. Huszonhárom évvel az alapítás után 1973-ban 68 házból 47 Indiában volt.
A többi Venezuela, Anglia, Ausztrália, Yemen, Addis Abeba, Amman, Gáza, Lima, Mauritius, New York, Szaigon,, Róma, Tabora, Yaracuy. A nővérek noviciákkal együtt: 850 fő. A testvérek száma 135 fő volt.

És ötven évvel az alapítás után körülbelül 5000 nővér dolgozik körülbelül 650 házban.

Magyarországon 1989. június 16-án telepedtek le az első nővérek Érd-Parkvárosban egy üres plébániaépületben. Onnan jártak be naponta Budapestre, s kezdték a családokat, elhagyottakat látogatni plébániáról kapott címek alapján. Következő lépcsőfok a budapesti IX. kerületben levő Bokréta utcai ruharaktár és ruhaosztás beindítása volt. A begyűjtött ruhaneműt a rászorulókhoz juttatták el. Amikor a budapesti VIII. kerületben levő Tömő utcában 1990-ben felépült a konyha 100 személyes ebédlővel, megkezdték az ebédosztást napi 250-300 személy részére. Ezek után kétfelé vált a magyarországi rend tevékenysége, Érden anyaotthont nyitottak, ahol átmeneti elhelyezést nyújtanak hajléktalan anyák és gyermekeik részére. /forrás: uj.katolikus.hu/rendek.php?h=40/

"Mother Terese nem csinált mást" kiss
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Mother Terese nem csinált mást mint növelte "isten mennyei-néphadseregét" azáltal, hogy összegyüjtötte Kalkuta utcáin a halálos betegeket, becipelte öket egy fedél alá, megkeresztelte öket és gyönyörködött a szeme elött lezajlo "Jézus-passiokon". A haldoklok ugy viselték terhüket mint Jézus, minden ellenkezés nélkül.

Látom inkább szadistának tartod ,humanista módon még emberszámba sem veszed,csak egy torzót készítesz róla.Ilyen a "realista humanista művészet".
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Többször megfigyeltem,milyen súlyosan megtámadnak embereket,akik magukat nem kímélve odaszánták életüket mások segítésére ,a Krisztus nevében.Nehéz problémák közé kerülve,biztos hibát is többször vét az ilyen ember talán még ki is borul időnként-,általánosan nincs felmentve az emberi létforma alól.
Kritikusaik,vagy rosszindulatú támadóik,pedig sokszor a karosszékből kiszállni sem képes bajnokok,akiknek másokért való odaadásuk csak abból látszik,hogy nyakkendő nélkül viselik az öltönyt.
Ez a nagy különbbség egy humanista és egy "Isten országát szolgálo könyörületesség" között.

kiss
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Azért mond el nekem légyszíves, hogy miért ennyire fontos, hogy kiüssék az emberek kezéből a Bibliát? Talán félnek egy "másik" II. János Pál pápa erejétől, aki megfúrhatja a nagy terveket?
-Kedves Frank
-
En nem akarom megtiltani, hogy olvassad a Bibliát, én csak arra hivom fel a figyelmedet, hogy a bibliában a mult áll és nem a jövö. A biblia nem több mint egy mythos, egy fabula és ennek megfelelöen kell kezelnünk.
-
Milyen terveket furna meg egy halott II. János pápa? Ö volt aki több szentett "csinált" az uralkodása idelyén mint az elmult evszázadok összesen. Az egyetlen értelmes dolog amit felvethetek neki, hogy elismerte, hogy a Föld forog.
Ezt talán a "szellemi frisseségének" köszönhetjük, a legtöbb pápa akkor kerül megválasztásra amikor az emberek többsége nyugdijba megy.
-
Ha az emberiség leragadt volna a vallásos világnézetnél akkor a nök még a mai napig is odalennének láncolva a tüzhelyhez, nem lennének többek mint keltetögépek akiknek a "legnagyobb erényük" a szüzesség, az országokat pedig degenerált monarchok irányitanák "isteni megbizásbol".
-
Semmi meglepö nincsen ha az elveimben humanista képviselök állásfoglalását véled felismerni. Eddig sem csináltam titkot abbol, hogy naturalista modon szemlélem a világot és emberorientált vagyok.
-
Hogy nem vagy templombajáro azt nem kell hangoztatnod, látom a hozzászolásaidbol, hogy nem sokat értesz hozzá. Te valoszinüleg egy a "kommunizmusban" felnött ember vagy aki csak anyit fogott fel a történelemböl, hogy volt egy igazságtalan rendszer amiben elvették a vallások privilégiumait és az most megszünt.
-
Ebböl arra következtetsz, hogy minden ami a kommunizmustol jobbra áll valami "finom dolog" lenne. Hát nagyon tévedsz a világ nem fehér és fekete, a világot nem Istenek és dämonok irányitják felváltva.

