ÁLLATBARÁT Kutyák, macskák és egyéb szőrös, tollas

F

Feri T

Vendég
Szlovákia: elharapta a kisfiú torkát egy pitbull
2003.10.05. 08:06

Halálra mart egy 8 éves kisfiút egy pitbull a szlovákiai Szobráncon.

A kutyát póráz és szájkosár nélkül sétáltatta a gazdája, amikor a kutya hirtelen egy az utcán játszadozó gyerek torkának esett. A sokkos állapotba került kisfiú elvérzett az időközben kiérkezo mentőkocsiban. A kutya gazdája szabadlábon védekezhet Szlovákiában.
 

Zsókuci

Állandó Tag
Állandó Tag
Feri!
Ezt a cikket én is olvastam. :(
A gyerekek, egyesek szerint,apportírozásra akarták kényszeríteni az állatot. Két gyerek a fára mászva menekült meg.
Fél év leforgása alatt ez már a második olyan eset, amikor roma gyereket öl meg egy gazdátlan kutya :!:
Helyi romák egy csoportja fajgyülölö szándékot vél felfedezni a történetben, melyet a rendörség szóvivöje cáfol!
Mindenesetre igen gyakoriak a kutyatámadások, aminek feltétlen oka a gyerekek viselkedése. Hergelik, bosszantják a kutyákat.
Hülye játéknak tartom, melyet maguk a kicsik is elismernek és persze bánják tettüket.
A kutyák okosak, maguktól nem támadnak és nem ölnek :!: :!:
Azzal persze nagyon nem értek egyet, hogy a kutyákat ilyen felelötlenül "sétáltatják" :(
 

Si

Állandó Tag
Állandó Tag
Si a belépö nevem, de most szeretnék bemutatkozni: Kamarás Klára vagyok. 4 cica 1 kutyus és számtalan akváriumi hal van a házban.
Sem egértöl, sem békától, söt kígyótól sem félek. Sajnos pókok is vannak a világon és tölük annyira rettegek, hogy agyoncsapni sem birom öket. Férjem szerint nem is szabad, mert a pók legyet fog. Na jó! Nem lesz légy, de itt lesznek a pókok! :roll:
Si
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Szia Si!
Udvozlunk korunkben, valamennyien allatbaratok vagyunk. Nalunk a csaladban van pontosan 5 kutya, halak, az egyik lanyom most nyit allatuzletet,szoval igazi allat szereto tarsasagra talaltal.
Van keped a cicakrol es a kutyusodrol? Ha van tedd fel!
 

Efike

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Si, kedvenc Ikertesóm
Gyorsan kérd a felvételedet az illegalitásban levö BÉNYUSZEVI PÁRT-ba, mert fogynak a zsiros helyek. Javaslom Neked az Állat,- és Környezetvédelmi Minisztérium politikai államtitkári posztját. Az még üres.
Nagyon jó állás. Az egész világot körbeutazhatod vele a saját költségeden. A Párt nagy befolyással bír, tudják azt is támogatni, hogy kiadjuk közös verses mesekönyvünket, ha kifizetjük a nyomdaköltséget.
 

Efike

Állandó Tag
Állandó Tag
Macskák

Ezt igazán meg kell írnom.
Nagy macskabolond vagyok, évekig volt családi cicám, a loponcos farkú, kalóztekintetü, tenyeres-talpas Murphy. Végül elment és nem akadtunk nyomára.
Aztán ide költözvén ebbe a házba, összeakadtam egy idös német pasassal (70+) aki szintén nagy macskabarát. Egyszer beinvitált. 17 macskája van, akkorák mint egy oroszlán. Az egész lakás tulajdonképpen mind a négy szobájával egy hatalmas macskaakol. A köpadlón mindenütt macskatáp hever tálakban, persze a kövön is mert a macskák kitúrják és senki nem takarítja. A szomszédok bolondok már az évek óta tartó erös macskaszar és macskahúgyszagtól. Az ajtóknak nincs félfája macskamagasságig, mert már lekörmölték. Az asztalok lába mint a gyufaszál. Van vakmacska, farkatlan macska, sánta macska és minden más variáció. A pasas rendkívül intelligens, több nyelven beszél anyanyelvi szinten, régebben az izraeli hadiiparnak dolgozott, az elsö hazai rakéta kifejlesztöje volt.
Mindenét a macskákra költi. Az utcán kóborló állatokat eteti. Amikor reggel kilenckor lemegy és beül a Mazdájába kb. negyven macska jelenik meg az autó mellett a semmiböl. Ilyenkor a csomagtartóban levö zsákból kivesz egy adag tápot és elosztja közöttük, vagy macskatápkonzervet bont és szétadagolja. Ellátja öket vízzel is. A macskák csak neki engedik megfogni magukat. Ha úgy látja, hogy valamelyik macs beteg, azonnal dobozolja és viszi az állatorvoshoz.
 

