Élet a halál után

Asperrimus

Állandó Tag
Állandó Tag
Megdőlt az agyfélteke-elmélet
Megkérdőjelezi egy új kutatás a jobb és bal agyféltekés viselkedést
Kedves Csillagözön!

A magam részéről eddig sem szimpatizáltam különösebben az ún. agyfélteke-elmélettel. Ahogyan már többször kifejtettem, a Biblia nyelve megkülönbözteti az ember logikai gondolkodásának a székhelyét, illetve azt a részünket, ahol a dolgok lényegét egyszerre tudjuk megragadni, meglátni. Az agyfélteke-elmélet is hasonlót állít, ugyanis a jelenség valóban létezik, csupán azt vitatom, hogy ez a jobb illetve a bal agyféltekéhez kapcsolódna. Ahogy idézed, a bal agyféltekéhez társítják a logikai gondolkodást, míg a jobbhoz az intuíciót.

A bibliai antropológia szerint az ember szellemi lény, akinek van lelke és testben él. Az ember lelke a székhelye az elmének, az érzelmeknek és az akaratnak, míg az ember szelleme kapcsolódik a szellemvilághoz. Az intuitív képességek a szellemvilág érzékeléséből fakadnak, mely érzéknek a neve görögül nusz, amit többféleképpen neveznek, ugyanis nincs rá megfelelő magyar kifejezés: elme szelleme, vagy szellemi elme. Zárójelben megjegyzem, hogy ez a legnagyobb probléma a szellem és lélek kifejezéssel is. A héber ruach, vagy a görög pneuma szelet és lélegzetet is jelent. A szellem nyelvújítás korabeli szó és a szélből lett képezve, vagyis az egyik feltételnek megfelelő magyar szót sikerült kreálniuk a nyelvújítóknak. A korábbi lélek kifejezés azonban a lélegzetből van képezve, amely a másik megfelelő lenne. Így aztán sem a szellem, sem a lélek nem adja vissza a héber ruach és a görög pneuma teljes jelentését. Van azonban a Biblia szerint még egy alkotóelemünk, amit héberül nefesnek, görögül pszükhének neveznek. Erre egyetlen hasonló kifejezés sincs a magyar nyelvben, így aztán a szokásjog vagy talán egy hallgatólagos megállapodás szerint a szellem szót használják a ruachra és a pneumára, a lélek szót pedig a nefesre és a pszükhére, ahogyan a spiritológia a szellemtan, a pszichológia pedig a lélektan. Ha például egymás mellé állítjuk a spiritológiát és a pszichológiát, akkor azonnal érzékeljük, hogy a kettőt nem lehet felcserélni. Így van ez a szellemmel és a lélekkel is.

Még annyit azért megjegyeznék, hogy ha egy kutatás megkérdőjelez egy elméletet, az még távolról sem jelenti annak megdöntését. Kb. olyasmit jelent, mintha azt mondanánk, hogy a vacsutuk megtámadták a vacsatikat, de még nem tudjuk a csata kimenetelét. És hát az is biztos, hogy nem feltétlenül az igazság győzedelmeskedik, legalábbis átmenetileg. Ezt csak azért jegyzem meg, mert kissé bulvárosra sikeredett az idézet címe. A magam részéről úgy látom, hogy a tudomány világa kissé már kezd hasonlítani a talmudhoz, ahol állítólag az állítások zömének az ellenkezője is megtalálható, lévén nem egy összeszedett műről van szó, hanem évszázadok alatt összegyűjtött bölcs - vagy legalábbis bölcsnek látszó - gondolatok gyűjteményéről.
 

Asperrimus

Állandó Tag
Állandó Tag
Valamiről eszembe jutott egy kis anekdóta-féle, amit a közelmúltban hallottam. Lehet, hogy pontatlanul írom le, úgyhogy bocs, ha valaki jobban tudja.

Egy kislány ül egy repülőgépen, várva az indulást. Melléül egy középkorú ember és megszólítja:
- Üdvözöllek, leányka, beszélgessünk!
- Szia, bácsi. Rendben, miről beszélgessünk?
- Beszélgessünk arról, hogy sokan még a huszonegyedik században is abban hisznek, hogy Isten teremtette az embert és a világot, noha már a tizenkilencedik század neves gondolkodói megállapították, hogy a különféle fajok egymásból fejlődtek ki, és mindegyik visszavezethető egy közös ősre, amely az élettelen anyagból alakult ki.
- Rendben van, bácsi, de előtte hadd tegyek fel egy kérdést!
- Mi lenne a kérdés?
- Miért kakil a ló citromot, a tehén laposat, a kecske pedig bogyókat?
- Nos, nem tudom.
- És azt várod, hogy a világ eredetéről beszélgessek veled, amikor kakit sem tudsz?
 

Sakkozzunk:)

Állandó Tag
Állandó Tag
Pedig a hitetleneknek mindig odatesz a Teremtő egy-egy bizonyítékot, igazolván, hogy nem mi vagyunk a Világ alkotói...

Most például ezt:

Újabb bizonyíték a reinkarnációra: svédül kezdett beszélni ébredés után egy amerikai férfi
2013-08-22
Reincarnation.jpg


Elfelejtette anyanyelvét, saját nevét, és még a fiát sem ismerte fel az az amerikai férfi, akit eszméletlenül találtak meg egy hotelszobában februárban a kaliforniai Palm Springsben. Michael Boatwright svédül kezdett beszél, amikor magához tért, és ez azóta sem változott.


