írjunk mesét!

ovineni

Állandó Tag
Állandó Tag
-A répatortáért kockáztatok, de ugye nem kell személyesen átadnom azt a levelet?- kérdezte a nyúl.
 

Pepe80

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyet se félj - mondta a Medve. A levél mellé adok neked egy gyémánt talizmánt, amit még apai nagyapám, bizonyos Dörmögő Dömötör hagyott rám a második házasságából. Na az egy szép kis eset volt amikor kiderült, hogy félrelépett az előző asszonnyal, a bagoly nem bírta abbahagyni, három napig huhogott. Huhuhúúúú... na de nem ez a lényeg, hanem, hogy itt ez a gyémánttalizmán aminek varázsereje van, még a farkastól is megvéd. A következőt kell tenned vele, nagyon meg kell jegyezned, mert ha nem ezt teszed, nyúlpecsenye lesz belőled:
 

angyalkám

Állandó Tag
Állandó Tag
Elbujt egy nagy tölgyfa mögé és várta mig tiszta lesz a levegő! akkor elöjött és elindult füvet legelni a mezőre... és ott találkozott a farkassal....
 

Veled

Állandó Tag
Állandó Tag
talizmánnal körítve...

De azért fogta a talizmánt , és gyakorolta az alábbi versikét, ami szükség esetén a talizmán aktiválásához kell:
 

ovineni

Állandó Tag
Állandó Tag
Kis talizmán, vigyázz rám,
óvjál meg a farkastól,
ha be akar kapni engem,
védjél meg az ordastól.

Mondogatta magában a gügye kis versikét, füleit hegyezte, közben annyira félt, hogy alig tudott csipegetni a zsenge fűből.
Ezalatt a kiskacsából lett deli legény azon törte a fejét, megéri-e, hogy így szabaduljon meg a tündérfeleségtől? Akar-e egyáltalán bundát? Biztosan jó ötlet nerc helyett nyúlbundával átverni? Megbízhat-e a medvében, tényleg segíteni akar? Az jutott eszébe, mi lesz, ha neje rájön a csalásra és valami ocsmány féreggé változtatja!
Csak ment, ment és töprengett. Akkor riadt fel gondolataiból, amikor összeütközött egy reszkető nyúllal, aki gyémánt talizmánt szorongatott a mancsában.
 

Pepe80

Állandó Tag
Állandó Tag
Szeva Nyúl! - mondta a kiskacsa, aki ifjú vitéz képében állt előtte.
Szasz- mondta a nyúl - na, ne haragudj, - ha be akar kapni, védjél meg az ordastól... ha be akar, ha be - csak nem szabad elfelejtenem a verset és két lábát váltogatva ugrált is hozzá, hogy lobogott a füle.
Nyúl! - te hülye vagy? - akadt egy pillanatra meg a szeme az ifjúnak a talizmánon, de elhessegette a gondolatot, és úgy döntött nem nyúzza meg a nyúlbundáért a szerencsétlent. Helyette inkább elmond neki mindent! És úgy is tett. Te nyúl - kezdte - én valójában a Kiskacsa vagyok és nem is fiú hanem lány...
 

angyalkám

Állandó Tag
Állandó Tag
Te lány vagy? Nahát nem is ugy nézel ki mind egy lány! Vagy fiu vagy? Csak eltitkolod! A ruhádról itélve Te fiu vagy. Van szoknyád Te nyul? Ha van szoknyád akkor lány vagy!
 

Gabetto

Állandó Tag
Állandó Tag
A kiskacsa megijedt a nyúl teljesen összefüggéstelen szóömlésétől és hátrált pár lépést. De aztán eszébe jutott, hogy akármennyire is tele lett a nadrágja, csak ez a szőrös eszement tapsifüles segíthet rajta. Bár el nem tudta képzelni mi módon. Vadul törni kezdte a fejét, hogy hogyan is állítsa le a szóözönt, és vegye rá a nyulat figyeljen egy kicsit rá.
 

Encsi29

Állandó Tag
Állandó Tag
Te nyuszika! Figyelj rám.. szolt halkan, ijedve a kiskacsa.De a szóözön csak folytatódott. -Nyuszi, nyuszi, Figyelj rám!!! szolt ujra kicsit hangosabban.
 

flipike

Állandó Tag
Állandó Tag
Így aztán a kiskacsából lett deli legény, aki közben még mindig azon törte a fejét, hogy egyáltalán meg akar-e szabadulni a tündérfeleségétől, cselhez folyamodott, s elkiáltotta magát: - jön a vadász!
Mindketten, mint a szél, elkezdtek rohanni, futottak, futottak, mígnem végre egy odvas fa mögé be nem tudtak bújni.
 

flipike

Állandó Tag
Állandó Tag
Eközben az odvas fa mögött meghúzódó kiskacsából lett deli legény, aki közben még mindig azon törte a fejét, hogy egyáltalán meg akar-e szabadulni a tündérfeleségétől, megszeppent kicsit, hiszen ő csak a nyulat akarta kizökkenteni a teljesen összefüggéstelen szóömléséből a csellel, hogy: - jön a vadász!, de miután lódobogást hallott a rét felöl, kisebbre húzta magát a fa mögött, s nem győzte a nyuszit is végre csendre inteni.
 
Oldal tetejére