A hangsúly az erőn van,a segitő,gyógyitó erőn,Isten szerető erején!!
-Kedves Evapatocs
-
Szabad megkérdezzem, hol volt az Isten ez év március 11.-én?
-
Hol volt az Isten a mikor Haitiban félmillio embert elpusztult a földrengésnél? Vagy 2010 decembere és 2011 januárja között a Queenslandi áradások idelyén? A 2010 juliusi Pakisztáni áradások idelyén? Vagy a 2010 márciusában és áprilisban amikor Kinában 8.8 fokos erösséggel mozgott a föld? ........
-
Nincs alibije a szakálas Urnak vagy mi? Csak akkor van jelen ha véletlen valamit meguszunk! Mi lenne ha az "Isten" szot felcserélnénk a "szerencsére"?
-
Hogy milyen buta dolog egy ilyen "szerencsét hozo Istenben" hinni mutatja, hogy csak a tulélök képesek tanubizonyságot tenni, a peches embereknek nincs meg ehez az esélyük. Ezért tünik ugy mindha lenne egy "gondviselés"
-
Nem hiszem, hogy itt közületek mindenki lelkileg olyan labilis lenne, hogy mesevilág nélkül nem tudna élni. Irtam az afrikai falurol ahol minden istent számüztek az emberek és azota jolmegy nekik.
-
"Ha lenne egy Isten akkor az egész biztos jobban örülne annak, hogy dolgozunk, élvezzük az életet mintsem imákat mormolva a segitségére várnánk."
-
Kedves Steve3
-
Mother Terese-nek a csillogása megkopott. Egy teljesen konzervativ teremtés volt aki a házaságok felbonthatatlansága érdekében küzdött és a terhességmegszakitást az ördög tettének tekintette.
-
Egy fillért nem adott ki az alkalmazottak ki- és továbbképzéséért, még büszke is volt rá, hogy nálluk minden olyan káotikus. Nem csoda, hogy 3,5 millio dollárbol csak 300 000-rel tudtak elszámolni.
-
Hatásos segitségnyujtáshoz professzionalitásra van szükség. Nem elég az egyházak image-t szépitgetni ingyen-dolgozo emberek terhén. A nö szerepe a katholikus egyházban csak az ingyen-munkaerö.
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
-Kedves Evapatocs
-
Szabad megkérdezzem, hol volt az Isten ez év március 11.-én?
-
Hol volt az Isten a mikor Haitiban félmillio embert elpusztult a földrengésnél? Vagy 2010 decembere és 2011 januárja között a Queenslandi áradások idelyén? A 2010 juliusi Pakisztáni áradások idelyén? Vagy a 2010 márciusában és áprilisban amikor Kinában 8.8 fokos erösséggel mozgott a föld? ........
-
Nincs alibije a szakálas Urnak vagy mi? Csak akkor van jelen ha véletlen valamit meguszunk! Mi lenne ha az "Isten" szot felcserélnénk a "szerencsére"?
-
Hogy milyen buta dolog egy ilyen "szerencsét hozo Istenben" hinni mutatja, hogy csak a tulélök képesek tanubizonyságot tenni, a peches embereknek nincs meg ehez az esélyük. Ezért tünik ugy mindha lenne egy "gondviselés"
-
Nem hiszem, hogy itt közületek mindenki lelkileg olyan labilis lenne, hogy mesevilág nélkül nem tudna élni. Irtam az afrikai falurol ahol minden istent számüztek az emberek és azota jolmegy nekik.
-
"Ha lenne egy Isten akkor az egész biztos jobban örülne annak, hogy dolgozunk, élvezzük az életet mintsem imákat mormolva a segitségére várnánk."

Kedves Ernő! Ki tehet arról, hogy az a szerencsétlen nép Haitiben olyan nyomorúságosan él, ami emberhez méltatlan?

Ami pedig a "vallásos" választ illeti - ebben ugyan nem vagyok illetékes - itt a Földön most a Sátán uralkodik, ezért kell elpusztítani ...
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Tegnap ismét beleolvastam kedvenc könyvembe a "Buddha és a részecskegyorsító"-ba. (Fenn van a CH-n is elektronikus formában)

Egyszer azt írtad, hogy te is tiszteled dr. Héjjas Istvánt. Ő nagyon pontosan megindokolja azt, amit én is állítottam neked, hogy miért ártalmasabb vallástalanság, mint a vallásosság.

