Kézrátétel - csak úgy

Éleskés

Kormanyos
Fórumvezető
Kormányos
Tudod a gyógyításnal is honnan a fészkesfenebol :) tudja a gyógyító hogy mi a panaszod ha nem mondod el neki?
A kérdésed félig-meddig jogos. A gyógyító azt látja, hogy mi a betegséged eredője, azaz mi a gyökere. Azt viszont nem látja, hogy milyen konkrét panaszokat okoz.
Egy példa: egy hölgy paciensemnek kivették a petefészkét , később a méhét, és kapott valamilyen kemo-szerű kezelést is. Az biztos, hogy nem a klasszikus kemoterápia volt. de ez mindegy is. A beteg panasza az volt, hogy rettenetesen fájt a térde, nem bírta terhelni. Egy másik sebész már térdizületi pótláson gondolkodott.
Én láttam a műtétek és kezelés nyomait, és elkezdtem azokat kitisztítani. Számomra ez egy nehéz feladat volt, sokáig tartott. A tisztítás után a térdpanaszok elmúltak.
Szóval volt egy panasz - a tünet - és volt egy másik eljárás, - a betegség gyökere gyógyítására - ami nem közvetlenül a panasz eseti kezelésére irányult.
Más szóval a gyógyító akkor is meggyógyíthatja a beteget, ha az egy szóval sem említi a panaszát.
 

katalin34

Állandó Tag
Állandó Tag
Én nagyon sokáig kerestem az utam. Közgazdasági suliban végeztem de már mikor beiratkoztam tudtam hogy nem jó helyre :D Végig nyögtem de egy percet sem foglalkoztam vele. Azóta mindig a kis belső hangra hallgatok mit csináljak, merre menjek. Gyógymasszőr lettem. Imádom! Mindennél jobban szeretek segíteni. Ez az ami éltet! Most valamiért meg kell ismerkednem a reiki-vel. :) Bármilyen tanácsot, tapasztalatot, ötletet szívesen várok. :)
Mindenkinek meseszép napot kívánok! :)
Kata
 

Almás

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!

Tudom mi lenne a reiki, párna, párnanadi értelme és célja. Én csak azt nem fogadom el, hogy beavatott kell legyél ahhoz, hogy megtanuld, működjön. Ez szerintem egy "baromság", aki ilyet mondd, nagyon nincsen tisztában a spirituális dolgokkal.

A Reiki 5 alapelvét nagyon röviden és tömören megtudnám neked fogalmazni: Itt és Most (ebben minden benne van, ha jelen vagy, önmagad vagy, és egy vagy mindennel).

Sose értettem egyet ezekkel a beavatásos dolgokkal kapcsolatosan, hogy miért gondolja mindenki azt, hogy ahhoz, hogy távgyógyítsál, energetizálj, neked beavatást kell kapjál egy mestertől, amikor már régen beavatott vagy mindenbe. Ezzel valahogy nem tudok közös nevezőre jutni sehogyan sem ( beavatott kell legyél). Miért ennyire szuper titkos? Miért kerül egyáltalán pénzbe a tudás megmutatása, felébresztése, ami mindenkiben benne van? S most hagyjuk azokat, hogy ha nem vagy olyan szinten, akkor bajod lehet belőle, nem tudsz még befogadó lenni olyan mértékű energiára, nem tudod használni az energiákat, először tisztítsd meg magad, majd ha tiszta rezgéseid lesznek, akkor adhatod tovább te is és társaik). Ezt mindenki magától megtudja tanulni..., beavatások és ilyen olyan tanfolyamok nélkül. Esetemben is tök magától működik, pedig nem foglalkozom vele kín keservesen, sőt, energetizálást se álltam neki tanulni. Amikor szükségem van rá, amikor kérem történik magától, áramlik... S mindig csak annyit kapok, amennyit szívcsakrával el tudok bírni, se többet, se kevesebbet.

Ami pedig a 3. szemet illeti (mert ez is van a reikinél, nem is tudom milyen rövidítés alatt): mi van azokkal, akiknek csak úgy megnyílik? Mi van azokkal, akik egy csomó mindent érzékelnek 3. szemen keresztül, látnak dolgokat, azon keresztül lépnek ki a tudatukkal a testükből, úgy, hogy nem kaptak beavatásokat? Náluk csak úgy megy és kész?

Ne értsd félre, nem a reiki ellen vagyok, hanem a módszere nem tetszik..., ezek a beavatásos, behangolásos dolgok... Totál nem értek egyet velük. Mert szerintem sokan vagyunk itt, akiknél ez működik teljesen magától, természetesen úgy, hogy nem végeztek el különböző fokozatokat, nem kaptak beavatásokat...


Baromságnak hívni más esetleg jó szándékú próbálkozását , hát ez nem egy magas szellemi szint. :) Jó fejlődést! :)
 

Tavaszi Kikelet

Állandó Tag
Állandó Tag
Baromságnak hívni más esetleg jó szándékú próbálkozását , hát ez nem egy magas szellemi szint. :) Jó fejlődést! :)

Nem más próbálkozását hívtam baromságnak, hanem azt, hogy üzletet csinálnak sokan az ilyen energetikai gyógyításokkal és kvázi soknak még csak tényleges szellemi tudása sincsen hozzá, hanem a pénzt látják benne. Nem véletlenül lehet "csak beavatással" ilyet tanulni. Ergo, ahhoz, hogy beavatott legyél, fizess egy rakat pénzt szintenként... Mióta kell beavatottnak legyél ahhoz földi halandó hús vér ember által, hogy a spirituális tudást megkapd, ami mindenkié?! Vagy esetleg megkapod csak úgy a tudást, minden ilyen és olyan tanfolyam nélkül..., mert tudod erre is rengeteg példa van, hogy megtörténik... Meg majd a földi halandó beavatott spirit mesternek titulált valaki dönti el, miből mennyit kapsz, mert beléd lát, eggyé vált már régen veled (remélem érted a célzást, mit értek azon, hogy eggyé vált veled és milyen szinten is van az ilyen ember és hogyan is alakul át az egész lénye) és tudja a te képességeidet, ismer téged kívül és belül mi?! Na hagyjuk már ezt a maszlagot.
Meg ezt a felsőbb énes dolgot is kihagyhatjuk belőle, meg a sok kábítást, amivel indokolva és magyarázva van, miért kell beavatott legyél és mi miért működik úgy, meg védik a kitalált rendszert, ami a pénzről szól leginkább... A tudás mindenkié.... Nagy különbség...

Leszel szíves látatlanban nem minősíteni, főleg, hogy tudtommal nem váltál velem eggyé, ergo nem látsz belém. Köszi.

