LOVAK és PARIPÁK...

T

Táltos

Vendég
:D Szia Szende!

Nagyon szépek a lovaid, én is szeretem őket.
Okos állatok, nincs közülük olyan, hogy csúnya - mindegyikben van valami szépség.
A tévében szoktam nézni a díjugrató versenyeket, meg amít még sikerül elkapnom.
A fogadásos lóversenyt nem szeretem.
Küldök egy szép lovacskát:
 
T

Táltos

Vendég
Annak ellenére, hogy ezt a versenyformát nem szeretem egy kis ismertető a leghíresebb magyar versenylóról, KINCSEM-ről:

A Kincsem legenda.

Kincsem, a verhetetlen, a legyõzhetetlen "csodakanca" 1874-ben látta meg a napvilágot Tápiószentmártonban, gróf Blaskovich Ernõ birtokán. Pályafutása során 54 versenyen indult és valamennyit megnyerte - Kincsem a telivér tenyésztés történetének legendás alakja. Teljesítménye, amit azóta sem ért el a világ egyetlen versenylova sem, nemcsak tulajdonosának, hanem az egész magyar állattenyésztésnek szerzett hírnevet, megbecsülést szerte a világon. Kincsem leszármazottai - bár õsanyjuk csodálatos eredményeit nem tudták elérni - hat ország 13 versenyterén, generációk során eljutottak a világ 12 telivér tenyésztõ államába és mindenütt megbecsülést szereztek e kiváló vérvonalnak. Ennek köszönhetõen számos, nagy versenymúlttal rendelkezõ országban neveztek el a csodakancáról versenyeket, olyan országban is, ahol pályafutása során meg sem fordult. Ez mindennél jobban bizonyítja világszerte meglévõ népszerûségét.
A Kincsem parkban- a budapesti galopp pálya fõbejáratánál - 1977-ben felállították életnagyságú bronzszobrát.
Tápiószelén, a Blaskovich család Kastélymúzeumában is megtalálhatóak a leghíresebb magyar versenyló - Kincsem - emlékei.
Tápiószentmártonban a lovasparknak lett névadója Kincsem. Itt 1999. március 20-án nyílt meg a Kincsem múzeum, melynek bejárata elõtt egy bronzból készült Kincsem szobor fogadja az ide érkezõket, ezzel a felirattal:
"Vándor, aki itt jársz, állj meg egy percre és emlékezz, tisztelegj Kincsem emlékének, aki itt élt, ezen a területen, az egykori Blaskovich birtokon."
 

casuale

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdv Mindenkinek! Mint minden melegvérű álattal, így velük is személyes kapcsolatot lehet kialakítani. Engem a végtelen szabadságra emlékeztetnek. Ezért is választottam logonak a vágtázó ménest. Itt szabadok!
Ember és ló kapcsolatából nemlehet kihagyni a lovasterápiát.
A honfoglaló magyarok, oly mértékben becsülték lovaikat, hogy szekereik, ekéik húzására csak az ökröket használták.
 

Ezüstliliom

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Örülök, hogy idetaláltam.:) Én is imádom a lovakat. Van is három lovam, kettő nálam született. Én etetem, gondozom őket. Nem is tudnám elképzelni már nélkülük az életem.
 
T

Táltos

Vendég
:D :D :D

Ami jó a lovaknak, bizonyítottan jó az embereknek is.

Attila domb.

Amikor Kocsi János 1993-ban megvásárolta a tápiószentmártoni volt orosz repülõteret, még nem tudta, hogy annak területe már bizonyított a lótenyésztésben, hiszen a világhírû csodakanca, Kincsem itt született, homok kifutója pedig éppen itt, az Attila dombon volt. Blaskovich Ernõ, Kincsem tenyésztõje és a terület tulajdonosa, a XIX. század második felében szintén felfigyelt már e hely különlegességére, jelentõségére. Attila sírhelye után kutatva a régészek ezen a dombon találták meg a szkíta aranyszarvast. Priskos Rhetor leírása alapján valószínûsíthetõ, hogy ezen a területen állhatott Attila fapalotája. A fennmaradt források alapján egy korhû fapalota tervei is elkészültek 2000-ben. A magas költségek miatt, no meg a további ásatások, az építkezési tilalmak miatt ez a terv egyelõre nem valósulhatott meg. Az elsõ megfigyelések az Attila dombbal kapcsolatban teljesen véletlenszerûek voltak.
A lovasparkban lévõ lovak egy részének a legeltetését ezen a területen oldották meg. Azt tapasztalták, hogy az állatok indokolatlanul sok idõt töltenek a dombon, illetve annak közelében. A beteg lovak szívesen feküdtek órákon át ezen a helyen. A telep állatorvosa hívta fel erre a figyelmet, és arra tényre is, hogy az itt tartott állatok megbetegedési statisztikája arányaiban sokkal kisebb, mint bárhol az országban, s a lovak vemhesülése is magasabb az átlagnál.
Mozaikszerûen álltak össze a múltbéli és jelenkori események, de még nem tudták, ma sem tudják igazán, hogy mit is találtak valójában az Attila domb környékén. A "gyógyító domb" híre hamar elterjedt, tucatjával érkeztek és érkeznek a beteg emberek, és ki már egyszeri, ki többszöri itt eltöltött rövidebb-hosszabb idõ után érezte, érzi, hogy állapotában javulás állt be, és elindult a kutatás is. A szakemberek mérései jótékony hatású energiasugárzást mutattak ki, amely gyógyító folyamatokat indít be az emberi szervezetben. Az energiaáramlás középpontja az Attila dombon van, de a Kincsem Lovaspark egész területén érzékelhetõ.

A park területén megtalálható Ôsenergia részét képezik az õsi szakrális vonalak is, a Szent György vonal, a Ley vonal stb.
A szakemberek még nem jutottak határozott következtetésre abban a tekintetben, hogy "ismert" energiákkal van e dolguk, vagy a megfigyelt sajátosságok és megnyilvánulások mögött valami alapvetõ erõ húzódik meg. Köztudott, hogy minden betegség egy energiahiányos állapot következménye, ez a sugárzás ezt a megbomlott egyensúlyt segít helyreállítani, tehát nem csupán egy szervre hat, hanem az egész testben harmonizálja az energiaáramlást.
Mára már nagyon sok ember meggyógyult itt, szeretik ezt a helyet és végtelenül hálásak azért, hogy visszakapták egészségüket. Ennek megható példája volt, amikor 2001 tavaszán egy ismeretlen ember éjszaka egy csokor virágot és egy Mária szobrot helyezett el a dombon.
Kocsi János, a sikeres vállalkozó, a park tulajdonosa - aki a 2000. évet szinte teljes egészében a kutatásnak szentelte - így fogalmazott ezzel kapcsolatban: "ezekért a pillanatokért úgy érzem nem szabad sajnálnom a kutatásra fordított idõmet, energiámat és az anyagiakat.
 

maam

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Én is nagyon örülök, hogy van ilyen téma! IMÁDOM A LOVAKAT!!! :p
Szerintem a földöm nincs szebb formájú teremtés a lovaknál (bár az ember is szép :)), de a lovaknál szebb, arányosabb formát nem-igen lehet találni.
A képek nagyon szépek! Köszönjük!
Nem sok alkalmam volt lovagolni, de, amikor lóra ültem olyan érzésem volt, hogy csodálatosan szabad vagyok. Nem sokat gyakoroltam előtte, de talán szerencsés választás volt a ló, amin ültem, mert türelmesen elfogadott, és nagyon jól éreztem magam rajta.
SAjnos mostanában csak vágyálom, hogy újra lovagolhassak, de remélem még sor kerül rá! Addig is szívesen olvasgatom ezt az oldalt!:)
köszönöm!
maam
 

durcy

Állandó Tag
Állandó Tag
1.jpg
 
Oldal tetejére