2012 világvége, itt a magyar túlélők teljes listája!

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
[h=1]2012 világvége, itt a magyar túlélők teljes listája![/h]Szerző: Rác András



Nincs tovább. Bármilyen formában is, de ennek a történelmi korszaknak vége. Persze hírvivőként fennmarad néhány honfitársunk. Összesen 100 túlélő helyet tudunk biztosítani a hvg.hu bárkáján, vagyis 50 párnak jut menedék.
Persze a rendszer felülről nyitott. Az 50-ből 25-öt mi küldünk.
10-en bejuthatnak kedves túlélni vágyó olvasóink közül, amennyiben sikerül egy alább közölt rejtvényt megfejteni.
A maradék 15 helyre jelölhetnek szabadon túlélőket.
A hvg.hu túlélői
1. Csoki nélkül bánatos a következő világéra
Hogy legyen a következő világkorszakban is elsőrangú édesség, feljutott a hvg.hu Noé bárkájáraCserpes István. Túró rudija a hvg.hu Nagyon Nagy Nemzeti Túró Rudi Tesztjén az első helyen végzett, puha mangalicás szendvicsével pedig boldogan játszanak az ízlelőbimbók. Összességében szükségünk lesz egy Cserpes tejivóra.
István, köszöntjük a túlélők között!
image.aspx
Fotó: Fülöp Máté
2. Zene nélkül nem élet a túlvilági élet
Zene nélkül nincs éon, mondják az apokalipszis szakértők. A hatalmas versenyben Lajkó Félix nyerte el a magányos muzsikus címét, a többiek, mint a statiszták a Titanicon a fulladásig húzhatják. Lajkó keveset beszél, sokat zenél szívből, és sikerült kellemetlen helyzetbe hoznia Fábry Sándort.
Félix, köztünk a helye.
image.aspx
Fotó: hvg.hu
3. Matektanár
Mérő László doktor nem csak egyszerű matektanár. Az Észjárások című könyv szerzője részben rendkívül szórakoztató, részben a különböző területek között – játékelmélet, pszichológia, mesterséges intelligencia – az akrobaták rugalmasságával mozog. Tőle tényleg megtudhatjuk, milyen problémákat old meg az, aki ismeri a matematika észjárását.
Mérő doktor, tiszteljen meg társaságával!
image.aspx
Fotó: Fülöp Máté
4. Irodalom és könyvszeretet
Egy fényesebb, intelligensebb jövő felé hajózunk. Ungvári Tamás az egyik navigátorunk. Ha Szerb Antalmég élne, őt is vinnénk. Kicsit félünk, hogy nem lesz kivel beszélgetnie…
image.aspx
Fotó: Fülöp Máté
5. Minden, ami nyelvtanulás
Mégis lesz Ungvárinak kivel beszélgetnie: Komoróczy Géza professzorral. A régész-filológus-ókortörténész a klasszikus világ könyvtárait idézi – már ami a nyelvtudását és a fejében bővülő könyvtárat illeti. És mivel karakterében képviseli a napfényes Alexandriát és a Múzsák csarnokát, ezért könnyű lesz vele új világot építeni – könyvtárakkal.
Tanár úr, kérjük, tartson velünk!
BREAKING : Új bárkát indítunk! Kedves túlélők és pályázók. Változnak a keretszámok, kevés a női utas. Ezért újabb járatot indítunk, 25 hölgyet szavazhatnak a listára.
image.aspx
Fotó: Wikipedia / Vadas Róbert
6. Történelem
Bereményi Géza történelmi filmjei nem a kosztümök miatt korhűek. Bereményi – akár maga írta a történetet, akár adaptált – kivételes intelligenciával és érzékenységgel képes átadni
1848, a Bach-korszak, a dualizmus vagy 1956 légkörét. A kor szelleme (Zeitgeist) pedig fontosabb, mint az évszámok.
Géza, hopp!
image.aspx
Fotó: Stiller Ákos
7. Képző- és iparművészet, művelődéstörténet
Jankovics Marcell fejében az emberi nem démonainak és tündéreinek teljes enciklopédiája lakik. Az utolsó ruharedőig ismeri a középkori szenteket, a sztyeppei szellemeket, hogy miért öltözik napba a középkori és a barokk Madonna, hogy miért nagyszakállú a Hétszünyű Kapanyányimonyók, és miként lett Szent Kristófból kutyafejű szent. Ismeri a népmese hősök karrierjét Egyiptomtól napjainkig. És napjaink után is.
Marcellt vigyük.
image.aspx
Fotó: Horváth Szabolcs
8. Környezetismeret
Hogy az új világban minden diák tudáséhsége féktelen legyen, s hogy egy kis látókörtágításért akár a világ végére is elmenjenek, a magyar Hópárduc, Erőss Zsolt hegymászó tanít környezetismeret. Erőss ugyanis időről-időre meghódítja a 8000 méteres magasságot, most már teszi ezt fél lábbal, a világ peremén érzi igazán elemében magát. Ha csak 100-an leszünk, akkor közvetlen közelből megismerhetjük ezt a fáradhatatlanságot, az ember kimeríthetetlen expedíció éhségét.
Zsolt, felmenne a kosárba a horizontot kémlelni?
image.aspx
Fotó: MTI Fotó: Gál László
9. Testnevelés
Jakabos Zsuzsa – rá fiúk és lányok hallgatnak.
Ó, Zsuzsa…
image.aspx
Fotó: MTI / EPA / Ian Langsdon
10. Konyhafőnök
Aubel Ervin a Kispipából. Aubel vérbeli vendéglátós. Étterme konzervatív, követi a magyar-francia konyha legjobban bevált ételeit, a házikonyha leveseit és sikertörténeteit. A falakon 20-as 30-as évek reklámplakátjai, ő pedig amikor csak tud ott áll az asztalok között, és figyeli, hogy a vendégei kényelemben ehetnek, ihatnak. Született házigazda.
Tejfeles-kolbászos tarkabablevessel kezdenénk, friss kenyérrel.
11. Hétköznapok
Libál Emi néni, alias Brassai Józsefné, aki a Veres Pálné utca 7. alatt 1937 óta viszi férje optikus üzletét a 20. század minden érájában élt már hétköznapokat. Van valami, amit tőle nem lehet megtudni?
image.aspx
Fotó: MTI / Balaton József
12. Média
T.A. kolléganőnk kiváló címadó. Ha ő nem jönne, senki nem számolna be másnap a világvége pontos menetéről, nem tudnánk mit lájkolni és serelni. Plusz valahol a túlélőknek is elő kell fizetni.
A., várnánk a vezető cikket holnap 8-ig.
image.aspx
Fotó: sxc.hu
13. Város
A letűnt világ két megvetendő tulajdonsága az útszéli kutyaszar és az eldobott cigicsikk. Nagyjából egykori gazdáik is hasonló értékűek, mármint azok a tahók, akiket nem zavart sosem ez a gané - úgyhogy csak termelik, csak termelik. Az új világban azonban mindenki tiszteli a városát, és ennek biztosítására a megújuló 5. kerület városépítésze Cselovszki Zoltán vigyáz.
Zoltán, egy doboz legót tudtunk biztosítani a partraszállásig.
image.aspx
Fotó: hvg.hu
14. Mesélő
A magyar színművészet 5 legjelesebb művésznője közül Molnár Piroskát visszük magunkkal, aki minden este mesélni fog.
Művésznő, miénk a megtiszteltetés!
image.aspx
Fotó: Fazekas István
15. Munkamorál képviseletében
Ez alkalommal hárman osztozkodnak egy helyen, mivel muszáj a XVII. kerületi Cuki fagyizó teljes csapatát magunkkal vinnünk, Rózsika nénit, Szilviát és Szabó Péter cukrászt. Fáradhatatlan kisiparosok, évek óta ugyanúgy kinyitják a boltot reggel, és kereskednek egész nap, túlélve minden kormányt.
A fagyi még mindig jó? Akkor jó.
image.aspx
Fotó: Gálos Viktor
16. Minden, ami szép
Goldmann Róbert kémia-biológia szakos középiskolai tanár falán egy óriási, rendkívül összetett képlet csüng, valahol benne a citromsavciklus, máshol a fotoszintézis. Nincs gyönyörűbb, mondja a természettudomány oktatója, mint az a szimmetria, következetesség, összetettség, és hibátlan folyamat, amit a természet hozott létre. Tökéletes harmónia, és az óraművek szépséges precizitása.
Goldi, a fedélzetre!
image.aspx
Fotó: Stiller Ákos
17. Minden, ami vicces
Elek Ferenc színművész. Ferenc igencsak kerek idekint, de nem azért mert nagyétkű, hanem azért, mert belül is igencsak kerek, gazdag, és jókedvű. Látták már lánytársaságban? Nincs az a bonviván, aki ennyi kuncogást vált ki. Vele nevetnek, nem rajta.
Ferenc, húzza fel az orrvitorlát!
image.aspx
Fotó: Mayer András
18. Tudomány
Egyed László a Csodák palotája élén a tudományoktatás dauphinje. És a pedagógia példaképe. Így lehet megszerettetni a gyerekekkel a tudást, anélkül, hogy fegyelmezni kéne bárkit.
László, elmagyarazná, míg partot érünk az új világban, hogy miért hullámzik a levegő a horizonton?
image.aspx
Fotó: Horváth Szabolcs
19. Rend
Sem a rendőr, sem a pedagógus, és főleg nem a jogász a rend igazi ismerője. A Fürdőmester az. Ő tudja, hogy mikor kell a 70 vagy az 50 fokos hőlégkamrába belépni, és mennyi időre. Miként követik egymás a különböző hőfokú és tartalmú medencék.
Fürdőmester jöjjön.
image.aspx
Fotó: Stiller Ákos
20. Öltözködés
Nagyi. Ha hirtelen kell egy kötött kesztyű vagy tornazsák, folt a térdre vagy a könyökre, ha a fene fenét eszik, nagyi előállítja.
Nagyi, tessék lenni szíves lenni velünk lenni!
21. Szaporodás – mindenki hozhatja a párját
image.aspx
Fotó: MTI Fotó: Kovács Attila
22. A történelemért és a történelem hamisítása ellen
Valahogy a történelemhamisítók mindenhol felbukkannak. Olyanok, mint a penészspórák a hűtőben. Már sokadszor pucoltuk ki a frigót és törölgettük körbe ecetes szivaccsal, mégis a semmiből megjelennek.
Az új világban viszont nem lesznek, erre pedig Saly Noémi vigyáz majd. Saly fáradhatatlanul ássa elő a hétköznapok nanotörténeteit, számára minden forrás: a régi újságok, a családi levelezések, a rendőrségi jegyzőkönyvek, vagy akár a tűzrendészeti jogszabályok. Az ő történelemkönyvei iciri-piciri, kétszékes márványasztalok körül játszódó jelenetekből, egy utcasarkon 2 perc alatt lepergő minidrámákból épülnek fel.
Noémi, kérjük legyen a következő apokalipszisig szemfüles!
image.aspx
Fotó: MNM Fotótára
23. Fiktív szereplő
Mézga Aladár.
image.aspx
24. Pénz és gazdaság
Lehet szeretni vagy gyűlölni, de a szenvedélyes megszorító és tudományosan precíz pénzrendészBokros Lajos nélkül veszélyben az új pénznem stabilitása.
Egyúttal árulja el kedves Lajos, hogyan ápolja azt a gyönyörű és örök bajuszt?
image.aspx
Fotó: Túry Gergely
25. Egészségügy
Magenheim doktor a Szomszédokból, aki egyúttal a zseniális Kulka János, helyrerázza a gyengéket egy pillanat alatt. Doktor úr, csak Ön után!
image.aspx
Fotó: Túry Gergely
Kisorsolásra kerül 10 hely (plusz a nyertesek párja)
További 10 helyet kisorsolunk. Azok a kedves és darwinbajnok olvasóink, akik a leghamarabb küldik be az alábbi rejtvényre a megfejtést, párjukkal a hajóra léphetnek.
Hogy hívták azt a királyt, akinek az uralkodási idejét ki kell találni?
image.aspx



 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag

Progressor

Állandó Tag
Állandó Tag
Az ember egyik legfőbb problémája az, hogy túlságosan befelé gondolkodik, ezért a sorsát is túlnyomórészt ez határozza meg.
Én hiszem hogy minden létező dolog valamilyen rendszer szerint működik és hogy így egy idő után az bele is avatkozik majd az emberiség dolgába is, még mielőtt az teljesen szét nem hullna. Ilyen téren számomra létezik a világvége eme elmélete.
A világvégét ilyen téren nem lehet időlegesen csak hozzávetőleg meghatározni. Az lehet hogy most 2012-ben nem következett be, de ez nem jelenti azt, hogy nem is fog.
 

Csatolások

  • 2013 20130103-400.jpg
    2013 20130103-400.jpg
    110.9 KB · Olvasás: 3

Progressor

Állandó Tag
Állandó Tag
Világvége!

Sziasztok!

2012. december 21. helyett, 2013. május 21.
Nehéz megmagyarázni, de a világvégével kapcsolatosan van egy megérzésem a holnapi napra, azaz május 21.-re. Hogy lesz-e valami, majd meglátjuk.
 

Csatolások

  • 16-30386-57123.jpg
    16-30386-57123.jpg
    35 KB · Olvasás: 7

Progressor

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

2012. december 21. helyett, 2013. május 21.
Nehéz megmagyarázni, de a világvégével kapcsolatosan van egy megérzésem a holnapi napra, azaz május 21.-re. Hogy lesz-e valami, majd meglátjuk.