Efike

Állandó Tag
Állandó Tag
Shalom Feri,
nincs sok magyarázni való. Sidával régen levelezünk és megállapitottuk, hogy szellemi ikertestvérek vagyunk. Amúgy semmi rokoni kapcsolat, hacsak nem Ádámon és Éván keresztül.
 

Si

Állandó Tag
Állandó Tag
Válasz

Most olvastam csak végig ezt a rovatot. Úgy látom tündéri helyre kerültem... és még a távoli tesóm is itt van!
Sajnos a mostani állataimról még nincs kép, de ha lesz, hozom.

Minket majdnem a halak szorítottak ki a lakásból...Jó dolgukban csak szaporodtak és a végén már 14 akvárium volt, plusz 6-8 kis szülőszoba a fürdőszobában, mert szegénykéknek nyugalom kell. Most már csak a kedvenceket tartjuk és amivel nincs sok gond. :D
Szeretettel köszöntök minden állatbarátot.
Si
 

Si

Állandó Tag
Állandó Tag
Strucc

Tőlünk 6km-re élnek:

image.jpg
 

Si

Állandó Tag
Állandó Tag
Kettôt, de nem ebbôl, csak közönséges tyúktól.
Egy ismerôsünk tart pár struccot.

Házassági évfordulóra mentünkegy családhoz. Megkérdeztük milyen ajándékot szeretnének. :roll:
Azt mondták, mindegy, csak valami meglepetés legyen. :oops:
Volt! :wink:
Ezt a strucctojást vettük nekik.
Előtte megörökítettük, hogy nekünk is maradjon valami belőle...
:lol:
 
F

Feri T

Vendég
Tessek mondani a strucc azert tojik ilyen nagyokat,hogy sok kisliba keljen ki belole ??? :shock:
Mivel hogy a libamaj mindenhol nagyon keresett !!! :roll:
 

Si

Állandó Tag
Állandó Tag
:D Ha a strucctojásból kislibák kelnének ki, akkor a strucckakas nagy ribilliót csinálna a háremében! :D
 
F

Feri T

Vendég
Miert ??? A husveti nyuszi tojasabol is kiscsibek kelnek ki !!!
Hat mit ne mondjak.....!!!! :shock:
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Si
Itt mindenki allatbarat,legtobbunknek van valamilyen allata, vagy volt es meg a konnyeit szaritja a kedvenc eltavozasa miatt.
Nekem egy kis tacskom van aki allandoan ehes es ugy kunyeral kajat mintha soha nem kapott volna.
Legtobbszor minden csaladtagot levag egy kis hamikara igy jo alaposan osszeszedte a kiloit. Van a lakasban lanyomeknak ket capajuk es egy csomo mindenfele hal.
Nagyon szepek es o is mindig nagyobb es nagyobb akvariumot vesz hogy boven legyen helye uszkalni a sok halnak. Kovetkezo lepes kiszorulnak a szobajukbol ha meg nagyobb akvariumot venne.
 

Si

Állandó Tag
Állandó Tag
Berci az öreg kandur számomra is felejthetetlen. Hatalmas vörös macska volt.
Választott gazdái voltunk. Hosszú ideig kóborolhatott, mert a bundája merô filcpárna volt. Mint megtudtuk, elöttünk már kétten is befogadták volna. Egy nap beállított hozzánk a nyitott ajtón, körülnézett és látszott, hogy elégedett. Ott akart maradni. A gazdája kerestette a helyi tv útján. Átadtuk neki, de visszajött. Ekkor a gazdi nekünk adta. Rendbehoztuk és több mint 10 évig élt nálunk és nagyon ragaszkodott hozzánk. Kóbor életébôl annyi maradt, hogy éjszakára kiment a szabadba, de reggel mindig visszajött.
Hiába mondom magamnak, hogy már nagyon öreg lehetett a végén, az utolsó hetekben gyakran lekoppant a feje, amikor a szkenneren próbált aludni, de fel se ébredt rá.
Elütötte egy kamion. Már két éve, de még mindig hiányzik.
 
Oldal tetejére