UI.: más nézőpontját nem elfogadni és minősíteni,anélkül, hogy megvizsgálnád, miért más a nézőpont szintén igen magas szellemi szintre utal kedves Almás... További jó fejlődést neked is! :)
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi van akkor, ha valakit maga a szellemvilág tanítja? Az már nem is számít, csak az, ha fizikai testben lévő valakihez jár, aki lehet, hogy az alany szintjét sem éri el? No igen, és a rengeteg pénz, amit követel, hogy fizess neki azért, amit ingyen és bérmentve kapott a szellemvilágtól...
Legyen nagyon szép, és vidám napotok, vasárnapotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 

Tavaszi Kikelet

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi van akkor, ha valakit maga a szellemvilág tanítja? Az már nem is számít, csak az, ha fizikai testben lévő valakihez jár, aki lehet, hogy az alany szintjét sem éri el? No igen, és a rengeteg pénz, amit követel, hogy fizess neki azért, amit ingyen és bérmentve kapott a szellemvilágtól...
Legyen nagyon szép, és vidám napotok, vasárnapotok!
Sok szeretettel Erzsi.

Drága Erzsi!

Te pontosan tudod az álláspontom e tekintetben, hogy miért vagyok ennyire a beavatás ellen és miért nem fogadom el, miért tartom kábításnak. Hozzáteszem, hogy hiszek az energetizálásban, tapasztaltam rengetegszer, nyitott vagyok rá teljes mértékben, de magasan kiveri a biztosítékot az, hogy rengeteg pénzzel lehúznak minden egyen szinten, ha valaki energetizálást akar tanulni. Nem hiszek az olyan rendszer valódiságában, ami arról szól, hogy nem kevés pénzt fizessél szintenként, és kapsz majd cserébe valamennyi "tudást" alamizsnának, mert jaj nem állsz még készen, ezért csak csorgatunk neked valamennyit, de majd szintenként beavatunk.... Ez a kábítás, ez veri nálam ki a biztosítékot és ezt soha nem fogom elfogadni. Van konkurens fórum még, ahol a pránás topicban rengeteg ember, leírta mit is takartnak pontosan az ilyen beavatások, hogy működik és mivel megy a kábítás. S mikor 20-30 egymást nem ismerő ember írja csak a negatív dolgokat ezekkel kapcsolatosan...., hát köszönöm, de messze menően elzárkózom ezektől és még inkább erősít benne, hogy egy nagy pénzlehúzás az egész. Majd ha nagyon akarok energetizálni, szépen megtanulom magamtól, majd a belső énem, felső énem segít benne és automatikusan kapom hozzá a "tudást", ami ugyebár ott van bennem, csak felszínre kell hozni.

Szomorú, hogy odáig jutottunk el, hogy kb mindenki fő tvékenységként akarja űzni az ilyen dolgokat, mint egyetlen jövedelem forrás és hát valamiből élni kell kérem szépen..., ezért kérjünk egy rakat pénzt azoktól, akik tudni akarnak, akik tanulni akarnak... Teljesen elveszti a hitelességét az egész ezoterika, mert már olyan szinten trend lett belőle formálva és szinte minden a pénzről szól. És akkor jönnek az ilyen olyan mézesmázként felsorolt indokok, hogy hát ilyen olyan és más jellegű tanfolyamokba ölnek egyesek több száz ezer ft-okat, hogy tudást kapjanak és csak nem képzeljük, hogy majd ingyen átadják?! Hát pont, hogy mindenkié a tudás, a spirituális tudás, mivel spirituális lények vagyunk és nagyon fordított világot élünk, hogy nem egymást segítve tanítanánk egymást..., nem..., fizess azért, hogy tanulhassál...

Tényleg erről szól most már az ezoterika? Ha valaki hivatásaként tekinti és életcélja az, hogy segíthessen másokon, gyógyíthasson, akkor miért kér érte pénzt?! Pénzt kérsz azért, hogy valakinek segítsél? Nem ez kellene lényed középpontja legyen, ha már valaki ilyennel foglalkozik? Önzetlenül segíteni azokon, akik rá vannak szorulva? Nem ettől lenne nemes, és csodálatos a spiritualitás? Nem ez lenne a lényege???

Ezért vagyok szomorú, de nagyon nagyon..., ébredezni kellene nagyon sok mindenkinek, a spiritualitás NEM a pénzről kellene, hogy szóljon.
Név szerint tudnék sorolni a CH-ról tagokat, akik szintén energetizálnak és még sok más csinálnak, belső elhivatottságuk lett a gyógyítás, az önzetlen segítés, és mennyiszer segítettek nekem, mennyiszer számíthattam rájuk és mindig ott voltak mellettem és egy db forintot nem kértek el, azért, mert segítséget kértem tőlük. S majd én is, ha belevetődöm mélyebben a gyógyításba (még kell egy kis idő, hogy megérjek rá teljesen, hogy belső elhivatottságnak érezzem), akinek tudok, segíteni fogok INGYEN, azért, mert segíteni szeretnék, szívem legmélyéről, önzetlenül, csak úgy jót tenni másokkal, nem várva viszonzást cserébe érte.
 
Utoljára módosítva:

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Mi van akkor, ha valakit maga a szellemvilág tanítja?
Akkor, ha nem vigyáz, úgy jár mint Strohm úr (a RAI alapítója).
Az már nem is számít, csak az, ha fizikai testben lévő valakihez jár, aki lehet, hogy az alany szintjét sem éri el?
Itt most kisé megzavarodtam Erzsikém, mint vasorrú bába a mikró közelében.
Ki is az az alany? Akihez jár vagy aki jár?
Mert az első esetben nincs értelme a kérdésnek (legalábbis én nem tudom értelmezni), a másik esetben viszont a diák általában (mondom általában) soha nem éri el a(z igazi) tanító szintjét.
No igen, és a rengeteg pénz, amit követel, hogy fizess neki azért, amit ingyen és bérmentve kapott a szellemvilágtól...
Én ezt egy picit más oldalról közelíteném meg.
Felteszem zömmel a nyugati és nem az ázsiai mentalitás jellemzi azon tagjainkat, akik ezt a témát (is) olvassák.
Már pediglen a nyugati gondolkodásmód annyira eltérő az ázsiaitól, hogy még Usuinak is (meg persze Tanakának is) módosítania kellett a Reiki hátterén, hogy el/befogadják.
Nálunk sajnos vagy szerencsére -ki-ki ítélje meg maga - a legtöbb dolgot pénzben mérik.
Magam is többször tapasztaltam, hogy az ingyen dolgokat nem becsüljük meg (még a kéregető sem becsüli a pénzt amit kapott általában, mert rögtön elkölti).
Tehát a mi általános gondolkodásmódunkban minél többe kerül valami, annál nagyobb az "értéke". Egyrészt ez is motiválja a nyugati "keletoktatókat" (bocs a szóviccért, ha nem érthető kifejtem).
Másrészt nálunk, ha valaki életvitelszerűen akar foglalkozni a bioenergetikával, mert egyezzünk meg abban, hogy óta ez az összefoglaló neve a fentebb említett irányzatoknak,de még a kézrátételnek is (kivéve, a a szülői szigor meg nem engedett fizikális kifejezéséről van szó), - akkor annak bizony kemény költségei is vannak. Ilyenek pl a helybérlés, az állam által kirótt adók (amibe beleértendők a kötelező tagságok, továbbképzések ... stb díjai), de még az olyan hétköznapi dolgok is, mint pl a szappan, a WC papír vagy a mosdóban elhelyezett törölköző mosási költsége is.
Ha tetszik, ha nem, a mai világban sajnos nem lehet ingyen ilyen tevékenységet (meg egy csomó másfélét sem) komolyan végezni.
Az persze már más kérdés, hogy reálisan miért , mennyit lehet kérni,illetve egyáltalán mire van kereslet.
Ha azt mondom, hogy trombitaoktatást vállalok, de csak azt mutatom meg, hogy a trombita melyik végét kell fújni, akkor ugyan tanítottam, de kérdés, hogy milyen hatékonyan és mennyi ideig tudok oktatni.
A bioenergetikában,még, ha létezik is belőle ETI vizsga, még ennyire sem lehet az oktatás hatékonyságát kimutatni.
Van néhány - akár nemzetközileg is elismert - személy (Béky, Kun, Petrezselyem...), akit esetleg lehet mérceként venni, de - és ez szigorúan a magánvéleményem - az igazi mesterek mindig meghúzódnak a háttérben és csak kevés számú tanítvánnyal foglalkoznak.
Hogy miért?
Mert sok ember között megosztani a figyelmet, egy bizonyos szintig lehet.
Mert csak azokat vállalják el, akiket úgy érzik, hogy tudnak valamire tanítani.
Mert az igazi tanítás nem egy-két hétvégére/napra korlátozódik, hanem akár egy egész életre.
És folytathatnám, de úgy vélem, hogy már ennyi is elég.

Mielőtt bárki is megkritizálna, szerintem ez annyira komoly dolog, hogy én nem merném/merem felvállalni a tanítását, pedig majd 20 éves a tapasztalatom (ezen a téren) és oktatni is oktattam már főiskolán is.
Persze ettől még lehet vitatni az én véleményem, de félek, hogy logikus elenérvekre nem nagyon lehet találni, pedig ahogy írtam én majd 20 éve rágódom ezen
Legyen nagyon szép, és vidám napotok, vasárnapotok!
Plagizálunk, plagizálunk Erzsikém?:)
Ilyen esetekben nagyon helyes.:hurra:
Sok szeretettel Erzsi.
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha ingyen kap valaki valamit, akkor illik ingyen is tovább adni. Jó kifogás soha nem volt rossz. Én meg nem plagizálok. Nézd végig a hozzászólásaimat, mindenhová ezt írom.
Legyen neked is nagyon szép, és vidám napod, vasárnapod!
Sok szeretettel Erzsi.
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Drága Erzsi!

Te pontosan tudod az álláspontom e tekintetben, hogy miért vagyok ennyire a beavatás ellen és miért nem fogadom el, miért tartom kábításnak. Hozzáteszem, hogy hiszek az energetizálásban, tapasztaltam rengetegszer, nyitott vagyok rá teljes mértékben, de magasan kiveri a biztosítékot az, hogy rengeteg pénzzel lehúznak minden egyen szinten, ha valaki energetizálást akar tanulni. Nem hiszek az olyan rendszer valódiságában, ami arról szól, hogy nem kevés pénzt fizessél szintenként, és kapsz majd cserébe valamennyi "tudást" alamizsnának, mert jaj nem állsz még készen, ezért csak csorgatunk neked valamennyit, de majd szintenként beavatunk.... Ez a kábítás, ez veri nálam ki a biztosítékot és ezt soha nem fogom elfogadni. Van konkurens fórum még, ahol a pránás topicban rengeteg ember, leírta mit is takartnak pontosan az ilyen beavatások, hogy működik és mivel megy a kábítás. S mikor 20-30 egymást nem ismerő ember írja csak a negatív dolgokat ezekkel kapcsolatosan...., hát köszönöm, de messze menően elzárkózom ezektől és még inkább erősít benne, hogy egy nagy pénzlehúzás az egész. Majd ha nagyon akarok energetizálni, szépen megtanulom magamtól, majd a belső énem, felső énem segít benne és automatikusan kapom hozzá a "tudást", ami ugyebár ott van bennem, csak felszínre kell hozni.

Szomorú, hogy odáig jutottunk el, hogy kb mindenki fő tvékenységként akarja űzni az ilyen dolgokat, mint egyetlen jövedelem forrás és hát valamiből élni kell kérem szépen..., ezért kérjünk egy rakat pénzt azoktól, akik tudni akarnak, akik tanulni akarnak... Teljesen elveszti a hitelességét az egész ezoterika, mert már olyan szinten trend lett belőle formálva és szinte minden a pénzről szól. És akkor jönnek az ilyen olyan mézesmázként felsorolt indokok, hogy hát ilyen olyan és más jellegű tanfolyamokba ölnek egyesek több száz ezer ft-okat, hogy tudást kapjanak és csak nem képzeljük, hogy majd ingyen átadják?! Hát pont, hogy mindenkié a tudás, a spirituális tudás, mivel spirituális lények vagyunk és nagyon fordított világot élünk, hogy nem egymást segítve tanítanánk egymást..., nem..., fizess azért, hogy tanulhassál...

Tényleg erről szól most már az ezoterika? Ha valaki hivatásaként tekinti és életcélja az, hogy segíthessen másokon, gyógyíthasson, akkor miért kér érte pénzt?! Pénzt kérsz azért, hogy valakinek segítsél? Nem ez kellene lényed középpontja legyen, ha már valaki ilyennel foglalkozik? Önzetlenül segíteni azokon, akik rá vannak szorulva? Nem ettől lenne nemes, és csodálatos a spiritualitás? Nem ez lenne a lényege???