Az orvosok eleinte arra gyanakodtak, hogy múló amnéziája van a férfinak. Később kiderült, hogy nem erről van szó, mert néhány óra után sem tért vissza a memóriája.


Michael Boatwright azóta svédül beszél, a BBC-nek adott interjúban is fordítani kellett angolra a nyilatkozatát. Azt mondta, hogy a kórházban semmire sem emlékezett az ébredés után, és nem értette a hozzá beszélő nővér szavait.

Amikor másnap a kezébe adták a személyi igazolványát, sírni kezdett, mert rájött, hogy saját magáról sem tud semmit.

A férfi Svédországba utazott nemrég, mert abban reménykedik, hogy az ottani környezetben esetleg visszatér az emlékezőképessége....

....a reinkarnációs életek alternatív jelenetek. Köztünk és reinkarnációs személyiségeink között folyamatos kölcsönhatás működik.
Más szóval: azok az Ének nem halottak. Ezt csak korlátozott mértékben érthetjük meg, mert önkéntelenül úgy gondolkodunk, hogy egyszerre csak egy élet élhető, és a fejlődést vonalszerű, lineáris folyamatként fogjuk fel. A reinkarnációs Én tudatosan ismerheti a mi környezetünket, és néha a kapcsolatainkon keresztül hatást is gyakorolhat rá....
ha idézel illik odaírni a forrást ahonnét szetted, mint 1 lappal előbb nálam is.
 

V.T.

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia V.T.
-
Ezt "psychosomatikus orvostannak" nevezik mifelénk. Ez egy aránylag uj szak az egyetemen holott Hippokrates már 400 évvel az idöszámitásunk elött foglalkozott vele. De nem akarok ujra kitérni arra, hogy milyen károkat okozott a kereszténység az elmult másfél ezer év alatt, látjuk, hogy sok hozzászolo számára még most is a "tulvilági élet" fontosabb mind az evilági.
-
Szoval nállunk németországban egy orvosnak 11 évig kell tanulnia, hogy müködési engedélyt kapjon és "psychosomatikus medicinernek" nevezhesse magát (6 év orvosi egyetem és 5 év szakorvosi továbbképzés)

Nagyon kedves vagy, nem akartam vele soha büszkélkedni de én 18 éves korom ota nem vettem be egyetlen gyogyszert sem, az is valami aspirin lehetett. Eletemben nem voltam beteg vagy pátiensként egy korházba. A feleségem sajnos egy kicsit babonás mind ti, ha ezt elmesélem mindig rámszol, fél, hogy egyszer csak beteg leszek és akkor ott állok hülyén. En erre mindig azt mondom neki, "addig mondom ezt amig igaz, ha más lesz a helyzet akkor nem lesz mit mondjak.
-
De nem is erröl van szo. Szerintem mindenkinek részt kell venni a szociális életbe, az irkálás itt a topikon az én részem. En nem tartom tulzásnak. En nem kongatok harangokat mind az egyházi hivatalnokok, számos magyar falu van iskola és orvos nélkül de egyet sem ismerek ahol legalább egy templom ne lenne.
-
En ugyan sokat irok de a Bibel-TV és a Maria-Rádio adásidejével messze nem tudom felvenni a versenyt. A canadahun televan topikokkal ahol a szo szoros értelmében imákat cserélnek ki az emberek, van aki naponta bemásol egy breviáriumi oldalt.... Csak szép nyugisan. Kell valaki aki egyértelmüen állástfoglal a kérdésbe.
-
Az a tapasztalatom, hogy a szokimondásom elött is voltak itt kevésbé hivök, sokan rendszeresen káromkodnak odahaza de arra nem vetemednének, hogy nyiltan kimondják, "a keresztény-mythologia egy mese" én megtoldom, a többi mythologia is az.
-
Szeretném ha a forumtagok többet gondolkodnának és kevesebbet kéne nekik hinniük.

En nem tagadom az isteneket sem, várom, hogy igazoljátok, hogy vannak. Eddig még nem sikerült meggyözö érveket felhozzatok.
-
Ami az aurát illeti, egészen biztosan különbözö véleményen vagyunk rolla. "Aura" mind elektro-mágneses tér a test körül az természetesen van. Ha tagadnám akkor a villámháritot és a térelektro-mikroszkopot is tagadnom kéne (talán nem mindenki tudja, vele még a kristály atomjait is láthatová tudjuk tenni) .
-
Ami nekem nem tetszik az az, hogy sarlatánok minden féle hülyeséget belebeszélnek. De ne maradjuk a halál-körül? Ha mások is kivánját akkor csevegjünk rolla.

Ezt ügye most a halálrol mondod? Nos látod a tudás arra jo, hogy nem kell mindent a börünkön kiprobálni. Nem tudom fejböl menyi állat veszti az életét a vágohidjainkon de nem kerülheti el egyikünknek a figyelmét sem, hogy egy rántothus nem szokott felkelni a komábol.
-
Hogy mi történik a halál után az kézenfekvö, Nemcsak hogy látjuk a lépéseket amivel egy élölény a halál felé menetel, hanem magunk is átéljük. Semmi kétség, hogy az irreverzibilis folyamatok ránk is érvényesek. Minden más csak egy vágyállom, egy mese.
-

Nézz minden nap a tükörbe! Egy bizonyos kor után felfog tünni, hogy se okosabb se kivánatosabb nem leszel, a test elönytelenül megváltozik. Egy virág elhervad szépen, a sziromleveleket lelehet préselni egy könyv lapjai között. Az ember tovább él az orvostudomány jovoltábol de amire meghalunk már anyi potalkatrész lesz bennünk, hogy környezetvédelmi okbol nem ásnak el a temetöben. (Nem tréfa, elöbb kiszedik az amalgám tömést, a müvesét, a mesterséges izületeket) :)


Szia Erno!