"A nyugati típusú modern fogyasztói társadalmakban a materiális és racionális megközelítés egyre inkább fölénybe kerül a spirituális és intuitív oldal rovására, és ez számos egyéni és társadalmi problémát okoz. Az emberek gondolkodása anyagiasabbá válik, miközben a tradicionális erkölcsi, szellemi és kulturális értékek leértékelődnek. Ez az oka annak is, hogy a nyugati típusú modern világban az emberek egyre többet dolgoznak olyan javak megszerzéséért, amikre nagyrészt nem is lenne szükségük.

Hamvas Béla egyenesen arról ír, hogy az emberi magatartás a hangyatársadalom modellje felé halad. Szimbolikus példabeszéde szerint a hangyák valamikor értelmes lények voltak, de kitalálták, hogy jól szervezett munkával eredményesebben tudják maguknak biztosítani az anyagi javakat. Azóta lélektelen robotokká alakultak át, és szellemi képességeik leépültek.


Ugyanezen jelenségre utalva Henri Bergson egy helyütt azt a megállapítást teszi, hogy a modern ember lassacskán a szerszámkészítő állat színvonaláról a szerszámkészítő szerszám szintjére fog lesüllyedni.

R. G. H. Siu szerint a modern ember betegsége az elgépiesedés. Egy géptől azt várjuk, hogy működjön precízen, gazdaságosan, megbízhatóan, objektíven és érzelemmentesen. Ma már azonban ezeket a kritériumokat nemcsak a gépekre, de az emberi lényekre is alkalmazzák, és ennek alapján ítélik meg értéküket.

René Guenon már a XX. század elején felismerte, hogy valami nincs rendben. Szállóigévé vált mondása ez volt: “Az emberiség szellemi
elsötétedése a felvilágosodással kezdődött”. Ekkor váltak ugyanis meghatározóvá a materiális értékek a szellemi és morális értékekkel szemben.

A nyugati hagyományokon nevelkedett modern ember számos problémája összefüggésben van túltengő individuális Én-tudatával. Ebből ered túlzott anyagiassága és célratörő, agresszív racionalizmusa.

Jung szerint a modern ember a személyiségének egyik felét elnyomja, elfojtja. A gondolkodás elnyomja benne az érzelmeket, az érzékelés az intuíciót, az extrovertált „kifelé élés” az introvertált befelé fordulási hajlamot, a racionalizmus a vallásosságot, stb. Emiatt a modern ember szorong, szenved, és a szenvedését igyekszik azzal kompenzálni, hogy dologi javakkal veszi magát körül, és azt hiszi, ettől majd megoldódnak a problémái."
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Evapatocs
-
Szabad megkérdezzem, hol volt az Isten ez év március 11.-én?
-
Hol volt az Isten a mikor Haitiban félmillio embert elpusztult a földrengésnél? Vagy 2010 decembere és 2011 januárja között a Queenslandi áradások idelyén? A 2010 juliusi Pakisztáni áradások idelyén? Vagy a 2010 márciusában és áprilisban amikor Kinában 8.8 fokos erösséggel mozgott a föld? ........
-
Nincs alibije a szakálas Urnak vagy mi? Csak akkor van jelen ha véletlen valamit meguszunk! Mi lenne ha az "Isten" szot felcserélnénk a "szerencsére"?
-
Hogy milyen buta dolog egy ilyen "szerencsét hozo Istenben" hinni mutatja, hogy csak a tulélök képesek tanubizonyságot tenni, a peches embereknek nincs meg ehez az esélyük. Ezért tünik ugy mindha lenne egy "gondviselés"
-
Nem hiszem, hogy itt közületek mindenki lelkileg olyan labilis lenne, hogy mesevilág nélkül nem tudna élni. Irtam az afrikai falurol ahol minden istent számüztek az emberek és azota jolmegy nekik.
-
"Ha lenne egy Isten akkor az egész biztos jobban örülne annak, hogy dolgozunk, élvezzük az életet mintsem imákat mormolva a segitségére várnánk."
Kedves Ernoe!

Isten szabad akaratot adott nekünk.
Mi választjuk meg,hogyan élünk vele,mit teszünk,vagy éppen nem teszünk.

Mig gyűlölet és harag uralkodik az emberek szivében,és saját felelősségét hatalomvágyból másra háritja,addig megbékélés sem várható!
És erről egyedül az ember tud tenni!!

Imával elő tudjuk segiteni,hogy békesség legyen az emberek szivében!

Ez olyan,mint a családban a gyermeknevelés.Lehet szép szóval is nevelni,tanitani,de lehet szigorúan,konokan,és ridegen is.Azt hiszem az első nevelési mód a hatékonyabb (hosszú távon).

kiegészités..
A gyűlölet által mi magunk teremtjük azokat az eseményeket,amiről irtál kedves Ernoe.
Ez a kollektiv "tudattalan" tett!
-
 
T

TH6777

Vendég
Ami pedig a "vallásos" választ illeti - ebben ugyan nem vagyok illetékes - itt a Földön most a Sátán uralkodik, ezért kell elpusztítani ...

bocsi...én pláne nem vagyok "illetékes" eme témákban...mint talán senki más ember sem...,hiszen senki nem Isten...csak egy ember...
igy ez alapján maga a Sátán is ember...., aki mindent pusztit a Földön...,mely az ő lakhelye és otthona is...,mint nekünk itt élőknek..
 

nórika01

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Nórika ilyen jót rég nem nevettem ajánlom figyelme y
outube.com
/watch?v=WyLTBbgaDRY
Régen elfeledet emberek életéről írnák de sajna nem élhették meg e kort még a gyermekeik sem, mert jött jézus szeretete az életükbe és mentek a halálba, mert volt hitük ami nem volt össze egyeztethető jézus szeretetének a hitével, voltak természeti népek csupán hittek a szélben napban és sok mindenben, de arra soha nem gondoltak jön majd egy keresztre feszített ember jelkép kit jézusnak hívnak ki szerett minden embert aki a berkein bellül van, de ehhez nekik megkellet halniuk, s majd feltámadva lehettek jézusé és az ő szeretetében élhettek, de élve nem kellettek, mert pogányok voltak kiket megkellet téríteni, jézus szeretetére. sebzett akire vadásznak?:cool:
Kedves Ionon!
Örülök, hogy legalább meg tudtalak nevettetni.Tudod,hogy a nevetésnek egészségvédő szerepe van?Egészségvédő például tüdőnkbe bekerülő oxigéntartalom.A vérben a stresszhormonszint csökken,az immunaktivitás fokozódik,a természetes ölősejtek száma megnő. A nyálban az immunglobulin A szint megnő,és a nevetést követően egy órán át magas szinten marad.Kedvezően fokozódik a vérkeringés is és fokozódik az endorfin(örömhormon)-termelése is.De jó hatással van a nevetés a bélrendszerre is.
Én úgy látom,hogy neked nem Jézussal és az Ő tanításával van bajod,hanem a követőivel. Valószínűleg megbántott valaki,és ezt kivetíted másokra. Veled még nem történt meg, hogy mondtál valamit,de mások kiforgatták a szavaidat? Attól te még jót mondtál,csak az emberek rosszul értelmezték,vagy a maguk hasznára kiforgatták?Igen, van olyan ember "aki bort iszik és vizet prédikál",de attól még amit Jézus tett és mondott igaz.Ha nem lenne igaz,kétezer év után nem beszélgetnék még róla.Ezért szoktam mindig azt mondani,hogy vissza a forráshoz!
Szeretettel:Nórika
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Frank
-
Engem az botránykoztat meg a Mother Terese elveinél, hogy ö a vallásos consensnek megfelelöen, a szegénységet "isten-adta" jelenségnek tekintette, az orvosi ellátásnak szinte semmi jele nem volt ezekben az intézetekben láthato. Ök az "égiekre tesznek" nem a tudományra.
-
Amerikai és Angol orvosok szolaltak fel a missziokon uralko állapotok miatt. Se orvosság se kellö táplálék, még az orvosi müszereket is hideg vizzel mossák. "Valami gyönyörüséges az Uristenért szenvedni." a motto. "A halál egy fatalista közönbösséggel van fogadva", mondják az orvosok..
-
A hullaházon az a felirat állt: "Ma én jövök a menyországba" Terese többször hangoztatta, hogy a "Leprában az Ur ajándékát látja" Ö már az életében "szentnek számitott" és ennek a státusznak az eléréséhez sokat dolgozott.
-
Vannak akik a legtöbb missziot egy organizált modon visszatartott segitségnyujtásnak és igy büntetendö cselekménynek tartja. Nem lehet összegyüjteni a haldoklokat és nem megtenni értük az összes lehetségest.
-
Mutter Terese többször hangoztatta, hogy ö nem Streetworker, és az alkalmazottai ezt most is mondják, de akkor milyen motivátiok miatt segitett a "szegényeknek"?
-
Mutter Terese abban hitt, hogy a szenvedés, a szegénység szeretete az ut Istenhez.
-
Ez perfektül mutatja a vallásosság perverzioját. Egy normális ember számára a szegénység és a szenvedés egy probléma amit megkell akadályozni. Mutter Terese modszere csak arra jo, hogy a halálba kisérjük valakit.
-
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
-
Szabad megkérdezzem, hol volt az Isten ez év március 11.-én?
-
Hol volt az Isten a mikor Haitiban félmillio embert elpusztult a földrengésnél? Vagy 2010 decembere és 2011 januárja között a Queenslandi áradások idelyén? A 2010 juliusi Pakisztáni áradások idelyén? Vagy a 2010 márciusában és áprilisban amikor Kinában 8.8 fokos erösséggel mozgott a föld? ........
-
Nincs alibije a szakálas Urnak vagy mi?

