Bevandorlas Kanadaba

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Tokeletesen igaza van Hahalmanak. Nem illik itt egy ugyvedrol sem velemenyt mondani hatha meg netan hirdetni akarna a candahunon:D
Hallgass ra mert a legjobb megoldast javasolta.
Igazabol a segitojevel volt tobb gond amirol hallottunk es bizony ............nem sok sikerrel jart az ugyintezesuk.
 

Scarboro

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon sok Gratula Tancsi !!! Sok szerencset az uj elethez !!!


SZigony ! Teged oszinten sajnallak. Nagyon undoritto, hogy mit meg nem tesznek egyesek, kihasznalva embertarsaikat. A netten megtalallod a hivatalos kivandorlasi ugynokok listajat ( ha nem talallod en szivesen elkuldom neked) inkabb onnan valasz ki valakit vagy kerd ki a Hahalman velemenyet ez ugyben, o bisztosan segit a tanacsadasban. Sok sikert es mindenkeppen KOVETELD vissza a penzedet.
 

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
Majd elfelejtettem: Tancsi, tolem is forro gratula!!! Ne aggodj - mostmar csak a kovetkezo 40-50 ev lesz nehez...;) kiss
 

szigony

Új tag
Köszönöm sokat segítettél.Most probálunk a Torontóban élö ismerösünk segítségével valamit tenni.Remélem nem bukjuk el a pénzünket és nem kell lemondani arról,hogy sikeresen lezárul az ügyünk.Mi ebben biztunk nagyon.
 

Calvan

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Tancsiékhoz hasonlóan végre mi is megkaptuk az orvosi papírokat. :) Jövő héten jöhet a vizsgálat.
 

Scarboro

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon kivancsi lennek ha van-e kozottunk olyan szemly aki a Nominee programot valasztotta ?? Velemenyekre lennek kivancsi ?!
 

dzsyna

Új tag
2500 USA Dolárt küldtünk.És ha befejezte a munkát akkor kér a kiutazáskor még 1500-at.

Az rengeteg pénz. Remelem visszakapjátok vagy megdolgozik a pénzéért! Bár most olvastam a CIC honlapon, hogy semmilyen megkülönbötetés, például gyorsabb eljárás nem jár annak, aki ügyvédet vagy más reprezentánst fogad.

Amennyiben ervenyes bevandorlasi vizummal jossz be, a szavazason es allami alkalmazason kivul minden teruleten ugyanolyan jogokat elvezel, mint egy kanadai - az egyetemet is beleertve. Azt azonban fontos eszbentartani, hogy itt sok tanulmanyi kolcson es osztondij minimum 1 eves allando rezidenciat kovetel meg azon a tartomanyon belul, ahol megkered - de ez a kanadaiakra is ugyanugy vonatkozik.

Nagyon köszi a választ! Ha jól tudom te eléggé otthon vagy a kanadai felsőoktatatás témájában. Esetleg zaklatnálak pár kérdéssel ezzel kapcsolatban?

És egy kérdés a kérelemmel kapcsolatban: kipipálhatom, hogy megvan a diplomám ha csak 2008 júniusában lesz meg? Gondoltam a várakozási időbe belefér.

Előre is köszi a válaszokat! :)
Ja igen, én is GRATULÁLOK TANCSI!!!
 

Genovese33

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy ismerősöm figyelmembe ajánlotta a távoktatást, mondván, hogy "legalább szereznél egy papírt arról amit már amúgy is tudsz" (sokéves hobbimat hivatalosítva ilyen módon), de akkor már lehetőleg kanadai papírt. Tudtok jónevű, lehetőleg albertai illetőségű egyetemről ilyen téren? (Environmental design érdekelne). Én magam is utána fogok nézni, de itt a fórumon is felteszem a kérdést, mert szeretném tudni, hogy van-e valakinek tapasztalata a téren. Végül is ha a vízumra éveket kell várni (ha a bécsi előrejelzés mégis igaznak bizonyulna) akkor ki lehetne ilyen módon is használni az időt...
Válaszokat, ötleteket előre is köszönöm!
Ginger

Hát ezzel a gondolattal én is játszadozok, így utána is néztem, és találtam egy gyűjtőportált, ahol meg lehet nézni, hogy melyek az aktuális képzések.
http://www.distanceedcanada.ca/programmequery.cfm
 

qwerty

Állandó Tag
Állandó Tag
Calvan!, Gratula tőlem is. Már csak azért is örülök ennek, mert arra következtetek belőle, hogy 6 hónap múlva mi is sorra kerülhetünk.
 

qwerty

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Nusko vagyok, új tag. Most a lényegről számolok be. 26-án csütörtökön indulunk és érkezünk Edmontonba, ugyanis a férjem ott kapott egy posztdoktori ösztöndíjat egy évre. ...........quote]

Szia Nusko!
Érezzétek jól magatok!