Hát a tegnapi napon nem történt semmi említésre méltó, viszont én nem zárnám ki a mai napot sem, mivel régebben bekontrolláltam magam hogy álmodjam meg hogy lesz-e világvége és ma pont arról álmodtam. Lehet hogy késik, vagy valamit félreértelmeztem? Ma meglátjuk, ha nem történik semmi akkor szerintem nem is fog. :D

További szép napot kívánok mindenkinek!!!
 

1958

Állandó Tag
Állandó Tag
"Ami késik, az soha nem múlik!"

Létezik egy mondás amit én nagyon érvényesnek tartok mindenféle történésre!

"Isten soha nem siet, de soha nem késik!"

Fénnyel teli áldott szép napot kívánok.:Kati
 

Progressor

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Amit nem mondtam magamról, szert tettem olyan képességre (ezt nem akarom részletezni) amivel belelátok bizonyos dolgokba (ezért volt jóslatom a világvégéről), viszont tudnom kell azt is hogy ez a képesség kétirányú iránytűként működik, így most könnyen félreértelmezhetek vele dolgokat. Lehet hogy sokan azt gondolták hogy milyen hülyeséget állítottam, de ez nem teljesen így van. Tisztában vagyok vele hogy olyan nyomot követtem ami más utat jár és emiatt értelmeztem félre a jelentését.

További szép napot kívánok! ;)
 

Progressor

Állandó Tag
Állandó Tag
"Ami késik, az soha nem múlik!"

Létezik egy mondás amit én nagyon érvényesnek tartok mindenféle történésre!

"Isten soha nem siet, de soha nem késik!"

Fénnyel teli áldott szép napot kívánok.:Kati

Köszönöm soraidat nagyon megérintettek és a képességemből kiindulva én is ezt látom. :D
 

Progressor

Állandó Tag
Állandó Tag
2013 jún.28-a Világvége. A visszaszámlálás (nálam) megkezdődött!!! ;)

Egyszer úgy 10 éves koromban az idegenek elvittek és mikor visszahoztak ugrott be előző életemből az a kép, hogy 2013.jún.28-án lesz világvége Teremtési okokból. Aztán a hiányzó láncszem a dátumról, csak néhány napja ugrott be.
Lesz, vagy nem lesz? Majd megtudjuk!!! :)
 

Progressor

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyszer úgy 10 éves koromban az idegenek elvittek és mikor visszahoztak ugrott be előző életemből az a kép, hogy 2013.jún.28-án lesz világvége Teremtési okokból. Aztán a hiányzó láncszem a dátumról, csak néhány napja ugrott be.
Lesz, vagy nem lesz? Majd megtudjuk!!! :)

A legpontosabb dátum, Biztos hogy lesz Világvége!!!

Utolsó jóslásom a Világvégét illetően 2013. október 28.-a, ha ezen napig sem történik semmi, akkor Teremtésileg nagy változások vannak kimenően amik vagy pozitív, vagy negatív irányba mutatnak. Akkor még olyan 50-55 évig várni kell hogy lezajlódjon a teljes fizikai élet, amit biztosan tudok bizonyos okokból.
Bár a fizikai élet továbbra is mehetne, de mivel mindennek megvan a saját rendszere és oka, így véget kell hogy érjen. Természetesen ez nem azt mondja hogy végleg véget ér a fizikai élet
, de kell hogy másba lépjünk át, ami főleg a Társadalmi élet miatt fog megtörténni.
Amikor bekövetkezik a Világvége, akkor az minden egyes életet adó naprendszerre fog vonatkozni és egy időben fog bekövetkezni. Maga a Nap mintegy időzített bomba (ami már eleve időzített) fog visszahúzódás helyett felrobbanni, közvetlen a Világvége után ami fentről nagy látványként fog szemünk a szemünk elé tárulni.
Mondom a leghosszabb esetben is 50-55 évig tart még a fizikai élet, ami biztos.

Tudom elmebajos amit írok, de aki mondjuk jó médium, illetve agykontrollos, azok megfelelő módszerrel utánanézhetnek ezeket a dátumoknak és történéseket amiket viszont már biztosra mondok és mivel ezek tényszerű dolgok, így leellenőrizhetőek.
Én nem vagyok médium, tehát ezeket nem onnan tudom, de nem is akarom konstatálni.

Amiket viszont ezelőtt írtam dátumokat azért nem jöttek be, mert azok tévhit általi állítások voltak. :dr_16::):):)
 

Progressor

Állandó Tag
Állandó Tag
A legpontosabb dátum, Biztos hogy lesz Világvége!!!

