2010 Canadahun Talalkozo Torontoban

Judith

Állandó Tag
Állandó Tag
Mondtam mar ,hogy imadlak benenteket, agyon konyvelem magam:D

Klarika, Mira Pufi, Agi, Melitta, Marian,Naska, Palffy Zsuzsi ,Eszter, Ambator es felesege, deladunay, Judith es + 5 fo, Judit, Kovacsek 3 fovel, Zsolti08 +2 fo, Magdi es a tobbiek....?

Hozzon magaval aki tud fenykepezogepet ,ram ebben ez ugyben ne szamitsatok, mert jobb ha nem fotozok, tobbnek ez a velemenye.:D:rolleyes:

Jó, hogy szólsz. Akkor megbizom az udvari és királyi fő-fotósomat, hogy hozzon gépet. :)
 

Zsolti08

Kitiltott (BANned)
Tényleg jó lenne egy talalka Montrealban össze kene valahogyan hozni ismeritek az ottani hazat?
Valaki?
Nyáron jó lenne kirándulni egyet :)
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Koszonom akik eljottek, akik meg nem azok csak a kepek utan lathatjak mirol is maradtak le.:D
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Kulon koszonet Naskanak ,hogy nagyon felkeszulten ismertette Kopacsi Judith iroi munkassagat, Kaskoto Istvan kivalosagat a Kalaka irodalmi magazin letrehozasat ami az osszes canadaban elo magyar ironak lehetoseget adva a bemutatkozasra.
Nem utolsosorban Pufit koszontottuk , mert o az itt elok kulturalis igenyeit evtizedek ota szolgalja Szinhaz, ujsag, radio es a Tv.

Koszonet Hegedus Balanak aki adta a ket iroi pecsetgyurut amit atadtunk , es a konyveit amit mindenkinek tudtunk adni.

Judith is meglepett minket a legujabb konyvevel amit szetosztott a talalkozon,es Pufinak is koszonet a sok ch dvd ajandekert.

Naska hamarosan ismerteti remelhetoleg ,hogy a tobbiek is tudjak , akik nem tudtak eljonni, miert is esett Kopacsi Judithra es Kaskoto Istvantra a valasztas.
 

Judith

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem tudom látszik-e a fotókón, hogy könnyekig meg voltam hatódva.Mindegyikötöktől, személyesen, és egyenként. Melittának, amiért javasolt erre a kitüntetésre, Naskának a nagyon szép és emberi szavaiért, Pufinak a jelenléért és a felvételért. És mindenkinek, aki személyével megtisztelt ezen alkalommal és megosztotta velem, ezt a különleges alkalmat. (Saját családomat is beleértve, miután férjem, édesanyám és unokatestvérem is velünk volt. Valamelyikötök meg is jegyezte, Édesanyámra nézve, hogy tudom-e hogy milyen szerencsés vagyok, hogy köztünk és velünk lehetett. Tudom.)

És persze Hegedűs Bélának, aki az egésznek a szellemi megalkotója. "Egy egyszerű, ám nagyszerű igaz ember, aki önzetlenűl, kis nyugdijjából terjeszti a szép és a jó szót, aki mögött nincs tőke, se intézmény, se lobby, se szekta, se elvárás, se önzés. Nincs rizikója, áldása annál több." (Dr. Turai G. Kamil főssikolai docens). Egy ezüst gyürü, ami a másolata annak a gyürünek, amit édesanyjától kapott verseskötetei megjelenése alklalmából. Amit évente két példányból saját költségére készített el és ad át olyan szeélyeknek, akik, szerinte ezt kiérdemlik.

Mégegyszer megköszönöm Neki és mindenkinek, hogy a választás idén rámesett és még jobban örülök, hogy ezt megoszthattam egy nagyon kedves emberemmel, akinek hosszú évek óta nagy tisztelöje vagyok, Kaskötö István, aki egy különlegesen értékes és nivós magyar nyelvű irodalmi és képzőmüvészeti internet magazint szerkeszt.

Mint tegnap este is mondtam, ez nekem egy olyan különleges ajándék, amit nem cserélnék fel semmi mással. Köszönöm.
 
N

Naska

Vendég
Kedves Barátaim!
“Magyarország messzire van.
Magyarország a hegyeken túl van…”-írta egykoron József Attila. Magyarország nemcsak a hegyeken, hanem az óceánon is túl van, és mégis jelen itt, ennél az asztalnál.
Van, akinek két haza is jutott. Mert mit jelent ez a szó, hogy haza? Ahol születtem, vagy ahol újjászülettem. Ahol élek, ahova tartozom. Ahol értem a világot, és a világ nyelvét. A házat, ahol lakom, ahol nem kell tapogatnom a szobába lépve a villanykapcsolót,- mert mindennek és mindennek ismerem a helyét-, ahol folytatni tudom a dalt, amely áthallatszik a szomszéd kertjéből. Ahol szívemből zsongnak a költő sorai, és időnként könnyes lesz a szemem, amikor gyermekkori csínytevéseimet, édesanyám mosolyát, apám egyenességét emlegetem. A CanadaHun ezt a két hazát hozza egymáshoz közel. Hét éve azért működik, hogy ne felejtsük el a gyökereinket. És most az óhaza megint jelentkezett…

Hegedűs Béla tanárember Kecskeméten. Abban az iskolában tanítja a kétkezi munkára a gyerekekeket, ahol maga is szakmát tanult.
Tanár vagyok
Pedig csak tanító akartam lenni
nincs más célom csak az,
hogy a gyermekeket ---
gondolkozás közben segítve
becsületes emberré nevelni.
Versei is erről szólnak, az egyszerű ember hazaszeretetéről. Hat verses kötete része a magyar irodalomnak. És része az a tisztelet, amit a jelen más alkotói iránt érez. Vagyonnal nem rendelkezik, alapítványt nem tud létrehozni. De egykor, írói munkássága jelképeként az édesanyja egy pecsétgyűrűvel ajándékozta meg. A számára oly’ értékes ajándék másolatával lepi meg alkotó társait. Ezért fordult hozzánk, és kérte, hogy a CanadaHun segítse a kiválasztásban. Ajánlatunkat elfogadta.

A Hegedűs–gyűrű legújabb tulajdonosa az az alkotó, akit itt mindannyian nagyra becsülünk. Gyerekkorát egy olyan korszakban élte, műveiben olyan kornak állít emléket, ami több mint öt évtizede mintát ad a világnak, a szabadságot igenlő embereknek. Édesapja, Kopácsi Sándor az 1956-os forradalom kiemelkedő hőse, sok ember példaképe.
Ki is ő valójában, így ír erről:
Gelberger Péter felesége már majdnem 40 éve és két gyermek édesanyja.Bár Magyarországon születtem, és életem elsö 20 évét ott is töltöttem, a sors szeszélye úgy hozta, hogy 1965 decemberétől Kanadában élek.Mivel foglalkozom? Mikor mivel. Vagy irok, vagy olvasok, idönként lakberendezek, máskor meg diktátor vagyok a saját kirájságomban. Voltam már negativ sztripper, kárpitos, képkeretező, és menekültügyi biró is. Irtam verseket, cikkeket, könyveket magyarul és angolul is.Miben hiszek? A jó szóban, a humorban, a hűségben és barátságban
Az óhaza barátságának jelképeként az adományozó nevében megkérem Melitta Ábrahámot, hogy adja át a díjat Kopácsi Juditnak.

A Hegedűs-gyűrűt évenként egy hölgy és egy úr kapja. Sajnos, a másik díjazottnak ma a családban kell helyt állnia, ezért ebben az ünnepélyes órában személyesen nem lehet jelen. Az Ő életútjának is meghatározó állomása 1956., amikor golyó általi hatálra ítélte egy statáriális bíróság, s életét csak a népharag mentette meg. Kanadában talált új hazára. Bár dramaturgiát tanult, igazi nagy álma megvalósulására sokáig nem került sor. Így ír erről:
„...arra vágytam, hogy legalább olyan munkám legyen, amit élvezettel tudok csinálni. Már-már úgy nézett ki a dolog, hogy sohasem kerül rá a sor, míg aztán egy szép napon – hetvenéves késéssel –, rátaláltam. A Kaláka. Igaz, hogy igen gyatra a fizetség, ha a semminél is kevesebbet fizetségnek lehet nevezni, de a velejáró öröm annál nagyobb.”
Saját pénzéből és adományokból alapította meg a Kaláka című folyóiratot, megszerezte az internetes jogokat (www.kalaka.com). A lap célja nemcsak megismertetni a klasszikus magyar kultúrát a szétszórtan élő hazánkfiaival, hanem a mai kortárs, azon belül is az amatőr irodalom terjesztése, nemritkán a külföldön élő magyar alkotásoké.
A Hegedűs-gyűrű másik tulajdonosa a Kaláka internetes irodalmi folyóirat szerkesztéséért Kaskötő István. Kérem, távollétében is köszöntsük Őt nagy tapssal.

A CanadaHun nem alapított még emlékgyűrűt, de ki tudja, ami késik, nem múlik. J
De a köszönetre mindig kész vagyunk! Ma is közöttünk van valaki, aki nemcsak jóbarát, nemcsak jó színész, sikeres előadások kiváló rendezője, nemcsak a torontói magyar színház egykori igazgatója, a magyar televízió producere, hanem intézmény, a magyar kultúra, a magyar érdekek harcos védelmezője. Lehet vele egyetérteni, lehet vele nem egyet érteni, de egyet nem lehet: nem becsülni, nem tisztelni azokat az eredményeket, amit elért a magyar szó, a magyar tudat életben tartásáért, s mely munkásságát a magyar kormány is magas kitűntetésekkel értékelte.
Hogy ki Ő? Így ír magáról:
Kosaras Vilmosnak születtem és William Kosarasként élek immár, de mindenki Pufinak hív.
Pufi, köszönjük a munkádat! J Ajándékunkat a CanadaHun nevében Melitta Ábrahám adja át.
Pufi, egyszer elmesélte, hogy egy általa felfedezett kanadai magyar énekes ezt az üzenetet küldte neki, amikor Budapesten vendégszerepelt:
“ Pufi, most már mindent értek, ez egy tehetséges nép!"
Ez a mai este is ezt példázza. Mégegyszer gratulálunk a kitűntetetteknek, kívánunk jó egészséget, boldogságot és sok sikert. Mindannyiunknak a mai estéhez jó hangulatot és jó étvágyat kívánunk.J

 
Oldal tetejére