Feleségem egy ideje próbálkozik egy ici-pici posztdok állás összehozásával, de eddig csak Montreálból meg az USA-ból jött érdemi válasz. Mi GTA-t erőltetjük a kinti ismeretségeink okán. A PR státuszra még kb 10 hónapot várhatunk, de nem nagyon bírunk itthon magunkkal.

Annyit szerenék megtudni, hogy férjed milyen területen (orvos, fizikus, stb...) és milyen technikával talált magának ilyen lehetőséget. Telefonon interjúzott vagy kiutazott, a publikációk alapján dőlt-e el a dolog vagy szakmai berkeken belül nyílt meg a lehetőség...

Köszönettel: qwerty
 

Genovese33

Állandó Tag
Állandó Tag
qwerty;628985 Szia Nusko! Érezzétek jól magatok! Feleségem egy ideje próbálkozik egy ici-pici posztdok állás összehozásával írta:
A PR státuszra még kb 10 hónapot várhatunk, de nem nagyon bírunk itthon magunkkal.[/I]


:D Hehe, úgy látom nem csak mi tolnánk a repülőgépet Kanada felé... :D
 

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon köszi a választ! Ha jól tudom te eléggé otthon vagy a kanadai felsőoktatatás témájában. Esetleg zaklatnálak pár kérdéssel ezzel kapcsolatban?
Tedd fel ide nyugodtan, mint latod, mi mindnyajan szivesen segitunk amikor tudunk.

És egy kérdés a kérelemmel kapcsolatban: kipipálhatom, hogy megvan a diplomám ha csak 2008 júniusában lesz meg?
Dzsyna, ez egy cikis kerdes.

Amikor alairod a formanyomtatvanyokat, azokban kijelented, hogy mindent amit odairtal az a jelenlegi valosagnak felel meg legjobb ismereteid es tudomasod szerint.

En meg olyanrol nem hallottam, akit folyamatban valo iskolai elvegzettnek valo feltuntetese miatt utasitottak el (ezert a szep nyakatekert mondatert a volt magyartanarnom porog a sirjaban!;)), de elmeletileg ehhez abszolute joguk van. Azt is fontos figyelembe venni, hogy amit 'tervezel' az nem ugyanaz mint amid mar megvan - arra hogy befejezed az iskolat nincs semmi garancia, kulonosen amikor egy teljes ev kulonbsegrol beszelunk - szoval...

Ezert azt ajanlanam, egyenesen az emigraciot keresd meg ezzel a kerdessel, mert formalisan nem szabadna feltuntetned a diplomat ha nincs még meg. Regebben kozvetlenul a dontes elott kuldtek neked megegy formanyomtatvanyt, hogy lehetoseged legyen az utolso pillanatban meg 'frissiteni' a mar beadott adataid. A belso jelentkezesek eseten ez meg mindig egy ervenyes gyakorlat, de ami az 'otthoni' jelentkezeseket illeti, arrol az ittiro Mo-rol jelentkezok sokkal jobb infot tudnak adni hogy letezik e igy, mint en.

Calvan,

GRATULA! Ugy tunik, mintha megint beindult volna a burokracia egy kicsit, hala az egnek. Itt mi mar sorbanallunk, hogy kihasznaljunk benneteket...;) ;) ;)
 

szigony

Új tag
Mindenkinek köszönöm az információkat.Két napja próbálja az ismerösöm hivni az irodát,de csak üzenetrögzítő válaszol.Ha visszakövetelem a pénzt,Ő köteles visszafizetni csak úgy egyszerüen?Vagy mit tudok tenni,kihez fordulhatok,ha az ismerösöm sem tud vele zöldágra vergödni.Ebben tud valaki segíteni.A fura az egészben az,hogy amikor felvettük vele a kapcsolatot a legelején,akkor még szerepelt a kivándorlási ügynökök listáján,most megnéztük és nincs már rajta.EZ NAGY BAJ.Gondolom.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére