1990 előtt születettek

Ingridimola témája a 'Traccsoljunk!' fórumban , 2009 Január 8.

 1. naivbalek

  naivbalek Állandó Tag

  kettes fagyi

  Azt mondtuk: ,,Kérek egy 'kettes fagyit'!", és tudta mindenki: két forint-két gombóc. :)
   
  robokop és katibogi kedveli ezt.
 2. foltin69

  foltin69 Új tag

 3. livvi

  livvi Állandó Tag


  Haha. Nagyon jó!!!
  És milyen igaz. :p

  És tényleg felnőttünk, ráadásul szerintem egészségesebbek is vagyunk az utánnunk jövő generációknál.
   
 4. csont25

  csont25 Állandó Tag

  Kár, hogy nem születtem korábban. Láthattam volna élőben Lenint.

  /Aki ezt érti,biztos elmúlt 20 éves./
   
 5. vaszyl

  vaszyl Állandó Tag

  Én is ettem két forintos fagyit.
   
  naivbalek kedveli ezt.
 6. cat34

  cat34 Állandó Tag

 7. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

  Én még 50 filléres fagyit is ettem, és több volt benne a jég, mint a szörp. Amikor én kicsi voltam, az utcánban még villany sem volt, és elsős kisiskolás koromban vezették be. Addig felénk telepes rádiót hallgattak az öregek, tv csak nagyon kevés embernek volt, inkább moziba jártak a felnőttek. Zsíroskenyeret ettünk, kristálycukorral vastagon megszórva. Disznósajtot, disznókolbászt a padlásról, mosatlan gyümölcsöt a fáról. Igaz, hogy utána nem győztünk vakarózni, mert tele lettünk kiütéssel. Mezítlább jártunk nyáron, és a gyepen így közlekedni, igazán fölséges érzés volt. Bambit ittunk, amit most szerintem senki sem inná meg. Gumi babánk volt, meg rongybabánk, amit mi varrtunk magunknak. Mesekönyön kívül, más bolti játékunk nem is igen volt akkoriban. A boltban nagy 50 l-es alumínium kannából mérte a boltos a tehéntejet. Fogalmunk sem volt, hogy mi van a kenyérben, és milyen adalék a konzerben, ami akkoriban üvegben volt. Pl. lecsó. Lovaskocsiról vette anyu a görögdinnyét, és az valóban érett volt, ikrás, és finom. A bocicsoki volt a vágyaink netovábbja, és a jeles, kitűtő, stb. kisméretű tejcsokik. Még emlékszem a mozaik csokira, és az 1 Ft-os celofánba csomagolt szaloncukorszerű csokikra.
  De jó, hogy manapság a gyerekek dőzsölhetnek a finomságokban, és a játékok arzenáljaiban! De viszont kár, hogy a saját készítésű játékok, ajándékok kimentek a divatból. Akkoriban karácsonyra magunk készítettünk ajándékot, születés, névnapra meglepetést.
  Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
  Sok szeretettel Erzsi.
   
 8. Mile

  Mile Állandó Tag

  Magam is fogyasztottam 50 filléres fagyasztott színes tehénváladékot, a fagyizó mellett 1 forintért zsíros deszkát adott a kolbászsütő Józsi bá. Ha találtunk egy bélást (a régi 2 forintost hívták így) azzal ünnepbe forult a délután. Jaj, de szépek is ezek a régi emlékek...!:1:
   
 9. naivbalek

  naivbalek Állandó Tag

  Még a lakótelepre is hozta lovaskocsival a szikvizes a szódavizet, mindig kiabált, hogy "Itt a szódás!". :) Az emberek meg mentek le és cserélték az üreset telire. :)
   
 10. Nana70

  Nana70 Állandó Tag

  Azok a régi szép idők!
   
 11. kovkrisz85

  kovkrisz85 Állandó Tag

  Ténylegesen sikerült "jól" felnőnünk nekünk is, de előttünk is mindenkinek; a mai fiatalok meg annyi védelmet kapnak, hogy abba gyengülnek bele.
   
 12. Kaktuszmanoka

  Kaktuszmanoka Állandó Tag

  Az biztos, hogy a mai fiatalok jól értenek a számítógéphez, internethez...egy-egy online játék miatt naphosszat ülnek a gép előtt. Hol marad a friss levegő, napsütés vagy éppen havazás, eső, szivárvány.
  Emlékszem mi a barátnőmmel gyermekkorunkban, alig vártuk a délutánt, hogy iskola után felpattanhassunk a biciklinkre, vagy felfedező utat tegyünk a közeli kiserdőbe. A hétvégéket a "telken" töltöttük és szinte csak enni szaladtunk haza :)
   
 13. neptunus100

  neptunus100 Állandó Tag

  Érdekes az én életem abban a tekintetben, hogy 1970-ben számítógép
  programozóként kezdtem dolgozni. A számítógépek akkor kb 100 millió forintos csodák voltak, és misztikum vette körül ezt a témát az átlagemberek szintjén. Én csodabogárnak számítottam a környezetemben, belegondolok, hogy mennyit változott a világ ebben.
  De ott volt még sok helyen a számomra olyan nagyon szeretett falusi élet, amiben nyaranta volt részem anyámék szülőfalujában. Akkor még voltak lovak, tehenek, csirkék, kacsák, libák, pulykák háztájiban, és minden bió volt. A Balaton is romantikusabb volt, kevésbé " civilizált".
  Volt sok "szabadstrand ", ezek voltak a legjobbak, meg sok hal is volt benne, szerettem horgászni, megenni a saját magam által fogott friss halat. Boldogabb voltam, mint ma, amikor minden "ízfokozóval ", meg egyéb érzékeinket becsapó csodaszerekkel van tele, és a hamisított nagy élvezet közben megbetegszünk tőlük. Bizony visszasírom a régi szép időket én is, már így nyugdijközelben.
  Kívánok Nekünk, Nektek szebb holnapot, több megértést egymás iránt, és használjátok a számítógépet a maga előnyeivel javatokra, de ne gondoljátok, hogy attól, hogy tudtok játszani a neten, már profik vagytok ( ezt a mai fiataloknak irom !! )

  Szép napot mindenkinek !!!!
   
 14. naivbalek

  naivbalek Állandó Tag

  A nyaranta a nagyszüleimnél nem volt sem villany sem víz. A vizet a kútról kellett húzni.
   
 15. Ksz_msi

  Ksz_msi Állandó Tag

  Gyerekkoromban kertes házban laktunk. Villanyunk volt, de víz nem, csak kerti csap. A haverokkal bicajozni jártunk a környéken. Nagy szó volt az első karórám, amikor már időre tudtam hazamenni. Telefon nem volt, vezetékes sem. Mi mégis egész nap csavarogtunk, és a szüleink nem aggódtak értünk. Ma panelban lakom, hiányzik a zöld, a levegő. A gyereknek van mobilja, de nem szól ha késve jön haza. Neki semmi az a 20-30 perc, amíg én halálra aggódom magam. Segít beállítani a telefonomat, boszorkányos ügyességgel kezeli a számítógépet. A haverokkal is online beszélget. Nem mennek bicajozni, nincs grund, ahol összejöjjenek... Más a világ, mint a mi időnkben volt.
   
 16. Malex

  Malex Állandó Tag

  Ebben a felgyorsult világban a fiatalok nagyon nehéz helyzetben vannak. Még 10 évvel ezelőtt is világosabbak voltak a szabályok, egyértelműbbek az értékek. Ma már egyre kevésbé tudjuk, hogy mi a jó, mi a rossz. Amit gyerekként rossznak tanultam meg, ma már lassan minta lesz... Ilyen körülmények között nehéz fiatalnak lenni.
   
  naivbalek kedveli ezt.
 17. balay

  balay Állandó Tag

  ezeken a mai fiatalokon és is elcsodálkozom hogy mennyire mások mint annak idején mi voltunk.
   
 18. zolejka

  zolejka Állandó Tag

  Annak idején mi is egész nyáron a szabadban voltunk. Rengeteget bicigliztünk, gyalogoltunk. Jóízűen ettük a zsíros kenyeret, nem ismertük a chipset. Sokkal több gyümölcsöt ettünk, főleg a fáról. Nagyinál a nyaraláson akár 2 hétig is borsót ettünk vagy babot, ha annak volt a szezonja. Azt ettük ami éppen termett. De szép idők voltak...
  A tv-ben sem volt 1000 csatorna, mégis elegendő volt.
  Ez már teljesen más világ. A mai gyerekek szinte már nem is beszélgetnek, nem bandáznak, nem járnak a szabadba, nem olvasnak könyveket.
   
 19. naivbalek

  naivbalek Állandó Tag

  ...ha bementünk a gyógyszertárba, a gyógyszertáros bácsi úgy kezdte: ,,Na, hány csomag ostyát kérsz?" :) Néhány fillérbe került és élvezettel ettük az áttetsző négyzetlapocskákat, élveztük ahogy a szájpadlásra felragadt. :D
   
 20. angyalkám

  angyalkám Állandó Tag

  :p Én egy nagy bérházban nőtem fel körfolyosós ház volt,de ott volt bujocska , kerketőzés és persze este a lakok bosszantása , de nagyon szép volt és jó volt. Vége lett ........... kár érte!
   
  robokop kedveli ezt.

Megosztás