Beszelgeto topic

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Grape

Állandó Tag
Állandó Tag
Ja igen, elnézést kérek, valóban még nem írtam, hogy az ország mely részén élek. Én a Balatonon lakom az Északi parton.
 

Kinszi

Állandó Tag
Állandó Tag
elnézést az angol ábc használatáért, .... máskülönben Calgary ... csodálatos volt. A lányom ott lakik már 3 éve és mi voltunk az első látogatok, mióta elmentek.
Biztos nagyon jó volt újra találkozni! :p milyen volt az idő? Körül néztetek? :D Reméljük szép képeket is mutatsz nekük! Van : Lehet képeket felrakni...topic -ba!:D
 

Grape

Állandó Tag
Állandó Tag
Most nagyon kihalt a táj, olyan mintha csak elvétve fújna szél erre néhány embert. Többségében csak nyaralók vannak, én egy kisfaluban élek, és nem sokan vagyunk állandó lakosok. Bár a Balatonon élek, nem sokat járok le, néhány évente csak egyszer látom. Talán azért mert a számomra természetes, ha akarom akkor megnézem. Tavasszal nagyon szép amikor minden virágba borul, és a nyaralósok lejönnek rendbe tenni a házaikat, és naggyából akkor ébrednek fel a méhek is. Velük együtt az emberek is munkához látnak. Ez a tavaszi munka amivel együtt jár a tavaszi fáradság is. Csodálatos amikor fel ébred a természet és bármerre nézünk mindenfele dolgos kis élőlények és emberek dolgoznak. Ez egy csodálatos időszak mikor mindenki friss érzésekkel áll neki a tavaszi tennivalóihoz. Na és persze könnyű szerelembe esni is, mert ilyenkor valahogy minden könnyebben elvarázsol minket. Talán a termszéttel együtt mi is felébredünk és feltöltődünk energiával, pótoljuk azt ami télen kiesett. Hirtelen ilyenkor vonzóvá vállnak a séták az utcákon a fák alatt, miközben a madarak dalait hallgatjuk és bogarak zümmögését ahogy körülöttünk és mindenfele szorgoskodnak. A nyár már sokkal pergősebb, sok ember jön ide, de nem olyan ingerültek mint például a városban. Talán mert a Balatonnak megvan a magavarázsa, a vízközelben az embert nem zavarja a forróság, de gondolom így van ez a tengerparton is. Nyáron egy gomostűt sem lehet leejteni. Az emberek egésznap rohannak és még éjjel sem sokat alszanak. Mindenki ilyenkor veszi ki a szabadnapjait és estétől hajnalig buliznak, majd délelöttől estig strandolnak. Ennek is megvan a magavarázsa. Az egész az energiáról és bulizásról, ismerkedésről és lazításról szól. Persze vannak akik nem olyan szerencsések és ilyenkor is dolgozniuk kell. Hát igen, szép lenne ha mindenkinek a nyár a vakációról szollna ez sajnos nem rajtunk múlik. Ősszel mindenki készülődik, hogy a házát rendbe tegye télre, amikor is vissza mennek a városba. Összel is csodálatos amikor a fák levelei lassan elszíneződnek és szép lassan lehullanak festői képet alkotva. Gyönyörű látvány és cseppet sem szomorú ahogy a természet téli álámához készülődik. A tél rendszerint gyönyörű fehér szokott lenni, és ahogy a Balaton befagy egy nagyszerű időtöltésnek ad otthont a korcsályázásnak. Mostanában már nem sok hó van télen. Igaz valamennyi mindig esik, de ez már nem olyan mint régen volt. Az idén talán félcenti hó volt összesen, és még mindig tart az ősz, vagy talán ez már a tavasz. Nem tudom, de az ha minden igaz, akkor még a héten megérkezik a tél. A vakító fehér tájnak is megvan a magaszépsége. Az idén ebben a látványban még nem volt részünk, de talán még a héten lehet. Bár ha elkezdődik a tél akkor új reményekkel várhatjuk a tavaszt, azokkal az érzésekkel amelyek a természettel együtt bennünk is téli álmot alszanak.

Ne haragudjatok, hogy ilyen hosszúra sikerült, de nagyon szeretek írni és beszélni.
 

Kinszi

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszi, ez nagyon kedves, és kimerítő válasz volt! Szerintem még azzal is megkedveltetted a Balatont, aki eddig nem szerette! Mi is ritkán jutunk le, de hallottam,hogy a tavalyi sok eső nagyon jót tett a víz minőségének! Én is mindig szeretem "nézni" a vizet, annyira nyugtató. És amikor vihar van, akkor meg megint "más arca van"!:D
 

Grape

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudjátok mi a szép az estékben és az éjszakákban? persze ha az ember nem dolgozik. Hogy olyankor nem a napért élünk hanem önmagunkért. Vagyis, hogy van sajátmagunkra időnk.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére