Értékelés alsó tagozat

Kata84 témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2011 Június 28.

 1. Sabrinaniki

  Sabrinaniki Állandó Tag

  Nagyon jó dolog a gyerekek ösztönzése.
  Serkenti őket, és ösztönzőleg is hat.
  Nálam is bevált.
   
 2. Rikma

  Rikma Állandó Tag

  Sziasztok!
  Mi háromnegyedévkor így értékeltünk.
  Üdv: Rikma :..:
   

  Csatolt fájlok:

 3. gmcsilla

  gmcsilla Állandó Tag

  jutalomkartyak

  Jutalomkártyák, illetve 5 darabos kirakók (minden nap megszerezhetnek egy darabot, péntekre kirakható a kép)
   

  Csatolt fájlok:

 4. fux78

  fux78 Állandó Tag

  Sziasztok!

  Az idén negyedikesek leszünk. Nagyon bevált nálunk a napi magatartás értékelése. Egy házikóba négyszer öt ablakba írhatjuk bele a napi "jóságainkat". 4 jelzés érvényes: a napocska= ma tündér voltam, napos felhő= háát, még tündér is voltam, felhő= ma nem ragyogtam a tündöklő égen, de a legdurvább, amikor már leírhatatlanul nagy bakit követett el az a villámló felhő. Ez utóbbit nagyon ritkán érdemes adni, hogy értéke legyen.

  Üdv: fux78
   
 5. nszilvia20

  nszilvia20 Állandó Tag

  Nem tudnad a sablonokat feltenni ??
   
 6. fux78

  fux78 Állandó Tag

  Sziasztok!

  Egy apróság, amivel szebbé lehet tenni az írás füzeteket, s a hihetetlen görcs is elmúlik a gyerekekből: 1. Mi nem használunk 1. osztályban radír!!! ha téveszt a nebuló, akkor egy apró pöttyöt tesz a hibás szó alá, s újból leírja hibátlanul. Persze nekem meg kell erősítenem benne, hogy én azt a szót nem látom meg, nem veszem figyelembe, amelyik alatt pötty található (még akkor sem, ha később helytelenül írta le!). A görcs egy idő után elmúlik, szebb lesz a füzet, máris tudok érte mosolygós arcot adni.

  Üdv: fux78
   
 7. fux78

  fux78 Állandó Tag

  Sziasztok!

  Keresem a ház sablonokat. A suliban készítettem. De remélem, hazahoztam....

  Üdv: fux78
   
 8. tamarix

  tamarix Állandó Tag

  Sajnos nincs sablon. A fa hatalmas, több kartonból készült. A virágokhoz minden szirom külön van kivágva, s egy kör köré ragasztgatva.
   
 9. fux78

  fux78 Állandó Tag

  Sziasztok!

  Küldöm a januárit magatartásházikót jpeg-ként.

  Üdv: fux78
   

  Csatolt fájlok:

 10. I. georgia

  I. georgia Állandó Tag

  A puzzle darabjait mikor kapják meg? Ha aznap jók voltak? DE akkor két lehetőség van csak. Vagy jó volt a gyerek, vagy nem...nincs átmenet...
   
  juditka2002 kedveli ezt.
 11. bornetti

  bornetti Állandó Tag

  Elkészült az osztályunk értékelő táblája. A virágszirmos ötletet formáltam saját magunkra, kék kartonra 23 tavirózsa levelet ragasztottam, ez egy havi "adag" lesz. Minden levélre 4 vagy 5 - a hetek számától függ -, egyenként ötszirmú virágot teszünk gyurmaragasztóval. Napközi végén megmondom, kinek milyen színű lehet a szirma, és ő odamegy, kiszínezi magának. Piros, zöld és barna vagy fekete (még nem döntöttem el) lehet a szirom. A hiányzók sárgára színezik az adott napot. Hónap végén a virágokat leszedik, és gyurmaragasztóval újakat teszünk fel.
   
  Edusika kedveli ezt.
 12. XYEDO

  XYEDO Állandó Tag

  A gyermek értékelése, önértékelése fonos a személyiségfejlődése szempontjából. CSak ajnlani tudom az önértékelést is.
   
 13. Maya1968

  Maya1968 Tag

  A magatartas ertekelesre a kovetkezot hasznaljuk.
  A magnes tablara elkeszitettem mindenkinek a nevkartyajat.
  A neve mellett a sor vegen a tabla jobb oldalan egy magneses allatfigura all.Azzal lepkedunk a nap folyaman balra a nevkartya fele.Akivel semmi problema nem volt,az a helyen marad.A nap vegen lehet latni,hogy kinek hol allt meg az allatfigura.
  Az alapjan szinezi az uzenobe beragasztott heti viragnak az aznapi szirmat.Altalaban az evszaknak megfeleloen talaljuk ki a szinezni valo rajzokat. Virag-5 szirom.Szolo- 5 szoloszem. Karacsonyfa-5 gyertya. stb.
  Piros
  Sarga
  Kek
  Ezeket hetente ragasztjuk be az uzenobe.
  Mellette pedig tantargyakbol matricakat kis kepeket ragasztunk az uzenobe.
   
  platan59, xibig és baboce kedveli ezt.
 14. Judit25

  Judit25 Állandó Tag

  Értékelés

  Én ebben az évben ismét új értékelési módot találtam ki. Leírom, hátha másnak is megtetszik az ötlet. Először is. mindenki készített magának egy jutalom kártya gyűjtő füzetet. A fedőlapja karton, amit a gyerekek egyedileg dekoráltak. Ebbe fűztünk üres fehér lapokat. Ebbe gyűjtik maguknak a kezdetben jutalom kártyákat adtam, de most már adok levonókat is. A füzet lényege, hogy ki kell gyűlnie 5 jutalomnak, ami után én fizetek és jegyzem is a füzetben, hogy "Fizetve". (Nehogy valaki csaljon, hogy még nem kapott fizetséget :) ) . 2. lépés: Minden gyermek készített magának egy Csiguszt, ami az ő házi állata. Csakhogy a csiga megéhezik ám, etetni kell. Nah, mármost a fizetség 5 jutalom után egy csillag a Csigusz hátára. Ezzel etetjük a Csiguszt. A Csiguszok egy virágon vannak elhelyezve. De, hogy ne legyen unalmas. Ha kigyúlt a házikón 4 csillag, léphetnek a következő virágra. 4 virágot terveztem. Aki átlépi a "következő szintet", vagyis új virágra lép, az húzhat tőlem egy varázs zsákból, amiben mindenféle jó található. ( apró plüssök, játékok, ceruza, radír, ami éppen már szükségtelenné vált nálam. :) ). Még gondolkozok rajta, hogy ha valaki eléri a 4. virágot, ugye visszakerül az első virágra. Neki lehet már nem csillag lesz a hátán, hogy lássák, hogy ő már végig ért egy szintet. Bonyolultnak tűnik, de nem az. Amint tudok, készítek képet is, bár a csigák sablonját innen szedtem, a jutalom füzet sem bonyolult és virágot meg mindenki tud rajzolni. :) Szerintem. Egyenlőre nagyon tetszik a gyerekeknek, van, aki már 3 csillaggal is meg tudta etetni a Csiguszt. Ha lesznek képek, felteszem.
   
 15. Judit25

  Judit25 Állandó Tag

  Jutalmazás rajza

  Lerajzoltam Wordben, hogy én hogyan jutalmazok. A képek később jönnek. A leírást az előző bejegyzésemben lehet megtalálni.
   

  Csatolt fájlok:

 16. Judit25

  Judit25 Állandó Tag

  Csiguszok

  Itt van a kép a csigákról. Az első virág kicsit zsúfolt, mert mindenki azon lakik. A másodikra még nem ért senki, több virág meg még nincs kitéve.
   

  Csatolt fájlok:

 17. pkytty

  pkytty Állandó Tag

  Sziasztok. Kolléganőm nagycsoportosaink számára, készített egy nagy micimackót a falra, amit gyűrt krepp papírral rakott ki. Kitaláltuk legyen ez a mi jutalomtáblánk. Fölé felhők, köré pedig mézesbödönök kerülnének és ezekre a gyerekek jelei. Az viszont még kérdés, hogy hogyan, mi alapján kerülnek a jelek fel a falra (bödönökre. felhőkre?). Mivel problémás csoportról van szó (nagycsoport), tényleg szükségünk lenne egy jól használható jutalomtáblára. Hogyan kezdjünk hozzá, hogy az valóban elérje a célját?
  Kitti
   
 18. angyalka2524

  angyalka2524 Állandó Tag

  Szabályzat a letöltésről, amit el kell olvasni

  http://canadahun.com/forum/faq.php   
 19. samaj

  samaj Tag

  A gyermekemnél egy nagy, aranyos hernyó (azt hiszem) van a falon, azon minden gyerek fényképe ott van, minél közelebb van a fejhez, annál jobb a magaviselet. Ha valami gubanc van, akkor hátrább kerül a képecske, de természetesen araszolhat közelebb is... A virág mellett ment a napocska, napocska felhővel, illetve a csak felhő is az első évben.
   
 20. Mtunde

  Mtunde Állandó Tag

  Végigolvasgattam a fórumot, de csak iskolai jutalmazást láttam. Az oviban hogyan értékelitek a gyerekeket? MI eddig piros pontokat adtunk s az idén azt döntöttük el a kolléganőkkel, hogy nem lesz tárgyi jutalom, csak dicséret, simogatás... Ti mit szóltok, mivel lehetne értékelni a gyerekeket, mert bizony van néhány rosszabb fiam, aki lökdösődik, csip, eddig sarokba állitottam vagy fekete pontot adtam neki, de most marad csak a szidás. Meg ha ügyesek, szépen viselkednek, meg elmondanak egy verset, elénekelnek egy éneket egyedül, mivel jutalmazhatnék?
  Várom a véleményeiteket, MTünde
   

Megosztás