Még az jutott eszembe, hogy ki mondta az embereknek, hogy legyen mértéktelen energiaéhségük és csillapítsák azt atomerőművekkel? Mintha inkább azt írta volna a Biblia, hogy a kert összes fájának gyümölcséből ehetsz, de a Tudás fájának gyümölcséből ne egyél!

Mondta-e Isten, hogy zsákmányold ki az embereket, támogasd a diktátoraikat? :confused:

Ha nem ő volt, akkor miért kellene a "szakállas öregúrnak" alibi?
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Még az jutott eszembe, hogy ki mondta az embereknek, hogy legyen mértéktelen energiaéhségük és csillapítsák azt atomerőművekkel? Mintha
Kedves Kyra_

-
En azt hiszem kiszálok ebböl a beszélgetésböl.
Olyan butaságokat beszélsz mindha az Adam nem is ettek volna a tudás fájárol. :)
-
Ugy csinálsz mindha lakatlan planétákon nem lenne földrengés és hasonlo természeti csapás.
-
Miért nem figyelsz oda a földrajzorán, mi egy "forro sültkrumplin" élünk. ahol a kontinensek ide oda uszkálnak.
-
Az energiafogyasztást meg akkor lehetne redukálni ha az egyházak egy normális sexualis-morált predikálnának és nem kényszeritenék az embereket felelötlenül gyerekek tucatjait a világrahozni.
-
<IFRAME title="YouTube video player" src="http://www.youtube.com/embed/U0kJHQpvgB8" frameBorder=0 width=480 height=390 allowfullscreen></IFRAME>
-
Menj el a lepratelepre ott nem jön áram a konnektorbol, élj ugy ahogy az "istened megteremtett" pucéran. Hagyd a szarba az Internetet. Egy googel-keresés anyi áramot fogyaszt amivel 18 másodpervcig égne egy 60 W-os lámpa.
-
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
A cumanit szerintem se az emberek csinálták....Isten az ő végtelen bölcsességében teremtette, hogy megbüntesse Japánt. Miért is??? Túl drágán adták a szusit,....
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
En is gondoltam, hogy nem lesz ennek jo vége amikor Tokioba egy használt nedves nöi bugyit árulo automatára bukkantam.
-
TS370196.JPG

-
Ha tudtam volna, hogy szállitási nehezségeik lesznek többet vételeztem volna..
 

nórika01

Állandó Tag
Állandó Tag
Szabad megkérdezzem, hol volt az Isten ez év március 11.-én?
-
Hol volt az Isten a mikor Haitiban félmillio embert elpusztult a földrengésnél? Vagy 2010 decembere és 2011 januárja között a Queenslandi áradások idelyén? A 2010 juliusi Pakisztáni áradások idelyén? Vagy a 2010 márciusában és áprilisban amikor Kinában 8.8 fokos erösséggel mozgott a föld? ........
-
Egy vers jutott az eszembe, amikor a kérdéseidet olvastam,szeretném ezt megosztani most:
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]-->
Reményik Sándor:A szőnyeg visszája


Kétségbe esem sokszor én is
A világon és magamon,
Gondolva, aki ilyet alkotott:
Őrülten alkotott s vakon.
De aztán balzsamként megenyhít
Egy drága Testvér halk szava,
Ki, míg itt járt, föld angyala volt,
S most már a mennynek angyala:
,,A világ Isten-szőtte szőnyeg,
Mi csak visszáját látjuk itt,
És néha - legszebb perceinkben -
A színéből is - valamit."
 
Status
Not open for further replies.
Top