De nem akarok ujra kitérni arra, hogy milyen károkat okozott a kereszténység az elmult másfél ezer év alatt, látjuk, hogy sok hozzászolo számára még most is a "tulvilági élet" fontosabb mind az evilági.

Igazabol ezt nem ertem most ezt minek irtad le? Vagyis ez most hogy jon ide auradiagnosztikahoz?Ezt Te is megtudod tapasztalni allj a tukor ele es csak bambulj aztan meglatod majd amit meglatsz.Ha hiszel istenben ha nem az a keks fustszeru csik ottfog figyelni a fejed korul.

Szoval nállunk németországban egy orvosnak 11 évig kell tanulnia, hogy müködési engedélyt kapjon és "psychosomatikus medicinernek" nevezhesse magát (6 év orvosi egyetem és 5 év szakorvosi továbbképzés)

Nem is merek arra gondolni hogy azert mert Te x evet tanultalt es mondjuk egy olyan ember aki hallgat az intuicioira es belso inditatasbol elkezd ezek utan erdeklodni es nyitottelmeju az nem tudhatja azt mondjuk amit Te x-8ev alatt?
Te akkor miert is emlited a diktaturat?A Te nezeted nem pontosan ezt tukrozi vissza? erdekes nem?:)


Nagyon kedves vagy, nem akartam vele soha büszkélkedni de én 18 éves korom ota nem vettem be egyetlen gyogyszert sem, az is valami aspirin lehetett. Eletemben nem voltam beteg vagy pátiensként egy korházba.

Gratulalok!


De nem is erröl van szo. Szerintem mindenkinek részt kell venni a szociális életbe, az irkálás itt a topikon az én részem. En nem tartom tulzásnak. En nem kongatok harangokat mind az egyházi hivatalnokok, számos magyar falu van iskola és orvos nélkül de egyet sem ismerek ahol legalább egy templom ne lenne.

Erno! Itt senki sem allitotta azt hogy hogy a tudomany felesleges.Ezt Te akarod rank nyomni es pontosan azert mert erre tudsz egybol egymillio megdonthetetlen ervet felsorakoztatni.Ami maximalisan helyes es igaz is.Ezt mindenki tudja itt.Senki sem allitotta hogy az orvosok egy kohler banda.Amit tanultak azt legprecizebben es profin csinaljak.De amit nem akarsz megerteni hogy mivan ha vannak olyan adatok amik nem kerultek bele a nagy orvosi enciklopediaba.
Tolle ezt a viselekdesi szokast amit megismertunk altalad a fajdalomtesttel azonositja. Magyaran az energiaszinted csokken es ezt az apadast nem tudod egyensulyozni a 7kozni cselekedeteidel gondolkodasoddal ezert feszultseget kell generalni es pontosan azert hogy figyelmet kapjal. Nem kell pszichologiai docensnek lenni eleg ha csak mondjuk 10 hszt megnezunk olyan dolgokat emlitesz amik nem is illenek bele a kepbe.de beteszed mert azok az ugy nevezett csalik amikre ugyis raharapnak es akkor johet hozzad a figyelem.

Ezt ügye most a halálrol mondod?
Dehogy a halalrol! Honnan tudnek arrol egyaltalan valamit is hiszen nem emlekszem ra:)
En itt az erzekentuli erzekelsrol beszelek.Neme rzed kezzel az energiat vagy az aurat de mondod hogy sarlatanok.Gyakorlhatsz rengeteg otlet van fent a neten hogyan tanuld meg erzekelni ezeket.Aztan gyakorolgass es meglatod hogy a sarlatan az erzetek az inpulzusokbol tajekozodik.Ugyanugy megkell ezeket tanulni mint a konyveket.
 
Utoljára módosítva:

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem mindenkinek lesz csepfolyós az agya a teste halála után, van akiket vissza lehet hozni, még 3 óra múlva is. Több eset erre a tényre:

Itt pedig egy példa, hogy vannak szellemek, azoknak a lelke akciózik, akik a testük halála után itt rekedtek a fizikai síkon.




Ezek megtörtént esetek, nem halucinációk, nem képzelgések, és nem álmodások. Éberen átélt tapasztalatok.
Legyen nagyon szép, és vidám napotok, hétvégétek!
Sok szeretettel Erzsi.
 
Utoljára módosítva:

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Biztos, hogy mi is csak annyi vagyunk, mint egy pacal? Mint egy levágott tyúk, és megsütik, és megeszik? Nem hinném. Azt sem ajánlanám senkinek, hogy önkezével vessen véget az életének, mert a létközben marad, és átéli a hozzátartozói fájdalmát, mert a szerettüket így Isten akarata, és beleegyezése nélkül látták, tudják meghalni....
Itt egy film, ami egy amerikai testvérpárral, és a kisfiukkal történt meg. Bizonyíték arra, hogy nem csak hús, és vér vagyunk, nem a testünk vagyunk, hanem nekünk van testünk. Egy öngyilkos kábítoszeres ember szellem kísért egy házban, és egy másik, akiről nem derült ki, hogy kicsoda volt életében, mert a testvérpárnak elege lett, és elköltöztek onnan...


Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Amerikában, Texaszban, már tudósok is kutatnak éjjellátó hőkamerákkal a nem létező szellemek után éttermekben, hotelekben, stb.




Azért érdemes elgondolkodni rajta....
Legyen nagyon szép, és vidám napotok, hétvégétek!
Sok szeretettel Erzsi.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Igazabol ezt nem ertem most ezt minek irtad le? Vagyis ez most hogy jon ide auradiagnosztikahoz?Ezt Te is megtudod tapasztalni allj a tukor ele es csak bambulj aztan meglatod majd amit meglatsz.Ha hiszel istenben ha nem az a keks fustszeru csik ottfog figyelni a fejed korul.
Kedves V.T.
-
Elöször a "lelki promlémákat és a betegségeket" hoztad kapcsolatba egymással, erre válaszoltam a "psychosomatikával" amivel már Hippokrates foglalkozott 400 évvel az idöszámitásunk elött.
-
De ha már szobahoztad a kérdést legyen szabad utalnom arra minek köszönhetjük ezt a 2000 éves érdeklödésnélküliséget ebben a témában. Annak, hogy az okort leválto vallások számára az un. "lélek" volt az fontos a test csak mellékes, söt a bün hordozojának tekintették.
-
Már bocsánat de ez a topik témája nemde? Egy a testet uralo lélek, lélek aki átugrik egy spanyol lánybol egy magyar lányba, megszáll egy amerikait ugy, hogy elfelejti az anyanyelvét, és hasonlo örültségek.
-
Egy psychosomatikus orvosnak" azért kell sokat tanulnia mert a dolgok koplexek "test-és psyche" között. A forumtagok egy része agysérülésben szenvedö amberek élményeire hivatkozva probál "menyországot" és egy "halál utáni életet" igazolni. Ez abszurd. Egy agysérült még autot sem vezethet mert még a vegetativ idegrendszerének sem az ura nemhogy kognitiv gondolkodást lehetne tölle elvárni.
olyan dolgokat emlitesz amik nem is illenek bele a kepbe.de beteszed mert azok az ugy nevezett csalik amikre ugyis raharapnak es akkor johet hozzad a figyelem.
Nem tudom mire gondolsz? A tej megsavanyodása és a klinikai halál között szoros összefüggés van. Jézus nem lehetett halott ha három nap mulva feltápászkodott mert a csirkehus is megromlik enyi idö alatt. Milyen anyagbol kelett lennie szegénynek?
En itt az erzekentuli erzekelsrol beszelek. Neme rzed kezzel az energiat vagy az aurat de mondod hogy sarlatanok.Gyakorlhatsz rengeteg otlet van fent a neten hogyan tanuld meg erzekelni ezeket.Aztan gyakorolgass es meglatod hogy a sarlatan az erzetek az inpulzusokbol tajekozodik.Ugyanugy megkell ezeket tanulni mint a konyveket.
Vagy tudunk valamit érzékelni vagy nem, olyan, hogy "érzékentuli érzékelés" nincsen. Az érzékelés feltétele, hogy legyenek "senzoraink", érzékszerveink amik egy fizikai vagy kémiai hatást áttudnak tenni a neuronok nyelvére, egy interface tehát.
-
Az embernek nincs külön szerve a rádioaktiv sugárzás észleléséhez mégis reagál rá minden sejtünk. A szénmonoxidnak nincsen szaga, mégis érezhetö ha összeesünk, vagy megfájdul a fejünk.
-
Amihez érzékszervünk van arra rögtön reagálunk, amihez nincs külön érzékszervünk arra lassan (esetleg tul késön) reagálunk.
-
Röviden: nincsenek energiák amiket nem ismerünk, legalábbis eddig nem találkoztunk olyan jelenséggel amit ne tudnánk a meglevö energia (négy kölcsönhatással) megmagyarázni.
-
Tudom én, hogy rengeteg könyv és irás van az interneten amik az ellenkezöjét állitják amit én mondok. Pont emiatt nem tudom tartani a számat, ezek téves informatiok. Megkell hogy mondjam.
-
Egy betegség az egy betegség akár hány millio ember van általa megfertözve. A "pestis" az "fekete halál" még akkor is egy egész kontinens szenved alatta. Az ezoterika, csillagjoslás és az összes magát prapsychologiának nevezö kuruzslás nem lesz a tömegek hisztériája álltal valosabb.
-
Ugy néz ki mindha az ezoterikával a tudatlanság egy bolsevizmust (többséget) hozna létre és most követelné - mind ahogy te teszet - a diktaturához valo jogot. En szükségesnek tartom, hogy a tanult eberek vita keretében megvédjék a tudást amit az emberiség felhalmozott.
-
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves eska2
-
Honnan szedted ezt az örült dialogust Einstein és a tanára között? Ez egy mese.
Megtudnád nevezni a forrást?
-
einstein1.jpg

-
Aki nem tud gondolkodni annak hinnie kell!
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
ha idézel illik odaírni a forrást ahonnét szetted, mint 1 lappal előbb nálam is.

Szeretettel üdvözöllek, kedves Sakkozunk!

"...Michael Boatwright azóta svédül beszél, a BBC-nek adott interjúban is fordítani kellett angolra a nyilatkozatát......"

Amint látod, ha a kék színnel jelzett szövegre kattintsz, akkor az eredeti hírre érkezel. Ha a magyar szövegre vagy kíváncsi, kétféle megoldás van. Vagy a BBC interjut google fordítóra, vagy egyszerűen a szöveget controll C, és controll V....

Szeretettel : Csillagözön.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem mindenkinek lesz csepfolyós az agya a teste halála után, van akiket vissza lehet hozni, még 3 óra múlva is. Több eset erre a tényre:
Kedves Kicsi Fecske
-
A vajjudo ember melett a 3 orán keresztül egészen bizos nem rozsafüzért-morzsoltak az orvosok hanem teleaggatták minden féle slagokkal, infuziot, gyogyszereket pumpáltak bele, kabeleket kötöttek rá és reanimálták ujra és ujra, fenttartották mesterségesen a keringési rendszert....
notoperation20090209204936.jpg

A "klinikai halálbol nincs visszaut", ezen teljesen felesleges vitatkoznunk, egy irreverzibilis folyamat az nem megfordithato.
Itt pedig egy példa, hogy vannak szellemek, azoknak a lelke akciózik, akik a testük halála után itt rekedtek a fizikai síkon.
Látom te teljesen kompatibilis vagy a keresztény katolikus egyház tanitásával, a Vatikán most képez ki 3000 uj ördögüzöt. Sokan nem is tudják, hogy a keresztelés az egy "minor exorcismus", a pap megparancsolja az "ördögnek" hogy ne merje megszállni a frissen sült keresztényt mert akkor meglesz verve a "kereszttel".
-
image-67982-videopanoplayer-abcd.jpg

Nem érdekes, hogy az összes ördög tud latinul? Ezen a nyelven kommunikál velük a keresztény ghostbuster (ördögüzö). :)
Ezek megtörtént esetek, nem halucinációk, nem képzelgések, és nem álmodások. Éberen átélt tapasztalatok.
Ezt nem hiszem el. Miért nem jelennek meg ezek a "belzebubok" ha én vagyok ott? Miért csak schisophren, paranoid embereknek? Hivjál meg egy ilyen elátkozott kastélyba, majd én fülöncsipem az imitálot. :)
-
Mi csak nevetünk itten de nem gondolunk arra micsoda psychoterror amit te itt terjesztesz egy high-tech aparátuson keresztül, az interneten. Ha valaki trágárul beszél azt kizárjuk a forumrol de ti büntetlenül fenyegethetitek a világot ördöggel, pokollal és azzal, hogy nem halhatunk meg.
-
Gondolj bele, hogy az oldalt 18 éven aluli, hozzád hasonlo anyák álltal nevelt gyerekek is olvassák! A legszivesebben feljelentenélek benneteket a gyerekvédelmi intézetnél. Sajnos nem megy mert akkor az összes keresztröl lekéne szedni az artistát, ahoz meg megkéne változtatni az alkotmányt.
-
Erdekelne menyire ment vissza a kriminalitás magyarországon amiota az ördög és az isten a büntetö-törvénykönyv részévé vált? :(
 
Utoljára módosítva:

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Csillagözön és Sakkozzunk
-
Melyik csücskén éltek ti a világnak? Már mindenki tudja, hogy a 61 éves szélütötte amerikai bácsi hosszu idön keresztöl élt schwedországban. Amnezia pedig egy gyakori jelenség agysérültek körében. Hozzátok még nem jutott el a hir? ;)
-
 
Utoljára módosítva:

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Én háromszor vajúdtam, mert három gyermeket hoztam a világra, és nem aggattak az orvosok semmit rám. Csupán csak szülést megindító injekciót kaptam, és levezették a szülést.
Manapság már papok, apácák is bejárnak a kórházakba, és misét is tartanak vasárnapokként, akiknek szükségük van rá. Jócskán vannak, akik részt vesznek rajta, és nem csak a buta falusi öreg nénikék, bácsikák....
Mikor apám, és anyám haldoklott, nem raktak rájuk sem semmilyen kütyüt.
Itt még nem ilyen hóbortos divat dívik nálunk.
Nem tudom, hogy milyen nyelven tudnak az ördögök, ezek szerint te ismered őket, mert tudod, hogy latinul értenek. Szerintem csak a lélek nyelvén, mint minden testben, és testen kívül élő lélek.
A tapasztalat, az tapasztalat....
Aki nem hisz a saját tapasztaltának sem, azzal már komoly gondok vannak...
Én nem győzködök senkit, csak a topik támájával egybevágó dolgokat írok ide, és nem offolom a topikot, mint egyesek...
Az Istennel kapcsolatos dolgokat inkább az e célla létrehozott topikba kellene betenni.....
Legyen nagyon szép, és vidám napotok, hétvégétek!
Sok szeretettel Erzsi.
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves V.T.


Vagy tudunk valamit érzékelni vagy nem, olyan, hogy "érzékentuli érzékelés" nincsen. Az érzékelés feltétele, hogy legyenek "senzoraink", érzékszerveink amik egy fizikai vagy kémiai hatást áttudnak tenni a neuronok nyelvére, egy interface tehát.

Ugy néz ki mindha az ezoterikával a tudatlanság egy bolsevizmust (többséget) hozna létre és most követelné - mind ahogy te teszet - a diktaturához valo jogot. En szükségesnek tartom, hogy a tanult eberek vita keretében megvédjék a tudást amit az emberiség felhalmozott.
-

Ernő!