Utolsó jóslásom a Világvégét illetően 2013. október 28.-a, ha ezen napig sem történik semmi, akkor Teremtésileg nagy változások vannak kimenően amik vagy pozitív, vagy negatív irányba mutatnak. Akkor még olyan 50-55 évig várni kell hogy lezajlódjon a teljes fizikai élet, amit biztosan tudok bizonyos okokból.
Bár a fizikai élet továbbra is mehetne, de mivel mindennek megvan a saját rendszere és oka, így véget kell hogy érjen. Természetesen ez nem azt mondja hogy végleg véget ér a fizikai élet
, de kell hogy másba lépjünk át, ami főleg a Társadalmi élet miatt fog megtörténni.
Amikor bekövetkezik a Világvége, akkor az minden egyes életet adó naprendszerre fog vonatkozni és egy időben fog bekövetkezni. Maga a Nap mintegy időzített bomba (ami már eleve időzített) fog visszahúzódás helyett felrobbanni, közvetlen a Világvége után ami fentről nagy látványként fog szemünk a szemünk elé tárulni.
Mondom a leghosszabb esetben is 50-55 évig tart még a fizikai élet, ami biztos.

Tudom elmebajos amit írok, de aki mondjuk jó médium, illetve agykontrollos, azok megfelelő módszerrel utánanézhetnek ezeket a dátumoknak és történéseket amiket viszont már biztosra mondok és mivel ezek tényszerű dolgok, így leellenőrizhetőek.
Én nem vagyok médium, tehát ezeket nem onnan tudom, de nem is akarom konstatálni.

Amiket viszont ezelőtt írtam dátumokat azért nem jöttek be, mert azok tévhit általi állítások voltak. :dr_16::):):)

Mivel ezek az információk bennem megtalálhatóak, és mivel a Jövőbéli eseményekről van szó, ezért biztonsági okokból a Tudatalattimból töröltem a válasz lekérését!!!
 

Progressor

Állandó Tag
Állandó Tag
Figyelembe vettem még egy eshetőséget a világvégével kapcsolatban és meg kell mondjam ebben jobban hiszek mint az október 28-ai dátumban, hogy pont ma lesz világvége. Azt nem tudom hogy honnan jönne ezek az információk, de ezek valahonnan belém ötlenek.
Bár látszata nincs a dolognak, de én szinte teljesen megvagyok győződve a mai napot illetően. De ha nem lesz semmi, akkor még mindig ott van a következő dátum. Sőt az is érdekes, hogy egyáltalán itt közzé merek tenni ilyesmit.

Na mindegy, további Áldott és Szép Napot!
 

Csatolások

  • 20100923aurora1.jpg
    20100923aurora1.jpg
    105.3 KB · Olvasás: 3

V.T.

Állandó Tag
Állandó Tag
Figyelembe vettem még egy eshetőséget a világvégével kapcsolatban és meg kell mondjam ebben jobban hiszek mint az október 28-ai dátumban, hogy pont ma lesz világvége. Azt nem tudom hogy honnan jönne ezek az információk, de ezek valahonnan belém ötlenek.
Bár látszata nincs a dolognak, de én szinte teljesen megvagyok győződve a mai napot illetően. De ha nem lesz semmi, akkor még mindig ott van a következő dátum. Sőt az is érdekes, hogy egyáltalán itt közzé merek tenni ilyesmit.

Na mindegy, további Áldott és Szép Napot!

Szia Progi!

én szinte teljesen megvagyok győződve a mai napot illetően. De ha nem lesz semmi, akkor még mindig ott van a következő dátum. Sőt az is érdekes, hogy egyáltalán itt közzé merek tenni ilyesmit.

Ha vissza olvasod itt a hszeidet akkor nem komikusak?:)
Miert varod ennyire a vilagveget?
Es azt viszont igen megrogzotten hiszen Te magad mondod hogy nem baj ha nem tortenik semmi azon a tuti biztos napon mert akkor van masik datum meg a tarsolyban:))
maj.21 jun.28 okt.28 9.28

Erdemes lenne csak ugy megnezned hogy mit jelent a 28as neked hiszen altalaban akkor lesz tutira:)
 

Progressor

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem tudom elmondani, de már napok óta mindenben az 1-es számot látom meg és nem akarok hülyeséget írni, de nagyon pozitív érzésem van a mai napra a külvilágot tekintve, önmagamat beleértve. Hogy miért ebbe a topic-ba írom be azt még nem tudom, de remélem kiderül!

Áldott Szép Napot Mindenkinek!!! :cool:
 
Oldal tetejére