Ezért vagyok szomorú, de nagyon nagyon..., ébredezni kellene nagyon sok mindenkinek, a spiritualitás NEM a pénzről kellene, hogy szóljon.
Név szerint tudnék sorolni a CH-ról tagokat, akik szintén energetizálnak és még sok más csinálnak, belső elhivatottságuk lett a gyógyítás, az önzetlen segítés, és mennyiszer segítettek nekem, mennyiszer számíthattam rájuk és mindig ott voltak mellettem és egy db forintot nem kértek el, azért, mert segítséget kértem tőlük. S majd én is, ha belevetődöm mélyebben a gyógyításba (még kell egy kis idő, hogy megérjek rá teljesen, hogy belső elhivatottságnak érezzem), akinek tudok, segíteni fogok INGYEN, azért, mert segíteni szeretnék, szívem legmélyéről, önzetlenül, csak úgy jót tenni másokkal, nem várva viszonzást cserébe érte.
Drága Tavaszi Kikelet!
Nem véletlen írtam, hogy mi a helyzet azokkal, akiket a szellemvilág avat fel? Mivel vannak-vagyunk ilyenek jópáran. Igaz, hogy nem telejes palettát kapjuk meg, de azért ténykedhetünk, lehet, hogy háttérben, de nem tartjuk a markunkat. De azok is ingyen kapták, kapják a képességeiket, akik hatalmas summa pénzt kaszíroznak be a tevékenységükért. Beavatni is szerintem a szellemvilág avathat be bárkit is. Mert a fizikai világ képviselői hiába avatnak be bárkit is, ha a szellemvilág nem adja hozzá az áldását, meg a vele járó képességeket. Az csak beszajkózott szöveg fog maradni, szerintem. Meg hányan vannak, akik elvégeznek x tanfolyamot, és mégsem csinálnak semmit. Ők valóban csak a tanfolyamot végezték el, és hiába a fizikai beavatás, nem kapták meg a szellemit hozzá. Ismerek olyanokat, akik a föld felett kilométerekkel lebegnek, és lenézik az igazi "beavatottakat". Mert lehet igazi beavatott egy falusi parasztbácsika, aki gondolsan kefélgeti a teheneit, simogatja a tyúkjait, nyusziait, de nyugalom van mellette, és csöndben, békében éldegél. Számomra ő az igazi beavatott, és gyógyító táltos magyar földön.
Legyen nagyon szép, és vidám napod, vasárnapod!
Sok szeretettel Erzsi.
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Ha ingyen kap valaki valamit, akkor illik ingyen is tovább adni. Jó kifogás soha nem volt rossz.
Az ingyen kapott alatt azt érted, amit Berni feszeget, azaz, hogy valaki/valami nem emberi lény által kapott tudás/képesség továbbadása?
Ha igen, akkor tagjává váltál a Strom-ot kifogásolók táborának, de ez éppenséggel lényegtelen. Csak ő az egyik leghírhedtebb (élő) személy aki így kapott beavatást.
Ha nem, akkor mire célzol?

Nem akarván elbagatellizálni, de:
Ha valaki eléd áll, hogy ő kapott egy földöntúli beavatást/képességet... és továbbadja neked, csak járj kézen állva 2 napig vagy borotváld kopaszra a fejed ... stb., te gondolkodás nélkül elfogadod? (Természetesen olyan valami ami téged érdekel vagy rá lennél szorulva, mert pl meg akarod gyógyítani egy rokonod ez által és természetesen a borotválás helyére is belegondolható más is, pl dimenzióugrás, lezárás... stb.)
Én, legalábbis a bennem lévő kétely fokán azért nem fogadok el fenntartás nélkül semmit.
Kicsit más terület a nyugdíjasok "gyapjútakaró/főzőkészlet beetetése" de ott is ingyen ebedre, ajándékozásra, meg a csuda tudja mire hívják őket, aztán a végeredményt ismerjük. Többnyire lehúzás, tisztelet a kivételnek. Holott az is az "egészséges életmód" égisze alatt működik. Mi ad garanciát arra, hogy egy valós dologról (annak továbbadásáról van szó)? Ráadásul ingyen...
Vegyük Gyurcsok esetét, függetlenül attól, hogy amit tett, az hatékony volt-e vagy sem, mi lett a vége?
És miért?
De kinyúlhatunk messzebbre is. Mi van Carla Gallival, Kaspirovszkijjel vagy Ignatyenkóval? Egyáltalán emléxik még valaki ezekre a nevekre, pedig Ignatyenkó előadásán még a hírességek is ott tolongtak (pl Antal Imre /RIP/ is).
Amíg "reklám/hírértékkel" bírtak, képernyőn maradhattak, de aztán...
Attól tartok, hogy ez a hangzatos és nemes elv (mármint, hogy ingyen kaptam, ingyen adom), napjainkban annyira messze került az emberek gondolkodásmódjától, mint mondjuk a kommunista szombat.
Szóval elvárni lehet, de a valóság talaja mást terem.
Én meg nem plagizálok. Nézd végig a hozzászólásaimat, mindenhová ezt írom.
Legyen neked is nagyon szép, és vidám napod, vasárnapod!
Sok szeretettel Erzsi.
Jól van no!
Látom korán van még a viccelődéshez.:)
 

Tavaszi Kikelet

Állandó Tag
Állandó Tag
Az ingyen kapott alatt azt érted, amit Berni feszeget, azaz, hogy valaki/valami nem emberi lény által kapott tudás/képesség továbbadása?
Ha igen, akkor tagjává váltál a Strom-ot kifogásolók táborának, de ez éppenséggel lényegtelen. Csak ő az egyik leghírhedtebb (élő) személy aki így kapott beavatást.
Ha nem, akkor mire célzol?

Drága Flamingo!

Én nem a földönkívüli vagy más lények általi szellemi tudásra gondolok. Nem tudom milyen a szellemi szintű beavatás, mert még nem mélyültem el a témában, nem foglalkoztam vele. De pl. számomra a szellemi úton való tanulás, beavatás elérhető a meditáción is keresztül egy idő után. Amikor már mélyebb szintekre lépsz meditációban, mert engednek, mert tiszta és magas a rezgésed. Amikor csak úgy történik minden magától.
Én majd, ha tudást akarok, akkor neki állok és saját magam végig járom az utat, kitapasztalom, gyakorlom, hogy ezáltal megtapasztaljam, megismerjem és utána tudjam.
Vagy majd mikor érzem magamban ezt az elhivatottságot, hogy igen, megérettem már és gyógyítani is akarok, tudni és érteni szeretném a folyamatokat, hogy ezáltal segíthessek azokon, akik segítséget várnak, vagy rá szorulnak, akkor tudjak segíteni nekik, szívből, önzetlenül, nem várva érte viszonzást.
S akkor majd eldöntöm, hogyan is akarok fejlődni, tanulni.... Csak magam végig járni az ösvényeket és saját befektetett időm és energiám által megtapasztalni dolgokat, elsajátítani, vagy fogni magam és élni azzal a lehetőséggel, amit más tanító is felajánlott, hogy tanít pusztán azért, mert látja, tudja és érzi rajtam, hogy tanulni akarok. Vagy esetleg mindkettő eshetőséget figyelembe véve, kombinálva a dolgokat és úgy fejlődni, tanulni.

Egyelőre magamon dolgozom, olyan téren, hogy olyan dolgokat is képes legyek elfogadni, melyeket én rossznak minősítek, illetve, hogy ítélkezés nélkül éljem a mindennapjaimat, vagy ha ez még nem is kivitelezhető napi szinten, de ne menjek bele az egós játékokba...

Én azt érzem magamban, hogy kell idő nekem ahhoz, hogy ezekbe bele merüljek. Most jelenleg vannak fontosabb dolgok az életemben, elsősorban kötelezettségek (még mindig a suli :D , meg most új munkahelyem is, van, csuda jó, szeretem, élvezem és rengeteget kell tanulnom, hogy jó legyek benne, amit csinálok) és először tudjam le a sulimat, fejezzem be, mert nem akarok energiákat fecsérelni szanaszét, belekezdeni mindenbe, aztán vakarnám a fejem egy idő után..., hogy basszus kulcs már megint szanaszét csapong az energiám....
Szóval szerintem még 1-2 év és elkezdem a gyógyítással való foglalkozást és akkor majd megírom hogy haladok, mit tapasztalok, stb.
 

Tavaszi Kikelet

Állandó Tag
Állandó Tag
Apropóóóó..., ha már annál tartunk, hogy a tudás mindenkié és véleményem szerint (amit feszegetek is) elég gáz pénzt kérni azért, pláne, ha nézzük a reiki és társaikat, hogy szintenként olyan pénzösszegeket kérnek el, hogy csak lesek.... (mert ez szerintem lehúzás.... és most nyugodtan meg lehet kövezni érte, de a véleményem nem fog változni :) ) és mikor írják a párnás topicba itt a CH-n, olyan ember, aki Reiki beavatást is kapott és találkozott olyan reiki mesterrel, aki energetikailag a beavatottnál sokkal, de sokkal alacsonyabb szinten volt...., akkor miről is beszélgetünk?

Egy Reiki vagy akármilyen MESTER hogy lehet energetikailag sokkal, de sokkal alacsonyabb szinten, mint az, akit készül éppen beavatni???? Na ezért borul nálam ennek a hitelessége, mert boldog boldogtalan X pénzért cserébe már mesteri fokozatot is szerezhet, holott sem tudásilag, sem rezgésileg, sem energetikailag, sem szellemi szinten még a nyomában sincs, ahol elviekben lennie kellene... S akkor az ilyen mesterek majd végzik a beavatásokat?! Na ezért vágja nálam ki ez iszonyatosan a biztosítékot... Természetesen sokan vannak, akik kivételek és tényleg, azért vannak mesteri szinten, mert tudásilag, szellemileg már elérték ezt a szintet.

De az, hogy kvázi minden második, vagy harmadik ember reiki, meg pránanadi mester, meg deeksha meg még mit tudom én milyen fajta mesteri fokozatot "birtokol" hát valóban életszerű...

Ja és ha már a témát feszegetjük Erzsikével, mert más az álláspontunk, máshogyan vélekedünk a spiritualitásról, akkor kérdezem én azt, hogy Jézus, Buddha vagy bármelyik spirituális tanító, mikor kért pénzt azért, mert segített azokon, akik rá voltak szorulva? Vagy Isten, az Univerzum is pénzt kér ezekért?!

Itt azok hibáztak véleményem szerint, akik úgy kezdték el művelni a spiritualitást, hogy üzletté tették és bevezették azt, hogy aki fizet, az majd tanulhat, aki gyógyulni akar, de anyagilag nem áll jól vagy nem tudja finanszírozni a kezelések árát (mert, hogy egy kezelés laza 15.000 ft-nál kezdődik), az így járt...
Úgyhogy megvan a magánvéleményem az összes ilyen jellegű alapítóról, akik kitalálták azt, hogy fizess azért, hogy tanulhass, vagy gyógyulhass...

De Hála Istennek, azért az élet mindig összehoz olyan emberekkel, akik azért segítenek, mert belső hivatásuknak érzik ezt, lényük mélyéről árad az önzetlen segítői szándék és nem kérve cserébe semmit, segítenek. S itt a CH-ról nem egy embert tudok, aki szívből és önzetlenül segít, pusztán azért, hogy segíthessen.

Erről kellene szólnia a spiritualitásnak, ennek az egésznek..., és sajnos, arról szól, hogy pénz, pénz és pénz....
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Drága Flamingo!

Én nem a földönkívüli vagy más lények általi szellemi tudásra gondolok. Nem tudom milyen a szellemi szintű beavatás, mert még nem mélyültem el a témában, nem foglalkoztam vele.
Én sem a Pataky Attila féle vonalra utaltam, hanem a Strohm félére. (Aki esetleg nem tudná, ő a tradicionális Reiki-ben II. szintig jutott, majd egyszer kijelentette, hogy Maga Usui jött el hozzá álmában/transzállapotában ...és ő adta a mesterit.)
Ezért is hoztam példaként, de nem akartam egy régi vitát újra fellobbantani (e miatt volt a közvetett fogalmazásom).
De pl. számomra a szellemi úton való tanulás, beavatás elérhető a meditáción is keresztül egy idő után. Amikor már mélyebb szintekre lépsz meditációban, mert engednek, mert tiszta és magas a rezgésed. Amikor csak úgy történik minden magától.
Én majd, ha tudást akarok, akkor neki állok és saját magam végig járom az utat, kitapasztalom, gyakorlom, hogy ezáltal megtapasztaljam, megismerjem és utána tudjam.
Távol álljon tőlem, hogy megkérdőjelezzem bárkinek is az elszántságát, de manapság - akár az absztrakt, akár a gyakorlati - tudást csupán meditatív úton megszerezni....
Egyrészt azért ma már a határtudományokat leszámítva igen tisztességes a szakirodalma a különféle területeknek, másrészt ha már valaki végigküszködte magát egy dolgon és megalkotta annak a quintesszenciáját (na jó, a lényegét) magában megalkotta, akkor logikus azt átvenni.
Az érte kért ellenszolgáltatás mértéke persze már egy másik dolog.
Vagy majd mikor érzem magamban ezt az elhivatottságot, hogy igen, megérettem már és gyógyítani is akarok, tudni és érteni szeretném a folyamatokat, hogy ezáltal segíthessek azokon, akik segítséget várnak, vagy rá szorulnak, akkor tudjak segíteni nekik, szívből, önzetlenül, nem várva érte viszonzást.
Megértem a hozzáállásod de a "gyógyítani akarok" sajnos nem egy egyszerűen kivitelezhető dolog.
ezért említettem Gyurcsokot is. (Igaz itt sem fejtettem ki, hogy azért csak kicsinálták, mert nem szerzett papírt a tudásáról. Bezzeg a füves Szabó Gyuri bácsi ezt megértette és elment vizsházni drofériaismeretből. Az már megint más dolog, hogy meg merte-e volna bárki is buktatni.)
Arra célzok, hogy amennyiben megvan venned (vagy bárkiben is az adottság, ha rosszul próbálkozik, előbb utóbb a kuruzslűs vétségébe szalad bele akaratlanul is.
S akkor majd eldöntöm, hogyan is akarok fejlődni, tanulni.... Csak magam végig járni az ösvényeket és saját befektetett időm és energiám által megtapasztalni dolgokat, elsajátítani, vagy fogni magam és élni azzal a lehetőséggel, amit más tanító is felajánlott, hogy tanít pusztán azért, mert látja, tudja és érzi rajtam, hogy tanulni akarok. Vagy esetleg mindkettő eshetőséget figyelembe véve, kombinálva a dolgokat és úgy fejlődni, tanulni.

Egyelőre magamon dolgozom, olyan téren, hogy olyan dolgokat is képes legyek elfogadni, melyeket én rossznak minősítek, illetve, hogy ítélkezés nélkül éljem a mindennapjaimat, vagy ha ez még nem is kivitelezhető napi szinten, de ne menjek bele az egós játékokba...

Én azt érzem magamban, hogy kell idő nekem ahhoz, hogy ezekbe bele merüljek. Most jelenleg vannak fontosabb dolgok az életemben, elsősorban kötelezettségek (még mindig a suli :D , meg most új munkahelyem is, van, csuda jó, szeretem, élvezem és rengeteget kell tanulnom, hogy jó legyek benne, amit csinálok) és először tudjam le a sulimat, fejezzem be, mert nem akarok energiákat fecsérelni szanaszét, belekezdeni mindenbe, aztán vakarnám a fejem egy idő után..., hogy basszus kulcs már megint szanaszét csapong az energiám....
Szóval szerintem még 1-2 év és elkezdem a gyógyítással való foglalkozást és akkor majd megírom hogy haladok, mit tapasztalok, stb.
Örülök, ha jól értelmezem a soraidat, hogy legalább középtávra tervezel, de, amennyiben ezen a téren (is) sikereket szeretnél elérni, akkor sajnos nem hagyhatod ki az "egyéb" tényezőket a számításodból.

Ami meg a témához kapcsolódó lényeget illeti, ha jól emléxem 2-3 éve már javasoltam neked is, hogy ha tanulni akarsz, ez is egyfajta piac.
Körbe kell járni, megnézni az árcédulákat és főként azt, hogy elégedettek-e a vásárlók, aztán kiválasztani azt amelyik számodra elfogadható mind anyagiak terén, mind időbeosztásban és egyebekben.
Mint már akkor is írtam, ma az Internet korában már nem elég arra hivatkozni, hogy ezek "titkos" tanok (ezo) és csak ott, akkor kapod meg a beavatást/tudást... , mert ez a merkantilista (kalmár) szemlélet egyik legbiztosabb fokmérője.

Viszont, ahogy szintén megírtam már, "csak" könyvből elég nehéz megtanulni zongorázni/repülőt vezetni/vakbelet operálni.
Mindenesetre kíváncsian várom hogyan fogsz a tervezett utadon haladni, már, ha beszámolsz róla..
 
Utoljára módosítva:

Tavaszi Kikelet

Állandó Tag
Állandó Tag
Drága Flamingo!

Majd be fogok számolni róla, meg a tapasztalataimról. A gyógyítást még azért nem akarom elkezdeni, mert érzem azt, hogy még nem jött el az ideje, hogy ezzel foglalkozzam. Erőltetni nem akarom, így mikor itt lesz az ideje és készen állok, akkor belevágok. Meg most más utat kell végig járnom, vissza jött a fősulihoz a motiváltságom, látom az értelmét és most már itt az ideje, hogy befejezzem normálisan. Szóval először ez az elsődleges feladatom, szépen rendbe tenni a dolgokat, az egyensúly végett és majd lépésenként elkezdeni az újabb felfedezéseket, a gyógyítás művészetének felfedezését, megismerését, megértését :)


Puszi! :)


Én sem a Pataky Attila féle vonalra utaltam, hanem a Strohm félére. (Aki esetleg nem tudná, ő a tradicionális Reiki-ben II. szintig jutott, majd egyszer kijelentette, hogy Maga Usui jött el hozzá álmában/transzállapotában ...és ő adta a mesterit.)
Ezért is hoztam példaként, de nem akartam egy régi vitát újra fellobbantani (e miatt volt a közvetett fogalmazásom).

Távol álljon tőlem, hogy megkérdőjelezzem bárkinek is az elszántságát, de manapság - akár az absztrakt, akár a gyakorlati - tudást csupán meditatív úton megszerezni....
Egyrészt azért ma már a határtudományokat leszámítva igen tisztességes a szakirodalma a különféle területeknek, másrészt ha már valaki végigküszködte magát egy dolgon és megalkotta annak a quintesszenciáját (na jó, a lényegét) magában megalkotta, akkor logikus azt átvenni.
Az érte kért ellenszolgáltatás mértéke persze már egy másik dolog.

Megértem a hozzáállásod de a "gyógyítani akarok" sajnos nem egy egyszerűen kivitelezhető dolog.
ezért említettem Gyurcsokot is. (Igaz itt sem fejtettem ki, hogy azért csak kicsinálták, mert nem szerzett papírt a tudásáról. Bezzeg a füves Szabó Gyuri bácsi ezt megértette és elment vizsházni drofériaismeretből. Az már megint más dolog, hogy meg merte-e volna bárki is buktatni.)
Arra célzok, hogy amennyiben megvan venned (vagy bárkiben is az adottság, ha rosszul próbálkozik, előbb utóbb a kuruzslűs vétségébe szalad bele akaratlanul is.

Örülök, ha jól értelmezem a soraidat, hogy legalább középtávra tervezel, de, amennyiben ezen a téren (is) sikereket szeretnél elérni, akkor sajnos nem hagyhatod ki az "egyéb" tényezőket a számításodból.

Ami meg a témához kapcsolódó lényeget illeti, ha jól emléxem 2-3 éve már javasoltam neked is, hogy ha tanulni akarsz, ez is egyfajta piac.
Körbe kell járni, megnézni az árcédulákat és főként azt, hogy elégedettek-e a vásárlók, aztán kiválasztani azt amelyik számodra elfogadható mind anyagiak terén, mind időbeosztásban és egyebekben.
Mint már akkor is írtam, ma az Internet korában már nem elég arra hivatkozni, hogy ezek "titkos" tanok (ezo) és csak ott, akkor kapod meg a beavatást/tudást... , mert ez a merkantilista (kalmár) szemlélet egyik legbiztosabb fokmérője.