Ebben a hozzászólásodban annyi butaságot írtál, hogy Dunát lehetne vele rekeszteni. Hosszában....

Az, hogy neked az érzékelőid mire vannak beállítva, az egy dolog. Az,hogy különböző emberek miket tudnak érzékelni, egy másik dolog. Az, hogy különböző állatok miket tudnak érzékelni - gazdi hazajövetele, földrengés, más természeti katasztrófák, halál, - nem a saját, hanem pl. a gazdié!!! , szellemek, stb. - szóval az egy harmadik dolog. Persze ezek nem problémák, hiszen sok más dologról sem tudsz.

Nem tudsz például azokról a dolgokról, melyekről csak a beavatottak tudnak. Tudod, azt a tudást nevezik ezoterikus tudásnak. Ezt mindig csak a beavatottak tudták, a papok, sámánok, törzsi vezérek, stb. Ezért volt náluk a hatalom. Olyanról tudtak, mely dolgokról a tömegek nem tudtak.A rejtett tudásról. A mai világunkban ezeket a személyeket másképpen nevezik...

De a mondandóm lényege: hogyan képzeled azt, hogy annak kevesebb a tudása, aki nem csak a hivatalos tudomány által deklarált igaz és hamis tanokat, eredményeket ismeri, hanem ismeri az ezoterikus tanokat is. Ha az ezoterikus tanokból csak egy százalék igaz, akkor már egy százalékkal többet tud a "tudományos tudósnál", de, ha egy százalék igaz, a vicces az, hogy akkor az egész igaz! Próbáld megérteni: aki többet tud a Világról, az nem lehet butább...Legalább ennyit tanulj meg....

A piramis energia érzékelése: /: Ma ezt sem ismerjük...:/

 
Utoljára módosítva:

szuicsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Megint szeretném szembesíteni a mélyen tisztelt ezoterikus társaságot, hogy pusztán azért, mert Ernőt utáljátok (valamiért) nem kéne magatok alatt vágni a fát, azzal, hogy lekicsinylitek a tudomány eredményeit. Milyen lenne a világ, ha a mérnökök azt gondolnák, hogy az ima tartja fönn a gépeket a levegőben? A racionális gondolkodók, a kétkedők nélkül nem lenne net, amin most írtok és nem lenne kávé vagy teafőző és nem kortyolgathatnátok békésen a trendi japán cseresznyeteátokat. Élvezitek a technika vívmányait, de alázzátok azokat, akik ezeket alkották. Én azt gondolom, hogy egyszerűen toleránsabban kellene viszonyulni a tudósokhoz, még ha természetesen mint emberek vannak akár egyéni, akár kollektív hibáik. Persze az Ernőnek is szól, hogy valahogy meg kell érteni az ember vágyódását az akár irracionális magyarázó elméletek iránt. Nem eltagadva azt, hogy az embereket mindig szembesíteni kell egyfelől azzal, hogy a valóság nem azonos a maga által alkotott képzelettel (erre emlékeztetni a materialisták dolga), másfelől, hogy az ember a dolgokat soha nem tarthatja kézben teljesen (ez az idealisták dolga).
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Megint szeretném szembesíteni a mélyen tisztelt ezoterikus társaságot, hogy pusztán azért, mert Ernőt utáljátok (valamiért) nem kéne magatok alatt vágni a fát, azzal, hogy lekicsinylitek a tudomány eredményeit. Milyen lenne a világ, ha a mérnökök azt gondolnák, hogy az ima tartja fönn a gépeket a levegőben? A racionális gondolkodók, a kétkedők nélkül nem lenne net, amin most írtok és nem lenne kávé vagy teafőző és nem kortyolgathatnátok békésen a trendi japán cseresznyeteátokat. Élvezitek a technika vívmányait, de alázzátok azokat, akik ezeket alkották. Én azt gondolom, hogy egyszerűen toleránsabban kellene viszonyulni a tudósokhoz, még ha természetesen mint emberek vannak akár egyéni, akár kollektív hibáik. Persze az Ernőnek is szól, hogy valahogy meg kell érteni az ember vágyódását az akár irracionális magyarázó elméletek iránt. Nem eltagadva azt, hogy az embereket mindig szembesíteni kell egyfelől azzal, hogy a valóság nem azonos a maga által alkotott képzelettel (erre emlékeztetni a materialisták dolga), másfelől, hogy az ember a dolgokat soha nem tarthatja kézben teljesen (ez az idealisták dolga).

Azt is a tudománynak köszönhetjük, hogy ennyi ember (csak az USÁ-ban 8 millió) megélhette azt az érzést, ami a pszichiátert(dr. Pilling János) is arról győzte meg, hogy kell lenni valaminek a halál után. Elmondja azt is, hogy mi bizonyítja ezt. Ez is tudomány, miért kicsinylenénk le az eredményeit?

Egész másról van szó, az ilyen "tudomány álláspontja szerint" szövegekkel van tele a padlás, amikor már a szemüket is kiszúrja az igazság és úgy tesznek, mintha nem látnának, nehogy változtatni kelljen az "állásponton". És ez igenis hátráltatja az emberiséget, mert a hatalom összes eszközét bevetik azok ellen, akik ezt az álláspontot meg kívánják dönteni. Nézd csak meg mi van az olyan találmányokkal, amelyek új energiaforrást keresnek.

