Mi volt a mai menü? II.

Hekate

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma rántott sertésszűz volt ebédre, sült krumplival és uborkasalátával.
Készítettem egy adag kovászos uborkát. De nem kenyérrel, hanem krumplival.
Kíváncsi leszek, milyen lesz. Még soha nem csináltam, de a net-en nagyon dicsérik. Kipróbálom.
Ha jó idő lesz, 3 nap. Majd megírom milyen lett.
Holnap bográcsban főzünk. Gombás tokányt. A rizst én főzöm hozzá. A bográcsozás a férjem dolga.
 

Kaszazsu

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegnapi frankfurti leves ma is, a lányommal délben grill kolbászkákat ettünk vokban sütött cukkinikkel feljavított maradék kínai körettel és készen hozott fokhagymás alga salátával. A férjem maradék spagettis bolognait 20 dkg marha darált hússal és vajjal, sajttal, bacon szalonnával újjá varázsolt külön magának, kettőre meg is ehette. A férjem mákos, szilvás krémes tortája ma elfogyott. Végül megszerettem, jól tartotta magát.:D
Eredetileg a marhahúst hamburgerhez vettem elő, de elkért belőle kicsit, mert ihlete támadt! A hamburgert végül külön uzsonnára elkészítettem a romok eltakarítása után...nehéz, ha két-esetenként három dudás van egy csárdában! A mellékelt ábra szerint holnap nem kell főznöm.:dr_103:

20200819_132703.jpg 20200820_123923.jpg 20200820_125212.jpg 20200820_131228.jpg 20200820_175304.jpg
 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Zöldséges fafülgomba leves, maradék sajtokat reszeltem daraboltam, majd tésztába töltöttem, lett belőlük sajtos derelye nyers paradicsom mártással. Késő délutáni vendégfogadásra szintén derelye készül, gombaraguval töltve parmezánnal megszórva és sütőben kicsit megpirítva. Desszert sajttorta csoki vagy eper fagyival.
 

Kaszazsu

Állandó Tag
Állandó Tag
Karaj csontból húsleves daragaluskával, fokhagymás karaj egyben sütve, tepsis krumpli, görög saláta, kísérleti diabetikus csokis torta , görögdinnye uzsonnára.
A tortát eritritorral tönköly liszttel, 6 tojással, vaníliás puding krémmel és barack lekvárral készítettem. Mutatós lett, de nem elég édes és főleg hozzáillőbb krémmel még élvezhetőbb lett volna. Meg lehetett enni, de egy tortától többet vár az ember! Kicsit le vagyok tőle lombozva..:rolleyes:
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Tegnap karalábé leves, palacsinta lekvárokkal, ma a lányom kievi csirkemellet sütött krumplipürével. Utóbbit én követtem el és kicsit hígra sikeredett az én ízlésemnek. Délután szelet finom hideg görögdinnye.
Reménykedem, hogy újra vetett cukkini termést is hoz!
Csatolás megtekintése 1747333 Csatolás megtekintése 1747334
*
Ez nem a reklám helye, csak közhírré tenném, hogy az elmúlt héten csütörtökön vásároltam a P....y-ben görögdinnyét. Meglepően kicsi volt, de a legsötétebb zöldet választottam. Amikor hazaértem, jól lemostam folyóvíz alatt, majd hűtő. Amikor felvágtuk, mennyei édes volt. Egyszerűen csodás! Holnap biztosan veszek egy másik u.ilyen dinnyét és mindezt kemény 590.- Ft-ért. Hihetetlen?! A piacon szeletben vágják, az valahogy nem szimpi. De volt, aki már a pénztárhoz vezető sorban "jó tanácsként" elsuttogta, hogy "biztosan savanyú lesz". Hát nem lett igaza.
images
 

Hekate

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegnap este leszűrtem az uborkát.
Háááát, tulajdonképpen jó lett, de nekem hiányzik belőle a "kovászos íz". Olyan sósuborka íze van. El fog fogyni, de én maradok a bevált "fehérkenyeres módszernél".

Tegnap megint kisunokám kedvére főztem. Tárkonyos csirkeragu leves volt, szilvás gombóc és nudli. (Mert a lányom nem szereti a szilvásgombócot, ezért biztos a kisunoka se szereti. Hát tévedtem. Jóízűen megette.)
Mára maradt leves, és tarhonyás hús lesz.
Holnap pedig töltött paprika. Friss paradicsomból, paprikából. Kicsit hosszadalmas munka, mire a paradicsomból szósz lesz, de megéri.
 
Oldal tetejére