Viszont, ahogy szintén megírtam már, "csak" könyvből elég nehéz megtanulni zongorázni/repülőt vezetni/vakbelet operálni.
Mindenesetre kíváncsian várom hogyan fogsz a tervezett utadon haladni, már, ha beszámolsz róla..
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezek szerint ha manapság élne Jézus, vagy Buddha, őket is elküldenék tanulni, egy úgynevezett mesterhez, hogy papírja legyen, utána taníthatna, gyógyíthatna. Ekkor vajon melyik lenne a tanító, és melyik a tanítvány? De azért a súlyos összegeket csak le kellene perkálni a diák szintet sem elérő mesternek. Én szerintem ez felháborító. Mert ha valaki csak ismerni szeretné, és nem gyakorolni, akkor még elmegy, ha van rá elég manija. De az igazi tudást, és a képességet csak a szellemvilág adja a képességgel együtt. Ha nincs képesség, csak papír marad az a diploma, és akár lehet a falat kitapétázni vele. Van egy tényleges tapasztalatom. Voltunk pár évvel ezelőtt egy meditációs tanfolyamon. Ott egy nő már legalább 20 tanfolyamon vett részt, és még nem is kapizsgálta azt, hogy miről is van ott szó. Én először voltam jelen ilyenen, és a vezető fiatal férfi nagy bánatára, nem voltam hajlandó azóta elhunyt Sricsimojjal felvenni a kapcsolatot. Mert azért rendezték a meditációs tanfolyamot, hogy arra érdemeseket összehozzák vele. Ez a fiatal meditáció vezető mondta, hogy az egész csoportban én ütöttem meg csak a mércét. Mondtam, hogy én csak meg akartam ismerni a megitációt, de én Jézushoz tartozom, nem Krisnához. Tisztelem Sricsimojt, de ő sajnos nem Jézust követi.
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Mindamellett, hogy értem a háttérben meghúzódó bosszankodásod és egyet is értek vele, attól tartok, hogy ma nem olyan világot élünk, mint 100 éve és pláne nem olyat, mint 2000 éve.
Talán annyit lehet hozzátenni, hogy - ha már üzleti alapokra helyeződött ez is (hú de magyartalanul fogalmaztam) - akkor előbb-utóbb ki kellene forrnia magát, hogy csak a megfelelők maradhassanak, de félek, ez egyhamar nem lesz így.
Ha csak az oktatást vesszük, rengeteg "magániskola" alakult az elmúlt negyedszázad alatt, de sajnos csak kevés esetben "dőlt ki a liszt", azaz derült ki a színvonaltalanságuk. Legfeljebb az újsághirdetésekben találkozni olyanokkal, hogy pl. informatikusi végzettségű munkatársat keresünk, de ne a GDF-ről.
anno Antall József kijelentette, hogy véget ért az a világ, ahol csak a papír számít, azonban most virágbolti eladó sem lehetsz (és nem sértésként hozom példának), ha nincs ilyen-olyan okj-s végzettséged, egészségügyi papírod, írásos munkavédelmi vizsgád...

A mai túlautomatizált világban csak minimális számú tudással bíró emberre van szüksége a (bármelyik) fennálló rendszernek és ezt igyekszenek is adminisztratív eszközökkel szabályozni.
Míg nyugaton (de érdekes módon kissé keletebbre is), ha van egy jó sütirecepted, meg egy megfelelő konyhád, éttermeknek gyárthatsz "spécisütit". Próbáld ezt meg Mo-n ...
És ez áll az ezotériára is azzal a különbséggel, hogy ott egy picit szabadabb a lehetőségek tárháza, de az is csak azért, hogy adózni lehessen utána, de abban a pillanatban, amikor felsőbb érdekeket sértene - jönnek a szankciók. (Lásd n+1-szer Gyurcsok.)
Érthetőbben: amíg a sok színvonaltalan "tanfolyam" az államnak csak bevételt jelent (most abba ne menjünk bele, hogy ki ad nyugtát/számlát és ki nem), addig a rendszert nem érdekli csak legyen belőle haszna (mármint a rendszernek).
Abban a pillanatban, ha te mondjuk "alternatív gyógyász"-ként mondjuk hivatásos természetgyógyász szeretnél lenni és ehhez törvénytisztelő állampolgárként ki akarod váltani a vállalkozóit,természetgyógyász rendelőt akarsz nyitni... - jönnek a korlátok (merthogy sérted az orvoslobbi, a gyógyszerészlobbi, a fene tudja milyen lobbi érdekeit).
Persze mutatóban megengedik a "füvesgyuribácsi"-t (akinek a helyét majd a lánya örökölheti), meg még egy tucat hozzá hasonlót,de tömegméretekben már TILOS, mert érdeket sért.
A kókler, svarcban porhintő meg maradhat, legfeljebb, ha kiderül, majd jól megbüntetjük.
Szerinted véletlen, hogy a mai napig sincs egyetlen akkreditált ezo-s/tgy-s oktatóintézmény?

Kicsit eltérhettem a tárgytól, de talán háttérmegvilágításnak elmegy.

Ezek szerint ha manapság élne Jézus, vagy Buddha, őket is elküldenék tanulni, egy úgynevezett mesterhez, hogy papírja legyen, utána taníthatna, gyógyíthatna. Ekkor vajon melyik lenne a tanító, és melyik a tanítvány? De azért a súlyos összegeket csak le kellene perkálni a diák szintet sem elérő mesternek. Én szerintem ez felháborító. Mert ha valaki csak ismerni szeretné, és nem gyakorolni, akkor még elmegy, ha van rá elég manija. De az igazi tudást, és a képességet csak a szellemvilág adja a képességgel együtt. Ha nincs képesség, csak papír marad az a diploma, és akár lehet a falat kitapétázni vele. Van egy tényleges tapasztalatom. Voltunk pár évvel ezelőtt egy meditációs tanfolyamon. Ott egy nő már legalább 20 tanfolyamon vett részt, és még nem is kapizsgálta azt, hogy miről is van ott szó. Én először voltam jelen ilyenen, és a vezető fiatal férfi nagy bánatára, nem voltam hajlandó azóta elhunyt Sricsimojjal felvenni a kapcsolatot. Mert azért rendezték a meditációs tanfolyamot, hogy arra érdemeseket összehozzák vele. Ez a fiatal meditáció vezető mondta, hogy az egész csoportban én ütöttem meg csak a mércét. Mondtam, hogy én csak meg akartam ismerni a megitációt, de én Jézushoz tartozom, nem Krisnához. Tisztelem Sricsimojt, de ő sajnos nem Jézust követi.
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos így van, ahogy itt írod. De mi van azokkal a paraszt nénikékkel, akikről 30 évvel ezelőtt az állami tv-ben láttam egy riportot. Ez a néni nagy nehézségekkel tudta csak kijárni az egyszerű általánost is, de kiváló médium, és halottlátó volt. Ő hogy tudja a tanfolyamot elvégezni? Mert ugye azt a szellemet egyáltalán nem érdekli, hogy van e engedélye, hogy ipart űzzön, mert a szellemvilág nem így kezeli a dolgot. Ott ingyenben működnek, és fogja magát belelép a "Marinéni" testébe, és szórja az igét, tanít, vagy éppenséggel gyógyít boldog boldogtalant. Akkor ezt a "Marinénit" fogják megbüntetni, vagy diliházba csukni jutalmul, mert annyi beteg emberen segített? Undorító egy civilizált társadalomban élünk, ha így van. Önzetlen embereket büntetni, míg a kóklereket jutalmazni, nem a mai civilizáció érdeme, inkább szégyene...
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szertettel Erzsi.
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Sajnos így van, ahogy itt írod. De mi van azokkal a paraszt nénikékkel, akikről 30 évvel ezelőtt az állami tv-ben láttam egy riportot. Ez a néni nagy nehézségekkel tudta csak kijárni az egyszerű általánost is, de kiváló médium, és halottlátó volt.
Á, az még az átkosban volt a cucilizmusban vagy komenizmusban (megjegyzem kézen álok annak aki csak egyetlen olyan országot is mutat, ahol a hivatalos definíció szerinti kommunizmus létezett - de ez most más téma).
Ő hogy tudja a tanfolyamot elvégezni?
Ha ő már akkor néni volt, valószínűleg sehogy, mert mostanra ha még él - kb. 80-85 éves és az a korosztály nem nagyon koptatja a"ziskolapadot" manapság
Mert ugye azt a szellemet egyáltalán nem érdekli, hogy van e engedélye, hogy ipart űzzön, mert a szellemvilág nem így kezeli a dolgot. Ott ingyenben működnek, és fogja magát belelép a "Marinéni" testébe, és szórja az igét, tanít, vagy éppenséggel gyógyít boldog boldogtalant. Akkor ezt a "Marinénit" fogják megbüntetni, vagy diliházba csukni jutalmul, mert annyi beteg emberen segített? Undorító egy civilizált társadalomban élünk, ha így van. Önzetlen embereket büntetni, míg a kóklereket jutalmazni, nem a mai civilizáció érdeme, inkább szégyene...
Ha "Marinéni" mindezt pénzért nyilvánosan teszi, akkor előbb-utóbb állambácsi jól kicsúrázza (ezt a kifejezést Gombó Pál könyvéből plagizáltam,mert én is csenek ám:)).
Diliházba nem, de tuti NAV ellenőrzés/büntetés alá kerül.
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szertettel Erzsi.
Megjegyzem én meg azt a kisfilmet láttam, ahol a bicskával operáló hályogkovács/juhásznak mutatták be az t, hogy az orvosok hogyan csinálják az általa is végzett operációt.
Abba is hagyta a hályoglevételt.
Lehet, hogy Marinéni is így járna, ha meg tudnák neki mutatni a dolog tudományos hátterét ,de szerencsére még nem tudják.
 
Utoljára módosítva:

Éleskés

Kormanyos
Fórumvezető
Kormányos
Pénz:
A mai Mo-n csak a pénz beszél, sajnos.
Számoljunk egy kicsit.
Egy kezdő vállalkozó, akinek papírja van arról, hogy ő gyógyíthat* megnyit egy vállalkozást. Ez manapság nem tudom, mennyi, de legyen 25eFt. Azt viszont tudom, hogy minden kezdő vállalkozó az első évében köteles havonta a mindenkori minimálbér alapján számolva 4 különböző illetéket fizetni, ami 2 éve havi 56eFt volt. A 2. évtől számítva ez az összeg a duplája, azaz 112eFt. Ez az összeg a soha vissza nem térülő kötelező rész. Aztán keres valamit, ami után adózik, meg fizeti eeezt, meg aaazt, ha jól tudom 19+11% (könyvelő szakismerettel rendelkezők pontosíthatják, de most nem az a lényeg).
Tehát keresel egy hónapban 200eFt-t, aminek a 30%-a 60eFt + az 56eFt, az biza 116eFt. Neked marad 84eFt ( -27% ÁFA). Ha jól tudom, ez kb. a nyugdíj átlag. A 2. évtől már 60Eft+112Eft a kötelező befizetés, tehát marad neked megélni 28eFt, ami a minimál nyugdíj.
Ahhoz, hogy maradjon neked legalább 150eFt, kell legalább 327eFt (lejön ugye az illeték, meg az adó). Kerekítsük 325eFt-ra.
Tételezzük fel, egy kezelésre számolunk 5eFt-t, így egy hónapban kell, hogy legyen legalább 65 gyógyulni vágyó és fizetőképes paciensed. Mivel és minthogy a paciensek általad meggyógyulnak, ezen emberek helyett mindig újabb és újabb fizetőképes igényű gyógyulni vágyóra van szükséged.
Kérdem én, van ennyi fizetőképes kereslet Mo-n????
Ha "kuruzsló" vagy, akkor talán ... ha "gyógyító", akkor már inkább, de akkor meg te nem fogadsz el annyi pénzt, vagy inkább semmit. Az illetéket akkor is fizetned kell, ha nincs bevételed. Mi ebből a kiút? Én nem tudom .... :( Illetve tudom, de azt meg a politikusok nem fogadják el.

@Kicsi Fecske nem óhajtok hitvitát nyitni, de az én véleményem az, hogy minden Egy. Azaz minket ebben a földi életben Egy vezet, nevezhetjük Allahnak, Jehovának, Jézusnak, vagy aminek akarod. Ha ragaszkodsz a Jézus névhez, lelked rajta. De azért, mert mert más nevet hallasz más emberektől, elutasítod a tanítást, az szerintem szűklátókörűségre vall. Tudom, engem ezért a középkorban már rég máglyára vetettek volna.
Tudod, az egyik Mesterem mesélte, hogy a meditációs kurzusára járt egy piarista pap. Meg is kérdezte tőle, miképp tudja összeegyeztetni a vallását a meditációval? Ő azt felelte: Ez egyszerű. Míg mindenki többféle mantrát használ, addig én egyet. Azt ismételgetem magamban, hogy Jézus ... Jézus ... Jézus és lássatok csodát: ugyanoda jutok vele, ahová ti a sok mantráitokkal.

*Egy természetgyógyász tanfolyam, ami min. 4 szemeszterből áll, plusz a vizsgák, meg a kötelező táborok, az legalább 500eFt összesen, vagy több. Ha még ezt is vissza akarod kapni, akkor ez még megemeli költségeidet. Arról már nem is beszélve, ha te egy, a születésed alapján avatott mester vagy, az oktatott anyag sehogy nem fog egyezni az általad alkalmazott gyógyítási technikákkal - ezért az felesleges, nemde?
Ha fenntart valaki egy kezelő helyiséget, annak a költségei is (bérlet, takarítás, WC tisztító és papír, mosdó, várószobai berendezések, stb) is növelik a bevételi igényt.
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt hiszem a lelkiismeretes gyógyítók sutyiban fognak ilyen felállás mellett gyógyítani. Az állambácsi meg tarthatja a markát az állami gyógyítóknak. Én teljesen ki vagyok akadva a mostani "spirituális" világtól. Ezekkel az adókkal, teremdíjakkal, stb. még Jézushoz sem engednék a betegeket. Tényleg csoda kellene ahhoz, hogy akkora nép köré tudjon gyűlni, mint mikor a földön élt, és tanított, gyógyított. Akkor a nagyon szidott fáraók idejében nem volt gondd a köré sereglett embereket tanítani, gyógyítani, és még ő etette és itatta is meg a hallgatóságát. Nem volt semmi.... Sem terembér, sem adó, sem higéniai követelmények, sem belépti díj a hallgatóktól, semmiféle anyagi ellenszolgáltatás, hanem Jézus adott nem csak lelki, szellemi javakat, hanem fizikai, testi táplálékot is. Halat, kenyeret, és bort, vagyis megetette őket, megvendégelte. És még a mai kort nevezik a csúcsnak, szerintem még ahhoz képest is a béka alsófele alattnál is lejjebb vagyunk....
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 
Oldal tetejére