Ernőt sem utálja senki, sőt részemről értékelem, hogy bevetette itt magát, mint egy kereszteslovag, hogy meggyőzzön bennünket, csak velünk van baj, nem a tudomány álláspontjával... :rolleyes:

Érdekes, amikor rájöttek, hogy a hadsereg is felhasználhatja az alternatív, paratudományt, akkor hirtelen nem jutott eszükbe, hogy a "tudomány álláspontja" szerint olyasmi nem is létezik.
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Megint szeretném szembesíteni a mélyen tisztelt ezoterikus társaságot, hogy pusztán azért, mert Ernőt utáljátok (valamiért) nem kéne magatok alatt vágni a fát, azzal, hogy lekicsinylitek a tudomány eredményeit. Milyen lenne a világ, ha a mérnökök azt gondolnák, hogy az ima tartja fönn a gépeket a levegőben? A racionális gondolkodók, a kétkedők nélkül nem lenne net, amin most írtok és nem lenne kávé vagy teafőző és nem kortyolgathatnátok békésen a trendi japán cseresznyeteátokat. Élvezitek a technika vívmányait, de alázzátok azokat, akik ezeket alkották. Én azt gondolom, hogy egyszerűen toleránsabban kellene viszonyulni a tudósokhoz, még ha természetesen mint emberek vannak akár egyéni, akár kollektív hibáik. Persze az Ernőnek is szól, hogy valahogy meg kell érteni az ember vágyódását az akár irracionális magyarázó elméletek iránt. Nem eltagadva azt, hogy az embereket mindig szembesíteni kell egyfelől azzal, hogy a valóság nem azonos a maga által alkotott képzelettel (erre emlékeztetni a materialisták dolga), másfelől, hogy az ember a dolgokat soha nem tarthatja kézben teljesen (ez az idealisták dolga).

Kedves szuicsi!

Rögtön egy tény, amit szeretném, - legalább is részemről - ha nem jönne többet szóba: senkit nem utálunk. PONT !

A másik nem kell ám a tudományt senkinek sem védeni. Nem vagyunk mi azzal szemben ellenségek...Persze nálam a tudományt nem a technikai eszközök jelentik - kávéfőző, miegymás - ezek csak technikai kipotyogások egy célszerűbb dolgok kedvéért.

De mit szólnál ahhoz - maradva a halál utáni dolgoknál - a rádió, vagy TV szerelőhöz, aki a készüléket úgy babrálná, hogy nem venne tudomást arról az egyszerű tényről, hogy van rádió, TV műsorsugárzás és azért szól, illetve nézhető a készülék....és ha véget vetnek az adásnak,nem a hangszóró romlott el....ha pedig véletlenül visszakapcsolnak, nem a hangszóró javul meg....
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Megint szeretném szembesíteni a mélyen tisztelt ezoterikus társaságot, hogy pusztán azért, mert Ernőt utáljátok (valamiért) nem kéne magatok alatt vágni a fát, azzal, hogy lekicsinylitek a tudomány eredményeit. Milyen lenne a világ, ha a mérnökök azt gondolnák, hogy az ima tartja fönn a gépeket a levegőben? A racionális gondolkodók, a kétkedők nélkül nem lenne net, amin most írtok és nem lenne kávé vagy teafőző és nem kortyolgathatnátok békésen a trendi japán cseresznyeteátokat. Élvezitek a technika vívmányait, de alázzátok azokat, akik ezeket alkották. Én azt gondolom, hogy egyszerűen toleránsabban kellene viszonyulni a tudósokhoz, még ha természetesen mint emberek vannak akár egyéni, akár kollektív hibáik. Persze az Ernőnek is szól, hogy valahogy meg kell érteni az ember vágyódását az akár irracionális magyarázó elméletek iránt. Nem eltagadva azt, hogy az embereket mindig szembesíteni kell egyfelől azzal, hogy a valóság nem azonos a maga által alkotott képzelettel (erre emlékeztetni a materialisták dolga), másfelől, hogy az ember a dolgokat soha nem tarthatja kézben teljesen (ez az idealisták dolga).
Kedves szuicsi!

Bocsáss meg,de nem tudom honnan veszed,hogy fórumtársaim utálják Ernoe-t,mert én semmi ilyet nem látok bele.
A tudomány vivmányit nem vonjuk kétségbe,és minden kiváló tudóst tisztelünk,sőt az olyan tudomány embereit külön értékeljük,akik "többet látnak" tudós társaiknál,akik elmerik mondani,mi több tudományosan alá is támasztják,és érthetően el is magyarázzák minden racionálisan gondolkodó embernek,hogy mi a különbség hallucináció,és megélt,megtapasztalt élményeikről.

Nem tudom,hogy mióta követed nyomon a topic hozzászólásokat,de magam részéről bizonyitékként mindig a tudomány embereit szólitottam meg,mert tudtam,hogy Ernoe felé csak ők számitanak (??!!),ők a hitelesek,akiknek talán elhiszi,mert tudományosan alá is támasztják----de sajnos tévedtem.:(

Ma már több százezerre tehető azon emberek száma,akik megélték a halál utáni élményüket.Talán mindannyian hazudnak,vagy mindegyikük exhibicionista??
A tudomány nem talál magyarázatot az ilyen esetekre,de Ernoe mivel nem fogadja el - igaz ő sem talál magyarázatot - de kézzel-lábbal tiltakozik ellene.Itt nem vallásosságról van szó,hanem megtapasztalt,kristálytiszta élményekről.

Aztán ott van a reiki,pránanadi,agykontroll,az ima ereje....??
Vagy működik a placebó hatás,amit controll csoportok bevonásával már bizonyitottak,és még sorolhatnánk...
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Kicsi Fecske
-
Ugy látszik rosszul fejeztem ki magamat és a vajudás csak "szüléssel valo fájdalmat" jelent? Inkább haldoklot kelett volna mondjak. Tény, hogy az alany a videotokban nem volt "agyhalott", és a felébredéséig (3 ora) nem tétlenkedtek az orvosok. Ha legközelebb szélütést kapsz várjál három orát és akkor meglátják a rokonaid melyikünknek volt igaza. A te számodra már minden mindegy lesz. Ne ringassad magadat illuziokba.
-
Manapság már papok, apácák is bejárnak a kórházakba, és misét is tartanak vasárnapokként, akiknek szükségük van rá. Jócskán vannak, akik részt vesznek rajta, és nem csak a buta falusi öreg nénikék, bácsikák....
-
Mit keresnek ott? Nincs is egészségügyi képzettségük. A szülöszobák környékén már korábban is olálkodtak feketekaftános saskeselyük, hogy közöljék a szülökkel: a gyerekük egy gyogyithatatlan betegségben, az "öröklödö-bünben" jött a világra amit csak ök tudnak gyogyitani.
-
Megértem én, hogy idös emberek a halálukon odadják magukat egy Jézussirato közösségnek de, hogy az segit a felgyogyulásnál azt kétlem. A korházi misszionálás az nem más mind eutanazia, megkönyitik a haldoklot az örökségtöl (az egyházi vagyon egy része) és beigérnek neki egy helyet a menyországba. A kereszténység egy profeszionális temetkezési vállalat.
-
En gyerekkorombon eleget ministráltam temetéseken, nyári höségben. A sirások megfizettették a fémkoporsot aztán nem szállitottak. Nem egyszer kifolyt a halott a fa koporsobol az alacsonyabb siráso válára, ez kiugrott alolla, a koporso leesett a földre, széttört, a megfolyosodott halott a sok kölnivel amit ráöntöttek kifolyt, az "apát-ur" káromkodott mert a reverendájára spriccelt, a koporsot a földön huzva belökték a gödörbe, gyorsan ráhantoltak egy csomo földet mielött a lilaszoknyás föpap felolvasta volna Márta történetét, akinek a bátya, a szentirás szerint, Jézus szavaira állitolag feltámadt. Megnyugtatlak a ministránsi pályafutásom alatt nem támadt fel egy sem.
-
Az ilyen katasztrofális esetekben a hozzátartozok ugy röstelték magukat, hogy teletömték a pap zsebét papirpénzzel, még a ministránsoknak is odacsusztattak egy 20-ast, ami négyszer anyi volt mind a "ministráns normálbér". En ezota sem birok elviselni bizonyos virágszagot, az illatukat már többszáz méterröl megérzem mind egy muslica.
-
Engem nem nyugtatna meg ha az ágyam körül feketeszoknyás keselyük köröznének.
-
Erdemes lenne egyszer kivizsgálni, hogy a zarándok-turisták álltal importált Lourdes-i viznek és a hepatitiszben meghalt emberek között ven e agy összefüggés? Ajánlom minden hivönek nézze meg menyi "bolyhot" tartalmaz a ruhásszekrényben féltve örzött Lourdesi-viz?
Nem tudom, hogy milyen nyelven tudnak az ördögök, ezek szerint te ismered őket, mert tudod, hogy latinul értenek. Szerintem csak a lélek nyelvén, mint minden testben, és testen kívül élő lélek.
A papképzés egy állomása az exorcismusban valo játrasság igazolása. Ez olyan mind a "szigorlat, vagy elödiploma". Az ördögüzés latinul zajlik: az exorcist elsö lépésként azonositja a démont azáltal, hogy megkérdezi a nevét és további adatait (nem tréfálok aki tud latinul az tudja) végül Jézus szavaival (természetesen áttéve latin nyelvre) "Vade retro satana", felszolitja öt a megszállott testének elhagyására. Angolul ugy hangzana, hogy "Go back, Satan" vagy "Step back, Satan". ) de ezt nem érti a sátán, ezért beszél vele latinul a pap.
A tapasztalat, az tapasztalat.... Aki nem hisz a saját tapasztaltának sem, azzal már komoly gondok vannak...
Nem érted miröl van szo kedves Kicsi Fecske. Világos, hogy a haldokloknak furcsa állmaik vannak, ez nem vita, csak az állmok eredete amit ti rosszul értelmeztek. A részeg azt gondolja a világ forog körülötte de a jozan ember tudja, hogy ez csak egy individuális érzés. A kábult embernek nincsenek fájdalmai de ez csak megkönyebbülés és nem a menyország.
Én nem győzködök senkit, csak a topik támájával egybevágó dolgokat írok ide, és nem offolom a topikot, mint egyesek... Az Istennel kapcsolatos dolgokat inkább az e célla létrehozott topikba kellene betenni.....
En elhiszem, hogy sokan csak az "idegeiket" akarják birizgálni, ugy ahogy az ember megnéz egy horrorfilmet, egy triller-t. Nem lenne bölcs ha természetfölötti magyarázatokat képzelnénk hozzájuk. Az isteneket nem lehet kihagyni egy beszélgetésböl ahol "halál utáni életröl", menyországrol, pokolrol meg ördögröl beszélünk.
 
Oldal tetejére